Jump to content

Fredometrios

Members
  • Δημοσιεύσεις

    539
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by Fredometrios

  1. Τι να σου πω φιλε μου,για το 5αρη δεν ξερω ισως λογω του πιο αργου επεξεργαστη που βαλανε να εχει shutter lag περισσοτερο απο το 4 xl?τι να σου πω.αν και δεν νομιζω γιατι τα πιξελ απο την αρχη τους σε αυτον τον τομεα ηταν αστερια(αναλογα με την εποχη τους).απο το 2 και μετα τα ειχα ολα.αν διαβασεις και θεματα σε reddit κλπ θα δεις οτι για φωτογραφια παιδιων καλυτερη συσκευη απο πιξελ και ios δυσκολα θα βρεις μιας και 90% περνεις σωστη φωτογραφια. Ασε που εχει και την επιλογη με το Motion που πιανει και 1 2 δευτερολεπτα πριν και μπορεις να πετυχεις και εκει απιστευτες γκριματσες. Τωρα εχω ταυτοχρονα και ενα mi10 που ενω ειναι καλο και δεν το περιμενα, το πιξελ δεν το φτανει ουτε σε σπιρτάδα ούτε σε φυσικότητα προσώπων .Δηλαδη παίρνεις φωτογραφία άλλα επειδη ανιχνεύει κίνηση ο ολγοριθμος προσπαθεί να εξαλείψει μετα τον θόρυβο που δημιουργείτε πχ στα μαλλια και βλέπεις παστελ σε αυτα τα σημεια οπως ακριβως στα samsung.
  2. Το s20 δεν το είχα αλλά το note 10 plus επουδενη δεν τα πήγαινε καλύτερα.οκ φωτογραφία επερνες πάλι όχι τόσο εύκολα όσο το πιξελ αλλά από το παστέλ στα πρόσωπα ήταν σαν ζωγραφιά τα πέρναγες σε καλή οθόνη υπολογιστή και με λίγο ζουμ έχανες όλες τις λεπτομέρειες στο πιξελ μέχρι και τους πόρους του δέρματος βλέπεις..ισως με λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά από το noise reduction που χάνεις λεπτομερείες που κάνουν τα σαμσουνγκ το προτιμώ. ξανά λέω σε εσωτερικό χώρο έξω όλα καλά είναι.
  3. φιλε μου εχω αλλαξει παρα πολλα (φωτο)κινητα. Και επειδή το παράδειγμα που δίνεις ειναι το πρώτο μου μέλημα και εμενα για τα παιδιά μου. Πιξελ και iphone δεν έχουν αντίπαλο σε αυτό που ζητας . Εντάξει δεν μιλάμε τώρα το παιδί να παίζει μπάλα και τρέχει πανω κατω αλλα πχ αν φτιάχνει ενα παζλ ή αν ζωγραφίζει κλπ βγαίνει κρύσταλλο .Είχα και το p30 pro καμιά σχέση ενω το 40 pro λένε οτι ειναι πολυ καλο σε αυτο τον τομεα. Με το p30pro λίγο να κουνιόταν εκει που εφτιαχνε το παζλ με εσωτερικο φωτισμο έβγαινε η φωτογραφία θάμπη .με το πιξελ με το μηδενικό shuter παίρνεις πολυ πιο εύκολα σωστη φωτογραφία . Το 4 xl εχω .
  4. Σκέφτομαι να πάρω το κινητό περισσότερο να το δοκιμάσω χωρίς gms μιας και εκτός των τραπεζών με nfc κλπ και την καλή ποιότητα στο netflix δεν νομίζω οτι θα μου λείψει κάτι άλλο. Λίγο που χάζευα στο διπλανό φόρουμ για μεταχειρισμενα υπάρχει πάρα πολυ προσφορά απο οτι βλέπω πολύς κόσμος πουλάει p40 pro δεν το περίμενα η αλήθεια είναι , αλλά λίγος παίρνει απο οτι φαίνεται .. και οι τιμες ειναι λιγο οτι να ναι . Οπότε πιθανή μεταπώληση αν δεν μου κατσει καλα το Non gms βλέπω ότι είναι λίγο δύσκολη Μέχρι και 500 ευρώ αγγελία υπάρχει, τώρα για μεταχειρισμενο κινητό με τις ιδιαιτεροτητες του p40 ειναι πολλά κατα την άποψη μου. Βέβαια είναι τι ζητάει ο καθένας . Στο δια ταυτα Aν ανοίξω το netflix με browser μπορεί να παιξει σε μεγάλη ανάλυση ή παλι οχι? Google maps με πλοήγηση χωρίς gms υπάρχει η δυνατότητα?
  5. Δεν το έχω το κινητό αν και θέλω να το δοκιμάσω.Τωρα έχω ένα pixel 4 xl.Επειδη είχα το p30 prο.Για το παστέλ που λες δοκίμασε να μην βγάζεις με την auto λειτουργία αλλά πήγαινε στο pro μενού και απλά άστα όλα στο αυτόματο (μην επιλέξεις δηλαδή εσύ iso shutter κλπ) τουλάχιστο στο p30 όταν τραβαγες έστω και όλα auto από την pro καρτέλα έφευγε το παστέλ και στα πρόσωπα και στο γρασίδι.Το P40 από ότι διαβάζω σε διάφορα σχολια στο reddit ενώ όταν είχε βγει δεν το είχε αυτό το θέμα όσο επερνε αναβάθμισεις χειρότερευε Φυσικοτερα πρόσωπα σε εσωτερικό χώρο μόνο σε πιξελ και ios έχω δει.
  6. Παίδες μια ερώτηση. Από shutter lag η κάμερα πως τα πάει; Δηλαδή από όταν πατήσεις το κουμπί τραβάει αστραπιαία την φωτογραφία;focus σε προσωπα κάνει αμέσως; Ρωτάω Κυρίως για φωτογραφία σε εσωτερικο χώρο παιδιών που κουνιούνται όσο να ναι περισσότερο .κορυφαία σε αυτόν τον τομέα από ότι έχει περάσει από τα χέρια μου ήταν pixel και iPhone σε αυτόν τον τομέα.αντιθετος με έναν s10 πολλές έβγαιναν κουνημε νέες .
  7. Παίδες με το Netflix αν αφήσουμε μαμά το κινητό χώρις gsm , τι παίζει;υπάρχει στο αpp της Χαβάης; Αλλιώς από Appcure apptoid κλπ παίζει σε καλή ανάλυση και hdr η όχι;
  8. Δεν νομιζω να μην δε το ξερουν. Απο την άλλη οπως εχω ξαναπεί αν τραβήξεις σε Pro mode και ας τα έχεις ολα στο auto οι φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερες από οτι αν είσαι στην καρτέλα photo. Γίνεται πολύ διαφορετική επεξεργασία στο jpg. Έχω κάνει πολλά τεστ και οι διάφορες είναι τόσο μεγάλες όσο ειναι απο την 9 στην 10. Οπότε αν τραβας σε pro mode( και ας το χρησιμοποιεις σαν auto) στην 10.1 σχεδόν έχεις το αποτέλεσμα με το να είσαι στην 9αρα .
  9. H Πρωτη ειναι αρκετα κροπαροσενη για να την ζουμαρω και εχασε σε ποιοτητα αλλα μου αρεσε. IMG_20200810_210125 by elias elias, on Flickr IMG_20200821_090624 by elias elias, on Flickr
  10. Την έχει στο site?
  11. Ωραιες καλοκαιρινες φωτογραφιες παιδια.. Επειδη ειμαι φαν των νοκια τα εχω ακομη ολα απο Ν82 και μετα ειμαι σιγουρος οτι θα λατρευα το raw του Νοκια 9 αλλα δεν το εχω παρει ακομη γιατι νομιζω θα με απογοητευσει στο tap and shoot που πλεον χρησιμοποιω πολυ με την κορη μου και το pixel ειναι αξεπεραστο. Εδω μια με το p30pro με τον Ζοομ φακο και ενα ετοιμο φιλτρο. IMG_20200804_091551 by elias elias, on Flickr
  12. Oντως ετσι λενε πολλοι για τα iphone εδω και χρονια ειδικα με το 11αρη να το εχει απογειωσει το θεμα.Δεν εχω δοκιμασει καποιο ποτε η αληθεια ειναι αλλα θα ηθελα ειδικα το 11αρη.Εχω βεβαια το Pixel 4 και σε αυτο το θεμα ειναι πραγματικα παρα πολυ καλο ,αρκετα καλυτερο απο το p30 pro σε προσωπα σε εσωτερικους χωρους εννοοω. Παντως εμενα το p30pro ακομη μου αρεσει.δεν το ειχα βεβαια με την 9αρα οποτε δεν ξερω πως ηταν τοτε.Αλλα και τωρα μπορω να παρω ωραια δειγματα.Ειδικα ο φακος ζουμ του ειναι παρα πολυ καλος.Πχ αυτη η φωτο ειμαι αρκετα μακρυα και εδωσε αυτο το αποτελεσμα με το ζουμ το φιλτρο ειναι ετοιμο απο τα προφιλς.Η αλλη ειναι στο auto και παλι το αποτελεσμα με τοσο κοντρα ηλιο κακο δεν το λες.Εχω ακριβως την ιδια με το πιξελ αλλα δεν θελω να το κανω vs το θεμα. IMG_20200804_085017 by elias elias, on Flickr IMG_20200804_091551 by elias elias, on Flickr
  13. Σε γενικές γραμμές το oneplus είναι καλό τα είχα ένα διάστημα μαζί με το p30pro το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι σε εσωτερικό χώρο δεν περνεις εύκολα φωτογραφια παιδιού ,κατοικιδιου κλπ.εχει αρκετό shutter lag με αποτελεσμα τα πρόσωπα να βγαίνουν κουνημενα .ενω με τον p30 αυτό είναι πολύ πιο εύκολο.επισης στα χρώματα το κόκκινο το υπερτονίζει .αν πχ είσαι λίγο αναψοκοκκινισμενος από τρέξιμο παραλία κλπ και βγάλεις φωτογραφία θα βγεις αρκετά κόκκινος.το zoom του επίσης είναι δεν ειναι καλό αν τον ενδιαφέρει κάποιον το zoom καμία σχέση με το p30pro που είναι λογικό αλλά ούτε καν με το pixel 4 xl που έχουν και τα 2 2Χ. Κατα τα αλλά δεν είχα παράπονο.Με μεγάλο plus το raw του στο manual που το βρήκα πολύ εύκολο σε επεξεργασια και μου έδωσε φοβερά αποτέλεσμα σε μερικές φωτογραφίες.
  14. Στο αυτόματο ήταν δεν πείραξα κάτι.Γενικα την ημέρα το 808 θέλει κατέβασμα την έκθεση ,ένα τικ οξύτητα από το μενού κλπ.Αλλα θεώρησα δίκαιο να μην τα κάνω όλα αυτά γιατί θα μπορούσα και στα άλλα κινητά να τα φέρω σε άλλο επίπεδο με έκθεση white balance κλπ.παντως το p30 για τόσο oversharpening που αναφέρεται ούτε καν.οκ έχει αλλά σε υποφερτό βαθμό.Και μην νομίζεις ότι τα πήγε και τόσο άσχημα το 808 μιλάμε για κινητό κοντά μια 10ατια πριν.Και απέναντι του είχε το πίξελ 4 xl που έκανε κοντά στ 900 ευρώ όταν βγήκε και θεωρείται μια από τις καλύτερες κάμερες τις αγορας και ένα p30pro που έχει ένα από τα καλύτερα σύγχρονα hardware κάμερας της αγορας.
  15. Είναι ενα θέμα που το εχει το 950 ειδικά οταν βαράει κατι Ήλιος μπορω να το διορθώσω στο pro mode με έκθεση κλπ αλλα εδω τα τράβαγα ολα auto.Και επειδη τωρα τις βλέπω και εγω σε pc πρωτη φορα ειδικά την εκκλησιά που την χτύπαγε ηλιος έδωσε τρελό boost στα χρώματα.Ειναι θεμα αυτο το ειχα προσεξει και οταν το χρησιμοποιουσα στην παραλια .
  16. Είχα έτοιμο ένα συγκριτικό P30pro με Pixel 4 xl σε διάφορες συνθήκες άλλα μιας και πιάστηκε το θεμα φυσικότητας και είναι ενας τομέας που δινω ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στα πρόσωπα ας ανεβάσω μερικά δείγματα απο Pixel 4,P30pro ,lumia 950XL και τον μαρμαρωμένο βασιλιά της φυσικότητας Pureview 808. Eπειδή πριν καταλήξω στο p30pro δοκίμασα αρκετές ναυαρχίδες τύπου s10,note10,oneplus 7 pro το p30pro σε sharpening τα πήγαινε καλύτερα απο ολα στον τομεα αυτο. Εχω στην κατοχη μου ακομη πχ τι Ν8 ακριβως για το αποτελεσμα που δινει σε προσωπα.Δεν ειδα τις φωτογραφιες που ανεβασε ο φιλος vag74 αλλα θεωρω τελειως άστοχο σχόλιο για oversharpening του p30 εκτος και αν βγάζει διαφορετικά απο το Pro.Aκομη και σε προσωπα οκ μπορει το pixel να μην το φτανει αλλα για τα σημερινά δεδομενα και τι αποτελεσματα δινουν οι ναυαρχίδες το p30 ξανα λεω σε φυσικότητα δεν το λες παστελ σε καμια μα καμια περιπτωση. Οκ ενα παραπανω sharpening απο τα παλια κινητα το εχει αλλα σε βαθμο υποφερτό .Tις παρακατω φωτογραφιες δεν τις εχω δει ουτε εγω σήμερα το πρωι τις εβγαλα μιας και διαβασα τα σχολια και ειχα ελευθερο χρονο για το χομπι μου. pixel4 by len. ren, on Flickr p30pro by len. ren, on Flickr 950 by len. ren, on Flickr 808 by len. ren, on Flickr ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Συνεχεια με αλλα 2 σετ. pixel4 by len. ren, on Flickr p30pro by len. ren, on Flickr 950 by len. ren, on Flickr 808 by len. ren, on Flickr pixel4 by len. ren, on Flickr 950 by len. ren, on Flickr 808 by len. ren, on Flickr p30pro by len. ren, on Flickr
  17. Δεν εχει το ιδιο αποτελεσμα και επισης δεν εχει και την ευελιξια που εχει η καμερα στην εδρα του. Εχω δοκιμάσει πάρα πολλά κινητά με gcam απο τα πιο φτηνά μέχρι και τα πιο ακριβά με το one plus 7t pro πχ. Σε συγκεκριμενες συνθήκες όταν θα πιάσει καλη φωτογραφία το Χ κινητό οκ ισως ειναι εφάμιλλη και σπάνια καλύτερη απο το pixel, στην περίπτωση του One plus και μονο γιατι τα αλλα δεν ηταν κοντα. Αλλα απο την αλλη μια αργουσε να φορτωσει ,μια χαλαγε τα χρωματα αντε ψαξε xml αλλα xml ειχαν πολυ επεξεργασια στα προσωπα και ηταν καλα σε τοπια αλλα το αντιθετο ,αλλα ειχαν ψυχρα χρωματα αλλα θερμα κοκ. και και επ ουδενη δεν ήταν τοσο αμμεση και αστραπιαία η κάμερα οσο ειναι στο 4αρη .Οκ ειναι μια καλη μεσοβέζικη λύση για τα φτηνα κινητα και ειδικα στα xiaomi που παλια η καμερα δεν ηταν το σημειο τους αλλα δεν φτανει την αμμεσοτητα που εχεις εσυ με το pixel.
  18. Απο που προκυπτει αυτο? Δεν ρωταω ειρωνικα ,απλα επειδη τοσα χρονια απο το Lumia 1020 και μετα τα φορτιζω με το fatboy της νοκια ολα τα κινητα μου δεν εχω παρατηρησει κατι. Και δεν ειχαν ποτε κανενα θεμα ουτε σε διαρκεια ουτε σε σφαλματα.
  19. Επειδή εχω περάσει απο ολα τα λεγόμενα καμεροτηλεφωνα απο αποχες Νοκια κλπ το p30 εχει μια παρα πολυ καλη καμερα.Δεν μπορω να καταλαβω τι σε χαλαει τοσο πολυ.δεν εχω δοκιμασει τα s20 αλλα απο s10 ειναι καλυτερο στο μονο που χανει κατα κρατος ειναι στην φωτομετρηση που το s10 εκει ειναι βασιλιας.Εχω μαζι και το Pixel 3 XL μιας και το εδωσα στην γυναικα μου και αν και στην αρχη με ξενισε λιγο η αλλαγη οταν εμαθα την καμερα του p30 οκ δεν μπορω να πω οτι μου λειπει. Ναι καλυτερο το πιξελ μιας και περνεις σωστη φωτογραφια 99% των περιπτωσεων αλλα και το p30 ειναι αρκετα καλο και πολυ φυσικο ειδικα στα προσωπα στο pro mode του, με αντιστοιχα samsung στα πρόσωπα παίρνεις παστελ Πριν καταληξω να κρατησω το P30 ειχα στην κατοχη μου ταυτοχρονα One plus pro 7,S10 και αυτο και μετα απο πολλά τεστ συνολικά ήταν το καλύτερο και από τα 3.Ισως χρειαζοταν περισσοτερο χρονος ωστε να μαθω την καμερα του s10 και οντως να ειναι καλυτερο και να κανω λαθος οκ,αλλα απο το s9 που το ειχα αρκετο καιρο δεν ειναι καν κοντα τα κινητα σε φωτογραφικη ειναι έτη μακρυα
  20. Παντως δοκιμάστε και το pro mode και ας είναι όλα στο auto.Στα πρόσωπα κάνει μεγάλη διάφορα υπερ του promode καθώς δεν εχουν τοσο επεξεργασια καθως επισης και τα χρωματα ειναι καλυτερα με αλλη θερμοκρασια, φενεται και στο ιστογραμμα. Εγω πλέον μόνιμα σε Pro mode τραβαω, ειδικά σε καλο φωτισμο. Δοκιμάστε και σε μερος με αρκετη βλάστηση φυλλα κλπ μια φωτογραφια στο auto και μια στο auto αλλα promode εχουν μεγαλη διαφορα στην επεξεργασια που εχει το jpeg.Επισξς αν κατεβασεις που και που λιγο exposure οπου χρειαζεται παίρνεις πολυ καλυτερο αποτελεσμα απο το auto και δεν ουτε καν χρονοβορο . ερωτηση να βάλεις το κινητό σε δόνηση και αντίθετος στο δυνατό ενώ είναι κλειδωμένο απο τα κουμπιά δεν γίνετε ?
  21. Ωραία παιδιά ευχαριστώ. Παραξευνευτικα η αλήθεια είναι και εμένα το μυαλό μου στην κάμερα πήγε ois κλπ αλλά είναι έντονος σαν να ξεκολλάει κάτι λέω μπας και 3ιναι θέμα. Μόνο στο λουμια 1020 ακουγόταν το ois έντονα αλλά όχι τόσο πολύ. Εδώ το καταλαβαίνεις και αν χτυπάς λίγο με το δαχτυλάκι σου εκεί κοντά στης κάμερες είναι σαν ξεκολλημενο κάτι.
  22. παιδια μια απορια.Οταν το αφηνετε κατω το κινητο με την πλατη ακουγετε ενα ελαφρυ στιγμιαιο κουδουνισμα σαν κατι να κουνιεται μεσα?Απο το πανω μερος νομιζω εκει κοντα στις καμερες.
  23. Mπραβο για τα συγκριτικα φιλε Νικο.Δεν εχω τωρα το χρονο να τα δω αναλυτικα σε PC αλλα θα γινει. Να σε ρωτησω κατι που μου εκανε εντυπωση χθες που επεξεργαζομουν λιγο το Mi 10 pro στο mediamarkt ,εχει shutter lag?δηλαδη απο οταν παταγες το κουμπι να βγαλει εβγαζε αστραπιαια ή ειχε καποια μιλισεκ διαφορα το πατημα με την φωτογραφια?
  24. Επειδη ενδιαφερομαι για το κινητο ποια ειναι τα τοσο θεματα που ειχε η καμερα?
  25. ωραιο νεο μιας και θελω να παω στο 4αρη απο το 3αρη.Μακαρι να το βγαλει και το αμαζον ωστε να εχουμε μια σιγουρια στην Εγγυηση.Απο Γερμανια και Mediamartk μπορουμε να παραγγειλουμε?
×
×
  • Create New...