bedazzled Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 5 ώρες πριν, elkons said: Αρα χάνει πολύς κόσμος τη δουλειά του:( Στα τσακίδια τα λαμόγια: https://www.insomnia.gr/forums/topic/846416-μου-ήρθε-πρόστιμο-από-την-δεδδηε/ 4 Παράθεση
elkons Δημ. October 30, 2025 Δημ. October 30, 2025 11 minutes ago, bedazzled said: σκέφτομαι αν υπάρχει πιθανότητα να μου κόψουν το Q VIP (ξέρω είναι λίγο μπάχαλο εσωτερικά, άλλο τμήμα η Q, άλλο η Nova). Όχι δεν γίνεται καθώς πρόκειται για καρτοκινητή και είναι προπληρωμένο πακέτο. Το χρέος αφορά συμβόλαια. 4 Παράθεση Hlias.
minast Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 7 ώρες πριν, bedazzled said: Στο bold εννοείς ότι έχει και κινητό Nova, το οποίο δεν του έκοψαν; Εγώ είχα μια Nova ADSL στην οποία ζήτησα διακοπή, προσπάθησαν να με μεταπείσουν να μείνω με 6 πάγια δώρο γιατί λέει είμαι καλός πελάτης (ζήτησα να σταλεί γραπτώς, αλλά η υπεύθυνη μου είναι ότι η προσφορά είναι στο «μιλητό»), πέρασαν κάποιοι μήνες και δεν είδα ούτε ένα δωρεάν πάγιο (γι' αυτό και δεν τους πλήρωσα), έρχονταν κανονικά λογαριασμοί (μέχρι και τέλος διατήρησης αριθμού μου χρεώσανε). Ξαναπαίρνω και ζητάω διακοπή επιτακτικά (όπως και έγινε) χωρίς αντιπροσφορά, αλλά πλέον έχει μείνει ένα φέσι γύρω στα €80 και σκέφτομαι αν υπάρχει πιθανότητα να μου κόψουν το Q VIP (ξέρω είναι λίγο μπάχαλο εσωτερικά, άλλο τμήμα η Q, άλλο η Nova). Την ADSL την έκοψα γιατί: 1) ζητούσαν παραπάνω λεφτά από όσα ζητάει η ΔΕΗ για 500 Mbps FTTH, 2) αυξάνουν τιμές και καλά λόγω πληθωρισμού (μάλλον δεν έχουν ακουστά τον Moore's law, που επί 30 συναπτά έτη ρίχνει τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες -> θυμηθείτε πόσα πληρώναμε για τηλ/ίντερνετ το 1995 -> τα τρόφιμα είναι λογικό να αυξάνονται, γιατί σε αντίθεση με τα transistors, δεν διπλασιάζονται κάθε 18-24 μήνες), 3) έπιανα γύρω στα 19-20 Mbps down και μόνο 1 Mbps up, 4) το Q VIP με κόστος €8,25/μήνα πιάνει για πλάκα 500 Mbps down 30 Mbps up. Βασικά το μόνο που μου λείπει από την ADSL είναι η πραγματική, routable IP (κυρίως για p2p apps στυλ torrent seeding & online gaming), αλλά πλέον δεν πολυασχολούμαι με αυτά, οπότε το δέχτηκα ως συμβιβασμό στα πλαίσια μείωσης του κόστους και αύξησης της ταχύτητας (ειδικά στο upload δεινοπαθούσα να ανεβάσω π.χ. βίντεο αρχεία). Να ανησυχώ που τους πιστόλιασα; Θα το κυνηγήσουν δικαστικά; Σε τυχόν ανανέωση του Q VIP (του χρόνου) θα μου ζητήσουν εγγύηση; (δεν στέκει σε προπληρωμένο, αλλά λέμε τώρα) Επίσης θυμάμαι υπάρχει μια υπηρεσία στυλ Τειρεσίας (Τηλεγνούς?) που βλέπουν χρέη και δεν ξέρω αν θα έχω θέμα μελλοντικά (αν βάλω FTTH, το σκέφτομαι μόνο μέσω ΔΕΗ, αν και με προβληματίζει το μόνιμο CGNAT που ακούω ότι έχει, ακόμα με τα €3 της static IP -> δεν ξέρω αν ισχύει, έτσι διαβάζω στο adslgr). Το πολύ-πολύ θα κάνω μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ ότι με παραπλάνησαν με την δήθεν προσφορά (6 πάγια δωρεάν), η οποία δεν έγινε ποτέ πράξη και συνέχισαν να με χρεώνουν κανονικά παρά τη θέλησή μου. Βασικά δεν ξέρω γιατί διάλεξαν λύση κινητής για τους μετρητές... Εμάς στο υπόγειο δεν πιάνει καν σήμα 4G, δεν ξέρω αν θα πιάνει εκεί μέσα το LTE-M. Με το ζόρι 2G ίσως, αλλά δεν βλέπω να διάλεξαν 2G (μάλλον γιατί πάει για κατάργηση, όπως και ο χαλκός)... Εντωμεταξύ η ΔΕΗ έχει απλώσει κουλούρες FTTH δίπλα στις κολώνες ρεύματος και μαθαίνω ότι με το smart readiness θα συνδεθούν οι μετρητές (και το ασανσέρ/λεβητοστάσιο) με οπτικές ίνες. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Με ποιό κριτήριο τους συμφέρει καλύτερα το LTE-M της Nova και όχι το FTTH της FiberGrid (ΔΕΗ); Εκτός και αν παίξει συνέργεια του στυλ «δώκε μου SIM Nova, να σου δώκω FTTH χονδρική» (προς το παρόν η Nova παίρνει από ΟΤΕ, οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο να ρίξει τις τιμές των FTTH) Έπιασες αρκετά θέματα, σχολιάζω χωριστά το καθένα. Πλέον και οι τρεις "μεγάλοι" πάροχοι κάνουν αναπροσαρμογή παγίου, έχει εγκριθεί από την ΕΕΤΤ. Κατά τα άλλα, με 80€ δεν μπαίνεις σε ΤΗΛΕΓΝΟΥ, αλλά θα φαίνεται ως οφειλή και πιθανόν θα την διεκδικήσουν στο μέλλον. Ιδανικά θα έπρεπε να είχες στείλει αμφισβήτηση εξαρχής όταν δεν τήρησαν τα δωρεάν πάγια. Η αμέσως καλύτερη στιγμή είναι τώρα 🙂 Όσον αφορά στην τηλεμέτρηση, το δίκτυο κινητής είναι οικονομοτεχνικά η καλύτερη λύση, και μάλιστα με διαφορά. Μην σκέφτεσαι απλό LTE και 5G, τόσο το NB-IOT όσο και το LTE-M, έχουν χαρακτηριστικά ακριβώς για αυτή τη δουλειά. Το GPON έχει σημαντικά μειονεκτήματα για τέτοια χρήση, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά. Το smart readiness προβλέπει αναμονή για τους μετρητές, αλλά στην πράξη δεν χρησιμοποιείται, ούτε αναμένεται να αξιοποιηθεί στο μέλλον. Η προμήθεια του ΔΕΔΔΗΕ για μετρητές και κάρτες επικοινωνίας δεν μπλέκεται καθόλου με τηλεπικοινωνίες τελικών χρηστών, ούτε με ΔΕΗ, ΟΤΕ ή άλλον πάροχο. 5 Παράθεση
bedazzled Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 3 ώρες πριν, minast said: Έπιασες αρκετά θέματα, σχολιάζω χωριστά το καθένα. Πλέον και οι τρεις "μεγάλοι" πάροχοι κάνουν αναπροσαρμογή παγίου, έχει εγκριθεί από την ΕΕΤΤ. Κατά τα άλλα, με 80€ δεν μπαίνεις σε ΤΗΛΕΓΝΟΥ, αλλά θα φαίνεται ως οφειλή και πιθανόν θα την διεκδικήσουν στο μέλλον. Ιδανικά θα έπρεπε να είχες στείλει αμφισβήτηση εξαρχής όταν δεν τήρησαν τα δωρεάν πάγια. Η αμέσως καλύτερη στιγμή είναι τώρα 🙂 Όσον αφορά στην τηλεμέτρηση, το δίκτυο κινητής είναι οικονομοτεχνικά η καλύτερη λύση, και μάλιστα με διαφορά. Μην σκέφτεσαι απλό LTE και 5G, τόσο το NB-IOT όσο και το LTE-M, έχουν χαρακτηριστικά ακριβώς για αυτή τη δουλειά. Το GPON έχει σημαντικά μειονεκτήματα για τέτοια χρήση, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά. Το smart readiness προβλέπει αναμονή για τους μετρητές, αλλά στην πράξη δεν χρησιμοποιείται, ούτε αναμένεται να αξιοποιηθεί στο μέλλον. Η προμήθεια του ΔΕΔΔΗΕ για μετρητές και κάρτες επικοινωνίας δεν μπλέκεται καθόλου με τηλεπικοινωνίες τελικών χρηστών, ούτε με ΔΕΗ, ΟΤΕ ή άλλον πάροχο. Έχω πολύ κακή εμπειρία με το λογιστήριό τους (από το 2004, εποχές προπληρωμένου Forthnet -για όσους θυμούνται-). Και τότε (ενώ δεν το ανανέωσα) το γύρισαν μόνοι τους σε αορίστου χρόνου... φυσικά δεν εισέπραξαν τίποτα. Δεν πιστεύω ότι θα βγάλω άκρη (εφόσον δεν το πήρα γραπτώς και δεν έκανα ηχογράφηση κλήσης). Και παλιότερα που ήμουν Wind μου είχαν τάξει VDSL με €15/μήνα (γραπτώς κιόλας με email, αλλά δεν τηρήθηκε), έφυγα για Cosmote αφήνοντας τον τελευταίο λογαριασμό της Wind απλήρωτο (αφού δεν τηρήθηκε η υπόσχεση της Wind για χαμηλότερο πάγιο), ξαναγύρισα μετά στη Nova και δεν θυμάμαι να μου είπαν κάτι (ίσως σβήστηκε επειδή δεν ήταν μεγάλο ποσό; νομίζω στη 5ετία παραγράφεται, αλλά πρέπει να ήταν μικρότερο χρονικό διάστημα). Αναπροσαρμογή παγίου θα κάνει και η ΔΕΗ; Δεν έχω δει κάτι μέχρι στιγμής. Στη Nova επίσης με είχε εξαπατήσει ένας πωλητής τηλεφωνικά σε διετή ανανέωση της ADSL όταν τον ρώτησα αν θα υπάρξει πληθωριστική αναπροσαρμογή (επειδή κάτι είχε πάρει το αυτί μου στη Vodafone) και μου είπε ρητά όχι (και ηχογραφούσαν και την κλήση). Θα μου πεις το συμβόλαιο πιθανώς το αναγράφει, αλλά δεν είναι παράνομο ΚΑΙ ανήθικο να σου λένε ψέματα στο τηλ, κόντρα στους όρους του συμβολαίου; Αυτά είδα και τα βρόντηξα. Το GPON τι μειονεκτήματα έχει; Δεν μπορεί να στείλει μερικά KiloBytes δεδομένων για την τηλεμέτρηση; Η κινητή το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι δεν θέλει να περνάς καλώδια (που σίγουρα έχει κάποιο κόστος, όχι ιδιαίτερα μεγάλο αν μπει κολλητά με σιλικόνη η ίνα). Προσωπικά πιστεύω ότι είχε προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια (προ FiberGrid) ότι θα πάνε με λύση κινητής, έχουν υπογραφεί οι μελέτες, έχει παραγγελθεί ο εξοπλισμός, οπότε να κάνουν πίσω και να τα πετάξουν όλα στα σκουπίδια; Δεν γίνεται. Το μόνο «παρήγορο» (λέμε τώρα) είναι ότι βάσει μελετών έχουν διαπιστώσει ότι το δίκτυο κινητής της Nova/Victus αντέχει τον φόρτο (ακόμα και με όσους έχουν Q VIP και το ξεσκίζουν), οπότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αυτά με LTE-M που δεν έχει slicing όπως το 5G SA. 2 Παράθεση
elkons Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 Το LTE-M είναι διαφορικό από το παραδοσιακό LTE που έχουμε στα κινητά. Ειδικά σε κάλυψη. 3 Παράθεση Hlias.
minast Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 29 minutes ago, bedazzled said: Έχω πολύ κακή εμπειρία με το λογιστήριό τους (από το 2004, εποχές προπληρωμένου Forthnet -για όσους θυμούνται-). Και τότε (ενώ δεν το ανανέωσα) το γύρισαν μόνοι τους σε αορίστου χρόνου... φυσικά δεν εισέπραξαν τίποτα. Δεν πιστεύω ότι θα βγάλω άκρη (εφόσον δεν το πήρα γραπτώς και δεν έκανα ηχογράφηση κλήσης). Και παλιότερα που ήμουν Wind μου είχαν τάξει VDSL με €15/μήνα (γραπτώς κιόλας με email, αλλά δεν τηρήθηκε), έφυγα για Cosmote αφήνοντας τον τελευταίο λογαριασμό της Wind απλήρωτο (αφού δεν τηρήθηκε η υπόσχεση της Wind για χαμηλότερο πάγιο), ξαναγύρισα μετά στη Nova και δεν θυμάμαι να μου είπαν κάτι (ίσως σβήστηκε επειδή δεν ήταν μεγάλο ποσό; νομίζω στη 5ετία παραγράφεται, αλλά πρέπει να ήταν μικρότερο χρονικό διάστημα). Αναπροσαρμογή παγίου θα κάνει και η ΔΕΗ; Δεν έχω δει κάτι μέχρι στιγμής. Στη Nova επίσης με είχε εξαπατήσει ένας πωλητής τηλεφωνικά σε διετή ανανέωση της ADSL όταν τον ρώτησα αν θα υπάρξει πληθωριστική αναπροσαρμογή (επειδή κάτι είχε πάρει το αυτί μου στη Vodafone) και μου είπε ρητά όχι (και ηχογραφούσαν και την κλήση). Θα μου πεις το συμβόλαιο πιθανώς το αναγράφει, αλλά δεν είναι παράνομο ΚΑΙ ανήθικο να σου λένε ψέματα στο τηλ, κόντρα στους όρους του συμβολαίου; Αυτά είδα και τα βρόντηξα. Το GPON τι μειονεκτήματα έχει; Δεν μπορεί να στείλει μερικά KiloBytes δεδομένων για την τηλεμέτρηση; Η κινητή το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι δεν θέλει να περνάς καλώδια (που σίγουρα έχει κάποιο κόστος, όχι ιδιαίτερα μεγάλο αν μπει κολλητά με σιλικόνη η ίνα). Προσωπικά πιστεύω ότι είχε προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια (προ FiberGrid) ότι θα πάνε με λύση κινητής, έχουν υπογραφεί οι μελέτες, έχει παραγγελθεί ο εξοπλισμός, οπότε να κάνουν πίσω και να τα πετάξουν όλα στα σκουπίδια; Δεν γίνεται. Το μόνο «παρήγορο» (λέμε τώρα) είναι ότι βάσει μελετών έχουν διαπιστώσει ότι το δίκτυο κινητής της Nova/Victus αντέχει τον φόρτο (ακόμα και με όσους έχουν Q VIP και το ξεσκίζουν), οπότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Αυτά με LTE-M που δεν έχει slicing όπως το 5G SA. Σε εποχή forthnet κι εγώ είχα πρόβλημα όταν θεωρούσαν ότι έπρεπε να τους πληρώνω πάγια για γραμμή που είχε διακοπεί. Ευτυχώς πιο πρόσφατα δεν είχα αστοχίες. Όταν έγινε η συγχώνευση Nova/Wind αυξήθηκαν αρκετά τα σφάλματα (εμπειρίες τρίτων), αλλά έχουν επιστρέψει σε κάποια κανονικότητα. Αυξήσεις λόγω πληθωρισμού εξ' όσων γνωρίζω έχουν βάλει προς το παρόν οι τρεις "μεγάλοι" (Cosmote, Nova, Vodafone). Δυστυχώς η δυνατότητα έχει εγκριθεί από την Ρυθμιστική Αρχή, επομένως όποιος κρίνει ότι τον συμφέρει, μπορεί να το εφαρμόσει (σε νέα συμβόλαια). Η ΔΕΗ ακόμα μαζεύει πελάτες, και μάλιστα με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Το GPON μεταξύ άλλων απαιτεί περισσότερη ενέργεια, εγκαταστάσεις υποδομής, και ταυτόχρονα απαιτεί πλήρεις πόρους για κάθε σύνδεση (ένα split πάνω στην ίνα, τα οποία είναι πεπερασμένα). Τα NB-IOT και LTE-M απαιτούν μηδενική υποδομή, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και επιβαρύνουν το δίκτυο κινητής πολύ λιγότερο απ' ότι μία "κανονική" σύνδεση LTE ή 5G. Εξάλλου αποτελεί συνήθη υλοποίηση αλλού στην Ευρώπη και τον κόσμο για τηλεμέτρηση τελικών καταναλωτών, πολύ περισσότερο από οπτικές. Σταθερές συνδέσεις τηλεμέτρησης βρίσκουμε συνήθως σε σταθμούς παραγωγής (πχ φωτοβολταϊκά ή αιολικά), μαζί με δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου. 2 Παράθεση
bedazzled Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 56 minutes ago, elkons said: Το LTE-M είναι διαφορικό από το παραδοσιακό LTE που έχουμε στα κινητά. Ειδικά σε κάλυψη. Ξέρω τι είναι, μια lite έκδοση του 4G, που όμως χρησιμοποιεί τις ίδιες κεραίες, απλά σε χαμηλότερες ταχύτητες... Μιας και μιλάς για κάλυψη, πλέον πήραν έγκριση να αυξήσουν την ισχύ εκπομπής στους σταθμούς βάσης (ήταν στο 60-80% των διεθνών ορίων), οπότε αναμένεται βελτίωση της κάλυψης για όλους. Δεν ξέρω αν έγινε για το LTE-M, αλλά σίγουρα θα βοηθηθεί κι αυτό. 3 Παράθεση
elkons Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 Θα ψηφιστεί και μετά αφού βγει επίσημα απόφαση θα ανέβουν. Έχασα επεισόδιο; Λογικά μέχρι το τέλος του έτους θα ψηφιστεί στη Βουλή. Δεν έγινε για το LTE-M απλά είμαστε και σε αυτό στον πάτο της Ευρώπης, είναι γελοία τα σημερινά όρια. 3 Παράθεση Hlias.
bedazzled Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 19 minutes ago, minast said: Σε εποχή forthnet κι εγώ είχα πρόβλημα όταν θεωρούσαν ότι έπρεπε να τους πληρώνω πάγια για γραμμή που είχε διακοπεί. Ευτυχώς πιο πρόσφατα δεν είχα αστοχίες. Όταν έγινε η συγχώνευση Nova/Wind αυξήθηκαν αρκετά τα σφάλματα (εμπειρίες τρίτων), αλλά έχουν επιστρέψει σε κάποια κανονικότητα. Αυξήσεις λόγω πληθωρισμού εξ' όσων γνωρίζω έχουν βάλει προς το παρόν οι τρεις "μεγάλοι" (Cosmote, Nova, Vodafone). Δυστυχώς η δυνατότητα έχει εγκριθεί από την Ρυθμιστική Αρχή, επομένως όποιος κρίνει ότι τον συμφέρει, μπορεί να το εφαρμόσει (σε νέα συμβόλαια). Η ΔΕΗ ακόμα μαζεύει πελάτες, και μάλιστα με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Το GPON μεταξύ άλλων απαιτεί περισσότερη ενέργεια, εγκαταστάσεις υποδομής, και ταυτόχρονα απαιτεί πλήρεις πόρους για κάθε σύνδεση (ένα split πάνω στην ίνα, τα οποία είναι πεπερασμένα). Τα NB-IOT και LTE-M απαιτούν μηδενική υποδομή, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και επιβαρύνουν το δίκτυο κινητής πολύ λιγότερο απ' ότι μία "κανονική" σύνδεση LTE ή 5G. Εξάλλου αποτελεί συνήθη υλοποίηση αλλού στην Ευρώπη και τον κόσμο για τηλεμέτρηση τελικών καταναλωτών, πολύ περισσότερο από οπτικές. Σταθερές συνδέσεις τηλεμέτρησης βρίσκουμε συνήθως σε σταθμούς παραγωγής (πχ φωτοβολταϊκά ή αιολικά), μαζί με δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις μια ίνα σε κάθε μετρητή. Κάτω στο υπόγειο έχει 25 μετρητές, οπότε αρκεί μια ίνα και οι 25 μετρητές να κουμπώσουν με Ethernet/UTP. Για την ενέργεια αμφιβάλλω, γιατί θεωρείται ενεργειακά αποδοτικό (ESG compliant), ειδικά συγκριτικά με την DSL που θέλει ενεργοβόρα DSP. Είναι λογικό να είναι συνήθης πρακτική, γιατί η οπτική είναι σχετικά νέο φρούτο σε πολλές χώρες... Αν υπήρχε από τα 90s, τώρα θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες ότι έχουν σταθερές συνδέσεις σε ΑΠΕ. Δηλαδή πάνω σε μια βουνοκορφή -που δεν υπάρχει DSL/FTTH- βάζουν σταθερή σύνδεση; Τι τύπου; Μισθωμένη ίνα; Εκεί πάνω έχει περισσότερο νόημα η κινητή (δύσκολα θα βρεις βουνό χωρίς 4G) ή έστω κάποιο μικροκυματικό λινκ. 4 minutes ago, elkons said: Θα ψηφιστεί και μετά αφού βγει επίσημα απόφαση θα ανέβουν. Έχασα επεισόδιο; Λογικά μέχρι το τέλος του έτους θα ψηφιστεί στη Βουλή. Δεν έγινε για το LTE-M απλά είμαστε και σε αυτό στον πάτο της Ευρώπης, είναι γελοία τα σημερινά όρια. https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1164398/giati-i-kyvernisi-metavallei-ta-oria-aktinovolias-stin-kiniti/ 2 Παράθεση
elkons Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 (edited) 24 minutes ago, bedazzled said: https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1164398/giati-i-kyvernisi-metavallei-ta-oria-aktinovolias-stin-kiniti/ Ναι το ξέρω αλλά ακόμα περιμένουμε να ψηφιστεί στη Βουλή. https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1168060/oi-tesseris-rythmiseis-tis-kyvernisis-gia-tis-etaireies-tilepikoinonion/ Πάντως ρεζίλι παλαιότερα να είχαμε αυξημένα και μετά τα έριξαν 💀 Άραγε μόνο σε 5G θα ανεβάσουν ή γενικά σε όλες τις τεχνολογίες; 2G,4G,5G; Λογικά σε όλα αφού αναφέρονται γενικά για τις κεραίες γενικά. Έστω να μη μείνει χωριό χωρίς 4G. Τα σημερινά 60% σε νοσοκομεία, και σε απόσταση 300μ σχολεία και 70% χωρίς. Δε λέει 60%.. Edited October 31, 2025 by elkons 3 Παράθεση Hlias.
hercoulis Δημ. October 31, 2025 Δημ. October 31, 2025 (edited) 8 ώρες πριν, elkons said: Ναι το ξέρω αλλά ακόμα περιμένουμε να ψηφιστεί στη Βουλή. https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1168060/oi-tesseris-rythmiseis-tis-kyvernisis-gia-tis-etaireies-tilepikoinonion/ Πάντως ρεζίλι παλαιότερα να είχαμε αυξημένα και μετά τα έριξαν 💀 Άραγε μόνο σε 5G θα ανεβάσουν ή γενικά σε όλες τις τεχνολογίες; 2G,4G,5G; Λογικά σε όλα αφού αναφέρονται γενικά για τις κεραίες γενικά. Έστω να μη μείνει χωριό χωρίς 4G. Τα σημερινά 60% σε νοσοκομεία, και σε απόσταση 300μ σχολεία και 70% χωρίς. Δε λέει 60%.. Λένε ασυναρτησίες… Εως 80 % ήταν και θα αυξηθεί? Ας πάει 100. Δε σχολιάζω άλλο. Edited October 31, 2025 by hercoulis 2 Παράθεση
Gv2008 Δημ. November 1, 2025 Δημ. November 1, 2025 13 ώρες πριν, hercoulis said: Λένε ασυναρτησίες… Εως 80 % ήταν και θα αυξηθεί? Ας πάει 100. Δε σχολιάζω άλλο. Μεγάλη χάρη στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών λέει. Ηλίθιοι είναι; 1 2 Παράθεση
hercoulis Δημ. November 1, 2025 Δημ. November 1, 2025 Τους έχουν δώσει πολλά δωράκια αυτά τα χρόνια. & αυτοί είπαν…ας κάνουμε ακόμη μια αύξηση . 2 1 Παράθεση
aektzhs 1 Δημ. November 3, 2025 Δημ. November 3, 2025 Δεν πήραν τηλέφωνο. Τα κανάλια ακόμα αγνοούνται. Σήμερα λέω μίας και είχα μπόλικο χρόνο ας τους καλέσω εγώ μία τελευταία φορά τι ψυχή έχουν 0,25 η κλήση. Μιλάω με μία κοπέλα η οποία μου λέει πως έχει καταχωρηθεί στο σύστημα αίτημα επικοινωνίας οπότε δεν μπορεί να το υποβάλει εκ νέου. Κατανοητό της λέω και την ρωτάω τουλάχιστον να μου τα ενεργοποιήσετε έστω και με την χρέωση και λαμβάνω την απάντηση πως δεν γίνεται να μου τα ενεργοποιησουν καθώς με η ανανέωση που έκανα ήταν σε μη εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα και δεν δίνεται η δυνατότητα από το σύστημα να τα ενεργοποιησουν εκ νέου πάρα μόνο αν ανανεώσω σε εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα. Εκεί είναι που τα παίρνω στο κρανίο αλλά παραμένω ταυτόχρονα και ήρεμος και της απαντάω:Άρα έχουμε διπλή εξαπάτηση και αυτό δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και μου λέει βιαστικά συγγνώμη για τα λάθη των συναδέλφων,εγώ σας ενημερώνω σωστά από την πλευρά μου και γνώμη μου είναι να περιμένετε το προγραμματισμένο τηλεφώνημα. Της λέω με την συγγνώμη σας δεν αλλάζει το αποτέλεσμα και αυτό μετράει στο τέλος της μέρας. Έχετε 4 εργάσιμες μέρες στην διάθεση σας να με καλέσετε αλλιώς βρείτε τα με την ΕΕΤΤ και μου λέει εμείς σαν πάροχος θα απαντήσουμε στην ΕΕΤΤ ότι βλέπουμε στο σύστημα. Της λέω εγώ έχω αποδείξεις από τους υπαλλήλους που μου είπαν πως είναι μέσα στο πακέτο τα κανάλια και θα είναι μέσα στην καταγγελία αν χρειαστεί εκεί μου άλλαξε το θέμα και μου λέει θέλετε κάτι άλλο και κλείσαμε. Στα θετικά πως δεν περίμενα ούτε ένα λεπτό στο να πιάσω σειρά,αλλά η υπάλληλος φαινόταν σαν να θέλει να με πετάξει στα γρήγορα Τι να κάνω που η πράσινη μου το δίνει σε τιμή καταλόγου ένα δεκάρικο πάνω,μάλλον θα το σπάσω το σταθερό σε vf και την τηλεόραση στην πράσινη,αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί 2 2 Παράθεση
Bas Δημ. November 3, 2025 Δημ. November 3, 2025 21 minutes ago, aektzhs 1 said: μάλλον θα το σπάσω το σταθερό 7 Παράθεση
Konsta_ntina Δημ. November 3, 2025 Δημ. November 3, 2025 1 ώρα πριν, aektzhs 1 said: Της λέω εγώ έχω αποδείξεις από τους υπαλλήλους που μου είπαν πως είναι μέσα στο πακέτο τα κανάλια και θα είναι μέσα στην καταγγελία αν χρειαστεί εκεί μου άλλαξε το θέμα και μου λέει θέλετε κάτι άλλο και κλείσαμε. Σε παρόμοιες καταστάσεις μόλις αναφερα στο τέλος ότι η κλήση καταγράφεται για λόγους προστασίας μου από παρόμοιες τακτικές, Ω δια θαύματος λυνόταν το πρόβλημα. Και καμμιά 10αριά γνωστοί που το έχουν κάνει 100% επιτυχία. 4 Παράθεση
Gv2008 Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 (edited) Συνεννοημένοι όπως πάντα σε αυτή την εταιρεία! ( τα δύο μηνύματα και η ενημέρωση από το site αφορούν τον ίδιο αριθμό ) Edited November 4, 2025 by Gv2008 5 Παράθεση
Arinos Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 13 ώρες πριν, aektzhs 1 said: Δεν πήραν τηλέφωνο. Τα κανάλια ακόμα αγνοούνται. Σήμερα λέω μίας και είχα μπόλικο χρόνο ας τους καλέσω εγώ μία τελευταία φορά τι ψυχή έχουν 0,25 η κλήση. Μιλάω με μία κοπέλα η οποία μου λέει πως έχει καταχωρηθεί στο σύστημα αίτημα επικοινωνίας οπότε δεν μπορεί να το υποβάλει εκ νέου. Κατανοητό της λέω και την ρωτάω τουλάχιστον να μου τα ενεργοποιήσετε έστω και με την χρέωση και λαμβάνω την απάντηση πως δεν γίνεται να μου τα ενεργοποιησουν καθώς με η ανανέωση που έκανα ήταν σε μη εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα και δεν δίνεται η δυνατότητα από το σύστημα να τα ενεργοποιησουν εκ νέου πάρα μόνο αν ανανεώσω σε εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα. Εκεί είναι που τα παίρνω στο κρανίο αλλά παραμένω ταυτόχρονα και ήρεμος και της απαντάω:Άρα έχουμε διπλή εξαπάτηση και αυτό δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και μου λέει βιαστικά συγγνώμη για τα λάθη των συναδέλφων,εγώ σας ενημερώνω σωστά από την πλευρά μου και γνώμη μου είναι να περιμένετε το προγραμματισμένο τηλεφώνημα. Της λέω με την συγγνώμη σας δεν αλλάζει το αποτέλεσμα και αυτό μετράει στο τέλος της μέρας. Έχετε 4 εργάσιμες μέρες στην διάθεση σας να με καλέσετε αλλιώς βρείτε τα με την ΕΕΤΤ και μου λέει εμείς σαν πάροχος θα απαντήσουμε στην ΕΕΤΤ ότι βλέπουμε στο σύστημα. Της λέω εγώ έχω αποδείξεις από τους υπαλλήλους που μου είπαν πως είναι μέσα στο πακέτο τα κανάλια και θα είναι μέσα στην καταγγελία αν χρειαστεί εκεί μου άλλαξε το θέμα και μου λέει θέλετε κάτι άλλο και κλείσαμε. Στα θετικά πως δεν περίμενα ούτε ένα λεπτό στο να πιάσω σειρά,αλλά η υπάλληλος φαινόταν σαν να θέλει να με πετάξει στα γρήγορα Τι να κάνω που η πράσινη μου το δίνει σε τιμή καταλόγου ένα δεκάρικο πάνω,μάλλον θα το σπάσω το σταθερό σε vf και την τηλεόραση στην πράσινη,αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί Επειδή δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει νοοτροπία θα συνιστούσα να μην περιμένετε άλλο και να προχωρήσετε άμεσα σε καταγγελία/αναφορά επίσης να επισυνάψετε τα απαραίτητα αρχεία. Άσχετα με το ότι μπορεί να καλέσουν, δεν σημαίνει ότι και θα λυθεί. Δεν έχουν και το ελεύθερο να βοηθήσουν παραπάνω, αν τους έχουν πει αν ακούνε καταγγελία να το κλείνουν, δυστυχώς αυτό θα κάνουν. Αυτό το θέμα πόσες μέρες υπάρχει; Πότε ξεκίνησε; 4 Παράθεση
Arinos Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 Τουλάχιστον μόνο στην ημερομηνία συμφωνούν 3 Παράθεση
Gv2008 Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 Πάλι καλά. Είναι εντελώς ανοργάνωτοι. Φοβάμαι μη δεν έρθουν κιόλας. Έχω πάρει και άδεια όχι τίποτα άλλο Ο τεχνικός ήρθε, βρήκε βραχυκύκλωμα του ΟΤΕ, το δήλωσε βλάβη σε αυτούς και έφυγε. Πάλι δεν έχω ίντερνετ 2 3 Παράθεση
hercoulis Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 24 άρα (λέμε τώρα) γραμμή είναι? Τα πείραξε κάποιος οτετζής ? 3 Παράθεση
VIPdriver Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 2 ώρες πριν, Gv2008 said: Πάλι καλά. Είναι εντελώς ανοργάνωτοι. Φοβάμαι μη δεν έρθουν κιόλας. Έχω πάρει και άδεια όχι τίποτα άλλο Ο τεχνικός ήρθε, βρήκε βραχυκύκλωμα του ΟΤΕ, το δήλωσε βλάβη σε αυτούς και έφυγε. Πάλι δεν έχω ίντερνετ Στην καρτοκινητή η κοσμοτέ δινει με 7€ απεριόριστο ίντερνετ για 7 μέρες. Μια πρόχειρη λύση μεχρι να σου φτιάξουν το σταθερό. ΥΓ: εναλλακτική λύση το cu big bang με 3000 κρυστάλλους + 3,5€ για απερ ιντερνετ για 7 μέρες. 4 Παράθεση
hercoulis Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 Θέλει και ένα ρουτερ γτ αν έχει συσκευές θα το κάψει το τηλ. Άσχετο αλλά μπορεί να είναι καλό. Αν πάρω ένα τέτοιο δε θα κάνω καλύτερη δουλειά από το να πάρω ένα 4G? 5 Παράθεση
Konsta_ntina Δημ. November 4, 2025 Δημ. November 4, 2025 7 minutes ago, hercoulis said: Θέλει και ένα ρουτερ γτ αν έχει συσκευές θα το κάψει το τηλ. Άσχετο αλλά μπορεί να είναι καλό. Αν πάρω ένα τέτοιο δε θα κάνω καλύτερη δουλειά από το να πάρω ένα 4G? Μην δοκιμάσεις, αυτό φαίνεται απάτη. 5g router 20€?🥲 4 Παράθεση
Recommended Posts