Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε το δεμα σου περασε σημερα δεν εχει μπει τελωνειο μην ανυσηχεις!!!

Παντως νομιζω το θεμα ορισμενοι το εχετε παραφουσκωσει μου φαινεται.....τελοσπαντων θα δειξει!!!

Δεν το ξέρουμε αυτό, αν το δεμα πάει για θεσσαλονίκη (απο οτι βλέπω στο avatar του φίλου) ίσως περάσει εκεί ΥΕΔ (τελωνείο) -δαγκώνω τη γλώσσα μου-

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τελωνειο τα δεματα περνανε στο σημειο που μπαινουν στη χωρα δεν κανουνε βολτες.

Διάβασα απο εδώ και κάτω και κατάλαβα διαφορετικά. αν ξέρει κάποιος τι πραγματικά παίζει ας πει να διορθώσουμε τα post μην τρομοκρατούμε αδικα κόσμο

-οχι πάντα...

εγω μενω θεσνικη

το δεμα ηρθε εννοειται αθηνα αλλα τελωνειο περασε εδω

ζελατινα για μηχανη απο αμερικη με απλο ταχυδρομειο και δεν πληρωσα

Τα δέματα που διακινούνται με το ταχυδρομείο και προορίζονται για Β. Ελλάδα, προωθούνται από το Βενιζέλος την ΥΕΔ Θεσ/νίκης, όπου ακολουθείται η διαδικασία εκτελωνισμού.

Αντίθετα, όλα τα δέματα που διακινούνται με courier, εκτελωνίζονται στο Βενιζέλος.

εγω μενω θεσνικη

το δεμα ηρθε εννοειται αθηνα αλλα τελωνειο περασε εδω

ζελατινα για μηχανη απο αμερικη με απλο ταχυδρομειο και δεν πληρωσα

Usps first class? Ποτε το παρελαβες; ειχε ανοιχτει το δεμα;

Δε το ξερα και με παραξενευει......το οτι ενα δεμα μπαινει σε μια χωρα και αν ειναι να εκτελωνιστει κανει βολτες και μετα!!

Σε εμας στην Κρητη παντως δεν παει στο τελωνειο Ηρακλειου......εκτελωνιζεται εκει που μπαινει στη χωρα!!!

Απο εκει και περα χωρις υπερβολες χιλιαδες δικες μου παραγγελιες εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον (με τελευταια ενα smartwatch που παρελαβα πριν 10 μερες απο κινα) με απλο ταχυδρομειο ΠΟΤΕ δεν περασε κατι τελωνειο!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε το ξερα και με παραξενευει......το οτι ενα δεμα μπαινει σε μια χωρα και αν ειναι να εκτελωνιστει κανει βολτες και μετα!!

Σε εμας στην Κρητη παντως δεν παει στο τελωνειο Ηρακλειου......εκτελωνιζεται εκει που μπαινει στη χωρα!!!

Απο εκει και περα χωρις υπερβολες χιλιαδες δικες μου παραγγελιες εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον με απλο ταχυδρομειο ΠΟΤΕ δεν περασε κατι τελωνειο!!!

Υπάρχουν μόνο δύο ΥΕΔ στα ΕΛΤΑ, στη Θεσ/νικη και στον Πειραιά.

Γιαυτό και τα της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, πλην της Βόρειας, εκτελωνίζονται στο Βενιζέλος

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!

Λοιπόν με έχει πιάσει ταραχή με όλα αυτά που διαβάζω περί τελωνείων...

Είχα ρίξει ένα τσακωμό εδώ μέσα πριν μήνες γιατί είχα κάνει καταγγελία στο ΕΕΤΤ για δέμα που χάθηκε και κάποιοι εδώ μέσα με εκραζαν, δεν πειράζει, μετά την καταγγελία βρήκα λύση στο πρόβλημά μου! Οπότε λέω σε όλους, καταγγελία αμέσως σε όσους θεωρούν πως παίζει κάτι στραβο!

Επίσης, προχθες, Παρασκευή 18/11 παρέλαβα δέμα από κινα στο σπίτι μου, την Τετάρτη πάλι τα ίδια, στις 11 του μήνα πάλι, κανένα πρόβλημα και όλα από κινα με διάφορες τιμες...

Edited by impreza_sti

Φιλε μου αν θελεις πες μας μπας και βγαλουμε ακρη.....αυτα που παρελαβες μετα τις 15 τι ηταν κινητα με πραγματικη αξια πανω απο 100 ευρω η αξεσουαρ??

Επισης τι τιμη ηταν δηλωμενη??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελωνιακος εισαι και μας κατασκοπευεις???:lol::lol::lol:

Αν είχες διαβάσει τον οδηγό της υπογραφής μου δεν θα με χαρακτήριζες τελωνειακό.

Παιδιά από τις 9/11 έχω παραλάβει, 2 power bank Xiaomi από Banggood, Xiaomi earphones, 2 κρύσταλλα nillkin, 2 παιχνίδια από eBay, 3 θήκες για iPhone 7, 3 φορτιστες τοίχου με τριπλό USB, από όλα αυτά κανένα δεν έγραφε επάνω τιμή αν αυτο εννοείτε... Εγώ έκανα ένα δωράκι στον φιλαράκι μου τον ταχυδρόμο και ότι μπορεί μου τα φέρνει σπίτι, 19 κινητά φέτος μόνο ένα πήρα από ταχυδρομείο και αυτό γιατί ο φιλαράκια είχε άδεια... Παρεμπιπτόντως τον Ιουνιο κοντεψα να παθω ένα εγκεφαλικουλι που στο κινητό που πήρα για την σύζυγο στο track είδα εισαγωγή σε τελωνείο, κλείσιμο από τελωνείο και τελικά την επόμενη ημέρα παρέλαβα...

Τι αν πω , έχω αγωνία τώρα και εγώ γιατί περιμένω ένα σκασμο πράγματα και έχω και παραγγελία να φέρω 2 κινητά ( υπόψιν δεν βγάζω κάτι από αυτά είναι όλα για συγγενείς και κολλητούς, περισσοτερο το κάνω γιατί γουσταρω να ασχολούμαι )....

Φιλε πλακα κανω μην παρεξηγεις!!

Αν προσβαλθηκες το παιρνω πισω!!!

Για το Θεό, όχι.

Άλλωστε, τα τρία "δυνατά γέλια" δεν σηκώνουν παρεξήγηση.

Μιας και εχω ορεξη ας μιλησω τωρα και λιγο σοβαρα!!

Προσωπικη μου γνωμη.....το θεωρω απο δυσκολο εως απιθανο οι τελωνειακοι των Ελτα να αρχισουν να ανοιγουν δεματα για τους εξης λογους.

1) Ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και ο νοων νοειτω

2) Μπαινουν χιλιαδες δεματα καθε μερα στην χωρα μεσω ΕΛΤΑ

3) 10 χρονια τωρα, που μπορω να εχω γνωμη, δεν το εκαναν ποτε!!

4) Ειναι οι περισσοτεροι μεγαλης ηλικιας (δεν προσλαμβανουν χρονια τωρα) και δεν νομιζω να εχουν τις γνωσεις για να φορολογησουν σωστα παραγγελιες μεσω ιντερνετ.

5) Ερχονται Χριστουγεννα και τα δεματα θα τριπλασιαστουν τουλαχιστον

6) Δεν νομιζω να υπαρχει το απαραιτητο προσωπικο

7) Δεν νομιζω να υπαρχουν τα απαραιτητα μηχανηματα.

8) Δε πληρωνονται με ποσοστα οπως κανουν αυτοι των εταιριων κουριερ

Δηλαδη ακομα και να θελει το κρατος θεωρω οτι υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευτυχώς πρόλαβες κι έγραψες πως είναι προσωπική εκτίμηση.......

Προσλήψεις έγιναν....http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/127993/proslipseis-monimon-sta-teloneia-kai-epikourikoys-stin-5i-ype-anakoinose-to-asep

και μάλλον ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε πως ίσως οι καλές μέρες παρήλθαν. Δεν πιστεύω πως θα τα ψάχνουν όλα, αλλά ένα ικανό δείγμα ίσαι-ίσα να αποθαρρύνει την κουτσή Μαρία από το να παραγγείλει.

παντως αυτα τα 50 ατομα που μονο δεματα να ψαχνουν δεν μπορουν να δουν ουτε το 1/100

ασε που ειναι σε ολη την χωρα

και σε διαφορα αλλα ποστα

εγω πιθανολογο οτι θα υπηρξε καμια διοικητική αλλαγη και κρατανε λιγακι τους τυπους

Εμένα με αποθάρρυναν ήδη. Αν την γλιτώσω δεν ξαναπαραγγέλνω. Αν δεν την γλιτώσω δεν ξέρω αν θα τους πληρώσω γιατί δεν ξέρω τι θα μου ζητήσουν για το 3s international.
Θωμάς

Δυστυχώς υπέπεσε στην αντίληψη μου αυτός ο χαμός με το τελωνείο 4 μέρες αφότου έκανα την παραγγελία μου στο GB :(

Είμαι εδώ και 3 μέρες σε ότι site συζητιέται για το θέμα και πατάω το refresh λες και περιμένω να ανοίξει προπώληση εισιτηρίων για τον τελικό champions league ξερω γω. :lol:

Δεν μπορώ να αγχωθώ παραπάνω, βαρέθηκα...

Πιστεύω από Δευτέρα-Τρίτη (εργάσιμες μέρες) αν δεν συνεχιστεί το φαινόμενο να μπορούμε να ελπίζουμε ότι ήταν κάτι συγκυριακό.

Αν πάλι συνεχιστεί νομίζω ότι ίσως πρέπει να στραφούμε στο τι κάνουμε έπειτα. Πληρώνουμε ΟΤΙ μας μας ζητήσουν? Αποποιούμαστε το δέμα?, μιλάμε με τον πωλητή μας?

-οχι πάντα...

O άλλος γραφει ότι παραγγειλε 19 τηλεφωνα μεσα στον χρονο ,αυτό δεν είναι "λιγο το παρατραβαμε" ρε παιδια?

Αντε να παρεις 1-2 βρε αντε 4-5 ,ένα για σενα ,ένα για την κορη αντε και ένα για καναν φιλο, αδελφο κ.τ.λ ,αλλα 19?

Εγω οποιος με ρωτάει για κινεζο εγω πλεων του λεω Σκρουτζ,να τον βαλω σε μανουρες η να μπω εγω στο "λουκι"αν τυχον χαλασει μιας και οι περισσοτεροι δεν ξερουν τι πρεπει να κανουν και πως το στελνουν πισω ,να μου λειπει!

Ένα HomTom HT7 Pro όπως και ένα Cubot note S κοστιζει από Κινα 75-80 ευρω και εδώ 90-95,αξιζει λετε να το παρει κανεις από Κινα?

Ενταξει δεν είναι παντα τοσο μικρες οι διαφορες στην τιμη όπως π.χ ένα Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2gb κοστιζει από Κινα 130 ευρω και εδώ 160 αλλα και παλι 30 ευρω διαφορα αλλα εχεις και εγγυηση και δεν περιμενεις 15-20 μερες και εχεις δοσει και κατι στο κρατος(φπα,φορο)!

Σήμερα παρέλαβα (Θεσ/νίκη) ένα unregistered μικροδέμα αξίας ~5$ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Περιμένω κάμποσα ακόμα, όχι μεγάλης αξίας (κάτω από $50 το μεγαλύτερο), κι ηρέμησα κάπως μ' αυτή τη θετική εξέλιξη. :cool:

...lost in translation...

@valsam αυτό με βάζει σε ιδέες ότι κάποιοι μπορεί να βγάζουν λεφτά, ακόμα και μαγαζιά 5 από τελωνειο 15 μαύρα ...

Xiaomi redmi note 2_XTVR_

Mi Note 3

RedMi Note 4x-RedMi Note 2-Jiayu G4S-

Samsung Galaxy S3 mini

Sony Ericsson W995-Sony Ericsson W810i-Sony Ericsson K750i-

SIEMENS C65-SIEMENS A55-Nokia 3310-Nokia 3210-Motorola International 8700

Και πως κοβουν αποδειξη η τιμολογιο ρε φιλε αφου και στις 4 περιπτώσεις που πηραν φιλοι και γνωστοι κοπηκε κανονικα αποδειξη!