Jump to content

silencer51

Members
  • Δημοσιεύσεις

    316
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

About silencer51

  • Ημ. Γέννησης 24/02/1984

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

silencer51's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Οι εν λόγω επιλογές αφορούν DC dimming της φωτεινότητας του πανελ, που δυστυχώς η Σονυ δεν δίνει, χρησιμοποιώντας PWM σε όλο το φασμα της φωτεινότητας. Παντως οπως ειπα χρειάζεται δοκιμή στις συνθηκες που είπα και παρατηρητικό μάτι για να δει κανεις την ανομοιομορφία, ως εκ τούτου δεν θα ασχοληθώ θεωρω...
  2. Το τσίμπησα κι εγώ, με την πρόσφατη προσφορά στα 853. Πολύ ωραία συσκευή. Προερχόμενος από XZ Premium (και παλιότερα, Ζ5 Premium, Z2, Z) μπορώ να πω πως ειμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος. Πρόκειται για την πρώτη μου OLED συσκευή, οπότε καλού κακού έχω ενεργοποιήσει ότι immersive mode τύπου υπάρχει (gestures αντι για nav bar, κρύψιμο στατους μπαρ κλπ.) Αυτό που ήθελα να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες της συσκευής είναι - για τον ψυχαναγκασμό και μόνο - αν έχουν δοκιμάσει κάποιο πολύ σκούρο γκρι πάτερν σε πλήρη οθόνη με την φωτεινότητα τέρμα χαμηλά, σε σκοτεινό δωμάτιο. Είναι η αχίλλειος πτέρνα των OLED (banding/ανομοιομορφία κλπ.) Η οθόνη του 1 ii μου είναι εντυπωσιακά ομοιόμορφη (χρώμα/φωτεινότητα), αλλά με σκούρο - σχεδόν μαύρο - γκρι (5% IRE) όπως το παρακάτω σε πλήρη οθόνη, και με τη φωτεινότητα στο χαμηλότερο, μπορώ να δω το επονομαζόμενο dirty screen effect και ένα ελαφρύ κάθετο banding (από το πάνω προς το κάτω μέρος της οθόνης). Απλά ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεν αποφεύγεται αυτό με OLED οθόνες και αν το έχουν δοκιμάσει/παρατηρήσει άλλοι.
  3. Fingers crossed... Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!
  4. Δεν γνωρίζω πως είναι σε σχέση με το Ζ1, αλλά σε σχέση με τα οριτζιναλ Ζ και Ζ2 που εχουν περάσει απ' τα χέρια μου, το Ζ5P έχει καλύτερο σήμα γενικά σε "ζόρικα" σημεία.
  5. Είμαι ακόμα στο ψάξιμο. Πάντως σε γενικές γραμμές χρειάζεται ελαφρώς τσίμπημα το πράσινο (γύρω στο 20) και το κόκκινο θέλει.. τόνους (γύρω στο 100-120). Είναι σημαντικό να μη σκαλώσει κανεις την ώρα της ρύθμισης, ξαφνικά θα φανεί να κοκκινιζει η οθόνη, μιας και το μάτι έχει συνηθίσει το γαλάζιο λευκό. Καλό είναι να κλείσεις λιγο την οθονη και να την ξαναδεις μετά.
  6. Προφανώς είναι θέμα συνήθειας, απλά όταν δουλεύεις όπως εγω σε καλιμπραρισμένα μονιτορς, είναι δύσκολο να συνηθίσεις την μπλεδίλα. Με το white balance κατάφερα να το φέρω περίπου όπως το Ζ2. Το καλό ειναι οτι στο Android 7.0 θα υπάρχει ρύθμιση white balance σε επίπεδο GPU.
  7. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την σειρά Ζ της Sony απ' το οριτζιναλ Ζ, είπα να αναβαθμιστώ στο Ζ5 Premium, το οποίο απ' οτι φαινεται θα ειναι και το τελευταίο της σειράς. Είμαι πολυ ευχαριστημένος απ' την συσκευή, απ' όλες τις απόψεις. Ευχάριστη έκπληξη το πόσο πιο δυνατά ακούγονται ηχεία και ακουστικό σε σχέση με το Ζ2. Μπαταρία ικανοποιητική, μέχρι εκεί. Σαν form factor δεν με ξένισε, έχοντας συνηθίσει τα 'τουβλα' της Sony τόσα χρόνια :Ρ Υπάρχει όμως ενα θέμα και είναι κάτι το οποίο έχουν παρατηρήσει οι διάφοροι reviewers, και το οποίο υπάρχει και στο Ζ4 Tablet μου. Η θερμοκρασία του λευκού της οθόνης. Ενώ το Ζ2 έχει ένα σχετικά άριστο λευκό στα 6800Κ (μια χαρά για φως ημέρας, με 6500Κ να θεωρείται το 'ιδανικό'), βλέπω στα διάφορα reviews νούμερα που φτάνουν τα 10,000Κ - δηλαδή γαλάζιο, αντι για λευκό. Και η αλήθεια ειναι πως απ' τις πρώτες ώρες που άρχισα να λειτουργώ την συσκευή παρατήρησα μια 'μπλεδίλα' στην οθόνη. Οι διαφορές γίνονται πιο εμφανείς με μια σύγκριση στα defaults: http://i.imgur.com/UPs8Yl4.jpg Ευτυχώς υπάρχει το white balance setting σαν λύση, η οποία όμως δεν είναι ιδανική, μιας και ρίχνει τόσο το κοντραστ όσο και την φωτεινότητα της οθόνης. Δυστυχώς δουλεύει με overlay, όπως τα περισσότερα apps για τον σκοπό αυτό. Το ερώτημά μου είναι: είμαι ο μόνος που τον ενοχλεί αυτό; Είναι φυσιολογικό για το μοντέλο; Έχει κάποιος άλλος παλαιότερο Ζ να κάνει σύγκριση; Απ' οτι διαβάζω απ' το Ζ3 και μετα, η Σονυ παίζει πάνω απ' τα 9500Κ για θερμοκρασία λευκού, το οποίο θεωρώ απαράδεκτο.
  8. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Πέρασα κι εγώ την 4.4.4. Όλα οκ μέχρι στιγμής. Ξεκλείδωσα, ρούταρα με τον Advanced Stock Kernel του Doomlord, φλασαρα στοκ kernel, ξανακλείδωσα, κομπλε. Το μόνο θέμα είναι οτι, ενω υπάρχει κανονικό root access, δεν με αφήνει να κάνω mount ως RW το /system. Μάλλον έκανε γουδαλιά πάλι η Sony κι έχει βάλει service που αποτρέπει την rw πρόσβαση στ' αρχεία του συστήματος. Αναμένουμε λύση από xda μεριά.
  9. Αν κερδίσω θα φαω ένα παπούτσι και θα ανεβάσω το βίντεο στο σοσιαλ μήντια της επιλογής σας.
  10. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Μόλις τσέκαρα και όντως σήμερα βγήκε και για το ελληνικό localization. Θα την περάσω το βράδυ και θα γράψω εντυπώσεις.
  11. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Μου κάνει αρκετή εντύπωση το ότι η .314 έχει αργήσει πολύ για το ελληνικό localization. Παίζει να πάμε κατευθείαν στην 4.4.4 οταν βγει με το καλό.
  12. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Για ελληνικά product ids δεν έχει κυκλοφορήσει το νεο firmware ακόμα πάντως.
  13. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Ναι, εννοούσα ότι δεν γίνεται απευθείας μιας και στην 402 πατσαρανε το exploit. Ουσιαστικά κανεις downgrade για να ρουταρεις και να σωσεις το ΤΑ partition. Αν έχει κανείς σωσμενο το ΤΑ backup του κινητού του, τότε ρουταρει άνετα κάθε έκδοση firmware με το που βγει, μένοντας κλειδωμένος (το ίδιο γινόταν και στο Ζ και Ζ1)
  14. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Δεν γίνεται ρουτ στη .402. Το πρώτο βήμα που περιγράφει ο τύπος είναι downgrade στην .55/.69.
  15. silencer51

    Sony Xperia Z2

    Αναγκαστικά θα θέλει downgrade στην .55 το ρουτ μιας και στην .402 διορθώσανε το exploit. Είναι σπαστικό σαν διαδικασία το downgrade μεν αλλά είναι αρκετά σημαντικό κυρίως για backup του TA partition, μετά ρουτάρεις όποτε θες οποιαδήποτε ρομ με ένα απλό unlock/root/relock. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Όσον αφορά το αναμενόμενο .438 firmware, λόγω έκδοσης υποθέτω θα είναι εντελώς minor bug fixing upgrade, μερικά .apk δηλαδή
×
×
  • Create New...