Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Paok

Η 4 για indoors νομιζω ειναι πολυ καλη ασχετου εκθεσεως, ειδικα σε αντιθεση και χρωματισμους.

Για τους εξωτερικους ανοιχτους χωρους δεν ξερω τι να πω...δυσκολα παιρνεις πολυ καλη φωτογραφια, δεν ξερω αν ειναι θεμα δυνατοτητων η βελτωθει μετα απο updates etc.

Το V10 μου αρεσαν παρα πολυ οι φωτο που τραβαγε.:)

aptaliko

νομιζω οτι θελει μεγαλυτερα iso σε ολες τις manual και θα βγαινουν καλυτερες.

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μέχρι πόσο πάει η ταχύτητα κλείστρου στο manual?

Νομίζω δεν μπορώ να ρυθμίσω σωστά την ταχύτητα κλείστρου. Στη camera fv5 μου βγάζει για ταχύτητα κλείστρου αλλά όταν το βάζω η φώτο βγαίνει λίγο θολή... Γιατί?

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Νομίζω δεν μπορώ να ρυθμίσω σωστά την ταχύτητα κλείστρου. Στη camera fv5 μου βγάζει για ταχύτητα κλείστρου αλλά όταν το βάζω η φώτο βγαίνει λίγο θολή... Γιατί?

Γιατι αφου δεν εχει ρυθμιση ταχυτητας κλειστρου ουτε στην μαμα εφαρμογη....απο οσο θυμαμαι φιλε.:(

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!

Μέχρι πόσο πάει η ταχύτητα κλείστρου στο manual?

Αν θυμαμαι καλα το Note 2 εχει μόνο ρύθμιση iso...

Ωραίος όπως παντα johnnyman25. Εμαι και εγω στην οικονομική κατηγορία μαζι σου.

Lumia 640 xl αυτοματο

25796604792_0af08bf2fd_c.jpgWP_20160320_00_29_58_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

Γιατι αφου δεν εχει ρυθμιση ταχυτητας κλειστρου ουτε στην μαμα εφαρμογη....απο οσο θυμαμαι φιλε.:(

Ναι στην μαμά δεν έχει αλλά έχει στην camera fv5 νομίζω. Ανοιγμα κλείστρου λέει και έχει 1 δευτερόλεπτο 2 και 5.μετα το ρυθμίζεις και χειροκίνητα άμα θες.

Ναι στην μαμά δεν έχει αλλά έχει στην camera fv5 νομίζω. Ανοιγμα κλείστρου λέει και έχει 1 δευτερόλεπτο 2 και 5.μετα το ρυθμίζεις και χειροκίνητα άμα θες.

ε αμα τραβας με 1 δευτερολεπτο δε θα βγει θολη ρε συναδελφε?

Ακριβώς.. Συμφωνώ απόλυτα, απλά κατακρίνω το γεγονός πως έχει δώσει μια κάμερα υποβαθμισμένη. Μπορεί να βγάζει καλύτερες το βράδυ από το S6, αλλα το ίδιο μπορεί να κάνει και το G4, συνδυάζοντας και λεπτομέρεια και όμορφα ρεαλιστικά χρώματα. Αναφέρομαι αποκλειστικά σε android κινητά δεδομένου ότι το λειτουργικό είναι το πρώτο που κοιτάει κάποιος. Προέχουν οι προσωπικές ανάγκες. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε και άλλες, άλλα τα πρώτα δείγματα δεν θα τα έλεγα ενθαρρυντικά. Το Z5 είναι πολύ καλό, άλλα έχει ελλείψεις που σε κάποια τεστ θα χωλαίνει. Όπως και να έχει δε μου αρέσει η αποκλειστική σύγκριση της Samsung με την Apple, στην κάμερα όμως..! Προσωπική μου γνώμη είναι, αλλά και αίσθηση. Πάντα κρίνω ένα κινητό πρώτα με την συσκευή που αντικαθιστά. Και μετά τα άλλα.

Εγώ δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, αν και τα πρώτα δείγματα (οχι εδώ), δεν με ικανοποιεί το software στο auto. Δεν διαχειρίζεται σωστά το περισσοτερο φως που περνάει με το 1.7 και τα μεγαλυτερα pixels. Αποτέλεσμα υπερφωτισμένα σημεία και την ίδια στιγμή εμφάνιση έστω και λιγοστού θορύβου στις σκιές.

Επισης κατι δεν πάει καλά σε κάποιες περιπτώσεις με το white balance. Σε άλλες τα αντικείμενα δειχνουν πολύ flat και σε αλλες με παραπανω οξύτητα.

Δεν εννοώ ότι είναι κακές φωτογραφίες αλλά μιλώ για την λεπτομέρεια. Χρειάζεται ψάξιμο από τους χρήστες. Δεν έχει σε καμία περίπτωση το καλό auto του G4 με το οποίο μπορεί καθενας να τραβήξει άνετα χωρίς γνώσεις.

Δεν ξέρω αν θα το βελτιώσουν με κάποιο update αλλά στην προκειμένη περίπτωση για πολύ απαιτητικές photo χρειαζεται raw και επεξεργασία.

Eνδιαφερον άρθρο απο το Verge

http://www.theverge.com/2016/3/18/11245680/samsung-galaxy-s7-edge-vs-iphone-6s-plus-camera-comparison

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

aptaliko

Βασίλη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήθελα το ακριβώς αντίθετο δηλαδή να ελλατωσω τα ISO για να εχω λιγότερη ευαισθησία στο φως αλλά και πάλι δε μου αρκεί.

Στην περίπτωση που θέλεις να αφήσεις το κλείστρο (shutter speed) για αρκετά δεύτερα ανοικτό για να καταγράψεις τα φώτα ως φωτεινές γραμμες το ιδανικό για εμένα όπως δηλαδή κάνεις σε DSLR είναι να μπορείς να πειραξεις και να μικρυνεις το aperture f έτσι ώστε η συνολική ποσότητα φωτός που θα πέσει στον αισθητήρα να είναι η σωστή. Καθώς μεγαλώνεις το χρόνο πρέπει να μπορείς να μικρυνεις το διάφραγμα κάτι που δεν μπορείς να κάνεις.

Ακόμα και την ημέρα τραβάς με f/1.7 και ανεβάζεις ταχύτητα στο Θεό π.χ 1/4.000 για να περιορίσεις την ποσότητα του φωτός ενώ θα μπορούσες να τραβηξεις με f/16 (κανόνας για ηλιόλουστη μερα) και π.χ ταχύτητα 1/200.

Γενικά στην εξίσωση του φωτός έχεις 3 μεταβλητές, χρόνος κλείστρου (shutter speed), ανοιγμα διαφράγματος f και ευαισθησια φωτος(ISO) τα οποία στις manual ρυθμίσεις τα πειράζεις κατ' επιλογήν. Εδώ θέλει προσοχή γιατί μια μεταβλητή είναι σταθερή.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Microsoft Lumia 950 auto

25295081684_421558430f_k.jpgWP_20160320_12_01_11_Rich by James C, on Flickr"]25295081684_421558430f_k.jpgWP_20160320_12_01_11_Rich by James C, on Flickr[/url]

Έχω πιάσει κι ένα πουλί εκεί ψηλά....

Edited by Jamesc
- There is no place like 127.0.0.1 -

Βασίλη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήθελα το ακριβώς αντίθετο δηλαδή να ελλατωσω τα ISO για να εχω λιγότερη ευαισθησία στο φως αλλά και πάλι δε μου αρκεί.

Στην περίπτωση που θέλεις να αφήσεις το κλείστρο (shutter speed) για αρκετά δεύτερα ανοικτό για να καταγράψεις τα φώτα ως φωτεινές γραμμες το ιδανικό για εμένα όπως δηλαδή κάνεις σε DSLR είναι να μπορείς να πειραξεις και να μικρυνεις το aperture f έτσι ώστε η συνολική ποσότητα φωτός που θα πέσει στον αισθητήρα να είναι η σωστή. Καθώς μεγαλώνεις το χρόνο πρέπει να μπορείς να μικρυνεις το διάφραγμα κάτι που δεν μπορείς να κάνεις.

Ακόμα και την ημέρα τραβάς με f/1.7 και ανεβάζεις ταχύτητα στο Θεό π.χ 1/4.000 για να περιορίσεις την ποσότητα του φωτός ενώ θα μπορούσες να τραβηξεις με f/16 (κανόνας για ηλιόλουστη μερα) και π.χ ταχύτητα 1/200.

Γενικά στην εξίσωση του φωτός έχεις 3 μεταβλητές, χρόνος κλείστρου (shutter speed), ανοιγμα διαφράγματος f και ευαισθησια φωτος(ISO) τα οποία στις manual ρυθμίσεις τα πειράζεις κατ' επιλογήν. Εδώ θέλει προσοχή γιατί μια μεταβλητή είναι σταθερή.

Σωστός.

Εκει χρειάζεται βελτιωση το software ώστε να μπορει να επεμβαίνει αναλόγως. Διαφορετικά πολύ ψάξιμο και ατέλειωτες δοκιμές.

Το G4 παρόλο που διαχειρίζεται το f1.8 καλύτερα στο auto, δεν παύει κι αυτό να εχει προβληματάκια με καμένα σημεία, με υπέρ φωτισμένο πράσινο που πηγαίνει στο κίτρινο κλπ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το mi5 είχε πολλή διαφήμιση για το τίποτα. Το ois που έχει δεν ενεργοποιείται στο βίντεο, τουλάχιστον για την ώρα. Και σε άλλα σημεία στο βίντεο δεν είναι καθόλου σταθερό. Αν ήταν ενεργοποιημένο το ois θα ήταν αρκετά κοντά με το s7.

Δεν το ήξερα οτι δέν ενεργοποιείται στο βίντεο λάθος μου τότε!

Και ένα φεγγαράκι απο εχθές g4 manual

25933097795_296a421674_c.jpg2016-03-20_04-31-01 by Χρηστος Παλαντζας, on Flickr

Απο την σημερινη μας βολτα!!

25817510042_67dbbbd814_c.jpgIMG_20160320_173746_HDR by Guardian, on Flickr

25938324315_b56c308814_c.jpgIMG_20160320_172159 by Guardian, on Flickr

25843391381_0a2fbbda9f_c.jpgIMG_20160320_175126 by Guardian, on Flickr

25309659733_114f1b4d66_c.jpgIMG_20160320_173916 by Guardian, on Flickr

25912488306_a2d4ece02f_c.jpgIMG_20160320_172047_HDR by Guardian, on Flickr

Paok

Η 4 για indoors νομιζω ειναι πολυ καλη ασχετου εκθεσεως, ειδικα σε αντιθεση και χρωματισμους.

Για τους εξωτερικους ανοιχτους χωρους δεν ξερω τι να πω...δυσκολα παιρνεις πολυ καλη φωτογραφια, δεν ξερω αν ειναι θεμα δυνατοτητων η βελτωθει μετα απο updates etc.

Το V10 μου αρεσαν παρα πολυ οι φωτο που τραβαγε.:)

aptaliko

Οσο πιο μακρινο ειναι το πλανο τοσο λιγοτερη λεπτομερεια θα βλεπεις.

Ειναι θεμα αναλυσης φακου.Οσο πιο κοντινο ειναι το πλανο το προβλημα θα μειωνεται.

Εννοειται οτι το V10 βγαζει καλυτερες φωτο...ιδιο Module με το G4 εχει.

Eξαιρετικη..:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Ολοι γνωριζετε,οτι τα κινητα των 100€ δεν τραβανε καλες φωτο.Την καλυτερη 5MP πισω για εμενα την εχει το Lumia 535.Καμερα των Windows.Windows 10 Mobile https://onedrive.live.com/redir?resid=9C584180CF44A7A3!42335&authkey=!ANcYAeakM71qaDA&v=3&ithint=photo%2cjpg

Απ οτι ειδα εχει λιγο θορυβο.

Auto η φωτογραφια,σταθερη η ληψη(πανω σε ενα πεζοδρομιο το εβαλα και το κρατησα σταθερο).

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Απο την σημερινη μας βολτα!!

Πάρα πολύ καλές όλες!!

Ολοι γνωριζετε,οτι τα κινητα των 100€ δεν τραβανε καλες φωτο.Την καλυτερη 5MP πισω για εμενα την εχει το Lumia 535.Καμερα των Windows.Windows 10 Mobile https://onedrive.live.com/redir?resid=9C584180CF44A7A3!42335&authkey=!ANcYAeakM71qaDA&v=3&ithint=photo%2cjpg

Απ οτι ειδα εχει λιγο θορυβο.

Auto η φωτογραφια,σταθερη η ληψη(πανω σε ενα πεζοδρομιο το εβαλα και το κρατησα σταθερο).

Συγγνώμη αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι θόρυβος ο οποίος έχει φουλ επεξεργασία! Η συγκεκριμένη κάμερα του 535 δεν είναι και ότι καλύτερο, τουλάχιστον στο αυτόματο για βράδυ.

Lumia 950 manual, flash=off

25310596324_9976948855_c.jpgWP_20160320_22_56_26_Raw by foxy4270, on Flickr

Είδα λίγο βιαστικά το ποστ και νόμισα πως ήταν του James. Βλέπω την φωτογραφία και τρομάζω. Ρε συ, αυτή είναι η κοπέλα που χρησιμοποιεί για μοντέλο ο paok...!!!?????:lol:

Ερώτηση: Στο αυτόματο (χωρίς φλας) πως θα την έβγαζε η συσκευή? Τι θα επέλεγε και τι θα κατάφερνε?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

πολλά άλλα δείγματα από s7 από Ελλάδα εδώ :

https://www.flickr.com/photos/chaleplis/25857980356/in/photostream/

Α !!! και κάτι offtopic , στη dual sim εκδοσή του s7 αν και έχει hybrid SIM card slot δηλαδή όταν βάλεις 2 sims δεν μπορείς να βάλεις και sd card , κατάφεραν κολλώντας μόνο το μεταλλικό μέρος της sim πάνω στην sd ναι παίζουν και τα 3 ταυτόχρονα !!!!

Είδα λίγο βιαστικά το ποστ και νόμισα πως ήταν του James. Βλέπω την φωτογραφία και τρομάζω. Ρε συ, αυτή είναι η κοπέλα που χρησιμοποιεί για μοντέλο ο paok...!!!?????:lol:

Ερώτηση: Στο αυτόματο (χωρίς φλας) πως θα την έβγαζε η συσκευή? Τι θα επέλεγε και τι θα κατάφερνε?

Στο αυτοματο 1/20 και iso 200...κατι τετοιο περιπου βασει εμπειριας.

πολλά άλλα δείγματα από s7 από Ελλάδα εδώ :

https://www.flickr.com/photos/chaleplis/25857980356/in/photostream/

Α !!! και κάτι offtopic , στη dual sim εκδοσή του s7 αν και έχει hybrid SIM card slot δηλαδή όταν βάλεις 2 sims δεν μπορείς να βάλεις και sd card , κατάφεραν κολλώντας μόνο το μεταλλικό μέρος της sim πάνω στην sd ναι παίζουν και τα 3 ταυτόχρονα !!!!

20160316_214715

Εδω καταφερε με 1/14 να τη βγαλει κουνημενη;;;

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...