moutsa Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Λοιπον απο την στιγμη που το πηρες αποφαση θα πρεπει να κανεις καποιες θυσιες για να τα καταφερεις. Για αρχη πρεπει να κοψεις η εστω να ελατωσεις καφεδες ποτα γλυκα και αναψυκτικα γιατι σου φερνουν ορεξη για τσιγαρο. Να πινεις νερο οσο μπορεις και στον ελευθερο χρονο σου να αθλησαι για να ξεφευγει το μυαλο απο την κακη συνηθεια. Να αποφευγεις οσο μπορεις να εισαι κοντα σε ατομα που καπνιζουν. Να θυμασαι παντα οτι οσα χρονια και αν περασουν η ελξη για τσιαγαρο θα ειναι παντα στην ακρη του μυαλου σου και θα σε διαολιζει απο εκει και περα ειναι θεμα προσωπικοτητας και χαρακτηρα για να μην το ξαναπιασεις. Καλη τυχη!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rotsikas Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Καλησπέρα! Προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα εδώ και 1 μιση βδομάδα (καπνιστής 15 χρόνια και μάλιστα φανατικός) αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει –εκτός από υπομονή!- ώστε να γίνει η κατάσταση λίγο πιο εύκολη; Καλό είναι να κόψεις τις συνήθειες που είναι συνυφασμένες με το τσιγάρο. Έπειτα θα σου πρότεινα να ζητήσεις βοήθεια γιατρού. Συγκεκριμένα ψάξε για ιατρείο διακοπής καπνίσματος σε κάποιο νοσοκομείο. Μην παίρνεις πάρα-ιατρικα σκευάσματα χωρίς να συμβουλευτείς ειδικό. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα το πρότεινα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Καλησπέρα! Προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα εδώ και 1 μιση βδομάδα (καπνιστής 15 χρόνια και μάλιστα φανατικός) αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει –εκτός από υπομονή!- ώστε να γίνει η κατάσταση λίγο πιο εύκολη; Είναι σημαντικό πριν αποφάσεις τη διακοπή, να διαβάσεις όλα εκείνα τα οφέλη που θα έχεις από το πρώτο κιόλας 24ωρο. Μην επικεντρωθείς στις βλάβες που προκαλεί. Όρισε μια συγκεκριμένη ημερομηνία (ας πούμε 10 Ιουνίου) και άρχισε να σκέφτεσαι την ημερομηνία, συνειδητοποιώντας πως τουλάχιστον θα προσπαθήσεις εκείνη την ημέρα. Γράψε σε ένα χαρτί τους λόγους που θέλεις να σταματηςεις να καπνίζεις. Θα συμβούλευα την προηγούμενη ημέρα να αφαιρέσεις απο το σπίτι οτιδήποτε έχει σχέση με το τσιγάρο. Εφοδιάσου με τσίχλες, μπισκότα για να απασχολείς τα χέρια σου. Θα πρότεινα να μην πιεις καφέ το πρωί εκείνης της ημέρας αλλά ένα ποτήρι Amita motion . Γενικά οι χυμοί δεν ελκύουν τη νικοτίνη στον οργανισμό. Δύσκολες είναι οι 2 πρώτες εβδομάδες. Σταδιακά θα υποχωρήσουν τα οργανικά συμπτώματα. (Πονοκέφαλος, πόνο κοιλιά, εφιδρώσεις κλπ). Ανακοίνωσε σε όλους τους γνωστούς πως τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα σταματήσεις να καπνίζεις. Παρόλα αυτά, στη περίπτωση που δεν τα καταφέρεις αυτή τη φορά, προγραμμάτισε ξανά τον επόμενο μήνα. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Υπάρχουν εφαρμογές για iOS και Android που θα σε βοηθήσουν στην καταμέτρηση. Δώσε σημασία στο πόσα τςιγάρα δεν έχεις καπνίσει. Ας που με εγώ δεν έχω καπνίσει 40.000 τσιγάρα στα 4 χρόνια :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsiv Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα το πρότεινα. Για πιό λόγο? Είμαι στο ηλεκτρονικό 4 χρόνια τώρα , δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν καπνίζω καθόλου συμβατικά τσιγάρα αν και 25 χρόνια καπνιστής... Έχουμε και 2 φόρουμ στην Ελλάδα που ασχολούμαστε συστηματικά και έχουν πάρα πολύ πληροφορία... Kostakis_TRP θα σου πρότεινα να τα επισκεφθείς... http://e-kapnisma.gr http://www.greekvapers.gr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Karthan7 Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 (edited) Καπνιζα 20 χρονια και εκανα πολλα τσιγαρα Τα τελευταια 1-2 χρονια πριν το σταματησω σκεφτομουν μονος μου αρκετες φορες και ελεγα σε φιλους οταν μιλουσαμε για το καπνισμα οτι ''θελω να το κοψω'' ''Ειναι οτι χειροτερο κανω'' ''Εχουν κιτρινισει τα δακτυλα'' ''Κοιμαμαι βαρια και ρωχαλιζω πολυ και δυνατα'' ''πρεπει να κοψω το καπνισμα'' ''μπαφιασα με το (_!_)τσιγαρο'' ''παντου σταχτες'' Δεν ειχα βαλει ακομα στοχο το ποτε ακριβος θα το εκοβα. Περυση τον ιουνιο-ιουλιο δεν θυμαμαι ακριβως με παιρνει τηλεφωνο μια θεια μου που την αγαπω πολυ να βρεθουμε, βρεθηκαμε και ειχε ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο μαζι της. Την ρωτησα καποια πραγματα για αυτο και ειπα, ''το σαββατο θα παω να παρω και εγω ενα''. Ετσι και εγινε. Τωρα ειμαι με η.τ ~10 μηνες και ο στοχος μου ειναι να σταματησω και αυτο. Ακομα δεν εχω πει οτι ''τοτε το σταματαω'' αλλα πιστευω οτι τωρα θα μου ειναι ποιο ευκολο να σταματησω και αυτο. Το η.τ δεν το παιρνω μαζι μου οταν παω για ποτο. Προσοχη, δεν λεω να σταματησεις το καπνισμα και να παρεις ηλεκτρονικο. Συνηθειες δεν αλλαξα, κανω και παω οπου πηγαινα και πριν που καπνιζα. Εχω δει ονειρο δυο φορες οτι καπνιζα και στεναχωρηθηκα/τρομαξα στον υπνο μου. Το τελευταιο μισο αδειο πακετο καπνου ειναι ακομα στην κουζινα. Το καπνισμα δεν μου λειπει καθολου. Edited April 28, 2015 by Karthan7 Παράθεση Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει. 2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rotsikas Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Για πιό λόγο? Είμαι στο ηλεκτρονικό 4 χρόνια τώρα , δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν καπνίζω καθόλου συμβατικά τσιγάρα αν και 25 χρόνια καπνιστής... Έχουμε και 2 φόρουμ στην Ελλάδα που ασχολούμαστε συστηματικά και έχουν πάρα πολύ πληροφορία... Kostakis_TRP θα σου πρότεινα να τα επισκεφθείς... http://e-kapnisma.gr http://www.greekvapers.gr Γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μην του γίνει υποκατάστατο του τσιγαρου. Για να μην αλλάξει ένα βίτσιο (που είναι το τσιγάρο) με ένα άλλο. Αν είναι να το χρησιμοποιήσει ως μεταβατικό μέσον καλώς, διαφορετικά δεν θα το συνιστούσα. Δεν υποστηρίζω ότι είναι βλαβερό, αλλά ο σκοπός είναι να μην νιώθει καμία εξάρτηση. Είναι πολύ δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο και γι αυτό σε όποιον ενδιαφέρεται του συνιστώ να ζητήσει βοήθεια. Ειδικά σε μακροχρόνιους, δεν είναι ντροπή. @Θανάση μου, εγώ να δείς πόσα όνειρα βλέπω κατά περιόδους. Το μεγάλο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ότι το έχουμε νικήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsiv Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Σωστά όλα αυτά που λες (περί εξάρτησης) αλλά τουλάχιστον δεν ζητάω το κανονικό τσιγάρο... Βέβαια σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά , εγώ λέω τη δική μου εμπειρία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Σωστά όλα αυτά που λες (περί εξάρτησης) αλλά τουλάχιστον δεν ζητάω το κανονικό τσιγάρο... Βέβαια σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά , εγώ λέω τη δική μου εμπειρία... Πιστευω οτι το ηλεκτρονικο καπνισμα ειναι το ιδιο επιβλαβες αν οχι χειροτερο. Αυτα που λενε οτι και καλα δεν ειναι επβλαβες ειναι λογια του αερα ολα για την το χρημα γινονται. Οταν κοιταξεις ενα μπουκαλακι με υγρο ανπληρωσης και ενα φυτοφαρμακο η οποιοδηποτε απορυπαντικο εχουν ακριβως τα ιδιες οδηγιες προφυλαξης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsiv Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα... Απλά καταθέτω την εμπειρία μου :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. April 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Πιστευω οτι το ηλεκτρονικο καπνισμα ειναι το ιδιο επιβλαβες αν οχι χειροτερο. Αυτα που λενε οτι και καλα δεν ειναι επβλαβες ειναι λογια του αερα ολα για την το χρημα γινονται. Οταν κοιταξεις ενα μπουκαλακι με υγρο ανπληρωσης και ενα φυτοφαρμακο η οποιοδηποτε απορυπαντικο εχουν ακριβως τα ιδιες οδηγιες προφυλαξης. Τα υγρά αναπλήρωσης δεν είναι για να πίνονται. Η σύγκριση είναι εντελώς ατυχής. Τα υγρά αναπλήρωσης έχουν (συνήθως) 4 συστατικά μέσα, εκ των οποίων τα 3 είναι προαιρετικά. Το τσιγάρο έχει μέσα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ουσίες, πολλές εκ των οποίων είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες. Όπως σε ο,τιδήποτε που μπορεί κάποιος να κάνει το λάθος και να το πιει υπάρχουν οδηγίες προφύλαξης, υπάρχουν και σε αυτό. Και στο κρεμοσάπουνο χεριών υπάρχουν, αν κάποιος πάει και το πιει δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο, σημαίνει ότι είναι χαζός. Το "αυτό που λένε και καλά δεν είναι επιβλαβές", θα μου επιτρέψεις να εμπιστευτώ τους επιστήμονες και τις έρευνες που έχουν γίνει και που όλες λένε ότι αποφεύγεις το 99.9% των αρνητικών του τσιγάρου, παρά τις θεωρίες συνωμοσίας "όλα για το χρήμα γίνονται". Επειδή το ηλ. τσιγάρο δουλεύει και έχει βοηθήσει αμέτρητο κόσμο να κόψει το κάπνισμα χωρίς καν προσπάθεια, οι καπνοβιομηχανίες είναι αυτές που έχουν λυσσάξει να το βγάλουν επικίνδυνο και καλά. Είναι καλύτερα να μην ατμίζεις από το να ατμίζεις; Ναι. Συγκρίνεται το άτμισμα με το κάπνισμα; Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, είναι 2 εντελώς μα εντελώς διαφορετικά πράγματα και ο μόνος λόγος που ο κόσμος μπερδεύεται είναι λόγω της κάκιστης χρήσης "ηλ. τσιγάρο". Πολλοί χρήστες πλέον έχουν κόψει εντελώς την νικοτίνη και απλά απολαμβάνουν τις διαφορετικές (χιλιάδες) γεύσεις που υπάρχουν. Όσο για το "αντικαθιστάς μια συνήθεια με μια άλλη", έχει μια μικρή σημασία και το πόσο βλαβερές είναι αυτές οι συνήθειες. Μπορεί ο άλλος να κόψει το τσιγάρο και να πιάσει το μπεγλέρι, δεν σημαίνει ότι δεν άξιζε να κόψει το κάπνισμα. Για το κατά πόσο βλαβερές είναι αυτές οι 2 συνήθειες και πόσο κακό σου κάνουν, δεν χρειάζεται να ακούσεις εμένα, κάνε μια έρευνα στο Google και βρες μια αξιόπιστη πηγή. Έμφαση στο ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και όχι τρομολαγνικά πόστερς του στυλ "ο γείτονας μου άτμισε μια φορά και πέθανε όλη του η οικογένεια και ο σκύλος την άλλη μέρα". Λυπάμαι που χωρίς να έχεις ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα λες απερίσκεπτα την καθαρά προσωπική σου άποψη που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να σχηματίζει άποψη για κάτι χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση ή να έχει κάνει την παραμικρή έρευνα, αλλά επειδή πολλές φορές αποτρέπουμε και τρομάζουμε κόσμο που θα μπορούσε να έχει τεράστιο όφελος στην υγεία του, καλό είναι σε τέτοια θέματα να δείχνουμε λίγη παραπάνω προσοχή και όχι "εγώ πιστεύω...". Πραγματικά, το "λόγια του αέρα" με ξεπερνάει, λόγια του αέρα οι επιστημονικές έρευνες και το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι καμιά άλλη μέθοδος δεν έχει τέτοια συντριπτική επιτυχία στην διακοπή του καπνίσματος, αλλά η προσωπική άποψη που σχηματίστηκε...έτσι, δεν είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2015 Γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μην του γίνει υποκατάστατο του τσιγαρου. Για να μην αλλάξει ένα βίτσιο (που είναι το τσιγάρο) με ένα άλλο. Αν είναι να το χρησιμοποιήσει ως μεταβατικό μέσον καλώς, διαφορετικά δεν θα το συνιστούσα. Δεν υποστηρίζω ότι είναι βλαβερό, αλλά ο σκοπός είναι να μην νιώθει καμία εξάρτηση. Είναι πολύ δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο και γι αυτό σε όποιον ενδιαφέρεται του συνιστώ να ζητήσει βοήθεια. Ειδικά σε μακροχρόνιους, δεν είναι ντροπή. @Θανάση μου, εγώ να δείς πόσα όνειρα βλέπω κατά περιόδους. Το μεγάλο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ότι το έχουμε νικήσει. Να συμπληρώσω πως ένα λάθος που κάνουμε κάποιοι όταν το έχουμε σταματήσει είναι να παρασυρθούμε με την ιδέα πως ένα τσιγάρο δεν σημαίνει τίποτα μετά απο 4 χρόνια . ΛΑΘΟΣ ακόμη και μια ρουφηξιά (τζούρα που λέγαμε) είναι ικανή να σε κάνει να αγοράσεις πακέτο στη συνέχεια. Όντως είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα όταν όμως το πετυχαίνει αισθάνεται πραγματικά ελέυθερος :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostakis_TRP Δημ. April 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2015 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές σας. Ας ξεκινήσω με το κομμάτι του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να το αποφύγω γιατί έχω ακούσει αντικρουόμενες εκδοχές για την αξιοπιστία του όποτε αφού έχω πάρει την απόφαση να το κόψω δεν θέλω να εθιστώ με κάτι άλλο που μπορεί εν τέλει να είναι και χειρότερο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα προσπαθήσω να τα δοκιμάσω… Το κακό είναι ότι η γυναίκα μου καπνίζει –πράγμα που κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη- και ότι ο καφές το πρωί μου είναι απαραίτητος! Η ομοιοπαθητική λέτε να βοηθήσει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. April 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2015 Τα υγρά αναπλήρωσης δεν είναι για να πίνονται. Η σύγκριση είναι εντελώς ατυχής. Τα υγρά αναπλήρωσης έχουν (συνήθως) 4 συστατικά μέσα, εκ των οποίων τα 3 είναι προαιρετικά. Το τσιγάρο έχει μέσα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ουσίες, πολλές εκ των οποίων είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες. Όπως σε ο,τιδήποτε που μπορεί κάποιος να κάνει το λάθος και να το πιει υπάρχουν οδηγίες προφύλαξης, υπάρχουν και σε αυτό. Και στο κρεμοσάπουνο χεριών υπάρχουν, αν κάποιος πάει και το πιει δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο, σημαίνει ότι είναι χαζός. Το "αυτό που λένε και καλά δεν είναι επιβλαβές", θα μου επιτρέψεις να εμπιστευτώ τους επιστήμονες και τις έρευνες που έχουν γίνει και που όλες λένε ότι αποφεύγεις το 99.9% των αρνητικών του τσιγάρου, παρά τις θεωρίες συνωμοσίας "όλα για το χρήμα γίνονται". Επειδή το ηλ. τσιγάρο δουλεύει και έχει βοηθήσει αμέτρητο κόσμο να κόψει το κάπνισμα χωρίς καν προσπάθεια, οι καπνοβιομηχανίες είναι αυτές που έχουν λυσσάξει να το βγάλουν επικίνδυνο και καλά. Είναι καλύτερα να μην ατμίζεις από το να ατμίζεις; Ναι. Συγκρίνεται το άτμισμα με το κάπνισμα; Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, είναι 2 εντελώς μα εντελώς διαφορετικά πράγματα και ο μόνος λόγος που ο κόσμος μπερδεύεται είναι λόγω της κάκιστης χρήσης "ηλ. τσιγάρο". Πολλοί χρήστες πλέον έχουν κόψει εντελώς την νικοτίνη και απλά απολαμβάνουν τις διαφορετικές (χιλιάδες) γεύσεις που υπάρχουν. Όσο για το "αντικαθιστάς μια συνήθεια με μια άλλη", έχει μια μικρή σημασία και το πόσο βλαβερές είναι αυτές οι συνήθειες. Μπορεί ο άλλος να κόψει το τσιγάρο και να πιάσει το μπεγλέρι, δεν σημαίνει ότι δεν άξιζε να κόψει το κάπνισμα. Για το κατά πόσο βλαβερές είναι αυτές οι 2 συνήθειες και πόσο κακό σου κάνουν, δεν χρειάζεται να ακούσεις εμένα, κάνε μια έρευνα στο Google και βρες μια αξιόπιστη πηγή. Έμφαση στο ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και όχι τρομολαγνικά πόστερς του στυλ "ο γείτονας μου άτμισε μια φορά και πέθανε όλη του η οικογένεια και ο σκύλος την άλλη μέρα". Λυπάμαι που χωρίς να έχεις ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα λες απερίσκεπτα την καθαρά προσωπική σου άποψη που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να σχηματίζει άποψη για κάτι χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση ή να έχει κάνει την παραμικρή έρευνα, αλλά επειδή πολλές φορές αποτρέπουμε και τρομάζουμε κόσμο που θα μπορούσε να έχει τεράστιο όφελος στην υγεία του, καλό είναι σε τέτοια θέματα να δείχνουμε λίγη παραπάνω προσοχή και όχι "εγώ πιστεύω...". Πραγματικά, το "λόγια του αέρα" με ξεπερνάει, λόγια του αέρα οι επιστημονικές έρευνες και το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι καμιά άλλη μέθοδος δεν έχει τέτοια συντριπτική επιτυχία στην διακοπή του καπνίσματος, αλλά η προσωπική άποψη που σχηματίστηκε...έτσι, δεν είναι. Τις διαφημίσεις των εταιριών που λανσάρουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο τις έχω διαβάσει αλλά δεν πείθομαι. Ήμουν χρήστης για ένα διάστημα έξι μηνών περίπου και το μόνο που κατάφερα ήταν να ξοδέψω πάνω από 1000 ευρώ σε εξοπλισμό και υγρά αναπλήρωσης μέχρι που το βαρεθηκα και άρχισα το κανονικό. Δεν έχω ακούσει προσωπικά άτομο που να βοηθήθηκε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντιθέτως καπνιζε παράλληλα και τα δυο ανάλογα με το πως τον βόλευε. Οποίος θέλει να κόψει το κάπνισμα θα το κόψει όλα ειναι στο μυαλό μας αρκεί να το θελουμε τα υπόλοιπα ειναι φτηνιαρικες δικαιολογίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 29, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2015 Τις διαφημίσεις των εταιριών που λανσάρουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο τις έχω διαβάσει αλλά δεν πείθομαι. Ήμουν χρήστης για ένα διάστημα έξι μηνών περίπου και το μόνο που κατάφερα ήταν να ξοδέψω πάνω από 1000 ευρώ σε εξοπλισμό και υγρά αναπλήρωσης μέχρι που το βαρεθηκα και άρχισα το κανονικό. Δεν έχω ακούσει προσωπικά άτομο που να βοηθήθηκε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντιθέτως καπνιζε παράλληλα και τα δυο ανάλογα με το πως τον βόλευε. Οποίος θέλει να κόψει το κάπνισμα θα το κόψει όλα ειναι στο μυαλό μας αρκεί να το θελουμε τα υπόλοιπα ειναι φτηνιαρικες δικαιολογίες. Δεν ξέρω κατα πόσο θα βοηθήσει τη συζήτησης μας, αλλά σε κανένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος δεν συστήνεται ως μέσο διακοπής, το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η προσωπική μου άποψη εάν κάποιος το χρησιμοποιήσει ως μεταβατικό στάδιο, θα συμφωνήσω και έως εκεί. Θα πρέπει να απεξαρτηθεί κάποιος απο οποιαδήποτε συνήθεια εξάρτησης, οποιασδήποτε μορφής. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kikk Δημ. May 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2015 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές σας. Ας ξεκινήσω με το κομμάτι του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να το αποφύγω γιατί έχω ακούσει αντικρουόμενες εκδοχές για την αξιοπιστία του όποτε αφού έχω πάρει την απόφαση να το κόψω δεν θέλω να εθιστώ με κάτι άλλο που μπορεί εν τέλει να είναι και χειρότερο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα προσπαθήσω να τα δοκιμάσω… Το κακό είναι ότι η γυναίκα μου καπνίζει –πράγμα που κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη- και ότι ο καφές το πρωί μου είναι απαραίτητος! Η ομοιοπαθητική λέτε να βοηθήσει; Για την ομοιοπαθητική δεν έχω ιδέα είναι η αλήθεια, είχε κάνει ένας γνωστός μου αλλά μετά από λίγο καιρό συνέχιζε να καπνίζει κανονικά. Το βασικότερο όλων νομίζω όμως είναι να είσαι αποφασισμένος να το κόψεις. Βάζε μικρούς στόχους και εντόπισε τα οφέλη που θα έχεις (πίστεψε με είναι πολλά!!) Επίσης αν δεις πως μόνος σου δεν μπορείς ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spiv4 Δημ. May 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2015 Η ομοιοπαθητική λέτε να βοηθήσει; Καλά θα κάνεις να ψάξεις λίγο τι απατεωνιά είναι η ομοιοπαθητική στο internet πριν κάνεις οπιοαδήποτε ενέργεια. http://ellinikahoaxes.gr/2014/12/03/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE/ Γενικά μην πολυεμπιστεύεσαι εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής, 99.9% είναι μούφες. Δυστυχώς θέλει για να το κόψεις πολύ προσωπική προσπάθεια και επιμονή. Καλό κουραγιό. (6,5 χρόνια άκαπνος....και πλέον αντικαπνιστής) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. May 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2015 Το ηλεκτρονικό τσιγάρο παιδιά είναι μεγάλη ιστορία και δεν μπορεί να αναλυθεί σε 5 γραμμές. Οι βάσεις που θα χρησιμοποιήσεις, οι γεύσεις, αναλογίες, η μπαταριοθηκη, ο ατμοποιητής, το σύρμα, στήσιμο και παρά πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις για να δεις τι σου ταιριάζει. Τα cigarette look κλπ που παίρνει ακόμα ο κοσμάκης, τα χρησιμοποιούσαμε πριν 3 χρόνια και πάλι όχι ως βασικά. Όποιος θέλει να ασχοληθεί μπαίνει στο e-kapnisma και μαθαίνει τα πάντα. Simple as that Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fasttam Δημ. May 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2015 Να συμπληρώσω πως ένα λάθος που κάνουμε κάποιοι όταν το έχουμε σταματήσει είναι να παρασυρθούμε με την ιδέα πως ένα τσιγάρο δεν σημαίνει τίποτα μετά απο 4 χρόνια . ΛΑΘΟΣ ακόμη και μια ρουφηξιά (τζούρα που λέγαμε) είναι ικανή να σε κάνει να αγοράσεις πακέτο στη συνέχεια. Όντως είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα όταν όμως το πετυχαίνει αισθάνεται πραγματικά ελέυθερος :) Δεν θα συμφωνήσω (σχεδόν) στο να μείνεις ντε και καλά μακριά από τον πειρασμό. Νομίζω πως εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός :) Πάνε πια πάνω από 15 χρόνια που έχω κόψει το τσιγάρο. Ήμουνα γύρω στα 45, κάπνιζα 40 - 50 τσιγάρα την ημέρα από τα 17 μου, κορόιδευα όλους τους φίλους που το έκοβαν και κάποια μέρα χωρίς να έχω προγραμματίσει τίποτα, χωρίς καν να με απασχολεί το θέμα, σηκώθηκα το πρωί και είπα πως θα προσπαθήσω να κόψω το τσιγάρο. Χωρίς να ξέρω το γιατί Είπα ακόμα πως αν θελήσω να ξανακαπνίσω θα το κάνω. έτσι για να νιώσω ότι δεν έχω κλειδώσει τον εαυτό μου σε ένα υπόγειο από το οποίο δεν μπορεί να βγει. Τον πρώτο χρόνο (που το πλήρωσαν συνεργάτες και φίλοι από τα νεύρα και τα σχετικά) κάπνισα μία κι μοναδική φορά ένα νταλκαδιασμένο βράδυ στην Μπανγκόκ όπου ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ήθελα ένα τσιγάρο. Το άναψα, τράβηξα μια τζούρα, το κοίταξα και το πέταξα. Ειλικρινά το μόνο που σκέφτηκα μ' αυτή την αηδιαστική γεύση που κόλλησε στο στόμα μου ήταν:¨γι αυτήν τη μαλ@κία γίνεται όλη αυτή η φασαρία;" Ναι γι αυτήν. Δυστυχώς. Τραγική εξάρτηση. Το καταλαβαίνεις μόνο αφού το κόψεις. Όταν ονειρεύεσαι σχεδόν κάθε βράδυ και για πολλά χρόνια ότι καπνίζεις ένα τσιγάρο και ξαφνικά βρίσκεσαι με πακέτο και βρίζεις τον εαυτό σου, όταν ρουφάς ασυναίσθητα τον καπνό που ρουφάει στη οθόνη ο ηθοποιός ή όταν το χέρι κινείται μόνο του για να πιάσει το πακέτο... Και νομίζω πως υπάρχει ένας τρόπος για να το κόψεις. Μαχαίρι. Δεν έχω δει κανένα να το κόβει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. ΑΛΛΑ: Νομίζω επίσης πως αν το δεις σαν "καταναγκαστικά έργα" ή σαν την απαγορευμένη απόλαυση είναι πιο εύκολο να τα παρατήσεις. Ίσως είναι καλύτερο να το δεις σαν μια προσπάθεια που θα προσπαθήσεις να καρποφορήσει. Αλλά να έχεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ότι θα προσπαθήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχω καπνίσει καμιά 20 πούρα σε γιορτινές ή πολύ χαρούμενες περιστάσεις και άλλα τόσα πουράκια. Αλλά πια μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου στο περίπτερο να αγοράζει πακέτο. Έστω κι αν λέω ότι στα 70 μου θα το ξαναρχίσω :grin::X:ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madgreek Δημ. May 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2015 Δεν θα συμφωνήσω (σχεδόν) στο να μείνεις ντε και καλά μακριά από τον πειρασμό. Νομίζω πως εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός :) Πάνε πια πάνω από 15 χρόνια που έχω κόψει το τσιγάρο. Ήμουνα γύρω στα 45, κάπνιζα 40 - 50 τσιγάρα την ημέρα από τα 17 μου, κορόιδευα όλους τους φίλους που το έκοβαν και κάποια μέρα χωρίς να έχω προγραμματίσει τίποτα, χωρίς καν να με απασχολεί το θέμα, σηκώθηκα το πρωί και είπα πως θα προσπαθήσω να κόψω το τσιγάρο. Χωρίς να ξέρω το γιατί Είπα ακόμα πως αν θελήσω να ξανακαπνίσω θα το κάνω. έτσι για να νιώσω ότι δεν έχω κλειδώσει τον εαυτό μου σε ένα υπόγειο από το οποίο δεν μπορεί να βγει. Τον πρώτο χρόνο (που το πλήρωσαν συνεργάτες και φίλοι από τα νεύρα και τα σχετικά) κάπνισα μία κι μοναδική φορά ένα νταλκαδιασμένο βράδυ στην Μπανγκόκ όπου ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ήθελα ένα τσιγάρο. Το άναψα, τράβηξα μια τζούρα, το κοίταξα και το πέταξα. Ειλικρινά το μόνο που σκέφτηκα μ' αυτή την αηδιαστική γεύση που κόλλησε στο στόμα μου ήταν:¨γι αυτήν τη μαλ@κία γίνεται όλη αυτή η φασαρία;" Ναι γι αυτήν. Δυστυχώς. Τραγική εξάρτηση. Το καταλαβαίνεις μόνο αφού το κόψεις. Όταν ονειρεύεσαι σχεδόν κάθε βράδυ και για πολλά χρόνια ότι καπνίζεις ένα τσιγάρο και ξαφνικά βρίσκεσαι με πακέτο και βρίζεις τον εαυτό σου, όταν ρουφάς ασυναίσθητα τον καπνό που ρουφάει στη οθόνη ο ηθοποιός ή όταν το χέρι κινείται μόνο του για να πιάσει το πακέτο... Και νομίζω πως υπάρχει ένας τρόπος για να το κόψεις. Μαχαίρι. Δεν έχω δει κανένα να το κόβει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. ΑΛΛΑ: Νομίζω επίσης πως αν το δεις σαν "καταναγκαστικά έργα" ή σαν την απαγορευμένη απόλαυση είναι πιο εύκολο να τα παρατήσεις. Ίσως είναι καλύτερο να το δεις σαν μια προσπάθεια που θα προσπαθήσεις να καρποφορήσει. Αλλά να έχεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ότι θα προσπαθήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχω καπνίσει καμιά 20 πούρα σε γιορτινές ή πολύ χαρούμενες περιστάσεις και άλλα τόσα πουράκια. Αλλά πια μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου στο περίπτερο να αγοράζει πακέτο. Έστω κι αν λέω ότι στα 70 μου θα το ξαναρχίσω :grin::X:ninja: Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον "συνάδελφο" παραπάνω. Είναι ακριβώς όπως τα λέει. Δεν είμαι τόσο "παλαιός" - 15 μήνες έχω που το έκοψα - αλλά λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ούτε το ηλεκτρονικό, ούτε θα κάνω ένα-δύο τσιγάρα την ημέρα, ούτε τα φάρμακα θα βοηθήσουν να το κόψεις. Θέλει ΜΑΧΑΙΡΙ. Αυτό με τα "70" το έχω πει και εγώ στον εαυτό μου. Το θέμα είμαι να καταφέρουμε να φτάσουμε, γιατί τόσα χρόνια καταστρέψαμε τους εαυτούς μας. Τις καλημέρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. July 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2015 Επι 20 χρονια σχεδον καπνιζα περιπου 40-45 τσιγαρα την ημερα. Το εκοψα μαχαιρι, πριν απο περιπου 5 χρονια. Αν εξαιρεσω την πρωτη ημερα, που ηταν πολυ ζορικη, οι επομενες ηταν καλυτερες και τελικα δεν ηταν και τοσο δυσκολο, οσο φοβομουν. Αυτο που χρειαζεται ειναι ισχυρη θεληση και αποφαση οτι "δεν θα ξανακαπνισω ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ". Πηρα κιλα βεβαια, αλλα δεν πειραζει...:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. July 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2015 Επι 20 χρονια σχεδον καπνιζα περιπου 40-45 τσιγαρα την ημερα. Το εκοψα μαχαιρι, πριν απο περιπου 5 χρονια. Αν εξαιρεσω την πρωτη ημερα, που ηταν πολυ ζορικη, οι επομενες ηταν καλυτερες και τελικα δεν ηταν και τοσο δυσκολο, οσο φοβομουν. Αυτο που χρειαζεται ειναι ισχυρη θεληση και αποφαση οτι "δεν θα ξανακαπνισω ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ". Πηρα κιλα βεβαια, αλλα δεν πειραζει...:) Ετσι ακριβως κι εγω. Και εγω πηρα κιλα ειναι η αληθεια και ποτε δεν καταφερα να επανελθω. Σε σχεση με τα οφελη ομως απο την διακοπη, προτιμω χιλιες φορες αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. July 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2015 Ετσι ακριβως κι εγω. Και εγω πηρα κιλα ειναι η αληθεια και ποτε δεν καταφερα να επανελθω. Σε σχεση με τα οφελη ομως απο την διακοπη, προτιμω χιλιες φορες αυτο. Εγώ τα έχασα τα κιλά, με διατροφή και γυμναστήριο, αλλά.... τα ξαναπήρα.:lol: Την ημέρα διακοπής του καπνίσματος τη γιορτάζω περισσότερο από τα γενέθλιά μου. :happy::happy: Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madgreek Δημ. July 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2015 Μια από τα ίδια. Και εγώ πήρα κιλά αλλά προτιμώ τα κιλά από τον καπνό. Θέλω σιγά-σιγά να μπω σε πρόγραμμα για να τα χάσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. July 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2015 Μια από τα ίδια. Και εγώ πήρα κιλά αλλά προτιμώ τα κιλά από τον καπνό. Θέλω σιγά-σιγά να μπω σε πρόγραμμα για να τα χάσω. Η καλύτερη εποχή για γυμναςτηριο είναι το φθινόπωρο. Εγώ ήμουν 67 κιλά. Έφτασα τα 85€ σε 1,5 μήνα από τη διακοπή κι τώρα είμαι στα 81 σταθερά μετά από 4 χρόνια. Δεν με χαλάει :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madgreek Δημ. July 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2015 Η καλύτερη εποχή για γυμναςτηριο είναι το φθινόπωρο. Εγώ ήμουν 67 κιλά. Έφτασα τα 85€ σε 1,5 μήνα από τη διακοπή κι τώρα είμαι στα 81 σταθερά μετά από 4 χρόνια. Δεν με χαλάει :) Μια χαρά είσαι :) Εγώ 90 όταν το έκοψα και έφτασα στα 100 αλλά θέλω να πέσω λίγο κάτω από τα 90 και να σταθεροποιηθώ εκεί. Θα συμφωνήσω μαζί σου για το φθινόπωρο. Πρέπει να το αποφασίσω και να το βάλω στόχο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts