Jump to content

pan24

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.810
  • Εγγραφή

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by pan24

  1. pan24

    5G NR

    Oneplus 8 κοντα στο πάρκο στο Ελληνικό
  2. pan24

    5G NR

    Highscore Κατι κάνει 😄
  3. pan24

    4G LTE

    Πολλά κάνουν μήνες να διορθωθούν, και σοβαρότερα ακόμα, ειδικά αν δεν επηρεάζουν πολλούς. Κάποιοι μπορεί να το έβλεπαν παροδικά εδώ και 4 μήνες ή και περισσότερο αλλά δεν είχε αναφερθεί σε μεγάλη έκταση. Και εδώ δεν το είχε αναφέρει κάποιος. Μια πιθανή εξήγηση είναι το πρόβλημα πράγματα να υπάρχει για καιρό αλλά το ip range να ήταν μικρό οπότε ελάχιστοι να επηρεάζονταν. Τώρα που μπήκε το προφίλ αυτό σε μεγαλύτερο range το πρόβλημα είναι ορατό από πολλούς.
  4. pan24

    4G LTE

    Ο κόφτης πρέπει να είναι λάθος στο configuration. Αυτό που είπε ο Μιχάλης ότι υπάρχει ξεχωριστό προφιλ για κάποιο ip range(πχ για IoT; ) και από λάθος αυτό το ip range είναι διαθέσιμο σε όλους είναι το πιο λογικό. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υπάρχει θέμα με το routing σε συγκεκριμένα ip ranges. Με ένα traceroute προς το ίδιο destination σε ip που κάνει το θέμα και ένα σε ip χωρίς μπορούμε να δούμε αν έχει τα ίδια hops. Δεν έχει λογική να γίνεται εντελώς τυχαία, φάση να ανοιγοκλείνεις flight mode για να πάρεις νέα ip και εκεί να μην έχεις cap. Επίσης τα 3-5 mbps είναι πολύ χαμηλό για να είναι επίτηδες cap. Αν έμπαινε σε όλους ή σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε συγκεκριμένες ώρες ή σε unlimited αφού είχες καταναλώσει μεγάλο όγκο ή έστω σε όλους αλλά με ένα μεγάλο όριο θα μπορούσα να πω ότι ναι είναι επίτηδες. Δεν μπορεί να είναι επίτηδες κάτι που σε πηγαίνει σε ταχύτητες χαμηλότερες από 3G ακόμα και ξημερώματα χωρίς να έχεις καταναλώσει τα δεδομένα του πακέτου σου.
  5. Έχει βάλει κάποιος aosp based android 12 custom rom; Αν ναι ποια; Εντυπώσεις; Τα βασικά features και το 5G παίζουν;
  6. pan24

    5G NR

    Από εμβέλεια wifi πως τα πάει; Τα φοβάμαι κάτι τέτοια λόγω mobile χαρακτήρα.
  7. pan24

    5G NR

    It's not a bug,it's a feature θα έλεγα εγώ. Το apn internet είναι το default και παίρνεις IP πίσω από NAT, όχι public με ότι σημαίνει αυτό. Στο vpn-internet έχεις public ip, με όλες τις πόρτες ανοιχτές και κανένα firewall με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό. Το vpn-internet APN πρέπει να το ζητήσεις για να στο ενεργοποιήσουν και από ότι λένε, για λόγους ασφαλείας το ενεργοποιούν σε data only sim. Δεν μου κάνει εντύπωση να βάζουν κόφτη ταχύτητας εκεί για να μην κάνεις τίποτα περίεργα πράγματα πχ να στήσεις servers στο υπόγειο σου 😄 Ο σκοπός του APN είναι για κάποιους που θέλουν να βάλουν sim για κάμερες πχ και χρειάζονται public ip και ανοιχτές πόρτες οπότε για εκεί φτάνει και περισσεύει το bandwidth που δίνει.
  8. pan24

    5G NR

    Γενικά Ελλάδα έχουμε έλλειψη σε 5G modems. Σε σταθερά και όχι portable μόνο το dlink dwr 978 και το huawei 5g cpe pro 2 κυκλοφορούν.
  9. Έχουν δώσει μόνιμο πακέτο με απεριόριστα data που κάνει 54 τον μήνα. Με cosmote one, προσφορές κλπ μπορείς να το ρίξεις στο 40-45αρι αλλά και πάλι για τον μέσο Έλληνα ακριβό είναι. Βέβαια εδώ που τα λέμε ο μέσος χρήστης δεν έχει ανάγκη απεριόριστα. Αν μπορούσες να βρεις φτηνό πακέτο με 10-20 gb το 90% υπερικανοποιημένο θα ήταν.
  10. pan24

    4G LTE

    Η digea δεν επηρεάζει στην κατάργηση του 3G. Η digea χρειάζεται να μετακινηθεί για να ανοίξει η N28, την οποία έχουν δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουν από 1/1/22. Ως τότε θα έχουν αλλάξει οι συχνότητες όπου πρέπει.
  11. pan24

    5G NR

    Έχουν κάνει απίστευτο optimization στο DSS. Όταν πρωτοάνοιξε ήταν ένα 4G με σήμα 5G. Σιγά σιγά όμως... Βοηθάει και ότι κλείνει εντελώς το 3G, ξεκίνησε τώρα και θα ολοκληρωθεί παντού ως τέλος 21. Όπου κλείνει στα 2100 έχεις μόνο N1.
  12. pan24

    5G NR

    Στον ιστό υπάρχουν N78 panels;
  13. pan24

    5G NR

    Τα λέγαμε από την αρχή, σχεδόν όπου αναβαθμίζει βάζει και N78 η οποία όμως συνήθως ανοίγει εβδομάδες/μήνες μετά. Ίσως για λόγους optimization, ίσως γιατί θέλει και αναβάθμιση στο backhaul, ποιος ξέρει. Αλλά ειδικά σε αστικό ιστό μπαίνει N78 σχεδόν σε κάθε σταθμό.
  14. pan24

    5G NR

    Σχετικά με το volte είχα παρατηρήσει ότι μερικές φορές αν σε ρίξει σε CS επειδή βγήκες εκτός κάλυψης 4G/5G μετά όταν ξανασυνδεθείς σε 4G/5G κάποιες φορές κολλάει και δεν ενεργοποιεί volte με αποτέλεσμα να μένει σε CS. Βέβαια από όταν άνοιξε n1 δεν έχω ξαναπετύχει τέτοια κατάσταση εδώ που είμαι για να τεστάρω, έχει παντού 4G/5G πλέον εδώ. Με κλειδωμένο σε 4G/5G όσο το έχω δοκιμάσει δεν έχει τύχει να μην έρχονται κλήσεις.
  15. Αν πάει σε αυτή τη λογική ίσως να κρατήσει και τα δυο ονόματα, το nova για τηλεόραση και το wind για τηλεφωνία και να μπλέκονται αυτά τα δύο μόνο σε συνδυαστικά πακέτα. Το όνομα nova είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση στην Ελλάδα και από την άλλη η wind πλέον έχει εδραιώσει παρουσία στην κινητή, δουλεύει γύρω στα 15 χρόνια με αυτό το brand. Πιστεύω ότι ή που θα πάνε σε άλλο όνομα ή που θα κρατήσουν και τα δυο. Πάντως αλλαγές γίνονται, ποιος θα περίμενε ότι οι γερμανοί θα πέταγαν το όνομα οτε για το cosmote.
  16. Είναι πολύ νωρίς για ονόματα και λογότυπα. Σχεδόν σίγουρα για το επόμενο 6μηνο θα συνεχίσουν σαν 2 ξεχωριστές εταιρείες η κάθε μια με το σήμα και το όνομα της και μετά θα ενωθούν σε μια, πολύ πιθανό με ένα όνομα που δεν θα είναι ούτε nova ούτε wind αλλά κοινό για όλες τις εταιρίες του γκρούπ στα βαλκάνια.
  17. pan24

    nova mobile

    Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συχνότητα από την αδιάθετη άδεια τηλεόρασης για κινητή, είναι άλλο πράγμα. Η digea με την ΕΡΤ έχουν 2-3 συχνότητες και χωράνε όλα τα κανάλια μέσα σε αυτές, δεν έχει το κάθε κανάλι δική του συχνότητα. Αυτό γινόταν στα αναλογικά. Το φάσμα συχνοτήτων και ποιο πάει που για την Ευρωπαική Ένωση καθορίζεται κεντρικά. Το πόσες και ποιες συχνότητες πάνε για στρατό, για τηλεόραση, για κινητή κλπ είναι ίδιο παντού στην ΕΕ. Και ναι χαίρομαι να είναι 3 από το να είναι 4-5-15 που θα φεσώνουν τις τράπεζες και τελικά θα τις πληρώνουμε όλοι εμείς για να σωθούν.
  18. pan24

    nova mobile

    Μα ακριβώς για αυτό, τότε δεν υπήρχε κινητή και ξεκίνησαν αυτοί. Τώρα είμαστε 25-30 χρόνια μετά. Πόσες φορές να πούμε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες συχνότητες για να φτιάξει κάποιος δικό του δίκτυο κινητής; Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, ο Μπέζος να θέλει να το κάνει δεν μπορεί. Παντού ισχύει αυτό, κανένα κράτος δεν κρατάει αδιάθετες συχνότητες. Για αυτό ανακαλύφθηκαν οι mvno, επειδή πλέον είναι ανέφικτο τεχνικά και οικονομικά να στήσεις νέα δίκτυα.
  19. pan24

    nova mobile

    Και όμως την χρειαζόταν για αυτό και πλήρωσε τόσο, δεν είναι χαζοί. Περιέχομενο αν σε ενδιαφέρει και θες να πληρώσεις είναι εύκολο να αποκτήσεις. Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε διοργάνωσης γίνεται κάθε 2-3 χρόνια διαγωνισμός. Αν η vodafone και ο οποισδήποτε θέλει περιεχόμενο πάει και χτυπάει στους διαγωνισμούς για τα τηλεοπτικά. Πχ αν θέλει το γερμανικό πρωτάθλημα πάει στον διαγωνισμό, δίνει τα περισσότερα και παίρνει τα δικαιώματα. Όπως ακριβώς η nova χτύπησε στον διαγωνισμό και πήρε τα δικαιώματα του γερμανικού που τα είχε η cosmote, έδωσε περισσότερα και τα πήρε. Όπως η cosmote tv που ξεκίνησε από το μηδέν και σε ελάχιστο διάστημα είχε ξεπεράσει την nova σε περιεχόμενο. Δίκτυο κινητής όμως κανένας δεν μπορεί να φτιάξει από το μηδέν όσα λεφτά και αν έχει, μόνο mvno με ότι περιορισμούς έχει αυτό.
  20. pan24

    nova mobile

    Δεν πάει περίπατο το ανταγωνισμός, ίσα ίσα. Στην κινητή δεν αλλάζει κάτι. Στην σταθερή ενώθηκε ο τρίτος με τον τέταρτο μπας και μπορέσουν να χτυπήσουν τον πρώτο. Οι 4,14,24 πάροχοι ωραίοι είναι στη θεωρία, στην πράξη η ελληνική αγορά έδειξε ότι δεν τους σηκώνει. Πέρα από 3 μεγάλους κανένας μικρότερος δεν μπόρεσε να επιβιώσει.
  21. pan24

    nova mobile

    Κάτσε να δούμε γιατί συνήθως από ότι μαθαίνουμε εμείς οι εξελίξεις είναι 5 βήματα μπροστά. Όπως όταν αγόρασαν την forthnet πιθανώς να είχαν ήδη φτάσει σε καλό σημείο τις συζητήσεις για την εξαγορά της wind, τέτοιες συμφωνίες δεν γίνονται σε 3-4 μήνες. Αν έχουν συμφωνήσει με vodafone για κάποιου είδους συνεργασία(πχ κοινές υποδομές σταθερής όπως η vodafone με την wind έχουν κοινές υποδομές κινητής) η ανακοίνωση θα γίνει μετά την έγκριση της εξαγοράς από τις επιτροπές ανταγωνισμού για προφανείς λόγους.
  22. pan24

    nova mobile

    Εσύ τι λες να γίνει; Η κόκκινη είναι πάνω κάτω ίδιο επίπεδο με wind και οι 2 αρκετά πίσω από την πράσινη. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι καινούργιοι αλλά για να σκάνε ένα δις για εξαγορά μάλλον έχουν σκοπό να ρίξουν λεφτά. Αν η κόκκινη δεν ρίξει και αυτή λεφτά για να ακολουθήσει θα μείνει πίσω.
  23. pan24

    nova mobile

    Δεν υπάρχει λόγος να μην εγκριθεί η εξαγορά από επιτροπές ανταγωνισμού. Στην κινητή ο ένας δεν είχε παρουσία, στην τηλεόραση πρακτικά δεν είχε ο άλλος, στην σταθερή είναι οι δυο μικρότεροι πάροχοι. Τώρα το ποιος κλείνει, κανένας δεν κλείνει. Όνομα θα αλλάξει μια από τις 2 ή και οι 2. Από προσωπικό σίγουρα όσοι είχαν να κάνουν με την κινητή στην wind δεν κινδυνεύουν, δεν υπήρχε κινητή στην nova. Πιθανώς και οι τεχνικοί γενικότερα να μην έχουν θέμα, υπάρχει αντικείμενο. Μια παρόμοια κατάσταση με την τεχνική υποστήριξη, λογικά κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους αλλά όχι πολλοί αφού η συγχωνευμένη εταιρεία θα έχει πολύ μεγαλύτερο πελατολόγιο. Σφαγή δυστυχώς θα γίνει στα μαγαζιά που από όσα έχουν wind-nova σε βάθος χρόνου θα μείνουν περίπου τα μισά. Ειδικά σε μικρές πόλεις που δεν υπάρχει ανάγκη για δυο μαγαζιά της ίδιας εταιρείας θα μείνει αυτό που είναι σε καλύτερη θέση και το άλλο κλείσιμο.
  24. pan24

    nova mobile

    Δεν μπορείς να πεις ότι η wind την πάτησε. Οι μέτοχοι το έπαιξαν σωστά και μοσχοπουλήθηκε. Πόσες αγορές 1 δις γίνονται στην Ελλάδα; Τέλος, το μερίδιο της wind στην σταθερή είναι μεγαλύτερο από αυτό της nova αυτή την στιγμή αλλά δεν έχει σημασία απαραίτητα. Οι 2 εταιρείες είναι εντελώς άλλα μεγέθη, για αυτό η forthnet-nova αγοράστηκε 45 εκατομμύρια και η wind 1 δις... Ακόμα ακόμα μπορεί να μην κρατήσουν ούτε το wind ούτε το nova ούτε το forthnet και να πάνε με άλλο όνομα, κοινό για όλες τις εταιρείες τους στα βαλκάνια. Αλλά δεν έχει καμια σημασία για εμάς αυτό. Ο ανταγωνισμός εφόσον μείνουν ανταγωνιστές με την vodafone και δεν συνεργαστούν επίσημα ή ανεπίσημα μένει ίδιος ή μεγαλώνει. Αν συνεργαστούν όμως...
×
×
  • Create New...