Jump to content

Fredometrios

Members
  • Δημοσιεύσεις

    539
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

About Fredometrios

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Fredometrios's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Τι να σου πω φιλε μου,για το 5αρη δεν ξερω ισως λογω του πιο αργου επεξεργαστη που βαλανε να εχει shutter lag περισσοτερο απο το 4 xl?τι να σου πω.αν και δεν νομιζω γιατι τα πιξελ απο την αρχη τους σε αυτον τον τομεα ηταν αστερια(αναλογα με την εποχη τους).απο το 2 και μετα τα ειχα ολα.αν διαβασεις και θεματα σε reddit κλπ θα δεις οτι για φωτογραφια παιδιων καλυτερη συσκευη απο πιξελ και ios δυσκολα θα βρεις μιας και 90% περνεις σωστη φωτογραφια. Ασε που εχει και την επιλογη με το Motion που πιανει και 1 2 δευτερολεπτα πριν και μπορεις να πετυχεις και εκει απιστευτες γκριματσες. Τωρα εχω ταυτοχρονα και ενα mi10 που ενω ειναι καλο και δεν το περιμενα, το πιξελ δεν το φτανει ουτε σε σπιρτάδα ούτε σε φυσικότητα προσώπων .Δηλαδη παίρνεις φωτογραφία άλλα επειδη ανιχνεύει κίνηση ο ολγοριθμος προσπαθεί να εξαλείψει μετα τον θόρυβο που δημιουργείτε πχ στα μαλλια και βλέπεις παστελ σε αυτα τα σημεια οπως ακριβως στα samsung.
  2. Το s20 δεν το είχα αλλά το note 10 plus επουδενη δεν τα πήγαινε καλύτερα.οκ φωτογραφία επερνες πάλι όχι τόσο εύκολα όσο το πιξελ αλλά από το παστέλ στα πρόσωπα ήταν σαν ζωγραφιά τα πέρναγες σε καλή οθόνη υπολογιστή και με λίγο ζουμ έχανες όλες τις λεπτομέρειες στο πιξελ μέχρι και τους πόρους του δέρματος βλέπεις..ισως με λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά από το noise reduction που χάνεις λεπτομερείες που κάνουν τα σαμσουνγκ το προτιμώ. ξανά λέω σε εσωτερικό χώρο έξω όλα καλά είναι.
  3. φιλε μου εχω αλλαξει παρα πολλα (φωτο)κινητα. Και επειδή το παράδειγμα που δίνεις ειναι το πρώτο μου μέλημα και εμενα για τα παιδιά μου. Πιξελ και iphone δεν έχουν αντίπαλο σε αυτό που ζητας . Εντάξει δεν μιλάμε τώρα το παιδί να παίζει μπάλα και τρέχει πανω κατω αλλα πχ αν φτιάχνει ενα παζλ ή αν ζωγραφίζει κλπ βγαίνει κρύσταλλο .Είχα και το p30 pro καμιά σχέση ενω το 40 pro λένε οτι ειναι πολυ καλο σε αυτο τον τομεα. Με το p30pro λίγο να κουνιόταν εκει που εφτιαχνε το παζλ με εσωτερικο φωτισμο έβγαινε η φωτογραφία θάμπη .με το πιξελ με το μηδενικό shuter παίρνεις πολυ πιο εύκολα σωστη φωτογραφία . Το 4 xl εχω .
  4. Σκέφτομαι να πάρω το κινητό περισσότερο να το δοκιμάσω χωρίς gms μιας και εκτός των τραπεζών με nfc κλπ και την καλή ποιότητα στο netflix δεν νομίζω οτι θα μου λείψει κάτι άλλο. Λίγο που χάζευα στο διπλανό φόρουμ για μεταχειρισμενα υπάρχει πάρα πολυ προσφορά απο οτι βλέπω πολύς κόσμος πουλάει p40 pro δεν το περίμενα η αλήθεια είναι , αλλά λίγος παίρνει απο οτι φαίνεται .. και οι τιμες ειναι λιγο οτι να ναι . Οπότε πιθανή μεταπώληση αν δεν μου κατσει καλα το Non gms βλέπω ότι είναι λίγο δύσκολη Μέχρι και 500 ευρώ αγγελία υπάρχει, τώρα για μεταχειρισμενο κινητό με τις ιδιαιτεροτητες του p40 ειναι πολλά κατα την άποψη μου. Βέβαια είναι τι ζητάει ο καθένας . Στο δια ταυτα Aν ανοίξω το netflix με browser μπορεί να παιξει σε μεγάλη ανάλυση ή παλι οχι? Google maps με πλοήγηση χωρίς gms υπάρχει η δυνατότητα?
  5. Δεν το έχω το κινητό αν και θέλω να το δοκιμάσω.Τωρα έχω ένα pixel 4 xl.Επειδη είχα το p30 prο.Για το παστέλ που λες δοκίμασε να μην βγάζεις με την auto λειτουργία αλλά πήγαινε στο pro μενού και απλά άστα όλα στο αυτόματο (μην επιλέξεις δηλαδή εσύ iso shutter κλπ) τουλάχιστο στο p30 όταν τραβαγες έστω και όλα auto από την pro καρτέλα έφευγε το παστέλ και στα πρόσωπα και στο γρασίδι.Το P40 από ότι διαβάζω σε διάφορα σχολια στο reddit ενώ όταν είχε βγει δεν το είχε αυτό το θέμα όσο επερνε αναβάθμισεις χειρότερευε Φυσικοτερα πρόσωπα σε εσωτερικό χώρο μόνο σε πιξελ και ios έχω δει.
  6. Παίδες μια ερώτηση. Από shutter lag η κάμερα πως τα πάει; Δηλαδή από όταν πατήσεις το κουμπί τραβάει αστραπιαία την φωτογραφία;focus σε προσωπα κάνει αμέσως; Ρωτάω Κυρίως για φωτογραφία σε εσωτερικο χώρο παιδιών που κουνιούνται όσο να ναι περισσότερο .κορυφαία σε αυτόν τον τομέα από ότι έχει περάσει από τα χέρια μου ήταν pixel και iPhone σε αυτόν τον τομέα.αντιθετος με έναν s10 πολλές έβγαιναν κουνημε νέες .
  7. Παίδες με το Netflix αν αφήσουμε μαμά το κινητό χώρις gsm , τι παίζει;υπάρχει στο αpp της Χαβάης; Αλλιώς από Appcure apptoid κλπ παίζει σε καλή ανάλυση και hdr η όχι;
  8. Δεν νομιζω να μην δε το ξερουν. Απο την άλλη οπως εχω ξαναπεί αν τραβήξεις σε Pro mode και ας τα έχεις ολα στο auto οι φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερες από οτι αν είσαι στην καρτέλα photo. Γίνεται πολύ διαφορετική επεξεργασία στο jpg. Έχω κάνει πολλά τεστ και οι διάφορες είναι τόσο μεγάλες όσο ειναι απο την 9 στην 10. Οπότε αν τραβας σε pro mode( και ας το χρησιμοποιεις σαν auto) στην 10.1 σχεδόν έχεις το αποτέλεσμα με το να είσαι στην 9αρα .
  9. H Πρωτη ειναι αρκετα κροπαροσενη για να την ζουμαρω και εχασε σε ποιοτητα αλλα μου αρεσε. IMG_20200810_210125 by elias elias, on Flickr IMG_20200821_090624 by elias elias, on Flickr
  10. Την έχει στο site?
  11. Ωραιες καλοκαιρινες φωτογραφιες παιδια.. Επειδη ειμαι φαν των νοκια τα εχω ακομη ολα απο Ν82 και μετα ειμαι σιγουρος οτι θα λατρευα το raw του Νοκια 9 αλλα δεν το εχω παρει ακομη γιατι νομιζω θα με απογοητευσει στο tap and shoot που πλεον χρησιμοποιω πολυ με την κορη μου και το pixel ειναι αξεπεραστο. Εδω μια με το p30pro με τον Ζοομ φακο και ενα ετοιμο φιλτρο. IMG_20200804_091551 by elias elias, on Flickr
  12. Oντως ετσι λενε πολλοι για τα iphone εδω και χρονια ειδικα με το 11αρη να το εχει απογειωσει το θεμα.Δεν εχω δοκιμασει καποιο ποτε η αληθεια ειναι αλλα θα ηθελα ειδικα το 11αρη.Εχω βεβαια το Pixel 4 και σε αυτο το θεμα ειναι πραγματικα παρα πολυ καλο ,αρκετα καλυτερο απο το p30 pro σε προσωπα σε εσωτερικους χωρους εννοοω. Παντως εμενα το p30pro ακομη μου αρεσει.δεν το ειχα βεβαια με την 9αρα οποτε δεν ξερω πως ηταν τοτε.Αλλα και τωρα μπορω να παρω ωραια δειγματα.Ειδικα ο φακος ζουμ του ειναι παρα πολυ καλος.Πχ αυτη η φωτο ειμαι αρκετα μακρυα και εδωσε αυτο το αποτελεσμα με το ζουμ το φιλτρο ειναι ετοιμο απο τα προφιλς.Η αλλη ειναι στο auto και παλι το αποτελεσμα με τοσο κοντρα ηλιο κακο δεν το λες.Εχω ακριβως την ιδια με το πιξελ αλλα δεν θελω να το κανω vs το θεμα. IMG_20200804_085017 by elias elias, on Flickr IMG_20200804_091551 by elias elias, on Flickr
  13. Σε γενικές γραμμές το oneplus είναι καλό τα είχα ένα διάστημα μαζί με το p30pro το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι σε εσωτερικό χώρο δεν περνεις εύκολα φωτογραφια παιδιού ,κατοικιδιου κλπ.εχει αρκετό shutter lag με αποτελεσμα τα πρόσωπα να βγαίνουν κουνημενα .ενω με τον p30 αυτό είναι πολύ πιο εύκολο.επισης στα χρώματα το κόκκινο το υπερτονίζει .αν πχ είσαι λίγο αναψοκοκκινισμενος από τρέξιμο παραλία κλπ και βγάλεις φωτογραφία θα βγεις αρκετά κόκκινος.το zoom του επίσης είναι δεν ειναι καλό αν τον ενδιαφέρει κάποιον το zoom καμία σχέση με το p30pro που είναι λογικό αλλά ούτε καν με το pixel 4 xl που έχουν και τα 2 2Χ. Κατα τα αλλά δεν είχα παράπονο.Με μεγάλο plus το raw του στο manual που το βρήκα πολύ εύκολο σε επεξεργασια και μου έδωσε φοβερά αποτέλεσμα σε μερικές φωτογραφίες.
  14. Στο αυτόματο ήταν δεν πείραξα κάτι.Γενικα την ημέρα το 808 θέλει κατέβασμα την έκθεση ,ένα τικ οξύτητα από το μενού κλπ.Αλλα θεώρησα δίκαιο να μην τα κάνω όλα αυτά γιατί θα μπορούσα και στα άλλα κινητά να τα φέρω σε άλλο επίπεδο με έκθεση white balance κλπ.παντως το p30 για τόσο oversharpening που αναφέρεται ούτε καν.οκ έχει αλλά σε υποφερτό βαθμό.Και μην νομίζεις ότι τα πήγε και τόσο άσχημα το 808 μιλάμε για κινητό κοντά μια 10ατια πριν.Και απέναντι του είχε το πίξελ 4 xl που έκανε κοντά στ 900 ευρώ όταν βγήκε και θεωρείται μια από τις καλύτερες κάμερες τις αγορας και ένα p30pro που έχει ένα από τα καλύτερα σύγχρονα hardware κάμερας της αγορας.
  15. Είναι ενα θέμα που το εχει το 950 ειδικά οταν βαράει κατι Ήλιος μπορω να το διορθώσω στο pro mode με έκθεση κλπ αλλα εδω τα τράβαγα ολα auto.Και επειδη τωρα τις βλέπω και εγω σε pc πρωτη φορα ειδικά την εκκλησιά που την χτύπαγε ηλιος έδωσε τρελό boost στα χρώματα.Ειναι θεμα αυτο το ειχα προσεξει και οταν το χρησιμοποιουσα στην παραλια .
×
×
  • Create New...