Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Περίπου τόσο κάνουν, καλά σου είπαν. Απλά μερικές φορές μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο ( μερικά εμένα μου έχουν έρθει στις 50 και 60 ημέρες ). Τώρα το να μην έρθει ποτέ, τυχαίνει αλλά σπανιώς πλέον.

Το tracking θα σου βγάλει πληροφορίες στα ΕΛΤΑ όταν θα γράψει received from costumer ή despached, όταν θα ξεκινήσει το ταξίδι του δηλαδή μιας και αν δεις στην πρώτη σελίδα το information received εμφανίζεται όταν ο πωλητής ειδοποιήσει το ταχυδρομείο, ότι θα του παραδώσει το πακέτο για αποστολή.

Σε προηγούμενη παραγγελία στα ελτα εμφανίστηκε το αντικείμενα σε συσκευασία σιγκαπούρη απ την πρώτη μέρα όμως γι αυτό μου κάνει εντύπωση.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή στο έφερε ο ταχυδρόμος και το άφησε στο γραμματοκιβώτιο ???

Προσωπικά μου αφήνει μόνο πράγματα που μπαίνουν σε φάκελο ( tempered glass κτλπ ), μιας και ήταν σχετικά μεγάλο κουτί, μου άφησε χαρτάκι και πήγα και το πήρα στο ταχυδρομείο.

Σε προηγούμενη παραγγελία στα ελτα εμφανίστηκε το αντικείμενα σε συσκευασία σιγκαπούρη απ την πρώτη μέρα όμως γι αυτό μου κάνει εντύπωση.

Να το δείχνουν τα ΕΛΤΑ ενώ στο site της SG λέει Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) δεν μου έχει τύχει ποτέ. Τι να σου πω..

4d78a2f388fbcf1fc9cb3db03a28e9ec.jpg

βλέπω το ξενυχτανε τα παιδιά στο κέντρο διαλογης. λέτε να το έχω και σήμερα το μεσημεράκι? 2 ώρες είναι η Θεσσαλονίκη από την Καβάλα!! :)

Τώρα τι μπορεί να πει κανείς για τα ΕΛΤΑ? Με το που ερχονται από έξω κλείνουν κατευθείαν από ΚΔ και σε 1 μέρα είναι σε μας. Ο χαμός που υπήρχε κατά Νοέμβριο Δεκέμβριο οφειλόταν λογικά σε άδειες και είχαν θέμα προσωπικού. Τώρα σε 7-15 μέρες παραλαμβανουμε τα πάντα.

ξεκολλήσε και το δικό σου φίλε επιτέλους τσεκαρε το να δεις

Νά'σαι καλά!

Το πρώτο post που διάβασα σήμερα ήταν το δικό σου κ δεν πίστευα αυτό έγραψες. -Τόσο απογοητευμένος ήμουν , αφου το περίμενα από 5/12 -.

Τελικά παρέλαβα κ εγώ:)

Και πάλι σε ευχαριστώ !

PS. - Θα τα λέμε τώρα πια στο δικό μας topic (letv x500) :)

Ειναι καλη εποχη να παραγγειλουμε απο κινα αυτην την περιοδο ή εχουν τιποτα γιορτες τωρα ??? και γενικα ποιους μηνες-ημ/νιες να αποφευγουμε να ψωνιζουμε απο κει???

γνωριζει κανενας τιποτα?

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

2016-01-08 05:06 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

από vickmall με μηδέν ενημέρωση, τι παίζει παιδιά; ψάχνω στο google για το τι σημαίνει αυτό ,και δεν βγάζω άκρη.

“In the name of god. Impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.”

2016-01-08 05:06 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

από vickmall με μηδέν ενημέρωση, τι παίζει παιδιά; ψάχνω στο google για το τι σημαίνει αυτό ,και δεν βγάζω άκρη.

Δες απο το tracking του 4px.

Και εμενα απο 9 του μηνα εκει ειναι.

Στο δικο μου στο 4px λεει οτι εχει παει αεροδρομιο σιγκαπουρης και απλα περιμενει εκει για να το στειλουν.

Λίγο στην αρχική σελίδα να έψαχνες θα γλύτωνες το ψάξιμο στο google.:)

Δες απο το tracking του 4px.

Και εμενα απο 9 του μηνα εκει ειναι.

Στο δικο μου στο 4px λεει οτι εχει παει αεροδρομιο σιγκαπουρης και απλα περιμενει εκει για να το στειλουν.

Καταρχίν καλημέρα,και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια .

Μου γράφει αυτά:

• 2016-01-10 23:59 SINGAPORE / Arrive at Airport
  • 2016-01-10 18:00 HONGKONG / Depart from Airport
  • 2016-01-10 16:00 HONGKONG / Depart from facility
  • 2016-01-10 14:00 HONGKONG / Arrive at facility
  • 2016-01-08 04:29 Mingle,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility
  • 2016-01-08 04:29 Mingle,Shenzhen,China / Shipment operation completed
  • 2016-01-06 14:28 Shipment information received

“In the name of god. Impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.”

Στην ιδια φαση ακριβως ειναι και μενα.

Υποθετω οτι τωρα περιμενει να ανοιξουν σακο για να το βαλουν να φυγει για ελλαδα.

Αναμονη δηλαδη.

Τουλαχιστον απο οτι βλεπω,φευγει γρηγορα και σκαναρεται και εδω γρηγορα οποτε εαν βγαλει οτι το βαλανε για departure,με λιγη τυχη μετα απο 4-5 μερες θα ειναι εδω.

Στην ιδια φαση ακριβως ειναι και μενα.

Υποθετω οτι τωρα περιμενει να ανοιξουν σακο για να το βαλουν να φυγει για ελλαδα.

Αναμονη δηλαδη.

Τουλαχιστον απο οτι βλεπω,φευγει γρηγορα και σκαναρεται και εδω γρηγορα οποτε εαν βγαλει οτι το βαλανε για departure,με λιγη τυχη μετα απο 4-5 μερες θα ειναι εδω.

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω ;Μέχρι τέλος του μήνα λες να το παραλάβω;

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω ;Μέχρι τέλος του μήνα λες να το παραλάβω;

Ε πιστευω οτι εαν δε συμβει κατι απροοπτο μεχρι την αλλη βδομαδα θα τα χουμε.

Ο αλλος παραπισω 7 του το δειξε στα ελτα(και που τοτε μαλλον σκαναριστηκε σιγκαπουρη,αυτο περιμενουμε να γινει και στα δικα μας)και 12 ηταν στα ελτα της περιοχης του.

Ε πιστευω οτι εαν δε συμβει κατι απροοπτο μεχρι την αλλη βδομαδα θα τα χουμε.

Ο αλλος παραπισω 7 του το δειξε στα ελτα(και που τοτε μαλλον σκαναριστηκε σιγκαπουρη,αυτο περιμενουμε να γινει και στα δικα μας)και 12 ηταν στα ελτα της περιοχης του.

Και εγώ 7 είμαι με τους 2 παραπίσω ( :p ) και μάλιστα νωρίτερα σε ώρα, αλλα εκείνων μπήκαν στο αεροπλάνο 11 και 12 του μήνα, εμένα τίποτα ακόμα. Μάλλον είναι να μη πέσει το τσουβάλι σε καμία γωνία :lol:

EvEn DeAtH MaY DiE

Κατάλαβα,σας ευχαριστώ πολύ.Εμένα πιο πολύ με καίει να έρθουν πριν το τέλος του μήνα, δεν με καίει σε 1-2 μέρες να είναι εδώ.Καθώς πετάω για εξωτερικό μετά για μήνες!

μια γρηγορη ερωτηση ,

για αποστολη ΑΠΟ Ελλάδα προς κίνα ποσα ειναι τα μεταφορικά περιπου (400γραμμαρια,ενα κινητο ) με ΕΛΤΑ

εχει στείλει κανεις?

το tracking nr του δέματος μου(μικρής σχετικά αξίας ~26-28€) σταματά στο

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 06-01-2016 17:50 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 06-01-2016 20:50 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 06-01-2016 22:50 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 10 07-01-2016 06:31 Κ.Μ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ 10

κάτι μου λέει οτι δεν θα παραδοθεί ποτέ και κάποιος το ξαλάφρωσε.

τι θα με συμβουλεύατε να κάνω εκτός απο paypal dispute?

(αγορά απο gearbest)

μια γρηγορη ερωτηση ,

για αποστολη ΑΠΟ Ελλάδα προς κίνα ποσα ειναι τα μεταφορικά περιπου (400γραμμαρια,ενα κινητο ) με ΕΛΤΑ

εχει στείλει κανεις?

Βάλ' το σε φάκελλο (με σχετική προστασία βέβαια, bubblewrap και τα σχετικά) και στείλ' το σαν (συστημένη) επιστολή. Θα σου πάει γύρω στα €6-7.

Ακόμα και με το κουτί του να θες να το στείλεις, βάλ' το σε (μεγαλύτερο) φάκελλο και στείλ' το πάλι σαν επιστολή (θα το δεχθούν - έχω στείλει μεγάλο σχετικά tablet σε κουτί(!) σαν επιστολή - και πήγε €15!)

ΠΟΤΕ σα δέμα. Τα δέματα *αρχίζουν* από €30!

Αν είσαι σε εγγύηση, σκάναρε την απόδειξη των ΕΛΤΑ και διεκδίκησέ τα απ' το μαγαζί.

Μπορείς επίσης να τα ζητήσεις από το paypal (στα πλαίσια του paypal buyer protection).

Βάλ' το σε φάκελλο (με σχετική προστασία βέβαια, bubblewrap και τα σχετικά) και στείλ' το σαν (συστημένη) επιστολή. Θα σου πάει γύρω στα €6-7.

Ακόμα και με το κουτί του να θες να το στείλεις, βάλ' το σε (μεγαλύτερο) φάκελλο και στείλ' το πάλι σαν επιστολή (θα το δεχθούν - έχω στείλει μεγάλο σχετικά tablet σε κουτί(!) σαν επιστολή - και πήγε €15!)

ΠΟΤΕ σα δέμα. Τα δέματα *αρχίζουν* από €30!

Αν είσαι σε εγγύηση, σκάναρε την απόδειξη των ΕΛΤΑ και διεκδίκησέ τα απ' το μαγαζί.

Μπορείς επίσης να τα ζητήσεις από το paypal (στα πλαίσια του paypal buyer protection).

τι εννοεις να σκαναρω την αποδειξη απο τα ελτα?το κινητο το εχω 8 μηνες οποτε ,νομιζω, δεν εχω εγγυηση απο την paypal.Γενικα υπαρχει περιπτωση να μπορω να εχω refund ή αντικατασταση χωρις να το στειλω πισω στην κινα?

τι εννοεις να σκαναρω την αποδειξη απο τα ελτα?το κινητο το εχω 8 μηνες οποτε ,νομιζω, δεν εχω εγγυηση απο την paypal.Γενικα υπαρχει περιπτωση να μπορω να εχω refund ή αντικατασταση χωρις να το στειλω πισω στην κινα?

Σου ειπε μαγαζι για refund χωρις να μεσολαβισει η παυπαλ? Ακουγετε προτακουστο...

Btw αν γυρισετε τιποτα πισω ποτε για ρεφαντ απο παυπαλ βγαλτε και φωτογραφια το δεμα με το τρακινγκ ναμπερ να φαινεται οταν το ετοιμασει ο/η υπαλληλος...

Επιστολη το δεχονται χονδρικα αν ειναι μικροτερο απο κουτι παπουτσιων και μικροτερο απο ενα κιλο(ετσι μου ειπε η υπαλληλος) χρεωση 15,5

Edited by agatho

Οποιος βιαζεται δεν ψωνιζει απο Κινα...

οι Κινεζοι ειναι φιλοι μας και θελουν τα λεφτα μας!

Σου ειπε μαγαζι για refund χωρις να μεσολαβισει η παυπαλ? Ακουγετε προτακουστο...

Btw αν γυρισετε τιποτα πισω ποτε για ρεφαντ απο παυπαλ βγαλτε και φωτογραφια το δεμα με το τρακινγκ ναμπερ να φαινεται οταν το ετοιμασει ο/η υπαλληλος...

Επιστολη το δεχονται χονδρικα αν ειναι μικροτερο απο κουτι παπουτσιων και μικροτερο απο ενα κιλο(ετσι μου ειπε η υπαλληλος) χρεωση 15,5

δεν μου ειπε τιποτα για refund ,απλα χαλασε ενα κινητο που ειχα αγορασει και μου ειπαν αυτοι απο την κινα να το στειλω πισω για επισκευη γιατι ειναι μεσα στον 1 χρονο εγγυηση

δεν μου ειπε τιποτα για refund ,απλα χαλασε ενα κινητο που ειχα αγορασει και μου ειπαν αυτοι απο την κινα να το στειλω πισω για επισκευη γιατι ειναι μεσα στον 1 χρονο εγγυηση

Είναι νομίζω και το καλύτερο που έχεις να ελπίζεις, αφού έχεις το τηλέφωνο 8 μήνες. Πάλι καλά, γιατί (παρά το ότι ισχυρίζονται ότι δίνουν 1 χρόνο εγγύηση), *πολλά* από τα μαγαζιά κάνουν τους... Κινέζους αν χρειαστεί να κάνεις χρήση αυτής της εγγύησης.

τι εννοεις να σκαναρω την αποδειξη απο τα ελτα?

Εννοώ να σκανάρεις (ή φωτογραφίσεις) την απόδειξη για το ποσό που θα πληρώσεις στα ΕΛΤΑ για ταχυδρομικά + συστημένο για να τους στείλεις το τηλέφωνο, προκειμένου να διεκδικήσεις και το ποσό αυτό.

Αυτό όμως εφαρμόζεται κυρίως στις περιπτώσεις που παραλάβεις κάτι χαλασμένο / ελλιπές / ελαττωματικό κλπ και το επιστρέφεις.

Αφού θα το στείλεις μετά από 8 μήνες για επισκευή, τα περισσότερα μαγαζιά γράφουν στους όρους ότι εσύ θα επιβαρυνθείς με τα έξοδα για να το στείλεις, και αυτοί με τα αντίστοιχα έξοδα για να στο στείλουν πίσω.

3 φορές το banggood με ρώτησε για Refund η resend για παραγγελίες Untracked που άργησαν 50 συν μέρες. Πάντα αγορά με χρεωστικη καρτα χωρίς PayPal.

Εννοείται πως αν έρθει και η παλιά και η καινούργια παραγγελία αν θέλω να τις κρατήσω και τις 2 πάντα πληρώνω όσο είχε αυτή που άργησε και δίνω το Transaction code στο banggood ώστε να ξέρει ότι την πλήρωσα.

Βεβαίως αυτές με Untracked δεν φαίνονται στο banggood αν έφτασαν η όχι αλλά όταν βλέπουν ότι δεν πας να τους ξεγελασεις και είσαι σωστός σε όλα είναι και αυτοί χωρίς να μπλεχτει το PayPal στη μέση.

Καταρχίν καλημέρα,και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια .

Μου γράφει αυτά:

• 2016-01-10 23:59 SINGAPORE / Arrive at Airport
  • 2016-01-10 18:00 HONGKONG / Depart from Airport
  • 2016-01-10 16:00 HONGKONG / Depart from facility
  • 2016-01-10 14:00 HONGKONG / Arrive at facility
  • 2016-01-08 04:29 Mingle,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility
  • 2016-01-08 04:29 Mingle,Shenzhen,China / Shipment operation completed
  • 2016-01-06 14:28 Shipment information received

Και εγώ στα ίδια είμαι αλλά στις 12 του μηνος έφτασε - βγήκε Σιγκαπούρη! Μπορεί να τα έχουμε μέχρι και την αλλη βδομάδα ..

καλησπερα κι απο εμενα.

παρηγγειλα μια ταμπλετα απο tinydeal και δευτερα μου εστηλαν tracking number απο NLPOST στο οποιο δεν εμφανιζει ακομα τιποτα. μολις ερθει ευρωπη θα δειξει;