Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μάλλον κάνετε πλάκα......Δηλαδή εσείς θέλετε να παρανομησετε και αν σας πιάσουν να την πληρώσει ο εκάστοτε κινέζος πωλητής?

Μάλλον κάποιοι έχετε φτάσει σε ακατανόητα επίπεδα......

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το μύνημα μου είναι απάντηση στον φίλο που ρωτάει αν κάνουν τα μαγαζια refund και αναφέρω οτι απο το βικμολ ήταν ξεκάθαροι οτι δεν κάνουν απο πριν σταλεί το αντικείμενο.Το οτι εγω θέλω να παρανομήσω και να την πληρώσει ο κινεζος απο που προκύπτει? Μπορεί εγω να θέλω να πληρώσω τελωνείο και να μην εχω ζητήσει απο τον πωλητή να το βάλει με χαμηλοτερη αξία κλπ. οπότε να περιμένω να πληρώσω κανονικά. Σε ακατανόητα επίπεδα φτάνει αυτός που θέλει να πει κάτι χωρίς να έχει να πει κάτι..

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αφού μπήκε στο τελωνείο, θα περιμένεις μέχρι να βγει και θα σε ειδοποιήσουν από το Γραφείο της περιοχής σου για παραλαβή (πληρώνοντας τα έξοδα).

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε σ' αυτή τη φάση.

δηλαδή πιστεύεις να μην τους καλέσω?θα χάσω τον καιρό μου?τι πιστεύεις φίλε?δηλαδή η απόφαση είναι δική τους.

συγνώμη επειδή δεν ξέρω λέω εγώ τώρα μου ζητάνε στα ελτα 50euro οκ?μπορώ να πάω να κάνω ένσταση με την απόδειξη μου.

να μου πεις γιατί για πολλούς λόγους. άλλα ας μην σκέφτομαι αρνητικά ας έρθει πρώτα και βλέπουμε!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

δηλαδή πιστεύεις να μην τους καλέσω?θα χάσω τον καιρό μου?τι πιστεύεις φίλε?δηλαδή η απόφαση είναι δική τους.

συγνώμη επειδή δεν ξέρω λέω εγώ τώρα μου ζητάνε στα ελτα 50euro οκ?μπορώ να πάω να κάνω ένσταση με την απόδειξη μου.

να μου πεις γιατί για πολλούς λόγους. άλλα ας μην σκέφτομαι αρνητικά ας έρθει πρώτα και βλέπουμε!!

Στην προηγούμενη σελίδα (post #2398) ανέλυσα τη διαδικασία που ακολουθείται στα ΕΛΤΑ, για τον εκτελωνισμό ενός δέματος.

Εάν ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αμφισβητήσει είτε τη δηλωμένη αξία είτε την περιγραφή του περιεχομένου, βρίσκει την αξία του από το δίκτυο, υπολογίζει τον ΦΠΑ και προσθέτει τα δύο τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12€. Στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο δίμηνο οι περισσότερες αξίες πάνω στις οποίες υπολογίστηκαν τα έξοδα ήταν κοντά στις αντίστοιχες που πλήρωσαν οι αγοραστές, αλλά υπήρχαν, βέβαια, και μερικές εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση κλώνου του S7 που θεωρήθηκε ως πραγματικό.

Μπορείς, βέβαια, να ζητήσεις επανεξέταση, πληρώνοντας 10€, αλλά δεν έχουν αναφερθεί αντίστοιχες περιπτώσεις που το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Σε κάθε περίπτωση, περίμενε την εξέλιξη του θέματος και βλέπεις.

Αλλο 1 πακετακι μου περασε εχθες αερατα......:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

παίδες καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.

θέλω να αγοράσω αυτό http://www.banggood.com/SJcam-SJ5000X-ELITE-SONY-IMX078-GYRO-4K24-2K-2_0-Inch-LCD-Action-Camera-Novatek-with-Accessories-p-1009127.html?rmmds=category από την ευρωπαϊκή αποθήκη.

θα έχω θέμα με τελωνείο; τι πρέπει να προσέξω;

μέχρι στιγμής από bangood έχω πάρει πολλά δέματα μικρότερης αξίας χωρίς θέμα

θέλω να αγοράσω αυτό http://www.banggood.com/SJcam-SJ5000X-ELITE-SONY-IMX078-GYRO-4K24-2K-2_0-Inch-LCD-Action-Camera-Novatek-with-Accessories-p-1009127.html?rmmds=category από την ευρωπαϊκή αποθήκη.

Eγώ αγόρασα δύο πράγματα από την ευρωπαϊκή αποθήκη Κινέζου,και μου τα φέρανε και στο σπίτι με μηδέν κόστος.Ούτε μεταφορικά,ούτε Τελωνείο.Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει μ' αυτό που λες εσύ.Το πολύ πολύ,ρώτα τον πωλητή τι γίνεται.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Όχι, αφού έρχεται από ευρωπαϊκή χώρα. Συνήθως το Banggood στέλνει από Αγγλία. Απλά μην νομίζεις ότι θα έρθει και πολύ γρήγορα, υπολόγιζε γύρω στις 2 εβδομάδες.

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Και εμένα ένα Xiaomi Mi Box από Geekbying έχει κολλήσει στο τελωνείο από 22/12. Από ότι βλέπω πολλών έχουν κολλήσει στο τελωνείο από αυτή την ημερομηνία.....

Και εμένα ένα Xiaomi Mi Box από Geekbying έχει κολλήσει στο τελωνείο από 22/12. Από ότι βλέπω πολλών έχουν κολλήσει στο τελωνείο από αυτή την ημερομηνία.....

Και εγω έχω 3 δέματα εξαγωγή από τελώνιο 29/12 και ένα εισαγωγή 29/12 και ακόμα είναι κολλημένα δεν έχουν πάρει ούτε μία ανανέωση....

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μου εμφανιζει στο tracking το παρακάτω:

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD

λέτε να μην περάσει τελωνείο;

λεμε

ΣΧΕΔΟΝ σκαπουλαρεησον

In the down down of the writing we became robes...

λεμε

ΣΧΕΔΟΝ σκαπουλαρεησον

βεβαια ειναι ακομη αθήνα αλλά εγώ παραλαμβάνω θεσσαλονίκη. λέτε να σταματήσει θεσσαλονίκη;

Ρε παιδιά να καταλάβω λίγο.

Στις τελευταίες μου παραγγελιές

Έχω δυο φούτερ των 8 ευρω η καθεμία

Παπούτσια 25 και μπουφάν 30

Και τα τέσσερα δέματα απο αλι.

Δηλαδή σε αυτά υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο ή να έχω τίποτα άλλες χρρεωσεις

Και αν ναι μετα τι επιλογές έχω;

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Δηλαδή σε αυτά υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο ή να έχω τίποτα άλλες χρρεωσεις

αποσο εχω διαβασει εδω μεσα..... δεν επεσε το ματι να σταματανε ρουχα.... μονο ηλεκτρονικες συσκευες....

Εαν περασει θα βγει το ποσο πληρωμης,και εαν θες,και δεις οτι σε συμφερει,πληρωνεις.:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

ενα ακόμα ψηφιακό ραδιόφωνο που παράγγειλα βλέπω ότι δεν περνάει τελωνείο και μέσα στην εβδομάδα θα είναι στα χέρια μου..... με Singapore post

Sent from my L200 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Εαν περασει θα βγει το ποσο πληρωμης,και εαν θες,και δεις οτι σε συμφερει,πληρωνεις.:)

Κι αν δω οτι δεν με συμφερει και αποφασισω να μην παραλαβω γυρναει πισω μετα απο καποιες μερες και κανονιζω refund με πωλητη;

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Πρώτα το δολλάριο, μετά τα τελωνεία, αυξήθηκε και η τιμή σε κάνα δύο κινητά που είχα σταμπαρει, καθιστώντας τα μη vfm, οποτε προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να ξανά παραγγείλω από Κίνα.

Από τη μία κρίμα για τον μέσο πολίτη που είχε μία ευκαιρία για vfm αγορά μακριά από τα χέρια του Έλληνα έμπορα που κοιτάει να βγάλει να πλουτήσει οσο πλούτιζε και πριν τη κρίση.

Από την άλλη μακάρι να τσακώσουν και κάναν επίδοξο έμπορα - λαθρέμπορα μαυραγορίτη - που το έχει κάνει μπίζνα και ουσιαστικά παρανομεί συστηματικά και για να πλουτήσει κι όχι από ανάγκη. Αν και αυτοί θα την πατήσουν τελευταίοι.

Έλεγα να πάρω ένα για καβάτζα η μου τα φτύσει αυτό που έχω και τρέχω τελευταία στιγμή αλλά τώρα θα πρέπει να βγάλει στο νερό αλλον ένα χρόνο.

Edited by Lumpenarian

My Hall of Fame: Motorola V360, Samsung E590 & F700.

6.3.28 Xiaomi R3 'IDO' - 2/16 - Gold-Black (custom) - Global Dev

7.6.08 Xiaomi RN4 'MIDO' - 3/32 - All Black - Global Stable

Από την άλλη μακάρι να τσακώσουν και κάναν επίδοξο έμπορα - λαθρέμπορα μαυραγορίτη - που το έχει κάνει μπίζνα και ουσιαστικά παρανομεί συστηματικά και για να πλουτήσει κι όχι από ανάγκη. Αν και αυτοί θα την πατήσουν τελευταίοι.

Έχεις δίκιο. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι και έμποροι και απλοί ιδιώτες που θησαυρίζουν σε βάρος μη γνωριζόντων. Μάλιστα είναι και οι πρώτοι που ανησυχούν μην τους χαλάσουν οι δουλειές με τα "κορόιδα" λόγω τελωνείου.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Κι αν δω οτι δεν με συμφερει και αποφασισω να μην παραλαβω γυρναει πισω μετα απο καποιες μερες και κανονιζω refund με πωλητη;

Δεν είναι υποχρεωμένος ο πωλητής αφού το δέμα έφτασε στον προορισμό του, αλλά, εάν συμφωνήσει, μπορεί να σου επιστρέψει τα χρήματα.

Έχεις δίκιο. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι και έμποροι και απλοί ιδιώτες που θησαυρίζουν σε βάρος μη γνωριζόντων. Μάλιστα είναι και οι πρώτοι που ανησυχούν μην τους χαλάσουν οι δουλειές με τα "κορόιδα" λόγω τελωνείου.

Νομίζω παραβλέπετε δύο πράγματα,

πρώτον, ο μαυραγορίτης δεν είναι ο έμπορος αλλά ο πελάτης, γιατί εκείνος γλιτώνει το ΦΠΑ (εφοσον το παίρνει σε χαμηλότερη τιμή)

δεύτερον, ότι πληρώνεται βασικά ο χρόνος (και το ρίσκο και η ταλαιπωρία) στον "ιδιώτη-έμπορο" που δε χρειάζεται να περιμένει 1 μήνα, αλλά το παίρνει εδώ και τώρα και κάποιοι (σχεδόν όλοι) το γνωρίζουν αυτό και γι'αυτο πληρώνουν κιόλας.

Αυτά για το off topic

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Νομίζω παραβλέπετε δύο πράγματα,

πρώτον, ο μαυραγορίτης δεν είναι ο έμπορος αλλά ο πελάτης, γιατί εκείνος γλιτώνει το ΦΠΑ (εφοσον το παίρνει σε χαμηλότερη τιμή)

δεύτερον, ότι πληρώνεται βασικά ο χρόνος (και το ρίσκο και η ταλαιπωρία) στον "ιδιώτη-έμπορο" που δε χρειάζεται να περιμένει 1 μήνα, αλλά το παίρνει εδώ και τώρα και κάποιοι (σχεδόν όλοι) το γνωρίζουν αυτό και γι'αυτο πληρώνουν κιόλας.

Αυτά για το off topic

Δεν έχει καμία σχέση ο γνωστός που παραγγέλνει και του αφήνεις κάτι για την εξυπηρέτηση και τον κόπο με τον τύπο που φέρνει μαζικά, χρεώνει σχεδόν όσο οι ευρωπαϊκές αποθήκες ή παραπάνω και το έχει κάνει κανονική μπίζνα. Είναι ο ορισμός του λαθρέμπορα. Το μαυραγορίτης πράγματι είναι άστοχο καθώς παραπέμπει σε άλλες εποχές αλλά πρόκειται όντως περί μαύρης αγοράς.

Χώρια που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κανένα απολύτως ρίσκο. Άσε που το ρίσκο εμπεριέχεται πάντα στο εμπόριο. Ακόμη και στο νόμιμο. Εδώ το μόνο ουσιαστικό ρίσκο είναι να μη το πουλήσει στη τιμή που θέλει και να αναγκαστεί να κατεβάσει κοντά σε τιμή Κίνας. Αλλά πάντα θα βρεθεί κάποιος στην ανάγκη να αγοράσει σε τιμή Ευρώπης και το κέρδος να είναι χοντρό.

Edited by Lumpenarian

My Hall of Fame: Motorola V360, Samsung E590 & F700.

6.3.28 Xiaomi R3 'IDO' - 2/16 - Gold-Black (custom) - Global Dev

7.6.08 Xiaomi RN4 'MIDO' - 3/32 - All Black - Global Stable

Μπορεί κάποιος να συνεισφέρει μετά βεβαιότητος τινός, ποια εταιρεία μεταφορο-ταχυδρομική δεν περνάει τελωνείο?

Μπορεί κάποιος να συνεισφέρει μετά βεβαιότητος τινός, ποια εταιρεία μεταφορο-ταχυδρομική δεν περνάει τελωνείο?

καμία, όλοι κάποιες εικασίες κάνουν

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν είναι θέμα ξένου ταχυδρομείου, όπως έχει παρατηρηθεί, αλλά θέμα εντολών στον τελωνειακό υπάλληλο για έλεγχο στα εισερχόμενα δέματα.