billfot Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Eνα tv box περασε την καθαρα Δευτερα αερα, με τιμη πανω στο κουτι 39 δολλαρια.Η Ελπιδα μας τελειωσε , αλλα καποια ακομα περνανε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Τα xiaomi κυνηγάνε ...4 πήραμε και τα 4 περασαν..ξεχωριστά δεματα ετσι Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
venividivici Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 απο 26/1 ακομα τελωνειο...μεγαλα ρεζιλια-αν θελουν να περναμε τελωνειο ας παρουν και καναν υπαληλο παραγινε το κακο! Παράθεση Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostast1 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 απο 26/1 ακομα τελωνειο...μεγαλα ρεζιλια-αν θελουν να περναμε τελωνειο ας παρουν και καναν υπαληλο παραγινε το κακο! Καπως ετσι παει,αφου θα πληρωσω που θα πληρωσω,ας παρω και κατι στην ωρα του. Παράθεση Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio) Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε...... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Τα xiaomi κυνηγάνε ...4 πήραμε και τα 4 περασαν..ξεχωριστά δεματα ετσι k ναι αλλα πως καταλαβαινουν οτι εχει μεσα κινητο; πρεπει να τα περνανε απο μηχανιμα με ακτινες χ, υπερυθρες ή οπως αλλιως τα λενε :mad: πως να δουν μεσα; και μαλιστα οτι ειναι και xiaomi; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
P_papadis Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Τα xiaomi κυνηγάνε ...4 πήραμε και τα 4 περασαν..ξεχωριστά δεματα ετσι Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δεν νομίζω να κυνηγάνε τα xiaomi. Απλά τα περισσότερα κινητά που έρχονται είναι xiaomi! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kerlon10 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 τελικά το vkworld stone v3 max το έβγαλαν ελεύθερο φόρων άρα πέρασε απλά για βόλτα από το τελωνείο!! :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 (edited) Mήπως έχετε ακούσει τι παίζει η fedex από Κίνα με πειραγμένο τιμολόγιο 35$;(θέμα τελωνείου πάντα) Δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει και μου την προτείνει η κινέζα. Σύντομα θα σας πω και τις δικές μου εμπειρίες που είναι πολλές από εξωτερικό! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FEDEX!!!!!!!!!!!! Στην προτείνει γιατί έχει τους λόγους της... Σίγουρα σου είπε free shipping,έτσι δεν είναι; Edited March 4, 2017 by margarita12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harmon17 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 (edited) Το θεώρησαν όντως μικρής αξίας,για αυτό γλιτωσε το τελωνείο... Καλορίζικο! Και μην υπερ-ατμίζεις... Και αυτό δεν είναι υγιεινό! Ευχαριστώ ! Πιστεύω ότι είναι θέμα τύχης (ακόμα)... Άλλα μικρά δέματα έχω διαβάσει ότι επιβαρύνθηκαν με 3€. Το παρέλαβα κανονικά σήμερα, η αξία του (πραγματική) ήταν 16,9€. Όσο για το άτμισμα σίγουρα δεν (πρέπει να) είναι απόλυτα υγιεινό, αλλά σίγουρα είναι υγιεινό για την τσέπη μου :D (ωστόσο έχω δει τεράστια βελτίωση στην αντοχή μου και στο αναπνευστικό μου όντας φανατικός καπνιστής πριν...) Edited March 4, 2017 by harmon17 Παράθεση Stay alive, keep riding Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro Χάρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DEJiX Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Και κάπως έτσι θα τελειώσει το παραμύθι που ζήσαμε αρκετά χρόνια! Θα συμφέρει αγορά μόνο από ΕΕ,η οποια θα συμφέρει γιατί θα καλύπτεται και από την Ευρωπαϊκή εγγύηση! Εγώ πλέον αγοραζω από Αγγλία και λιγότερο από Γερμανια.Οταν αποχωρήσει η Αγγλία από την ΕΕ οποτε θα περνανε τελωνείο και οι αποστολές από UK,τότε από Γερμανια αναγκαστικά... Ακριβως εκει παει... στο EU only. Και εγω τελευταια προτιμουσα UK για τον ιδιο λογο. Το ζητημα ειναι τοσα χρονια αυτο το "παραμυθι" ηταν προς οφελος του καταναλωτη ως προς την τιμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Ακριβως εκει παει... στο EU only. Και εγω τελευταια προτιμουσα UK για τον ιδιο λογο. Το ζητημα ειναι τοσα χρονια αυτο το "παραμυθι" ηταν προς οφελος του καταναλωτη ως προς την τιμη. Να σε ρωτήσω κάτι; και ελπίζω σε ειλικρινή απάντηση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Να σε ρωτήσω κάτι; και ελπίζω σε ειλικρινή απάντηση! Θα ανοιξεις στυχομιθια; :shock::shock: Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Θα ανοιξεις στυχομιθια; :shock::shock: Απάντησε εσύ,το ίδιο μου κάνει! Μας έβγαιναν φθηνότερα τα κινητά απο Κίνα όλα αυτά τα χρόνια όπως είπε ο φίλος. Ερώτηση: Αν τελικά όλα απο Κίνα περνάνε απο τελωνείο συνεπώς θα συμφέρει αγορά απο Ελλάδα ή ΕΕ,θα αναγκαστούμε να παίρνουμε κινητά με πιο αργό ρυθμό,σωστά; Τι θα πάθουμε αν αλλάζουμε κινητό κάθε 2-3 χρόνια; (Βάζω & τον εαυτό μου μεσα...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 (edited) Ενα μηνυμα για να μην ξεφυγουμε.. Ναι, θα ακριβυνουν ολα, τοσο απο Κινα οσο και απο Ελλαδα ισως. Θα αλλαζουμε πιο αραια, πραγμα που δεν ειναι τοσο κακο (ενα xiaomi mi4 στεκεται ανετα και σημερα), αλλα για να βγαλει 3 χρονια θα πρεπει να ειναι πραγματικα καλο και τοτε θα ειναι πολυ ακριβο. Το κακο αρχιζει απο τις βιομηχανιες που βγαζουν νεα μοντελα καθε τρεις και λιγο και μαλιστα ευθυνονται για μεγαλο ποσοστο της μολυνσης του πλανητη (τα κινητα). Απο την αλλη οταν τοσος κοσμος παιρνει κινητα 700+€ αλλα αυτοι δε θα πληγουνε καθως δε θα αλλαξει τιποτα, αλλαζει για εμας των εως 200€ κινητο. Εκτος ομως απο τη διψα για κινητο, ειναι και οτι παρα πολυς κοσμος τα σπαει/χαλαει ή τους τα κλεβουν και δε θα μπορουν να τα αντικαταστησουν. Και ακομα μεγαλυτερο δραμα ειναι οσοι παιρνουν κινητο των 50€ και απο οτι φαινεται οι τελωνειακοι βαζουν μια ταριφα 100€ για φτηνα κινητα και 150€ για ακριβα. Δηλαδη 50+36, στο ενα αλλο ενα σχεδον Edited March 3, 2017 by Roid_rage Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Ενα κινητο που εχει 180 ευρω απο κινα , εχει 200 απο ευρωπαικη αποθηκη και 240 απο εδω.Πας στη μεσαια λυση κι ολα καλα.δε θελει πολυ αναλυση ουτε και να σκασουμε, γιατι τα σαινια του οικονομικου επιτελειου "ανακαλυψαν" το μελι που λεγεται τελωνειο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Ενα κινητο που εχει 180 ευρω απο κινα , εχει 200 απο ευρωπαικη αποθηκη και 240 απο εδω.Πας στη μεσαια λυση κι ολα καλα.δε θελει πολυ αναλυση ουτε και να σκασουμε, γιατι τα σαινια του οικονομικου επιτελειου "ανακαλυψαν" το μελι που λεγεται τελωνειο. Εγκρίνω και επαυξάνω!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnbakk Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Πολύ γέλιο. Κινητό έφθασε Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 25-02-2017 23:16 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 01-03-2017 21:57 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙ Στο 17 track 01 - 03 έγραψε held by custom αλλά μόνο στο 17 track και στο site της sg post. Στο ελληνικό site τίποτα. Περιμένω και εγώ λέω την έφαγα που δεν τρελαίνομαι και ιδιαίτερα. Μπαίνω τώρα και το held of custom έχει φύγει από το 17truck και το sig post ενώ το ελληνικό έχει όπως έγραψα πριν με τελευταία ΆΦΙΞΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙ. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Δεν νομίζω να κυνηγάνε τα xiaomi. Απλά τα περισσότερα κινητά που έρχονται είναι xiaomi! Για tv box μιλουσα,για κανένα λόγω δεν περνω xiaomi κινητό ούτε για φιλους..πήρα 3 παλιότερα..Όταν ξεκλειδωσουν,βάλουν 800αρα και ελληνικά θα το σκεφτώ..Μην σου πω και οδηγίες στα αγγλικά..κοντά είναι πάντως Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 (edited) Απάντησε εσύ,το ίδιο μου κάνει! Μας έβγαιναν φθηνότερα τα κινητά απο Κίνα όλα αυτά τα χρόνια όπως είπε ο φίλος. Ερώτηση: Αν τελικά όλα απο Κίνα περνάνε απο τελωνείο συνεπώς θα συμφέρει αγορά απο Ελλάδα ή ΕΕ,θα αναγκαστούμε να παίρνουμε κινητά με πιο αργό ρυθμό,σωστά; Τι θα πάθουμε αν αλλάζουμε κινητό κάθε 2-3 χρόνια; (Βάζω & τον εαυτό μου μεσα...) Αν δυσκολέψουν τα πράγματα με τα τελωνεία σε όλες τις χώρες τις ΕΕ, θα μειώσουν τις τιμές τους οι Κινέζοι έτσι ώστε ακόμα και με τελωνείο να έχουν οι ευρωπαιοι καταναλωτές κίνητρο να αγοράζουν από Κίνα. Το περιθώριο κέρδους είναι πολύ υψηλό για τους Κινέζους και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό μέχρι ενός σημείου. Ενα κινητο που εχει 180 ευρω απο κινα , εχει 200 απο ευρωπαικη αποθηκη και 240 απο εδω.Πας στη μεσαια λυση κι ολα καλα.δε θελει πολυ αναλυση ουτε και να σκασουμε, γιατι τα σαινια του οικονομικου επιτελειου "ανακαλυψαν" το μελι που λεγεται τελωνειο. Αν σφίξουν τα πράγματα με τα τελωνεία για αγορές από Κίνα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αναμένεται να συμβεί γιατί είναι γενικά γραμμή της ΕΕ να αυξηθούν έσοδα από τελωνεία και ειδικά από αγορές από Κίνα, δεν θα υπάρχουν ευρωπαϊκές αποθήκες. Δεν ξύπνησαν μόνοι τους ξαφνικά μία μέρα τα σαϊνια και ανακάλυψαν τα έσοδα από τελωνείο, άλλοι τους ξύπνησαν. Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk Edited March 3, 2017 by zananiro Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Αν δυσκολέψουν τα πράγματα με τα τελωνεία σε όλες τις χώρες τις ΕΕ, θα μειώσουν τις τιμές τους οι Κινέζοι έτσι ώστε ακόμα και με τελωνείο να έχουν οι ευρωπαιοι καταναλωτές κίνητρο να αγοράζουν από Κίνα. Το περιθώριο κέρδους είναι πολύ υψηλό για τους Κινέζους και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό μέχρι ενός σημείου. Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk Θεωρώ ότι αυτό που περιγράφεις είναι δύσκολο,γιατί αν ενταθεί το θέμα με το τελωνείο εντος ολης της ΕΕ,τότε πιθανόν να αλλάξουν ανεπηστρεπτί οι καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων και να αγοραζουν μόνο από τα επίσημα κανάλια διανομής! Άλλωστε,με την αισχροκέρδια που επικρατεί στην χώρα μας,μια χαρά είναι τα skroutzομάγαζα και eBay UK &de... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 (edited) Οι εποχες που έγραφαν gift ή έγραφαν cif 20 ευρω πέρασαν! Εφόσον εχει παρθει αποφαση να το ψαχνουν(και καλά κάνουν στην τελικη!)θα τα βρίσκουν! Κανένας δεν μας εμποδίζει να παραγγέλνουμε από Κίνα,αλλα θα πληρώνουμε τον φπα,δυσάρεστο μεν απαραίτητο πλέον δε.Τα πάθη κοστίζουν... Edited March 4, 2017 by margarita12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2017 (edited) Οι εποχες που έγραφαν gift ή έγραφαν cif 20 ευρω πέρασαν! Εφόσον εχει παρθει αποφαση να το ψαχνουν(και καλά κάνουν στην τελικη!)θα τα βρίσκουν! Κανένας δεν μας εμποδίζει να παραγγέλνουμε από Κίνα,αλλα θα πληρώνουμε τον φπα,δυσάρεστο μεν απαραίτητο πλέον δε.Τα πάθη κοστίζουν... Συμφωνώ με όσα γράφεις στην πρώτη παράγραφο και όταν έγραφα ότι ο χαρακτηρισμός του δέματος ως "δώρου" και η δήλωση υποτιμημένης αξίας δεν είναι οι πραγματικοί λόγοι που εισάγονται τα δέματα από τρίτες χώρες χωρίς ΦΠΑ κλπ, πολλοί επέμεναν για το αντίθετο. Και τώρα όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι γίνονται έλεγχοι έστω και δειγματοληπτικοί ανεξάρτητα αν τα δέματα έχουν αυτές τις αναγραφές. Διαφωνώ, όμως, σε ότι αφορά στη 2η παρ. αφού τα ταχυδρομεία των ευρωπαικών χωρών που έχουν υποκαταστήματα στην Κίνα είτε λόγω παλαιών αποικιών, όπως πχ Ολλανδία, Βέλγιο κλπ είτε για άλλους λόγους, όπως Γερμανία κλπ, θα συνεχίσουν να διακινούν δέματα από Κίνα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να περνάνε in transit από τις αντίστοιχες χώρες, σαν ενδιάμεσο σταθμό. Τα όποια θέματα έχουν σχέση με τον εκτελωνισμό των δεμάτων αυτών αντιμετωπίζονται με την πρόσφατη απόφαση (1/12/2016) της Ευρωπαικής Επιτροπής που αποφάσισε μέτρα και τα εισηγήθηκε για έγκριση στο Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση των ατελειών και η εφαρμογή του συστήματος One Shop Stop για τον ΦΠΑ. Edited March 4, 2017 by truckman Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnbakk Δημ. March 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2017 Πολύ γέλιο. Κινητό έφθασε Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 25-02-2017 23:16 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 01-03-2017 21:57 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙ Στο 17 track 01 - 03 έγραψε held by custom αλλά μόνο στο 17 track και στο site της sg post. Στο ελληνικό site τίποτα. Περιμένω και εγώ λέω την έφαγα που δεν τρελαίνομαι και ιδιαίτερα. Μπαίνω τώρα και το held of custom έχει φύγει από το 17truck και το sig post ενώ το ελληνικό έχει όπως έγραψα πριν με τελευταία ΆΦΙΞΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙ. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Χα χα χα χα ξανά εβγαλε held of custom και το ελληνικό τίποτα χα χα χα χα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. March 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2017 Πήρα δύο δέματα με Expedited shipping απο banggood( tablet 10.1 and drone ) και έφθασε μέσω Γερμανίας σε 7 μέρες στα χέρια μου με κόστος 5.19 Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yannis_004 Δημ. March 4, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2017 Τα όποια θέματα έχουν σχέση με τον εκτελωνισμό των δεμάτων αυτών αντιμετωπίζονται με την πρόσφατη απόφαση (1/12/2016) της Ευρωπαικής Επιτροπής που αποφάσισε μέτρα και τα εισηγήθηκε για έγκριση στο Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση των ατελειών και η εφαρμογή του συστήματος One Shop Stop για τον ΦΠΑ. Πόσες φορές σε 3-4 νήματα του φόρουμ θα το γράφεις αυτό με τις προτάσεις που είσαι σίγουρος πως θα ισχύσουν ? Προφανώς τόσες, όσες τις προτάσεις που γίνονται κατά καιρούς για κατάργηση του ΕΦΚ στα αυτοκίνητα! Η ατέλεια των 22 € είναι μόνο και μόνο διότι είναι πρακτικώς αδύνατον να ανοίγονται όλα τα μικροδέματα που αποστέλλονται ανά τον κόσμο για έλεγχο διότι 1) αφορούν και προσωπικά δεδομένα και 2) εάν ένα είδος κοστολογείται 5 € θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η τελωνειακή υπηρεσία για να εισπράξει 1 € φόρους, τουλάχιστον μισή ώρα!!! Εξάλλου για χάριν συντόμευσης εφαρμόζεται ο κατ αποκοπήν δασμός για είδη μέχρι 350 € λόγω πως εάν πρόκειται να εκτελωνισθεί κανονικά, τότε η δασμολογική του κατάταξη επιφέρει περιορισμούς και διαφορετικά πιστοποιητικά τα οποία είναι πρακτικώς αδύνατον σε αλληλογραφίες να εκδοθούν είτε λόγω υψηλού κόστους είτε διαφορετικής αντιμετώπισης από τις εκάστοτε χώρες. Επισημαίνεται δε πως στις ενωσιακές διατάξεις περί διαμόρφωσης της δασμολογητέας αξίας στον 2913/92 και στον 2454/93 δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον υπολογισμό της δασμολογητέας αξίας κατά την εισαγωγή δεμάτων και δειγμάτων δωρεάν. Αυτό που υπάρχει είναι πως τα "Δωρεάν" ή "Δείγματα" πρέπει να αποτελούν μέρος εισαγόμενων προϊόντων και Όχι αποσπασματικά εισαγωγές. Δηλαδή αυτό το Gift ή το Samples free που ζητιέται να αναγράφεται εξωτερικώς σε δέματα είναι κοινώς είναι παραμύθι νομίζοντας κάποιος πως ξεγελάει τις αρχές! Όχι λοιπόν δεν τις ξεγελάει! Είναι γνωστόν πως ενδείξεις αυτής της περίπτωσης εξιτάρουν πολύ περισσότερο τις αρχές για έλεγχο και μάλιστα αν εφαρμόζεται ο νόμος στο 100% τότε θα έπρεπε να ζητούν σε τέτοιες περιπτώσεις Σύμβαση πώλησης ή επί του τιμολογίου ή άλλου αποδεικτικού της αξίας εγγράφου παροχής δειγμάτων ή αποστελλομένων δωρεάν χωρίς αντίτιμο από τον προμηθευτή προς τον αγοραστή εισαγωγέα. Εάν δεν υπάρχει, τότε ο υπολογισμός της αξίας του είδους προς εισαγωγή γίνεται με βάση το άρθρο 30 (παρόμοια ή πανομοιότυπα προϊόντα). Φανταστείτε όλα αυτά να γίνονταν για να εισπράξει το κράτος 1-2 € :lol: :lol: :lol: Ξέρουν οι υπηρεσίες ποιο δέμα πρέπει να ανοίγεται και ποιο όχι μπορεί όχι στο 100% αλλά για αυτό υπάρχει και η ατέλεια Παράθεση http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts