Jump to content

Περί... Nova γενικά

ng78

Recommended Posts

Δημ.
21 ώρες πριν, hercoulis said:

Έχετε wf calling? & αν ναι παίξτε με αυτά γιατί κάνουν διάφορα τέτοια. 

μήπως είναι και το voLTE,δε ξέρω θα τα δοκιμάσω και θα σου πω,πάντως ενημέρωσα το τεχνικό τμήμα της nova  και περιμένω απάντηση εδώ και δύο μέρες.. 

Δημ.
12 minutes ago, odim said:

μήπως είναι και το voLTE,δε ξέρω θα τα δοκιμάσω και θα σου πω,πάντως ενημέρωσα το τεχνικό τμήμα της nova  και περιμένω απάντηση εδώ και δύο μέρες.. 

Σου έχουν στείλει αριθμό αιτήματος; Εάν ναι μπορείς να τον δώσεις μέσω Chat σε εκπρόσωπο να ρωτήσεις την εξέλιξη του αιτήματος.

Hlias.

Δημ.
42 minutes ago, elkons said:

Σου έχουν στείλει αριθμό αιτήματος; Εάν ναι μπορείς να τον δώσεις μέσω Chat σε εκπρόσωπο να ρωτήσεις την εξέλιξη του αιτήματος.

ναι,το κανα και περιμένω...

Δημ.

καλά τι μουνοπανα είναι εκεί στην νόβα; ;; είχαμε συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο σταθερό και eon+ μαζί με τα κοσμοτε αθλητικά και στην εφαρμογή είχε προσφορά με την ίδια περίπου τιμή αντί για 200αρα την 300αρα. αλλά τώρα βλέπω δεν έχουν βάλει της κοσμοτε που είχαμε συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο το έξτρα πακέτο! τι λαμογια είναι ρε;;; 

Δημ.
17 minutes ago, ilka71 said:

καλά τι μουνοπανα είναι εκεί στην νόβα; ;; είχαμε συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο σταθερό και eon+ μαζί με τα κοσμοτε αθλητικά και στην εφαρμογή είχε προσφορά με την ίδια περίπου τιμή αντί για 200αρα την 300αρα. αλλά τώρα βλέπω δεν έχουν βάλει της κοσμοτε που είχαμε συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο το έξτρα πακέτο! τι λαμογια είναι ρε;;; 

Τράβα κοσμοτε… αρκετά πληρώνεις στους συγκεκριμένους.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

Δημ.
5 ώρες πριν, elkons said:

Τελικά μίλησες μαζί τους; 

Ναι μου είπανε οτί δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα,ίσως να οφειλεται στις ρυθμίσεις των συσκευών μας, πρέπει να φταίει η συσκευή του φίλου μου γιατί εγώ δεν έχω θέμα με άλλους που παίρνω τηλ,μόνο με τον δικό του αριθμό έχω θέμα...

Δημ.
4 ώρες πριν, ilka71 said:

μετά απο άπειρες συζητήσεις τα ξανά ενεργοποίησαν... 

Χωρίς να χρεώσουν 3€ έξτρα; 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

Δημ. (edited)
3 ώρες πριν, Antonio21 said:

Χωρίς να χρεώσουν 3€ έξτρα; 

πριν δίναμε 54 κάτι μαζί με τα 3 ευρώ. τώρα είναι 52.53 και τελικά είναι μαζί με το 3ευρώ στα 1.5 ευρώ λιγότερα. αλλά μέχρι να το καταλάβουν φάγαμε μια ώρα στο τσατ 

όμως και πάλι με την 300αρα είναι αυτή γραμμή με τέτοιο ping;; ;τι upload είναι αυτό;;; το πρωί πάντα είναι καλύτερα 

ρουτερ έχω ένα νοκια άσπρο όρθιο. μήπως είναι μάπα; έχουν κάποιο καλύτερο να μου στείλουν; 

20251018_222656.jpg

20251018_222742.jpg

Edited by ilka71
Δημ.
9 ώρες πριν, ilka71 said:

Μη μπλέξεις με NOVA.

Σε συμβόλαιο σταθερού + EON που λήγει 31/1/26 ζητήσαμε να μάθουμε ποσό πέναλτι για να πάμε στη Vodafone και μας είπαν κοντά στα 150€ εκ των οποίων τα 80€ είναι της EON και μας είπαν ότι δεν πάνε αναλογικά όπως τα άλλα συμβόλαια αλλά ότι υπάρχει ένα φιξ ποσό πχ 120€ για τους πρώτους Χ μήνες και μετά τους Χ μήνες μέχρι το τέλος, είναι 80€ ακατέβατα ακόμα και αν διακόψεις μια μέρα πριν!

Επίσης, ζητήσαμε να μάθουμε το πέναλτι και για κινητό που λήγει τον ίδιο μήνα και δεν μας έλεγαν! Ρωτούσαν συνεχως να μάθουν από ποια εταιρεία πήραμε προσφορά , τις παροχές και τις τιμές , είπαν "θα σας καλέσουμε πίσω" και το έκλεισαν.

Ή τα έχουν παίξει οι εκπρόσωποι της NOVA ή κάνουν διαγωνισμό στο ποιος είναι πιο αγενής.

Δημ.
1 ώρα πριν, ilka71 said:

πριν δίναμε 54 κάτι μαζί με τα 3 ευρώ. τώρα είναι 52.53 και τελικά είναι μαζί με το 3ευρώ στα 1.5 ευρώ λιγότερα. αλλά μέχρι να το καταλάβουν φάγαμε μια ώρα στο τσατ 

όμως και πάλι να την ζέστη 300αρα είναι αυτή γραμμή με τέτοιο ping;; ;τι upload είναι αυτό;;; το πρωί πάντα είναι καλύτερα 

ρουτερ έχω ένα νοκια άσπρο όρθιο. μήπως είναι μάπα; έχουν κάποιο καλύτερο να μου στείλουν; 

20251018_222656.jpg

20251018_222742.jpg

Να ζητήσεις να στο αλλάξουν…

39 minutes ago, ParafronGR said:

Μη μπλέξεις με NOVA.

Σε συμβόλαιο σταθερού + EON που λήγει 31/1/26 ζητήσαμε να μάθουμε ποσό πέναλτι για να πάμε στη Vodafone και μας είπαν κοντά στα 150€ εκ των οποίων τα 80€ είναι της EON και μας είπαν ότι δεν πάνε αναλογικά όπως τα άλλα συμβόλαια αλλά ότι υπάρχει ένα φιξ ποσό πχ 120€ για τους πρώτους Χ μήνες και μετά τους Χ μήνες μέχρι το τέλος, είναι 80€ ακατέβατα ακόμα και αν διακόψεις μια μέρα πριν!

Επίσης, ζητήσαμε να μάθουμε το πέναλτι και για κινητό που λήγει τον ίδιο μήνα και δεν μας έλεγαν! Ρωτούσαν συνεχως να μάθουν από ποια εταιρεία πήραμε προσφορά , τις παροχές και τις τιμές , είπαν "θα σας καλέσουμε πίσω" και το έκλεισαν.

Ή τα έχουν παίξει οι εκπρόσωποι της NOVA ή κάνουν διαγωνισμό στο ποιος είναι πιο αγενής.

Δυστυχως ενώ είναι αξιόλογη σε σταθερή με αυτά που διαβάζω είναι λόγος που δεν ξαναγυρνάω.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Δημ.
4 minutes ago, Nikolas14 said:

Να ζητήσεις να στο αλλάξουν…

Δυστυχως ενώ είναι αξιόλογη σε σταθερή με αυτά που διαβάζω είναι λόγος που δεν ξαναγυρνάω.

ποιο να ζητήσω; υπάρχει κάποιο καλύτερο ;

Δημ.
5 ώρες πριν, ilka71 said:

ποιο να ζητήσω; υπάρχει κάποιο καλύτερο ;

Δεν ξέρω… αν είναι 300αρα με οπτική μέχρι το διαμέρισμα η γραμμή έχει πρόβλημα.

Δημ.
4 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Δεν ξέρω… αν είναι 300αρα με οπτική μέχρι το διαμέρισμα η γραμμή έχει πρόβλημα.

μέχρι το διαμέρισμά είναι..τώρα και όλα τα πρωινά είναι μια χαρά

20251019_101233.jpg

από το κινητό s24 ultra δίπλα στο ρουτερ τώρα. γενικά σε όλα τα κινητά μας πολλές φορές σέρνεται το ίντερνετ δεν ανοίγουν βιντεακια στο YouTube, μια εφαρμογή 9 mb λέει θα κατέβει σε 5 λεπτά και μόλις κλείνουμε το wifi - γιατί με δεδομένα είναι μια χαρά- η εφαρμογή κατεβαίνει σε 3 δευτερόλεπτα. γιατί στα κινητά είναι αυτό το πρόβλημα; 

Δημ.

Ανανέωσα το συμβόλαιο του σταθερού των γονιών μου και είχα ακριβώς το ίδιο θέμα. Πήγαμε σε κατάστημα και μου έβγαλε πρόταση ανανέωσης στην ίδια ακριβώς τιμή δηλαδή στα 45 ευρώ για απεριόριστη ομιλία,100 Mbps και full pack TV δορυφορικό. Παρόλα αυτά εμείς από πέρσι τον Οκτώβριο πληρώναμε 48 ευρώ καθώς Είχαμε βάλει και τα Cosmote Sport. Μετά την ανανέωση την επόμενη ημέρα στα Cosmote Sport έλεγε σφάλμα Ε-016 ενώ στο κατάστημα μας είπαν πως θα είναι στα 45 ευρώ μέσα και αυτά. Αφού πέρασαν μερικές μέρες χθες τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως όντως είναι μέσα στην τιμή που συμφωνήσαμε και πως έχει γίνει συστημικό λάθος και δεν τα βλέπουμε και άνοιξε αίτημα ο εκπρόσωπος για να μας τα ενεργοποιησουν εκ νέου. Για να δούμε

Δημ. (edited)
14 ώρες πριν, ParafronGR said:

Μη μπλέξεις με NOVA.

Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του παρόχου να ορίσει το τέλος πρόωρης διακοπής. Υποχρεωτικά είναι:

Αναπόσβεστη επιδότηση + 1/4 υπολειπόμενων παγίων. Μπορεί να ανεβάζει το ποσό κάποια επιδότηση (πχ εξοπλισμού, εγκατάστασης, κλπ) αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να απεικονίζεται με ακρίβεια στο σχετικό πινακάκι του συμβολαίου.

15 ώρες πριν, ilka71 said:

όμως και πάλι με την 300αρα είναι αυτή γραμμή με τέτοιο ping;; ;τι upload είναι αυτό;;; το πρωί πάντα είναι καλύτερα 

Τα speedtest σου τα κάνεις με καλώδιο ή ασύρματα; Άλλο server δοκίμασες;

Είδα παρακάτω ότι μιλάς για ασύρματο. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι και να μικρύνεις το εύρος καναλιού στο WiFi σου.

Edited by minast
Δημ.
40 minutes ago, minast said:

Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του παρόχου να ορίσει το τέλος πρόωρης διακοπής. Υποχρεωτικά είναι:

Αναπόσβεστη επιδότηση + 1/4 υπολειπόμενων παγίων. Μπορεί να ανεβάζει το ποσό κάποια επιδότηση (πχ εξοπλισμού, εγκατάστασης, κλπ) αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να απεικονίζεται με ακρίβεια στο σχετικό πινακάκι του συμβολαίου.

Τα speedtest σου τα κάνεις με καλώδιο ή ασύρματα; Άλλο server δοκίμασες;

Είδα παρακάτω ότι μιλάς για ασύρματο. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι και να μικρύνεις το εύρος καναλιού στο WiFi σου.

το έχω στα 20 MHz το εύρος και στα 5 και στο 2.4 wifi. 

ανέφερα απλά ότι την ημέρα το ping και τα up/down ειναι μια χαρά, το βράδυ πέφτουν τραγικά και με καλώδιο. 

μέσω wifi όμως γενικά δεν δικαιολογείται τόσο χάλι να μην μπορείς να δεις ένα βίντεο στο YouTube! η να κάνει 5 λεπτά να κατεβάσει μια εφαρμογή 30mb από το play store!  και μιλάμε για απόσταση 4 μέτρα ρουτερ δωμάτιο ένας τοίχος  . ακόμα και δίπλα στο ρουτερ το ίδιο χαλί γίνεται με τα κινητά. 

20251019_123825.jpg

20251019_123925.jpg

Δημ.
12 minutes ago, ilka71 said:

το έχω στα 20 MHz το εύρος και στα 5 και στο 2.4 wifi. 

ανέφερα απλά ότι την ημέρα το ping και τα up/down ειναι μια χαρά, το βράδυ πέφτουν τραγικά και με καλώδιο. 

μέσω wifi όμως γενικά δεν δικαιολογείται τόσο χάλι να μην μπορείς να δεις ένα βίντεο στο YouTube! η να κάνει 5 λεπτά να κατεβάσει μια εφαρμογή 30mb από το play store!  και μιλάμε για απόσταση 4 μέτρα ρουτερ δωμάτιο ένας τοίχος  . ακόμα και δίπλα στο ρουτερ το ίδιο χαλί γίνεται με τα κινητά. 

20251019_123825.jpg

20251019_123925.jpg

Κλείσε το 2.4 και άσε μόνο το 5g. Είχα παρόμοια περίπτωση. Δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά αλλά σε εμένα δούλεψε.

Δημ.
Just now, cu2goup said:

Κλείσε το 2.4 και άσε μόνο το 5g. Είχα παρόμοια περίπτωση. Δεν ξέρω να τα λέω επιστημονικά αλλά σε εμένα δούλεψε.

η πλάκα είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες μόνη της η νόβα δίνει στους συσκευές στο σπίτι μόνο 5!ενώ είναι ενεργό από το ρουτερ.. δεν ξέρω γιατί

Δημ.
6 minutes ago, ilka71 said:

η πλάκα είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες μόνη της η νόβα δίνει στους συσκευές στο σπίτι μόνο 5!ενώ είναι ενεργό από το ρουτερ.. δεν ξέρω γιατί

Εγώ πήρα πρόσφατα την ftth 300 της Voda. Όταν λοιπόν είχα και τα 2 ανοικτά, το κινητό του πατέρα μου μπερδεύονταν και δεν έβγαζε καλό speedtest γιατί διάλεγε για κάποιο λόγο το 2.4 που ουσιαστικά δεν έχει καλή ταχύτητα.

Όταν το έκλεισα εντελώς, έστρωσε.

Δημ.
27 minutes ago, cu2goup said:

Εγώ πήρα πρόσφατα την ftth 300 της Voda. Όταν λοιπόν είχα και τα 2 ανοικτά, το κινητό του πατέρα μου μπερδεύονταν και δεν έβγαζε καλό speedtest γιατί διάλεγε για κάποιο λόγο το 2.4 που ουσιαστικά δεν έχει καλή ταχύτητα.

Όταν το έκλεισα εντελώς, έστρωσε.

Προσοχή όμως δεν έχουν όλες οι συσκευές 5GHz και δ θα βρίσκουν δίκτυο. Αυτόματα επιλέγει η συσκευή με την απόσταση.

Πάντως και με καλώδιο ο  ilka έχει θεμα, κάτι άλλο φταίει μάλλον καλωδίωση ή Router ή ONT.

Hlias.

Δημ.
29 minutes ago, elkons said:

Προσοχή όμως δεν έχουν όλες οι συσκευές 5GHz και δ θα βρίσκουν δίκτυο. Αυτόματα επιλέγει η συσκευή με την απόσταση.

Πάντως και με καλώδιο ο  ilka έχει θεμα, κάτι άλλο φταίει μάλλον καλωδίωση ή Router ή ONT.

Με καλώδιο είναι μια χαρά το πρωί. το βράδυ το ping από 4 πάει 70 και. τα κινητά που μέσω wifi συνδέονται έχουν θέμα. iphone και το δικό μου s24 ultra. εγώ λιγότερο. ο γιος και η σύζυγος παραπονιούνται. 

@cu2group πλέον η nova από το ρουτερ από προεπιλογή δίνει πλέον ΜΌΝΟ το 5αρι!  είναι ενεργό και το 2.4 αλλά δεν φαίνεται να το συνδέσεις από κινητό!