Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest margarita12
Το μονο που τους νοιαζει ειναι να παρουν το φπα και να υπερφορολογησουν την επιχειρηση.

Ποιες θεσεις εργασιας ρε παιδια?

Που ζειτε.

Ποιο εχθρικο περιβαλλον για το επιχειρειν ΔΕΝ υπαρχει.

Συμφωνώ! Τι μπορούμε να κάνουμε όμως σε ο,τι αφορά το θέμα: Αγοράζουμε κινητό από τριτες χώρες με το κόστος εκτελωνισμού,

αγοράζουμε κινητό από χώρες εντός ΕΕ ή

από τις γνωστές 4-5 αλυσίδες που απέμειναν;

οι διαπιστώσεις σου ολοσωστες! Αλλα πως μπορούμε να αντιδρασουμε;

PS Επίσης είμαι επιφυλακτική και πως να μην είσαι με όλο αυτό που αιωρείται στην χώρα μας... Αν τα πραγματα ήταν τόσο τραγικά και όπως μας έχουν πείσει τα ΜΜΕ οι επιχειρήσεις κινητής θα έπρεπε να φυτοζωούν! Βλέπεις κάτι τέτοιο; Καποιες αλυσίδες ελειψει καλής διαχειρησης και υπερδανεισμου όπως ήταν αναμενόμενο εκλεισαν και απέμειναν οι γνωστές αλυσίδες,τα καταστήματα των εταιριών κινητής και τα skroutzομαγαζα... Πες μου,δεν είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει; Πως η αγορά εν μέσω κρίσης μπορεί και συντηρεί τόσο μεγάλο όγκο καταστημάτων;

Επίσης,παρόλο που βιώνουμε τέτοια κρίση,τα iPhone και τα συναφη ακριβα κινητα θερίζουν όπου και να κοιτάξεις! Παραλιες,καφετέριες,γάμοι παντού! Το διακωμωδω λιγο αλλα: Τι στην ευχή συμβαίνει; Βιώνουμε μια εποχή παράκρουσης στην πατρίδα μας;

Δεν έχουμε να φάμε; αλλα audi & iPhone είναι must...

Edited by margarita12

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αγοράζουμε από όπου μας συμφέρει, με τριγωνική για σιγουριά, με κλασικό τρόπο παίζοντας το ρίσκο μας, από Ελλάδα αν βιαζόμαστε, μεταχειρισμένο για καλύτερη τιμή...

Απόλυτα κερδισμένοι δεν είμαστε ποτέ, καθώς όποιο τρόπο και να διαλέξουμε, θα μας τα πάρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ούτε σαν χώρα πρόκειται να κερδίσουμε, καθώς δεν τα κατασκευαζουμε τα κινητά.

Αν ήσασταν αυτές οι 3-4 αλυσίδες, μια χαρά επιχειρηματικός παράδεισος θα ήταν..

Αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και εδώ δε μπορεί να γίνει.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Θα παρακαλέσω να σταματήσουν εδώ οι το λιγότερο εκτός θέματος αναφορές-αναλύσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Καλησπερα σας. Παραγγειλα κινητο αξιας 154 ευρω (xiaomi note 3 special edition) απο το aliexpress. Το παραγγειλα με singapore post, μεχρι προτινος με το tracking number το παρακολουθουσα μεσω ελτα (σαν συστημενο) ενω τωρα μου εμφανιζεται η πορεια του μονο στα elta-courier. Επισης, μου λεει οτι βρισκεται τελωνειο, οποτε στανταρ θα πληρωσω ΦΠΑ και τελη ελτα; Ο πωλητης απο το aliexpress μου εστειλε μηνυμα οτι το εχει χαρακτηρισει με αξια 45 usd. Τι ακριβως συμβαινει; Μπορει καποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 15-02-2017 23:04 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 24-02-2017 09:33 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 24-02-2017 09:33 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Edited by xaroulaskoutin

Καλησπερα σας. Παραγγειλα κινητο αξιας 154 ευρω (xiaomi note 3 special edition) απο το aliexpress. Το παραγγειλα με singapore post, μεχρι προτινος με το tracking number το παρακολουθουσα μεσω ελτα (σαν συστημενο) ενω τωρα μου εμφανιζεται η πορεια του μονο στα elta-courier. Επισης, μου λεει οτι βρισκεται τελωνειο, οποτε στανταρ θα πληρωσω ΦΠΑ και τελη ελτα; Ο πωλητης απο το aliexpress μου εστειλε μηνυμα οτι το εχει χαρακτηρισει με αξια 45 usd. Τι ακριβως συμβαινει; Μπορει καποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ..

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 24-02-2017 09:33 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Περιοχή που μένετε;

In the down down of the writing we became robes...

Το τι αξία δήλωσε ο πωλητής δεν έχει καμία σημασία. Θα πληρώσεις 24% φπα στην αξία του κινητού σου που θα ψάξει και θα βρει ο τελωνειακός απ'το internet +12ευρώ τέλη των ΕΛΤΑ.

Guest margarita12
Το τι αξία δήλωσε ο πωλητής δεν έχει καμία σημασία. Θα πληρώσεις 24% φπα στην αξία του κινητού σου που θα ψάξει και θα βρει ο τελωνειακός απ'το internet +12ευρώ τέλη των ΕΛΤΑ.

Το θέμα είναι που θα μπει ο τελωνιακος για να δει την τιμή...

Γιατί αν μπει σε "λάθος" σελίδα με τιμή καταστημάτων,κλαφτα...

Το θέμα είναι που θα μπει ο τελωνιακος για να δει την τιμή...

Γιατί αν μπει σε "λάθος" σελίδα με τιμή καταστημάτων,κλαφτα...

Από τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί προκύπτει ότι ψάχνουν στην ιστοσελίδα του πωλητή.

Περιοχή που μένετε;

Ηρακλειο Κρητης μενω. Το θεμα ειναι πως συχνα πυκνα που ψωνιζω δεν μου εχει ξανατυχει. Βεβαια, εχω περιπου ενα χρονο να κανω αγορες απο Κινα και δεν ξερω τι εχει αλλαξει.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υπαρχει το ενδεχομενο απλα να περασει και να μην ανοιχτει; Που μπορω να ρωτησω για την εξελιξη του;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παρακατω το μηνυμα που μου εστειλε.

"Hi dear

i checked that we have shipped your order and we declared it as cellphone with value 45 usd

now, we can not change the declaration any more.

Θα κερδισω κατι κανοντας dispute?

Edited by impreza_sti
Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου

Θα έρθει το δέμα στο ταχυδρομείο της περιοχής σου και θα πληρώσεις ότι σου πουνε..πιθανόν το κινητό να σου βγει σχεδόν όσο θα το επερνες απο εδώ..

Όχι δεν θα δικαιωθεις..το κινητο το έστειλε ο άνθρωπος και ήρθε..τελωνειο πληρώνεις γιατί πλέον αυτό συμβαίνει στο 60/70% των κινητών που έρχονται από Κίνα..

Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Αυτο το ... ο πωλητής εχει γραψει ως αξια δέματος 20 η 10 Ευρω η Γκιφτ...., οταν προκειται για κινητο που εχει ανοιξει και δει ο τελωνειακός, μαλλον θα πρεπει να σταματησουμε να το χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα αθώωσης η καλύτερης μεταχείρισης, γιατι περα απο παράνομο κατα την γνωμη μου ειναι και χαζό σαν επιχειρημα. Edited by Evaggelos1
Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, μετά από 4 μήνες περίπου ελέγχων στο τελωνείο για αγαθά (κυρίως κινητά) που εισάγονται από Κίνα κάι άλλες τρίτες χώρες εξακολουθούν κάποιοι να ρωτάνε "πως θα αποφύγω το τελωνείο" ή ¨αφού το δήλωσε ο κινέζος $20 και δώρο γιατί το άνοιξαν" και άλλα τέτοια σχετικά.

Όλα αυτά, βέβαια, θα σταματήσουν όταν κυρωθεί από το Συμβούλιο η απόφαση για την κατάργηση της ατέλειας.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, μετά από 4 μήνες περίπου ελέγχων στο τελωνείο για αγαθά (κυρίως κινητά) που εισάγονται από Κίνα κάι άλλες τρίτες χώρες εξακολουθούν κάποιοι να ρωτάνε "πως θα αποφύγω το τελωνείο" ή ¨αφού το δήλωσε ο κινέζος $20 και δώρο γιατί το άνοιξαν" και άλλα τέτοια σχετικά.

Όλα αυτά, βέβαια, θα σταματήσουν όταν κυρωθεί από το Συμβούλιο η απόφαση για την κατάργηση της ατέλειας.

Μπορεις να μας διαφωτισεις τι εστι καταργηση της ατελειας?

Οτι θα πληρωνουμε και τα κατω των 22.

Μια πλήρης φόρτιση.

Μπορεις να μας διαφωτισεις τι εστι καταργηση της ατελειας?

Έχω γράψει σε μερικά νήματα, ίσως και σ' αυτό, ότι η Ευρωπαική Επιτροπή αποφάσισε και πρότεινε (1/12/2016) την κατάργηση της ατέλειας των 22€ για τους λόγους που περιγράφονται στην απόφαση. Οι προτάσεις για τους νέους φορολογικούς κανόνες, για τη στήριξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, θα υποβληθούν στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για κύρωση, δηλαδή μια διαδικασία που ακολουθείται συνήθως γραφειοκρατικά.

Guest margarita12
Ηρακλειο Κρητης μενω. Το θεμα ειναι πως συχνα πυκνα που ψωνιζω δεν μου εχει ξανατυχει. Βεβαια, εχω περιπου ενα χρονο να κανω αγορες απο Κινα και δεν ξερω τι εχει αλλαξει.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υπαρχει το ενδεχομενο απλα να περασει και να μην ανοιχτει; Που μπορω να ρωτησω για την εξελιξη του;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παρακατω το μηνυμα που μου εστειλε.

"Hi dear

i checked that we have shipped your order and we declared it as cellphone with value 45 usd

now, we can not change the declaration any more.

Θα κερδισω κατι κανοντας dispute?

Αν θες,μπορω να σου περιγράψω την εμπειρία μου: Προ 2 εβδομάδων παρήγγειλα ενα κινητό με αξια 199.95pounds(περιπου 236€).Δυστυχως ήμουν απροσεκτη και δεν πρόσεξα ότι ο πωλητής αποστελει αποκλειστικά με FedEx & την πάτησα!

Το δέμα σταμάτησε τελωνείο και μου ζητούσαν για εκτελωνισμό ποσο μεγαλύτερο από όσα είχα πληρώσει.

Απελπίστηκα,άνοιξα διάλογο με τον πωλητή στο mail που είχε στο paypal και με τα πολλά πολλα αποδέχτηκε να του επιστραφεί το δέμα και να μου αφαιρέσει το ποσο που θα τον χρεωνε η FedEx.

Σήμερα στο PayPal είδα refund 169.95 pounds,έχασα 30 λίρες,αλλα δεν μου φταίει κανένας,έτσι είναι η νομοθεσία,απλα οι courier χρεώνουν τρελα σε σχέση με τα Ελτα.

Γνώμη μου να μην κάνεις dispute γιατί ο πωλητής δεν έκανε κατι λάθος για να δικαιωθεις από PayPal.

Συζητήστε το και πιστεύω θα βρεις λύση.

Edited by margarita12

Καλημέρα. Το πακέτο μου δεν έγραψε "Κλείσιμο από Κέντρο Διαλογής Αττικής" οπότε να υποθέσω ότι πάει για ΥΕΔ Θεσσαλονίκης;;

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 26-02-2017 08:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 27-02-2017 11:49 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 28-02-2017 02:19 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 28-02-2017 15:19 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 01-03-2017 02:24 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θα περιμένεις το επόμενο βήμα για να δεις αν μπήκε στην ΥΕΔ ή προχωράει για παράδοση.

παντως απ οτι εβλεπα οσοι μεναμε σε νησια του Αιγαιου το τελευταιο 4μηνο δεν ειχαμε πολλα πολλα τελωνια...τον Ιανουαριο παρελαβα και εγω απο geek χωρις...

Αλλα μαλλον και αυτο αλλαξε :(:(

πήρα ένα Stone v3 max με 30€ από aliexpress και βλέπω πριν λίγο ότι μπήκε υεδ Θεσσαλονίκης. ελπίζω να το κοστολογησουν σωστά. κάνα 2 βδομάδες ακόμα να περιμένω?

1 μήνα και κατι

Μια πλήρης φόρτιση.

Οι της 25/1 δεν έχουν παραλάβει ακόμα

Μια πλήρης φόρτιση.

Καλημέρα. Το πακέτο μου δεν έγραψε "Κλείσιμο από Κέντρο Διαλογής Αττικής" οπότε να υποθέσω ότι πάει για ΥΕΔ Θεσσαλονίκης;;

Θα περιμένεις το επόμενο βήμα για να δεις αν μπήκε στην ΥΕΔ ή προχωράει για παράδοση.

Αν δηλαδή βγάλει κλείσιμο από ΚΔ Αττικής και το περιμένεις βόρεια, σημαίνει ότι γλύτωσε;

Αν δηλαδή βγάλει κλείσιμο από ΚΔ Αττικής και το περιμένεις βόρεια, σημαίνει ότι γλύτωσε;

Όχι, στη συγκεκριμένη περίπτωση που ο παραλήπτης είναι στη Β. Ελλάδα, και γι' αυτό έγραψα "να περιμένεις το επόμενο βήμα για να δεις αν μπήκε στην ΥΕΔ ή προχωράει για παράδοση".