Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλε Κώστα μιλάς πολύ ωραία!:D

Και λες και σωστά πράγματα.:rolleyes:

 

 

Επίσης, να προσθέσω, ότι, κατά την γνώμη μου πάντα, υπάρχει και μια άλλη πλευρά που ερμηνεύω εγώ. Ότι αυτές τις δυνατότητες μπορεί στο μέλλον να τις ενσωματώσει τόσο με κάποιο update ώστε να «αναγκάσει» διάφορους να κάνουν update για να τα αποκτήσουν, και παράλληλα να χάσεις, πιθανώς, το JB σου.

 

Επίσης, άλλες προοπτικές, τις κρατάει καλά κρυμμένες και φυλαγμένες για να τις τελειοποιήσει και να τις ενσωματώσει σε μια μελλοντική συσκευή.

 

 

Πχ, το copy paste, το ενσωμάτωσε στο 3G όταν παρουσίασε και το 3GS. Και έκανε και ντόρο ότι θα υπάρχει στο update της έκδοσης 3.0. Έτσι, πολλοί, ενώ είχαν JB έκαναν update μέχρι να βγει το επόμενο.

Παράλληλα κάνει και κινήσεις, για να το εξαφανίσει το φαινόμενο. Αν και νομίζω ότι αν ήθελε να μην γίνεται JB, δεν θα γινόταν. Δεν νομίζω δηλαδή ότι ο Geohot και ο κάθε Geohot είναι ικανότερος από την ομάδα προγραμματιστών της Apple. Δηλαδή, βαθιά μέσα τους, το ξέρουν ότι πολλοί μένουν στην συσκευή γιατί «ολοκληρώνεται» με το JB. Και αυτό δεν το θέλουν. Και έτσι, ίσως απλά, να το δυσκολεύουν. Για ψυχολογικό πόλεμο. Ότι και καλά είναι δύσκολο και πιο ριψοκίνδυνο κάθε νέο JB....

 

 

Ποιος ξέρει? Αυτά είναι προσωπικές μου υποθέσεις βέβαια.. Χωρίς να έχω και τόσες πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό και χωρίς να έχω πλήρη γνώση του θέματος, αυτά μπορώ να ερμηνεύσω...:wacko:

 

Να είσαι καλά Αλέξανδρε, όλοι οι "συνήθεις ύποπτοι" σε αυτό το thread λένε ενδιαφέροντα πράγματα - άσχετο αν οι θέσεις διαφέρουν :)

 

Σε ότι αφορά το jailbreak και τους λόγους που η apple το επιτρέπει όντως μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς, όπως πολύ σωστα λες και εσύ.

 

Σε αυτές τις υποθέσεις θα προσέθετα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το δικό σου συλλογισμό, ότι η δυνατότητα του jailbreak / customisation της εμπειρίας του χρήστη μπορεί και να απευθύνεται υποσυνείδητα στην ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να αναδείξουν τη διαφορετικότητά τους και την εξαίρετη εξοικείωσή τους με ένα αντικείμενο (βλέπε π.χ. "φτιαγμένα" αυτοκίνητα) ανεβαζοντάς τους μερικούς πήχεις στην κλίμακα της αυτοεκτίμησής των ιδίων και της εκτίμησης των υπολοίπων.

 

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο κατασκευαστής προσελκύει και ένα διαφορετικό τμήμα πελατείας από τον τυπικό χρήστη.

 

Να θυμηθούμε και τις πατάτες του Καποδίστρια (για οσους δεν το θυμούνται), όταν ο Καποδίστριας πρωτοέφερε την πατάτα στην Ελλάδα, λέγεται ότι κανείς δεν τις ήθελε γιατί τις έβρισκαν άνοστες μην ξέροντας πως να τις μαγειρέψουν. Η κατάσταση άλλαξε - λέει η ιστορία - όταν αποφάσισε να βάλει φρουρούς έξω από την αποθήκη, οπότε αυτόματα η πατάτα θεωρήθηκε αντικείμενο αξίας και ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει να τις κλέβει (με την ανοχή των φρουρών) ενώ πριν δεν τις αγόραζε.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

συγγνωμη παλικαρια :worry::cry: αλλα εμενα δεν μου αρεσουν αυτα που λετε:p

περαν της πλακας εγω ΠΟΤΕ δεν θα ξαναπαιρνα μηλοφωνο (και λεω ξαναπαιρνα,γιατι πρεπει να δεις απο μονος σου τι σε βολευει και τι οχι,τι λειπει και τι οχι κλπ) αν δεν μπορουσα να το ξεκλειδωσω....

για πειτε μου πως θα κανετε

-file browsing in device

-copy/past files,archives etc

-toggle settings/buttons για να μην κανεις ολοκληρο ταξιδι καθε φορα που θες να ενεργοποιησεις απενεργοποιησεις κατι...

-downloading/saving in file/και να μπορεις να το δεις μετα!!!

-search files/move/save in pc/copy from pc etc

-open/edit office files/texts/

-save/view attachments

-tweaks must have in daily progress using phone,such keeping wifi open when screen is off -γιατι κατεβαζεις κατι και δεν εχεις σκοπο να μεινεις απο μπαταρια κρατωντας την οθονη ανοιχτη για να μην γινει corrupt το downloading

και οχι μονο αυτο....

-refresh/respring springboard- χωρις να κανεις επανεκινηση του κινητου ξεζουμιζοντας τα πληκτρα της συσκευης....μην μου πειτε οτι δεν χρειαζεται ποτε :happy:

-themes by winderboard/customizing today screen/entire interface in iphone etc

-multitasking

και ποσα ακομη αλλα που ΔΕΝ γινονται σε non JB iphone

 

Δημήτρη μου το θέμα δεν είναι τι μπορείς να κάνεις με jailbroken iPhone αλλά τι από αυτά που αναφέρεις χρειάζεται ο καθένας μας σε ένα κατά βάση κινητό τηλέφωνο. Σε διαβεβαιώ πως παρόλα τα περίπου 25 χρόνια επαγγελματικής μου ενασχόλησης με τα καθαρά τεχνικά των υπολογιστών και την καθημερινή μου εργασία με αυτούς, εμένα τουλάχιστον μου είναι σχεδόν εντελώς περιττό το file browsing (για παράδειγμα) στο σύστημα ή το attachment saving και τα περισσότερα από όσα αναφέρεις.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως δεν είναι χρήσιμα ή έστω αρεστά σε κάποιους. Απλά τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση που το iPhone απλά τελεί χρέη κινητού, ημερολογίου, συσκευής ανάγνωσης emails καθώς και κάποιων docs ή websites, είναι φανερό πως δεν πρόκειται το ssh browsing στα directories ούτε τα tweaks να με βοηθήσουν σε τίποτα, και για να είμαι ειλικρινής δεν με ιντριγκάρουν σχεδόν καθόλου τεχνικά τα inners του. Καταλαβαίνω πως πολλοί φίλοι, στο κάθε smartphone βλέπουν ένα hobby και μια αφορμή για "σκάλισμα" και ενασχόληση με κάτι νέο. Για εμένα όμως αποτελεί (όπως και κάθε smartphone) την προέκταση των εταιρικών μου exchange accounts, το τηλέφωνό μου, την προσωπική μου ατζέντα και σημειωματάριο, άντε το πολύ - πολύ και το pocket puzzle κάποιες στιγμές ανίας.

 

Από εκεί και μετά δεν βλέπω στο iPhone ή το οποιοδήποτε smartphone μου, το υποκατάστατο ενός laptop ή του επαγγελματικού μου ή προσωπικού υπολογιστή. Και να σου πω την αλήθεια, ακόμα και αν μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο δεν θα με ενδιέφερε καθώς δεν είναι αυτό που ζητώ από μια τέτοια συσκευή. Για τέτοιες χρήσεις προτιμώ να χρησιμοποιώ τις ανάλογες συσκευές που θα μου παρέχουν την εργονομία και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται.

 

Να προσθέσω επίσης, πως έστω και αν δεν τα θεωρώ απαραίτητα, δεν θα με ενοχλούσε η ύπαρξη αυτών των επιπρόσθετων χαρακτηριστικών, αν όμως κάτι τέτοιο δεν προϋπέθετε τη χρήση OS hacks. Από τεχνικής άποψης, διαφωνώ κάθετα και το έχω πει κατ'επανάληψη με τις εντελώς στενοκέφαλες και περιοριστικές πρακτικές της Apple αποτέλεσμα των οποίων είναι το app jail και το isolation των εφαρμογών από το σύστημα. Όσο όμως τεχνικά με ενοχλεί αυτή η περιοριστική πρακτική, άλλο τόσο με ενοχλεί η ανάγκη unofficial hacks, η χρήση non-jailed binaries και οι όποιες παρενέργειές τους σε μια τέτοιου είδους και τέτοιας χρήσης συσκευή.

 

Τέλος, αν το προαπαιτούμενο στη δική μου πάντοτε περίπτωση ήταν όλα αυτά ακριβώς που περιγράφεις, τότε σε διαβεβαιώ πως δεν θα είχα έρθει ποτέ στο iPhone αλλά θα είχα παραμείνει στα WM τα οποία είτε by default είτε υπό τη μορφή third party apps μου παρέχουν τα ίδια και περισσότερα από όσα ένα jailbroken iPhone χωρίς την ανάγκη hacks ή άλλων παρεμβάσεων.

 

Εννοείται πως όλα αυτά είναι καθαρά προσωπική μου άποψη που στοιχειοθετείται από προσωπικές ανάγκες και εμπειρίες και τίποτα παραπάνω. Συνεπώς δεκτός και απολύτως σεβαστός ο κάθε αντίλογος. :)

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!
Link to comment
Share on other sites

+1000 στο Θάνο :)

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

+1000 στο Θάνο :)

 

Θα συμφωνήσω και θα το πω και εγώ για τα δικά σου λεγόμενα στο παραπάνω ποστ. Έχεις απόλυτο δίκιο.

 

Και να πω, ότι αν και είναι υποθέσεις και σενάρια, δεν νομίζω να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

@CarpeNoctum

:lol::lol:

 

Κάνω αίτηση.. Λες να με πάρουν?!:lol::D

Link to comment
Share on other sites

Θα μου επιτρεψετε να συνεχισω να διαφωνω στο θεμα αυτο, χωρις ομως να αποριπτω την αποψη σας εφοσον κανετε την δουλεια σας οπως θελετε.

Αλλωστε μονο το 6,5% των iphone ειναι JB.

 

Κανεις δεν προσπαθει να αντικαταστησει το λαπτοπ του μ' ενα κινητο τηλεφωνο.

Ομως οταν η τεχνολογια μας παρεχει τετοιες δυνατοτητες, τις οποιες χρυσοπληρωνουμε, δεν βλεπω τον λογο να μην τις εκμεταλευτουμε.

Ημερολογειο και mail μπορω να εχω απο ενα ΝΟΚΙΑ των 250 ευρω.

Αγοράζουμε ομως iphone & PPC για να μην χρειαζεται να κουβαλαμε το notebook συνεχως μαζι μας οταν ειμαστε εκτος εργασιας.

 

Για παραδειγμα, απο σημερα και για 3 μερες θα ειναι off το τηλεφωνικο δυκτιο της περιοχης που βρισκεται το εργοστασιο μας λογω εργασιων. Με το JB iphone μπορεσα να μοιρασω σε ολους τους ενδιαφερομενους τα attachment με χρακτηριστικη ευκολια.

 

Προσωπικα προτιμω μερικα πραγματα να τα κανω απο το iphone γιατι γινονται πιο γρηγορα απ' οτι στο λαπτοπ.

Σ' αυτο βοηθουν σημαντικα καποιες εφαρμογες της Cydia οπως το Action Menu Plus Pack, Attachment Saver κ.λ.π.

 

Η τακτικη της apple εχει να κανει πρωτα με αυτο που ειπαν καποιοι φιλοι, δηλαδη προτιμα να τα δινει λιγα λιγα για να μας κρατα δεσμιους των νεων συσκευων και κατα δευτερον δεν θελει να υπάρχουν εφαρμογες που μπαινουν "βαθια" στο λειτουργικο της για να προστατευσει την αξιοπιστια του απο τυχον προβληματα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Θα μου επιτρεψετε να συνεχισω να διαφωνω στο θεμα αυτο, χωρις ομως να αποριπτω την αποψη σας εφοσον κανετε την δουλεια σας οπως θελετε.

Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου και διαφωνείς. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας, η διαφωνία είναι η πεμπτουσία του διαλόγου. :)

 

Ημερολογειο και mail μπορω να εχω απο ενα ΝΟΚΙΑ των 250 ευρω.

Αλλά δεν θα έχεις το browser του iPhone ή το touch sensor του iPhone ή το hardware του iPhone ή κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές του appstore, κλπ. Όπως καταλαβαίνεις ένα "αλλά" διαφοροποιεί πολύ τα πράγματα και τις επιλογές. Βλέπεις για εμένα όπως και για πολλούς ακόμα αγοραστές, η επιλογή συσκευής είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών και όχι κάποια highlights ή απλά το κόστος της.

 

Αγοράζουμε ομως iphone & PPC για να μην χρειαζεται να κουβαλαμε το notebook συνεχως μαζι μας οταν ειμαστε εκτος εργασιας.

Σωστά, μόνον που στην περίπτωσή μου αυτό που μου είναι απαραίτητο εκτός εργασίας, ή για την ακρίβεια εν κινήσει μια και μιλούμε για "κινητό", είναι το τηλέφωνο, ένας ικανός browser, mail reader, οι βασικές λειτουργίες μιας ατζέντας και μερικές τρίτες εφαρμογές όπως το GPS κλπ. Δεν νομίζω όμως πως χρειάστηκε πολλές φορές στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο να περιδιαβώ με SSH το directory structure του iPhone, ή να διαχειριστώ archives, attachments κλπ. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω άκρως μαζοχιστικό να ταλαιπωρούμαι στην οθονίτσα και το touch kbd οποιουδήποτε smartphone για τέτοιες εργασίες.

 

Και για να εξομολογηθώ την "αμαρτία" μου, πολλά από τα επιπλέον πράγματα που καθημερινά κάνω με το iPhone τα κάνω με αυτό μόνο και μόνο για να δικαιολογώ στον εαυτό μου την "χρησιμότητά" του. Φαντάζομαι πως πολλοί συμφορουμίτες μας καταλαβαίνουν αυτό το συναίσθημα και το τι ακριβώς εννοώ... :lol:

 

Προσωπικα προτιμω μερικα πραγματα να τα κανω απο το iphone γιατι γινονται πιο γρηγορα απ' οτι στο λαπτοπ.

Χμμ, εδώ δεν θα με βρεις καθόλου σύμφωνο. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω κάτι που γίνεται ταχύτερα ή ευκολότερα σε οποιοδήποτε smartphone από ότι στο laptop μου. Όπως επίσης τίποτα δεν γίνεται ταχύτερα ή ευκολότερα στο laptop μου από ότι στο desktop μου και ούτω καθεξής. Με απλά λόγια, κάθε τι έχει το ρόλο, τη χρήση και την αξία του, και ειλικρινά προσπαθώ να αποφεύγω την αντικατάσταση αυτών των ρόλων, κάτι που τις περισσότερες φορές έχει μάλλον αρνητικά αποτελέσματα.

 

Η τακτικη της apple εχει να κανει πρωτα με αυτο που ειπαν καποιοι φιλοι, δηλαδη προτιμα να τα δινει λιγα λιγα για να μας κρατα δεσμιους των νεων συσκευων και κατα δευτερον δεν θελει να υπάρχουν εφαρμογες που μπαινουν "βαθια" στο λειτουργικο της για να προστατευσει την αξιοπιστια του απο τυχον προβληματα.

Ως χρήστης και πελάτης της Apple είμαι εντελώς αντίθετος με τις πρακτικές της, το λέω και θα το ξαναπώ όσες φορές χρειαστεί. Αλλά (γιατί είπαμε πάντα υπάρχει κάποιο "αλλά"), και εγώ ο ίδιος ως developer και τεχνικός να είσαι βέβαιος πως αν είχα την παραμικρή σχέση με τη σχεδίαση μιας ανάλογης συσκευής, πάλι jailed θα την σχεδίαζα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση σε μια καταναλωτική πόσο δε μάλλον σε μια δικτυωμένη συσκευή απευθυνόμενη κύρια σε άσχετους και απρόσεχτους χρήστες να αποφύγεις τα άπειρα προβλήματα κακογραμμένων, ενίοτε και vulnerable εφαρμογών.

 

Δες για παράδειγμα το κακό όνομα του ανάδελφου λειτουργικού, των Windows. Στα χέρια προσεκτικών, υπεύθυνων και έμπειρων χρηστών δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Αντιθέτως, υπό την "εποπτεία" ενός κλασσικού "τριαλαλί-τριαλαλό" home-user με την γνωστή cracκz-warez collection του και τα λογής - λογής δήθεν hits και tips που αφελέστατα υιοθετεί και εφαρμόζει, καταλήγει αγνώριστο το λειτουργικό, και ακολουθούν οι γνωστές κατηγορίες και εξορκισμοί της "κακιάς" Microsoft. Άρα θα πρέπει να δώσουμε κάποιο δίκιο στην Apple για την επιλογή του jail isolation, όσο περιοριστικό και αν αποδεικνύεται αυτό στην πράξη. Φαντάζεσαι τον αντίκτυπο στην ίδια την Apple, το iPhone και κύρια τους χρήστες αν π.χ. τέτοια περιστατικά ήταν κανόνας και καθημερινότητα; :p

 

Και προς Θεού μην λάβεις "στραβά" την άποψή μου περί jailbreak. Σέβομαι απόλυτα και κατανοώ τις ανάγκες και τις επιλογές κάθε χρήστη, είτε αυτός συμπαθεί και εφαρμόζει jailbreak είτε όχι. Απλά, χρησιμοποιώντας το ο ίδιος για κάποιο διάστημα το βρήκα τεχνικά επισφαλές και ενεργοβόρο, ενώ ταυτόχρονα βάση των δικών μου προτεραιοτήτων και αναγκών εντελώς περιττό, και μέχρι στιγμής πίστεψέ με δεν νοιώθω καθόλου μα καθόλου περιορισμένος από αυτή μου την επιλογή. :)

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!
Link to comment
Share on other sites

Και για να εξομολογηθώ την "αμαρτία" μου, πολλά από τα επιπλέον πράγματα που καθημερινά κάνω με το iPhone τα κάνω με αυτό μόνο και μόνο για να δικαιολογώ στον εαυτό μου την "χρησιμότητά" του. Φαντάζομαι πως πολλοί συμφορουμίτες μας καταλαβαίνουν αυτό το συναίσθημα και το τι ακριβώς εννοώ... :lol:

Ας γίνω ο δεύτερος κατά σειρά που το εξομολογείται.....:X

 

Και αυτό το κατάλαβα όταν για λίγο καιρό συζούσα με ένα «φτωχό» Nokia N70... Δεν έκανε πολλά... Αλλά με κάλυπτε... Αλλά.. iPhone...:rolleyes:

 

Και όπως λες και εσύ: «γιατί είπαμε πάντα υπάρχει κάποιο "αλλά"»

;)

Αλλά δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες ερμήνευσης του φαινομένου. Είναι μεγάλη κουβέντα.

 

Δες για παράδειγμα το κακό όνομα του ανάδελφου λειτουργικού, των Windows. Στα χέρια προσεκτικών, υπεύθυνων και έμπειρων χρηστών δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Αντιθέτως, υπό την "εποπτεία" ενός κλασσικού "τριαλαλί-τριαλαλό" home-user με την γνωστή cracκz-warez collection του και τα λογής - λογής δήθεν hits και tips που αφελέστατα υιοθετεί και εφαρμόζει, καταλήγει αγνώριστο το λειτουργικό, και ακολουθούν οι γνωστές κατηγορίες και εξορκισμοί της "κακιάς" Microsoft. Άρα θα πρέπει να δώσουμε κάποιο δίκιο στην Apple για την επιλογή του jail isolation, όσο περιοριστικό και αν αποδεικνύεται αυτό στην πράξη. Φαντάζεσαι τον αντίκτυπο στην ίδια την Apple, το iPhone και κύρια τους χρήστες αν π.χ. τέτοια περιστατικά ήταν κανόνας και καθημερινότητα;

Εκτός όλων των υπολοίπων λεγομένων σου, σε αυτό θα σταθώ και θα συμφωνήσω πιο έντονα...

 

Και προς Θεού μην λάβεις "στραβά" την άποψή μου περί jailbreak.

Μα δεν νομίζω, σε οποιαδήποτε βάση, όπως και να το δει κάποιος, αυτό σου το μήνυμα να παρερμηνευθεί ή να ληφθεί στραβά...

 

 

Και με μια φράση: +1000:)

Link to comment
Share on other sites

Θανο και Αλεξανδρε σέβομαι τις γνώμες σας απόλυτα όπως και κάθε άλλη τοποθέτηση όλων των συμφορουμιτων μας εδώ μέσα.

Θα ήθελα ομως να μου εξηγησετε ποιας εκδοχής είστε οπαδοί...

Του JB iPhone η του NonJB??

λέτε ότι καλά περνάτε χωρίς ξεκλειδωμενο τηλέφωνο αλλά ακόμη καλύτερα όταν είναι ξεκλειδωμενο....

Ειδικα ΕΣΥ Αλεξη έχεις συμφωνήσει με ολους άσχετα αν το θέλουν jb or not!!!!

Μην αλλαζετε απόψεις για χάρη τις κουβεντας και του πολύ ωραίου κλίματος που υπάρχει στην παρέα,έτσι απλά κ απερισκεπτα..

Καταθετουμε απόψεις κ γνώμες σε ένα πολύ καλό κ έξυπνο ερώτημα που τέθηκε κ πιστεύω πως κάποιοι νέοι χρήστες του τηλ(όπως και Εγω) έχουν κερδίσει πολλά με τις απόψεις αλλά κ τις λύσεις που έχουν δωθει από τους πιο παλιούς κ πολύ πιο έμπειρους χρήστες της συσκευής...

Ημουν από τους φανατικούς πολεμιους του μηλοφωνου κ μες την άγνοια μου για τις δυνατότητες της συσκευής επέμεναν στην τοποθέτηση μου ότι πολλά πράγματα που μου έδιναν τα wm το iPhone δεν τα εκανε η απλά τα έκανε με πολύ πιο πλαγιους κ δυσκολοτερους τρόπους..

Καποια από αυτά πλέον γίνονται πολύ πιο εύκολα κ γενικά η μετάβαση στο τηλ για εμένα έχει γίνει πολύ ευκολότερη (όπως και για πολλούς πρώην wm users) για αυτό είμαστε εδώ και συζητάμε σήμερα..

ΑΛΛΆ.....

Αυτή η ευκολία στην μετάβαση αλλά κα παραμονή στο iPhone,δεν θα γινόταν χωρίς το JB και την πληθώρα των εφαρμογών μέσω Curia /apple store !

Συν την δυνατότητα της δοκιμής κάποιων εφαρμογών σε cr&ked μορφή ώστε να είμαστε σε θέση να τις αγοράσουμε μετά αν μείνουμε ικανοποιημένοι..

Εχω αγοράσει όλες τις εφαρμογές που θεωρώ απαραίτητες στο iPhone εκτός κάποιου προγράμματος gps μιας και για αυτήν την Δουλεια έχω την εναλλακτική ( και πιο αξιόπιστη λύση αυτή την στιγμή) των wm devices.

Αυτη είναι η πολιτική μου χρόνια τώρα σε όλες τις κυρίες συσκευές μου, να αγοράζω τις εφαρμογές που θέλω να έχω πάντα στις συσκευές μου...

Θα προκαλούσα όποιον θεωρεί το τηλ ικανό να τον καλύψει ξεκλειδωτο να το δουλέψει στην καθημερινότητα του κλειδωμενο για καποιες μέρες....

Και αν όντως εδώ μέσα καταθέτουμε τις απόψεις που πραγματικά πιστεύουμε, ας επιστρέψει και να μας πει τα αποτελέσματα από αυτήν την δοκιμή...

Παντως Εγω δεν προκειται να μπω σε αυτή την διαδικασία μιας και το μόνο σιγουρο είναι ότι θα την βάλω αγγελία την ίδια στιγμή!!!

Ολοι μας έχουμε κάνει λάθη κ έχουμε πει κ υποστηρίξει τοποθετήσεις και γνώμες που αποδείχτηκαν στην πορεία λαθος...

Η διάφορα που κάνει να ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά είναι η δύναμη να βγεις κ να το παραδεχτεις,αναλαμβάνοντας τις οποίες ευθύνες ....

Καλημερα σε όλους :)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, το είχα αναφέρει σε προηγούμενο post και το αναφέρω και τώρα Η 3.0 έκδοση του SDK έδωσε APIs για τον Safari. Έχετε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό? Οποιοδήποτε Web Αpp. μπορεί να ανοίξει μέσα σε οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου χωρίς extra background processes. Για σκεφτείτε λίγο. Το mail είναι Web Αpp. Το Facebook το ίδιο. Βασικά η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών είναι Web apps. Κατά συνέπεια μπορούν θεωρητικά να τρέξουν η μια μέσα στην άλλη όπως μπορούν να τρέξουν πολλαπλά tabs στον safari!

 

Για αυτό έδωσα το παράδειγμα του GoodReader που ανοίγει mail και Safari μέσα του και επιτρέπει το κατέβασμα όλων των ειδών τα attachments. Χωρίς jb. Χωρίς background processes (πέραν του safari). Χωρίς να ζητα από το χρηστη να κάνει διαχείριση των πόρων - πατώντας το home button κλείνουν όλα μαζί ως πακέτο! Με ένα απλό API που κανένας δε του δίνει σημασία μπαίνει το multitasking από την πίσω πόρτα. Το ίδιο έκαναν με το API του google maps. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν με πολλές άλλες λειτουργίες.

 

Όσον αφορά τα skins και την παραμετροποίηση έχω να πω το εξής. Για εμενα το GUI είναι καλο όταν παύω κάποια στιγμή να ασχολούμαι μαζί του. Ασχολούμαι με τις εφαρμογές, όχι με τις παραμέτρους του συστήματος.

 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη ψηφιοποίηση, όχι περισσότερη παραμετροποίηση. Στην Αμερική έχουν ψηφιοποιηθεί πλέον σχεδόν τα πάντα - όλων των ειδών οι υπηρεσίες: από το να παραγγέλνεις μια pizza μέχρι να βρίσκεις σπίτι να αγοράσεις, από το να πληρώνεις όλους τους λογαριασμούς σου μέχρι να βλέπεις όλους τους αγώνες NBA. Αγοράζεις η πουλάς στο Ebay η στο Craigslist? Υπάρχει εφαρμογή. Πληρώνεις μέσω paypal? Υπάρχει εφαρμογή. Θέλεις να κανεις tracking το δέμα? Υπάρχει εφαρμογή με push notifications και tracking της διαδρομής στο Maps! Θέλεις να αγοράσεις κάποιο βιβλίο από το Amazon? Το site στέλνει κατευθείαν δωρεάν το πρώτο κεφαλαιο στο iPhone (μέσω 3g). Θέλεις να αγοράσεις το βιβλίο? Με ένα κλικ βρίσκεται μέσα στη συσκευή σου. Πας σε ένα εστιατόριο κάποιας γνωστης αλυσίδας? Υπάρχει εφαρμογή που σου δείχνει αναλυτικά όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά ολοκληρου του menu! Θες να βάζεις μπρός το αυτοκίνητο σου μέσω iPhone χωρίς κλειδί? No problem (αρκεί να σκάσεις $400). Θες να διαβάσεις όλους τους κώδικες του κινητήρα σου? No problem.

 

Πιστέψτε με όλα αυτά γίνονται άψογα, οι υπηρεσίες είναι πλήρως ενημερωμένες και φυσικά δεν έχω ακουμπήσει ούτε καν τη επιφάνεια. Με τόση λοιπόν ψηφιακή πληροφορία πως είναι δυνατόν να βαρεθεί κανεις?

 

Θα μπορούσαν όλα αυτά να γίνουν αν η Apple δεν είχε την φιλοσοφία που έχει? Aποψη μου ΌΧΙ. 50 διαφορετικές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσω στο iPhone αυτό λειτουργεί όπως ακριβώς θα λειτουργούσε με μια.

 

Και η Apple έχει φτύσει αίμα για να το πετύχει αυτό. Έχετε αναρωτηθεί πόσες εργασίες μεταφέρει το iTunes sync από τη συσκευή στο desktop? Πως νομίζετε ότι το Spotlight η το Voice command δουλεύουν τόσο γρήγορα? Οι λίστες? Οι φωτός και τα video? Όλοι οι απαραίτητοι συσχετισμοί πραγματοποιούνται στο desktop και μεταφέρονται έτοιμοι στη συσκευή η οποια δε χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα. Έχει φτύσει αίμα h Apple για να φτάσει το iTunes εδώ που είναι σήμερα. Όπως το ίδιο έκανε για να χτίσει μια από τις μεγαλύτερες server farms απλά και μονο για να δώσει push σε μια και μονο συσκευή. Για να αποφύγει τα background apps έσκασε κοντά ένα δισ. για servers και εξακολουθεί και πληρώνει για τη συντήρηση τους και για την υλοποίηση όλων αυτών των API's.

 

Αποτέλεσμα? Όλη αυτή η ψηφιακή πληροφορία περνάει απροβλημάτιστα μέσα από τη συσκευή και αυτό δεν γίνεται πουθενά αλλου. Γιατί? Γιατί η Apple προσπαθεί να δώσει λύσεις στο ερώτημα: how το scale up computing without scaling up computing resources. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ακριβώς η φιλοσοφία της Apple...;)

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

@JG4 :clap::clap:

Παρεπιμπτόντως σήμερα ξεκίνησα να διαβάζω λίγο το info του Goodreader.

Το πρόγραμμα κάνει όντως παπάδες...

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Link to comment
Share on other sites

Φημες για Apple 3gs 8gb.

 

Μαλλον το Droid τους ταρακουνησε :lol:

 

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=5936

................................

Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

Εχω ppc χρόνια. Τα ppc δύσκολα αντικαθιστούν 1 laptop ή netbook. Οπως και να το κάνουμε οι browser τους δεν έχουν όλα τα απαραίτητα plugins ώστε να δείς σελίδες που θα χρειαστείς έστω και σπάνια, αλλα είναι σημαντικές (πχ internet banking). Ετσι αν είναι να έχεις και laptop μαζί και κινητό και GPS (στις διακοπές πχ), δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Κάποια στιγμή, θα δοκιμάσω το iphone και αν με κερδίσει οκ!.
Link to comment
Share on other sites

Εχω ppc χρόνια. Τα ppc δύσκολα αντικαθιστούν 1 laptop ή netbook. Οπως και να το κάνουμε οι browser τους δεν έχουν όλα τα απαραίτητα plugins ώστε να δείς σελίδες που θα χρειαστείς έστω και σπάνια, αλλα είναι σημαντικές (πχ internet banking). Ετσι αν είναι να έχεις και laptop μαζί και κινητό και GPS (στις διακοπές πχ), δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Κάποια στιγμή, θα δοκιμάσω το iphone και αν με κερδίσει οκ!.

φίλε μου στο HD δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στο Internet banking.

Όλα δούλευαν κανονικοτατα κ σε έλεγχο αλλά και σε μεταφορές/πραξεις πληρωμών.

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Από χρόνια χρήστης WM, είμαι στο τσακ να πάρω ένα 3gs...

Θα ήθελα απλά (επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου) αν μπορεί να μου πει κάποιος αν:

1) Γίνεται καλός και πλήρης συγχρονισμός του iphone με το outlook (επαφές, ημερολόγιο-ραντεβού, σημειώσεις), χωρίς gmail κλπ, αλλά απ' ευθείας με σύνδεση του υπολογιστή, και

2) Αν μπορώ να επεξεργαστώ αρχεία του office που θέλω για τη δουλειά μου, να τα έχω μαζί στη συσκευή, πάλι χωρίς την χρήση εφαρμογής μέσω internet.

Η γνώμη και οι πληροφορίες σας θα με βοηθήσουν πολύ.

Ευχαριστώ.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...
Link to comment
Share on other sites

Όσοι παίρνουν μια (οποιαδήποτε) συσκευή ανήκουν σε 2 κατά βάση κατηγορίες, αυτούς που έχουν μελετήσει τι παίρνουν και αγοράζουν συνειδητά και αυτούς που "παρασύρονται" από επιπολαιότητα, έλλειψη γνώσεων, παραπλάνηση της διαφήμισης για τα "προσόντα" της συσκευής, και ούτω καθ' εξής.

Εγώ είμαι ανάμεσα στα δυο και έχω iPhone. Δυστυχώς απογοητεύτηκα από την αγορά 3gs, αλλά ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι παρατηρώ περισσότερο τις ελλείψεις από αυτά που έχει. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν ανάμεσα σε HTC diamond και iphone 3gs, και κατέλειξα στο δεύτερο επειδή δοκίμασα το browser του καθενός (πιστεύω το iphone έχει το πιο εύχρηστο browser) και επειδή διάβασα λίγο για τις οθόνες και την ανάλυση τους, που το iphone νικάει και πάλι. Αυτά που δεν μ'αρέσουν στο iphone είναι:

Υπερβολικά "κλειστό" λογισμικό και τρόπος λειτουργίας (δεν έχει άμεση σύνδεση με usb και drag+drop).

Η κάμερα του... τι να πω... Ούτε flash και ούτε τίποτα τρομερό από άποψη megapixels.Αν και το ομολογώ, για κάμερα 3ΜΡ τραβάει αρκετά καλά και το tap-to-focus είναι τρομερό, όπως και η ποιότητα βίντεο.

Δεν έχει υπηρεσία mms και bluetooth... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Αυτά τα πράγματα είναι πια από τα στάνταρ και δεν κοιτάω καν άμα ένα κινητό τα έχει γιατί ενοούνται. Τελικά δεν είναι και τόσο αυτονόητα...

Τελευταίο παράπονο μου από το iPhone είναι τα bugs του τα οποία ανέφερα σε νέο θέμα στο φορουμ του hardware, άμα ενδιαφέρεστε. Αυτή τη στιγμή που είδα το DROID και κάποια άλλα HTC, μετανοιώνω.

 

Αν πάρουμε μια-μια τις λειτουργίες του iphone, δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από το ωραίο design.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Από χρόνια χρήστης WM, είμαι στο τσακ να πάρω ένα 3gs...

Θα ήθελα απλά (επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου) αν μπορεί να μου πει κάποιος αν:

1) Γίνεται καλός και πλήρης συγχρονισμός του iphone με το outlook (επαφές, ημερολόγιο-ραντεβού, σημειώσεις), χωρίς gmail κλπ, αλλά απ' ευθείας με σύνδεση του υπολογιστή, και

2) Αν μπορώ να επεξεργαστώ αρχεία του office που θέλω για τη δουλειά μου, να τα έχω μαζί στη συσκευή, πάλι χωρίς την χρήση εφαρμογής μέσω internet.

Η γνώμη και οι πληροφορίες σας θα με βοηθήσουν πολύ.

Ευχαριστώ.

 

Και εγώ είχα την ίδια απορία, αλλά μου λύθηκε.

 

1) Ναι.

 

2) Ναι. Και εγώ το χρειάζομαι, αλλά έγινε πρώτα jb στη συσκευή και μετά, με την προσθήκη κατάλληλων προγραμμάτων, είναι απόλυτα εφικτό.

Λευτέρης

iPhone 3GS 32gb back in black

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω όσο πιο μεροληπτικά μπορώ :p

 

Έχει τον καλύτερο browser που έχει βγει ποτέ σε "κινητό". Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον browser του Diamond που είναι επιεικώς απαράδεκτος. Επίσης, ειδικά στο 3GS φαίνεται καλύτερα, έχει μακράν το ταχύτερο OS (ναι ακόμα και από android).

 

Επίσης βλέπω κάτι άλλες ανακρίβειες στο post σου όπως:

1. Έχει υπηρεσία mms

2. Το Diamond έχει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά μικρότερη σε διαστάσεις, οθόνη

3. Όσο για το υπερβολικά κλειστό λογισμικό, απλά jailbreak και είναι όλα drag n' drop πλέον :p

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ο καθενας χειριζεται την συσκευη του οπως τον βολευει.

Λατρευω την απλοτητα και την ταχυτητα των χειρισμων σε οποιαδηποτε εργασια κανω.

Ναι οντως το Good Reader κανει πολλα και εχει δυνατοτητα να αποθηκευσει attachments, αλλα αν δει κανεις την διαδικασια που πρεπει να γινει, θα προτιμισει να περιμενει να το κανει απο το λαπτοπ του.

Αντιθετα απο την εφαρμογη του Cydia γινεται μ ενα κλικ απλα και γρηγορα οπως θα επρεπε να ειναι.

 

Υπάρχουν πραγματα που γινονται πιο γρηγορα στο iphone λογω του οτι βρισκεται συνεχως στα χερια μας ετοιμο μ ενα δυο κλικ να κανει αυτο που ζηταμε.

Πληκτρολογω το ιδιο γρηγορα στο λαπτοπ και στο iphone, τα περισσοτερα mail τα στελνω απ αυτο εκτος κι αν πρεπει να επισυναψω καποιο αρχειο που δεν το εχω. Πραγμα σπανιο γιατι ολα οσα αφορουν την δουλεια μου γινονται καθημερινα update στο iphoneو επειδη θελω να εχω προσβαση οπου κι αν βρισκομαι.

Φυσικα αν καποιος ειναι βιδομενος μπροστα σ ενα PC ολη μερα, δεν εχει λογους να το κανει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω όσο πιο μεροληπτικά μπορώ :p

 

Έχει τον καλύτερο browser που έχει βγει ποτέ σε "κινητό". Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον browser του Diamond που είναι επιεικώς απαράδεκτος. Επίσης, ειδικά στο 3GS φαίνεται καλύτερα, έχει μακράν το ταχύτερο OS (ναι ακόμα και από android).

 

Επίσης βλέπω κάτι άλλες ανακρίβειες στο post σου όπως:

1. Έχει υπηρεσία mms

2. Το Diamond έχει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά μικρότερη σε διαστάσεις, οθόνη

3. Όσο για το υπερβολικά κλειστό λογισμικό, απλά jailbreak και είναι όλα drag n' drop πλέον :p

Για το 2), το σύγκρινα βασικά με το touch απ'όσο θυμάμαι. Το jailbreak διευκολύνει αλλά δεν το κάνει και dragNdrop... Δηλαδή ναι μπορείς (μέσω wifi, οχι usb) να ρήξεις με τι μία πράγματα αλλά μετά πως θα τα ανοίξεις? Όπως βίντεο/μουσική. Και πάλι τα applications γίνονται με sync. Απλά είχα συνηθήσει με symbian κινητά (το τελευταίο μου ήταν το Ν95) , στα οποία έβαζες ότι ήθελες και μετά το άνοιγες με file browser, ότι κι αν ήταν. Και έκανε μόνο install προγραμματα , ακόμη και κατεβασμένα απο το ιδιο το κινητο. Εδω χρειαζεσαι οποσδηποτε εναν υπολογιστη για ολες τις δουλειές.

Τροποποίηση: Να προσθέσω στα αρνητικά του ότι παρ'ολα αυτά που λέει η apple για τη μπαταρία του, το φορτίζω κάθε μέρα? Στην καλύτερη περίπτωση κάθε δεύτερη μέρα. Α και ότι δεν λειτουργεί χωρίς ανοιχτό 3g, δηλαδή καίει μονίμως αρκετή μπαταρία.

Δεύτερη τροποποίηση: Έχει και ένα πρόβλημα το youtube app, που δεν κάνει (αρκετές φορές) load τα βίντεο και πρέπει να βγαίνω και να ξαναμπαίνω, που και πάλι συνήθως δεν λειτουργούν.

Πάντως, καλό είναι που στέλνει απευθείας σε email τα βίντεο/φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

@zaharakis

 

Δημήτρη μου, δεν αλλάξα γνώμη για το jb. Συνεχίζω να είμαι φαν του και αν δεν υπήρχε δεν θα το έπαιρνα το μηλοφωνο.

 

Συμφωνώ όμως και με αυτά που λέει οθανος και ο Γιάννης. Χωρίς απαραίτητα να ασπαζομαι την άποψη τους, αναγνωρίζω ότι έχουν δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

@zaharakis

 

Δημήτρη μου, δεν αλλάξα γνώμη για το jb. Συνεχίζω να είμαι φαν του και αν δεν υπήρχε δεν θα το έπαιρνα το μηλοφωνο.

 

Συμφωνώ όμως και με αυτά που λέει οθανος και ο Γιάννης. Χωρίς απαραίτητα να ασπαζομαι την άποψη τους, αναγνωρίζω ότι έχουν δίκιο.

 

Αλεξανδρε παλι το ίδιο λες..

Έχουμε δυο απόψεις κ ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με αυτό που τον βολεύει στην μια η στην άλλη άποψη...

Με το να υποστηρίζεις/πιστευεις/τοποθετεισαι σε μια άποψη δεν σημαίνει ότι δεν σέβεσαι και τις άλλες απόψεις!!!!

Ετσι δεν χρειάζεται να συμφωνείς με όλους για να δείξεις ότι τους σέβεσαι κ δεν θέλεις να τους προσβαλεις.;)

Καταθεση απόψεων κάνουμε κ πολύ φιλική κουβέντα

Διαφωνωντας κ παραμένοντας στην προτίμηση σου δεν σημαίνει ασέβεια προς κανέναν! Ειδικά μέσα σε τέτοιο κλίμα όπως αυτό της παρέας μας...:)

Ειναι άλλο να καταφέρει να σε πείσει η κουβέντα ότι ήταν λάθος η άποψη σου κ να ασπαστεις την άλλη τοποθέτηση... Και άλλο για να μην δυσαρεστησεις κανέναν να συμφωνείς με όλους ..:)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Link to comment
Share on other sites

Καταθεση απόψεων κάνουμε κ πολύ φιλική κουβέντα

Διαφωνωντας κ παραμένοντας στην προτίμηση σου δεν σημαίνει ασέβεια προς κανέναν! Ειδικά μέσα σε τέτοιο κλίμα όπως αυτό της παρέας μας...:)

 

Έτσι είναι Δημήτρη, αλλά προφανώς λόγω εμπειρίας όλων μας από ανάλογου ύφους topics εδώ και σε άλλα forum, κρατούμε τους τύπους ώστε να μην καταλήξουμε σε flame μαλλιοτραβήγματα. :lol:

 

Όσο για την γνώμη μου περί jb, εγώ τουλάχιστον την είπα καθαρά και αυτό άλλωστε φαίνεται από την επιλογή μου να μην το υιοθετήσω. Από την άλλη μεριά σαφώς και δεν θα έλεγα όχι στην ελεύθερη επιλογή κάποιων background tasks, στο home screen customization και σε καναδυό ακόμα πραγματάκια που μου λείπουν από το jailbrake. Όμως θα ήθελα αυτά τα χαρακτηριστικά ως officially supported και όχι στην παρούσα τους μορφή.

 

Κατά τα άλλα καθώς χρησιμοποιώ κύρια το iPhone ως καθημερινό εργαλείο συγκεκριμένων δυνατοτήτων, δεν έχω τους προβληματισμούς ή τις απαιτήσεις άλλων φίλων και μπορώ να πω πως με εξυπηρετεί μια χαρά όπως είναι. Παρόλα αυτά και για να απαντήσω και στον JG4, δεν μπορώ να πω πως διακρίνω το "μεγαλείο" της φιλοσοφίας της Apple όπως το περιγράφει. Ένα τακτοποιημένο σωστά λειτουργικό και μια καλή επιλογή hardware ναι, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν νοιώθω κάποιον ιδιαίτερο θαυμασμό ούτε για την ίδια ως εταιρεία ούτε συγκεκριμένα για το iPhone.

 

Καθημερινά, όταν έχει κάποιος να αντιμετωπίσει ανόητους περιορισμούς που δεν έχουν καμμιά σχέση με την σωστά νοούμενη φιλοσοφία του jailed OS δεν μπορεί να θαυμάζει ιδιαίτερα τις επιλογές της εταιρείας. Ούτε οι 11 σελίδες του Springboard χωρίς καμμιά ιεραρχική δόμηση ή κατηγοριοποίηση, ούτε η σχεδόν πλήρης απουσία στατιστικών και πληροφοριακών στοιχείων, ούτε η απουσία έστω jailed και όχι root file management, ούτε η απουσία κάποιου έστω στοιχειωδώς εξελιγμένου process management & scheduling, ούτε το φτωχό power management, ούτε η πλήρης απουσία event triggering ούτε τίποτα από όλες αυτές τις ελλείψεις είναι "επιτεύγματα" για τα οποία μπορεί κάποιος να είναι υπερήφανος ως κατασκευαστής ή ευχαριστημένος ως χρήστης.

 

Προσωπικά αν υπάρχει κάτι που πραγματικά συμπαθώ και αναγνωρίζω στην Apple είναι η ειδίκευση και επιτυχία της στην κατασκευή απλών στην χρήση συσκευών και συστημάτων. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση του iPhone, θεωρώ πως ξεπερνώντας πλέον το στάδιο του "απλού", έφτασε στο εντελώς αντίθετο άκρο σε αυτό του "απλοϊκού" και εκεί έρχεται αναπόφευκτα η σύγκρουση με τους λεγόμενους power users.

 

Αν και όπως είπα καταννοώ απόλυτα και μάλιστα συμφωνώ με την επιλογή του app jail, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της Apple να μην προσφέρει η ίδια ως μέρος του λειτουργικού, τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν και που εν μέρει τουλάχιστον τα παρέχουν τρίτες εφαρμογές οι οποίες όμως προαπαιτούν jailbrake. Εδώ ακριβώς εντοπίζω την μεγάλη αντίφαση. Ναι μεν πολύ σωστά δεν επιτρέπει μέσω legal SDK calls την χρήση ή παρέμβαση τρίτων εφαρμογών στο OS layer αλλά ποιός ο λόγος να μην παρέχει το ίδιο το σύστημα αυτή τη λειτουργικότητα, έστω στοιχειωδώς;

 

Σε καμμιά περίπτωση, η αντικατάσταση του flat springboard με ένα hierarchy-based, ούτε ο εμπλουτισμός των μετρητών χρήσης με τα αυτονόητα στατιστικά που κάθε συσκευή έχει εδώ και είκοσι χρόνια, ούτε η προσθήκη εννιαίου inbox στο mail.app ούτε η ελεύθερη χρήση περισσότερων του ενός exchange accounts, ούτε η στοιχειώδης έστω παραμετροποίηση του lock screen, ούτε η υποτυπώδης τουλάχιστον διαχείριση κλήσεων και χίλια δυό άλλα τέτοια μικροπράγματα, τίποτα από όλα αυτά δεν θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του jail και της συσκευής, και ταυτόχρονα θα πρόσφερε πολύ ανώτερο users experience σε power αλλά και κοινούς χρήστες.

 

Αντίθετα η εμμονή της Apple, όχι στο κλειδωμένο OS όπως πολλοί φαντάζονται, αλλά στις συντηρητικές και περιορισμένες δυνατότητες των built-in apps και του customization δίνει κίνητρα στους fans του jailbrake, και όσο και αν διαφωνώ τεχνικά με αυτό, δεν μπορώ να μην δώσω στους χρήστες αυτούς το δίκιο που εύλογα τους αναλογεί. :rolleyes:

 

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλώ ως φαν της μιας ή της άλλης μεριάς. Αν η συζήτηση είχε να κάνει για παράδειγμα με τα WM ή το Android να είσαι σίγουρος πως θα είχα εξίσου πολλά, αν και διαφορετικά πράγματα για να γκρινιάξω. :p

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!
Link to comment
Share on other sites

*orfeas0

 

Απ΄ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας τα posts σου η απογοήτευσή σου για το iphone δεν είναι πραγματική απογοήτευση.Είναι απλά η αρχική "αναστάτωση" που έχει κάποιος που είχε συνηθίσει να κάνει κάποια πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο και τώρα χρειάζεται να ακολουθήσει μια άλλη φιλοσοφία.

Εγώ σου προτείνω να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο iphone και να διαβάσεις αυτό το θέμα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=254257 για να δεις πως αντιμετώπισαν άλλα παιδιά αυτήν την αλλαγή και τώρα είναι υπερευχαριστημένοι με το κινητό τους.

 

Υ.Γ. Προτείνω στο myphone να αρχίσει να διοργανώνει group therapy για νέους χρήστες iphone στα οποία οι παλιοί θα λένε στους νέους πως αντιμετωπίσανε την αλλαγή από το τάδε λειτουργικό στο iphone os, και πόσο πιο εύκολη έγινε η ζωή τους μετά την αλλαγή αυτή. :-)

Παναγιώτης
Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου φαίνεται ότι βαρεθήκατε ήδη το iphone και ψάχνετε λόγους να πάτε σε άλλο λειτουργικό (περιμένει πως και πως το droid τη σειρά του) :lol::p:X
Παναγιώτης
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...