Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά χθες παρέλαβα μετά από 51 μέρες το κινητό από gearbest χωρίς τελωνείο, όλα καλά αλλά ποτέ ξανά... δε παλεύεται αυτό. Καλή υπομονή σέ όλους.

φτασαμε να λεμε παλι καλα για παραλβη 51 ημερών!!! εγω πάτησα τις 50 μερες από ημερομηνια αποστολης και υπαρχει κοσμος με +60-70 μερες που ακομα περιμενει. Αν πιασω τις 60 μερες θα ζητησω επιστροφη χρηματων και ας ερθει στις 61 μερες!! ειναι κοροιδια η ολη κατασταση εχει μπει απο καπου δακτυλος για να κοπουν οι αγορες απο κινα...

Στο εξης απο μενα απο κινα μονο αγορες με ταβανι 15 ευρω(*) και πραγματα που δεν θα τα καιγομαι...

(*) απο αυτα που κινα εχουν 15 και εδω 40-45 και σου χρεωνουν και 3,5 ευρω μεταφορικα!!!

Edited by THANKIN

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά εγώ τώρα μπήκα trackitonline, μου έβγαλε αυτό

Υποβλήθηκε στη χώρα προορισμού (εξαγωγή) ()

Ολλανδία

01/02/2017 23:36

Ενημέρωση των δεδομένων αναχώρησης ()

01/27/2017 16:34 *

Ελλάδα

Είναι το μόνο σάιτ που μου έβγαλε κάποια ενημέρωση μετά τις 4/1, έχει κανείς ιδέα τι είναι αυτό? ΕΛΤΑ ακόμα 2/1 μου δίνει αποστολή από εξωτερικό, το ίδιο και nl

Πολύ γκρίνια βρε παιδιά.

Όσοι δεν ασπάζονται τον οδηγό της πρώτης σελίδας και βαριούνται να περιμένουν, ας ψωνίσουν από το skroutz.

Πολύ γκρίνια βρε παιδιά.

Όσοι δεν ασπάζονται τον οδηγό της πρώτης σελίδας και βαριούνται να περιμένουν, ας ψωνίσουν από το skroutz.

ΔΕΝ ειναι αδικαιολόγητη η γκρίνια συνέλληνα!

πρωτύτερα ήξερες στα 22€ => ατελές όποτε χώρις καμία άλλη επιβαρυνση το έπαιρνες σε πολύ καλή τιμή οπότε περίμενες & 1-2 μήνες ανάλογα

τώρα για έως <22€ δίνουν δώρο 3€ εξτραδάκι!

για άνω των <22€ περιμένεις με απλό ταχυδρομείο 1-2 μήνες αναλόγως εποχής-φόρτου μεταφορικών & σου ρχεται ανοιγμένο έως χτυπημένο & ενώ πληρώνεις ΦαΠΑ 24% + 12€ ελτα + ό,τι άλλο τους την βαρέσει η αμαμία τους ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ και έξτρα χρόνο επειδή δεν έχουν προσωπικό αλλά θέλουν να περνάνε ολοένα & περισσότερα από τελωνείο χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν τον φόρτο εργασίας.

ώσπου από Ιούνη θα περνάνε όλα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις!!

το αστείο συγκυριακά είναι ότι η γερμανία παραπονιέται για αυτά που θέλει να φορολογήσει στα προϊόντα τους ο αμερικάνος Πρόεδρος. ενώ οι ίδιοι φορολογούν πλέον ως Ευρώπη ακόμα και ότι έρχεται με απλό ταχυδρομείο, με αργό τρόπο & λιανικής-περιορισμένης ποσότητας από Κίνα.

να λεγα οτι αγοράζουμε ανω των 2 τεμαχίων σε 1 πακετο ή κανουμε πολλές αγορές το μήνα & έρχονταν παμφτηνα & γρήγορα να πω ΟΚ έχουν δίκιο

αλλά εδώ μιλάμε ότι ΠΛΕΟΝ θα πληρώνεις τα κέρατά σου & θα το παίρνεις καθυστερημένο με γαϊδουράκι, απαράδεκτες καταστάσεις

αν θελουν τα κρατη μελη της Ε.Ε. να βγάζουν ας πάρον προσωπικό στα τελωνεία να πληρώνεις & να σου ρχεται γρήγορα όμως!!

έτσι όπως το πράττουν τώρα στην Ελλάδα θα υπάρξει θέμα φυσικά...

ΔΕΝ ειναι αδικαιολόγητη η γκρίνια συνέλληνα

Κι όμως θεωρώ ότι είναι αδικαιολόγητη!

Όσοι επιθυμούν να ψωνίζουν από εκεί, οφείλουν να είναι γνώστες της κατάστασης και να την αποδέχονται, διότι δεν είναι στο χέρι τους να την αλλάξουν.

Όσοι δεν την αποδέχονται κοιτούν

skroutz και public, η γκρίνια δεν οδηγεί σε αλλαγή της κατάστασης.

Αν δεν υπήρχε τελωνείο από Κίνα, όλοι θα φέρνανε από εκεί κινητά σε πολύ καλές τιμές και θα κάνανε εμπόριο εδώ.

Ό,τι έρχεται από εκτός Ε.Ε.-κυρίως από Κίνα-περνάει τελωνείο. Υπάρχουν δασμοί και φ.π.α.

Η Κίνα δεν είναι κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δεν λύνουμε το Μεσανατολικό.

Το ότι καθυστερούν πολύ, αυτό είναι άλλο παπαευαγγέλιο.

Τί θέλετε? να προσλάβουν άλλους 2.000 δημ.υπάλληλους τελωνειακούς για να παίρνουμε εμείς γρήγορα τα κινητά μας?..?

Δεμα με send item abroad στις 16 του μηνα με SG Post σημερα "εφτασε" Ελλαδα. Αντε να δουμε.

Όσοι επιθυμούν να ψωνίζουν από εκεί, οφείλουν να είναι γνώστες της κατάστασης και να την αποδέχονται, διότι δεν είναι στο χέρι τους να την αλλάξουν.

Αν δεν υπήρχε τελωνείο από Κίνα, όλοι θα φέρνανε από εκεί κινητά σε πολύ καλές τιμές και θα κάνανε εμπόριο εδώ.

Ό,τι έρχεται από εκτός Ε.Ε.-κυρίως από Κίνα-περνάει τελωνείο. Υπάρχουν δασμοί και φ.π.α.

Η Κίνα δεν είναι κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δεν λύνουμε το Μεσανατολικό.

Το ότι καθυστερούν πολύ, αυτό είναι άλλο παπαευαγγέλιο.

Τί θέλετε? να προσλάβουν άλλους 2.000 δημ.υπάλληλους τελωνειακούς για να παίρνουμε εμείς γρήγορα τα κινητά μας?..?

Δεν νομιζω οτι ειναι παραλογο το να μην θελουμε τα δεματα (τα οποια ειναι και τα ακριβα) να μενουν 1+ μηνα στο τελωνειο. Να προσλαβουν κοσμο να μπορουν να κανουν την δουλεια τους.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ο Κακός χαμός με δύο δέματα ( τελευταία ένδειξη 4-1 the item is transport to the country of destination) που αναμένω μέσω NL post από Κίνα ( όχι κινητά , μόλις επικοινώνησα μαζί τους και μου απάντησαν ότι έχουν φύγει από Ολλανδία και να επικοινωνήσω με Ελλάδα .

Τους απάντησα στο καπάκι ότι το έχω κάνει ήδη και ότι τα Ελληνικά ταχυδρομεία με ενημέρωσαν ότι δεν έχουν παραλάβει κάτι........μύλος η ιστορία, άντε να περάσουν οι 60 μέρες να κάνω dispute

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Κακός χαμός με δύο δέματα ( τελευταία ένδειξη 4-1 the item is transport to the country of destination) που αναμένω μέσω NL post από Κίνα ( όχι κινητά , μόλις επικοινώνησα μαζί τους και μου απάντησαν ότι έχουν φύγει από Ολλανδία και να επικοινωνήσω με Ελλάδα .

Τους απάντησα στο καπάκι ότι το έχω κάνει ήδη και ότι τα Ελληνικά ταχυδρομεία με ενημέρωσαν ότι δεν έχουν παραλάβει κάτι........μύλος η ιστορία, άντε να περάσουν οι 60 μέρες να κάνω dispute

Ιδια ακριβώς και εγώ. 04-01. ΠΦ.

Οτι πήρα μετά απο αυτό έχω παραλάβει ήδη !

δλδ μεχρι τωρα η πλειοψηφια των δεματων εκανε 60 μερες να ερθει ? στο τελωνειο καθονταν 30 μερες? υπήρχαν αυτα τα νουμερα? μην τρελαθουμε τωρα!!! ο δικος μου μο παραλαβων (+ 25 δεματα μεσα στο 2016 ) ήταν ~22 μερες απο την αποστολη και τωρα είμαι στις 50!!! να πω δλδ ολα καλα?!!

Είναι αδικαιολόγητη, όταν κάποιος γκρινιάζει στις 10 μέρες. Οταν γκρινιάζει γιατί η αποστολή του είναι απο μέσα Νοεμβρίου (που και με τα πόδια να την έφερνε κάποιος απο Ολλανδία δεν κάνει τόσο) είναι δικαιολογημένος.

Και ο πωλητής, και το Ολλανδικό ταχυδρομείο δίνουν estimation παραλαβης, με ανώτατο όριο. Οταν αυτό ξεπερνάται, και μάλιστα κατα πολύ, τότε μια χαρά μπορείς να γκρινιάξεις.

Είναι αδικαιολόγητη, όταν κάποιος γκρινιάζει στις 10 μέρες. Οταν γκρινιάζει γιατί η αποστολή του είναι απο μέσα Νοεμβρίου (που και με τα πόδια να την έφερνε κάποιος απο Ολλανδία δεν κάνει τόσο) είναι δικαιολογημένος.

Και ο πωλητής, και το Ολλανδικό ταχυδρομείο δίνουν estimation παραλαβης, με ανώτατο όριο. Οταν αυτό ξεπερνάται, και μάλιστα κατα πολύ, τότε μια χαρά μπορείς να γκρινιάξεις.

Oι προβλεπόμενες ημέρες για παραλαβή είναι 10 με 25 εργάσιμες, το προβλεπόμενο θεώρησης του δέματος ως ''χαμένο'' είναι 60 ημέρες.

Για σας από Νοέμβριο ναι δεν είναι αδικαιολόγητη η ''γκρίνια'' και η αγανάκτηση αλλά όπως διαβάζεις εδώ μέσα κάποιοι παραπονιούνται απ'τς 20 ημέρες ή τις 30 γιατί κάποτε τα έπαιρναν στις 15 ή τους είπε ο φίλος/ο ξάδερφος τους ότι δεν αργούν ποτέ.

Επίσης το προβλεπόμενο πάντα έχει και εξαιρέσεις που τις αναγράφει η αρχική ανάρτηση αυτού του άρθρου, κάτι που κανείς δεν κάνει τον κόπο πια να τον διαβάσει. Σαφέστατα αν έχουν υπάρξει διάφορες συνθήκες ( όπως είναι η πρωτοχρονιά και οι μαζικές αγορές λόγω προσφορών όπως black friday κτλπ, οι καιρικές συνθήκες, η έλλειψη προσωπικού μιας και δεν ζούμε στην Νορβηγία αλλά στην Ελλάδα της κρίσης ) η προβλεπόμενη ημερομηνία παραλαβής μπορεί να καθυστερήσει πολύ περισσότερο.

Σαφέστατα έχοντας διαβάσει τον οδηγό της 1ης σελίδας και όντας υποψιασμένος για την αναμονή τουλάχιστον 25 ημερών ήξερα που έμπλεκα.

Πλεον όχι μόνο λόγω των πολλών ημερών αναμονής δεν αξίζει για μένα αλλά και επειδή υπάρχει 50/50 πιθανότητα επιβάρυνσης από τελωνείο λόγω της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας κλπ. κλπ.

Γκρίνια δεν μου αρέσει να το θεωρήσω όλο αυτό και δεν έγραψα στο πνεύμα αυτό,διαπίστωση και απόφαση το λέω για μένα,δεν διανοούμαι να προπληρώσω ξανά κάτι το οποίο θα παραλάβω ενδεχομένως μετά από 50-60 μέρες και θα επιβαρυνθεί ενδεχομένως με έξοδα εκτελωνισμού(αυτό είναι το μόνο που δεν είχα δώσει την πρέπουσα σημασία από κεκτημένη ταχύτητα,παρήγγειλα σχεδόν αγνοώντας το ως πρόσφατη αλλαγή στην συνολική διαδικασία).

Και η ίδια όμως η διαδικασία της αναμονής εβδομάδων έχει μια κρυφή γοητεία,αγωνία οφείλω να αναγνωρίσω(με τάσεις μαζοχισμού ελαφρώς),άλλωτε με εκνεύριζε αφάνταστα και μετά το έπαιρνα στο χαλαρό...και δε βαριέσαι κλπ. ΟΚ φτάνει πάντως μια φορά...άλλη δεν χρειάζεται..δίκιο έχει ο από πάνω..skroutz και εναλλλακτικά EU warehouse.

Παιδιά όσοι παραλαμβάνετε δέματα μετά από 60+ μέρες, σε τι κατάσταση είναι? Έχω ένα με China post, έκλεισε 60 ημέρες από την τελευταία ενημέρωση. Λογικά κάποια στιγμή θα έρθει, αλλά αν παίζει να είναι σε κακή κατάσταση να ζητήσω refund και να επιστρέψει πίσω, μην περιμένω και άλλο άδικα.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Καλησπέρα παιδιά, παράγγειλα από ebay ένα προϊόν στις 23/01/2017 και ο πωλητής μου έδωσε αυτό το tracking number 88083705915 και λέει πως το έστειλε με China Post. Χρησιμοποιώ κατά βάση το 17track για εντοπισμούς δεμάτων και δεν μου εμφανίζει τίποτα ακόμα και σήμερα. Του έστειλα μήνυμα και περιμένω απάντηση. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο.

Καλησπέρα παιδιά, παράγγειλα από ebay ένα προϊόν στις 23/01/2017 και ο πωλητής μου έδωσε αυτό το tracking number 88083705915 και λέει πως το έστειλε με China Post. Χρησιμοποιώ κατά βάση το 17track για εντοπισμούς δεμάτων και δεν μου εμφανίζει τίποτα ακόμα και σήμερα. Του έστειλα μήνυμα και περιμένω απάντηση. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν είναι συστημένο.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδιά όσοι παραλαμβάνετε δέματα μετά από 60+ μέρες, σε τι κατάσταση είναι? Έχω ένα με China post, έκλεισε 60 ημέρες από την τελευταία ενημέρωση. Λογικά κάποια στιγμή θα έρθει, αλλά αν παίζει να είναι σε κακή κατάσταση να ζητήσω refund και να επιστρέψει πίσω, μην περιμένω και άλλο άδικα.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Εφόσον πέρασες τις 60 μέρες πάρε το refund και όταν έρθει με το καλό, βλέπεις.

Δεν είναι συστημένο.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Νικηφόρε. Έχω παραγγείλει κι άλλα πραγματάκια από ebay και όλα είχαν έναν Α εντοπισμό κι ας μην είναι συστημένα (αποστολές μέσω FLYT και YANWEN). Να ανησυχήσω ή απλά να περιμένω??

Το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο.

Δεν είναι συστημένο.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Νικηφόρε. Έχω παραγγείλει κι άλλα πραγματάκια από ebay και όλα είχαν έναν Α εντοπισμό κι ας μην είναι συστημένα (αποστολές μέσω FLYT και YANWEN). Να ανησυχήσω ή απλά να περιμένω??

Δε νομίζω ότι έχεις επιλογές, πέραν του να περιμένεις και να εμφανιστούν κάποια στιγμή στην πόρτα σου.

Το πιθανότερο είναι να μην έχουν καν ξεκινήσει ή να μην έχουν ενημερωθεί λόγω κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Προχθές παρέλαβα μια τσάντα που ήταν "εκεί έξω" απο τις 20\11\16. Σε άψογη κατάσταση, και το πακέτο και το περιεχόμενο.

Ακόμα και μικροπράγματα που έρχονται σε φακελάκια ποτέ δεν έφτασαν σπασμένα ή ταλαιπωρημένα. Μπορεί να αργούν αλλα τα έχουν στα πούπουλα :lol:

Κοιτά, είναι προφανώς απλή αποστολή china post...αν συνεχισει να μη σου το βγάζει το 17track, κάτι βρωμάει, αφού και τις απλές αποστολές τις βγάζει και δείχνει την πορεία τους μέχρι να βγουν από τη χώρα, τουλάχιστον...μονο να περιμένεις να περάσουν οι μερες ώστε να δικαιολογείται το dispute...

Κοιτά, είναι προφανώς απλή αποστολή china post...αν συνεχισει να μη σου το βγάζει το 17track, κάτι βρωμάει, αφού και τις απλές αποστολές τις βγάζει και δείχνει την πορεία τους μέχρι να βγουν από τη χώρα, τουλάχιστον...μονο να περιμένεις να περάσουν οι μερες ώστε να δικαιολογείται το dispute...

Για δύο παραγγελίες Νοεμβρίου με παρόμοιους αριθμούς (απλή αποστολή China Post), πουθενά δεν φαινόταν η πορεία τους. Παρέλαβα μετά δύο μήνες περίπου.

Αν δεν βγάζει κάτι το 17track δεν σημαίνει οτι κάτι "βρομάει".

Αφιερωμένο σε αυτούς που γκρινιαζουν απο τον πρώτο μηνα.!! NumberOriginDestinationStatusNetherlandsGreeceDelivered(100Days)Destination Country - Greece: ***Go to official website2017-02-03 13:44,ITEM DELIVERED, M.D. PATRAS 100μερες....!!

Αφιερωμένο σε αυτούς που γκρινιαζουν απο τον πρώτο μηνα.!! NumberOriginDestinationStatusNetherlandsGreeceDelivered(100Days)Destination Country - Greece: ***Go to official website2017-02-03 13:44,ITEM DELIVERED, M.D. PATRAS 100μερες....!!

Βάλε το t/n, δε θα στο πάρει κανείς!