bill33 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Ειδικά για την C-Ote έχω την εντύπωση ότι το tethering (κοινή χρήση με άλλη συσκευή συνδεδεμένη με wifi με το κινητό που στέλνει data MB στη συσκευή) έχει παραπάνω ογκοχρέωση από αυτή που πραγματικά χρειάζεται σε MB να "φορτωθούν" κάποια δεδομένα (ιδιαίτερα ένα video πχ). Αυτό είναι διαδεδομένο στην Αμερική στους providers κινητής. Και πάλι ,πως σχετίζεται αυτό με την ταχύτητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Και πάλι ,πως σχετίζεται αυτό με την ταχύτητα; Αν πχ υπάρχει συντελεστής 1,10 (τυχαία το λέω , μπορεί και να'ναι συντελεστής 1,20 ή 1,50 ή και 2 (100% πάνω) [πολύ συχνό στη USA])επί των ΜΒ tethering, τα 10ΜΒ χρεώνονται 10*1,10 (11 ΜΒ) και τα 100ΜΒ χρεώνονται 100*1,10 (110ΜΒ). Δλδ σε μεγαλύτερη ταχύτητα "κατεβαίνουν" χωρίς να το καταλάβεις (πχ 1 video που δεν θες να δεις όλο) περισσότερα ΜΒ και αφού στην κινητή υπάρχει ογκοχρέωση υπάρχει και μεγαλύτερη απώλεια ΜΒ από το πακέτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Αν πχ υπάρχει συντελεστής 1,10 (τυχαία το λέω , μπορεί και να'ναι συντελεστής 1,20 ή 1,50 ή και 2 (100% πάνω) [πολύ συχνό στη USA])επί των ΜΒ tethering, τα 10ΜΒ χρεώνονται 10*1,10 (11 ΜΒ) και τα 100ΜΒ χρεώνονται 100*1,10 (110ΜΒ). Δλδ σε μεγαλύτερη ταχύτητα "κατεβαίνουν" χωρίς να το καταλάβεις (πχ 1 video που δεν θες να δεις όλο) περισσότερα ΜΒ και αφού στην κινητή υπάρχει ογκοχρέωση υπάρχει και μεγαλύτερη απώλεια ΜΒ από το πακέτο. αν το δει όλο όμως;Εσυ πιάνεις μια περίπτωση που δεν είναι αντιπροσωπευτική. Είναι σαν να λέμε ότι ένα αρχειο 100ΜΒ θα το χρεωθείς με διαφορετικό όγκο αν το κατεβάσεις με edge απο ότι αν το κατεβάσεις με 4g. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 αν το δει όλο όμως;Εσυ πιάνεις μια περίπτωση που δεν είναι αντιπροσωπευτική. Είναι σαν να λέμε ότι ένα αρχειο 100ΜΒ θα το χρεωθείς με διαφορετικό όγκο αν το κατεβάσεις με edge απο ότι αν το κατεβάσεις με 4g. Σκέψου: C-Ote (4G) vs Wind (Edge).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Σκέψου: C-Ote (4G) vs Wind (Edge).. Τι ;Επαναλαμβάνω :100ΜΒ έχουν άλλο ογκο ανάλογα με την ταχύτητα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Τι ;Επαναλαμβάνω :100ΜΒ έχουν άλλο ογκο ανάλογα με την ταχύτητα ; Ανάλογα με την εταιρία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosss567 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Στην διαδρομή για την δουλειά πχ 1 ώρα για να περιηγηθώ στο forum με 3g ή 4G θα καταφέρω να ανοίξω 1000 σελίδες και θα καταναλώσω 40 mb Στην επιστροφή από την δουλεια πχ 1 ώρα για να περιηγηθώ στο forum με Edge θα καταφέρω να ανοίξω 100 σελίδες και θα καταναλώσω 4 mb Αν θέλω να ανοίξω 1 σελίδα με ότι ταχύτητα και να την ανοίξω τα ίδια mb θα καταναλώσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Ανάλογα με την εταιρία; :wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 :wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko::wacko: Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα. :rolleyes: Τι να καταλάβω ;Οτι τα 100ΜΒ έχουν διαφορετικο ογκο ανάλογα την εταιρία; ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Στην διαδρομή για την δουλειά πχ 1 ώρα για να περιηγηθώ στο forum με 3g ή 4G θα καταφέρω να ανοίξω 1000 σελίδες και θα καταναλώσω 40 mb Στην επιστροφή από την δουλεια πχ 1 ώρα για να περιηγηθώ στο forum με Edge θα καταφέρω να ανοίξω 100 σελίδες και θα καταναλώσω 4 mb Αν θέλω να ανοίξω 1 σελίδα με ότι ταχύτητα και να την ανοίξω τα ίδια mb θα καταναλώσω. και με gprs θα κάνεις μια εβδομάδα :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Στην πράξη εχω παρατηρήσει ομως κάτι διαφορετικό , κάτι που δεν εξαρτάται απο την εταιρία αλλά απο την σύνδεση. Μια σελίδα 10KB που θα μου την ανοίξει αμέσως με 3G θα μου αφαιρέσει 10ΚΒ απο το πακέτο μου (και κάτι ψιλά αφου δεν κάνει μονο download αλλα και upload - τα requests). Μια σελίδα 10ΚΒ που θα προσπαθήσει να μου την ανοίξει με Edge, εχω παρατηρήσει να μου έχει αφαιρέσει πολυ παραπάνω απο 10ΚΒ και υποπτεύομαι πως λόγο χαμηλής ταχύτητας χάνεται η σύνδεση απο timed out και ξανα προσπαθεί να συνδεθεί, με αποτέλεσμα να τρώει παραπάνω δεδομένα απο τα αναμενόμενα. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 (edited) Τι να καταλάβω ;Οτι τα 100ΜΒ έχουν διαφορετικο ογκο ανάλογα την εταιρία; : Αν ξαναδιαβάσεις τα post από την αρχή σε αυτή τη σελίδα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=373731&page=57 μπορεί και να κατάλαβεις.. Αν και αμφιβάλλω. Επαναλαμβάνω: Στην USA είναι πολύ διαδεδομένο τα 100ΜΒ όταν γίνονται tethering (το ξέρουν οι εταιρίες για αυτό έχουν βγει ειδικά apps για να το αποφεύγουν οι χρήστες) χρεώνονται από την εταιρία ως 200ΜΒ. Έχω την εντύπωση , είπα, για την C-Ote. Ξέρω ότι ξενίζει για αυτό είναι και δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Συντελεστής , είπα: 10%, 20%, 50% ή 100% (όπως USA).. Σκέψου...ξέρω ότι ξενίζει. Ααα και η C-Ote έχει σχεδόν παντού 4G. Συνδύασέ το...:) Edited April 20, 2015 by jimmiss Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. April 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2015 Για εμάς που δεν μας ενδιαφέρουν η κάρτες και Έχουμε σύνδεσή και θέλουμε ίντερνετ Όταν κινούμαστε η είμαστε σε ένα σπίτι Έχει προβλέψει κάτι αυτή η wind ;;;με το που μπεις σε σπίτι από 3g πας σε e...Και φοβάσαι Μήπως σπαταλήσεις 1 ευρώ...φυσικό θα μου πεις Αφού Τώρα για να καταναλώσεις 1mb Πρέπει να είσαι ένα μήνα στο ίντερνετ Dimgeo αλλοι εχουν καρτες και αλλοι εχουν συμβολαια τα οποια δινουν δεδομενα.Δεν ειμαστε ολοι σαν τους μεγαλοεπιχειρηματιες που βγαζουν πολλα χρηματα καθε μηνα και μπορουν να εχουν συμβολαια η καρτες με πολλα μαζεμενα πακετα MB. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο , βάζουμε πακέτα MB με 5€ : 500ΜΒ ή 1GB . Για να είμαστε πιο άνετα . Όχι ότι θα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ ΕDGE , για να ΜΗΝ χρεωθώ ............... ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Δεν είμαι τόσο τσιγκούνης , ευτυχώς ! ;) Δεν ξέρω εσύ αν είσαι ............... ! ;) Συμφωνω εδω,και εγω βαζω τα 400MB αλλα δεν θελω να τα τρωω σε μια εβδομαδα...στην αναγκη θα χρησιμοποιησω παραπανω.Εγω που ειχα F2G εκανα μεση χρηση απο το 1GB γυρω στα 700-800MB με Edge και 3G(πολυ browsing και facebook).Μια φορα που εδινα και σε φιλους,χωρις να εχω wi-fi ειχα ξοδεψει 1GB σε 15μερες και αλλο ενα σε 7 μερες +400MB υπολοιπο...γυρω στα 2,5 GB δεδομενα σε 22 μερες.3G αμα ανοιξω στο σπιτι εχει μετριο σημα και πεφτει με εναλλαγη οποτε... Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 Αν ξαναδιαβάσεις τα post από την αρχή σε αυτή τη σελίδα http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=373731&page=57 μπορεί και να κατάλαβεις.. Αν και αμφιβάλλω. Επαναλαμβάνω: Στην USA είναι πολύ διαδεδομένο τα 100ΜΒ όταν γίνονται tethering (το ξέρουν οι εταιρίες για αυτό έχουν βγει ειδικά apps για να το αποφεύγουν οι χρήστες) χρεώνονται από την εταιρία ως 200ΜΒ. Έχω την εντύπωση , είπα, για την C-Ote. Ξέρω ότι ξενίζει για αυτό είναι και δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Συντελεστής , είπα: 10%, 20%, 50% ή 100% (όπως USA).. Σκέψου...ξέρω ότι ξενίζει. Ααα και η C-Ote έχει σχεδόν παντού 4G. Συνδύασέ το...:) Μα λες ότι είναι δικιά σου εντύπωση,δεν το επιβεβαιώνεις με κάποιο τρόπο .Άλλωστε δεν μιλάμε αποκλειστικά για tethering αλλά για χρήση με το κινητό.Εγώ ξέρω να κάνουν bandwdith throtling ή να σε κόβουν οταν χρησιμοποιείς πχ skype ,νομιζω η βοντα το εκανε μια εποχή. Οπως και να έχει συμφωνούμε ότι διαφωνούμε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 Μα λες ότι είναι δικιά σου εντύπωση,δεν το επιβεβαιώνεις με κάποιο τρόπο .Άλλωστε δεν μιλάμε αποκλειστικά για tethering αλλά για χρήση με το κινητό.Εγώ ξέρω να κάνουν bandwdith throtling ή να σε κόβουν οταν χρησιμοποιείς πχ skype ,νομιζω η βοντα το εκανε μια εποχή. Οπως και να έχει συμφωνούμε ότι διαφωνούμε :) Ακριβώς: Είναι εντύπωσή μου, δεν ξέρω αν μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος (πχ από την C-Ote). Συμφωνούμε σε αυτό: Ναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 Ακριβώς: Είναι εντύπωσή μου, δεν ξέρω αν μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος (πχ από την C-Ote). Συμφωνούμε σε αυτό: Ναι. Οτι είναι η δικιά σου εντύπωση και δεν βασίζεται σε απτές αποδείξεις;Ναι συμφωνούμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SUMMER_2000 Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 Να ρωτήσω όποιον γνωρίζει : Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή στο σταθμό του ΟΣΕ υπάρχει 4G από την Wind ή σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει ? Ρωτάω γιατί θα πάω στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο και θα ήθελα να ξέρω . Όποιος γνωρίζει σίγουρα ας μου απαντήσει . Ευχαριστώ πολύ ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 Να ρωτήσω όποιον γνωρίζει : Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή στο σταθμό του ΟΣΕ υπάρχει 4G από την Wind ή σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει ? Ρωτάω γιατί θα πάω στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο και θα ήθελα να ξέρω . Όποιος γνωρίζει σίγουρα ας μου απαντήσει . Ευχαριστώ πολύ ;) Ούτε κέντρο, ούτε ανατολικά, ούτε δυτικά, ούτε νότια, ούτε βόρια. Δεν υπάρχει πουθενά 4G. Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα για τη wind.:shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsitas123 Δημ. April 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2015 ενώ εκτός μεγάλων πόλεων δεν υπάρχει ούτε καν ίντερνετ για την γουιντ. σέρνεται παντού. δυστυχώς η κοσμοτε έχει την πρωτιά με πάρα πολύ καλό 3g σήμα παντού σχεδόν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsospap Δημ. April 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2015 Βλεπω αρκετες φορες 4g στην Αθηνα αλλα ουτε σελιδα δεν μπορω να φορτωσω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bezoss Δημ. April 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2015 Βλεπω αρκετες φορες 4g στην Αθηνα αλλα ουτε σελιδα δεν μπορω να φορτωσω.. Και γω μια από τα ίδια...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Delijohn Δημ. April 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2015 To 4g όσο πάει και χειροτερεύει... όπου κι αν έχω πιάσει εντός αθηνών, πολύ χάλια.. κατεβάζω updates από googleplay με 500-600kb/s MAX κ για λίγα δευτερόλεπτα, μετά πέφτει! Εκτός Αθηνών που έκανα ένα "roadtrip" το Πάσχα προς Πελοπόννησο.. ούτε για πλάκα 4g.. Παράθεση http://image.prntscr.com/image/4a8c53c531ad46bb83cfbc20ce53e8bb.jpeg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggpp Δημ. April 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2015 Πηγα σημερα στο καταστημα της Παπαναστασιου. Εδειξα διπλωμα, ειπα το νουμερο, μου ειπε αν ειναι f2g ή Q, και ετοιμη η καρτα που αρχιζει απο 89301010000000... δυο λεπτα υποθεση. Στο ιδιο καταστημα μου ζητηθηκε 5 ευρω με το αιτιολογικο οτι δωρεαν ειναι μονο για την Αθηνα... Ο,τι να'ναι... Κριμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frpix Δημ. April 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2015 Πάντα κάτι βρίσκουν να πουν στο συγκεκριμένο κατάστημα, εμένα μου είπαν ότι δεν βλέπουν στο σύστημά τους ότι είναι δωρεάν ή αλλαγή... Έχει αλλάξει κανείς χωρίς να του ζητηθεί ταυτότητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. April 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2015 Πάντα κάτι βρίσκουν να πουν στο συγκεκριμένο κατάστημα, εμένα μου είπαν ότι δεν βλέπουν στο σύστημά τους ότι είναι δωρεάν ή αλλαγή... Έχει αλλάξει κανείς χωρίς να του ζητηθεί ταυτότητα; Εμενα με ζητησαν...μολις ειπα οτι ειναι δωρεαν το ειδαν οτι οκ,δεν χρειαζεται τα 5€. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts