Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό έχεις δίκιο.Κάποτε η wind ήταν η πιο οικονομική και γιαυτό την προτιμήσαμε και δώσαμε χρήματα και χρόνο ώστε να φτιάξει το δίκτυο της τουλάχιστον αξιοπρεπές για 2-3 απλά πράγματα.Παράτυπα για μένα προσωπικά μοίρασε αβέρτα φοιτητικά πακέτα ως "ειδικά" σε κόσμο που κανονικά δεν το δικαιούνταν,μόνο και μόνο για να κρατήσει πελατεία στο άθλιο δίκτυο της...Πολλοί προφανώς "τσίμπησαν" και δίνουν τα 8.5€ το μήνα χωρίς καν να ξοδεύουν ούτε τα μισά από τα 1500 και νιώθουν ευτυχισμένοι, συμβιβαζόμενοι στο άθλιο δίκτυο της

Ότι και να πεις θα ήθελα ένα άθλιο φοιτητικό - ειδικής προσφοράς + την προσφορά των άλλων 300σιων λεπτών που κοστίζει στην πράξη 9.5 ευρώ τον μήνα. τώρα δίνω στο συμβόλαιο μου στην cosmote 5 έως 7 φορές περισσότερο.... Οπότε τσάμπα είναι :)

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Συγνώμη κιόλας, ένα screenshot δεν είναι ηλίθιο? Δηλαδή την ώρα που τραβούσες εσύ αν ήταν άλλοι 50 στη γραμμή και μετά από 5 λεπτά κανένας πως μπορείς να μου αποδείξεις ότι το αποτέλεσμα είναι σωστό?

Έχει τόσες μεταβλητές η ιστορία που είναι μάταιο, να πω όταν κάνω π.χ. τεστ εγώ κλειδωμένος μόνος μου και φαίνεται η ταχύτητα του κάθε sector ξεχωριστά (ναι κάπου στα 65 είναι κλάψτε) εκεί θα φανεί αν έχει και πρόβλημα. Από κει και πέρα?

Ο άλλος έβαλε Δημαρχείο, εντάξει, καταλάβαμε. :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πάνε στην ταράτσα έχει καλύτερο σήμα εκεί.:lol:

Πες τα Χρυσόστομε. <3

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αα καλά... Εγώ δεν είχα πρόθεση για τέτοια κόντρα. Ίσα ίσα ενδιαφέρομαι και για όσα έγραφες ακόμα και πολύ πριν από ένα χρόνο για τη Θεσσαλονίκη. Και ούτε έχω παράπονο για να γκρινιάζω το βασικό μου νούμερο στη wind είναι! Εσύ θα χαίρεσαι μόνο όταν ανεβάζει τα 100+mbps κάπου σε ένα μοναδικό σημείο?

Huawei mate 8 & galaxy note 3 neo!

Πες τα,ανεβαζουμε εδω μεσα speedtests και ορισμενοι αρχιζουν τα στησιματα και την τεχνολογια του 4G.Το θεμα ομως ειναι οτι οι κεραιες γονατιζουν.Δεν πρεπει η Wind να δινει 20-30Mbps μεσο ορο,αμα φτιαξει πανελλαδικο δικτυο; Ειναι 3η εταιρεια,εχει θεματα.Αυτο οκ,το γνωριζουμε αλλα ορισμενοι που δεν εχετε καν καρτα Wind ή ερχεστε 30 μερες το χρονο δεν εξαρτιεστε οπως αλλοι.Εγω και ο Βασιλης εχουμε κυρια νουμερα και βαζουμε καρτες.Εγω βαζω καθε μηνα.Αλλα το σημα πλεον δεν παλευεται.Καλα τα 2Gb,αλλα θελω 4G,Speedtest και Youtube για να φυγουν.Στο σπιτι εχω χαλια 3G,με ασταθες σημα.Εκτος πολης,ξερουμε ολοι οτι η Wind ουτε 3G εχει,λες και ειμαστε 10 χρονια πισω.Ορισμενοι εχετε δικαρτα και το παλευετε,καλα κανετε.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Η wind εξοπλισμό βάζει. Δεν είναι 3gpp. Δε κάνουν και θαύματα. Το kpi στην χώρα που ζώ μετά από 7 χρόνια Lte είναι 16mbps throughput σε ώρες αιχμής. Τι να κάνουμε που η Wind έχει συνδρομητές που χρησιμοποιούν το Lte και οι άλλοι κοιτάνε το σηματάκι 4g και χαίρονται. Υπάρχουν και φετίχ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πες τα,ανεβαζουμε εδω μεσα speedtests και ορισμενοι αρχιζουν τα στησιματα και την τεχνολογια του 4G.Το θεμα ομως ειναι οτι οι κεραιες γονατιζουν.Δεν πρεπει η Wind να δινει 20-30Mbps μεσο ορο,αμα φτιαξει πανελλαδικο δικτυο; Ειναι 3η εταιρεια,εχει θεματα.Αυτο οκ,το γνωριζουμε αλλα ορισμενοι που δεν εχετε καν καρτα Wind ή ερχεστε 30 μερες το χρονο δεν εξαρτιεστε οπως αλλοι.Εγω και ο Βασιλης εχουμε κυρια νουμερα και βαζουμε καρτες.Εγω βαζω καθε μηνα.Αλλα το σημα πλεον δεν παλευεται.Καλα τα 2Gb,αλλα θελω 4G,Speedtest και Youtube για να φυγουν.Στο σπιτι εχω χαλια 3G,με ασταθες σημα.Εκτος πολης,ξερουμε ολοι οτι η Wind ουτε 3G εχει,λες και ειμαστε 10 χρονια πισω.Ορισμενοι εχετε δικαρτα και το παλευετε,καλα κανετε.

Δεν διαφωνώ καθόλου για την ποιότητα δικτύου που αναφέρεις ιδιαίτερα βόρεια.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι για τις ημέρες που χρειάζεται να ξοδέψεις για να καταλάβεις την κατάσταση του δικτύου. Και 10 ημέρες φτάνουν αν ταξιδεύεις καθημερινά από βορρά έως νότο για να δεις την πραγματικότητα.

Send by Huawei Mate 8 - NXT-L29 (The last DSFA in market) via Tapatalk.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Η wind εξοπλισμό βάζει. Δεν είναι 3gpp. Δε κάνουν και θαύματα. Το kpi στην χώρα που ζώ μετά από 7 χρόνια Lte είναι 16mbps throughput σε ώρες αιχμής. Τι να κάνουμε που η Wind έχει συνδρομητές που χρησιμοποιούν το Lte και οι άλλοι κοιτάνε το σηματάκι 4g και χαίρονται. Υπάρχουν και φετίχ.

Τωρα εδω,τα λες σωστα.Με αλλη καρτα μεσο ορο παιζω στα 20 με 30Mbps.Πιο κατω δεν παει,εκτος αμα εχεις χαλια σημα.Η Wind ειναι στα 15-20.Ετσι οπως ειναι το δικτυο τωρα στην αρχη,παλευεται.Αλλα πρεπει να μη το αφησει.Να μη κανουν τα λαθη με το 3G.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Σε αυτό δεν έχεις και άδικο ιδιαίτερα στην καρτοκινητή αλλά και στα μεγάλα πακέτα δεδομένων που έχουν δώσει σε πολύ χαμηλές τιμές. Απλά αν κρατούσα 15 mbps παντού καλά θα ήταν. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σε ώρες αιχμής και 6ρια και 8αρια σε αρκετές περιοχές (όχι οτι δεν συμβαίνει και στα άλλα δίκτυα).

Προσωπικά δεν με χαλάει με τις ταχύτητες αν μου αναβάθμιζε το πακέτο δεδομένων του broadband 30αρι στα 50gb με 60gb με 20 - 25€ (τώρα που η Cosmote έβγαλε 40gb πακέτο στις παλαιές τιμές στα 60€) .

Συγνώμη κιόλας, ένα screenshot δεν είναι ηλίθιο? Δηλαδή την ώρα που τραβούσες εσύ αν ήταν άλλοι 50 στη γραμμή και μετά από 5 λεπτά κανένας πως μπορείς να μου αποδείξεις ότι το αποτέλεσμα είναι σωστό?

Έχει τόσες μεταβλητές η ιστορία που είναι μάταιο, να πω όταν κάνω π.χ. τεστ εγώ κλειδωμένος μόνος μου και φαίνεται η ταχύτητα του κάθε sector ξεχωριστά (ναι κάπου στα 65 είναι κλάψτε) εκεί θα φανεί αν έχει και πρόβλημα. Από κει και πέρα?

Ο άλλος έβαλε Δημαρχείο, εντάξει, καταλάβαμε. :lol:

Εντάξει, άλλο είναι να κάνεις Speedtests την 1η πρώτη φορά που πέρασες από μία περιοχή και άλλο είναι να βλέπεις μόνιμα χαμηλές ταχύτητες στο ίδιο σημείο, σε διάφορες ώρες... Όταν εγώ βλέπω στην Αθήνα το μεσημέρι να πιάνει 1,5 Mbps από 800αρα και το απόγευμα να πιάνει 3 και αυτό να συμβαίνει κάθε μέρα, μέχρι το βράδυ που πάει 15 (μόνο), να υποθέσω ότι για εσένα και τον mixtri δεν είναι πρόβλημα, είναι feature... :lol:

Μάλλον η WIND δίνει δωρεάν ΜΒ για δοκιμή, γιατί βασίζεται στο ότι πολλοί δε γνωρίζουν την εφαρμογή του Speedtest και πως βλέποντας παντού το σημαδάκι του 4G, θα νομίζουν ότι έχουν γρήγορο ίντερνετ, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν περιοχές, που είναι πιο αργό και από το ADSL στο χωριό... :rolleyes:

Υ.Γ. Προσπάθησα να κάνω Speedtest τώρα το πρωί με την ίδια 800αρα. Στο download έπιασε 3,65 Mbps και μόλις πήγε να μετρήσει το upload, μου έδειξε Network error... Υποθέτω ότι και αυτό είναι feature. :whistle: Κι εγώ έχω ανεβάσει τεστ με 100αρια εδώ μέσα, δε βγάζω προβλήματα από το μυαλό μου...

Τωρα εδω,τα λες σωστα.Με αλλη καρτα μεσο ορο παιζω στα 20 με 30Mbps.Πιο κατω δεν παει,εκτος αμα εχεις χαλια σημα.Η Wind ειναι στα 15-20.Ετσι οπως ειναι το δικτυο τωρα στην αρχη,παλευεται.Αλλα πρεπει να μη το αφησει.Να μη κανουν τα λαθη με το 3G.

Σε αυτό δεν έχεις και άδικο ιδιαίτερα στην καρτοκινητή αλλά και στα μεγάλα πακέτα δεδομένων που έχουν δώσει σε πολύ χαμηλές τιμές. Απλά αν κρατούσα 15 mbps παντού καλά θα ήταν. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σε ώρες αιχμής και 6ρια και 8αρια σε αρκετές περιοχές (όχι οτι δεν συμβαίνει και στα άλλα δίκτυα).

Προσωπικά δεν με χαλάει με τις ταχύτητες αν μου αναβάθμιζε το πακέτο δεδομένων του broadband 30αρι στα 50gb με 60gb με 20 - 25€ (τώρα που η Cosmote έβγαλε 40gb πακέτο στις παλαιές τιμές στα 60€) .

Θα έπρεπε να δίνει απεριόριστα δεδομένα με cap @7-10Mbps όπως γίνεται σε πολλές χώρες. Θα σταματήσει αυτή η τρέλα με τα speedtest, θα έχει πιο εξομαλυμένο throughput, και θα πάρει πολλούς πελάτες. Δηλαδή ό,τι χρειάζεται. Ας αφήσει τα 300άρια για άλλους. :)

@Mitsos, shared bandwidth είναι, λογικό είναι να πέφτει η ταχύτητα αν υπάρχει κίνηση. Από εκεί και πέρα, κοιτάνε τα ΚΡΙ - τα οποία δεν έχω ιδέα ποια είναι, δηλαδή μπορεί να είναι οκ για αυτούς αυτό που βλέπεις - και αν δε τα πιάνουν βάζουν και άλλο σταθμό στην καλύτερη περίπτωση, και φυσικά και δίνουν και άλλο bandwidth εφόσον το radio planning το επιτρέπει. Αλλά οι βυθίσεις στις ταχύτητες είναι φυσιολογικές. Έχω δει στο κέντρο της Στοκχόλμης με 50MHz bandwidth βυθίσματα του τύπου 2Mbps->220Mbps->60Mbps->10Mbps->150Mbps.... Και όλα ήταν θέμα QoS balancing, όχι προβλήματος. Η λέξη πρόβλημα είναι βαριά και παραπέμπει σε βλάβη.

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα έπρεπε να δίνει απεριόριστα δεδομένα με cap @7-10Mbps όπως γίνεται σε πολλές χώρες. Θα σταματήσει αυτή η τρέλα με τα speedtest, θα έχει πιο εξομαλυμένο throughput, και θα πάρει πολλούς πελάτες. Δηλαδή ό,τι χρειάζεται. Ας αφήσει τα 300άρια για άλλους. :)

ακριβώς αυτό...

4g+ στην ιερα οδο (υψος με πειραιως) αλλα και πλατεια κλαθμωνος, προχθες δεν υπηρχε σε κανενα απο τα 2σημεια.

Κατι θετικο γινεται τις τελευταιες ημερες στην αθηνα με το 4g+

Edited by stefanos1999

Έχει φτιάξει πολύ το δίκτυο κατά γενική ομολογία

Εχει ναι αλλα σε σχεση με το δικο της δικτυο οπως ηταν ως και πριν 2 περιπου ετη, διοτι δεν εχει φτασει το επιπεδο των αλλων δυο ,ακομα τουλαχιστον. Ουτε στο 3g ουτε στο 4g.

Ενδεχομενως πλεον να ετοιμαζονται για volte

Edited by stefanos1999

Εχει ναι αλλα σε σχεση με το δικο της δικτυο οπως ηταν ως και πριν 2 περιπου ετη, διοτι δεν εχει φτασει το επιπεδο των αλλων δυο ,ακομα τουλαχιστον. Ουτε στο 3g ουτε στο 4g.

Ενδεχομενως πλεον να ετοιμαζονται για volte

Μακάρι. Από τα δίκτυα μια χώρας πάντα αυτό με τη μικρότερη κάλυψη οφελείται περισσότερο από volte/wifi calling.

να υποθέσω ότι για εσένα και τον mixtri δεν είναι πρόβλημα, είναι feature... :lol:

Μάλλον η WIND δίνει δωρεάν ΜΒ για δοκιμή, γιατί βασίζεται στο ότι πολλοί δε γνωρίζουν την εφαρμογή του Speedtest και πως βλέποντας παντού το σημαδάκι του 4G, θα νομίζουν ότι έχουν γρήγορο ίντερνετ, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν περιοχές, που είναι πιο αργό και από το ADSL στο χωριό... :rolleyes:

Θα σου πω, δεν με ενδιαφέρει τι ταχύτητες έχει ΚΑΜΙΑ εταιρία, (έχω μια vodafone καρτοκινητή μόνο) και ναι είμαι συνδεμένος 18 ώρες το λιγότερο την ημέρα στο δίκτυο.

Ευτυχώς που έχετε τα ειδικά εργαλεία speedtest και ανακαλύψατε τις μεγάλες θεωρίες συνωμοσίας δηλαδή. Πω πω τι μεγάλη κοροϊδία αυτές οι εταιρίες. Να πάμε με τσουγκράνες και δαυλούς έξω από τα γραφεία.

Πολύ πιο απλό, δε σου αρέσει καμία εταιρία? Τράβα μπαλαντέζα με ADSL μαζί σου.

Μακάρι. Από τα δίκτυα μια χώρας πάντα αυτό με τη μικρότερη κάλυψη οφελείται περισσότερο από volte/wifi calling.

Ναι οντως θα οφεληθει περισσοτερο (ιδιως απο το volte), πλην ομως οι περισσοτεροι με wind που ασχολουνται συστηματικα με 4g mobile internet σημερα εχουν (πλεον) κινεζιες λογω κυριως κοστους, οποτε δεν γνωριζω πως ολοι αυτοι θα μπουν στο "παιχνιδι" του vowifi και κυριως του volte. Βεβαια το ιδιο προβλημα (ασυμβατοτητας) θα αντιμετωπισουν και τα αλλα δικτυα, αν και (κατα την γνωμη μου) σε μικροτερο βαθμο.

Edited by stefanos1999

• Administrators
Διαγράφηκαν αρκετά off topic μηνύματα. Τα επόμενα ελπίζω να αφορούν αυτό που λέει ο τίτλος του θέματος, δηλαδή το 4G της Wind και τις εμπειρίες σας με αυτό :)

Θα σου πω, δεν με ενδιαφέρει τι ταχύτητες έχει ΚΑΜΙΑ εταιρία, (έχω μια vodafone καρτοκινητή μόνο) και ναι είμαι συνδεμένος 18 ώρες το λιγότερο την ημέρα στο δίκτυο.

Ευτυχώς που έχετε τα ειδικά εργαλεία speedtest και ανακαλύψατε τις μεγάλες θεωρίες συνωμοσίας δηλαδή. Πω πω τι μεγάλη κοροϊδία αυτές οι εταιρίες. Να πάμε με τσουγκράνες και δαυλούς έξω από τα γραφεία.

Πολύ πιο απλό, δε σου αρέσει καμία εταιρία? Τράβα μπαλαντέζα με ADSL μαζί σου.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που περιγράφει αναλυτικά την τεχνολογία LTE είναι αυτό https://www.amazon.com/4G-LTE-LTE-Advanced-Mobile-Broadband/dp/012385489X

Εκεί μπορείτε να βρείτε απαντήσεις για το πως λειτουργεί ένα LTE network, γιατί δε μπορείτε να είστε συνεχώς στο peak της απόδοσης, πως η συσκευή σας επηρρεάζει τη συμπεριφορά του δικτύου, πως γίνεται το transmission στο physical layer. Πράγματα οποία δε μπορεί να δει κανείς μέσω ενός speedtest and directly call Houston, we have a problem... Ο σχεδιασμός ενός LTE radio/packet core είναι πολύ πιο πολύπλοκος από το να δίνεις bandwidth στο λαό και να πιάνεις 300Mbps για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό αφορά την τεχνολογία, όχι τη Wind και κάποιο πάροχο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ ωραία όλα αυτά. Να δεχτούμε ότι το speedtest δεν έχει χρησιμότητα. Το γεγονός ότι κατεβάζοντας βλέπεις μικρή ταχύτητα, και ότι υπάρχουν φορές και σημεία που προσπαθείς να ανοίξεις μία σελίδα και αργεί αδικαιολόγητα έως δεν ανοίγει φανερώνει πρόβλημα ή όχι; Σε εμένα τον άσχετο λοιπόν, που δεν έχω διαβάσει τέτοια βιβλία (κανείς δεν μου είπε ότι για λειτουργήσω τη συσκευή μου σε δίκτυο 4G πρέπει να το κάνω, και να μην βιάζομαι να μιλήσω όταν νιώθω ότι η απόδοση του τελευταίου μοιάζει φτωχή), το speedtest που τόσο απαξιώνετε στην πρώτη περίπτωση μου δείχνει ταχύτητα ανάλογη με αυτήν του κατεβάσματος, που θεωρώ χαμηλή. Άρα όταν κατεβάζεις κάτι που διαρκεί κάμποσα λεπτά είναι λίγο διαφορετικό από το peak των 10" του τεστ, όχι; Επίσης, στην δεύτερη περίπτωση που αναφέρω, όπου δηλαδή υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο φόρτωμα έως και κόλλημα, το speedtest βγάζει 1-1,5mbps down/0,05 up, με ένδειξη 4G στη συσκευή και σήμα στη μέση. Να φανταστώ ότι είναι σύμπτωση που το άσχημο αποτέλεσμα στο speedtest συμβαδίζει με αυτό που βλέπεις, σωστά;

Και να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για τη Wind. Χρησιμοποιώ και άλλο πάροχο, που στα speedtest βλέπω 5-6 φορές καλύτερα νούμερα. Που όταν επίσης κατεβάζω μεγάλα αρχεία ή ταχύτητα αυτή επιβεβαιώνεται, ξανά δεν μιλάμε για 10" δηλαδή. Να υποθέσω σύμπτωση και αυτό;

Sent from my XT1562

Εξαρτάται τι ορίζεις ως πρόβλημα. Αν έχεις για παράδειγμα -110dBm λήψη λογικό είναι το modulation να πέσει και να έχεις χαμηλές ταχύτητες. Αυτό όμως είναι πρόβλημα κάλυψης. Να καλέσεις λοιπόν τη Wind και να τους πεις ότι δεν έχω καλή κάλυψη στο τάδε σημείο, μου κάνει εναλλαγές σε 2G. Αυτό κάθε άλλο παρά βλάβη είναι. Όλα τα δίκτυα έχουν αυτή τη συμπεριφορά σε περιπτώσεις χαμηλής κάλυψης.

Δεν είπα ότι το speedtest δεν είναι χρήσιμο, αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο benchmark. To μόνο κριτήριο για τα δίκτυα είναι το ΚΡΙ. Μπορεί για παράδειγμα να έχουν ΚΡΙ 2Mbps throughput. Αυτό είναι και δεν αλλάζει. Αν δε σου αρέσει πας σε άλλο δίκτυο.

Μη μου πείτε τα της διαφήμισης γιατί θα τρελαθώ. Το marketing σε όλες τις εταιρείες δεν έχει καμία επαφή με τη πραγματικότητα.

Και δε σου είπε κανείς να μη μιλήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Το πρόβλημα είναι ότι το myphone έχει γεμίσει radio/RF engineers με κριτήριο το speedtest. Για εσένα μπορεί να μην είναι εκνευριστικό, αλλά για εμένα που έχω διαβάσει κάποια πράγματα στη ζωή μου είναι εξοργιστικό. Συγνώμη, αλλά έτσι είναι. Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι θέλει Band 7-3-20-38-40-xyz στο τάδε σημείο, λες και η εταιρεία δε πληρώνει μηχανικούς να σχεδιάζουν το δίκτυο, περιμένει την Μαρούλα από την Άνω Κτημένη να της πει...

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βtw guys, αν τύχει στη ζωή σας να δείτε τι tools έχουν στα NOC οι εταιρείες ΔΕ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΤΕ ούτε 500ΚΒ σε speedtest. Ξέρουν ακριβώς τι γίνεται κάθε στιγμή στην κυψέλη και το throughput του κάθε χρήστη ξεχωριστά, το θόρυβο στο δέκτη και άλλα τρελά πράγματα που δε μπορείτε να φανταστείτε (κινητικότητα χρήστη, ακόμα και υλικό κτιρίου που βρίσκεστε μέσα μπορούν να κάνουν εκτίμηση). Ένα speedtest μπορεί απλά να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουν. Μπορείτε να τους πείτε "EEE ΨΙΤ, εδώ είμαι και δεν είμαι ευχαριστημένος, θέλω παραπάνω" και τότε ΕΦΟΣΟΝ δεν εμπίπτει η απόδοσή σας μέσα στο ΚΡΙ που έχουν θέσει...τότε θα δείτε βελτίωση απόδοσης. :)

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτά που συζητάμε με τα speed test και τα αγγούρια και που βλέπουμε 3/5 mbbs ταχύτητα (άντε εγώ πιάνω 10/12 τώρα που δεν έχει ψυχή εδώ και έχουν οι μεγαλυτεροι σε ηλικία wind και πρέπει να έχουμε κινητό καλο και όχι καμία κινέζια και πρεπει να είμαστε αναμαρτητοι για να δουλεύει σωστά το δίκτυο ) πραγματικά με ξεπερνάει..νηστεία όλοι,κάθαρση στην ψυχή μας.θα αλλάξουμε συσκευές και το δίκτυο θα είναι μια χαρά..

Εμένα ας μου εξηγήσει κάποιος πως έχει βάλει 2 800αρες σε απόσταση 15 km και με του που βγεις έξω από το χωριό το σήμα πέφτει και πιάνει 1.5 km εξω απο το επόμενο χωριό ενώ άλλη εταιρία έχει 1800 στο χωριό και στα 17/18 km αναμεταδότη και πιάνει σχεδόν σε όλη την διαδρομή 4 g.. Με ότι κινεζια και να εχω...Και η ταχυτητες ακόμη και μέσα στο σπίτι είναι 100αρες..ξέρω φτιάχνει το δίκτυο απο το 96 αλλά έλεος με ορισμενους ..Δεν με ενδιαφερει τι ειναι lte δεν είναι δουλειά μου και δεν είναι χόμπι μου...Αλλά για να γίνει η δουλειά μου και να κάνω το χομπι μου θέλω ίντερνετ στο κινητό..Έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο του 2017 και η ταχύτητες στην πλειοψηφία όπου υπάρχει κάλυψη ειναι επιπέδου 3g .. Επίσης αυτό που όλοι δουλεύουν τα δεδομένα τους ενώ είναι 3η με μεγάλη διαφορά και η συνδρομητές των άλλων δύο φοβούνται να τα ανοίξουν λες και θα έρθει η δρακουλεσκου..ΕΛΕΟΣ

Στάλθηκε από το FIND7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Εξαρτάται τι ορίζεις ως πρόβλημα. Αν έχεις για παράδειγμα -110dBm λήψη λογικό είναι το modulation να πέσει και να έχεις χαμηλές ταχύτητες. Αυτό όμως είναι πρόβλημα κάλυψης. Να καλέσεις λοιπόν τη Wind και να τους πεις ότι δεν έχω καλή κάλυψη στο τάδε σημείο, μου κάνει εναλλαγές σε 2G. Αυτό κάθε άλλο παρά βλάβη είναι. Όλα τα δίκτυα έχουν αυτή τη συμπεριφορά σε περιπτώσεις χαμηλής κάλυψης.

Δεν είπα ότι το speedtest δεν είναι χρήσιμο, αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο benchmark. To μόνο κριτήριο για τα δίκτυα είναι το ΚΡΙ. Μπορεί για παράδειγμα να έχουν ΚΡΙ 2Mbps throughput. Αυτό είναι και δεν αλλάζει. Αν δε σου αρέσει πας σε άλλο δίκτυο.

Μη μου πείτε τα της διαφήμισης γιατί θα τρελαθώ. Το marketing σε όλες τις εταιρείες δεν έχει καμία επαφή με τη πραγματικότητα.

Και δε σου είπε κανείς να μη μιλήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Το πρόβλημα είναι ότι το myphone έχει γεμίσει radio/RF engineers με κριτήριο το speedtest. Για εσένα μπορεί να μην είναι εκνευριστικό, αλλά για εμένα που έχω διαβάσει κάποια πράγματα στη ζωή μου είναι εξοργιστικό. Συγνώμη, αλλά έτσι είναι. Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι θέλει Band 7-3-20-38-40-xyz στο τάδε σημείο, λες και η εταιρεία δε πληρώνει μηχανικούς να σχεδιάζουν το δίκτυο, περιμένει την Μαρούλα από την Άνω Κτημένη να της πει...

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βtw guys, αν τύχει στη ζωή σας να δείτε τι tools έχουν στα NOC οι εταιρείες ΔΕ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΤΕ ούτε 500ΚΒ σε speedtest. Ξέρουν ακριβώς τι γίνεται κάθε στιγμή στην κυψέλη και το throughput του κάθε χρήστη ξεχωριστά, το θόρυβο στο δέκτη και άλλα τρελά πράγματα που δε μπορείτε να φανταστείτε (κινητικότητα χρήστη, ακόμα και υλικό κτιρίου που βρίσκεστε μέσα μπορούν να κάνουν εκτίμηση). Ένα speedtest μπορεί απλά να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουν. Μπορείτε να τους πείτε "EEE ΨΙΤ, εδώ είμαι και δεν είμαι ευχαριστημένος, θέλω παραπάνω" και τότε ΕΦΟΣΟΝ δεν εμπίπτει η απόδοσή σας μέσα στο ΚΡΙ που έχουν θέσει...τότε θα δείτε βελτίωση απόδοσης. :)

Mε παρακολουθείς; :lol: -110dB είναι ακριβώς. Στο speedtest πιάνω γύρω στα 2,5 με 26ping, ενώ το upload αποτυγχάνει ακόμα και στον hyperhosting. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα έπρεπε να τους πάρω εγώ να ενημερώσω ότι δεν έχει καλή κάλυψη εδώ που είμαι. Από το 2013 που έχει τύχει να επισκεφθώ κάποιες φορές τοπικό κατάστημα, έχουν προσπαθήσει να μου πουλήσουν σύνδεση, και όταν τους λέω ότι δεν γίνεται καθώς στο σπίτι μου δεν πιάνει, αρχικά παραξενεύονται και μου ζητούν να τους εξηγήσω που μένω, και μετά μου λένε "α,ναι, έχετε δίκιο, έχει πρόβλημα εκεί". Αν 3,5 χρόνια μετά είναι στα ίδια χάλια περίπου το δίκτυο, με τη διαφορά ότι έχεις απλά ένδειξη 4G, και τα πράγματα βελτιώνονται ελαφρώς όταν βγεις σε συγκεκριμένα πιο κεντρικά σημεία.

Να επαναλάβω πως δεν είχα σκοπό να ασκήσω κακή κριτική στο δίκτυο της Wind, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τελειώσει ακόμη το χτίσιμό του. Ο μόνος λόγος που προσωπικά με απογηοτεύει, είναι πως όπου βρεθώ βλέπω χειρότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με 4-5 μήνες πριν, ενώ περίμενα το αντίθετο. Και απλά τα ανεφέρω εδώ πέρα. Μιας και η χρήση μου είναι περιστασιακή και δεν πρόκειται για τον κύριο αριθμό μου, δεν βλέπω το λόγο να τους παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά που βλέπω προβλήματα χρησιμοποιώντας τη SIM της Wind. Αν είχα συμβόλαιο ή ήταν ο μοναδικός μου αριθμός ίσως και να είχε νόημα, αν και πιστεύω πως θα ήταν λιγάκι ανούσιο στην παρούσα φάση.

Έχω την εντύπωση πως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Μπορεί εσύ να το κρίνεις με βάση το πως στήνεται και αν δουλεύει ή όχι, έστω και με τα KPI των 2Mbps. Ναι, αν αυτό σε ενδιαφέρει, και αν τεχνικά λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί, τότε έχεις δίκιο να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο απλός χρήστης που θέλει να χρησιμοποιήσει το κινητό του για internet χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι τεχνικές λεπτομέρεις και προδιαγραφές, να μην έχει την εμπειρία που περιμένει ακούγοντας για 4G, ειδικά αν έχει χρησιμοποιήσει και άλλα δίκτυα. Σε αυτόν, όσο και να τον διαβεβαιώνει κάποιος που είναι ειδικός ότι το δίκτυο λειτουργεί σωστά, δύσκολα θα πειστεί όταν έχει κριτήριο την αποτελεσματικότητα και μόνο.

Καλές όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά όπως διαφαίνεται το 4G στα περισσότερα σημεία τον 3ο του 2017 είναι απλά marketing trick για τη Wind. Ναι, μεν έχει 4G, δεν μπορείς να το διαψεύσεις αυτό, αλλά όχι αυτό που περιμένεις. Και μην μου πείτε ότι είναι off topic αυτό. Είναι το ίδιο off topic με την φράση "ναι, αλλά έχει καλές τιμές στα συμβόλαια για data", που έχει γραφτεί άπειρες φορές στο παρόν.

Αυτά που συζητάμε με τα speed test και τα αγγούρια και που βλέπουμε 3/5 mbbs ταχύτητα (άντε εγώ πιάνω 10/12 τώρα που δεν έχει ψυχή εδώ και έχουν οι μεγαλυτεροι σε ηλικία wind και πρέπει να έχουμε κινητό καλο και όχι καμία κινέζια και πρεπει να είμαστε αναμαρτητοι για να δουλεύει σωστά το δίκτυο ) πραγματικά με ξεπερνάει..νηστεία όλοι,κάθαρση στην ψυχή μας.θα αλλάξουμε συσκευές και το δίκτυο θα είναι μια χαρά..

Εμένα ας μου εξηγήσει κάποιος πως έχει βάλει 2 800αρες σε απόσταση 15 km και με του που βγεις έξω από το χωριό το σήμα πέφτει και πιάνει 1.5 km εξω απο το επόμενο χωριό ενώ άλλη εταιρία έχει 1800 στο χωριό και στα 17/18 km αναμεταδότη και πιάνει σχεδόν σε όλη την διαδρομή 4 g.. Με ότι κινεζια και να εχω...Και η ταχυτητες ακόμη και μέσα στο σπίτι είναι 100αρες..ξέρω φτιάχνει το δίκτυο απο το 96 αλλά έλεος με ορισμενους ..Δεν με ενδιαφερει τι ειναι lte δεν είναι δουλειά μου και δεν είναι χόμπι μου...Αλλά για να γίνει η δουλειά μου και να κάνω το χομπι μου θέλω ίντερνετ στο κινητό..Έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο του 2017 και η ταχύτητες στην πλειοψηφία όπου υπάρχει κάλυψη ειναι επιπέδου 3g .. Επίσης αυτό που όλοι δουλεύουν τα δεδομένα τους ενώ είναι 3η με μεγάλη διαφορά και η συνδρομητές των άλλων δύο φοβούνται να τα ανοίξουν λες και θα έρθει η δρακουλεσκου..ΕΛΕΟΣ

Οι ταχυτητες του 4G παιζουν απο 10 εως 30 μεσο ορο.Και το 3G εχω απο 7-8 μεχρι 20-25.Μονη διαφορα ειναι το ping του 4g,που στα speedtest ειναι κατω απο 30ms,γυρω στα 27-28 και το βλεπω στο browsing.

Εγω προσωπικα,δεν ειμαι ικανοποιημενος γιατι μεσα στην Θεσσαλονικη ειδικα ανατολικα ειναι η χειροτερη.Οι αλλες παιζουν καλυτερα.

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Έτσι λέει ο σοφός λαός.

Αν δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στα στατιστικά χρήσης είναι μάταιο να προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί είναι 5Mbps-10Mbps-100Mbps.

Ένα σωστό configuration δεν είναι max throughput αλλά QoS balanced. Αυτό φαίνεται από το degradation της υπηρεσίας σε περιπτώσεις υψηλού φόρτου.

Δε ξέρω την περίπτωση που αναφέρεσαι, αλλά μπορώ να δώσω μια εξήγηση για τα όσα παρατηρείς. Η 800άρα δεν είναι και καμία μαγική συχνότητα όπως πολλά μέρη του φόρουμ

θέλουν να την παρουσιάσουν. Η ακτίνα κάλυψης σε μέγιστη ένταση αγγίζει αυτή του GSM 900. Επιπλέον, η ρύθμιση του Cyclic Prefix για ημιαστικές περιοχές είναι στα 16ΚΜ εμβέλεια.

Αυτό σας δίνει καλύτερη απόκριση και συνολικά καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η ένταση της κεραίας, το κέρδος του λοβού εκπομπής, η ρύθμιση της κατεύθυνσης του μέγιστου κέρδους της κεραίας...όλα αυτά επηρρεάζουν το που βλέπετε καλό σήμα, ποιες περιοχές καλύπτει. Δεν είναι ραδιόφωνο το LTE.

Αυτό πάντως που όταν έρχομαι στην Ελλάδα οι χρήστες του άλλου δικτύου με παίρνουν αναπάντητη(!) γιατί δεν έχω το ίδιο δίκτυο ή επειδή δεν έχουν πολλά δεδομένα πρώτη φορά το βλέπω. Σε αντίθεση με άλλα δίκτυα που "είναι χειρότερα".

@Μάρκο, αν δε παραπονεθείς για κάτι η εταιρεία δε σε θεωρεί ενεργό χρήστη. Στατιστικά, δεν αποτελείς κομμάτι του ΚΡΙ. Αν με καταλαβαίνεις :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μωρέ σε καταλαβαίνω. Αλλά μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω πως μία μεγάλη εταιρία στηρίζεται μόνο στις ενημερώσεις από δυσαρεστημένους χρήστες για να φτιάξει το δίκτυό της. Πόσο μάλλον όταν με άλλο πάροχο που υπήρχε πρόβλημα στην περιοχή (που παρά το πρόβλημα οι ταχύτητες ήταν πολλαπλάσιες αυτών που συζητάμε εδώ), και ξαφνικά μία μέρα το βλέπω να έχει λυθεί από μόνο του.

Sent from my XT1562

• The title was changed to Nova 4G