marios239 Δημ. October 21, 2025 Δημ. October 21, 2025 1 minute ago, ilka71 said: πως γίνεται στο κινητό να πιάνω 400 και στο λαπτοπ που παίρνει ίντερνετ από το ίδιο το κινητό να είναι τόσο χαμηλά η ταχύτητα; Αν συνδέεις το κινητό και το laptop με WiFi, και ειδικά αν είναι στα 2.4 GHz, πιθανός εκεί είναι το πρόβλημα σου. Έχεις το ίδιο αποτέλεσμα αν δοκιμάσεις tethering μέσω USB; 6 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student
bedazzled Δημ. October 21, 2025 Δημ. October 21, 2025 5 ώρες πριν, ilka71 said: αυτό γίνεται και στην κοσμοτε κλπ η μόνο στην nova; διορθώνεται; και με καλώδιο πάλι το ping ανεβαίνει το βράδυ πολύ. δεν είναι μόνο το wifi Όλος ο κόσμος δουλεύει με παθητική ίνα (ελέω χαμηλού κόστους). Δεν είναι θέμα LAN (Ethernet/WiFi), είναι θέμα WAN. Μπουκώνει το FTTH στις ώρες αιχμής (απόγευμα προς βράδυ που σχολάνε και ανοίγουν Netflix κλπ). 7 minutes ago, ilka71 said: πως γίνεται στο κινητό να πιάνω 400 και στο λαπτοπ που παίρνει ίντερνετ από το ίδιο το κινητό να είναι τόσο χαμηλά η ταχύτητα; Εμένα το κινητό σε 5G πιάνει χαλαρά 500+ Mbps, όμως σε hotspot λειτουργία με 802.11ax (Wi-Fi 6) στα 2.4 GHz κλειδώνει στα 286 Mbps (λογικά με κανάλι 40 MHz) και στην καλύτερη το PC πιάνει 100 Mbps (συνήθως λιγότερο, όχι πάντως κάτω από 40-50 Mbps). Για να πιάσω μεγάλες ταχύτητες μέσω hotspot, πρέπει να το γυρίσω σε 5 GHz (δυστυχώς τα Android δεν υποστηρίζουν dual-band hotspot, σε αντίθεση με τα WiFi AP των routers), όπου τότε κλειδώνει στα 1200 Mbps και εκεί ναι μεν πιάνω 500 Mbps download στο PC, όμως παλιές συσκευές (που θέλουν 2.4 GHz) είναι αδύνατο να συνδεθούν. Άρα αναγκαστικά μένουμε στα 2.4 GHz, με μικρό κανάλι, μικρότερες ταχύτητες και κάπως πιο υψηλές παρεμβολές. Εσένα μάλλον κλειδώνει σε 802.11n στα 150 Mbps, που δεν έχει την ίδια προστασία από παρεμβολές. Αναλυτικά τα εξηγεί εδώ: https://mcsindex.com/ Χοντρικά υπολόγισε ότι η πραγματική ταχύτητα του WiFi ελέω half-duplex* είναι max το 60% της ταχύτητας κλειδώματος. * half-duplex σημαίνει ότι έχει ένα κανάλι για εκπομπή και λήψη, δεν είναι όπως το Ethernet/UTP που έχει πολλούς αγωγούς για full-duplex (ταυτόχρονη λήψη + εκπομπή). 8 Παράθεση
ilka71 Δημ. October 21, 2025 Δημ. October 21, 2025 23 minutes ago, marios239 said: Αν συνδέεις το κινητό και το laptop με WiFi, και ειδικά αν είναι στα 2.4 GHz, πιθανός εκεί είναι το πρόβλημα σου. Έχεις το ίδιο αποτέλεσμα αν δοκιμάσεις tethering μέσω USB; ναι είχες δίκιο. έκανα το Hotspot του κινητού 5ghz και τώρα στο λαπτοπ έχω τις ίδιες ταχύτητες με το κινητό! 8 Παράθεση
ilka71 Δημ. October 22, 2025 Δημ. October 22, 2025 να ρωτησω και κατι παρομοιο αλλα απο την ...αναποδη στο σπιτι γιατι -παντα με 5ghz- το κινητο μεσω wifi απο το ρουτερ διπλα του ,δινει speedtest μιση σχεδον ταχυτητα απο οτι ειναι η κανονικη ,300/150?περιπου 160/50 ενω ειπαμε εκτος σπιτιου το λαπτοπ μεσω wifi hotspot 5 ghz απο το κινητο δινει περιπου οσο και του κινητου το speedtest 3 Παράθεση
aektzhs 1 Δημ. October 22, 2025 Δημ. October 22, 2025 Ήρθε στον πατέρα μου σήμερα απάντηση πως δεν βλέπουν λάθος στην ενεργοποίηση της ανανέωσης. Τώρα ξανακάνουμε αίτημα και τους είπαμε πως αν δεν τηρηθούν τα συμφωνημενα πάμε για καταγγελία,Τώρα το πήγαμε μέσω της φόρμας επίλυσης διαφόρων και ήρθε σε email ο κωδικός αιτήματος 2 Παράθεση
dasnowy Δημ. October 22, 2025 Δημ. October 22, 2025 (edited) 5 ώρες πριν, ilka71 said: να ρωτησω και κατι παρομοιο αλλα απο την ...αναποδη στο σπιτι γιατι -παντα με 5ghz- το κινητο μεσω wifi απο το ρουτερ διπλα του ,δινει speedtest μιση σχεδον ταχυτητα απο οτι ειναι η κανονικη ,300/150?περιπου 160/50 ενω ειπαμε εκτος σπιτιου το λαπτοπ μεσω wifi hotspot 5 ghz απο το κινητο δινει περιπου οσο και του κινητου το speedtest Δοκίμασε να αυξήσεις το bandwidth για να έχεις παραπάνω ταχύτητα, 20mhz είναι λίγα για να πιάσεις 300mbps. Edited October 22, 2025 by dasnowy 3 Παράθεση
ilka71 Δημ. October 22, 2025 Δημ. October 22, 2025 (edited) επειδή εδώ και λίγες μέρες δεν μεν με τίποτα να κάνω να δουλέψει το plex για να βλέπω έξω από το σπίτι παρότι έχω κάνει port forward την πόρτα του, διάβασα ότι εάν η εταιρεία έχει ενεργό το cgnat υπάρχει θέμα κατ πρέπει να τους πάρω να το απενεργοποιησουν. βλέπω ότι η wan ip αρχίζει από 100. που εάν κατάλαβα καλά σημαίνει ότι είμαι πίσω από cgnat; τι να τους πω εάν τους πάρω τηλ; θα ξέρουν η θα κάνουν τον Αλέκο; 2 ώρες πριν, ilka71 said: επειδή εδώ και λίγες μέρες δεν μεν με τίποτα να κάνω να δουλέψει το plex για να βλέπω έξω από το σπίτι παρότι έχω κάνει port forward την πόρτα του, διάβασα ότι εάν η εταιρεία έχει ενεργό το cgnat υπάρχει θέμα κατ πρέπει να τους πάρω να το απενεργοποιησουν. βλέπω ότι η wan ip αρχίζει από 100. που εάν κατάλαβα καλά σημαίνει ότι είμαι πίσω από cgnat; τι να τους πω εάν τους πάρω τηλ; θα ξέρουν η θα κάνουν τον Αλέκο; τελικά αυτό ήταν επειδή έγινε αναβάθμιση σε 300αρα ξανά ενεργοποιηθηκε αυτόματα το cgnat θέλει τόσο χρόνο για να βγάλουν το cgnat; μου είπε σε μισή ώρα, έχουν περάσει 2 και ακόμα τίποτα επίσης τώρα παρότι βράδυ βλέπω πολύ καλό ping όπως την ημέρα 5!τυχαίο η απλά σήμερα δεν έχουν μπει οι γείτονες; 7 ώρες πριν, dasnowy said: Δοκίμασε να αυξήσεις το bandwidth για να έχεις παραπάνω ταχύτητα, 20mhz είναι λίγα για να πιάσεις 300mbps. είχες δίκιο το έβαλα 80mhz και τελικιασε! Edited October 22, 2025 by ilka71 5 Παράθεση
ilka71 Δημ. October 24, 2025 Δημ. October 24, 2025 τελικά με έβγαλαν πίσω από το cgnat και όλα οκ 3 Παράθεση
ilka71 Δημ. October 24, 2025 Δημ. October 24, 2025 (edited) δεν ξέρω εάν 1...φταίει που ανέβασα το bandwidth των 5ghz στα 80 (ήταν στα 20) 2...έφτιαξε κάτι η νόβα 3... με έβγαλαν πίσω από το cgnat αλλά τώρα ακόμα και βράδυ έχω μια χαρά γραμμή. το ping στα 3 ενώ τα βράδια ανέβαινε στα 88! γραμμή 300/150 έχω τώρα Edited October 24, 2025 by ilka71 8 2 Παράθεση
aektzhs 1 Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 Day 15 χωρίς τα Cosmote Sport. Στις 21/10 μας είπαν πως δεν βρέθηκε λάθος και την ίδια ημέρα στείλαμε στην φόρμα επίλυσης διαφόρων πως αν δεν τηρήσουν τα συμφωνημενα πάμε για καταγγελία,αλλά ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε έχουν ενεργοποιήσει τα κανάλια 1 3 Παράθεση
VIPdriver Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 21 minutes ago, aektzhs 1 said: Day 15 χωρίς τα Cosmote Sport. Στις 21/10 μας είπαν πως δεν βρέθηκε λάθος και την ίδια ημέρα στείλαμε στην φόρμα επίλυσης διαφόρων πως αν δεν τηρήσουν τα συμφωνημενα πάμε για καταγγελία,αλλά ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε έχουν ενεργοποιήσει τα κανάλια Καταγγελία και ποτέ ξανά νοβα. Δυστυχώς δεν τραβάει αυτή η εταιρία. 2 1 3 Παράθεση
elkons Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 2 ώρες πριν, aektzhs 1 said: Day 15 χωρίς τα Cosmote Sport. Στις 21/10 μας είπαν πως δεν βρέθηκε λάθος και την ίδια ημέρα στείλαμε στην φόρμα επίλυσης διαφόρων πως αν δεν τηρήσουν τα συμφωνημενα πάμε για καταγγελία,αλλά ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε έχουν ενεργοποιήσει τα κανάλια Το ίδιο είχε γίνει και στον @ilka71 Στην εξυπηρέτηση τι σ λενε; 3 Παράθεση Hlias.
aektzhs 1 Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 6 ώρες πριν, elkons said: Το ίδιο είχε γίνει και στον @ilka71 Στην εξυπηρέτηση τι σ λενε; Στην εξυπηρέτηση όλοι δηλώνουν πως δεν ξέρουν και κάνουν αίτημα και πάει λέγοντας. Πριν από λίγο μου απάντησε η φόρμα στο email πως δεν τα ενεργοποιούν καθώς εγώ έχουμε παλιό μη εμπορικά διαθέσιμο πακέτο και πως θα με καλέσουν εντός κάποιων εργάσιμων ημερών. Τους δίνω διορία μέχρι την άλλη Παρασκευή αλλιώς πάμε για καταγγελία. Έχω και εγώ ένα καρτοκινητό σε αυτούς στο συρτάρι βέβαια με σπάνια χρήση αλλά θα τους το πάρω μετά από 5 χρόνια αν δεν τηρήσουν τα συμφωνημενα Το θέμα είναι πως είναι και αυτή η Cosmote Telekom τσιμπημένη και μου το ζητάει 10 παραπάνω τον μήνα ακατέβατο ποσό που δεν μπορούμε να διαθέσουμε τώρα την σήμερον ημέρα 2 4 Παράθεση
hercoulis Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 42 minutes ago, aektzhs 1 said: Στην εξυπηρέτηση όλοι δηλώνουν πως δεν ξέρουν και κάνουν αίτημα και πάει λέγοντας. Πριν από λίγο μου απάντησε η φόρμα στο email πως δεν τα ενεργοποιούν καθώς εγώ έχουμε παλιό μη εμπορικά διαθέσιμο πακέτο και πως θα με καλέσουν εντός κάποιων εργάσιμων ημερών. Με την ανανέωση δεν ανανεώνεται και το παλιό μη εμπορικά διαθέσιμο πακέτο σε νέο εμπορικά διαθέσιμο;. Μκλ τι διαβάζουμε με δαύτους. Λοιπόν το πρόβλημα της εταιρείας είναι ένα. Ότι δεν αναλαμβάνει αυτός που σηκώνει το τηλέφωνο να λύσει το πρόβλημα, παρά το μεταθέτει αλλού. Θα πρέπει με το που σηκώνει ο υπάλληλος το τηλ. να χρεώνεται το το πρόβλημα που προκύπτει μέχρι να δωθεί λύση. Όταν αποφασίσουν να το λύσουν διαδικαστικά αυτό, θα γίνουν επιτέλους συνεργάσιμοι. . 7 Παράθεση
aektzhs 1 Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 1 hour ago, hercoulis said: Με την ανανέωση δεν ανανεώνεται και το παλιό μη εμπορικά διαθέσιμο πακέτο σε νέο εμπορικά διαθέσιμο;. Μκλ τι διαβάζουμε με δαύτους. Λοιπόν το πρόβλημα της εταιρείας είναι ένα. Ότι δεν αναλαμβάνει αυτός που σηκώνει το τηλέφωνο να λύσει το πρόβλημα, παρά το μεταθέτει αλλού. Θα πρέπει με το που σηκώνει ο υπάλληλος το τηλ. να χρεώνεται το το πρόβλημα που προκύπτει μέχρι να δωθεί λύση. Όταν αποφασίσουν να το λύσουν διαδικαστικά αυτό, θα γίνουν επιτέλους συνεργάσιμοι. . Έλα ντε,αφού είναι μη εμπορικά διαθέσιμο πως το ανανέωσαν. Περιμένω στο τηλέφωνο να δω τι θα πουν,είπα 10 ημέρες έχουν διορία μέχρι την άλλη Παρασκευή να λύσουν το πρόβλημα αλλιώς η καταγγελία είναι δεδομένη. Πώς γίνεται τόσο η κυρία στο κατάστημα όσο και ο εκπρόσωπος να μου πουν πως είναι μέσα και το αίτημα δύο φορές να απορριφθεί. Την πρώτη φορά έστειλαν ένα ξερό sms πως δεν βλέπουν λάθος και τώρα λένε πως είναι μη εμπορικά διαθέσιμο το πρόγραμμα στο οποίο με ανανέωσαν και θα με καλέσουν. Τους το έχω πει πως η καταγγελία στην ΕΕΤΤ είναι δεδομένη αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Αν τελικά φτάσω σε καταγγελία(στην οποία θα βάλω συνημμένο τα λόγια του εκπροσώπου από το τσατ και την γραπτή απάντηση μέσω φόρμας και το μήνυμα της προηγούμενης φοράς)θα πάω σταθερό στην vf αν το βρω γύρω στα 20 και θα βάλω το full pack μαζί με τα Nova Sports στην Cosmote με 31(μπορεί και πιο κάτω αν πιέσω)και θα λήξει η υπόθεση 4 Παράθεση
elkons Δημ. October 29, 2025 Δημ. October 29, 2025 Δε φαίνεται να συμφέρει όμως εάν πάρεις 20€ σταθερό και 31€ τηλεόραση συνολικά 51€. Ζήτα συνδυαστική προσφορά ,συνήθως για φορητότητα δίνουν καλες τιμές. Ο θείος μου από NOVA VDSL 50 και ΕΟΝ Full έδινε 51€ και έκανε φορητότητα Cosmote DoblePlay 50+TV Full pack 38,70€ ένα πάγιο δώρο. Ε μετά έπεισε η Cosmote για κινητή από NOVA Unlimited all (με τον κόφτη) 21€ σε Gigamax Unlimited 19,90 (με εκπτώσεις λόγω σταθερής και MagentaONE). Έχει και συνέχεια, έστειλε η NOVA 250€ Internet + tv (δεν ήταν συνδυαστική η τηλεόραση, ωστόσο την έκοψαν με τη σταθερή μόνοι τους) ενώ όταν έκανε υπολογισμό με το πινακάκι έβγαινε 80€. Όταν ρωτησε μετά από καιρό είπαν 120€ και έστειλαν RF. Είπαν να το πληρώσει όποτε θέλει, εάν δε το πληρώσει ποτέ απλά δε θα μπόρεσε να επιτρέψει στη Nova χωρίς κάποια εγγύηση. Για το κινητό ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν έστειλαν ποτέ τη ρήτρα διακοπής ούτε ενοχλούν 🙂 6 Παράθεση Hlias.
Gv2008 Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 https://www.skai.gr/news/business/anavathmismeni-eksypiretisi-o-deddie-yiothetei-tis-texnologies-tou-mellontos https://www.skai.gr/news/business/nova-ta-xaraktiristika-pou-odigisan-ton-deddie-stin-epilogi-tou-paroxou 6 Παράθεση
VIPdriver Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 46 minutes ago, Gv2008 said: https://www.skai.gr/news/business/anavathmismeni-eksypiretisi-o-deddie-yiothetei-tis-texnologies-tou-mellontos https://www.skai.gr/news/business/nova-ta-xaraktiristika-pou-odigisan-ton-deddie-stin-epilogi-tou-paroxou Απο σβερκο ψωνισαν 7 Παράθεση
Chrischal1908 Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 (edited) 27 minutes ago, VIPdriver said: Απο σβερκο ψωνισαν Δικτυάρα! 😂💪 Edited October 30, 2025 by Chrischal1908 2 Παράθεση
hercoulis Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 Δηλαδή θα βλέπουν την κατανάλωση του ρεύματος από τον καναπέ. Χωρίς να κοιτάνε ρολόγια. 4 Παράθεση
elkons Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 1 minute ago, hercoulis said: Δηλαδή θα βλέπουν την κατανάλωση του ρεύματος από τον καναπέ. Χωρίς να κοιτάνε ρολόγια. Αρα χάνει πολύς κόσμος τη δουλειά του:( 4 Παράθεση Hlias.
hercoulis Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 Ναι, τώρα έχουν χαθεί και έχουν φύγει όλοι. 1 εκατομμύριο συσκευές λέει θα βάλουν. 3 2 Παράθεση
Bas Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 43 minutes ago, hercoulis said: Δηλαδή θα βλέπουν την κατανάλωση του ρεύματος από τον καναπέ. Χωρίς να κοιτάνε ρολόγια. 41 minutes ago, elkons said: Αρα χάνει πολύς κόσμος τη δουλειά του:( Δημιουργούνται θέσεις εργασίας κατασκευής καναπέδων 😉 1 6 Παράθεση
bedazzled Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 On 29/10/2025 at 10:26 ΜΜ, elkons said: Δε φαίνεται να συμφέρει όμως εάν πάρεις 20€ σταθερό και 31€ τηλεόραση συνολικά 51€. Ζήτα συνδυαστική προσφορά ,συνήθως για φορητότητα δίνουν καλες τιμές. Ο θείος μου από NOVA VDSL 50 και ΕΟΝ Full έδινε 51€ και έκανε φορητότητα Cosmote DoblePlay 50+TV Full pack 38,70€ ένα πάγιο δώρο. Ε μετά έπεισε η Cosmote για κινητή από NOVA Unlimited all (με τον κόφτη) 21€ σε Gigamax Unlimited 19,90 (με εκπτώσεις λόγω σταθερής και MagentaONE). Έχει και συνέχεια, έστειλε η NOVA 250€ Internet + tv (δεν ήταν συνδυαστική η τηλεόραση, ωστόσο την έκοψαν με τη σταθερή μόνοι τους) ενώ όταν έκανε υπολογισμό με το πινακάκι έβγαινε 80€. Όταν ρωτησε μετά από καιρό είπαν 120€ και έστειλαν RF. Είπαν να το πληρώσει όποτε θέλει, εάν δε το πληρώσει ποτέ απλά δε θα μπόρεσε να επιτρέψει στη Nova χωρίς κάποια εγγύηση. Για το κινητό ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν έστειλαν ποτέ τη ρήτρα διακοπής ούτε ενοχλούν 🙂 Στο bold εννοείς ότι έχει και κινητό Nova, το οποίο δεν του έκοψαν; Εγώ είχα μια Nova ADSL στην οποία ζήτησα διακοπή, προσπάθησαν να με μεταπείσουν να μείνω με 6 πάγια δώρο γιατί λέει είμαι καλός πελάτης (ζήτησα να σταλεί γραπτώς, αλλά η υπεύθυνη μου είναι ότι η προσφορά είναι στο «μιλητό»), πέρασαν κάποιοι μήνες και δεν είδα ούτε ένα δωρεάν πάγιο (γι' αυτό και δεν τους πλήρωσα), έρχονταν κανονικά λογαριασμοί (μέχρι και τέλος διατήρησης αριθμού μου χρεώσανε). Ξαναπαίρνω και ζητάω διακοπή επιτακτικά (όπως και έγινε) χωρίς αντιπροσφορά, αλλά πλέον έχει μείνει ένα φέσι γύρω στα €80 και σκέφτομαι αν υπάρχει πιθανότητα να μου κόψουν το Q VIP (ξέρω είναι λίγο μπάχαλο εσωτερικά, άλλο τμήμα η Q, άλλο η Nova). Την ADSL την έκοψα γιατί: 1) ζητούσαν παραπάνω λεφτά από όσα ζητάει η ΔΕΗ για 500 Mbps FTTH, 2) αυξάνουν τιμές και καλά λόγω πληθωρισμού (μάλλον δεν έχουν ακουστά τον Moore's law, που επί 30 συναπτά έτη ρίχνει τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες -> θυμηθείτε πόσα πληρώναμε για τηλ/ίντερνετ το 1995 -> τα τρόφιμα είναι λογικό να αυξάνονται, γιατί σε αντίθεση με τα transistors, δεν διπλασιάζονται κάθε 18-24 μήνες), 3) έπιανα γύρω στα 19-20 Mbps down και μόνο 1 Mbps up, 4) το Q VIP με κόστος €8,25/μήνα πιάνει για πλάκα 500 Mbps down 30 Mbps up. Βασικά το μόνο που μου λείπει από την ADSL είναι η πραγματική, routable IP (κυρίως για p2p apps στυλ torrent seeding & online gaming), αλλά πλέον δεν πολυασχολούμαι με αυτά, οπότε το δέχτηκα ως συμβιβασμό στα πλαίσια μείωσης του κόστους και αύξησης της ταχύτητας (ειδικά στο upload δεινοπαθούσα να ανεβάσω π.χ. βίντεο αρχεία). Να ανησυχώ που τους πιστόλιασα; Θα το κυνηγήσουν δικαστικά; Σε τυχόν ανανέωση του Q VIP (του χρόνου) θα μου ζητήσουν εγγύηση; (δεν στέκει σε προπληρωμένο, αλλά λέμε τώρα) Επίσης θυμάμαι υπάρχει μια υπηρεσία στυλ Τειρεσίας (Τηλεγνούς?) που βλέπουν χρέη και δεν ξέρω αν θα έχω θέμα μελλοντικά (αν βάλω FTTH, το σκέφτομαι μόνο μέσω ΔΕΗ, αν και με προβληματίζει το μόνιμο CGNAT που ακούω ότι έχει, ακόμα με τα €3 της static IP -> δεν ξέρω αν ισχύει, έτσι διαβάζω στο adslgr). Το πολύ-πολύ θα κάνω μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ ότι με παραπλάνησαν με την δήθεν προσφορά (6 πάγια δωρεάν), η οποία δεν έγινε ποτέ πράξη και συνέχισαν να με χρεώνουν κανονικά παρά τη θέλησή μου. 7 ώρες πριν, Gv2008 said: https://www.skai.gr/news/business/anavathmismeni-eksypiretisi-o-deddie-yiothetei-tis-texnologies-tou-mellontos https://www.skai.gr/news/business/nova-ta-xaraktiristika-pou-odigisan-ton-deddie-stin-epilogi-tou-paroxou Βασικά δεν ξέρω γιατί διάλεξαν λύση κινητής για τους μετρητές... Εμάς στο υπόγειο δεν πιάνει καν σήμα 4G, δεν ξέρω αν θα πιάνει εκεί μέσα το LTE-M. Με το ζόρι 2G ίσως, αλλά δεν βλέπω να διάλεξαν 2G (μάλλον γιατί πάει για κατάργηση, όπως και ο χαλκός)... Εντωμεταξύ η ΔΕΗ έχει απλώσει κουλούρες FTTH δίπλα στις κολώνες ρεύματος και μαθαίνω ότι με το smart readiness θα συνδεθούν οι μετρητές (και το ασανσέρ/λεβητοστάσιο) με οπτικές ίνες. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Με ποιό κριτήριο τους συμφέρει καλύτερα το LTE-M της Nova και όχι το FTTH της FiberGrid (ΔΕΗ); Εκτός και αν παίξει συνέργεια του στυλ «δώκε μου SIM Nova, να σου δώκω FTTH χονδρική» (προς το παρόν η Nova παίρνει από ΟΤΕ, οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο να ρίξει τις τιμές των FTTH) 3 Παράθεση
elkons Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 5 minutes ago, bedazzled said: Στο bold εννοείς ότι έχει και κινητό Nova, το οποίο δεν του έκοψαν; Λοιπόν έφυγε για σταθερή από Nova σε Cosmote και είχε ξεχωριστά ΕΟΝ με Internet αλλά αυτή την έκοψαν και αυτή. Μόλις συνδέθηκε στη Cosmote έστειλε η NOVA γράμμα στο σπίτι για την ρήτρα διακοπής, όπου το ποσό ήταν λάθος. Μετά τον πήρε η Cosmote για προσφορά να φύγει απο NOVA κινητή σε Cosmote. Μόλις συνδέθηκε στη Cosmote το κινητό ,η Nova δεν έστειλε ποτέ ούτε ενόχλησε που έκοψε το συμβόλαιο. Δεν ζήτησαν ποτέ ρήτρα διακοπής ούτε ξέρουμε ποσό είναι. 4 Παράθεση Hlias.
Recommended Posts