Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μπα δεν γινεται delete αυτη η εφαρμογή και μονο απενεργοποιηση εκανα .πλεον παει να ανοιξει την σελιδα με την διαφημιση αλλα ανοιγει μια κενη τελικα.αλλα πως μπορω να βρω και να σβησω τι εφταιξε?

Sent from mTalk

εδώ και λίγο καιρό στους browsers ακόμα και όταν δεν έχω ανοίξει καμία καρτέλα ανοίγει μια με διαφημίσεις! δεν έχω "γραφτεί" σε κανένα περίεργο σαιτ. τέτοιου τύπου είναι όπως στην φωτο.

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν είναι εύκολη η λύση, αλλά ούτε ιδιαίτερα δύσκολη.

Εδώ και εδώ έχει καλές περιγραφές. Δε χρειάζεται να αλλάξεις όλη τη rom, αρκεί μόνο ο Launcher. :)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Δεν είναι εύκολη η λύση, αλλά ούτε ιδιαίτερα δύσκολη.

Εδώ και εδώ έχει καλές περιγραφές. Δε χρειάζεται να αλλάξεις όλη τη rom, αρκεί μόνο ο Launcher. :)

nova launcher εχω.ο μαμα υπαρχει αλλα δεν τον χρησιμοποιώ!για να δω και τα λινκ που εδωσες.....

Sent from mTalk

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μπα δεν ξερω από ρουτ οποτε μαλλον με βλεπω για hard reset δυστυχως...

Sent from mTalk

nova launcher εχω.ο μαμα υπαρχει αλλα δεν τον χρησιμοποιώ!για να δω και τα λινκ που εδωσες.....

Sent from mTalk

Sent from mTalk

Σύμφωνα με αυτά που βρήκα (τα λινκ), το πρόβλημα είναι το ότι ο μαμά launcher υπάρχει και προφανώς είναι αυτός που αναφέρεται εκεί (cool ή cooee). Εννοείται θα πρέπει να ξηλωθεί και επειδή έχεις αγορασμένο Launcher, για να μην φάει κανένα κόλλημα το κινητό αν βγάλεις το email που τον αγόρασες, βάλε και έναν δωρεάν (πχ google now) απλά για να υπάρχει στη θέση του μαμά. Την έχω πατήσει με το next έτσι και αναγκάστηκα να κάνω επαναφορά.

Το hard reset πιθανότατα δεν θα διορθώσει τίποτα, πάλι αυτόν θα σου εγκαταστήσει.

Edited by marras

Sent from mTalk

Sent from mTalk

Με hard reset δεν θα λυθεί το πρόβλημα, έχει γίνει εφαρμογή συστήματος. Για οριστική λύση πρέπει να φλασαρεις τη ρομ με καθαρή εγκατάσταση. Πιο εύκολη λύση είναι να αποκλείσεις τον launcher και το malware από πρόσβαση στο internet με κάποια εφαρμογή όπως το NetGuard​ απο playstore και δεν θα έχεις θέμα. Και αν θες να απαλλαγείς γενικά από διαφημίσεις, βάλε την free έκδοση του NetGuard που προσφέρει και adblock https://github.com/M66B/NetGuard/blob/master/ADBLOCKING.md

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Σύμφωνα με αυτά που βρήκα (τα λινκ), το πρόβλημα είναι το ότι ο μαμά launcher υπάρχει και προφανώς είναι αυτός που αναφέρεται εκεί (cool ή cooee). Εννοείται θα πρέπει να ξηλωθεί και επειδή έχεις αγορασμένο Launcher, για να μην φάει κανένα κόλλημα το κινητό αν βγάλεις το email που τον αγόρασες, βάλε και έναν δωρεάν (πχ google now) απλά για να υπάρχει στη θέση του μαμά. Την έχω πατήσει με το next έτσι και αναγκάστηκα να κάνω επαναφορά.

Το hard reset πιθανότατα δεν θα διορθώσει τίποτα, πάλι αυτόν θα σου εγκαταστήσει.

Με hard reset δεν θα λυθεί το πρόβλημα, έχει γίνει εφαρμογή συστήματος. Για οριστική λύση πρέπει να φλασαρεις τη ρομ με καθαρή εγκατάσταση. Πιο εύκολη λύση είναι να αποκλείσεις τον launcher και το malware από πρόσβαση στο internet με κάποια εφαρμογή όπως το NetGuard​ απο playstore και δεν θα έχεις θέμα. Και αν θες να απαλλαγείς γενικά από διαφημίσεις, βάλε την free έκδοση του NetGuard που προσφέρει και adblock https://github.com/M66B/NetGuard/blob/master/ADBLOCKING.md

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

α άρα εάν φλασαρω με flashtool την, ίδια, ρομ θα ειναι οκ;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

efb9a2b35161d55cc21e50f9b09d228e.jpg

πάντως ο μαμά launcher είναι ο Google now!

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

0afacb0a1c55f390a3031d1cf38382ac.jpg

fa7d1e9119f9a8afef20d7a661f7c1c7.jpg

τελικά το πρόβλημα λύνεται εάν στην πρώτη ρυθμιση βάλω να γίνεται ερώτηση πρώτα. είχε αλλαχτεί όταν επανεγκατεστησα τον όπερα στην επιλογή να ανοίγει με αυτήν την εφαρμογή.

θα το παρατηρήσω λίγο να δούμε

α άρα εάν φλασαρω με flashtool την, ίδια, ρομ θα ειναι οκ;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

efb9a2b35161d55cc21e50f9b09d228e.jpg

πάντως ο μαμά launcher είναι ο Google now!

τελικά το πρόβλημα λύνεται εάν στην πρώτη ρυθμιση βάλω να γίνεται ερώτηση πρώτα. είχε αλλαχτεί όταν επανεγκατεστησα τον όπερα στην επιλογή να ανοίγει με αυτήν την εφαρμογή.

θα το παρατηρήσω λίγο να δούμε

Ναι με φλασαρισμα θα είσαι οκ. Αφού δεν είναι ο launcher, κάποια άλλη εφαρμογή στην έκανε τη δουλειά. Καλό είναι με κάποιο τρόπο να το ξεφορτωθείς ή να το απομονώσεις το malware γιατί καθώς θα περνά ο καιρός μπορεί να αρχίσει άλλα κόλπα οπως εγκατάσταση εφαρμογών κλπ. Οπότε χρειάζεται παρακολούθηση.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Πως ονομάζεται το service που τρέχει (σε android 7.0) και επιτρέπει στο fingerprint sensor να αντιλαμβάνεται πότε ακουμπάει δάχτυλο πάνω του ξέρει κανείς; Έχω ένα Vernee Thor το οποίο μετά το τελευταίο official update σε 7.0, δεν "ξυπνάει" εύκολα για να ξεκλειδώσει όταν ακουμπάω δάχτυλο και είναι ενεργοποιημένη η "εξοικονόμηση μπαταρίας" οπότε σκέφτηκα μήπως εξαιρώντας την κατάλληλη διεργασία από το doze λειτουργήσει καλύτερα.

O δικός μου εφιάλτης, σύμφωνα με το avast:

151203.jpg

Μετά το ΟΚ λέει ότι έγινε, αλλά φυσικά το ξαναβγάζει, διότι τι αντικατάσταση με factory version λέει, τo FreemeOS είναι το μαμίσιο... Έκανα μετά hard reset, καθαρή συσκευη από apps και το ξαναβγάζει (όχι ότι είχα κατεβάσει και κάτι περίεργο πριν, πακέτο έτσι μου το στείλανε μου φαίνεται).

Δεν έχω διαφημίσεις και τέτοια όπως το μέλος πιο πάνω, μετά από scan το πήρα πρέφα και η μόνη αναφορά στο συγκεκριμένο APK που βρήκα είναι αυτή και μου 'χουν κοπεί τα πόδια :ninja: ... τι κάνω; (90% ασχετοσύνη με το android)

O δικός μου εφιάλτης, σύμφωνα με το avast:

151203.jpg

Μετά το ΟΚ λέει ότι έγινε, αλλά φυσικά το ξαναβγάζει, διότι τι αντικατάσταση με factory version λέει, τo FreemeOS είναι το μαμίσιο... Έκανα μετά hard reset, καθαρή συσκευη από apps και το ξαναβγάζει (όχι ότι είχα κατεβάσει και κάτι περίεργο πριν, πακέτο έτσι μου το στείλανε μου φαίνεται).

Δεν έχω διαφημίσεις και τέτοια όπως το μέλος πιο πάνω, μετά από scan το πήρα πρέφα και η μόνη αναφορά στο συγκεκριμένο APK που βρήκα είναι αυτή και μου 'χουν κοπεί τα πόδια :ninja: ... τι κάνω; (90% ασχετοσύνη με το android)

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξηλώσεις το avast και να σταματήσεις να κάνεις scan για προβλήματα. Εφόσον δεν είχες κανένα πρόβλημα με διαφημίσεις, εγκατάσταση εφαρμογών κλπ, δεν χρειάζεται να ψαχνεσαι για προβλήματα. Κάτσε και απόλαυσε το κινητό.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Δεν μπορώ να απολαύσω απολύτως τίποτα όσο βγάζει αυτό το πράμα έχοντας διαβάσει αυτά που λέει στο παραπάνω λινκ ότι έπαθε η άλλη. Αν είναι δηλαδή κάτι που δουλεύει στα μουλωχτά από πίσω, να κάτσω να το κοιτάω επειδή τι;... είναι false positive; ποιο είναι το επιχείρημα...

Δεν μπορώ να απολαύσω απολύτως τίποτα όσο βγάζει αυτό το πράμα έχοντας διαβάσει αυτά που λέει στο παραπάνω λινκ ότι έπαθε η άλλη. Αν είναι δηλαδή κάτι που δουλεύει στα μουλωχτά από πίσω, να κάτσω να το κοιτάω επειδή τι;... είναι false positive; ποιο είναι το επιχείρημα...

Εφόσον έχεις το επίσημο firmware της Leagoo δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Πέτα το avast και μην ξαναβάλεις antivirus στο κινητό.

γμτ επανήλθαν οι διαφημίσεις! 42ab5e88087a9ef23f83215bb4ff2bb6.jpg

μάλλον φταίει ο μανισιος launcher αλλά από ότι κατάλαβα μόνο με φλασαρισμα πάλι της ρομ θα φύγουν, ε; τώρα έχω nova launcher όπως πάντα.

Αν δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τον launcher,δοκίμασε με το no root firewall https://play.google.com/store/apps/details?id=app.greyshirts.firewall&hl=el&rdid=app.greyshirts.firewall να του κόψεις την πρόσβαση στο ιντερνετ.Σε αυτόν και ότι άλλο σου φαίνεται περίεργο και δοκίμασε να δεις αν συνεχίζει να σου πετάει τις διαφημίσεις.

Εφόσον έχεις το επίσημο firmware της Leagoo δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Πέτα το avast και μην ξαναβάλεις antivirus στο κινητό.

Συγκεκριμένα το Freeme Lite αλλά δεν είναι Leagoo η συσκευή. Όταν το παίρνει άλλος κατασκευαστής και το βάζει στη συσκευή του, δεν μπορεί να το πειράξει και να φυτέψει κάτι ύποπτο στον κώδικα;

Για ποιο λόγο να μην ξαναβάλω antivirus;... δεν παίζει να μην έχω κάτι επάνω. Εκτός αν προτείνετε κάτι πιο κατάλληλο σε security.

Για ποιο λόγο να μην ξαναβάλω antivirus;... δεν παίζει να μην έχω κάτι επάνω. Εκτός αν προτείνετε κάτι πιο κατάλληλο σε security.

Εκτός από την άσκοπη κατανάλωση της RAM, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην βάλεις antivirus (αν έχεις 2gb ram και άνω).

Απλά... δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να βάλεις.

γμτ επανήλθαν οι διαφημίσεις!

μάλλον φταίει ο μανισιος launcher αλλά από ότι κατάλαβα μόνο με φλασαρισμα πάλι της ρομ θα φύγουν, ε; τώρα έχω nova launcher όπως πάντα.

Από ότι έχω καταλάβει, θέλεις να αποφύγεις το ρουτάρισμα και το φλασάρισμα.

Αρχικά δοκίμασε να εγκαταστήσεις (η να ενημερώσεις) τον Google Now Launcher μέσα από το Play.

Αν συνεχίσουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις, δοκίμασε το block this.

Μετά βλέπουμε. :)

Edited by marras

Εκτός από την άσκοπη κατανάλωση της RAM, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην βάλεις antivirus (αν έχεις 2gb ram και άνω).

Απλά... δεν υπάρχει και κάποιος λόγος να βάλεις.

Δηλαδή τα malware, spyware, ιοί, διαφημίσεις, εγκατάσταση εφαρμογών, υποκλοπές και τα χίλια μύρια που παθαίνουν χρήστες τόσα χρόνια αριστερά και δεξιά στο ξέφραγο android-αμπέλι (root or no root), δεν αποτελούν λόγο; Τι στο καλό, ζω ένα ψέμα τόσα χρόνια και δεν το ξέρω :lol: ή έγινε απροσπέλαστο και έχασα το επεισόδιο;

Δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω... γιατί τρεις απαντήσεις πήρα και σαφώς το εκτιμώ, αλλά επί της ουσίας αιτιολόγηση της συμβουλής περιμένω, ώστε να καταλάβω το *γιατί* "δεν υπάρχει λόγος" και *γιατί* "δεν έχεις κάτι να φοβάσαι"...

Δηλαδή τα malware, spyware, ιοί, διαφημίσεις, εγκατάσταση εφαρμογών, υποκλοπές και τα χίλια μύρια που παθαίνουν χρήστες τόσα χρόνια αριστερά και δεξιά στο ξέφραγο android-αμπέλι (root or no root), δεν αποτελούν λόγο; Τι στο καλό, ζω ένα ψέμα τόσα χρόνια και δεν το ξέρω :lol: ή έγινε απροσπέλαστο και έχασα το επεισόδιο;

Δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω... γιατί τρεις απαντήσεις πήρα και σαφώς το εκτιμώ, αλλά επί της ουσίας αιτιολόγηση της συμβουλής περιμένω, ώστε να καταλάβω το *γιατί* "δεν υπάρχει λόγος" και *γιατί* "δεν έχεις κάτι να φοβάσαι"...

Αν δεν είναι ρουταρισμένο το κινητό, το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι οι άδειες που ζητάει η κάθε εφαρμογή.

Αν είναι ρουταρισμένο κινητό, προσέχεις σε ποια εφαρμογή δίνεις δικαιώματα root, συν το παραπάνω φυσικά.

Αυτά είναι τα μόνα που έχεις να κάνεις για να αποφύγεις malware, spyware. Για ιούς τύπου windows δεν συζητάμε γιατί απλά δεν μπορούν να υπάρξουν σε περιβάλλον λίνουξ παρά μόνο εάν τους εγκαταστήσεις χειροκίνητα, οπότε ξαναδιαβάζεις τις δύο πρώτες γραμμές. :)

Το να κολλήσεις κάποιον από τους ελάχιστους πραγματικούς ιούς που υπάρχουν (και όχι τους διαφημιστικούς που "κολλάνε" όλοι) είναι σχεδόν αδύνατο. Πιο εύκολο είναι να πιάσεις τρεις συνεχόμενες φορές το τζόκερ, παρά αυτό.

Τέλος, αν κάποιος σε βάλει προσωπικά στόχο για να σε παρακολουθήσει, να σε υποκλέψει η να βλάψει τη συσκευή σου, κανένα antivirus δεν θα αντισταθεί, ακόμη και με δικαιώματα ρουτ.

Edited by marras

Για τις υποκλοπές σου έχω μια λύση ...nokia 3210 (η μην χρησιμοποιείς οτιδήποτε Smart !!) ..ΟΛΕΣ οι εταιρείες κλέβουν,δανείζονται,πουλάνε δεδομένα !! Google,Apple ,Samsung ,Sony ,Microsoft +++++ κτλ

Εγώ ξέρω ότι τα κινητά Android δεν κολλάνε ιούς αν κατεβάζεις εφαρμογές από τις επίσημες ιστοσελίδες των εφαρμογών η από το Google play!

Εκτός κ αν κατεβάζεις σπασμένα .apk από ανεπίσημες σελίδες κ έχεις rootαρισμενο κινητό.

Ο μόνος "ιος" που μπορείς να κολλήσεις (που είναι απλά σπαστικος.. Δεν κάνει κάτι αλλο) είναι κάποια εφαρμογή να σου εγκαταστήσει και διαφημίσεις και να σου τις πετάει μπροστά στην οθόνη σε άσχετες στιγμές και να σου σπάει τα νεύρα.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν....

(Ρίνα)

Edited by lek88

ρε παίδες τώρα τελευταία με τα πληκτρολόγια swiftkey, Swype κλπ, ΟΧΙ με gboard όταν τελειώνω μια κλήση και απομακρύνω το ακουστικό από το αυτί μου βλέπω έχει ανοίξει το πληκτρολόγιο αυτό και καμιά φορά το swiftkey πετάει ένα μήνυμα στην notification bar ότι εντοπίστηκε φυσικό πληκτρολόγιο κλπ πράγμα που δεν ισχύει φυσικά! ενίοτε κολλάει με ανοιχτό το πληκτρολόγιο μετά την κλήση και θελει επανεκκίνηση για να κλείσει το πληκτρολόγιο. το κάνει και μετά από αλλαγή από Android 5 σε 6 και ανάποδα. τι μπορεί να φταίει;

ρε παίδες τώρα τελευταία με τα πληκτρολόγια swiftkey, Swype κλπ, ΟΧΙ με gboard όταν τελειώνω μια κλήση και απομακρύνω το ακουστικό από το αυτί μου βλέπω έχει ανοίξει το πληκτρολόγιο αυτό και καμιά φορά το swiftkey πετάει ένα μήνυμα στην notification bar ότι εντοπίστηκε φυσικό πληκτρολόγιο κλπ πράγμα που δεν ισχύει φυσικά! ενίοτε κολλάει με ανοιχτό το πληκτρολόγιο μετά την κλήση και θελει επανεκκίνηση για να κλείσει το πληκτρολόγιο. το κάνει και μετά από αλλαγή από Android 5 σε 6 και ανάποδα. τι μπορεί να φταίει;

Και εγώ το παθαίνω συχνά, αλλά με το πλήκτρο Home (αν δεν είναι onscreen) αποφεύγεις το restart.

Απλά ΜΗΝ ακουμπάς το κινητό στο αυτί σου όταν μιλάς !!! :lol:

Εδώ είσαι ...Happy Chick http://www.xiaoji001.com/m/en/#page2

Η απόλυτη πλατφόρμα για Oldschool παιχνιδια !!

Υπάρχουν άπειρα video στο youtube για το πως και τι ...https://youtu.be/tA-h1QFm1C4

Happy Gaming ....:lol:

Solomon's key, Shinobi, Golden Axe, Lakers vs Celtic, Outrun, Bubble Bobble, 1943, ghosts 'n goblins, kick off και πολλά άλλα.

Βέβαια δύσκολα παίζονται με touch αυτά, αλλά δεν περίμενα να τα ξαναπαίξω ποτέ.

Να δεις που θα αρχίσουμε να ψάχνουμε joystick για το tablet ...

Απίστευτο !!!

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned