Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα! έχω παραγγείλει αυτό έδω από Σιγκαπούρη : http://www.ebay.ie/itm/301473499464?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

είδα στο tracking number οτι είναι μια εταιρεια Yanwen

και το εβαλα στην σελιδα εδω : http://track.yw56.com.cn/en-US/

και γραφει : [2015-01-24 00:00]Greece Arrive at Greece Airport-(Yanwen's Track...

δηλαδή αν κατάλαβα καλά 2 εβδομάδες είναι στο αεροδρόμιο? και γιατί δεν μου έρχεται???

σήμερα μου έστειλε μύνημα στο ebay ο πωλητης και με ρωτάει αν έχω παραλάβει.

Destination Country-Greece

2015-01-24 00:00 Greece Arrive at Greece Airport-(Yanwen's Track End)

Original Country-Yanwen[YC448943248YW] To China Post Air Mail[YC448943248YW]

2015-01-23 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721

2015-01-22 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch

2015-01-21 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center

2015-01-21 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received

2015-01-19 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center

2015-01-19 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center

τι να κανω? να παρω τηλεφωνο στο τελωνειο του αεροδρομιου?

Δύο αντικείμενα που παράγγειλα την ίδια μέρα στις 30/12/14 έφτασαν στην Αθήνα σύμφωνα με την Yanwen στις 5/1/15. Το ενα μου ήρθε τη Δευτέρα και το άλλο δε μου έχει έρθει ακόμα. Στο tracking δεν θα δεις κάτι επιπλέον, μέχρι Αθήνα το βλέπεις.

Γενικά υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις πλέον. Το οποίο είναι κακό, γιατί θα σταματήσουν μερικοί να στέλνουν Ελλάδα αν βλέπουν ότι όλοι τους κάνουν dispute.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αν απο αυτή την εταιρεία έρχονται εδώ με ΕΛΤΑ δεν μπορούμε να δούμε από την σελίδα elta-courier?

Αν απο αυτή την εταιρεία έρχονται εδώ με ΕΛΤΑ δεν μπορούμε να δούμε από την σελίδα elta-courier?

Σε εμένα αυτό που μου έχει ήδη έρθει δεν χτυπήθηκε στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια πρόκειται για απλό Airmail και όχι Registered Airmail.

• 3 weeks later...
ειχα την εντυπωση οτι μηνυματα σχετικα με τελωνειο απαγορευονται,σε αλλο θεμα πηραμε παρατηρηση και μαλιστα οτι θα δεχτουμε και ποινη την επομενη φορα,τελικα τι ισχυει? Edited by ταξιδιωτης22

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ειχα την εντυπωση οτι μηνυματα σχετικα με τελωνειο απαγορευονται,σε αλλο θεμα πηραμε παρατηρηση και μαλιστα οτι θα δεχτουμε και ποινη την επομενη φορα,τελικα τι ισχυει?

Άλλο γενικά θέματα τελωνείου και άλλο τρόποι-κόλπα αποφυγής τελωνείου, όπως γράφονται κάποιες φορές.

ειχα την εντυπωση οτι μηνυματα σχετικα με τελωνειο απαγορευονται,σε αλλο θεμα πηραμε παρατηρηση και μαλιστα οτι θα δεχτουμε και ποινη την επομενη φορα,τελικα τι ισχυει?

Η συζήτηση για τελωνείο δεν απαγορεύεται αλλά απαγορεύεται η συζήτηση για τρόπους και μεθόδους αποφυγής πληρωμής φόρων, τελών και δασμών.

Στον όρο 14 της Ενότητας "Δεοντολογία Χρηστών" των Όρων Χρήσης αναφέρεται ότι

Απαγορεύεται η παραβίαση, με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς νομοθεσίας ή/και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή/και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του myphone.gr.

Edit

Την ώρα που έγραφα δεν είχα διαβάσει του post του Stratos

μαλιστα,εγινε παιδια,ευχαριστω πολυ,οποτε τα ευκολοουμενα οχι δημοσια.και παλι ευχαριστω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Καλησπέρα, δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα. Πιθανόν να έχει απαντηθεί ήδη η ερώτησή μου αλλά μετά από 5 λεπτά αναζήτησης στον ιστό δεν βρήκα ικανοποιητική απάντηση.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι έξτρα έξοδα θα έχω σε μια αγορά από το amazon.com. Συγκεκριμένα, γράφει στην σελίδα του προϊόντος "This item ships to Thessaloniki, Greece. Want it Thursday, March 12? Order within 4 hrs 18 mins and choose AmazonGlobal Priority Shipping at checkout. Learn more" οπότε είμαι κομπλέ. Το θέμα μου είναι τι φόροι θα υπάρξουν, αν υπάρξουν.

Αν γνωρίζει κανείς θα ήθελα μια απάντηση, ευχαριστώ!

Πεθαμένος: Ένας φιλόσοφος, κάποτε μου είπε το εξής "Σκέφτομαι, άρα υπάρχω"

Άγγελος: Φίλε, δεν υπάρχεις... αλλά μην το σκέφτεσαι!!

Αγοράζοντας από το αμερικάνικο, εκτός από τα μεταφορικά, θα υπολογίσει και τα Import fees, δηλαδή τα έξοδα εκτελωνισμού, τα οποία αντιστοιχούν συνήθως στον ΦΠΑ και τα προπληρώνεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ίσως δεν έθεσα σωστά την ερώτησή μου.

Είμαι στο amazon, έχω τικάρει το AmazonGlobal Eligible και επιπλέον το προϊόν γράφει Δωρεάν Μεταφορικά. Για να μην μιλάμε στον αέρα ορίστε ενα πρόχειρο παράδειγμα Και ρωτάω, πως θα δω πόσα είναι τα import fees και τι διαφορά υπάρχει από αντίστοιχες αγορές που έχω κάνει πχ απότ το Aliexpress, χωρίς έξτρα έξοδα.

Κατ' αρχάς, όταν γράφει δωρεάν μεταφορικά εννοεί πάντα εντός USA.

Άνοιξα το link, έβαλα την κάρτα στο καλάθι και μου έβγαλε αυτά

Items $22.99

Estimated shipping & handling $14.39

Total before tax $37.38

Estimated tax to be collected $0.00

Estimated order total $37.38

Επειδή η αξία είναι (σχετικά) χαμηλή, δεν υπολογίζει έξοδα εκτελωνισμού.

Θεωρητικά, θα παραλάβεις το δέμα χωρίς επιπλέον έξοδα.

Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις !

Καλημέρα επειδή δημιουργήθηκε ένα θεματάκι παρήγγειλα το κινητό Cubot X9 από gearbest και μαζί πήρα και κάτι άλλα ψιψινια και κοκοκόψα και έφτασα χωρίς να το καταλάβω στα 232 ευρώ με κάλεσαν πριν από λίγο από DHL και μου ζητάνε επιπλέον 50€ για εκτελωνισμό και περίπου +25% δηλαδή περίπου άλλα 110 ευρώ (άλλο ένα κινητό δηλαδή ) .

Εναλλακτική μου προτείνουν να πάω στα Σπάτα να το εκτελωνίσω μόνος μου βάλε βενζίνες διόδια αξίζει + ταλαιπωρία ?

τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση μπορώ να αρνηθώ το δέμα ? Να τα πάρουν πίσω ή την φάγαμε και θα πληρώσουμε την μαιμουδιά για Ναυαρχίδα?

Αν ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει για τις επιλογές μου , θα του είμαι υπόχρεος !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Καλημέρα επειδή δημιουργήθηκε ένα θεματάκι παρήγγειλα το κινητό Cubot X9 από gearbest και μαζί πήρα και κάτι άλλα ψιψινια και κοκοκόψα και έφτασα χωρίς να το καταλάβω στα 232 ευρώ με κάλεσαν πριν από λίγο από DHL και μου ζητάνε επιπλέον 50€ για εκτελωνισμό και περίπου +25% δηλαδή περίπου άλλα 110 ευρώ (άλλο ένα κινητό δηλαδή ) .

Εναλλακτική μου προτείνουν να πάω στα Σπάτα να το εκτελωνίσω μόνος μου βάλε βενζίνες διόδια αξίζει + ταλαιπωρία ?

τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση μπορώ να αρνηθώ το δέμα ? Να τα πάρουν πίσω ή την φάγαμε και θα πληρώσουμε την μαιμουδιά για Ναυαρχίδα?

Αν ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει για τις επιλογές μου , θα του είμαι υπόχρεος !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Ή τα δίνεις ή πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου, για να γλυτώσεις το 50 άρικο.

Θας φας όμως την μέρα σου εκεί σίγουρα συν τις βενζίνες σου.

Τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.

Μην κάνεις παραγγελία ξανά με αποστολή μέσω courier.

Δεν πειράζει από ότι κατάλαβα με τι υγείες μας ...

Αν πάω μόνος μου ζητάνε 46€ για να παραλάβω τα χαρτιά οπότε μία η άλλη ..

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση καταρχήν !

Εχω επίσης ένα θέμα αν μπορείς να με διαφωτίσεις μου έστειλαν Mail από το gearbest ότι από τα πράγματα που πήρα έχουν στείλει μόνο κάτι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και τα υπόλοιπα θα τα στείλουν ...

Ενδέχεται να με βάλουν να διπλοπληρώσω το 50άρικο της dhl γιατί για τους δασμούς μου ζητάνε απόδειξη Paypal οπότε θα πάει για όλα . Μην μου ζητήσουν 2 'η 3 εκτελωνισμούς ανάλογα τα πακέτα .

Ευχαριστώ και πάλι .

Υπάρχει μια παροιμία που λέει "Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα" και εφαρμόζεται τέλεια στην περίπτωσή σου.

Δεν αγοράζουμε από τρίτες χώρες με μεταφορά μέσω courier γιατί το δέμα θα κάνει οπωσδήποτε στάση στο τελωνείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διάβασε, αν θέλεις, το κεφάλαιο 8 του οδηγού της υπογραφής μου και στην τελευταία παρ. θα βρεις το link για τη διαδικασία εκτελωνισμού που είναι εύκολη και σε διευκολύνουν και οι τελωνειακοί. Πάντως, αν δεν θέλεις να πας, μπορείς να τους παζαρέψεις στην αμοιβή του εκτελωνιστή. Τα υπόλοιπα (αποθήκευτρα, ΦΠΑ, τέλη κλπ) δεν συμπιέζονται.

Ο υπολογισμός των εξόδων εκτελωνισμού γίνεται πάνω στην αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+τυχόν ασφάλεια) είτε τη δηλωμένη πάνω στο αυτοκόλλητο είτε (στις περισσότερες περιπτώσεις που αμφιβάλουν για τη δηλωμένη) στην πραγματική, με βάση την απόδειξη είτε PayPal είτε κάρτας.

Καλησπερα! ενας πωλητης εκανε το λαθος και εστειλε με DHL -ενω του ειπα με απλο ταχυδρομειο- ενα πακετο απο κινα.αν δεν παρουσιαστω στο τελωνειο εχω ακουσει οτι το πακετο γυρναει πισω στον πωλητη...Ισχύει?Υπαρχει καποια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ομως?πχ να παρω τηλ το τελωνειο να τους πω οτι δε θα παω να το παρω η κατι τετοιο ωστε να το στειλουν πισω?

Λίγα μηνύματα παραπάνω υπάρχει ανάλογη περίπτωση και δεν έχει καταγραφεί στο διαδίκτυο περίπτωση επιστροφής του δέματος στον πωλητή, πολύ περισσότερο από εταιρεία courier.

Μόλις φτάσει το δέμα στην Ελλάδα θα σου τηλεφωνήσει η DHL για να σου πει το ποσό της αμοιβής του εκτελωνιστή και τα έξοδα εκτελωνισμού. Πρέπει αν γνωρίζεις ότι τα δέματα που έρχονται στην Ελλάδα με courier, αποθηκεύονται σε άλλη εταιρεία/αποθήκη και πληρώνεις αποθήκευτρα για κάθε μέρα. Επομένως, πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου γρήγορα. Στον οδηγό της υπογραφής μου (τελευταίο κεφάλαιο) υπάρχει link για τη διαδικασία εκτελωνισμού, στην περίπτωση που αποφασίσεις να την ακολουθήσεις.

Λίγα μηνύματα παραπάνω υπάρχει ανάλογη περίπτωση και δεν έχει καταγραφεί στο διαδίκτυο περίπτωση επιστροφής του δέματος στον πωλητή, πολύ περισσότερο από εταιρεία courier.

Μόλις φτάσει το δέμα στην Ελλάδα θα σου τηλεφωνήσει η DHL για να σου πει το ποσό της αμοιβής του εκτελωνιστή και τα έξοδα εκτελωνισμού. Πρέπει αν γνωρίζεις ότι τα δέματα που έρχονται στην Ελλάδα με courier, αποθηκεύονται σε άλλη εταιρεία/αποθήκη και πληρώνεις αποθήκευτρα για κάθε μέρα. Επομένως, πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου γρήγορα. Στον οδηγό της υπογραφής μου (τελευταίο κεφάλαιο) υπάρχει link για τη διαδικασία εκτελωνισμού, στην περίπτωση που αποφασίσεις να την ακολουθήσεις.

Οποτε στην ουσια ειτε το εκτελωνιζω ειτε χανω τα χρηματα; Το θεμα ειναι οτι ειναι για φιλη που βρισκεται στη λαρισσα....βεβαια πληρωσα με το δικο μου Paypal... οποτε δεν εχω ιδεα τι γινεται

Εάν η δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο αμφισβητηθεί, θα σου ζητήσουν απόδειξη του Paypal για να υπολογίσουν όλα τα έξοδα.

το πακετο ειναι στο ονομα φιλης,,το πληρωσα εγω ομως με paypal...η κοπελα ειναι λαρισα..μπορει να εκτελωισει απο κει;να υποθεσω οτι για το δεμα 60 ευρω θα πρεπει να πληρωσω 150αρι... ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Πάνω στην πραγματική αξία θα υπολογιστεί ο ΦΠΑ και άλλα τέλη και μικροέξοδα καθώς και η αμοιβή του εκτελωνιστή, η οποία μπορεί να παζαρευτεί αν πεις ότι θα το εκτελωνίσεις ο ίδιος.

Εάν το δέμα έρχεται στο όνομα (και διεύθυνση) της φίλης σου, θα ειδοποιηθεί εκείνη.

Ευχαριστω για ολα φιλε μου..με εσωσες! Και κατι τελευταιο,,,refund να μου κανει ο πωλητης επειδη ηταν δικο του λαθος?

Από ποιο στοιχείο προκύπτει ότι είναι δικό του λάθος;

Εν πάση περιπτώσει, εάν αποδεικνύεται ότι είναι δικό του λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις και να του ζητήσεις την επιστροφή αυτών των χρημάτων.