Jump to content

Περί... Nova γενικά

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω, η NOVA πότε σκοπεύει να επαναφέρει την υπηρεσία WIND ONE; Με την συγχώνευση των εταιρειών χάθηκε εντελώς η συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Ήταν καλή υπηρεσία γενικά για όσους ήθελαν να συνδυάσουν κινητή σταθερή και τηλεόραση όλα μαζί και καλύτερη εξυπηρέτηση χωρις να προσπαθείς να μιλήσεις με το ρομπότ, κατευθείαν σύνδεση με εκπρόσωπο δηλαδή. 

Κρίμα είναι. Βέβαια που το θυμήθηκα μετά από χρόνια..

18 minutes ago, elkons said:

Να ρωτήσω, η NOVA πότε σκοπεύει να επαναφέρει την υπηρεσία WIND ONE; Με την συγχώνευση των εταιρειών χάθηκε εντελώς η συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Ήταν καλή υπηρεσία γενικά για όσους ήθελαν να συνδυάσουν κινητή σταθερή και τηλεόραση όλα μαζί και καλύτερη εξυπηρέτηση χωρις να προσπαθείς να μιλήσεις με το ρομπότ, κατευθείαν σύνδεση με εκπρόσωπο δηλαδή. 

Κρίμα είναι. Βέβαια που το θυμήθηκα μετά από χρόνια..

https://www.youtube.com/watch?v=8gbz5lxtkQU

3 minutes ago, Bas said:

Πάντως οι διαφημίσεις της εταιρείας τότε ήταν κλάσης ανώτερες από τις σημερινές, ειδικά με τον Πιου. Τώρα κατευθείαν πάνε στο προϊόν (όχι οτι ο ανταγωνισμός πάει πίσω.)

Πήγα χτες στη Nova για μια δουλειά που είχα και μου έκαναν πρόταση για σταθερό 300αρα στα 27 ευρώ και με 19 ευρώ συμβόλαιο για 2 χρόνια με απεριόριστες κλήσεις και sms και 60 GB. Το ίδιο πακέτο στα 25 ευρώ με δώρο xiaomi redmi note 14. Καλή φάση. Το δέχθηκα και το έκανα σε συγγενή 

Κάπου το είχαμε συζητήσει εδώ αλλά χθες το παρατήρησα.Ενώ με τις άλλες δύο βλέπω HD+ όταν μιλάω στο τηλέφωνο,στη Nova (Q για την ακρίβεια) βλέπω ΗD.Δεν δίνει HD+ σωστά; 

6 minutes ago, George6633 said:

Κάπου το είχαμε συζητήσει εδώ αλλά χθες το παρατήρησα.Ενώ με τις άλλες δύο βλέπω HD+ όταν μιλάω στο τηλέφωνο,στη Nova (Q για την ακρίβεια) βλέπω ΗD.Δεν δίνει HD+ σωστά; 

Εγώ πάντως στις κλήσεις βλέπω μόνο ένα κουτάκι που γράφει hd. Δεν έχει +.

17 minutes ago, George6633 said:

Μαλλον δεν έχει ούτε εγώ έχω δει από άλλο Cosmote προς Q ενώ απο Cosmote προς Vodafone και αντίθετα έχει κανονοικά και οι κάρτες Q/Vdf είναι στο ίδιο κινητο.

Το TCL που ειχες επίσης υποστηρίζει κανονοικά απλα ο Google dialer δε το δείχνει αλλα φαίνεται απο τον ήχο και αμα ο άλλος εχει Samsung. 

32 minutes ago, elkons said:

Μαλλον δεν έχει ούτε εγώ έχω δει από άλλο Cosmote προς Q ενώ απο Cosmote προς Vodafone και αντίθετα έχει κανονοικά και οι κάρτες Q/Vdf είναι στο ίδιο κινητο.

Το TCL που ειχες επίσης υποστηρίζει κανονοικά απλα ο Google dialer δε το δείχνει αλλα φαίνεται απο τον ήχο και αμα ο άλλος εχει Samsung. 

Το TCL ήξερα και γω ότι υποστηρίζει αλλά την πρώτη φορά που μίλησα από VF σε Cosmote από το Samsung και γω και ο συνομιλητής (ίδιο τηλέφωνο ίδιο σημείο εκείνος) πάθαμε ένα μικρό σοκ με το ποσό καθαρά ακούγεται λες και είσαι εκεί.Οσο για τη Nova δεν μπόρεσα να βρω και γω το HD+ οπότε μάλλον δεν έχει 

2 ώρες πριν, George6633 said:

Το TCL ήξερα και γω ότι υποστηρίζει αλλά την πρώτη φορά που μίλησα από VF σε Cosmote από το Samsung και γω και ο συνομιλητής (ίδιο τηλέφωνο ίδιο σημείο εκείνος) πάθαμε ένα μικρό σοκ με το ποσό καθαρά ακούγεται λες και είσαι εκεί.Οσο για τη Nova δεν μπόρεσα να βρω και γω το HD+ οπότε μάλλον δεν έχει 

Δεν έχει τότε, και σε εμένα γίνεται δεν είναι τυχαίο. 

Cosmote <Vodafone, Vodafone >Cosmote HD+

Vodafone <Vodafone, Cosmote <Cosmote HD+

NOVA<Vodafone, NOVA <Cosmote HD.

Προϋπόθεση να υποστηρίζει ο συνομιλητής. Με S23U βέβαια με Vf NOVA δεν υπάρχει περίπτωση να μην έδιναν υποστήριξη. 

Επειδή είδα μια συζήτηση σε άλλο θέμα σχετικά με κλήσεις HD+, η Nova το έχει αυτό; Έστω από Nova σε Nova ή όχι τίποτα πουθενά;

On 28/6/2025 at 5:11 ΜΜ, aektzhs 1 said:

Παιδιά τα φώτα σας!!!!Έχω δορυφορικό EON και από χθες μου κάνει νούμερα ξαφνικά. Εκεί που βλέπεις κανονικά κάνει είτε στιγμιαία pixels σε σημεία της οθόνης είτε πέφτει για 5-10 δευτερόλεπτα εντελώς το σήμα και μου εμφανίζει σφάλμα αποκωδικοποιητή E48-0 αναζήτηση σήματος και επανέρχεται. Όταν επανέρχεται η εικόνα δεν έχει καμία διαφορά είναι πολύ καλή. Είναι σαν μοτίβο κάνει τα παραπάνω,επανέρχεται μετά από 1-2 λεπτά τα ίδια κόβεται επανέρχεται. Πήρα τηλέφωνο στο 13700 έκανε το bot τις δικές του ενέργειες και για 90 δευτερόλεπτα του έκανε μία διαδικασία σαν reset. Το έκανα τίποτα. Ξανά καλώ όπως μου είπε το bot και ζητάω εκπρόσωπο αφού δεν έπιασε αυτό. Ζητάω εκπρόσωπο την δεύτερη φορά και μου λέει για το αίτημα σας καλέστε στο 13800 με χρέωση 0,25 ευρώ την κλήση από το δίκτυο μας. Καλώ εκεί και πολύ γρήγορα με συνδέει με εκπρόσωπο ο οποίος μου λέει εδώ είναι το εμπορικό τμήμα καλέστε στο 13700 που είναι το τεχνικό τμήμα και μην ζητήσετε εκπρόσωπο πείτε απλώς βλάβη. Είχε δίκιο το έκανα και έπιασε. Αφού συνδέθηκα με έναν πολύ ευγενικό εκπρόσωπο μου λέει να αποσύνδεση τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα να περιμένω ένα δύο λεπτά και να τον ξανά συνδέσω. Το κάνω και τίποτα. Μετά κάναμε επιστροφή στις εργοστασιακή ρυθμίσεις και έπειτα αναβάθμιση. Αυτό κάπως έπιασε και πλέον δεν βγάζει το σφάλμα αλλά κάνει μόνο τα pixels και τα κάνει ελάχιστα πιο αραιά για παράδειγμα από εκεί που τα έκανε ανά ένα δύο λεπτά τώρα τα κάνει ανά τρία τέσσερα λεπτά. Μέσω του μενού Βοήθεια από το μενού στην κατηγορία τεχνικές ρυθμίσεις όταν κάνει τα pixels βγάζει την ποιότητα και την δύναμη του σήματος στο 100 τοις εκατό ενώ πριν την διαδικασία είτε στα pixels είτε με το σφάλμα αυτούς του δείκτες τους έβγαζε στο 0 τοις εκατό. Τέλος πάντως η εκτίμηση του εκπροσώπου ήταν πως είτε φταίει το LNB(δηλαδή το ματάκι πάνω στην δορυφορική κεραία)είτε ο αποκωδικοποιητή. Για το καλώδιο μου λέει δεν είναι σίγουρος γιατί θα είχε πιο ξεκάθαρα προβλήματα και δεν θα έφτιαχνε κάπως μετά τις ενέργειες μας. Τέλος πάντων μου είπε πως από Δευτέρα θα με πάρει τηλέφωνο ένας τεχνικός να κλείσουμε ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Τι λέτε να φταίει;;;;Ελπίζω να μην σας κούρασα 

Το πιξελάρισμα της εικόνας είναι θέμα της λήψης. 
1. Μη σωστή στόχευση πιάτου. Λασκάρισε το σφίξιμο. 
2. lnb (πόσα χρόνια?)

3. Καλώδιο- ενώσεις στο πιάτο και δεκτή, των βυσμάτων.  
4. Δέκτης. 
Για να το ελέγξεις μόνος σου, θα τσεκάρεις τις συχνότητες της νόβα με αδύναμη λήψη, ώστε μετά τον έλεγχο να δεις αν αυξήθηκε η λήψη. 

18 minutes ago, hercoulis said:

Το πιξελάρισμα της εικόνας είναι θέμα της λήψης. 
1. Μη σωστή στόχευση πιάτου. Λασκάρισε το σφίξιμο. 
2. lnb (πόσα χρόνια?)

3. Καλώδιο- ενώσεις στο πιάτο και δεκτή, των βυσμάτων.  
4. Δέκτης. 
Για να το ελέγξεις μόνος σου, θα τσεκάρεις τις συχνότητες της νόβα με αδύναμη λήψη, ώστε μετά τον έλεγχο να δεις αν αυξήθηκε η λήψη. 

Το lnb ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια είναι αν είναι από τότε που έγινε η εγκατάσταση είναι από το 2014. Καλώδιο εσωτερικό και εξωτερικό είχα αλλάξει ένα μέρος πριν από δύο χρόνια,απλά επειδή δεν ήμουν εκεί τότε δεν ξέρω αν τότε ο πατέρας μου έχει αλλάξει και το lnb. Την Παρασκευή το μεσημέρι θα έρθει ο τεχνικός και θα δούμε. Θα τσεκάρω και αυτά που μου είπες. Σε ευχαριστώ Πολύ 

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.

Στο Κερατσίνι που μένω περνάνε οπτικές ίνες ftth το έργο το έχει αναλάβει η United fiber. 

Μας ενημέρωσαν , εγώ έλειπα, ότι χτύπησε μια γυναίκα σε όλους τα κουδούνια είπε ότι είναι από την Nona και ζήτησε από τον διαχειριστή το αφμ του και όσους θέλουν να βάλουν οπτική ίνα για να γίνει η εγκατάσταση από έξω μέσα στην πολυκατοικία να μπει δηλ η οπτική ίνα στον χώρο. 

Τελικά δεν της έδωσαν τίποτα γιατί δεν είχε κάπου στοιχείο ότι ήταν από την Nova. 

Από όσο γνωρίζω σε άλλη περίπτωση φίλου ο εργολάβος ήταν αυτός που έδινε το τηλ του κτλ και ρωτούσε ποιος θέλει οπτική ίνα σε κάθε πολυκατοικία. 

Μην σας κουράζω. 

Τελικά ποια είναι η διαδικασία;; 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

Παλιότερα ο πάροχος έφτιαχνε την υποδομή στον δρόμο και περίμενε αιτήσεις από συνδρομητές.

Ειδικά η Nova/United Fiber εξαρχής έστελνε πωλητές πόρτα-πόρτα για να πάρουν αιτήσεις άμεσα και να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Υποθέτω ότι στην προκειμένη περίπτωση ζήτησε ΑΦΜ για να κάνει και αίτηση Smart Readiness για λογαριασμό σας, μέσω του οποίου επιδοτείται και η κατασκευή της διαδρομής της οπτικής από το δρόμο, αντί να τα βάλει όλα από την τσέπη της η United. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε και να αξιοποιήσετε την κρίση σας, αλλά δεν είναι ανησυχητικό.

Από ότι κατάλαβα ήταν εξωτερικος συνεργάτης της Nova. 

Το πρόβλημά είναι τώρα ότι δεν ξέρω εάν θα συμφωνήσουν για οπτική ίνα όλοι οι παππούδες που μένουν εδώ στην πολυκατοικία, κάποιοι δεν έχουν καν internet.. 

Τσάμπα χαρήκαμε μου φαίνεται!! 

Edited by Antonio21

5 ώρες πριν, Antonio21 said:

Το πρόβλημά είναι τώρα ότι δεν ξέρω εάν θα συμφωνήσουν για οπτική ίνα όλοι οι παππούδες που μένουν εδώ στην πολυκατοικία, κάποιοι δεν έχουν καν internet.. 

Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν. Από τη στιγμή που κάνει έστω και ένας αίτηση για FTTH η ίνα θα μπει.

Καλημέρα ναι τι έψαξα καλύτερα αλλά μια κυρία που δουλεύει στην Nova επέμενε ότι πρέπει να συμφωνήσουν πάνω από τους μίσους σε συνέλευση, μάλλον δεν τους κάνουν σεμινάρια. 

Νόμος 4727/2020 και Οπτική Ίνα: Δικαιώματα Ενοίκων και Ρόλος Διαχειριστή

Οπτική Ίνα ως Υποδομή Κοινής Ωφέλειας

• Ο Ν.4727/2020 ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και αναγνωρίζει τις υποδομές οπτικών ινών ως υποδομές κοινής ωφέλειας, αντίστοιχες με το φυσικό αέριο, το νερό και το ρεύμα12.

• Η εγκατάσταση και η συντήρηση δικτύων οπτικών ινών χαρακτηρίζονται ως «έργα χαμηλής όχλησης», με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των πολιτών σε σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες2.

Ατομικό Δικαίωμα Πρόσβασης Ενοίκων

• Κάθε ένοικος ή ιδιοκτήτης διαμερίσματος έχει ατομικό δικαίωμα να ζητήσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε υποδομή οπτικής ίνας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της γενικής συνέλευσης ή του διαχειριστή της πολυκατοικίας2.

• Η οπτική ίνα θεωρείται βασική υποδομή, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, και η πρόσβαση σε αυτήν δεν μπορεί να περιοριστεί αυθαίρετα από τρίτους.

Ρόλος και Περιορισμοί Διαχειριστή

• Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας δεν έχει δικαίωμα να εγκρίνει ή να απαγορεύσει την εγκατάσταση οπτικής ίνας σε ιδιοκτησία ενοίκου ή ιδιοκτήτη.

• Ο ρόλος του περιορίζεται στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και στη διευκόλυνση της πρόσβασης για την εγκατάσταση, χωρίς να μπορεί να εμποδίσει ή να καθυστερήσει τη διαδικασία2.

Συμπέρασμα

• Η οπτική ίνα έχει πλέον το ίδιο νομικό καθεστώς με τις υπόλοιπες υποδομές κοινής ωφέλειας.

• Οι ένοικοι έχουν αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα πρόσβασης, ενώ ο διαχειριστής δεν μπορεί να ασκήσει βέτο ή να απαιτήσει έγκριση για την εγκατάσταση.

Ενδεικτική Νομοθετική Αναφορά:

• Ν.4727/2020, άρθρα σχετικά με τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τα δικαιώματα πρόσβασης σε υποδομές12.

Σημείωση: Για ειδικές περιπτώσεις ή τεχνικές λεπτομέρειες εγκατάστασης, συνιστάται η αναζήτηση εξειδικευμένης νομικής ή τεχνικής συμβουλής.

1 [PDF] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ - Διαυγεια
2 Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 32514 ΕΞ 2022 - ΦΕΚ 4002/Β/29-7 ...

8 ώρες πριν, Antonio21 said:

Και στη δική μου πολυκατοικία ήρθε η Cosmote και έκανε εγκατάσταση σε όλους τους ορόφους για έναν συνδρομητή. Όσον αφορά τους ενοίκους, δεν ρωτήθηκε κανείς.

Υπέγραψε ο Διαχειριστής πουθενά; 

32 minutes ago, Antonio21 said:

Υπέγραψε ο Διαχειριστής πουθενά; 

Παίζει να είναι ο διαχειριστής ο μόνος που έβαλε κιόλας αλλά σίγουρα δεν έγινε συνέλευση πολυκατοικίας για να αποφασίσουν κάτι. Τα αν υπέγραψε ή όχι, δεν το γνωρίζω.

Και εγώ βλέπω να είμαι ο μόνος όταν τελειώσει το δίκτυο που δεν νομίζω να αργήσει πολύ. 

Η πεθερά μου είναι στην διαχείριση το πολύ πολύ να τσακώθω μαζί της. 

2 ώρες πριν, Antonio21 said:

Και εγώ βλέπω να είμαι ο μόνος όταν τελειώσει το δίκτυο που δεν νομίζω να αργήσει πολύ. 

Η πεθερά μου είναι στην διαχείριση το πολύ πολύ να τσακώθω μαζί της. 

Οπότε να κάνεις φορητότητα πεθεράς

Καλημέρα. Ξέρει κανένας ποια είναι η φθηνότερη data SIM της Nova (ΟΧΙ e-SIM!)?

Απλά θέλω να δώ αν  έχει καλό δίκτυο στο νησί για να την βάλω μέσα σε ένα mobile router Huawei. Η Vodafone δεν πιάνει τίποτα, η Cosmote είναι ΟΚ.

Αν η Nova πιάνει καλό σήμα και είναι φτηνότερη από την Cosmote θα βάλω SIM της Nova με απεριόριστα data για 3 μήνες (Ιούλιο-Σεπτέμβριο). Αλλά τώρα θέλω απλά την φτηνότερη (όχι απεριόριστα data) για να δώ τι πιάνει.

43 minutes ago, MessengerOfGood said:

Καλημέρα. Ξέρει κανένας ποια είναι η φθηνότερη data SIM της Nova (ΟΧΙ e-SIM!)?

Απλά θέλω να δώ αν  έχει καλό δίκτυο στο νησί για να την βάλω μέσα σε ένα mobile router Huawei. Η Vodafone δεν πιάνει τίποτα, η Cosmote είναι ΟΚ.

Αν η Nova πιάνει καλό σήμα και είναι φτηνότερη από την Cosmote θα βάλω SIM της Nova με απεριόριστα data για 3 μήνες (Ιούλιο-Σεπτέμβριο). Αλλά τώρα θέλω απλά την φτηνότερη (όχι απεριόριστα data) για να δώ τι πιάνει.

πρεπει να παρεις μια sim να βαλεις καρτα το ελαχιστο 13 ευρω

μετα εχεις δυνατοτητα να πειραματιστεις με τα δωρεαν bouns που δινει (150 ΜΒ) ή να ενεργοποιησεις καποιο πακετο

αρα φθηνοτερο απο 13 ευρω δεν εχει

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.