Jump to content

Lumpenarian

Members
  • Δημοσιεύσεις

    235
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Lumpenarian

  1. Snapdragon έκδοση πριν τον Δεκέμβρη δεν παίζει.
  2. http://en.miui.com/download-309.html#468 MM η Stable Nougat η Dev
  3. Στην cosmote νομίζω έκανε 10-15 ευρώ για να βγάλεις και είχε και κάποια μηνιαία χρέωση. Edit: έχει δίκιο ο από πάνω, η cosmote το κατήργησε το πάγιο.
  4. Χώμα η τιμή, δεν πίστευα ποτέ ότι θα δούμε Redmi Note full global και με 3gb σε τέτοιες τιμές στην Ελλάδα. Το RN3 Pro, με πιο πολλούς μήνες κυκλοφορίας ήταν καρφωμένο κοντά στο 200άρι. Μετάνιωσα λίγο που το πήρα πριν ένα μήνα σχεδόν (μιας και το έχω ακόμη εφεδρεία). Έχει κατρακυλήσει άλλα 15 ευρώ. Και επειδή παρακολουθώ τιμές μερικών ακόμη συσκευών, μου κάνει εντύπωση ότι μόνο αυτό έχει αισθητή πτώση. Πολύ επιθετική η Xiaomi, προφανώς προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα market share και λογικά θα το καταφέρει. Σχετικά μ αυτό που ειπώθηκε για παραλία, εγώ δεν το παίρνω καν. Αν είναι κύρια συσκευή δεν την αφήνεις αμάξι, δεν έχει νόημα. Επαρχεία δεν μπου έχουν κλέψει ποτέ τίποτα, αν και βάζω πάντα τσάντα κι όχι χύμα τραπέζι. Αν το αφήνετε αμάξι κάντε τουλάχιστον τον κόπο να το αφήνετε με καμιά παγοκύστη ή παγωμένο νερό κλπ. Είναι κρίμα να βράσει το κινητάκι. Το ότι δεν έβραζε 1-2-10 φορές δεν σημαίνει ότι δεν θα βράζει την επόμενη. Παγοκύστη και σε μέρος μη-προβλέψιμο.
  5. Προφανώς και είναι ταχύτητα αλλά πιθανολογώ ότι οι πάροχοι έχουν κάποιο κολπάκι να χρεώνεσαι μεγαλύτερο όγκο στο 4g. Έχει πιθανώς να κάνει με τις συμπιέσεις κλπ.
  6. Δύσκολα θα είναι λίγα τα 3gb σε δύο χρόνια... Ακόμη θεωρώ οριακά αξιοπρεπή και τα 2gb. Οπότε κάπως έτσι θα είναι τα 3gb αρχές/μέσα 2019. Άσε που υπάρχουν πάρα πολλοί (στον περίγυρο μου τουλάχιστον) με 1 και 1,5 gb ακόμη και την παλεύουν. Έχει βέβαια να κάνει και με την χρήση του καθενός. Για τις δύο κάρτες έχεις δίκιο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να επαναφέρει κάποιος την extra microSD slot που έχει εκλείψει από σχεδόν παντού. Αν και όταν γίνουν τα 128gb mainstream στα mid-range δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα η microSD. ----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Στις ρυθμίσεις: Sim cards & mobile networks > SIM1* > Preferred network type > Επέλεξε μεταξύ: Prefer LTE / 3G / 2G * = Πάνω πάνω με υπέρτιτλο "SIM CARD SETTINGS" έχει λίστα με τις sim που έχεις στο κινητό Το 4G πράγματι τρώει τα δεδομένα με το κουτάλι. Με 3g είχα μαζέψει στη What's up μου πάνω από 8GB και τώρα έχω πέσει στα 5GB, μετά από δύο μήνες, βάζοντας πάντα τα ίδια mb αρχή κάθε μήνα.
  7. Εξαρτάται. Εγώ που έρχομαι από Redmi 3 με 2gb ram, 16 rom, χωρίς fingerprint κλπ, αρκούμαι με το 3/32. Ουσιαστικά το 3/32 είναι για μένα αναβάθμιση στα πάντα. Μόνο η κάμερα μένει ίδια μεταξύ των δύο κινητών, αλλά απ ότι είδα του RN4 δίνει κάποια μικρά έξτρα (και το διπλό φλας φυσικά). Και future proofness έχει. Τουλάχιστον 2 χρόνια. Εδώ, το R3 μου, πλησιάζω άνετα τον 1,5 χρόνο, με 2gb ram και λογικά θα ξεπεράσω άνετα τα 2 χρόνια. Η ram 2gb δεν έφτασε σχεδόν ποτέ στα όρια της. Μόνο την 16άρα μνήμα έχω φτάσει προ πολλού στα όρια της. Το RN4 με 3/32 θα είναι αξιοπρεπέστατο τουλάχιστον 2 χρονάκια ακόμη και θα σηκώνει νέες miui και πιθανώς νέες android εκδόσεις άνετα. ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Καλό είναι να εγαρφμόζεις την θεωρία στην πράξη αλλά νομίζω πως στη πράξη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. 1) Πως είσαι σίγουρος ότι στο τελωνείο θα σου το χρεώσουν όσο το πήρες κι όχι όσο θέλουν. 2) Κάποια στιγμή τουλάχιστον χρεώνανε και τον εκτελωνισμό έξτρα. 3) Εγγύηση 1 έτους στην Κίνα vs 2 έτη στην Ελλάδα (έστω εγγύηση σκρουτζομάγαζου). 4) Διαφορά αναμονής που μπορεί να ξεπεράσει τον μήνα. Για μένα, η Κίνα άξιζε όταν το δολλάριο ήταν χαμηλά και τα τελωνεία ανύπαρκτα. Αγόραζες κινητάκι από κανονικό site, με paypal και τα όλα του, πάμφθηνα με μηδενικό ρίσκο. Πλέον, πάτε κι αγοράζετε από ali. Εμένα το ali δεν μου έχει δώσει το δικαίωμα να το εμπιστευτώ γιά κάτι πέραν ανταλλακτικών και μικροπραγμάτων.
  8. Έβαλα 200-300 αν και πιο πολύ θα μου ταίριαζε ένα 150-250. Τα 3 τελευταία (στην υπογραφή μου) smartphone μου παίξανε στα 105 (4/2015), 145 (3/2016 Κίνα), 175 (6/2017). Μάλιστα στο τελευταίο κοιτούσα κινητά με εύρος τιμών από 175 εως 350 (flagships του 2016, περίμενα να πέσουν κι άλλο πριν αγοράσω), αλλά προτίμησα την φθηνότερη επιλογή (Xiaomi Redmi Note 4 - Snapdragon 625, 3/32GB, Global), μιας και δεν ήθελα να περιμένω να συγκεντρώσω μεγαλύτερο ποσό και να υπάρξουν και πτώσεις τιμών). Το επόμενο, το καλοκαίρι του 2018, θα ήθελα να έχει Snapdragon 660 και dual camera (κάνα Redmi Pro 2?) οπότε πολύ δύσκολο να μην υπερβώ τα 200ε. Αν και το εν λόγω κινητό πιθανότατα θα παίζει στην αγορά περίπου 1 χρόνο ως τότε.
  9. Πήρα flip Nillkin, 10ε από e-smartbuy.gr και ταιριάζει γάντι. https://www.e-smartbuy.gr/thikes-kiniton/xiaomi/nillkin-sparkle-xiaomi-redmi-note-4x-golden-5356-proion Δεν με βόλεψε και πολύ αυτό το στυλ θήκης, αλλά τώρα που το RN4 το έχω ακόμη σαν δεύτερο, είναι ότι πρέπει για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έτυχε. Εμένα το Redmi 3 είχε τύχψει να πέσει από το πάνω κρεβάτι στρατοπέδου (περίπου από το 1,60μ δηλαδή) με και χωρίς tempered glass και να μη πάθει τίποτα η οθόνη. Κι έχει τύχει να που πέσει κι από το ύψος της τσέπης, χωρίς tempered και να σπάσει παντού (μόνο το τζάμι της). Να σημειώσω ότι απεχθάνομαι και τις θήκες και τα tempered και μόνο τις διάφανες σιλικόνες έχω συνηθίσει λίγο (όταν είμαι σπίτι ή για καφέ κλπ, κι όχι εν κινήσει, την αφαιρώ). Αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο πλέον στις οθόνες των 5, 5.5" να τις έχεις απροστάτευτες. Ευτυχώς, στο Redmi 3 τουλάχιστον, με 20-25 ευρώ από Κίνα έχεις όλο το μπροστινό frame. Κάτι Samsung A5 κλπ χτυπάνε 100άρια.
  10. Από χτες έκανα κι εγώ update σε v8.2.10.0. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς άλλους φορτιστές, ιδίως άλλων προδιαγραφών. Εγώ στο πρώτο μου Xiaomi (Redmi 3 - Ido), την πρώτη εβδομάδα που το είχα, το φόρτισα με 5/2 φορτιστή της Lenovo και "μπούκωσε". Επί 4-5 μέρες δεν μπορούσα να φορτίσω μέχρι που πήρε τυχαία ρεύμα από pc. Έκτοτε, δεν ξανασυνέβη ποτέ παρότι έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές και ξένους φορτιστές. Αλλά πόσο δύσκολο είναι να κουβαλάς τον φορτιστή τον original (όχι το καλώδιο, αυτό δεν παίζει ρόλο); Btw, στο κινητό του θέματος (RN4 - Mido) φορτίζω κανονικά με του R3-Ido χωρίς πρόβλημα αφού είναι σχεδόν ίδιοι οι φορτιστές.
  11. Για την μπαταρία, με βάλατε σε σκέψεις και τσέκαρα και το δικό μου... Από τις 7 ως τις 11.30, περίπου 4,5 ώρες έχει χάσει 1%. Κλειστά τα πάντα βέβαια (από συνδέσεις εννοώ) και οι εφαρμογές σκοτωμένες.
  12. Εντάξει κι εγώ έχω πάρει πράγματα από το Ali αλλά την τελευταία φορά μου κράτησε 2 η 2,5 ανά αγορά για συνάλλαγμα ή κάτι τέτοιο και μετά από ένα μήνα το ένα αντικείμενο ακόμη φεύγει από Κίνα ενώ το άλλο βολοδέρνει κάπου Αθήνα. Για προϊόντα που δεν βρίσκεις καν εδώ πέρα κι άλλα που έχουν τεράστια διαφορά τιμής, είναι καλό το Ali (πολύ καλό θα ήταν αν είχε και καμιά paypal). Αλλά για 4-5 ευρώ και για να μη περιμένεις ένα - δύο μήνες χωρίς θήκη, δεν αξίζει. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Εαν θυμάμαι καλά (έχω να ασχοληθώ 1 χρόνο περίπου) μπορεί να έχεις 32-bit pc κι αυτό να προκαλεί δυσλειτουργία.
  13. Εγώ το έχω στα χέρια μου 2 μέρες, πήρε το update απευθείας και δεν μπόρεσα να συγκρίνω αλλά μου κάνει εντύπωση ότι πλάι στο Redmi 3 μου, με την αντικατεστημένη (και συνεπώς όχι αυθεντική) οθόνη του, η οθόνη του RN4 φαίνεται λιγότερο φωτεινή και πιο κίτρινη (αν και το λευκό του R3 είναι λίγο αφύσικο).
  14. Έχει δοκιμάσει κανείς την παρακάτω θήκη; https://www.e-smartbuy.gr/thikes-kiniton/xiaomi/nillkin-sparkle-xiaomi-redmi-note-4x-golden-5356-proion?lang=el#%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC Στην φωτό πρέπει να είναι το Note 4...
  15. Μια ερώτηση, που σίγουρα θα έχει ξανά απαντηθεί. Το κινητό έχει κάποιο nickname (όπως το Kate του RN3); Ή τα έχει κάνει τοσο θάλασσα η Xiaomi με τις εκδόσεις κινητών που πλέον δεν προσπαθεί ούτε υποτυπωδώς να τα διαχωρίσει; Ισχύει ότι δεν αξίζει να το πάρεις από έξω με τις τρέχουσες τιμές. Εγώ χτες το παράγγειλα από youhou, λίγο φθηνότερα από το vickmall (που πρέπει να ήταν η φθηνότερη ευρωπαϊκή αποθήκη), αλλά με τα μεταφορικά, μια η άλλη θα πάει. Συν: 2 χρόνια εγγύηση από το youhou έναντι 1 από vickmall. Μειον: Πράγματι το vickmall μπορεί να σου το φέρεις την άλλη μέρα ενώ το youhou μου είπε (με πήρανε τηλ) ότι θα έρθει την άλλη βδομάδα. Μειον2: Το vickmall δίνει τα εξτραδάκια που από ελληνικό θα σου κοστίσουν κάνα 12άρι και βάλε
  16. Lumpenarian

    Honor 8

    Όσοι παρακολουθείτε καιρό την τιμολογιακή πολιτική της Huawei, πότε βλέπετε να υπάρξει καμιά σοβαρή μείωση τιμής; Έξω μετά την κυκλοφορία του Honor 8 Pro παίξανε μειώσεις 20-30 ευρώ... Εδώ να περιμένουμε πρώτα το honor 9; :p
  17. Απλά ρε σεις δεν νομίζω ότι το κινητό του νήματος αξίζει τα 280 ευρώ. Σχεδόν φτάνει το Honor 8 (από skroutz βέβαια) μετά...
  18. Πιστεύεις ότι το you.gr αξίζει; Αυτό είναι το σωστό ερώτημα. Ποιοι είναι αυτοί και πως την είδανε. Τιμές χειρότερες από αλυσίδες με πανελλαδική παρουσία. Στο skroutz η τιμή του (του p8 lite 2017 που είναι το ίδιο ακριβώς) είναι 100 ευρώ μείον.
  19. Πριν ένα χρόνο ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δεν χρειάζεται να το σετάρεις μια κι έξω. Δεν υπάρχει τέλειο σετάρισμα. Φτιάξε ένα google account, πέρασε εκεί επαφές κι ότι άλλο θεωρείς απολύτως απαραίτητο (για να σε ακολουθήσει αργότερα και σε άλλες android συσκευές) και όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν σταδιακά. Η αποθήκευση των εφαρμογών στην sd card, που ανέφερες νωρίτερα, γίνεται κατά το κατέβασμα της εφαρμογής ή υπάρχει κάποια ρύθμιση γενική; Το frame μεταξύ των δύο γυάλινων επιφανειών είναι πλαστικό ή μεταλλικό;
  20. Αυτό ισχύει; Απ ότι βλέπω σε κάποια review μιλάνε για παντελή έλλειψη μετάλλου. Μόνο πλαστικό και γυαλί...
  21. Πριν 2 περίπου χρόνια είχα θέσει ως στόχο να αγοράζω ανά χρόνο κινητό γύρω στα 150ε. Αλλά θα επεκτείνω λίγο το διάστημα για να ανεβάσω και το budget ελαδρώς πάνω από το όριο των 200ε. Με σκοπό να αξιοποιώ και την παλιά συσκευή, οπότε κάθε συσκευή πρέπει να βγάζει ιδανικά πάνω από 2 χρόνια.
  22. Εφαρμογές σε microSD δεν παίζουν καθόλου σε emui; Δεν υπάρχει κανείς τρόπος; Χωρίς root βέβαια.
  23. Με το Α5 με 16MP μπρος και πίσω, usb type c και amoled, IP68, CGG4, δεν βλέπω το p10 lite να πουλάει και τίποτα πάνω από 300ε. Λίγοι θα προτιμήσουν το 1 έξτρα gb ram κι ακόμη λιγότεροι τους λίγο καλύτερους χρονισμούς, έναντι των προτερημάτων του A5. Προσωπικά αν χρειαστώ άμεσα κινητό, 50% πάω p8 lite 2017 με τα ρίσκα που περιγράφτηκαν στο νήμα και 50% κάτω υπερβολική υπέρβαση (είχα πει να μη δίνω πάνω από 200) και πάω στο single-sim A5. Δεν βλέπω λόγο να επιλέξω το P10 lite αν παίζει πάνω από το A5.
  24. Και το Samsung A5 2017 παίζει τώρα στα 300. Ας ελπίσουμε το P10 Lite να πιεστεί κάτω από τα 300. έχει την έξτρα ram και 1-2 πραγματάκια ακόμη αλλά το a5 νομίζω υπερτερεί σε πιο δημοφιλή σημεία.
  25. Είναι έτσι κι αλλιώς λίγα. ένα μεγάλο game να παίζει κανείς, πχ heartstone (2gb+), τα 16gb είναι no deal. Απαράδεκτο από την μια να βγάζουν τέτοιο ωραίο κινητό με 32gb αλλά από την άλλη, με 32gb θα έκοβε πολλές πωλήσεις από το p10 lite. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μόλις μπει καλά στην αγορά η διαφορά λογικά θα πάει στο κατοστάρικο. Για μένα όποιος μπορεί να ανεχτεί τα 16gb και θέλει κινητό εως 200, είναι κομπλέ το p8 lite 2017. Κι όποιος κάνει rotation ανά 1-1,5 χρόνο, όταν έρθει ο καιρός τσιμπάει το p10 lite πάλι κάτω από 200. Γιατί απ ότι φαίνεται η Px Lite σειρά αρχικά πρόκειται να παίζει στα 300, όπως περίπου τα A5 της Samsung. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τα reviews βασίστηκαν σε μακροπρόθεσμες δοκιμές; Ίσως μετά από λίγη χρήση να ισορροπεί η οθόνη.
×
×
  • Create New...