Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια πηρα στο τελωνειο μιλησα με εναν κυριο εξυπηρετικο μου ειπε οτι οπως ειναι η κατασταση τωρα μιλαμε για 2 μηνες (μαξιμουμ) παραδοση απο τη μερα που γραφει το tracking οτι θα περασει το δεμα απο τελωνειο (αγαθα υψηλης αξιας κτλ) γιατι μιλαμε για 6000 δεματα και εκτελωνιζουν 50-60 τη μερα. Αν επικοινωνησεις μαζι με τα ελτα και δωσεις αποδειξη επισπευδεται καπως η ολη διαδικασια. Αν δε δωσεις λεει καποια στιγμη επικοινωνει το ταχυδρομειο μαζι σου να το ζητησει. Ενδεικτικα θα σας πω οταν του ειπα περιμενω drone, μου ειπε ποσο κοστισε του λεω 100€ (γιατι ειναι απο τα φθηνα κινεζικα και οντως τοσο κανει) και μου απαντησε οτι ελικοπτερακια 100€ δεν υπαρχουν και οτι ξεκινουν απο 800€ και πανω. Οποτε αν δεν παρουσιαστει τιμολογιο η κριση του υπαλληλου ειτε φαινεται μεταχειρισμενο ειτε οχι, αυτη θα ειναι...

......δραμα η κατασταση

"ελικοπτερακια 100€ δεν υπαρχουν και οτι ξεκινουν απο 800€ και πανω."

Απορώ αν αρχίσουν ποτέ οι περιφημες αξιολογήσεις των υπαλληλων μπας και γλιτώσουμε από άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Edited by gesvts

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδια πηρα στο τελωνειο μιλησα με εναν κυριο εξυπηρετικο μου ειπε οτι οπως ειναι η κατασταση τωρα μιλαμε για 2 μηνες (μαξιμουμ) παραδοση απο τη μερα που γραφει το tracking οτι θα περασει το δεμα απο τελωνειο (αγαθα υψηλης αξιας κτλ) γιατι μιλαμε για 6000 δεματα και εκτελωνιζουν 50-60 τη μερα. Αν επικοινωνησεις μαζι με τα ελτα και δωσεις αποδειξη επισπευδεται καπως η ολη διαδικασια. Αν δε δωσεις λεει καποια στιγμη επικοινωνει το ταχυδρομειο μαζι σου να το ζητησει. Ενδεικτικα θα σας πω οταν του ειπα περιμενω drone, μου ειπε ποσο κοστισε του λεω 100€ (γιατι ειναι απο τα φθηνα κινεζικα και οντως τοσο κανει) και μου απαντησε οτι ελικοπτερακια 100€ δεν υπαρχουν και οτι ξεκινουν απο 800€ και πανω. Οποτε αν δεν παρουσιαστει τιμολογιο η κριση του υπαλληλου ειτε φαινεται μεταχειρισμενο ειτε οχι, αυτη θα ειναι...

......δραμα η κατασταση

Eγω λοιπον που αγορασα κινητο 57 ευρω αν σταματησει τελωνειο και τους παω την αποδειξη από paypal θα πληρωσω 24% φπα και 12 ευρω το τελος(25,68 ευρω συνολο) η και παλι θα με φορολογησουν ότι τους κατεβεβασει ο νους?

Edited by impreza_sti

^προφανώς paypal * 0.24 + 12

URGENT: Γνωρίζει κανείς αν μπορείς να ζητήσεις από ΕΛΤΑ την επιστροφή του δέματος πίσω στην χώρα από την οποία στάληκε; Και αν σε αυτη την περιπτωση ο εκαστοτε φορέας (SP, EMS, USPS κ.α.) επιστρεφει τα μεταφορικα στον πωλητη;

Edited by Pokerstars

Eγω λοιπον που αγορασα κινητο 57 ευρω αν σταματησει τελωνειο και τους παω την αποδειξη από paypal θα πληρωσω 24% φπα και 12 ευρω το τελος(25,68 ευρω συνολο) η και παλι θα με φορολογησουν ότι τους κατεβεβασει ο νους?

Εγώ από τις εμπειρίες των άλλων μελών που διάβασα, και με αυτά που είπε ο υπάλληλος του τελωνείου στον συμφορουμιτη παραπάνω, πιστεύω θα πληρώσεις οτι κατέβει στο μυαλό του τελώνη και ανάλογα πως ξύπνησε το πρωί και τι όρεξη έχει. Δικαιολογώ την άποψη μου παρακάτω :

-Κανένα από τα μέλη μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει πως πήραν τηλέφωνο από το τελωνείο να του ζητήσουν απόδειξη πληρωμής από PayPal (όσο αφορά τα ΕΛΤΑ). Οπότε εκτιμούν μόνοι τους τι τιμή μπορεί να έχει το προϊόν.

- μέχρι στιγμής τα ακριβα προϊόντα >150€, φορολογουνται πιο λογικά σε σχέση με τα φτηνά. Το να πληρώνεις 50€ για ένα κινητό των 200€+ αλλά 5€ για μια θήκη των 0,80€ είναι παρανοϊκό!

- το να σου λέει ο τελωνης πως δεν υπάρχει drone με τιμή κάτω των 800€, ε τι να πούμε παραπέρα!!

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Edited by impreza_sti

Σήμερα μου ήρθε και εμένα ένα πακέτο σχετικά μικρής αξίας 40€, είχε κόλλημενο το εξής αυτοκόλλητο, ξέρει κανείς τι εννοεί ο ποιητής; https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161121/b0017207fd143ac09731a7ce644200fa.jpg

Στάλθηκε από το Lenovo P1a42 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε μου ο κινέζος είναι μάγκας, απλά λέει ότι τα μάτια 28 29 της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα τελωνεία...βάλτε τα στον ..... Σας, εγώ αυτό καταλαβαίνω...

Όσο για τον φίλο που λέει εμένα υπερβολικό για τα 19 κινητά, ε τι να κάνουμε, είμαστε μεγάλη οικογένεια, ας εφερνες ένα για κάθε μέλος της οικογένειας σου μανι μανι 4 θα είχες φέρει, εμείς που είμαστε υπερπολυτεκνοι τι να κάνουμε να πάρουμε από εδώ από τα σκρουντζομαγαζα και να πληρώνω φπα στο κράτος, ******* το κράτος αδερφέ, όταν σε οικογενεια με 9 μέλη κοβεις τα πάντα από επιδόματα τοτε δε θα τους πληρώνω κιόλας... Κινα και πάλι κινα, και αν αυτοί βρήκαν αυτό για να τα παίρνουν από εμάς τότε θα αγοράζω από ευρωπη, σε 2 μέρες εδώ και με καπέλο 25 30€ πάλι κερδισμένος θα είμαι...

Επίσης για όσους αναρωτιούνται για τις πληρωμές στα τελωνεία να ξέρετε πως υπάρχει χρέωση που λέγετε "πληρωμή εκτελωνιστή", από εκεί και μετά να καταλάβεις την λαμογια, όσο θέλει ζητάει ο καθένας , φίλος έφερε ανταλλακτικά αυτοκινήτου, κάτι καρμποναρα, του ζητούσαν 4 με 5 καταστατικά, μετά από φασαρία στη διεύθυνση έδωσε 30€ και εφυγε... Βλέπετε την κοροϊδία λοιπόν...

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε πάμε καλά? Τι είπε ο τύπος?εκτελονιζουν 50 60 τη μέρα και έρχονται 5 με 6 χιλιάδες? Δηλαδή μέχρι να εκτελωνισει 600 δεματα θα έχουν έρθει στην Ελλάδα 6000 χιλιαδες... Ρε που τα πουλάνε αυτά, έχει να πέσει καταγγελία φουλ, και τέλος ας μου πει κανείς πως κοστολογει το αντικείμενο μου όπως αυτός νομίζει ε ρε γλέντια...

Edited by impreza_sti
Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου

^προφανώς paypal * 0.24 + 12

URGENT: Γνωρίζει κανείς αν μπορείς να ζητήσεις από ΕΛΤΑ την επιστροφή του δέματος πίσω στην χώρα από την οποία στάληκε; Και αν σε αυτη την περιπτωση ο εκαστοτε φορέας (SP, EMS, USPS κ.α.) επιστρεφει τα μεταφορικα στον πωλητη;

Υπευθυνη δηλωση οτι δεν επιθυμω και θελω επιστροφη στον αποστολεα! Με φαξ!

Εγω με dhl παντως πριν 2 χρονια που μπηκα τελωνειο δεν εστειλα καμια υπευθυνη δηλωση.....τους ***** και τους ειπα να το γυρισουν πισω.....το γυρισαν και πηρα τα λεφτα μου απο τον πωλητη μειον τα μεταφορικα της επιστροφης....τοσο απλα!!

Με ΕΛΤΑ εκατονταδες δεματα....ποτε των ποτων τελωνειο....

Edited by impreza_sti
[sIGPIC][/sIGPIC]

δηλαδη συγνωμη ρε παιδια αν στειλω πισω ενα τηλεφωνο επειδη μου βαλανε πολυ τελωνειο

και το εχω πληρωσει με paypal θα παρω τα λεφτα μου πισω;

θα θελει ο καθε Κινεζος να το κανει αυτο;

δηλαδη συγνωμη ρε παιδια αν στειλω πισω ενα τηλεφωνο επειδη μου βαλανε πολυ τελωνειο

και το εχω πληρωσει με paypal θα παρω τα λεφτα μου πισω;

θα θελει ο καθε Κινεζος να το κανει αυτο;

Γιατί οχι; Θα πάρεις τα λεφτά μείον τα έξοδα όμως.

See you on another ROM :ninja:

την παρασκευη ηρθε πακεταρα φιλου με 2 κινητα μεσα διχως τελωνειο.

Επισης, εχει φτασει στο κεντρο διαλογης αλλο ενα για εμενα οποτε υποθετω επισης διχως τελωνειο.

Τωρα για πιο σιγουρα, εχω παρει μια ντουζινα πραγματα και βαλε 11.11 απο Alibaba group και απο τη νεα βδομαδα θα εμφανιστουν,

εκει θα γινει το μεγαλο τεστ για το τι εχει αλλαξει στο τελωνειο.

Παντως 60 στα 6000 που διαβασα ειναι το 1%, I will take my chances οπως παντα.

την παρασκευη ηρθε πακεταρα φιλου με 2 κινητα μεσα διχως τελωνειο.

Επισης, εχει φτασει στο κεντρο διαλογης αλλο ενα για εμενα οποτε υποθετω επισης διχως τελωνειο.

Τωρα για πιο σιγουρα, εχω παρει μια ντουζινα πραγματα και βαλε 11.11 απο Alibaba group και απο τη νεα βδομαδα θα εμφανιστουν,

εκει θα γινει το μεγαλο τεστ για το τι εχει αλλαξει στο τελωνειο.

Παντως 60 στα 6000 που διαβασα ειναι το 1%, I will take my chances οπως παντα.

δε διάβασες σωστά τότε, 60 την ημέρα, ΑΠΟ τα 6000 που είναι να εκτελωνιστούν, εκτελωνίζονται. ΟΛΑ όσα έχουν πάρει το δρόμο του τελωνείου θα εκτελωνιστούν.

ο άνθρωπος στο τηλέφωνο μου είπε δεν υπάρχει όρος "το δέμα είναι στο τελωνείο", τα δέματα στο τελωνείο 1 ώρα κάθονται, απλά υπάρχουν δέματα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε εκτελωνισμό. Δλδ 6000 που έχουν κριθεί ως αγαθά υψηλής αξίας περιμένουν στην ουρά την "σειρά" τους να εκτελωνιστούν.

Υ.Γ. Αν ζητησεις από ελτα να το στειλουν πίσω γιατι πληρωνεις εξοδα προς τα πισω; αφου δεν εφτασε ποτε κοντα σου το δεμα!

:!:Υπενθυμίζω ότι συζητήσεις και αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου απαγορεύονται. Ανάλογα σχόλια-συζητήσεις αφαιρούνται.:!:

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής καταβολής δασμών και έμμεσων φόρων προς το κράτος ή ακόμα και παρότρυνση προς κάτι τέτοιο συνιστά λαθρεμπορία και διώκεται από το νόμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Καλημέρα, να σας ενημερώσω πως σήμερα το πρωί βγήκε από το τελωνείο το δέμα μου. Οπότε οι χρόνοι που είπε ο τελώνης στον φίλο παραπάνω είναι μάλλον υπερβολικοί. Τη Πέμπτη είχε μπει. Επίσης δεν με πήραν τηλέφωνο για να δώσω απόδειξη ή κάτι. Περιμένω να δω τι χρέωσαν τώρα.

Φιλε αν μπορείς να μας πεις περιπου αξια και αν στο tracking στην εξοδο απο το τελωνειο γραφει δασμους διπλα, μπορεις να μάθεις τα εξοδα με ενα τηλ στα ελτα

Στάλθηκε από το Lenovo A3000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γύρω στα 95 ευρώ ήταν η πραγματική αξία. Αυτό γράφει:

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ)

Μπορώ να πάρω στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ή του αεροδρομίου;

......δραμα η κατασταση

Πες τον να περάσει καμία βόλτα πχ από κανένα public (που είναι και ακριβό) για να δει αν υπάρχουν drone με 100€.

Ούτε την ελάχιστη ενημέρωση δεν έχουν δυστυχώς...

Στο τηλεφωνικο κεντρο των ΕΛΤΑ 800 κατι θα το βρεις σιτε.Θα σε πουν ποσα θα πληρωσεις

Πες τον να περάσει καμία βόλτα πχ από κανένα public (που είναι και ακριβό) για να δει αν υπάρχουν drone με 100€.

Ούτε την ελάχιστη ενημέρωση δεν έχουν δυστυχώς...

Γιαυτους ακριβως τους λογους γραφω εδω και μερες οτι υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες στο να σταματανε οι δημοσιοι υπαλληλοι εκτελωνιστες των ΕΛΤΑ δεματα και να σου στελνουν σε ραβασακι στο ταχυδρομειο της περιοχης σου (δεν ειμαστε ολοι αθηναιοι και σαλλονικεις) οτι τους κατεβει!!!

Μπορεις να τους κανεις τρελο πανηγυρι τοσο απλα!!

Δεν εχει το δικαιωμα κανεις να φορολογει οσο θελει οτι θελει.

Επισης δεν εχει το δικαιωμα κανεις να σταματαει οτι θελει και να περναει οτι θελει!!

Η ολα η τιποτα!!

Οποτε μαλλον τιποτα!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά;;;;;

Από τα ΕΛΤΑ μου είπαν πως δεν μπορούν να δουν τη χρεώση από το τελωνείο. Θα πρέπει να περιμένω να έρθει στο κατάστημα της περιοχής μου και θα ενημερωθώ από εκεί.

Γνωστός μου πάντως είχε παραγγείλει το xiaomi max με κάτι θήκες μαζί και αξία σύνολο 220 ευρώ από minideal με αναγραφόμενη τιμή 42 €. Το πακέτο πέρασε από τελωνείο. Μάλλον το είχαν ανοίξει και έγραφε 170 € απέξω. Το κοστούμι του ήρθε 52,80 (40 ευρώ +12 ευρώ τέλη εκτελωνισμού). Είχε πάρει και παλιοτερα οπότε αποκλείω να το είχε βάλει συστημένο, express κτλ. Παρέλαβε από ΕΛΤΑ. Από εκείνον ενημερώθηκα αρχικά, το έψαξα μετά εδώ μέσα και ακύρωσα παραγγελία που είχα πληρώσει αλλά δεν είχε αποσταλεί ακόμα... Edited by samis2

Γνωστός μου πάντως είχε παραγγείλει το xiaomi max με κάτι θηκες μαζί και αξία σύνολο 220 ευρώ και το πακέτο πέρασε από τελωνείο. Το κοστούμι του ήρθε ενα 50αρικο σύνολο από ότι μου είπε.

Θα βοηθούσες αν έδινες περισσότερα στοιχεία, όπως πχ πότε μπήκε στο τελωνείο, τη δηλωμένη αξία, την ανάλυση των 50€ κλπ

Γνωστός μου πάντως είχε παραγγείλει το xiaomi max με κάτι θηκες μαζί και αξία σύνολο 220 ευρώ και το πακέτο πέρασε από τελωνείο. Το κοστούμι του ήρθε 52,80. Είχε πάρει και παλιοτερα οπότε αποκλείω να το ειχε βάλει συστημένο, express κτλ. Μόλις μάθω λεπτομερειες θα ενημερώσω. Από εκείνον ενημερώθηκα αρχικά, το έψαξα μετά εδώ μέσα και ακύρωσα παραγγελία που είχα πληρώσει αλλά δεν είχε αποσταλεί ακόμα...

Το 24% των 220 ευρω =52,80.

24% φπα μαλλον χρεωσαν μονο!

Edited by valsam

Το 24% των 220 ευρω =52,80.

24% φπα μαλλον χρεωσαν μονο!

Και που το ξερανε οτι κανει 220 ευρω μηπως ειχε αποδειξη μεσα το δεμα (ποτε δε μου ηρθε κινεζικο με αποδειξη μεσα) η ειδανε στο ιντερνετ σε ολα τα κινεζομαγαζα που εχουν διαφορετικες τιμες και βγαλανε μεσο ορο??

Ρε θα μας τρελανετε να πουμε??

Εχετε κανει την τριχα τριχια μου φαινεται......

To φαινομενο τελωνειο ηταν παροδικο της προηγουμενης εβδομαδας για αγνωστους λογους......ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ...ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ...ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]