Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οκ, η μπλε δεν έκανε reframing στο b3; παντού 5mhz βλεπω

OFFTOPIC: Δεν έχω πετύχει πουθενά Wind B3. Μόνο Β20 + λίγο Β7. Το έχω γράψει και στο αντίστοιχο θέμα της Wind, το γράφω και εδώ. Η δουλειά που έχουν κάνει στην κάλυψη 4G στην Πελοπόννησο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Μονίμως ακατέβατο 4G ακόμα και σε κατσάβραχα στην μέση του πουθενά που δεν έχουν καν GSM. Πολύ καλύτερη από Cosmote (εκτός αν σε ενδιαφέρουν οι ταχύτητες).

Off-topic αλλά Αθήνα έχει αρκετο b3, αλλά μόνο 5mhz

http://i.imgur.com/HjYHYdM.jpg

Στην Ανατολική Πελοποννησο άλλαξε πρόσφατα το τοπίο στο rural (τέλος Ιανουαρίου '17) , αναβάθμισε πλέον και η Cosmote σε μη-αστικες περιοχές με πυκνό b3+b20.

Ήδη από πέρυσι στις πόλεις (πλην Αργους) Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεγαλόπολη, Πόρτο Χέλι, Τολο', Μονεμβασια με πολυ καλή καλυψη και 4g+ όπως και στις Σπέτσες η cosmote.

Edited by stefanos1999

[OFFTOPIC__TROLL]

Τελικά βρέθηκε η αιτία που καθυστερεί η αναβάθμιση της WIND! :lol: :rotfl:

https://youtu.be/PPfn8HN1zdE

Μάλλον.!!!!!

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

OFFTOPIC: Δεν έχω πετύχει πουθενά Wind B3. Μόνο Β20 + λίγο Β7. Το έχω γράψει και στο αντίστοιχο θέμα της Wind, το γράφω και εδώ. Η δουλειά που έχουν κάνει στην κάλυψη 4G στην Πελοπόννησο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Μονίμως ακατέβατο 4G ακόμα και σε κατσάβραχα στην μέση του πουθενά που δεν έχουν καν GSM. Πολύ καλύτερη από Cosmote (εκτός αν σε ενδιαφέρουν οι ταχύτητες).

Εννοείς ότι ενεργοποίησαν και το τελευταίο στάδιο του δικτύου; Δηλαδή φούλαραν τις μηχανές στο LTE και παρέχουν κάλυψη σε περιοχές χωρίς GSM? Super! :cool:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μονίμως ακατέβατο 4G ακόμα και σε κατσάβραχα στην μέση του πουθενά που δεν έχουν καν GSM

Χωρίς ενεργοποιημενο volte με 4g καλυψη και χωρις 2g/3g από πίσω, οι εισερχομενες κλήσεις πάνε στον τηλεφωνητή/ειδοποίηση κλήσεων και οι εξερχόμενες είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Edited by stefanos1999

Εννοείς ότι ενεργοποίησαν και το τελευταίο στάδιο του δικτύου; Δηλαδή φούλαραν τις μηχανές στο LTE και παρέχουν κάλυψη σε περιοχές χωρίς GSM? Super! :cool:

Έτσι φαίνεται. Από αυτά που βλέπω δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω ότι λίγο-πολύ οι χάρτες κάλυψης 4G είναι γενικά ακριβείς.

Πιθανόν κάπου να μην είναι 1000% σωστό, software τους έχει φτιάξει, αν π.χ. σηκωθούν 2-3 μεγάλα κτήρια κάπου πιθανόν να αλλάξει ελαφρώς κάπου η κάλυψη, αλλά η μπλεδίλα παντού στην Πελοπόννησο ισχύει.

Έτσι φαίνεται.

Ετσι ειναι.

πλην της νότιο ανατολικής Αργολίδας που δεν υπάρχει κάλυψη για κάποιο λόγο ούτε και στην Υδρα...

απλά στην Τρίπολη το Πάσχα ήταν μη-λειτουργικο το 4g και στο Ναύπλιο απλά σερνόταν... το Η+ της ήταν σαφώς γρηγορότερο στις 2αυτες πόλεις.

Edited by stefanos1999

Πάντως κι εγώ μπορώ να πω αν και πολλά χρόνια στη voda, λόγω σταθερού πήρα δώρο τη κάρτα με το 1GB και δοκιμάζω wind και έχω πάθει τη πλάκα μου.

Χαλκούτσι που έχω εξοχικό και η voda είναι ανύπαρκτη (Ε) είχα αναγκαστικά μια κοσμοτε που έχει καμπάνα 4G για τα καλοκαίρια, πήγα πριν μια βδομάδα και βλέπω καμπάνα 4G η wind φουλ σήμα. Και σε ταξίδι από κει ως Ναύπακτο (μέσω γαλαξιδίου) σε όλη τη διαδρομή μέσα στα βουνά είχε παντού 4G ακόμα και σε σημεία που με voda είχε 0 σήμα και έβγαζε Χ στο κινητό μου η wind είχε 4G. Μπράβο δε το περίμενα τέτοια εξέλιξη. Το καλοκαίρι που θα πάω χωριό πελοποννησο για να δω και εκεί που ακούω πολύ καλά λόγια

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Το καλοκαίρι που θα πάω χωριό πελοποννησο για να δω και εκεί που ακούω πολύ καλά λόγια

Κάλυψη έχει καλή στην Πελοπόννησο (από b20 σχεδόν μονο) πλην νότιοανατολικής Αργολίδας που δεν έχει ακόμα 4g, απλά μην περιμένεις μεγάλες ταχύτητες.

Edited by stefanos1999

OFFTOPIC: Δεν έχω πετύχει πουθενά Wind B3. Μόνο Β20 + λίγο Β7.

B20 Αθήνα, πολυ QPSK στο upload και 16QAM στο download

Δε γνωρίζω πως είναι το δίκτυο στην Πάτρα. Αλλά στην Αθήνα, την B3 (1800) τη λες βασική συχνότητα του 4G για τη WIND. Εχει αρκετή κάλυψη από αυτή. Μόνο που δίνει 5 MHz bandwidth και συχνά σέρνεται (5-10 Mbps)...

Υ.Γ. Ας είχε παντού B20 (800) και το αντίστοιχο backbone να την υποστηρίξει (έως 75 Mbps) και θα ήταν τέλεια. Ας έκανε το ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά δε θα έφτανε την πρώτη σε ταχύτητες, αλλά θα διόρθωνε το χάλι που υπάρχει και θα μπορούσε ακόμα και να "μάχεται" για τη 2η θέση... ;) Στις περιοχές που έχει αναβαθμίσει, η κάλυψη είναι καλή. Οι ταχύτητες είναι το πρόβλημα...

Αλλά στην Αθήνα, την B3 (1800) τη λες βασική συχνότητα του 4G για τη WIND. Εχει αρκετή κάλυψη από αυτή. Μόνο που δίνει 5 MHz bandwidth και συχνά σέρνεται (5-10 Mbps)...

Δεν την λες, η b20 είναι η βασική μπάντα στην Αθήνα.

Υπάρχουν ακομα αρκετοί σταθμοι με μονο b20.

Edited by stefanos1999

B20 Αθήνα, πολυ QPSK στο upload και 16QAM στο download

Λογικό, είναι φουλ στο Β20 και έχει πολύ μεγάλο interference λόγω μεγάλου footprint.

Λογικό, είναι φουλ στο Β20 και έχει πολύ μεγάλο interference λόγω μεγάλου footprint.

Ε με τέτοιο modulation γι'αυτό σέρνεται στις ταχύτητες, σε συνάρτηση με το μικρό φάσμα.

Edited by stefanos1999

Κάλυψη έχει καλή στην Πελοπόννησο (από b20 σχεδόν μονο) πλην νότιοανατολικής Αργολίδας που δεν έχει ακόμα 4g, απλά μην περιμένεις μεγάλες ταχύτητες.

Μα εντάξει σε διακοπές και χαλάρωση δε θέλουμε να κατεβάζουμε και ταινίες πια :lol:

Πχ η voda είχε σε speedtest οταν επιανε μια γραμμη Η 0,34mbps/0

με wind είχα ενα αξιοπρεπες 9mbps/7 up για σερφάρισμα μια χαρά. Είδα ότι πιάνω και από εύβοια κι όλας παρόλο που μου έδειχνε καμπάνα το σήμα οπότε αρκετή αποσταση.

George Bernard Shaw

Μα εντάξει σε διακοπές και χαλάρωση δε θέλουμε να κατεβάζουμε και ταινίες πια :lol:

Ανάλογα τις ανάγκες του καθένα.

Ταινίες όχι, αλλά για εμένα 9mbps στο σπίτι στο χωριό στην Αρκαδία (χωρίς σταθερό ιντερνετ) πλέον είναι λίγα για 3συσκευες.

Με tethering ανοιχτό για άλλες 2συσκευες (laptop+κινητο).

Μέχρι πριν 4μηνες που έβαλε πυκνό 4g η Cosmote στην περιοχή που είναι το χωριό ήμουν επί χρόνια με mi-fi και καλούτσικο (πλην μπουκωμένο συχνα) cosmote dc-hspa ~10/3mbps down/up . Μονο στις αρχές του 2014 έπιασε (αξιοποιήσιμο για data) 3g από vodafone (900umts) αλλά με σχετικά χαμηλη ταχύτητα. 2100 είχε από παλιά και η Vodafone αλλά ίσα που εφτανε λίγο σήμα στο χωριό, μονο για voice ήταν ουσιαστικά αξιοποιήσιμο (ήταν και μακριά ο σταθμος).

Μόλις ενεργοποίησε προσφατα το 4g (b3+b20) η Cosmote το χωριό είδε εξωπραγματικες ταχύτητες τύπου ~100/20mbps down/up και παραλληλα οι ταχύτητες στο dc-hspa της εκτοξεύτηκαν σε ~14-15mbps σε εσωτερικό χωρο, διότι ενδεχομένως αρκετοί χρήστες "μετακινηθηκαν" από το 3g στο 4g.

Η Wind εμφανίστηκε με data στο χωριό τελευταία και καταϊδρωμένη μόλις τον Απρίλιο του 2016 με b20-4g και αρχικές ταχύτητες εσωτερικά 18/7mbps down/up αλλα σχετικά υψηλο ping. Αλλά δυστυχώς σταδιακα ( μέσα σε 1ετος) μειώνονται οι ταχύτητες σε σημείο που το dc-hspa της πράσινης να είναι πλέον ταχύτερο του 4g της Wind. Μόνο στο upload υπερτερεί.

Edited by stefanos1999

Το οποίο εάν είναι προσβάσιμο από όλους τους συνδρομητές δημιουργεί πρόβλημα αφού η υπηρεσία VoLTE δεν παρέχεται και στην ουσία θα υπάρχει σήμα 4G χωρίς δυνατότητα φωνητικών κλήσεων. Είναι πιθανό να δημιουργεί νομικό πρόβλημα μία τέτοια κίνηση καθώς παρέχουν υπηρεσίες χωρίς τη δυνατότητα κλήσεων φωνής, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω εξετάσει ενδελεχώς την ελληνική νομοθεσία σε αυτό το θέμα.

Ευπρόσδεκτη η κάλυψη και φυσικά δίνει τη δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών δεδομένων (και μηνυμάτων) για επικοινωνία. Ωστόσο, ο μέσος χρήστης δεν θα γνωρίζει γιατί δεν μπορεί να τηλεφωνήσει.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και νομικό κόλλημα αλλά πρακτικό υπαρχει σιγουρα.

Συμβαίνει στην Πελοπόννησο αυτό εδώ και ένα χρόνο που πρωτομπήκε το lte, να μην υπάρχει "παράλληλο" 2g/3g (για αρκετές μεγάλες αποστάσεις κάποιες φορες).

Edited by stefanos1999

Αυτό φαίνεται λογικό, αλλά μπορεί να βελτιωθεί πολύ ενεργοποιώντας multi-enodeb carrier aggregation. :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ανάλογα τις ανάγκες του καθένα.

Ταινίες όχι, αλλά για εμένα 9mbps στο σπίτι στο χωριό στην Αρκαδία (χωρίς σταθερό ιντερνετ) πλέον είναι λίγα για 3συσκευες.

Με tethering ανοιχτό για άλλες 2συσκευες (laptop+κινητο).

.

Μιλάμε για ένα μέσο χρήστη πάντα, και στο σπίτι μου στην Αθήνα adsl στα 10-12mbps έχω όπως και οι περισσότεροι οπότε αν θέλουμε και vdsl στην εξοχή υπάρχει πρόβλημα... :X εν ανάγκη έχεις περισσότερες κάρτες στη κινητή σε αντίθεση με το adsl γίνεται και αυτό

George Bernard Shaw

Τι πρόβλημα υπάρχει;

Ηδη δίκτυο κινητής σήμερα προσφέρει σε αρκετες περιοχές ταχύτητες πολλαπλάσιες του adsl.

Και εγω εχω 3καρτες από ισάριθμα δίκτυα. Αλλά για Data πλέον χρησιμοποιώ μόνο μια.

Edited by stefanos1999

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με τα δίκτυα κινητής (στα σημεία που πιάνει καλό 4g ή ακόμη και 3g H+) είναι η ογκοχρέωση..

• The title was changed to Nova 4G