Jump to content

Microsoft Windows 10

dimitris44
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με 3gb ram σε δύο αρθρώματα 1gb + 2gb η μνήμη σου δεν δουλεύει σαν ddr2 αλλά σαν ddr χάνεις τα δύο κανάλια ή αλλιώς πέφτεις στη μισή ταχύτητα 12.8gb/s αν έχεις σκοπό να κρατήσεις τον υπολογιστή σου αρκετό καιρό ακόμη χτύπα ένα δίδυμο 2gb so-dimm από το ebay. Πρέπει να είναι ίσα τα μεγέθη των 2 αρθρωμάτων για να δουλέψει σαν ddr2.

Όσο για το win 10 είμαι υπέρ της μετάβασης εξάλλου μπορείς να επιστρέψεις αν τα βρεις σκούρα μέσα σε ένα μήνα.

Τα έχεις μπερδέψει και μπερδεύεις και τον κόσμο.

Το ddr2 είναι τύπος μνήμης. Καμία σχέση δεν έχει με το σύνολο μνήμης (3,4 gb κλπ)

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το ddr2 είναι τύπος μνήμης. Καμία σχέση δεν έχει με το σύνολο μνήμης (3,4 gb κλπ)

Μαλλον δεν καταλαβες εσυ, δεν μιλαει για χωρητικοτητα μνημης αλλα ταχυτητα, αυτο που γραφει εχει νοημα αν θελουμε οι διεργασιες read/write στην μνημη να γινονται γρηγορα, ειναι οπως στους δισκους αλλο GB και αλλο ταχυτητα (4200 στροφες/1', 5400 στροφες/1' 7200/στροφες/1' κοκ)

Μαλλον δεν καταλαβες εσυ, δεν μιλαει για χωρητικοτητα μνημης αλλα ταχυτητα, αυτο που γραφει εχει νοημα αν θελουμε οι διεργασιες read/write στην μνημη να γινονται γρηγορα, ειναι οπως στους δισκους αλλο GB και αλλο ταχυτητα (4200 στροφες/1', 5400 στροφες/1' 7200/στροφες/1' κοκ)

Επρεπε τότε να λέει dual channel

Ναι είναι τύπος μνήμης το ddr2 όμως με απλά λόγια αν έχεις ένα άρθρωμα θα δουλεύει σαν ddr αποκλείεται να δουλεύει διαφορετικά!

Αν έχεις δύο μπορεί να δουλεύουν σαν:

1. ddr

2. ddr2

Για να ισχύει η δεύτερη περίπτωση ο δύο μνήμες πρέπει να είναι ίσες στο μέγεθος που σημαίνει 1gb+1gb, 2gb+2gb, 4gb+4gb σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό αναγκαστικά λειτουργούν σαν ddr.

Μη νομίζεις ότι τα κατέχω όλα όσα περιγράφει το άρθρο http://www.pcsteps.gr/24777-ταχύτητα-μνήμης-ram/ γιατί είναι δυσνόητα αλλά αυτό που έγραψα ισχύει.

Αν τώρα έχεις ένα υπολογιστή με ddr λειτουργία λόγω διαφορά χωρητικότητας καλό είναι να έκανες την αλλαγή υπάρχουν καλές ευκαιρίες στο ebay γιατί εδώ Ελλάδα κρατάνε τις τιμές τους σε σχεδόν διπλάσιο κόστος, ιδιαίτερα συμφέρει αν έχεις ssd μέσο αποθήκευσης ακόμα και αν δεν είναι σε sata 3 ταχύτητες λειτουργίας.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το dual channel το βλέπει ο ελεγκτής (μητρική) της μνήμης αν βρει:

1. μνήμη τεχνολογίας ddr2

2. αν είναι 2 τα αρθρώματα.

3. αν είναι ίδιας χωρητικότητας αυτά.

το πρώτο αναγκαστικά θα το βρει γιατί σε ddr2 τύπου μνήμη δεν μπορεί να βάλεις απλή ddr μνήμη δεν είναι συμβατή, άλλο η συμβατότητα και άλλο το πως θα δουλέψει.

και τα 3 πρέπει να ισχύουν για να δουλεύουν σε ddr2 (dual channel)

ddr2 είναι τύπος μνήμης.Η λειτουργία dual channel είναι για την μεταφορά δεδομένων μεταξύ της μνήμης και του controler .

Με 3gb ram σε δύο αρθρώματα 1gb + 2gb η μνήμη σου δεν δουλεύει σαν ddr2 αλλά σαν ddr χάνεις τα δύο κανάλια ή αλλιώς πέφτεις στη μισή ταχύτητα 12.8gb/s αν έχεις σκοπό να κρατήσεις τον υπολογιστή σου αρκετό καιρό ακόμη χτύπα ένα δίδυμο 2gb so-dimm από το ebay. Πρέπει να είναι ίσα τα μεγέθη των 2 αρθρωμάτων για να δουλέψει σαν ddr2.

Όσο για το win 10 είμαι υπέρ της μετάβασης εξάλλου μπορείς να επιστρέψεις αν τα βρεις σκούρα μέσα σε ένα μήνα.

εχω και εγω μητρικη dual channel και ειχα κρατησει κατι ddr2 1gb 800ρες απο την παλια μητρικη αλλα θα ηθελα να το αναβαθμισω τι μπορω να κανω; για να μην πηγαινουνε χαλια ο υπολογιστης ; . Τωρα εχω 1 μνημη ενος 1gb διοτι αμα βαλω 1 gb και μια αλλη ιδια κανει κατι χτηματα ο υπολογιστης οταν αναβει και δεν ξερω τι φταιει χωρια οτι μου το εκανε συνχνα και ηθελα να τον πεταξω στην θαλλασα .. μια κατασταση να θελει συνεχεια σερβις.. δικο μου σερβις θελω να πω διοτι λεφτα δεν υπαρχουνε να το παω , και τελικα μετα απο πανω απο 8 μηνες που δεν το χρησιμοποιουσα τον ανοιξα και εβαλα μονο την μια μνημη και φοβαμαι να βαλω την αλλη και αρχισουνε τα κουλα .

Παντως αυτο που λενε οτι δεν κανει να πιιανουνε τις μνημες με γυμνα χερια και οτι μαγνητιζονται και μπορει να καουνε ισχυει; τι να πω δεν ξερω..

εχω και εγω μητρικη dual channel και ειχα κρατησει κατι ddr2 1gb 800ρες απο την παλια μητρικη αλλα θα ηθελα να το αναβαθμισω τι μπορω να κανω; για να μην πηγαινουνε χαλια ο υπολογιστης ; . Τωρα εχω 1 μνημη ενος 1gb διοτι αμα βαλω 1 gb και μια αλλη ιδια κανει κατι χτηματα ο υπολογιστης οταν αναβει και δεν ξερω τι φταιει χωρια οτι μου το εκανε συνχνα και ηθελα να τον πεταξω στην θαλλασα .. μια κατασταση να θελει συνεχεια σερβις.. δικο μου σερβις θελω να πω διοτι λεφτα δεν υπαρχουνε να το παω , και τελικα μετα απο πανω απο 8 μηνες που δεν το χρησιμοποιουσα τον ανοιξα και εβαλα μονο την μια μνημη και φοβαμαι να βαλω την αλλη και αρχισουνε τα κουλα .

Παντως αυτο που λενε οτι δεν κανει να πιιανουνε τις μνημες με γυμνα χερια και οτι μαγνητιζονται και μπορει να καουνε ισχυει; τι να πω δεν ξερω..

Ναι ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να σκοτώσει τις μνήμες, πρώτα γείωση με τα χέρια σε καλοριφέρ κτλ. και κατόπιν ακουμπάμε σε μνήμη επίσης παίζει ρόλο και πρώτη δεύτερη αυτό σε φορητό τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη δική μου εμπειρία.

Γράψε ποια μητρική έχεις για να δω τι μπορώ να κάνω να σε βοηθούσα εγώ ή κάποιος άλλος εδώ μέσα , δεν είμαι και ειδικός αλλά ok μέχρι εκεί που μπορώ.

Επίσης για τις μνήμες που έχεις στη κατοχή σου κωδικούς ότι στοιχείο βλέπεις.

Με καμία μνήμη δεν δουλεύει για να το καταλάβω.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι είναι τύπος μνήμης το ddr2 όμως με απλά λόγια αν έχεις ένα άρθρωμα θα δουλεύει σαν ddr αποκλείεται να δουλεύει διαφορετικά!

1. ddr

2. ddr2

Για να ισχύει η δεύτερη περίπτωση ο δύο μνήμες πρέπει να είναι ίσες στο μέγεθος που σημαίνει 1gb+1gb, 2gb+2gb, 4gb+4gb σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό αναγκαστικά λειτουργούν σαν ddr.

Μη νομίζεις ότι τα κατέχω όλα όσα περιγράφει το άρθρο http://www.pcsteps.gr/24777-ταχύτητα-μνήμης-ram/ γιατί είναι δυσνόητα αλλά αυτό που έγραψα ισχύει.

Αν τώρα έχεις ένα υπολογιστή με ddr λειτουργία λόγω διαφορά χωρητικότητας καλό είναι να έκανες την αλλαγή υπάρχουν καλές ευκαιρίες στο ebay γιατί εδώ Ελλάδα κρατάνε τις τιμές τους σε σχεδόν διπλάσιο κόστος, ιδιαίτερα συμφέρει αν έχεις ssd μέσο αποθήκευσης ακόμα και αν δεν είναι σε sata 3 ταχύτητες λειτουργίας.

Επρεπε τότε να λέει dual channel

το πρώτο αναγκαστικά θα το βρει γιατί σε ddr2 τύπου μνήμη δεν μπορεί να βάλεις απλή ddr μνήμη δεν είναι συμβατή, άλλο η συμβατότητα και άλλο το πως θα δουλέψει.

Ελπίζω να βγει σωστά τώρα το σχόλιο

Edited by roll

Αντιμετωπιζω προβλημα σε w10 με το μtorrrent.Οταν κατεβαζει σε μεγαλες ταχυτητες κρασαρει και κανει το pc επανεκινηση.Tι μπορει να φταιει?

Ναι ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να σκοτώσει τις μνήμες, πρώτα γείωση με τα χέρια σε καλοριφέρ κτλ. και κατόπιν ακουμπάμε σε μνήμη επίσης παίζει ρόλο και πρώτη δεύτερη αυτό σε φορητό τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη δική μου εμπειρία.

Γράψε ποια μητρική έχεις για να δω τι μπορώ να κάνω να σε βοηθούσα εγώ ή κάποιος άλλος εδώ μέσα , δεν είμαι και ειδικός αλλά ok μέχρι εκεί που μπορώ.

Επίσης για τις μνήμες που έχεις στη κατοχή σου κωδικούς ότι στοιχείο βλέπεις.

Με καμία μνήμη δεν δουλεύει για να το καταλάβω.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

1. ddr

2. ddr2

Ελπίζω να βγει σωστά τώρα το σχόλιο

Σαλάτα τα έχεις κάνεις!!!!Και παρόλο που στο εξηγούμε εσύ επιμένεις!!!!

Φίλε αν θες γενικές συμβουλές για να βελτιώσεις το σύστημα να βοηθήσουμε με προτάσεις για το hardware, αλλά όχι εδώ που μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Απλά για να καταγραφεί και το σωστό, είναι λάθος διατύπωση να λέμε ότι single channel DDR2 είναι το ίδιο με DDR. Έχουν διαφορετικές προδιαγραφές (τόσο ηλεκτρικές όσο και φυσικές) και είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι μνήμης.

Βεβαίως για όλους τους τύπους μνήμης ισχύει ότι όταν δουλεύουν σε πολλά κανάλια (dual, triple, κλπ) αυξάνεται σημαντικά η ταχύτητά τους, περίπου όπως όταν κάνουμε striping σε συστοιχίες δίσκων.

Απλά για να καταγραφεί και το σωστό, είναι λάθος διατύπωση να λέμε ότι single channel DDR2 είναι το ίδιο με DDR. Έχουν διαφορετικές προδιαγραφές (τόσο ηλεκτρικές όσο και φυσικές) και είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι μνήμης.

Βεβαίως για όλους τους τύπους μνήμης ισχύει ότι όταν δουλεύουν σε πολλά κανάλια (dual, triple, κλπ) αυξάνεται σημαντικά η ταχύτητά τους, περίπου όπως όταν κάνουμε striping σε συστοιχίες δίσκων.

Συμφωνώ σε όλα δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ ddr και ddr2 μνήμης και το παράδειγμα με το striping raid 0 είναι πολύ πετυχημένο.

Καλημέρα παιδιά .

Εχω ένα περίεργο πρόβλημα .

Ξαφνικά δεν λειτουργεί το κέντρο ενεργειών ( ειδοποιήσεις ).

Στις ρυθμίσεις είναι έτσι

https://www.dropbox.com/s/5cjp0i4xxx68oet/Ashampoo_Snap_2016.03.08_17h57m24s_002_%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.png?dl=0

Έκανα ότι γράφει εδώ http://www.tenforums.com/general-support/10534-windows-10-bug-app-notices-disabled.html και διορθώθηκε , αλλά μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση .

Έχει κανείς ιδέα πως λύνεται ;

Έχω ένα laptop lenovo g500 i3 το είχα πάρει με Windows 8. Έχω κάνει αναβάθμιση σε 10. Μέσα είχε το office προεγκατεστιμενο. Εγώ τώρα το κατάλαβα που διάβασα ένα άρθρο. Πάνω στο κουτί του, αλλά και πάνω στο λαπτοπ δεν υπάρχει αυτοκόλλητο των Windows με κωδικό. Κατέβασα ένα πρόγραμμα που βλέπει τον κωδικό το product key, αλλά δεν δέχεται κατά την ενεργοποίηση τον κωδικό από τα 10.Τι μπορώ να κάνω, για να τα ενεργοποιήσω κανονικά ή να βάλω κωδικό από τον θείο και πώς μπορώ από εκεί. Ευχαριστώ πολύ.

• 3 weeks later...

Ερώτηση.... Έχει 3 μήνες που πέρασα τα δεκάρια στο ταμπλετ, όλα καλά όλα ωραία εκτός απο ένα πράγμα.:blink:

Όταν βάζω το ασύρματο ποντίκι χάνεται το ίντερνετ...μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς?:ninja:

Ερώτηση.... Έχει 3 μήνες που πέρασα τα δεκάρια στο ταμπλετ, όλα καλά όλα ωραία εκτός απο ένα πράγμα.:blink:

Όταν βάζω το ασύρματο ποντίκι χάνεται το ίντερνετ...μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς?:ninja:

δεν δοκιμάζεις ένα άλλο ποντίκι πάλι όμως ασύρματο να δεις μήπως κάποια ασυμβατοτητα αυτού που έχεις με το σύστημα φταίει;

Γεια σας, να ρωτήσω κάτι σχετικά με hard reset; Έχω ένα laptop multirama, αρκετά παλιό, περίπου πριν 7 χρόνια το είχα αγοράσει. Το είχα πάρει με vista, έβαλα μετά από κάποια χρόνια τα windows 7 και εδώ και κάτι λιγότερο από 1 χρόνο, έβαλα τα windows 10. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όλα λειτουργούν κανονικά. Εάν όμως θελήσω κάποια στιγμή να του κάνω το γνωστό format, που γινόταν στους υπολογιστές πριν τα windows 10, πως θα το κάνω; Είδα από τις ρυθμίσεις>ενημέρωση και ασφάλεια>αποκατάσταση>επαναφορά του υπολογιστή. Είναι το ίδιο με το παλαιότερο format; Μετά κάποιους drivers, όπως για τον εκτυπωτή, θα πρέπει να τους κατεβάσω πάλι, ή θα μου προτείνει κάποιο back up;

Γεια σας, να ρωτήσω κάτι σχετικά με hard reset; Έχω ένα laptop multirama, αρκετά παλιό, περίπου πριν 7 χρόνια το είχα αγοράσει. Το είχα πάρει με vista, έβαλα μετά από κάποια χρόνια τα windows 7 και εδώ και κάτι λιγότερο από 1 χρόνο, έβαλα τα windows 10. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όλα λειτουργούν κανονικά. Εάν όμως θελήσω κάποια στιγμή να του κάνω το γνωστό format, που γινόταν στους υπολογιστές πριν τα windows 10, πως θα το κάνω; Είδα από τις ρυθμίσεις>ενημέρωση και ασφάλεια>αποκατάσταση>επαναφορά του υπολογιστή. Είναι το ίδιο με το παλαιότερο format; Μετά κάποιους drivers, όπως για τον εκτυπωτή, θα πρέπει να τους κατεβάσω πάλι, ή θα μου προτείνει κάποιο back up;

Ακριβώς. Όχι, δεν θα σου κρατήσει κανένα back up ,όλο από την αρχή θα το στήσεις.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον edge τώρα τελευταία; Γενικά μου αρέσει σαν browser, όπως και το ότι συγχρονίζονται πλέων οι σελιδοδείκτες με windows 10 mobile smartphone. Όμως κάθε φορά που του δίνω μία ευκαιρία για να τον χρησιμοποιώ, το μετανιώνω και επιστρέφω πάλι στον chrome. Σε πολλά sites, όταν προσπαθώ να διαβάσω κάτι και πηγαίνω με το βελάκι προς τα κάτω στον edge, δεν έχω αυτή την επιλογή και συνήθως μου βγάζει τον κέρσορα για να γράψω κάτι. Σήμερα που πήγα να τον χρησιμοποιήσω πάλι, κρασάρει συνέχεια.

Λάθος, συγγνώμη Edited by ParafronGR

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Μετά την τελευταία μικροαναβάθμιση που έκανε ο υπολογιστής αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα.

Δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις, δεν φορτώνει η εξερεύνηση αρχείων και δεν μπορώ να δω κανένα από τα αρχεία μου που έχω κατεβάσει. Τι στο καλό;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ίδιο και εγω .δεν λειτουργεί η έναρξη .για να το τερματίσω πατάω δεξί κλικ στην έναρξη

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το ίδιο και εγω .δεν λειτουργεί η έναρξη .για να το τερματίσω πατάω δεξί κλικ στην έναρξη

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κάνε του 3-4 restarts μήπως στρώσει.

Note 4 & Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]