Jump to content

I'm flying (away from the) Jack, I'm flying!


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα νέα iPhone 7 και 7 Plus ήρθαν με αρκετά νέα χαρακτηριστικά, αλλά ένα είναι αυτό που «ξεσήκωσε» το Internet: Η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει το Audio Jack 3,5 χιλιοστών. Όσο περίεργη και να φαίνεται αυτή η απόφαση, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την Apple. Στο Cupertino έχουν πάρει πολλές φορές απόφαση να ξεφύγουν από τις κοινές πρακτικές της βιομηχανίας και να χαράξουν την δική τους πορεία, περιμένοντας φυσικά τους άλλους να την ακολουθήσουν.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/57893/poison-apple-flash-590x442.jpg

 

Η απόφαση της Apple λοιπόν είναι να μεταβεί (μάλλον μακροπρόθεσμα) σε ασύρματες τεχνολογίες, θεωρώντας τα καλώδια ξεπερασμένα( ; ). Έτσι, οι κάτοχοι των μελλοντικών συσκευών της Apple, θα είναι «αναγκασμένοι» να χρησιμοποιούν είτε ακουστικά με Lightning βύσμα, είτε κάποιον αντάπτορα, είτε ασύρματα ακουστικά.

 

Δεν είμαι ειδικός στον ήχο, ούτε έχω τρομερές απαιτήσεις από τον ήχο που παίζει το κινητό μου, οπότε θα κάνω μερικές παραδοχές, χάριν ευκολίας και για να ξεπεράσουμε γρήγορα κάποια ζητήματα-αντιπαραθέσεις που ίσως προκύπτουν. Όπως συζητούσαμε και με τον Vlachaquito[/member], το Jack 3,5 χιλιοστών είναι η πιο «ξεπερασμένη» τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα smartphones, με την έννοια ότι δεν βελτιωθεί/αλλάξει (όπως έχει γίνει με κάμερες, οθόνες κλπ.), δεν έχει προοπτικές εξέλιξης ή δεν μοιάζει ότι θα μπορεί να προσφέρει μελλοντικά κάτι παραπάνω από αυτά που κάνει σήμερα. Έτσι, εφόσον επιθυμούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας και των συσκευών μας, υπάρχει η ανάγκη μετάβασης σε ένα πιο σύγχρονο πρότυπο, με περισσότερες δυνατότητες. Η Apple λοιπόν αποφασίζει να καταργήσει την γνωστή σε όλους μας θύρα και να χρησιμοποιήσει την Lightning θύρα για την σύνδεση ενσύρματων ακουστικών.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/57899/iphone-6-iphone-7-dani-old-no-z-no-7-tennessee-jennessee-3675837.jpg

 

Η συγκεκριμένη επιλογή πράγματι μπορεί να είναι μια πρόοδος, καθώς επιτρέπει στους κατασκευαστές ακουστικών να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους επεξεργαστές σημάτων και όχι σε αυτόν την συσκευής, προσφέροντας θεωρητικά καλύτερο ήχο στα αυτιά του χρήστη. Θεωρητικά λοιπόν, με την συγκεκριμένη κίνηση, εφόσον γίνει αποδεκτή από τους κατασκευαστές, μπορούμε να δούμε (ή καλύτερα να ακούσουμε) ποιοτικότερο ήχο στο μέλλον.

 

Τα προβλήματα όμως που δημιουργούνται πλέον είναι αρκετά και για αυτό έχει δημιουργηθεί η όλη συζήτηση. Αρχικά, ξεχνάμε την παράλληλη χρήση φορτιστή και (ενσύρματων) ακουστικών. Ναι, σίγουρα θα υπάρξουν συσκευές που θα επιτρέπουν και τα δύο, αλλά αλήθεια, πόσο βολικό θα είναι; Και αν στο σπίτι κάτι τέτοιο λύνεται με ένα dock, τι θα κάνουμε on the way, όταν τα power banks γίνονται όλο και πιο χρήσιμα. Λύσεις υπάρχουν ή θα υπάρξουν, αλλά προσωπικά βλέπω ότι αντί τα πράγματα να γίνονται πιο απλά, γίνονται πιο πολύπλοκα. Ακόμα και αν ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με το backwards compatibility και τα ακουστικά που κάποιοι χρήστες έχουν ήδη αγοράσει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε ακουστικά ανώτερης ποιότητας. Εδώ υπάρχουν δύο λύσεις, είτε χρήση αντάπτορα, είτε αγορά νέων ακουστικών. Από τις πρώτες αντιδράσεις των κατασκευαστών ακουστικών κρίνω ότι σύντομα θα δούμε Lightning ακουστικά και από άλλους κατασκευαστές. Βέβαια, κάποιος που έκανε πρόσφατα μια επένδυση σε «συμβατικά» ακουστικά, πόσο εύκολα θα κάνει μια καινούρια; Από την άλλη νομίζω ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους αντάπτορες. Είναι μικρά σπαστικά πραγματάκια, που αν τύχει και τα ξεχάσεις σου χαλάει η μέρα (που λέει ο λόγος).

 

http://content.myphone.gr/photo/full/57897/tvfo999.jpg

 

Και φυσικά, για άλλη μια φορά η Apple χρησιμοποιεί την δικιά της τεχνολογία αντί να πάει σε κάποια universal πρότυπα. Έτσι σιγά σιγά ο πιο συνηθισμένος διάλογος για τον δανεισμό φορτιστών θα μεταφερθεί και στα ακουστικά:

 

-Μπορώ να δανειστώ τα ακουστικά σου;

-Ναι, φυσικά.

-Α, είναι για iPhone; Δεν μου κάνουν...

 

Το ίδιο θα συμβεί και αντίστροφα, όπου το πρόβλημα για τους κατόχους νέων iPhone θα είναι μεγαλύτερο, μιας και αριθμητικά υπερισχύουν οι υπόλοιπες συσκευές.

 

Βέβαια, μέχρι τώρα καμιά άλλη εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην αφαίρεση της θύρας ακουστικών. Για την ακρίβεια, η Lenovo και η LeEco το έχουν κάνει, αλλά δεν το έχουν εφαρμόσει μαζικά στις συσκευές τους και ούτε ξέρουμε αν θα το κάνουν. Και μεταξύ μας, δεν είμαι σίγουρος αν θα έκαναν ένα τέτοιο βήμα, αν δεν υπήρχε η φημολογία ότι θα το κάνει η Apple. Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια σοβαρά δοκιμασμένη εναλλακτική. Φημολογείται ότι η Samsung θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, θα καταργήσει τη θύρα ακουστικών και θα χρησιμοποιήσει ένα δικό της πρότυπο, το οποίο θα μοιραστεί και με την υπόλοιπη βιομηχανία. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η θύρα USB-C ως θύρα ακουστικών.

 

Το θέμα είναι, ότι αυτά είναι τα πρώτα βήματα που γίνονται στην «εποχή χωρίς Audio Jack 3,5 χιλιοστών» και ακόμα τα μονοπάτια είναι λίγο ανεξερεύνητα. Έχοντας ως γνώμονα τον τελικό χρήστη, για τον οποίο άλλωστε προορίζονται οι συσκευές, τα universal πρότυπα είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιούνται. Και αν προς το παρόν δεν έχει καθιερωθεί κάποιο πρότυπο, θα το ακολουθήσει άραγε η Apple, ή θα επιλέξει την χρήση της δικής της τεχνολογίας, βάζοντας ένα (μικρό ή μεγάλο) εμπόδιο στους χρήστες;

 

Αυτό βέβαια που όλα δείχνουν πως θα προωθηθεί είναι η ασύρματη τεχνολογία. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, κάθε τι ασύρματο χάνει σε ποιότητα σε σχέση με κάτι ενσύρματο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η απώλεια αυτή είναι πάντα αντιληπτή. Οι φίλοι του ήχου θα μας πουν περισσότερα για αυτό, αλλά θεωρώ ότι η σημερινή ασύρματη τεχνολογία στον ήχο δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με την ενσύρματη. Ίσως η κίνηση της Apple όμως να δώσει το κατάλληλο έναυσμα στους κατασκευαστές, και αυτό μόνο θετικό θα είναι.

 

Άλλωστε η συνεχής εξέλιξη δεν είναι το ζητούμενο της τεχνολογίας;

 

http://content.myphone.gr/photo/full/57894/iphone-7-funny-1.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/57900/katagrafi.jpg

 

Και όσα αστεία και να γίνονται περί χαμένων ακουστικών, ας μην ξεχνάμε ότι ασύρματα ακουστικά έχουμε και σήμερα (εδώ και πολλά χρόνια για την ακρίβεια), και ειδικά στο θέμα της ομιλίας νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Στο θέμα του ήχου σίγουρα μπορεί να υπάρξει βελτίωση, αλλά εκεί που πρέπει να δούμε δραστικές αλλαγές, και εκεί που θεωρώ ότι θα υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στο θέμα της αυτονομίας. Δεν θέλω να φανταστώ πώς θα πηγαίνει η ένδειξη της μπαταρίας από κάποιον που έχει ένα smartphone με WiFi, data, υπηρεσίες τοποθεσίες και Bluetooth ενεργοποιημένα, τη στιγμή που έχει συνεχή σύνδεση με smartwatch και ασύρματα ακουστικά, ενώ ακούει μουσική (ή ακόμα χειρότερα ακούει μουσική από online stream). Θα χρειάζεσαι powerbank για να φορτίζεις το powerbank στο τέλος. Και μιλάω τόση ώρα μόνο για την μπαταρία της συσκευής. Τι αυτονομία έχουν άραγε τα σημερινά ασύρματα ακουστικά; Προσοχή, δεν μιλάω για απλές Bluetooth συσκευές που προορίζονται για ομιλία μόνο. Αν δε πάμε στο πόσες συσκευές πρέπει να φορτίζουμε πλέον καθημερινά το χάνουμε το παιχνίδι. Αναγκαστικά λοιπόν, πρέπει σιγά σιγά να δούμε καλύτερες μπαταρίες. Και ίσως η προώθηση της ασύρματης τεχνολογίας να οδηγήσει και στις καλύτερες μπαταρίες.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58176/14358969-10154978206121840-1541917288105026963-n.jpg

 

Διαβάζοντας ξανά το κείμενο μου, ίσως έχω εστιάσει κυρίως στα αρνητικά της όλης υπόθεσης. Νομίζω όμως ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε μια αλλαγή, προκειμένου να δούμε τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν. Δεν μπορώ πάντως να πω ότι θεωρώ πως η κίνηση της Apple είναι λάθος. Τολμηρή; Σίγουρα. Με ρίσκο; Σίγουρα. Λάθος; Δεν νομίζω, τουλάχιστον όχι εμπορικά. Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι άλλη μια σωστή κίνηση; Φυσικά. Όπως προφανώς μπορεί να αποδειχτεί και λάθος. Αλλά δεν νομίζω ότι τέτοιες αποφάσεις παίρνονται αβίαστα και χωρίς μελέτη, ειδικά από μια εταιρεία σαν την Apple. Και πού ξέρεις; Ίσως αυτή η κατάργηση να οδηγήσει σταδιακά σε κάτι (πολύ) καλύτερο...

 

Εσείς τι πιστεύετε για την κατάργηση του Audio Jack; Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει; Θα σας ενοχλούσε αν η νέα σας συσκευή δεν είχε Audio Jack 3,5 χιλιοστών αλλά κάποιο άλλο πρότυπο;

Edited by VeCo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είμαι 100% υπέρ της κατάργησης. Πρόκειται για μία έξοδο ήχου που όπως λέει και το άρθρο τεχνολογικά είναι παμπάλαια και χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης. Όταν το 2012 με το iphone 5 καταργήθηκε το 30pin όλοι πάλι κατηγορούσαν την apple ότι αναγκάζει τον κόσμο να αγοράζει αντάπτορες. Τελικά το lightining αποδήχθηκε βολικότατο αφού κουμπώνει και από τις δύο πλευρές και πλέον περνάει και ο ήχος από εκεί προφανώς με καλύτερη ποιότητα από το αρχαίο καρφάκι, ενώ άλλες εταιρίες έχουν ακόμη το micro usb και δεν μπορούν να ξεκολλησουν από αυτό. Θεωρώ πως αυτό ήταν ένα βήμα προς την ασύρματη σύνδεση των ακουστικών όπου θα παρουσιαστούν και οικονομικότερες λύσεις.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Ξέρετε κάτι? Έχετε δίκιο. Ξεπερασμενη. Όπως και αυτό του φις της μπριζας. Και αυτό δεν έχει περιθώρια εξέλιξης. Προτείνω το επόμενο iPhone να έρθει με νέο βύσμα αλλά Apple για να τις αλλάξουμε τις εγκαταστάσεις στο σπίτι μας.

 

Γελειοτητες. Αν ήθελαν να εξελισσαν από κοινού με άλλες εταιρίες μια νέα θύρα που θα παρείχε περισσότερα. Η κίνηση αυτή που έκαναν δείχνει μόνο, ότι θέλουν από κάπου να βγάλουν την χασουρα που έρχεται, όπως και σε όλους, λόγω δυσκολων καιρών

Edited by dyannisb
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανόηση τα βασικά όπως και οι πλείστοι εδώ μέσα που θέλουν να λέγονται και tech geeks.

Πρώτο και κύριο το πρόβλημα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ που αφαιρέθηκε το audio jack αλλα το γεγονός ότι αντικαταστήθηκε με port που θα βρίσκεις ΜΟΝΟ στα iphone και ipads, ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου, κανένα άλλο κινητό, κανένα laptop, pc, κτλ.

 

Το καλο με το usb-c είναι ότι θα βρίσκετε ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και τα νέα macbooks έχουν και θα έχουν usb-c. Οποτε ένα ακουστικό στο μέλλον με usb-c θήρα θα είναι ότι πρέπει καθώς ξέρεις θα δουλεύει παντού, ένα ακουστικό με lightning port θα δουλεύει ΜΟΝΟ στα iPhones.

 

Και γιατί το κάνει αυτό? Τάχατες για να πάμε μπροστά στην τεχνολογία? Καμια σχέση, το κάνει πολύ απλά να σε κλειδώνει μέσα στο οικοσύστημα της και να βγάζει άπειρο χρήμα από lightning port headphones, αν δεν το ξέρατε κάθε ένα lightning port καλώδιο, συσκευή κτλ δίνει λεφτά στην apple αναγκαστικά και μάλιστα δεκάδες φορες περισσότερο απ ότι για usb-c που περίπου δίνεις 15 σέντς ανά usb-c καλώδιο στην intel κτλ ενώ η apple χρεώνει 2-4 δολάρια ανά lighting port άλλης εταιρίας.

 

Άσε έχει καταντήσει μια τραγικά greedy και αντιπαθητική. Άσε που ο Tim Cook λέει το μέλλον είναι wireless και την ίδια στιγμή δεν βάζει wireless charging στο iphone 7, απλά μας κάνουν ότι θέλουν. Δεν λέω όλοι θέλουν τα λεφτά μας, αλλα κανένας δεν το κάνει με ένα τέτοιο προσβλητικό τρόπο.

 

Άσε που το usb-c είναι καλύτερο από το lightning port για ακουστικά καθώς προσφέρει και περισσότερο power που είναι ότι πρέπει για απαιτητικά ακουστικά που θα έχουν μέσα δικό τους dac/amp.

 

Και πριν αρχίσουν το θάψιμο οι apple fan boys είμαι κάτοχος iPhone 6S.

NOKIA 3310 - NOKIA 3330 - NOKIA 6600 - NOKIA 6630 - SE P990i - Imate jasjar - NOKIA N95 - Sony Ericsson W800 - HTC Touch Pro - LG Secret - NOKIA N70 - HTC HD2 - Samsung Galaxy ACE - HTC ONE X - iPhone 5 - LG G2 - NOKIA Lumia 1520 - Moto X - iPhone 6 - Note 5 - iPhone 6S - S7 Edge
Link to comment
Share on other sites

για να μην λέμε ότι θέλουμε αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα σούταρε (αν ήθελε μελλοντική τεχνολογία κλπ θα έβαζε type c διευκολύνοντας όλους) αλλά πραγματικός λόγος είναι αυτός που περιγράφετε στο video (κατά την γνώμη μου καλά κάνει, εταιρεια ειναι και ο σκοπός ύπαρξης της είναι μόνο το κέρδος .. αν ήμουν εγώ θα είχα κάνει και χειροτερα.. απο εκει και μετα ολα ειναι στα χερια καταναλωτων)

 

Link to comment
Share on other sites

Είμαι 100% υπέρ της κατάργησης. Πρόκειται για μία έξοδο ήχου που όπως λέει και το άρθρο τεχνολογικά είναι παμπάλαια και χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης. Όταν το 2012 με το iphone 5 καταργήθηκε το 30pin όλοι πάλι κατηγορούσαν την apple ότι αναγκάζει τον κόσμο να αγοράζει αντάπτορες. Τελικά το lightining αποδήχθηκε βολικότατο αφού κουμπώνει και από τις δύο πλευρές και πλέον περνάει και ο ήχος από εκεί προφανώς με καλύτερη ποιότητα από το αρχαίο καρφάκι, ενώ άλλες εταιρίες έχουν ακόμη το micro usb και δεν μπορούν να ξεκολλησουν από αυτό. Θεωρώ πως αυτό ήταν ένα βήμα προς την ασύρματη σύνδεση των ακουστικών όπου θα παρουσιαστούν και οικονομικότερες λύσεις.

 

Α) Γιατί να την καταργήσει αφού δεν κερδίζεις κάτι με την κατάργηση? Εννοώ εσύ που συμφωνείς τι κέρδισες από την κατάργηση? Τι είναι αυτό που έχεις στο 7 και δεν το είχες στο 6s επειδή σε εμπόδιζε η θύρα η οποία τώρα αφαιρέθηκε?

Β) Ποιος σου είπε ότι ο ψηφιακός ήχος θα είναι καλύτερος από τον αναλογικό?

Γ) Το τι έκανε με το lighting και το 30pin είναι αδιάφορο καθώς ήταν εσωτερική αλλαγή προϊόντων που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιεί μόνο το iPhone και κανείς δεν είχε επενδύσει σε πανάκριβα 30pin.

Δ) Οι άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν το USB Type-C, πλέον και η Apple στα Mac

Ε) Ήταν απλά ένα βήμα στο να βγάλουμε κάμποσα εκατομμύρια από lighiting αντάπτορες και ακουστικά αφού το «καρφάκι» δεν είναι δικιά μας πατέντα και επιπλέον να δημιουργήσουμε ντόρο...

Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Γιατί.?έχει καλά χαρακτήριστικα το iPhone 7.

Xiaomi Mi mix 2 4G+@ phone LETV LeEco Le Max 2 X820 @

Case @ thermaltake full tower @ Psu @ 1000 watt

Cpu @ AMD FX-4350 4.2GHZ 4-CORE Box over clocking to 5.0ghz

RAM @ 16 gb ram 1600mhz @ Watercooling CORSAIR CPU COOLER HYDRO H80iMobos @ gigabyte 990xa-ud3 version 3.0 @ Gpu @ asus R9 270-dc2oc 2gb @SSD SANDISK ULTRA II 240GB SATA3

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το lightining αποδήχθηκε βολικότατο αφού κουμπώνει και από τις δύο πλευρές και πλέον περνάει και ο ήχος από εκεί προφανώς με καλύτερη ποιότητα από το αρχαίο καρφάκι, ενώ άλλες εταιρίες έχουν ακόμη το micro usb και δεν μπορούν να ξεκολλησουν από αυτό.

 

που ακουστηκε οτι βγαζει καλυτερο ηχο; ΒΕΒΑΙΩΣ να αφαιρεσουν το audio jack. αλλα να εχουν πρωτα βρει την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ του. η μια και μοναδικη θυρα lightning που τα κανει ολα εχει παρα πολλα μειονεκτηματα. και για κανεναν λογο δεν ειναι καλυτερη απο το audio jack που εχουν ολα τα κινητα.

και η μπαταρια που εχουν ολα τα κινητα ειναι αρχαια. να την αφαιρεσουμε και αυτη; "κουτσες" καινουργιες εναλλακτικες της μπαταριας λυθιου σιγουρα θα υπαρχουν.. οσο κουτση ειναι και η χρηση μιας lightning θυρας για ηχο.

προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα το συγκεκριμενο θεμα.. αλλα το να λεμε και "παλι καλα" που αφαιρεθηκε το audio jack ειναι χαζο.

Link to comment
Share on other sites

Τι συζηταμε τωρα, (και)με μινι τζακ παιζουν στα ντεκς παγκοσμιως. Για στερεο ηχο ειναι υπεραρκετο
Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.
Link to comment
Share on other sites

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και εγώ σαν apple fan την κατάργηση του jack ως προοδευτική κίνηση εάν μου έδινε δώρο τα ασύρματα ακουστικά της και ένα adaptor σε jack με έξτρα lightning θύρα για ταυτόχρονη φόρτιση δωρεάν στην συσκευασία του τηλεφώνου.

Αλλιώς είναι ένα άρμεγμα πελατών.

Edited by dedalos
http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).
Link to comment
Share on other sites

για να μην λέμε ότι θέλουμε αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα σούταρε (αν ήθελε μελλοντική τεχνολογία κλπ θα έβαζε type c διευκολύνοντας όλους) αλλά πραγματικός λόγος είναι αυτός που περιγράφετε στο video (κατά την γνώμη μου καλά κάνει, εταιρεια ειναι και ο σκοπός ύπαρξης της είναι μόνο το κέρδος .. αν ήμουν εγώ θα είχα κάνει και χειροτερα.. απο εκει και μετα ολα ειναι στα χερια καταναλωτων)

 

 

Το video τα λέει απλά όλα, τέλος. Και μάλιστα κάπου διάβασα ότι έκαναν μετρήσεις ποιότητας ήχου ( μετρώντας συχνότητες κτλ) σε μηχανήματα μεταξύ iPhone 6s και 7 και βγήκε ελάχιστα καλύτερο το 6s. Δηλαδή αυτή η φούσκα ότι τι lighting port είναι καλύτερο τελικά έσκασε. Σε αντίθεση το USB type C ήταν όντος καλύτερο από το 3.5mm ( είχε καλύτερο τρόπο αξιοποίησης)

 

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Στο επομενο iphone θα μπορεις να μιλας μόνο με κατόχους άλλων iphone

 

Θυμήσου αυτό που είπες. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι πολύ μακριά η μέρα αυτή που θα επιχειρούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Είτε μέσω κάποιον υπηρεσιών που να μιλάς τσάμπα ( σε συνεργασία με παροχους) , είτε με κάποιο άλλο τρόπο πιστεύω ότι θα την κάνουν την κίνηση. Μόνο αν δουν να αρχίζουν να μειώνονται οι πωλήσεις σημαντικά τότε ίσος δούμε πραγματικές εξελίξεις προς το συμφέρον μας. Αλλά δεν βλέπω να συμβεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι σίγουρα στα επόμενα χρόνια.

Elisa-Saunalahti Huoleton Premium+ with Unlimited Voice, SMS, MMS, video calls

Unlimited 5G mobile internet

+ 20gb data roaming per month in EU countries

Price : 31,90 € το μήνα χωρίς δεσμεύσεις

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανόηση τα βασικά όπως και οι πλείστοι εδώ μέσα που θέλουν να λέγονται και tech geeks.

Πρώτο και κύριο το πρόβλημα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ που αφαιρέθηκε το audio jack αλλα το γεγονός ότι αντικαταστήθηκε με port που θα βρίσκεις ΜΟΝΟ στα iphone και ipads, ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου, κανένα άλλο κινητό, κανένα laptop, pc, κτλ.

 

Το καλο με το usb-c είναι ότι θα βρίσκετε ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και τα νέα macbooks έχουν και θα έχουν usb-c. Οποτε ένα ακουστικό στο μέλλον με usb-c θήρα θα είναι ότι πρέπει καθώς ξέρεις θα δουλεύει παντού, ένα ακουστικό με lightning port θα δουλεύει ΜΟΝΟ στα iPhones.

 

Και γιατί το κάνει αυτό? Τάχατες για να πάμε μπροστά στην τεχνολογία? Καμια σχέση, το κάνει πολύ απλά να σε κλειδώνει μέσα στο οικοσύστημα της και να βγάζει άπειρο χρήμα από lightning port headphones, αν δεν το ξέρατε κάθε ένα lightning port καλώδιο, συσκευή κτλ δίνει λεφτά στην apple αναγκαστικά και μάλιστα δεκάδες φορες περισσότερο απ ότι για usb-c που περίπου δίνεις 15 σέντς ανά usb-c καλώδιο στην intel κτλ ενώ η apple χρεώνει 2-4 δολάρια ανά lighting port άλλης εταιρίας.

 

Άσε έχει καταντήσει μια τραγικά greedy και αντιπαθητική. Άσε που ο Tim Cook λέει το μέλλον είναι wireless και την ίδια στιγμή δεν βάζει wireless charging στο iphone 7, απλά μας κάνουν ότι θέλουν. Δεν λέω όλοι θέλουν τα λεφτά μας, αλλα κανένας δεν το κάνει με ένα τέτοιο προσβλητικό τρόπο.

 

Άσε που το usb-c είναι καλύτερο από το lightning port για ακουστικά καθώς προσφέρει και περισσότερο power που είναι ότι πρέπει για απαιτητικά ακουστικά που θα έχουν μέσα δικό τους dac/amp.

 

Και πριν αρχίσουν το θάψιμο οι apple fan boys είμαι κάτοχος iPhone 6S.

Συμφωνώ απολύτως! Πάντως εγώ δεν έχω iphone.. Προτιμώ το λειτουργικό android!

Link to comment
Share on other sites

Η apple ας κάνει ό,τι θέλει...αρκεί να μην ακολουθήσουν και όλες οι άλλες εταιρίες! Ναι, κάποια πράγματα δεν έχουν προοπτική εξέλιξης, αλλά δουλεύουν καλά και σωστά. Αν μια εταιρία θέλει να εξελιχθεί τεχνολογικά ας προσφέρει την πρότασή της, αλλά παράλληλα να σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και την ήδη καθιερωμένη τεχνολογία. Αλλιώς είναι αρπαχτή, αφού σε αναγκάζει να ξοδέψεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο στις συσκευές της.
Link to comment
Share on other sites

Παραμένει πατάτα για μένα η αφαίρεση του Jack και το εχουν πει πολλοι. Και ατομα που ειχαν iPhone αυτο μου λενε

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Πιό παλιά τα κινητά ερχόντουσαν με θύρες υπολογιστή mini usb και ναι κούμπωνες τα ακουστικά τους , όπως και είχαν βύσματα για την φόρτιση μετά το άλλαξαν βαλαν usb b για φόρτιση και βύσμα 3,5 για ήχο.

Άλλαξε η ποιότητα όταν είχαν την usb για ήχο ΟΧΙ γενικά ο ήχος είναι Αναλογικός που γίνεται ψηφιακός και ξανά Αναλογικός

Θα έχουμε καλύτερο ήχο; ΟΧΙ για να έχεις καλό ήχο θέλεις πολλά και ακριβά πράγματα , ποιοτικά ακουστικά ή ηχεία τέλεια καλώδια και άλλα , Στο θέμα άλλη μία τεχνολογία που θα πεθάνει σύντομα

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg
Link to comment
Share on other sites

Είμαι 100% υπέρ της κατάργησης. Πρόκειται για μία έξοδο ήχου που όπως λέει και το άρθρο τεχνολογικά είναι παμπάλαια και χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης. Όταν το 2012 με το iphone 5 καταργήθηκε το 30pin όλοι πάλι κατηγορούσαν την apple ότι αναγκάζει τον κόσμο να αγοράζει αντάπτορες. Τελικά το lightining αποδήχθηκε βολικότατο αφού κουμπώνει και από τις δύο πλευρές και πλέον περνάει και ο ήχος από εκεί προφανώς με καλύτερη ποιότητα από το αρχαίο καρφάκι, ενώ άλλες εταιρίες έχουν ακόμη το micro usb και δεν μπορούν να ξεκολλησουν από αυτό. Θεωρώ πως αυτό ήταν ένα βήμα προς την ασύρματη σύνδεση των ακουστικών όπου θα παρουσιαστούν και οικονομικότερες λύσεις.

Η αλλαγή που λες,έγινε από Απλ σε Απλ ,ενώ τώρα αλλάζει κάτι universal και το κάνει Απλ.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη επιλογή πράγματι μπορεί να είναι μια πρόοδος,

 

Εφόσον η επιλογή αυτή περιλαμβάνει proprietary παραμέτρους, δεν είναι πρόοδος. Τουλάχιστον δεν είναι πρόοδος για τον καταναλωτή και την κοινότητα.

 

καθώς επιτρέπει στους κατασκευαστές ακουστικών να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους επεξεργαστές σημάτων και όχι σε αυτόν την συσκευής, προσφέροντας θεωρητικά καλύτερο ήχο στα αυτιά του χρήστη. Θεωρητικά λοιπόν, με την συγκεκριμένη κίνηση, εφόσον γίνει αποδεκτή από τους κατασκευαστές, μπορούμε να δούμε (ή καλύτερα να ακούσουμε) ποιοτικότερο ήχο στο μέλλον.

 

Καλύτερος ήχος μπορούσε να φτάσει και τώρα, αν αυτό ήταν το ζητούμενο από τους χρήστες. Υπάρχουν στην αγορά καταπληκτικά ακουστικά με το κλασικό βύσμα, που σε συνδυασμό με πρακτικά οποιοδήποτε σύγχρονο smartphone και αρχεία MP3 ή άλλα σε υψηλά bitrate, φέρνουν μια χαρά κρυστάλλινο ήχο στα αυτιά του χρήστη. Επειδή όμως πλέον όλοι είτε κατεβάζουν τραγούδια ή συλλογές από το youtube, ή ακούνε μουσική μέσω ίντερνετικών υπηρεσιών, ο κρυστάλλινος υπέρτατος ήχος είναι φανερό ότι δεν αποτελεί ζητούμενο. Για μία ισχνή μειοψηφία μπορεί και να αποτελούσε, όμως αυτή η μειοψηφία ήταν ήδη καλυμμένη με την υπάρχουσα θύρα και ακουστικά! Με λίγα λόγια η υποχρεωτική διάθεση της lightning port για ακουστικά είναι μία λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και εγώ σαν apple fan την κατάργηση του jack ως προοδευτική κίνηση εάν μου έδινε δώρο τα ασύρματα ακουστικά της και ένα adaptor σε jack με έξτρα lightning θύρα για ταυτόχρονη φόρτιση δωρεάν στην συσκευασία του τηλεφώνου.

Αλλιώς είναι ένα άρμεγμα πελατών.

 

Το πραγματικό φάουλ της ήταν ότι αφαίρεσε την θύρα μινιτζακ χωρίς αντικατάσταση. Και εκεί που η συσκευή είχε δυο θύρες, τώρα έχει μία. Ο ορισμός του downgrade.

Edited by alx1
Link to comment
Share on other sites

Για να δουμε.Το μηλο7 οπως ολα τα προηγουμενα,δεν εχει καρτα μνημης,ραδιο,μπλε δοντι για αποστολή αρχειων,κλησεις βιντεο μεσω παροχου και αλλα πολλα...κσι τωρα τερμα τα ακουστικα και ασυρματη λαλακια με ακτινοβολια στο θεο,οπως και το μηλο.Με λιγα λογια ενα κινητο τοστιερα για να παιρνεις τηλεφωνο και να σερφαρεις στα 1000 ευρω.Το ποιο αχρηστο εργαλειο ever.Με οποιαδηποτε κινητο 100+ ευρω κανεις τα παντα αξιοπρεπεστατα
Link to comment
Share on other sites

Η apple ας κάνει ό,τι θέλει...αρκεί να μην ακολουθήσουν και όλες οι άλλες εταιρίες! Ναι, κάποια πράγματα δεν έχουν προοπτική εξέλιξης, αλλά δουλεύουν καλά και σωστά. Αν μια εταιρία θέλει να εξελιχθεί τεχνολογικά ας προσφέρει την πρότασή της, αλλά παράλληλα να σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και την ήδη καθιερωμένη τεχνολογία. Αλλιώς είναι αρπαχτή, αφού σε αναγκάζει να ξοδέψεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο στις συσκευές της.

 

Γιατι θες αξιοσέβαστο ποσό για να κανεις μια δουλειά αφου σου δίνει ακουστικά μεσα στο κουτί;

 

Για να δουμε.Το μηλο7 οπως ολα τα προηγουμενα,δεν εχει καρτα μνημης,ραδιο,μπλε δοντι για αποστολή αρχειων,κλησεις βιντεο μεσω παροχου και αλλα πολλα...κσι τωρα τερμα τα ακουστικα και ασυρματη λαλακια με ακτινοβολια στο θεο,οπως και το μηλο.Με λιγα λογια ενα κινητο τοστιερα για να παιρνεις τηλεφωνο και να σερφαρεις στα 1000 ευρω.Το ποιο αχρηστο εργαλειο ever.Με οποιαδηποτε κινητο 100+ ευρω κανεις τα παντα αξιοπρεπεστατα

 

Ποσα χρονια η ίδια καραμέλα χωρις κανενα νόημα άραγε :wacko:

 

Στο θέμα τωρα καλα κανει και προχωράνε καποια πράγματα και καποια αλλα καταργούνται! Διαφορετικά θα ειχαμε συσκευες ίδιες με το 1990! Και επειδη σύντομα θα το αλλάξουν και οι υπόλοιπες να δω τι θα λέτε! Άλλωστε δε το ξεκίνησε η αππλε που την βρίζετε!

κ @ τ @ ν τ ι @
Link to comment
Share on other sites

Γιατι θες αξιοσέβαστο ποσό για να κανεις μια δουλειά αφου σου δίνει ακουστικά μεσα στο κουτί;

 

 

 

Ποσα χρονια η ίδια καραμέλα χωρις κανενα νόημα άραγε :wacko:

 

Στο θέμα τωρα καλα κανει και προχωράνε καποια πράγματα και καποια αλλα καταργούνται! Διαφορετικά θα ειχαμε συσκευες ίδιες με το 1990! Και επειδη σύντομα θα το αλλάξουν και οι υπόλοιπες να δω τι θα λέτε! Άλλωστε δε το ξεκίνησε η αππλε που την βρίζετε!

 

Σου δινει ακουστικα στο κουτι αλλα αν θες να επενδυσει σε ακουστικα τοπ ποιοτητας(πανω απο 200αρι τιμη) αναγκαστικα θα παιζουν μονο σε apple ή θα πρεπει να κουβαλας ανταπτορες με οτι συνεπαγεται αυτο σε δυσχρηστια και απωλειες στη μετατροπη(για να σε προλαβω μιλαω για οσους το θελουν για σοβαρους λογους που θα καταλαβουν την διαφορα,εξαλλου λιγοι θα αγοραζαν ακριβα ακουστικα για να ακουν μουσικη στο μετρο)

Καλο ειναι να προχωρανε καποια πραγματα και αλλα να καταργουνται αλλα να αντικαθιστανται απο καποια αλλα

Στους υπολογιστες για παραδειγμα η σειριακη θυρα(οπως και αλλες παρομοιας τεχνολογιας) καταργηθηκε αλλα αντικατασταθηκε απο το usb

Δηλαδη ο υπολογιστης του 2016 εχει κατα μεσο ορο ιδιο αριθμο θυρων με τον υπολογιστη του 2006

Εξελιξη ειναι να κανεις τα παντα απο μια θυρα αλλα οχι να μειωνεις τον αριθμο των θυρων γιατι...ετσι

Ειμαι κατα των proprietary προτυπων γενικοτερα,ειναι προς οφελος του καταναλωτη να δουλευουν ολα τα αξεσουαρ του σε ολες τις συσκευες αλλα θα μπορουσα να δεχτω την κινηση της apple αν αντι για μια θυρα lightning και αλλη μια 3,5 ιντσων εβαζες δυο lightning

 

Ειναι το λιγοτερο γελοιο εν ετη 2016 να μην μπορεις σε μια συσκευη οπως ερχεται απο το εργοστασιο να ακους μουσικη και να φορτιζεις ταυτοχρονα

 

Καθολου δεν με απασχολει τι θα κανουν οι αλλοι.Και η samsung εβγαλε την micro sd και επειδη την ζηταγε ο κοσμος την ξαναεβαλε

Οτι κανει η apple δεν υιοθετειται παντα απο τους αλλους

Στο παρελθον η apple εβαζε στους υπολογοστες της δικους της επεξεργαστες και αναγκαστηκε να γυρισει σε intel για λογους συμβατοτητας

Πιο προσφατα η apple σε ολες τις φορητες συσκευες της(ipod,iphone,ipad) εχει κλειδωμενο το bluetooth και δεν επιτρεπει την ανταλλαγη αρχειων.Δεν ειδα να το υιοθετησε κανενας

 

Το συμεπρασμα ειναι οτι δεν μπορει να θεωρηθει εξελιξη κατι που αφαιρει λειτουργικοτητα απο μια συσκευη.Και οι υαλοκαθαριστηρες στα αυτοκινητα δεν εχουν αλλαξει εδω και 30 χρονια.Αρχαια τεχνολογια χωρις περιθωρια εξελιξης.Γιατι δεν τους καταργουμε?

Edited by pan24
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ βλέπω αλλάζει ότι την συμφέρει!!Δεν βλέπω π.χ. να αλλάζει οθόνη να βάλει καμία της προκοπης ούτε είδα να βάζει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης αφού θεωρεί τα καλώδια περιττά.
Link to comment
Share on other sites

Η γυναίκα μου (πολύ μεγάλος fun του iphone) είχε το 6αρι μέχρι που έπεσε και έγινε 1000 κομμάτια. Ετοιμαζόταν να πάρει το 7αρι μέχρι που είδε οτι δεν έχει υποδοχή ακουστικών. Εκεί άρχισε να σκέφτεται να πάρει το 6s. Μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, της έδωσα να κάνει την δουλειά της το S6 edge +, όπου μετά απο 2 εβδομάδες χρήσης μου δήλωσε οτι θα το κρατήσει και δεν θέλει να πάρει iphone πάλι, ειδικά το 7 που δεν έχει καν υποδοχή ακουστικών.

Λέγοντας το παραπάνω παράδειγμα θέλω να δείξω οτι η Apple πήρε απο τις πιο ηλίθιες αποφάσεις που έχει πάρει ποτέ. Μεγάλο αυτογκολ γιατί έτσι θα στείλει πολλούς πελάτες στο android. Κατέχει που κατέχει το 90% της αγοράς η google, τώρα τους στέλνει κι άλλους. Αρα ακόμη λιγότερος ανταγωνισμός. Οτι χειρότερο δηλαδή για εμάς τους πελάτες που κοιτάμε το συμφέρον μας και οχι το άχρηστο οπαδιλίκι.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι θες αξιοσέβαστο ποσό για να κανεις μια δουλειά αφου σου δίνει ακουστικά μεσα στο κουτί

Αν τα δίνει μαζί ok αλλά και πάλι πρέπει να συμβιβαστώ με αυτά και δεν θα έχω άλλη εναλλακτική, πλην του αντάπτορα που δεν είναι και η πιο βολική λύση. Δεν κατηγορώ την apple σαν hater...θα με ενοχούσε και αν ήταν η samsung ή οποιαδήποτε άλλη! Είναι τόσο πρόβλημα να υπάρχει ένα jack και τα lightning μαζί; Να σου δίνει την επιλογή να χρησιμοποιείς όποιο σε εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν μιλάμε για ένα άχρηστο feature που έπρεπε να αφαιρεθεί, μιλάμε για κάτι που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία του κόσμου. Είναι ξεκάθαρο ότι η apple θέλει να προωθήσει αυτό. Αλλά ξαναλέω, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, όπως είναι επιλογή να μην πάρει iPhone...εμένα μου αρκεί να μην ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες τη λογική «επειδή το έκανε η apple, πρέπει να το κάνω κι εγώ»

Edited by Conception
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...