Jump to content

Sony Xperia Z5 Premium

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την σειρά Ζ της Sony απ' το οριτζιναλ Ζ, είπα να αναβαθμιστώ στο Ζ5 Premium, το οποίο απ' οτι φαινεται θα ειναι και το τελευταίο της σειράς.

Είμαι πολυ ευχαριστημένος απ' την συσκευή, απ' όλες τις απόψεις. Ευχάριστη έκπληξη το πόσο πιο δυνατά ακούγονται ηχεία και ακουστικό σε σχέση με το Ζ2. Μπαταρία ικανοποιητική, μέχρι εκεί. Σαν form factor δεν με ξένισε, έχοντας συνηθίσει τα 'τουβλα' της Sony τόσα χρόνια :Ρ

Υπάρχει όμως ενα θέμα και είναι κάτι το οποίο έχουν παρατηρήσει οι διάφοροι reviewers, και το οποίο υπάρχει και στο Ζ4 Tablet μου. Η θερμοκρασία του λευκού της οθόνης.

Ενώ το Ζ2 έχει ένα σχετικά άριστο λευκό στα 6800Κ (μια χαρά για φως ημέρας, με 6500Κ να θεωρείται το 'ιδανικό'), βλέπω στα διάφορα reviews νούμερα που φτάνουν τα 10,000Κ - δηλαδή γαλάζιο, αντι για λευκό.

Και η αλήθεια ειναι πως απ' τις πρώτες ώρες που άρχισα να λειτουργώ την συσκευή παρατήρησα μια 'μπλεδίλα' στην οθόνη. Οι διαφορές γίνονται πιο εμφανείς με μια σύγκριση στα defaults:

http://i.imgur.com/UPs8Yl4.jpg

Ευτυχώς υπάρχει το white balance setting σαν λύση, η οποία όμως δεν είναι ιδανική, μιας και ρίχνει τόσο το κοντραστ όσο και την φωτεινότητα της οθόνης. Δυστυχώς δουλεύει με overlay, όπως τα περισσότερα apps για τον σκοπό αυτό.

Το ερώτημά μου είναι: είμαι ο μόνος που τον ενοχλεί αυτό; Είναι φυσιολογικό για το μοντέλο; Έχει κάποιος άλλος παλαιότερο Ζ να κάνει σύγκριση; Απ' οτι διαβάζω απ' το Ζ3 και μετα, η Σονυ παίζει πάνω απ' τα 9500Κ για θερμοκρασία λευκού, το οποίο θεωρώ απαράδεκτο.

Xperia Z5 Premium, Xperia Z2, Xperia Z4 Tablet, Asus Nexus 7 (2013) 16GB

• Απαντήσεις 329
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και εγω το ειχα παρατηρησει στην αρχη, μου ειχε ξενισει κιολας πολυ σε σχεση με το Ζ2 το οποιο ειχε εκπληκτικη οθονη για μενα. Μετα απο μια εβδομαδα φιλε το εχω ξεχασει τελειως και δεν με απασχολει πλεον, παντως το δικο μου Ζ3 εβδομαδας 27/16 σε σχεση με φιλο μου που ειναι του 15 βλεπω μια ευδιακριτη διαφορα στην ευκρινεια και την χρωματικη αποδοση.
All it takes is a swipe...

Προφανώς είναι θέμα συνήθειας, απλά όταν δουλεύεις όπως εγω σε καλιμπραρισμένα μονιτορς, είναι δύσκολο να συνηθίσεις την μπλεδίλα. Με το white balance κατάφερα να το φέρω περίπου όπως το Ζ2. Το καλό ειναι οτι στο Android 7.0 θα υπάρχει ρύθμιση white balance σε επίπεδο GPU.

Είμαι ακόμα στο ψάξιμο. Πάντως σε γενικές γραμμές χρειάζεται ελαφρώς τσίμπημα το πράσινο (γύρω στο 20) και το κόκκινο θέλει.. τόνους (γύρω στο 100-120).

Είναι σημαντικό να μη σκαλώσει κανεις την ώρα της ρύθμισης, ξαφνικά θα φανεί να κοκκινιζει η οθόνη, μιας και το μάτι έχει συνηθίσει το γαλάζιο λευκό. Καλό είναι να κλείσεις λιγο την οθονη και να την ξαναδεις μετά.

Είμαι ακόμα στο ψάξιμο. Πάντως σε γενικές γραμμές χρειάζεται ελαφρώς τσίμπημα το πράσινο (γύρω στο 20) και το κόκκινο θέλει.. τόνους (γύρω στο 100-120).

Είναι σημαντικό να μη σκαλώσει κανεις την ώρα της ρύθμισης, ξαφνικά θα φανεί να κοκκινιζει η οθόνη, μιας και το μάτι έχει συνηθίσει το γαλάζιο λευκό. Καλό είναι να κλείσεις λιγο την οθονη και να την ξαναδεις μετά.

Απο την εμπειρια μου παντως, ποτε δεν καταφερα να κανω καλυτερη την οθονη με αυτες τις ρυθμισεις. Το εργοστασιακο παντα μου αρεσε καλυτερα.

Ειναι τοσο πολυ εντονο το ψυχρο λευκο;;

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Μετά την αναβάθμιση σε 6.0.1 είδα ότι δανειστηκε τα εικονίδια ημερολογίου και email άπο αυτά που έχει καί η σειρά Χ.

Τα εικονίδια από επαφές, κάμερα και μηνύματα όμως μειναν ως είχαν. Είναι το ίδιο και σε εσάς ή σε εμένα δεν πέρασε σωστά η αναβάθμιση;

Κατ αρχας να σας πω πως ειμαι κατοχος xperia z1 και σκέφτομαι να πάρω z5 premium. Επειδή εργάζομαι σε περιβάλλον με χαμηλό σημα με ενδιαφέρει πολυ η λήψη σηματος. Το Ζ1 που εχω ειναι καπως αδυναμο σε αυτό τον τομεα σε σχεση με καποια αλλα κινητα.

Το Ζ5 πως ειναι σε αυτο τον τομεα; Έχει κανει κανείς κάποια σύγκριση με αλλο τηλέφωνο;

Sent from my C6903 using Tapatalk

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

Έχω την ιδέα από αυτά που γράφονται εδώ μέσα ότι τα πιο δυνατά σε σήμα είναι τα κινέζικα, όπως π.χ. Huawei, one plus . Βέβαια και τα Sony τα θεωρώ καλά περίπου στο μέσον θα έλεγα πάντως από ναυαρχίδες lg και Samsung πρέπει να είναι καλύτερο το σονυ.

Η γνώμη μου απλά...

Konakis.

Απο την εμπειρια μου παντως, ποτε δεν καταφερα να κανω καλυτερη την οθονη με αυτες τις ρυθμισεις. Το εργοστασιακο παντα μου αρεσε καλυτερα.

Ειναι τοσο πολυ εντονο το ψυχρο λευκο;;

Το αναφέρει και στο review εδω Γιάννη και ίσως κάποιες παρτίδες να εχουν πιο έντονο το φαινόμενο απο κάποιες άλλες.

http://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z5-Premium-Smartphone-Review.158471.0.html

Μόνο στην X σειρά φαίνεται η Sony να βελτιώσει πιστότητα χρωματων και επίπεδο του λευκού σε σχέση με Z σειρά.

Ελαφρώς ψυχρό και εμένα μου αρέσει αλλα οχι οι ακραίες τιμες Kelvin που βάζει η Sony στο συγκεκριμενο μοντελο(στο κανονικό z5 ειναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα οπως φαίνεται και στους πίνακες στο review)

Το σωστό καλιμπραρίσμα σε μια οθόνη out of the box ειναι κατι που όλες οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

QUOTE=Vagos55;6853728]Μετά την αναβάθμιση σε 6.0.1 είδα ότι δανειστηκε τα εικονίδια ημερολογίου και email άπο αυτά που έχει καί η σειρά Χ.

Τα εικονίδια από επαφές, κάμερα και μηνύματα όμως μειναν ως είχαν. Είναι το ίδιο και σε εσάς ή σε εμένα δεν πέρασε σωστά η αναβάθμιση;

Κάποιος...;;

Edited by Vagos55

Κατ αρχας να σας πω πως ειμαι κατοχος xperia z1 και σκέφτομαι να πάρω z5 premium. Επειδή εργάζομαι σε περιβάλλον με χαμηλό σημα με ενδιαφέρει πολυ η λήψη σηματος. Το Ζ1 που εχω ειναι καπως αδυναμο σε αυτό τον τομεα σε σχεση με καποια αλλα κινητα.

Το Ζ5 πως ειναι σε αυτο τον τομεα; Έχει κανει κανείς κάποια σύγκριση με αλλο τηλέφωνο;

Δεν γνωρίζω πως είναι σε σχέση με το Ζ1, αλλά σε σχέση με τα οριτζιναλ Ζ και Ζ2 που εχουν περάσει απ' τα χέρια μου, το Ζ5P έχει καλύτερο σήμα γενικά σε "ζόρικα" σημεία.

Αν θες το dual ψάξε για το E6833, όχι το E6883 που έχεις βάλει παραπάνω. Έχει δύο εκδόσεις, το Ε6883 έχει αγγλικό φορτιστή, για αυτό. Εγώ έχω δικαρτο και έχω κανονικά 2 χρόνια εγγύηση αλλά είναι ευρωπαϊκό.

Όσο για το κινητό πραγματικά το ευχαριστιεμαι, οθοναρα, πολύ καλή μπαταρία, αλαγκαριστο κ.α.

To E6883 όμως έχει περισσότερες LTE μπάντες (14 από 10 του Ε6833). Οπότε ο φορτιστής είναι το λιγότερο.

Να σε ρωτήσω τα δίκαρτα έχουν Ελληνικό μενού;

Επίσης επειδή ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, όταν δέχεσαι κλήση, υπάρχει ένδειξη από ποια γραμμή (SIM) σε καλούν;

Less is more...

Ναι δείχνει από ποια sim σε καλούν και έχουν ελληνικά . Κοίτα όλα τα δικαρτα Sony που εισάγονται Ελλάδα είναι τα 6633 και όχι το 6683 πχ. Αν ρίξεις μια ματιά θα το δεις. Οπότε προτιμώ να έχω κάτι που θα ερχόταν Ελλάδα, συν τον φορτιστή που αν πάρω το 6883 θα πρέπει να έχω αντάπτορα ή να αγοράσω φορτιστή που κάνει 24 ευρώ.

• 3 weeks later...

Ερώτηση, αν κάνω εκκαθάριση δεδομένων (όχι προσωρινής μνήμης) στο Google maps θα αλλάξει - μπερδευτεί κάτι; Επειδή μάλλον έχει bug και στην τοποθεσία το δείχνει πάντα ότι κάνει χρήση χαμηλής μπαταρίας.

Ευχαριστώ

http://m.ebay.com/itm/262181218046?_mwBanner=1&varId=560943182011

Αυτό πως σας φαίνεται; Θα δουλέψει κανονικά στην Ελλάδα; Θα εχει 2 χρόνια εγγύηση στην Ελλάδα;

Ο πωλητής μου είπε οτι εχει ένα χρόνο.

Απο κάμερα και finger print scanner τι λεει;

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

• Administrators
http://m.ebay.com/itm/262181218046?_mwBanner=1&varId=560943182011

Αυτό πως σας φαίνεται; Θα δουλέψει κανονικά στην Ελλάδα; Θα εχει 2 χρόνια εγγύηση στην Ελλάδα;

Ο πωλητής μου είπε οτι εχει ένα χρόνο.

Απο κάμερα και finger print scanner τι λεει;

Από Αμερική με FedEx; Έχε υπόψιν ότι θα πληρώσεις σίγουρα δασμούς εκτελωνισμού, δε νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου.

Modpic.gif

Μετά την αναβάθμιση σε 6.0.1 είδα ότι δανειστηκε τα εικονίδια ημερολογίου και email άπο αυτά που έχει καί η σειρά Χ.

Έχω κι εγώ αυτή την απορία, δεν έχω το κινητό ακόμα αλλά θέλω να το αγοράσω. Θα έχει ίδια εμφάνιση με τη σειρά X με Marshmallow στα πάντα? (ναι ακόμα και εικονίδια και θέματα - ξέρω ότι με/χωρίς root τα περνάς και μετά, αλλά είναι το ρημάδι το OCD).

Ελλάδα έχει 80€ παραπάνω φθηνότερα θα σου έρθει να το πάρεις από δω παρά να χρυσοπληρώσεις το τελωνείο συν την αναμονή και τη μισή εγγύηση.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

• 2 weeks later...

Καλησπέρα στη παρέα, 3 ερωτήματα.

1) Στον αποθηκευτικό χώρο έχετε και εσείς τις εξής δύο εφαρμογές; Facebook app installer και Facebook app manager (για όσους έχουν την εφαρμογή του Facebook)

2) Στις ρυθμίσεις > μνήμη εμένα δεν έχει "στιγμιαιο δείγμα" του πόσο ram χρησιμοποιήει ενώ στο Μ2 δείχνει στιγμιαία. Το ίδιο ισχύει και σε εσάς;

3) Το πάνω ηχείο είναι πιο δυνατό από το κάτω από την στιγμή που το άνοιξα, είναι έτσι και σε εσάς;

Ευχαριστώ.

http://www.vnp.gr/kinita-tilefona/sony-xperia-z5-premium-dual-sim-e6883.html

Αν το αγοράσω απο αυτό το κατάστημα θα εχω δύο χρόνια εγγύηση;

Αυτη τη στιγμή εχω το xperia Z1 το οποιο συγκεκριμένο με αλλα τηλεφωνα ακομα και Sony έχει πολυ χαλια σημα. Το z5 premium πως τα παει στη ληψη σήματος;

My History:

Καλησπέρα στη παρέα, 3 ερωτήματα.

1) Στον αποθηκευτικό χώρο έχετε και εσείς τις εξής δύο εφαρμογές; Facebook app installer και Facebook app manager (για όσους έχουν την εφαρμογή του Facebook)

2) Στις ρυθμίσεις > μνήμη εμένα δεν έχει "στιγμιαιο δείγμα" του πόσο ram χρησιμοποιήει ενώ στο Μ2 δείχνει στιγμιαία. Το ίδιο ισχύει και σε εσάς;

3) Το πάνω ηχείο είναι πιο δυνατό από το κάτω από την στιγμή που το άνοιξα, είναι έτσι και σε εσάς;

Ευχαριστώ.

Κάποιος;;;

1.Ναι

2.Υπαρχει μεσος ορος χρησης ,συνολικη μνημη κ ελευθερη μνημη,

3.Δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο.

OnePlus 7 pro, MATE 20, iPad Air.

Ευχαριστώ αδελφέ, να σαι καλά.

Απο εχθές έχει έρθει και ενημέρωση όπου μπήκε δυνατότητα βελτιστοποιηση φόρτισης αλλά ίσως μικρυνει ο χρόνος χρήσης του κινητού, γράφει στην επιλογή αυτή.

Συν οτι διορθωθηκε ο ήχος στις ειδοποιήσεις και κλήσεις.

Edited by zxr

Απο εχθές έχει έρθει και ενημέρωση όπου μπήκε δυνατότητα βελτιστοποιηση φόρτισης αλλά ίσως μικρυνει ο χρόνος χρήσης του κινητού, γράφει στην επιλογή αυτή.

Συν οτι διορθωθηκε ο ήχος στις ειδοποιήσεις και κλήσεις.

Πρεπει να ειναι η δυνατοτητα που εχει το ΧΖ να φορτιζει μεχρι το 90% για συντηριση της μπαταριας. Καλο που μας το δωσαν και εμας.

Και στο Ζ5 (το απλο) εχει ερθει απο χθες η αναβαθμιση , αλλα δεν την εχω κανει ακομα.

Με τους ηχους κλησης τι προβλημα ειχες?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• The title was changed to Sony Xperia Z5 Premium