aektzhs 1 Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 (edited) Πάντως για να λέμε και τα θετικά το έργο για οπτική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης πάει σχετικά γρήγορα. Ήδη τις περιοχές που τρέχει η εταιρία στην πόλη μου,την Θήβα τις πάει πολύ γρήγορα και μου αρέσει πάρα πολύ το ότι οι εργολάβοι που τρέχουν το έργο είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και τα μπαλώματα είναι υποδειγματικα. Μόνο στην Fiber2all εδώ στην περιοχή μου τουλάχιστον έχω δει να έχουν τέρμα τα γκάζια και να το πάνε καλύτερα,αλλά και αυτοί εδώ το πάνε πολύ καλά. Μακάρι να επεκταθεί από όλους τους παρόχους η ίνα Έχουν ήδη καλύψει σε ένα μεγάλο ποσοστό τον απαιτητικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει Θήβα-Ριτσώνα-Σχηματάρι στο κομμάτι Θήβα-Ριτσώνα Edited May 11, 2025 by aektzhs 1 4 3 Παράθεση
elkons Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 Πάντως μη περιμένετε οπτική διασύνδεση στις κεραίες. Υπάρχει κεραία NOVA σκέτο όχι συνεγκατασταση, δίπλα είναι της Vodafone, καλύπτει όλο το Λουτράκι είναι πάνω στο κέντρο εκπομπής. Μέχρι εκεί φτάνει οπτική ίνα μπροστά στη κεραία και των 2 (η Vdf έχει και μια Ν78 πάνω της ) και παίζουν ΜΟΝΟ με μικροκυμματικά ενώ η ινα είναι μπροστά τους. Είναι Cosmote ή NOVA (WIND) οπτική λογικά WIND γιατί είχε αναλάβει τη περιοχή παλιά και συνεχίζει με την εταιρία ΖΕΥΞΙΣ προς τα κάτω από άγνωστη εταιρία. Υπάρχει πολύ καιρό εκεί πάνω στο κέντρο εκπομπής. Άμα είναι να τσιγκουνεύεται να βάλει οπτική σε δική της κεραία δε θέλω να φανταστώ στις Victus τι θα γίνει. https://maps.app.goo.gl/vEPFbkUQfQJ8mfqUA?g_st=ac Καλά έλεγα της WIND η οπτική! https://maps.app.goo.gl/mcQSkHr4fomYkgto7?g_st=ac 3 Παράθεση Hlias.
Chrischal1908 Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 (edited) 44 minutes ago, aektzhs 1 said: Πάντως για να λέμε και τα θετικά το έργο για οπτική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης πάει σχετικά γρήγορα. Ήδη τις περιοχές που τρέχει η εταιρία στην πόλη μου,την Θήβα τις πάει πολύ γρήγορα και μου αρέσει πάρα πολύ το ότι οι εργολάβοι που τρέχουν το έργο είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και τα μπαλώματα είναι υποδειγματικα. Μόνο στην Fiber2all εδώ στην περιοχή μου τουλάχιστον έχω δει να έχουν τέρμα τα γκάζια και να το πάνε καλύτερα,αλλά και αυτοί εδώ το πάνε πολύ καλά. Μακάρι να επεκταθεί από όλους τους παρόχους η ίνα Έχουν ήδη καλύψει σε ένα μεγάλο ποσοστό τον απαιτητικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει Θήβα-Ριτσώνα-Σχηματάρι στο κομμάτι Θήβα-Ριτσώνα Την United Fiber εννοείς στο τέλος;; 36 minutes ago, elkons said: Πάντως μη περιμένετε οπτική διασύνδεση στις κεραίες. Υπάρχει κεραία NOVA σκέτο όχι συνεγκατασταση, δίπλα είναι της Vodafone, καλύπτει όλο το Λουτράκι είναι πάνω στο κέντρο εκπομπής. Μέχρι εκεί φτάνει οπτική ίνα μπροστά στη κεραία και των 2 (η Vdf έχει και μια Ν78 πάνω της ) και παίζουν ΜΟΝΟ με μικροκυμματικά ενώ η ινα είναι μπροστά τους. Είναι Cosmote ή NOVA (WIND) οπτική λογικά WIND γιατί είχε αναλάβει τη περιοχή παλιά και συνεχίζει με την εταιρία ΖΕΥΞΙΣ προς τα κάτω από άγνωστη εταιρία. Υπάρχει πολύ καιρό εκεί πάνω στο κέντρο εκπομπής. Άμα είναι να τσιγκουνεύεται να βάλει οπτική σε δική της κεραία δε θέλω να φανταστώ στις Victus τι θα γίνει. https://maps.app.goo.gl/vEPFbkUQfQJ8mfqUA?g_st=ac Καλά έλεγα της WIND η οπτική! https://maps.app.goo.gl/mcQSkHr4fomYkgto7?g_st=ac Καλά κάτσε να τελειώσουν πρώτα! Έχουν ένα εξάμηνο για ολοκληρωθεί το έτος... Edited May 11, 2025 by Chrischal1908 2 Παράθεση
elkons Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 5 minutes ago, Chrischal1908 said: Καλά κάτσε να τελειώσουν πρώτα! Έχουν ένα εξάμηνο για ολοκληρωθεί το έτος... Θα τελειώσουν θεωρώ μέχρι το τέλος του έτους. Πωπω πως πέρασαν τόσοι μήνες ακόμα στα Χριστούγεννα έχω μείνει 💀 5 Παράθεση Hlias.
Chrischal1908 Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 2 minutes ago, elkons said: Θα τελειώσουν θεωρώ μέχρι το τέλος του έτους. Πωπω πως πέρασαν τόσοι μήνες ακόμα στα Χριστούγεννα έχω μείνει 💀 Είδες;; Άμα έχεις ασχολίες και forum περνάει ο καιρός!😉😂 Να σαι καλά ! 3 Παράθεση
George6633 Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 https://www.trikalanews.gr/dotsoft-ae-nova-ict-ae-deka-draseis-gia-tin-psifiaki-meta/ Δεν ξέρω για όλα αυτά,σίγουρα ξέρω τουλάχιστον δύο σημεία στην πόλη με δωρεάν Wifi και στο speedtest μου γράφει NOVA... Άσχετο αλλά ελπίζω να κάνουν κάτι καλό. 5 Παράθεση
elkons Δημ. May 11, 2025 Δημ. May 11, 2025 (edited) Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 😃 🗿 Edited May 11, 2025 by elkons 2 Παράθεση Hlias.
aektzhs 1 Δημ. May 12, 2025 Δημ. May 12, 2025 15 ώρες πριν, Chrischal1908 said: Την United Fiber εννοείς στο τέλος;; Εννοώ ότι μόνο η Fiber2all τουλάχιστον στην περιοχή μου το είχε τρέξει πιο γρήγορα. Γενικά λέω πως σε σχέση με την πράσινη το πάει πιο γρήγορα,αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο η θυγατρική της κόκκινης 3 Παράθεση
elkons Δημ. May 18, 2025 Δημ. May 18, 2025 On 28/1/2025 at 4:11 ΜΜ, Chrischal1908 said: https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/135037_nova-mpainei-sti-deyteri-fasi-anaptyxis-kai-xilonei-ti-dioikitiki-omada Έρχονται οι Άραβες!😉 Πάλι καλά βελτίωσαν το δίκτυο κινητής! Η σταθερή είναι σε καλύτερη κατάσταση! Τελικά χάθηκαν στον δρόμο και γύρισαν πίσω. Ποτέ δε πωλήθηκε σε όλη τη διαδικασία πώλησης έξω έπεσες 2 1 Παράθεση Hlias.
Chrischal1908 Δημ. May 18, 2025 Δημ. May 18, 2025 (edited) 1 hour ago, elkons said: Τελικά χάθηκαν στον δρόμο και γύρισαν πίσω. Ποτέ δε πωλήθηκε σε όλη τη διαδικασία πώλησης έξω έπεσες Καλά κάτσε μην γίνει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι. Αργά ή γρήγορα θα πωληθεί σαν πακέτο ΕΕ. Προς το παρών απολαμβάνω το βελτιωμένο δίκτυο κινητής. Αν και περιμένω και άλλο την ανάπτυξη της οπτικής ίνας που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Edited May 18, 2025 by Chrischal1908 2 4 Παράθεση
George6633 Δημ. May 20, 2025 Δημ. May 20, 2025 (edited) Δωρεάν Wifi σε άλλο ένα σημείο στα Τρίκαλα μετά το Δημαρχείο. Edited May 20, 2025 by George6633 6 Παράθεση
Antonio21 Δημ. May 22, 2025 Δημ. May 22, 2025 Έκανα μια βόλτα στο Κερατσίνι σήμερα και είδα νέες καμπίνες που γράφουν United group. Να περνάνε οπτικές για ftth ενώ υπάρχουν ήδη καμπίνες στην περιοχή;; 6 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever..
Gv2008 Δημ. May 23, 2025 Δημ. May 23, 2025 9 ώρες πριν, Antonio21 said: Έκανα μια βόλτα στο Κερατσίνι σήμερα και είδα νέες καμπίνες που γράφουν United group. Να περνάνε οπτικές για ftth ενώ υπάρχουν ήδη καμπίνες στην περιοχή;; Περνάνε εδώ και αρκετό καιρό FTTH εκεί. Ήδη έχουν συνδεθεί και σπίτια. 4 Παράθεση
Chrischal1908 Δημ. May 23, 2025 Δημ. May 23, 2025 11 ώρες πριν, Antonio21 said: Έκανα μια βόλτα στο Κερατσίνι σήμερα και είδα νέες καμπίνες που γράφουν United group. Να περνάνε οπτικές για ftth ενώ υπάρχουν ήδη καμπίνες στην περιοχή;; United Fiber εννοείς. 5 Παράθεση
Antonio21 Δημ. May 23, 2025 Δημ. May 23, 2025 Ναι United fiber, να περιμένω δηλ ftth σε λίγες εβδομάδες; 4 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever..
cmvr Δημ. May 23, 2025 Δημ. May 23, 2025 (edited) 13 ώρες πριν, Antonio21 said: Έκανα μια βόλτα στο Κερατσίνι σήμερα και είδα νέες καμπίνες που γράφουν United group. Να περνάνε οπτικές για ftth ενώ υπάρχουν ήδη καμπίνες στην περιοχή;; Ναι φτιάχνουν νέες καμπίνες για το Fiber. Άλλη υποδομή. 22 minutes ago, Antonio21 said: Ναι United fiber, να περιμένω δηλ ftth σε λίγες εβδομάδες; Από την ώρα υλοποίησης των καμπινών αφού έχει σκαφτεί ο δρόμος για να ρίξουν το καλώδιο θέλει χρόνο. Δεν είναι πάντα ο ιδιος. Μπορεί να κάνει πχ 3 εβδομάδες και πάνω αλλά μπορεί και μερικούς μήνες. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Απλά το καλό με την united fiber σε αρκετές περιπτώσεις που άκουσα τα κάνει όλα μονομιάς βάζει και σε οικοδομές τα κουτιά πριν φύγει. Όπως και να έχει θα πάρεις fiber σε βάθος χρόνου. Και όποιος πάρει fiber δύσκολα γυρίζει πίσω σε άλλες μεθόδους. Αυτό το μεγάλο σταθερό upload είναι που σου αλλάζει την χρήση σε εκπληκτικό βαθμό όχι τις ανοησίες του 5g 😀. Edited May 23, 2025 by cmvr 8 Παράθεση Powered by : Q Nova QVIP, Nova Fiber 300. Η μόνη πραγματική δικτυάρα στην Ελλάδα 😀
Antonio21 Δημ. May 23, 2025 Δημ. May 23, 2025 Άρα σε λίγες εβδομάδες η λίγους μήνες θα είναι διαθέσιμο το ftth γιατί οι καμπίνες είναι έτοιμες.. 6 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever..
Antonio21 Δημ. May 24, 2025 Δημ. May 24, 2025 Υπάρχει κάπου διαθέσιμο να δούμε ακριβώς που σκάβουν αυτήν την στιγμή; 2 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever..
George6633 Δημ. May 25, 2025 Δημ. May 25, 2025 (edited) Μια παρατήρηση υπέρ της Nova (μέσω Q).Επειδη τα σπίτια εδώ στο νησί είναι φτιαγμένα για σεισμούς,υπάρχει θέμα ανάλογα το που είναι η κεραία ακόμα και για την ομιλία μέσα στο σπίτι ενώ έξω είναι όλες μια χαρά....Ενώ με τη Vodafone έχω κάποια θέματα ομιλίας (σε 2G) μέσα στο σπίτι ειδικά σε σημεία που δεν είναι κοντά στο παράθυρο,με την Q φαίνεται με δύο κλήσεις που έκανα (πάλι με 2G) να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και να μην ακούω παράπονα ότι κόβεται το σήμα... Ειδικά με το Samsung A16 4G που δεν το έχω πλέον,τα πράγματα ήταν ανυπόφορα...Με το Tcl τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα και στη Vodafone.Ηξερα ότι κάνει πολύ καλή διαχείριση στο 2G η Nova (από εποχή Telestet) και το βλέπω και στην πράξη. Edited May 25, 2025 by George6633 5 Παράθεση
Chrischal1908 Δημ. May 25, 2025 Δημ. May 25, 2025 2 ώρες πριν, George6633 said: Μια παρατήρηση υπέρ της Nova (μέσω Q).Επειδη τα σπίτια εδώ στο νησί είναι φτιαγμένα για σεισμούς,υπάρχει θέμα ανάλογα το που είναι η κεραία ακόμα και για την ομιλία μέσα στο σπίτι ενώ έξω είναι όλες μια χαρά....Ενώ με τη Vodafone έχω κάποια θέματα ομιλίας (σε 2G) μέσα στο σπίτι ειδικά σε σημεία που δεν είναι κοντά στο παράθυρο,με την Q φαίνεται με δύο κλήσεις που έκανα (πάλι με 2G) να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και να μην ακούω παράπονα ότι κόβεται το σήμα... Ειδικά με το Samsung A16 4G που δεν το έχω πλέον,τα πράγματα ήταν ανυπόφορα...Με το Tcl τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα και στη Vodafone.Ηξερα ότι κάνει πολύ καλή διαχείριση στο 2G η Nova (από εποχή Telestet) και το βλέπω και στην πράξη. Από ταχύτητες τι λέει;; Πυκνό το δίκτυο εκεί;; 2 Παράθεση
George6633 Δημ. May 25, 2025 Δημ. May 25, 2025 47 minutes ago, Chrischal1908 said: Από ταχύτητες τι λέει;; Πυκνό το δίκτυο εκεί;; Δεν έχω προλάβει ακόμα να χρησιμοποιήσω την Q πέρα από λίγες κλήσεις,σήμερα η αύριο θα ξεκινήσω σιγά σιγά και θα ανεβάσω κάποιες μετρήσεις. 2 2 Παράθεση
hercoulis Δημ. May 25, 2025 Δημ. May 25, 2025 Final 4, μας τάραξε στα διαφημίστηκα μπάνερ. 4 Παράθεση
George6633 Δημ. May 25, 2025 Δημ. May 25, 2025 55 minutes ago, hercoulis said: Final 4, μας τάραξε στα διαφημίστηκα μπάνερ. Ισχύει!!!! 2 Παράθεση
elkons Δημ. June 4, 2025 Δημ. June 4, 2025 (edited) Ανακοινώθηκε η νέα υπηρεσία Wifi Mesh από τη Nova για καλύτερη κάλυψη Wifi σε όλο το σπίτι. Η τιμή ακόμα δεν είναι γνωστή παραθέτω link για λεπτομέρειες. https://nova.gr/statheri-tilefonia/wifi-mesh https://techmaniacs.gr/i-nova-anakoinonei-ti-nea-wi-fi-mesh-ypiresia-tis/ *Η εγκατάσταση δεν γίνεται από τον πελάτη αλλά αποκλειστικά από τεχνικό της Nova. Καλη λύση φαίνεται για αυτούς που δεν είναι ψαγμένοι τόσο για repeater και τα σχετικά,κατευθείαν από την εταιρεία και τέλος ξεμπέρδεψε. Edited June 4, 2025 by elkons 6 1 Παράθεση Hlias.
Recommended Posts