Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

φιλε και εκει που σου λεει καποιος να παρεις τηλεφωνο παλι τα ιδια θα σου πουν.οτι σου ειπα ισχυει.τα ιδια θα ακουσεις και απο οποιοδηποτε αλλον που το παιζει "ειδικος" για να ψαρεψει πελατες μεσα στο φορουμ.υπομονη δεν χανονται τα ακουστικα σου εαν γιαυτο ανησυχεις.!

Όταν διαβάζω κάτι τέτοια πράγματα μου πέφτουν τα μαλλιά. Έλεος ρε φίλε με την καχυποψία που έχετε μερικοί. Όλοι εδώ είμαστε άτομα με αντίστοιχες εμπειρίες και ποστάρουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Εγώ πχ έχω 200+ αγορές μέσω ebay από σχεδόν όλο τον κόσμο. Ε, όσο να ναι, μια εμπειρία παραπάνω θα την έχω από έναν που για πρώτη φορά αγοράζει ένα πράγμα από Κίνα, δε νομίζεις;

Έχει καταντήσει εμετικό να κατηγορά ο ένας τον άλλο ότι έχει συμφέρον στα φόρουμ. Που το είδες δηλαδή το συμφέρον σε συμβουλές σχετικά με τελωνεία και αποστολές; Όλοι οι ιδιοκτήτες courier και οι εκτελωνιστές μαζευτήκαμε σε αυτό το τόπικ να ψαρέψουμε πελάτες;

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Όταν διαβάζω κάτι τέτοια πράγματα μου πέφτουν τα μαλλιά. Έλεος ρε φίλε με την καχυποψία που έχετε μερικοί. Όλοι εδώ είμαστε άτομα με αντίστοιχες εμπειρίες και ποστάρουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Εγώ πχ έχω 200+ αγορές μέσω ebay από σχεδόν όλο τον κόσμο. Ε, όσο να ναι, μια εμπειρία παραπάνω θα την έχω από έναν που για πρώτη φορά αγοράζει ένα πράγμα από Κίνα, δε νομίζεις;

Έχει καταντήσει εμετικό να κατηγορά ο ένας τον άλλο ότι έχει συμφέρον στα φόρουμ. Που το είδες δηλαδή το συμφέρον σε συμβουλές σχετικά με τελωνεία και αποστολές; Όλοι οι ιδιοκτήτες courier και οι εκτελωνιστές μαζευτήκαμε σε αυτό το τόπικ να ψαρέψουμε πελάτες;

καταρχην για τα μαλλια εαν σου πεσουν πηγαινε σε κλινικη μαλλιων.:lol:μιλα καλυτερα σε καποιον που απευθυνεσαι πρωτη φορα και δεν σου εχει δωσει το δικαιωμα.

εαν θες τωρα να συνεχισουμε σε πιο ηπιο κλιμα γιατι δεν θυμαμαι να σε εθιξα.εισαι εσυ ο ''ειδικος'' που απευθυνομαι?που ξερεις εσυ γιαποιον μιλαω και μιλας ετσι εσυ σε εμενα?εγω δεν μιλουσα γενικα για οσους βοηθανε γιατι ετσι θα εβαζα και τον ευατο μου μεσα .παραλογο δεν νομιζεις?και εχω γραψει πολλα ποστ σαυτο το τοπικ ειδικα γιατι εχω και εγω μεγαλη εμπειρια.οποτε αυτο το να το λες σε εμενα ειναι αστοχο.γιατι και εγω βοηθαω.

επισης δεν μιλησα για ολους τους κουριερ και τους εκτελωνιστες.δεν μαρεσει να βαζουν οι αλλοι λογια που δεν ειπα.γιαυτο προσεχε σε παρακαλω οταν μου απευθυνεσαι να εχεις επιχειρηματα.εαν παρακολουθουσες το τοπικ απο ενα σημειο ισως να καταλαβαινες.μην πεταγεσαι χωρις να ξερεις τι εχει προηγηθει.

και αυτο που δεν καταλαβαινω στην τελικη ειναι οτι βγηκα και ειπα κατι πολυ πιο ηπιο απο εναν αλλο φιλο που ειπε λιγο πριν σε καποια σελιδα ,στην κυριολεξια οτι '' το επαγγελμα του τελωνειακου ειναι απο τα πιο ελεεινα ''(για το ελεεινα δεν ειμαι σιγουρος αλλα ειπε κατι τοσο βαρυ επισης) και δεν σηκωθηκε καποιος να πει κατι γιαυτο που ειναι πολυ πιο βαρυ απο αυτο που επα εγω.δεν ειπε κανεις τιποτα.και μιλουσε και γενικα.

χαλαρωσε λιγο.

υ.γ τελικα εχει περισοτερους απο ενα ''ρομπεν των δασων'' το φορουμ;):lol:

Δε με νοιάζει τι είπε ποιος, με ενδιαφέρει που άφησες μία υπόνοια να αιωρείται ότι γενικά υπάρχουν άτομα που έρχονται εδώ μέσα και έχουν σκοπό το ίδιο όφελος. Δεν έχεις ούτε εσύ ούτε κανένας δικαίωμα να το κάνει αυτό σε ένα δημόσιο ανώνυμο φόρουμ. Είναι τουλάχιστον μικρότητα.

Για τα υπόλοιπα δεν έχει καν νόημα να σου απαντήσω. Δε σε χαρακτήρισα ΕΣΕΝΑ πουθενά! Αντέδρασα πάνω σε ΚΑΤΙ που είπες. Αντιθέτως το δικό σου ποστ είναι γεμάτο χαρακτηρισμούς και ειρωνεία.

Δε πειράζει, έχει μάτια ο κόσμος και διαβάζει.

Υ.Γ.: Μάλλον για κάποιο λόγο οι "Ρομπέν των Δασών" είναι απαραίτητοι όπως φαίνεται.

Edited by BabylonX

και αυτο που δεν καταλαβαινω στην τελικη ειναι οτι βγηκα και ειπα κατι πολυ πιο ηπιο απο εναν αλλο φιλο που ειπε λιγο πριν σε καποια σελιδα ,στην κυριολεξια οτι '' το επαγγελμα του τελωνειακου ειναι απο τα πιο ελεεινα ''(για το ελεεινα δεν ειμαι σιγουρος αλλα ειπε κατι τοσο βαρυ επισης) και δεν σηκωθηκε καποιος να πει κατι γιαυτο που ειναι πολυ πιο βαρυ απο αυτο που επα εγω.δεν ειπε κανεις τιποτα.και μιλουσε και γενικα.

χαλαρωσε λιγο.

Μάλλον αναφερόταν στους τελωνειακούς με τους οποίους έρχεται κάνεις αντιμέτωπος αν χρειαστεί να εκτελωνίσει κάτι μόνος του, οπότε δεν βλέπω κάτι περίεργο στην δήλωση αυτή.

Σε πόσες μέρες θα τα έχω ;

τη γλυτωσες φιλε ....περασε τελωνειο στο αψε-σβησε ...προφανως (οπως συνηθως και ευτυχως!) δεν ασχοληθηκαν καν..

σε 2 μερες

edit ακουστικα ητανε? καλα δεν υπηρχε περιπτωση να πιαστει....

Edited by gesamfunai

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Δε με νοιάζει τι είπε ποιος, με ενδιαφέρει που άφησες μία υπόνοια να αιωρείται ότι γενικά υπάρχουν άτομα που έρχονται εδώ μέσα και έχουν σκοπό το ίδιο όφελος. Δεν έχεις ούτε εσύ ούτε κανένας δικαίωμα να το κάνει αυτό σε ένα δημόσιο ανώνυμο φόρουμ. Είναι τουλάχιστον μικρότητα.

Για τα υπόλοιπα δεν έχει καν νόημα να σου απαντήσω. Δε σε χαρακτήρισα ΕΣΕΝΑ πουθενά! Αντέδρασα πάνω σε ΚΑΤΙ που είπες. Αντιθέτως το δικό σου ποστ είναι γεμάτο χαρακτηρισμούς και ειρωνεία.

Δε πειράζει, έχει μάτια ο κόσμος και διαβάζει.

Υ.Γ.: Μάλλον για κάποιο λόγο οι "Ρομπέν των Δασών" είναι απαραίτητοι όπως φαίνεται.

να αντιδρασεις οσο θες αλλα με κοσμιο υφος .και εαν δεν ξερεις που αναφερομαι να ρωτησεις,οπως εκανε καποιος αλλα δεν ηθελα να του απαντησω.εσυ ομως στο δικο σου ποστ χωρις πρωτα να ζητησεις εξηγησεις, εβγαλες συμπεραμσατα και μιλησες με πολυ επιθετικο υφος και συνεχιζει να μιλας ετσι.επισης συνεχιζεις να λες την λεξη ''γενικα'' ενω δεν την εχω χρησιμοποιησει

.

για τα δικαιωματα μαλλον μπερδευτηκες λιγο.υπαρχουν κανονες και δεν ειδα να παρεβαινω κανεναν.ουτε εισαι εσυ αρμοδιος να κρινεις,υπαρχουν αντμιν.εαν δεν σου αρεσουν αυτα που λεω δικαιωμα σου.δικαιωμα μου ομως να κρινω και να λεω αυτο που θελω μεσα στους κανονες.

υ.γ ειδες που συμφωνουμε για τον ρομπιν χουντ?ειδες που δεν μπηκες καν στον κοπο να διαβασεις τα προηγουμενα ποστ η' ακομα και αν τα διαβασες να μην τα καταλαβες σωστα?αλλιως θα καταλαβαινες οτι για μενα μιλουσα,αλλα εσυ προκατηλλειμενος να βγαλεις την επιθετικοτητα σου,το ερμηνευσες αλλιως.

οσο για το εχουν ματια και διαβαζουν ,σου απαντησε ηδη ενας φιλος παρακατω,δες;) ....

Μάλλον αναφερόταν στους τελωνειακούς με τους οποίους έρχεται κάνεις αντιμέτωπος αν χρειαστεί να εκτελωνίσει κάτι μόνος του, οπότε δεν βλέπω κάτι περίεργο στην δήλωση αυτή.

ακριβως αυτο,σευχαριστω που καταλαβες:)

ακρως αεριτζιδικιο επαγγελμα ο τελωνης.Καλα που τοσα χρονια τα ελτα μας εβγαζαν ασπροπροσωπους....Φανταζομαι πως και στις αλλες χωρες οι ιδιωτικες εταιρειες κοστολογουν ο,τι θελουν?!

και αυτο που δεν καταλαβαινω στην τελικη ειναι οτι βγηκα και ειπα κατι πολυ πιο ηπιο αποεναν αλλο φιλο που ειπε λιγο πριν σε καποια σελιδα ,στην κυριολεξια οτι '' το επαγγελμα του τελωνειακου ειναι απο τα πιο ελεεινα ''(για το ελεεινα δεν ειμαι σιγουρος αλλα ειπε κατι τοσο βαρυ επισης) και δεν σηκωθηκε καποιος να πει κατι γιαυτο που ειναι πολυ πιο βαρυ απο αυτο που επα εγω.δεν ειπε κανεις τιποτα.και μιλουσε και γενικα.

χαλαρωσε λιγο.

υ.γ τελικα εχει περισοτερους απο ενα ''ρομπεν των δασων'' το φορουμ;):lol:

μαλλον για μενα θα εννοεις :D ....Βεβαια αναφερομαι κυριως γι τους υπαλληλουςτων ιδιωτικων εταιρειων.Τα ελτα παντα μας βγαζουν ασπροπροσωπους.Βεβαια εδω μεσα ειναι φορουμ με πελατες των ελτα + ιδιωιτκων εταιρειων ,οχι φορουμ εκτελωνιστων,γι αυτο και κανεις δεν σηκωθηκε να πει κατι :p Ολοι μας εχουμε κουραστει και αγχωθει με τις παραγγελιες μας.Μακαρα οι χρεωσεις να ηταν στανταρτ για να μην ειχαμε και τπτ να πουμε

Και λογικα αυριο το σιριαλ με τα ακουστικα τελειωνει!!!!Μπουχαχαχα

Edited by stelios85

μαλλον για μενα θα εννοεις :D ....Βεβαια αναφερομαι κυριως γι τους υπαλληλουςτων ιδιωτικων εταιρειων.Τα ελτα παντα μας βγαζουν ασπροπροσωπους.Βεβαια εδω μεσα ειναι φορουμ με πελατες των ελτα + ιδιωιτκων εταιρειων ,οχι φορουμ εκτελωνιστων,γι αυτο και κανεις δεν σηκωθηκε να πει κατι :p Ολοι μας εχουμε κουραστει και αγχωθει με τις παραγγελιες μας.Μακαρα οι χρεωσεις να ηταν στανταρτ για να μην ειχαμε και τπτ να πουμε

Και λογικα αυριο το σιριαλ με τα ακουστικα τελειωνει!!!!Μπουχαχαχα

ακριβως αυτο εννοουσα :p

Εντάξει, μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν έψαξα την ιστορία και τα συμφραζόμενα και ναι, παραδέχομαι ότι σου επιτέθηκα. Το πρόβλημα είναι ότι έχω βρεθεί και γω συχνά πυκνά αντιμέτωπος με τέτοιου είδους "κατηγορίες" (ότι δηλαδή είμαι υπάλληλος, ιδιοκτήτης, μια άλλη φορά με είπαν μέχρι και βενζινά επειδή ανέφερα βενζινάδικο που με έκλεψε κλπ). Όλα αυτά απλά επειδή τόλμησα να πω τη γνώμη μου που ίσως ήταν αντίθετη με του άλλου. Είναι συχνό το φαινόμενο ειδικά μέσα στα φόρουμ όταν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα να επιτίθεται στο ήθος/κύρος του απέναντι. Επέτρεψέ μου λοιπόν να είμαι λίγο ευαίσθητος με το συγκεκριμένο θέμα. Αντιδράω και θα αντιδράω άσχημα όποτε βλέπω κάποιον να προσάπτει στον απέναντι σκοπιμότητα χωρίς να έχει κανένα στοιχείο.

Επίσης λάβε υπόψιν σου ότι δε σε ξέρω. Πάνω σε αυτό που έγραψες αντέδρασα και είπα τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι ήμουν κόσμιος. Απέφευγα τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και έθιξα αυτά που θεώρησα κακώς κείμενα. Αν παρ' όλα αυτά σε προσέβαλε ο τρόπος μου σου ζητώ συγγνώμη. Από την πλευρά μου το θεωρώ λήξαν. Ελπίζω να κάνεις το ίδιο.

Χαιρομαι που εχουμε ατομα μεσα απο τη δουλεια και μπορουν να μας βοηθησουν και να μας διορθωσουν για τυχον αποριες/λαθη.Και ευτυχως ειμαστε το μονο φορουμ που σε καθε τοπικ εχουμε και ενα ειδικο..Ελτα/εκτελωνισμους,κλιματιστικα,ον λινε αγορες ρουχων,οδοντιατρικα θεματα,τοπικ για κοινοχρηστα+πολυκατοικιες...Οποτε no hard feelings protopore.Συνεχιζουμε και μαθαινουμε :D

Εντάξει, μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν έψαξα την ιστορία και τα συμφραζόμενα και ναι, παραδέχομαι ότι σου επιτέθηκα. Το πρόβλημα είναι ότι έχω βρεθεί και γω συχνά πυκνά αντιμέτωπος με τέτοιου είδους "κατηγορίες" (ότι δηλαδή είμαι υπάλληλος, ιδιοκτήτης, μια άλλη φορά με είπαν μέχρι και βενζινά επειδή ανέφερα βενζινάδικο που με έκλεψε κλπ). Όλα αυτά απλά επειδή τόλμησα να πω τη γνώμη μου που ίσως ήταν αντίθετη με του άλλου. Είναι συχνό το φαινόμενο ειδικά μέσα στα φόρουμ όταν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα να επιτίθεται στο ήθος/κύρος του απέναντι. Επέτρεψέ μου λοιπόν να είμαι λίγο ευαίσθητος με το συγκεκριμένο θέμα. Αντιδράω και θα αντιδράω άσχημα όποτε βλέπω κάποιον να προσάπτει στον απέναντι σκοπιμότητα χωρίς να έχει κανένα στοιχείο.

Επίσης λάβε υπόψιν σου ότι δε σε ξέρω. Πάνω σε αυτό που έγραψες αντέδρασα και είπα τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι ήμουν κόσμιος. Απέφευγα τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και έθιξα αυτά που θεώρησα κακώς κείμενα. Αν παρ' όλα αυτά σε προσέβαλε ο τρόπος μου σου ζητώ συγγνώμη. Από την πλευρά μου το θεωρώ λήξαν. Ελπίζω να κάνεις το ίδιο.

no problem επισης

Χαιρομαι που εχουμε ατομα μεσα απο τη δουλεια και μπορουν να μας βοηθησουν και να μας διορθωσουν για τυχον αποριες/λαθη.Και ευτυχως ειμαστε το μονο φορουμ που σε καθε τοπικ εχουμε και ενα ειδικο..Ελτα/εκτελωνισμους,κλιματιστικα,ον λινε αγορες ρουχων,οδοντιατρικα θεματα,τοπικ για κοινοχρηστα+πολυκατοικιες...Οποτε no hard feelings protopore.Συνεχιζουμε και μαθαινουμε :D

αρκει ο ειδικος να μιλαει με κοσμιο τροπο οπως ολοι οι αλλοι του φορουμ και να μην εχει υφακι .οπως και να εχει τις σωστες προθεσεις.σιγουρα μαθαινουμε ολοι..και οταν λεμε ολοι εννοουμε οοοοοοοολοι;)

Καλησπέρα!

Είχα παραγγείλει το Πάσχα περίπου κάτι γυαλιά από το εξωτερικό, αλλά σταμάτησε στο τελωνείο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με

τον εκπρόσωπο της εταιρίας (FedEx) είχα πει πως δεν τα θέλω, και να επιστραφεί στην εταιρία για να πάρω πίσω τα λεφτά μου.

Ακόμα όμως τίποτα, από την εταιρία στην Αμερική. Πριν από καιρό έβλεπα πως το δέμα ήταν στο Αεροδρόμιο, αλλά τώρα δεν εμφανίζεται κάτι στον κωδικό που μου είχε δώσει η FedEx.

Υπάρχει περίπτωση να βρεθώ χρεωμένος στο τελωνείο ?

Καλησπέρα!

Είχα παραγγείλει το Πάσχα περίπου κάτι γυαλιά από το εξωτερικό, αλλά σταμάτησε στο τελωνείο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με

τον εκπρόσωπο της εταιρίας (FedEx) είχα πει πως δεν τα θέλω, και να επιστραφεί στην εταιρία για να πάρω πίσω τα λεφτά μου.

Ακόμα όμως τίποτα, από την εταιρία στην Αμερική. Πριν από καιρό έβλεπα πως το δέμα ήταν στο Αεροδρόμιο, αλλά τώρα δεν εμφανίζεται κάτι στον κωδικό που μου είχε δώσει η FedEx.

Υπάρχει περίπτωση να βρεθώ χρεωμένος στο τελωνείο ?

Από όσο ξέρω αν δεν γίνει παραλαβή στο τελωνείο μετά από 20-30 μέρες το πακέτο γυρίζει πίσω.

Το θέμα είναι αν έχει γίνει χρέωση αποθήκευσης για κάποιο λόγο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

εαν καταλαβα πριν λιγο το εβλεπες ελλαδα - αεροδρομιο και τωρα δεν το βλεπεις.

μα καλα, εχουν περασει 4 μηνες και ακομα δεν δραστηριοποιηθηκες?:wacko:οπως σου ειπαν πιο πανω μετα απο 30 μερες το δεμα η' παει πισω η' παει αλλου....;) στα αζητητα το λενε.τωρα τι γινονται μετα εαν δεν παει πισω,κανεις δεν ξερει.λενε οτι αποθηκευονται η' καταστρεφονται ...

ρωτησες την φεντεξ ολο αυτον τον καιρο τι εγινε ?επικοινωνησες με το καταστημα στην αμερικη?πηρες την φεντεξ εδω η' το τελωνειο?πρεπει να το ψαξεις καλα.το τελωνειο ειναι ενας χωρος που γινονται πολλα λαθη..χωρις προθεση αλλα και με προθεση ορισμενες φορες και βασιζονται στην αμαθεια-απειρια ορισμενων ανθρωπων.

εχω χασει στον δρομο πακετο απο αμερικη αξιας 300 ευρω.ενω εφυγε απο εκει δεν ηρθε ποτε στο ταχυδρομειο.καπου στον δρομο ''χαθηκε''.εφαγα τον κοσμο να το βρω με τηλεφωνα αλλα τιποτα.καποιος το χαρηκε.ευτυχως η εταιρεια απο αμερικη μου επεστρεψε το ποσο μετα απο ενα μηνα.

φετος στην τελευταια παραγγελια απο αμερικη σταματησε οπως εσενα για να περασει και τους εδωσα εντολη να παει πισω.ενω το εβλεπα 2 εβδομαδες τελωνειο και λεω γιατι δεν φευγει παιρνω την 3η και ρωταω.ξερεις τι μου ειπαν?οτι το ξεχασαν...με δυσκολια το βρηκαν..χαμος σου λεω.και μετα εφυγε μετα απο 2 εβδομαδες γιατι τις επιστροφες τις στελνουν μαζι με αλλα πακετα στην αμερικη αλλα επειδη δεν τους συμφερει περιμενουν να μαζευτει ενα μεγαλο φορτιο για να φυγει.εαν μαζευτει σε μια φευγει σε μια.τελος παντων,αρχισε ερευνα γιατι στην ελλαδα δεν θελει εφυσυχασμο.

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα μια αγορα που σκοπευω να κανω. Συγκεκριμενα ειναι ενα ρολοϊ Seiko Superior Diver's 200M Automatic SRP231K με τιμη $349.00 απο e-shop Αμερικης, συγκεκριμενα αυτο

Η αποστολη θα γινει με Normal Registered Air Parcel Mail κοστους 25.00 USD

Σε περιπτωση που το "πιασουν" τι ποσο θα πρεπει να πληρωσω συνολικα? Ρωταω επειδη απο Αγγλια το βρισκω στα 350 ευρω συν 18 ευρω τα μεταφορικα ενω απο Αμερικη ειναι αρκετα φθηνοτερο.

Ευχαριστω :happy:

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα μια αγορα που σκοπευω να κανω. Συγκεκριμενα ειναι ενα ρολοϊ Seiko Superior Diver's 200M Automatic SRP231K με τιμη $349.00 απο e-shop Αμερικης, συγκεκριμενα αυτο

Η αποστολη θα γινει με Normal Registered Air Parcel Mail κοστους 25.00 USD

Σε περιπτωση που το "πιασουν" τι ποσο θα πρεπει να πληρωσω συνολικα? Ρωταω επειδη απο Αγγλια το βρισκω στα 350 ευρω συν 18 ευρω τα μεταφορικα ενω απο Αμερικη ειναι αρκετα φθηνοτερο.

Ευχαριστω :happy:

γιατι να στο πιασουν τα ρολογια εχουν μικρουλια κουτια..

Edited by impreza_sti

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

γιατι να στο πιασουν τα ρολογια εχουν μικρουλια κουτια..

Δεν κανουν τετοια πια, να σημειωνουν gift, επισκευασμενο ή να δηλωνουν μικροτερη αξια στο τιμολογιο. Καπου διαβασα οτι υπαρχει προστιμο για οσα e-shops το κανουν αυτο, στην Αμερικη τουλαχιστον.

Απλα εχω περιεργεια να δω ποσο θα βγει σε περιπτωση που το σταματησουν στο τελωνειο. Οπως προειπα, με 368 ευρω το παιρνω απο Αγγλια. Αν το παρω απο Αμερικη γλυτωνω αρκετα αν δεν εκτελωνιστει, αν εκτελωνιστει ομως ποσο θα κοστισει? Θα παει περιπου στη τιμη που εχει απο Αγγλια (δηλαδη αξιζει το ρισκο) ή θα βαλουν φορο στον φορο του φορου (ω φορε!) και θα μου πουν κανα 600αρι? (αρα δεν αξιζει το ρισκο)

Edited by impreza_sti

Εδω και 1-2 ωρες ξαθομαι και διαβαζω τις "περιπετειες" και τις "κωλοφαρδιες" καποιον κυριως επειδη σκεφτομαι να φερω και εγω κατι απο αμερικη το οποιο ειναι σαφως φθηνοτερο απο EU.

Εχω καταληξει στο εξης οτι στα δέματα 50-100 δολλαρια δεν ασχολουνται καν.

Εγω σκεφτομαι να φερω ενα πορτοφολι απο Αμερικη αξιας μαζι με μεταφορικα γυρω στα 32 ευρω και ο τυπος το στελνεις με USPS First Class Mail International.

Ολοι λενε πως λογω μεγεθους την γλυτωνεις αλλα πλεον ακομα και για κατι τοσο μικρο μου φαινεται πως πρεπει να εισαι τυχερος.

Εσεις τι πιστευετε; Θα περασει η υα παει ακλαφτο;

SE k700i, SE k750i, SE W850i, Qtek 8310, Samsung F700v, SE K850i, Sharp GX25 Ferrari,Nokia N95, Nokia N95 8gb, iPhone 3G, Blackberry Storm 9500, LG Optimus 2X, LG Optimus 7, Nokia Lumia 800

Εδω και 1-2 ωρες ξαθομαι και διαβαζω τις "περιπετειες" και τις "κωλοφαρδιες" καποιον κυριως επειδη σκεφτομαι να φερω και εγω κατι απο αμερικη το οποιο ειναι σαφως φθηνοτερο απο EU.

Εγω σκεφτομαι να φερω ενα πορτοφολι απο Αμερικη αξιας μαζι με μεταφορικα γυρω στα 32 ευρω και ο τυπος το στελνεις με USPS First Class Mail International.

Ολοι λενε πως λογω μεγεθους την γλυτωνεις αλλα πλεον ακομα και για κατι τοσο μικρο μου φαινεται πως πρεπει να εισαι τυχερος.

Μικρή αξία + μικρό μέγεθος, σίγουρη επιτυχία :-)

Amazon Fire stick 4k max

κανενα προβλημα.πανω απο 100-120 ευρω αρχιζει το παρτυ των τελωνειακων:p

Δεν κανουν τετοια πια, να σημειωνουν gift, επισκευασμενο ή να δηλωνουν μικροτερη αξια στο τιμολογιο. Καπου διαβασα οτι υπαρχει προστιμο για οσα e-shops το κανουν αυτο, στην Αμερικη τουλαχιστον.

Απλα εχω περιεργεια να δω ποσο θα βγει σε περιπτωση που το σταματησουν στο τελωνειο. Οπως προειπα, με 368 ευρω το παιρνω απο Αγγλια. Αν το παρω απο Αμερικη γλυτωνω αρκετα αν δεν εκτελωνιστει, αν εκτελωνιστει ομως ποσο θα κοστισει? Θα παει περιπου στη τιμη που εχει απο Αγγλια (δηλαδη αξιζει το ρισκο) ή θα βαλουν φορο στον φορο του φορου (ω φορε!) και θα μου πουν κανα 600αρι? (αρα δεν αξιζει το ρισκο)

φιλε εαν ψαξεις καπου στο τοπικ σε παλαιοτερα ποστ θα δεις τις ακριβεις χρεωσεις που ισχυουν για τριτες χωρες.ισως αν ψαξεις και σε μηχανη αναζητησης να βρεις το σχετικο αθρο απο την αρμοδια υπηρεσια.

δεν ειμαι σιγουρος ποσο θα σου βγει.σιγουρα με τους φορους θα σου βγει το ιδιο η' ελαχιστα λιγοτερο αποτι στην ευρωπη.παλι κατι κερδιζεις,αλλα δεν ξερω αν αξιζει την ταλαιπωρια και το αγχος που ισως να υποστεις και να νιωσεις.

Μικρή αξία + μικρό μέγεθος, σίγουρη επιτυχία :-)

Θα εύχομαι να είχε περάσει καλά το προηγούμενο βράδυ ο τελεωνειακός

SE k700i, SE k750i, SE W850i, Qtek 8310, Samsung F700v, SE K850i, Sharp GX25 Ferrari,Nokia N95, Nokia N95 8gb, iPhone 3G, Blackberry Storm 9500, LG Optimus 2X, LG Optimus 7, Nokia Lumia 800

Από ότι είχα διαβάσει σε κάποιο φόρουμ παλιότερα αν το δέμα είναι αξίας 150$ και κάτω δεν περνάει σίγουρα τελωνείο
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe. (Albert Einstein)

Από ότι είχα διαβάσει σε κάποιο φόρουμ παλιότερα αν το δέμα είναι αξίας 150$ και κάτω δεν περνάει σίγουρα τελωνείο

Αν είχες προσέξει και σε αυτό το θέμα αναφέρουμε ότι κάτω από 45$ είναι ασφαλές.

Amazon Fire stick 4k max