Jump to content

iPad Air (1st gen - 2013)

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ios 8 στο δικό μου ipad air έχει χάλια αυτονομία και το browsing στο safari έχει τρελό lag!! Στο scrolling δηλαδή περιμένω 2 δευτερόλεπτα για να εμφανίσει την υπόλοιπη σελίδα!! Είμαι 8.1 ota από 8.0.2 και restore set up as new Από 7.1.2 (the best!!!)

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ios 8 στο δικό μου ipad air έχει χάλια αυτονομία και το browsing στο safari έχει τρελό lag!! Στο scrolling δηλαδή περιμένω 2 δευτερόλεπτα για να εμφανίσει την υπόλοιπη σελίδα!! Είμαι 8.1 ota από 8.0.2 και restore set up as new Από 7.1.2 (the best!!!)

Θα πρότεινα κι ένα setup as new και στην τελευταία έκδοση, το δικό μου mini 2 ξεκόλλησε :)

Κι εγω τα ιδια εχω,μη σου πω και περισσοτερα.:mad:

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Συγγνώμη βρε παιδιά γιατί δεν περνάτε ξανά την 8.1 as new να βεβαιωθείτε?

Αύριο πάω Ελλάδα και θα έχω στα χέρια το Air που έχω αγοράσει εδώ και ένα μήνα. Ελικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Να το αφήσω στην 7.1 η να πάω στην 8.1?

Οι μισοί λένε ότι έχουν προβλήματα χωρίς να έχουν κάνει restore as new και οι άλλοι μισοί ότι η 8.1 είναι μια χαρά.

Φοβάμαι να περάσω την 8.1 γιατί αν έχει τέτοια προβλήματα θα βαρεθείτε να διαβάζετε τις γκρίνιες μου για την Apple. :)

Μπορεί κάποιος να μου πει ξεκάθαρα αν το Air με την 8.1 σωστά εγκατεστημένη τρέχει όπως με την 7.1.2?

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Και μετά στήσιμο ξανά από την αρχή??? :wacko:

Και μετά στήσιμο ξανά από την αρχή??? :wacko:

Δεν ειναι και τόσο τραγικό.

Οι εφαρμογές υπάρχουν στο iTunes.

Μόνο οι ρυθμίσεις είναι χρονοβόρες αλλά αξίζει να το κάνεις για να έχεις συσκευή που λειτουργεί σωστά.

Το ότι δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητο να γίνει έτσι αλλά να δουλεύει τέλεια με ota Ναι είναι σοβαρό λάθος.

Όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Εγώ θα περάσω την 8.1 με iTunes. Αν δω τέτοια κουφά θα πέσει πολύ κράξιμο στην Madam Premium Apple.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Αύριο πάω Ελλάδα και θα έχω στα χέρια το Air που έχω αγοράσει εδώ και ένα μήνα. Ελικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Να το αφήσω στην 7.1 η να πάω στην 8.1?

Οι μισοί λένε ότι έχουν προβλήματα χωρίς να έχουν κάνει restore as new και οι άλλοι μισοί ότι η 8.1 είναι μια χαρά.

Φοβάμαι να περάσω την 8.1 γιατί αν έχει τέτοια προβλήματα θα βαρεθείτε να διαβάζετε τις γκρίνιες μου για την Apple. :)

Μπορεί κάποιος να μου πει ξεκάθαρα αν το Air με την 8.1 σωστά εγκατεστημένη τρέχει όπως με την 7.1.2?

Aστο στην 7.1 μεχρι να αναγκαστεις να αναβαθμισεις. Αν δεν σε καινε τα νεα features γιατι να κανεις update?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γνώμη μου κάτσε στα αυγά σου.

Δεν σου προσφέρει το iOS 8 κάτι που να θυσιάζεις την ομαλότητα/σταθερότητα της 7.1.2.

Εγώ μετάνιωσα που την πέρασα στο mini retina.

Με την 8.1 φαίνεται να βελτιώθηκε αλλα θέλει ακόμα ένα update-boost από Apple το λιγότερο.

Δεν το συνιστώ ακόμα.

Στο air 2 με διπλάσια ram και βελτιωμένος cpu-gpu θα ταίριαζε περισσότερο.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Γνώμη μου κάτσε στα αυγά σου.

Δεν σου προσφέρει το iOS 8 κάτι που να θυσιάζεις την ομαλότητα/σταθερότητα της 7.1.2.

Εγώ μετάνιωσα που την πέρασα στο mini retina.

Με την 8.1 φαίνεται να βελτιώθηκε αλλα θέλει ακόμα ένα update-boost από Apple το λιγότερο.

Δεν το συνιστώ ακόμα.

Στο air 2 με διπλάσια ram και βελτιωμένος cpu-gpu θα ταίριαζε περισσότερο.

Το ξέρω Alex. Απλά βλέπω ότι κανεις δεν παραδέχεται το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά θα πάμε στον Μάρτη μέχρι να στρώσει το νέο ios.

Σκεφτόμουν να το περάσω μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι ακόμα και με καθαρή εγκατάσταση, παραμένει προβληματικό.

Επειδή έχω χρόνο τις επόμενες μέρες, θα το δουλεύω λίγο με 7.1 και θα βιντεοσκοπισω τις λειτουργίες του να δούμε στην πράξη αν όντως υπάρχουν προβλήματα βλέποντας τα ίδια πράγματα πριν και μετά.

Το δικο μου παντως βελτιωνεται καθημερινα. Το iOs 8.1 θα το περασεις αν σε ενδιαφερουν τα νεα χαρακτηριστικα, αλλοιως μην το κανεις. Εγω προτιμω να εχω ολα τα καινουρια χαρακτηριστικα και αν το hardware γινει πολυ αργο απλα εχω και αλλες συσκευες να χρησιμοποιησω για να γινω παραγωγικος. Θα υποβαθμισω το iPad στο να βλεπω video μονο.
Take five..

Το δικο μου παντως βελτιωνεται καθημερινα. Το iOs 8.1 θα το περασεις αν σε ενδιαφερουν τα νεα χαρακτηριστικα, αλλοιως μην το κανεις. Εγω προτιμω να εχω ολα τα καινουρια χαρακτηριστικα και αν το hardware γινει πολυ αργο απλα εχω και αλλες συσκευες να χρησιμοποιησω για να γινω παραγωγικος. Θα υποβαθμισω το iPad στο να βλεπω video μονο.

Το κακο ειναι οτι μολις βγαινει μια αναβαθμιση,τρεχουμε ολοι σαν τους τρελους να την κανουμε,χωρις να αφησουμε καποιους αλλους ,που βιαζονται περισσοτερο,να το κανουν πρωτοι,και να μαθουμε τι παιζει.:)

Κοσμοτε,100Mbps.

Επειδη το μηχανακι το χα κανα χρονο και φρεναρισμενο στην 7.1.2..

Ειχα περασει την 8...ειδα την καλοσυνη ..και ξαναγυρισα..εκανα καο jb...και ολα καλα...

Επειδη ομως ειχα μηνες να το στησω as new και ειχε πολυ σκουπιδι

και τελευταια τα κρασαρισματα του safari (που αρκετες φορες εκανε οταν ηταν ανοικτες αρκετες εφαρμογες) ειχαν αυξηθει..

ειπα να κανω επαναφορα και στησιμο as new..με την 7.1.2..παντα..

Στην επαναφορα ...κολαγε για αρκετη ωρα (λογω jb ισως)...και δεν προχωραγε...

Το βαζω στο itunes και μου ζηταει υποχρεωτικα να περασει την 8.1...(ειχα αποθηκευμενη την 7.1.2...και σκεφτομαι αφου το χα ξανακανει..να την περασω την 8.1και μετα ξαναγυρναω στην 7.1.2)

Αλλα το itunes ειχε αλλη γνωμη...μου βγαλε ενα error 3194 ..διαβασα...εκανα διαφορα για να το ξεπερασω...αλλα τπτ..

Αποτελεσμα ...εμεινα με την 8.1...και οσα προβληματα αναφερουν οι περισσοτεροι....

Δεν ειναι δυνατον με μολις περσινης τεχνολογιας ipad...να υπαρχουν τετοια προβληματα...

οταν μαλιστα εχουν δωθει 3 αν θυμαμαι κολλητα updates...

Το ios 8 χρειαζεται οπωσδηποτε 2gb..ram...για να δουλεψει...

Οποιος ειναι στην 7.1.2...Να βαλει Μπετο...

Περαστικα μας....

🔷 Samsung S22 Ultra & Samsung tab 7🔷

Το Air με 7.1.1 που έχω δουλεύει τέλεια. Πολύ πιο γρήγορο και smooth από το iPhone 5s που διαθέτει το ίδιο hardware. Και το είχα αρκετούς μήνες.

Σε σύγκριση με το Μ8 μου, είναι ένα κλικ πίσω στις περισσότερες εφαρμογές αλλά πιο γρήγορο σε browsing.

Αυτό που μ ενόχλησε λίγο είναι το touch στις γωνιές της οθόνης. Θα έπρεπε να είναι πιο ευαίσθητο. Αν θυμάμαι καλά υπήρχε βελτίωση με την 7.1.2 στο θέμα αυτό στο 5s που είχα.

Κάτι άλλο βασικό που δεν λέει να αλλάξει η apple είναι το back button που βρίσκεται πάνω αριστερά και στο iPad πρέπει να κανείς ολόκληρη κίνηση.

Αν η μπάρα του back και των επιλογών κάθε εφαρμογής ήταν χαμηλά κάτω, θα μπορούσαμε με τον αντίχειρα να κάνουμε τα πάντα χωρίς να μετακινηθεί το χέρι μας.

Είναι βασικό όταν χειρίζεσαι μια συσκευή του μισού κιλού.

Μεγάλη ευκολία στα android που είναι κάτω.

Το 5s με την 8 έγινε σαφώς πιο αργό. Στο air όμως τα παιδιά παραπονιούνται για αλλά θέματα.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά μου χρειάζονται, όπως πχ το airdrop και το share σε άλλες εφαρμογές.

Αν τα βρω στο Cydia θα μείνω σε 7.1.1

Ειχα περασει την 8...ειδα την καλοσυνη ..και ξαναγυρισα..εκανα καο jb...και ολα καλα...

και τελευταια τα κρασαρισματα του safari (που αρκετες φορες εκανε οταν ηταν ανοικτες αρκετες εφαρμογες) ειχαν αυξηθει..

Το βαζω στο itunes και μου ζηταει υποχρεωτικα να περασει την 8.1...(ειχα αποθηκευμενη την 7.1.2...και σκεφτομαι αφου το χα ξανακανει..να την περασω την 8.1και μετα ξαναγυρναω στην 7.1.2)

Αλλα το itunes ειχε αλλη γνωμη...μου βγαλε ενα error 3194 ..διαβασα...εκανα διαφορα για να το ξεπερασω...αλλα τπτ..

Αποτελεσμα ...εμεινα με την 8.1...και οσα προβληματα αναφερουν οι περισσοτεροι....

Δεν ειναι δυνατον με μολις περσινης τεχνολογιας ipad...να υπαρχουν τετοια προβληματα...

Περαστικα μας....

Για να κανεις set up as new αν εισαι jailbreak χρειάζεται οποιαδήποτε restore απο iTunes.

Η 7.1.2 δεν υπογράφεται πλέον και δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω γι αυτό σου έβγαλε σφάλμα. Οπως έκανες κιόλας πηγες στην 8.1. Δεν γίνονταν να κανεις κάτι άλλο.

Και να έχεις αρχείο για παλιά έκδοση δεν μπορείς να κανεις downgrade παρά μόνο για όσο η εταιρεία το επιτρέπει πχ 7 μέρες αφού βγήκε η 8 έκλεισε η 7.1.2.

Nokia 8800 Scirocco

Περαστικα μας....

Έτσι μέχρι και αν υπάρξει σοβαρό update του iOS 8 δεν κουνιεμαι.

Γι αυτό και δεν το έκανα JB στην 7.1.1 που βρίσκομαι ώστε να μπορώ να το κάνω restore οπότε θέλω.

Με το iOS 8 έχω γράψει από όταν το πέρασα στο iPad 2 ότι για κάποιο λόγο επιδυνωνει την κατάσταση στο multi tasking. Δεν είναι μόνο ότι κάνει τις συσκευές πιο αργες.

Επειδή τα χώνω πολύ στην apple με θεωρούν hater. Δεν θα έδινα κάθε χρόνο λεφτά αν ήμουν.

Η διάφορα είναι ότι όταν βλέπω λάθη και πονηρές τακτικές τα λέω δεν τα τρώω λέγοντας κι ευχαριστώ.

Ο μόνος λόγος ύπαρξης του iOS 8 είναι να κάνει τους κατόχους παλαιότερων Mac να τα αντικαταστήσουν.

Οι σπουδαιότερες προσθήκες δεν δουλεύουν στα παλαιότερα μηχανήματα.

Από την άλλη πετάει έξω τα iPad 2 & 3, ενώ το 4 ακροβατεί.

Είναι πολύ αισχρό αυτό που γίνεται. Του χρόνου να δείτε κλάμα από όσους έδωσαν το χιλιαρικακι φέτος για iPhone.

H Apple πλέον απευθύνεται σε όσους έχουν χρήματα να αλλάζουν κάθε χρόνο συσκευή και στους πολλούς που δεν έχουν σοβαρές απαιτήσεις και απλά τους αρκεί το μηλαρακι.

Προσωπικά τα έβαλα κάτω και είδα ότι δεν μου χρειάζεται το 8.

Δεν χρησιμοποιώ iCloud drive. Προτιμώ το Dropbox γιατί έχω και android συσκευές.

Έχω βρει εφαρμογές για άμεση ασύρματη ανταλλαγή αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο, μεταξύ android, iOS και Mac χωρίς να είναι απαραίτητα να βρίσκονται στο ίδιο wifi. Και μάλιστα με τροπο απλό όσο και το airdrop.

Το πληκτρολόγιο, τα share, η αυτόματη απάντηση σε μηνύματα, τα widgets με την νέα notification bar υπάρχουν στο Cydia για όποιον θέλει να τα έχει στο iOS 7.

Περαστικα μας....

Πηγα κι εγω ο ταλαιπωρος στην αντιπροσωπεια στο Κολωνακι,και τους ειπα τον...πόνο μου,οπότε ακουσα οτι φταιει το 8,και θα βγουν αναβαθμισεις που θα λυσουν το προβλημα.

Πότε,λεω,εγω;Αγνωστον,απανταει.

Ξαναπαρε Θοδωρη Απλ,λεω στον εαυτο μου...:mad:

Κοσμοτε,100Mbps.

Μετά από 3 μέρες χρήσης, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το 1 γίγα ραμ δεν αρκεί.

Βρίσκω συνεχώς κλειστές εφαρμογές. Ειδικά κάποιες συγκεκριμένες επιμένει να τις κλείνει πρώτες παρόλο που τις χρησιμοποιώ συχνά. Παράδειγμα το tapatalk, το Evernote και άλλες.

Ξέρω την απάντηση. Ε και τι έγινε αν περιμένεις λίγο μέχρι να φορτώνουν.

Γιατί να περιμένω όμως? ποιος ο λόγος σε μια κορυφαία συσκευή η οποία στην περίπτωση του iPhone είναι κοντά στο χιλιαρικακι;

Υπ όψη το iPad δεν έχει τηλέφωνο ούτε απαιτητική κάμερα. Φανταστείτε πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα στο plus.

Κατα τα αλλά είναι υπέροχη συσκευή παρόλο που το γυαλί στην οθόνη όταν κάνεις ταπ θυμίζει πλαστικό παρά κρύσταλλο. Το iPad 2 ήταν καλύτερη κατασκευή. Όμως εδώ υπάρχει δικαιολογία αφού στον βωμό της μείωσης του πάχους και του βάρους είναι αναγκαία κάποια πράγματα.

Θα το κάνω jailbreak στην 7.1.1 που είμαι για να έχω την δυνατότητα μέσω tweak να κλείνω αυτόματα τις εφαρμογές που δεν μ ενδιαφέρουν και έτσι να εξασφαλίζω ram γι αυτές που θέλω μονίμως ανοικτές.

Έχει δοκιμάσει κανείς το AirDrop?

Στο site της apple γράφουν ότι απαιτείται Yosemite στο Mac και iOS 7 η μεταγενέστερο στις iOS συσκευές.

Το MacBook μου με Yosemite δεν βλέπει με τίποτα το iPad.

Μάλλον πρέπει να είναι σε iOS 8 για να το δει. Αυτό που γράφουν στην apple ίσως εννοεί iOS 7 για επικοινωνία με άλλο iPad.

Το νέο Air (Air 2) είναι πιο λεπτό απο το Air σωστά; Όποτε η αυθεντική θήκη της Apple Smart Case

του παλαιού δεν θα ταιριάζει στο νέο λογικά;

Ταιριάζει κανονικά σαν εφαρμογή αλλά δεν ευθυγραμμίζονται σωστά τα ηχεία η κάμερα τα μικρόφωνα

Iphone 6 s plus Rose gold 64 gb

IPad Air 2 gold 64gb

Έχει δοκιμάσει κανείς το AirDrop?

Στο site της apple γράφουν ότι απαιτείται Yosemite στο Mac και iOS 7 η μεταγενέστερο στις iOS συσκευές.

Το MacBook μου με Yosemite δεν βλέπει με τίποτα το iPad.

Μάλλον πρέπει να είναι σε iOS 8 για να το δει. Αυτό που γράφουν στην apple ίσως εννοεί iOS 7 για επικοινωνία με άλλο iPad.

Δεν είναι μόνο θέμα Yosemite αλλά χρονιάς του υπολογιστή σου...υποστηρίζει από κάποια χρονιά και μετά. http://support.apple.com/en-us/ht4783

Κοίταξε κάτω για τα υποστηριζομενα macs

Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα πρίν λίγες μέρες ένα iPad Air 16gb Wifi Silver. Παρατήρησα ότι σε ένα σημείο όπου "δένει" το γυαλί της οθόνης με το σασί, το γυαλί είναι λίγο πιο σηκωμένο, δηλαδή έχει ένα πολύ μικρό φούσκωμα, ενώ στο υπόλοιπο μηχάνημα είναι εντελώς τέλεια η εφαρμογή. Δεν επηρρεάζει καθόλου τη λειτουργία και φαίνεται μόνο υπό γωνία. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο? Ένα Air φίλου μου που τσέκαρα είναι μια χαρά. Θα έβαζα και φωτό αλλά δεν νομίζω ότι θα φαίνεται και πολύ καλά!

Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα πρίν λίγες μέρες ένα iPad Air 16gb Wifi Silver. Παρατήρησα ότι σε ένα σημείο όπου "δένει" το γυαλί της οθόνης με το σασί, το γυαλί είναι λίγο πιο σηκωμένο, δηλαδή έχει ένα πολύ μικρό φούσκωμα, ενώ στο υπόλοιπο μηχάνημα είναι εντελώς τέλεια η εφαρμογή. Δεν επηρρεάζει καθόλου τη λειτουργία και φαίνεται μόνο υπό γωνία. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο? Ένα Air φίλου μου που τσέκαρα είναι μια χαρά. Θα έβαζα και φωτό αλλά δεν νομίζω ότι θα φαίνεται και πολύ καλά!

αυτο το εχει ακομα και το air2 φιλου μου... :lol:

για μενα αν σε ολα τα αλλα εισαι ευχαριστημενος μην το δωσεις

αν παλι σε ενοχλει ....εσυ ξερεις.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Δεν είναι μόνο θέμα Yosemite αλλά χρονιάς του υπολογιστή σου...υποστηρίζει από κάποια χρονιά και μετά. http://support.apple.com/en-us/ht4783

Κοίταξε κάτω για τα υποστηριζομενα macs

Το MacBook μου ειναι το pro mid 2009 και όπως γράφει στο site της apple, ειναι συμβατά όλα τα MacBook από το 2008 και μετά.

Επίσης στον finder έχω κανονικά το airdrop. Απλά δεν βλέπει το iPad μου. Και φυσικά ούτε το iPad το MacBook.

Μάλλον η διατύπωση στο site της apple ειναι λάθος. Προφανώς πρέπει το iPad να ειναι σε iOS 8 και το MacBook σε Yosemite.

Με iOS 7 μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μόνο μεταξύ iOS συσκευών, αλλά όπως το γράφει ειναι σαν να εννοεί ότι αρκεί το Mac να ειναι σε Yosemite, πράγμα που δεν ισχύει.

αυτο το εχει ακομα και το air2 φιλου μου... :lol:

για μενα αν σε ολα τα αλλα εισαι ευχαριστημενος μην το δωσεις

αν παλι σε ενοχλει ....εσυ ξερεις.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ γιατί κατά τα άλλα είναι άψογο! Άσε που όταν πας για μαλλί συνήθως βγαίνεις και κουρεμένος :lol: Άλλωστε είναι τελείως λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, απλά όταν τα σκας για προϊόν Apple έχεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις!! :)

• The title was changed to iPad Air (1st gen - 2013)
  • The topic was unpinned