cmvr Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Για την εμπειρία χρήσης, θα διαφωνήσω ελαφρώς. Αν είσαι σε σημείο που πιάνεις 10mbps με 4G, συνήθως το σήμα είναι σχετικά χαμηλό, και υπάρχει εμφανές lag. Άλλο αν κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά η διαφορά που υπάρχει συγκριτικά με τότε που βλέπεις πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Sent from my XT1562 Πόσα gb τρως τον μήνα ; Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 2 με 2,5 τους τελευταίους 4 μήνες. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 2 με 2,5 τους τελευταίους 4 μήνες. Sent from my XT1562 κάνεις tethering η μόνο στο κινητό ; Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Και τα 2. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Και τα 2. Sent from my XT1562 Ρωτάω γιατί θέλω να έχω εικόνα ποιος ειναι ο μέσος όρος που τρώνε οι περισσότεροι. Όσο για την εμπειρία χρήσης και με τις άλλες πλην της wind υπάρχουν ανάλογα σημεία που πιάνεις 4g κάτω από 10mbps μέσα στην Αθήνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος όταν έχω 10mbps+ γιατί μου καλύπτει τις επαγγελματικές ανάγκες. Ο μέσος όρος στην wind ειναι γύρω στα 30mbps. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ακόμα και εάν βγάζει 100mbps σε εκείνο το σημείο. Μόνο όταν κατεβάζω κανένα μεγάλο firmware του 1gb αλλά αυτό ειναι σπάνιο. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Συμφωνώ απόλυτα, ότι δεν χρειάζεται ο μέσος χρήστης μια 100αρα για να είναι ικανοποιημένος. Και όπως σου είπα, σε γενικές γραμμές δεν είναι άσχημα τα 10mbps. Απλά έχω παρατηρήσει αυτό που σου είπα πριν. Αν βλέπεις χαμηλή(για 4G) ταχύτητα, υπάρχει περίπτωση να πηγαίνει ικανοποιητικά, αλλά και να αργεί αρκετά στην απόκριση. Σε σημεία που βλέπεις νούμερα της τάξης των 5 mbps, σέρνεται εμφανώς. Έχω πετύχει πάντως στιγμές που απλά site δεν ανοίγουν καν έπειτα από αρκετά δευτερόλεπτα βγάζοντας σφάλμα. Και δοκιμάζοντας σε άλλη συσκευή που έχω δίπλα με πολύ καλύτερη 4G σύνδεση άνοιγε αμέσως. Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Cmvr κάνα δυο ακόμη δαν εσένα αν βρει η wind ο μέσος όρος της θα πάει στο 3..που σιγά μην είναι 30...ακριβώς επειδή δεν είμαστε όλοι hevy θέλουμε ταχύτητα..δεν θέλουμε 100 αλλά να δούμε Αυτά τα 30 που λες.. Που πιστεύω ότι μπορούμε να τα δούμε αν έχουμε μια συσκευή που θα μας πει ο mixtri και πάμε Πελοπόννησο και ανεβούμε επάνω σε καμία κεραία. Μέχρι τοτε πραγματικά απορώ πως καταναλώνεις τόσα gb με wind και εμείς τζάμπα τα πεταμε μιας και δεν μεταφέρονται Ενώ στην πράσινη δεν προλαβαίνουμε να ζητάμε επιπλέον gb Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Που πιστεύω ότι μπορούμε να τα δούμε αν έχουμε μια συσκευή που θα μας πει ο mixtri και πάμε Πελοπόννησο και ανεβούμε επάνω σε καμία κεραία. i lol'd:lol::lol::lol: Πόσο αλήθεια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FrOsT_frt Δημ. May 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2016 Θεσσαλονικη, Κ. Τούμπα, χωρίς να έχω full σήμα ώρα 2.14 Xiaomi Redmi note 3 pro Server: Θεσσαλονικη Cosmote S.A. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/26749b72dc8464f3b08e15e15a8a8c60.jpg Server: Αθηνα GRNet https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/8631c4befbb9a24575d462d5f6bb117b.jpg Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 To πρόβλημα ξεκινά ότι κάποιοι άνθρωποι με τερματικά τριτο-τέταρτης κατηγορίας κρίνουν τη συνολική απόδοση του δικτύου. Δε σας είπε κανείς να γίνετε μαιμούδες ή να πάρετε συγκεκριμένες συσκευές. Και τα 10Mbit για τα χρήματα που δώσατε καλά δεν είναι; Δε καταλαβαίνω. Ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή. Το πως σχεδιάζει ο πάροχος το δίκτυό του δε γίνεται βάσει προδιαγραφών τριτο-τεταρτης κατηγορίας τερματικών που δεν υποστηρίζουν ούτε καν τις βασικές συχνότητές του και δεν έχουν καν άδεια για υποστήριξη τέτοιων συχνοτήτων (ο άλλος λέει, ρε παιδιά! το rootάρεις και γίνεται, λες και η κεραία έχει γίνει match στο hardware...) Μη παρεξηγείστε πάντως, δε σας βρίσαμε την οικογένεια. Το modem του κινητού σας είναι μούφα. Δε χάλασε και ο κόσμος. Και εγώ έχω πάρει μούφες ηλεκτρονικά κατά καιρούς. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Όχι βρε τριτοτέταρτης κατηγορίας. Πολλά λες. Όγδοης και βάλε. Τι άλλο θα ακούσουμε.... Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Όχι βρε τριτοτέταρτης κατηγορίας. Πολλά λες. Όγδοης και βάλε. Τι άλλο θα ακούσουμε.... Sent from my XT1562 Έχοντας κάποια εμπειρία σε R&D μεγάλων εταιρειών πίστεψέμε πολύ τους ανέβασα τους ανύπαρκτους. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Θεσσαλονικη, Κ. Τούμπα, χωρίς να έχω full σήμα ώρα 2.14 Xiaomi Redmi note 3 pro Server: Θεσσαλονικη Cosmote S.A. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/26749b72dc8464f3b08e15e15a8a8c60.jpg Server: Αθηνα GRNet https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/8631c4befbb9a24575d462d5f6bb117b.jpg Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Μια χαρα σε βρισκω.Και 2 η ωρα το βραδυ,αραιωνει το δικτυο οποτε... Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Έχοντας κάποια εμπειρία σε R&D μεγάλων εταιρειών πίστεψέμε πολύ τους ανέβασα τους ανύπαρκτους. Μπορεί να έχεις, δεν ασχολούμαι με αυτό. Ούτε με το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές μπορεί να είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν.Όμως τα γραφόμενά σου γενικά είναι υπερβολικά, και αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε, δεν είναι ανάγκη να έχει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού με διδακτωρικό στις τηλεπικοινωνίες. Επί του θέματος, τώρα. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να κατηγορήσω την συγκεκριμένη εταιρεία λες και έχω μετοχές σε κάποια ανταγωνιστική, απλά αναφέρω τι βλέπω μιας και την χρησιμοποιώ, όπως και τις άλλες 2 (και εννοείται ότι μου φαίνονται αστεία τα γραφόμενα όσων υποστηρίζουν κάποια λες και έχουν μερίδιο ιδιοκτησίας). Επειδή συγκεκριμένα η wind αναπτύσσει το δίκτυό της αρκετά καθυστερημένα, είναι λογικό σε αυτή τη φάση σε κάποια σημεία να έχει καλά αποτελέσματα και σε κάποια όχι τόσο. Προσωπικά μου φαίνεται φυσιολογικό. Άσχετα αν για λόγους μάρκετινγκ έχει βγάλει χάρτες κάλυψης που για κάποια σημεία είναι κάπως πιο αισιόδοξοι για την κάλυψη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Με το που βλέπεις κάποια αναφορά για μέτρηση της Wind που την βγάζει χαμηλά, προσπαθείς να αποδείξεις με θεωρίες ότι δεν είναι έτσι αλλά το πρόβλημα υπάρχει στη μέτρηση και στη συσκευή. Δεν είναι δυνατόν όλες οι συσκευές να είναι τόσο χάλια, που να δουλεύουν καλά σε άλλα δίκτυα και στης Wind να μην μπορούν να αποδώσουν. Και δεν μιλάμε για την μπαντα 800, καθώς με το που βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει τα ρίχνεις στο τηλέφωνο, στους drivers, στο speedtest που δεν σου αρκεί για τα χαρακτηριστικά που θέλεις(ώστε να δείχνουν το δίκτυο κορυφαίο, υποθέτω...). Για το θέμα της μπάντας των 800MHz, εγώ το βλέπω κάπου στη μέση. Δηλαδή ναι μεν, αν δεν έχεις τέτοιο τηλέφωνο είναι λογικό να μην έχεις καλά αποτελέσματα αφού, από ότι φαίνεται, βάζει πολλές τέτοιες κεραίες, αλλά από την άλλη αν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός από 800άρες, μήπως θα ήταν καλύτερα να διαφημίζει το δίκτυό της ως 4G 800, ή LTE b.20 με μικρά γράμματα έστω. Και συμπληρωματικά, όπου δεν πιάνεις από 800, οι ταχύτητες είναι αρκετά χαμηλές για 4G, και όσο και να προσπαθείς να μας πείσεις ότι φταίνε οι συσκευές μας, δεν το καταφέρνεις. Αλλά εδώ πάμε στα ίδια που λέγαμε και πριν. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρίνω το δίκτυο, εφόσον είναι υπό κατασκευή ακόμη, παρά μόνο τη διαφήμιση και τις προσδοκίες που δημιουργεί. Κάτι γραφικά που βλέπω, του στυλ μια χαρά είναι τα 10mbps για τα χρήματα που πλήρωσες, νομίζω δεν χρειάζονται σχολιασμό. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Το τερμάτισε το κοντέρ της γραφικότητας. Συσκευές 500€ τέταρτης κατηγορίας και λοιπές σαχλαμάρες. Για την ταμπακιερα κουβέντα όμως. Πως γίνεται στις άλλες εταιρίες να χτυπάμε 70Mbps και στη wind 10 δε μας εξηγεί. Εκεί χαλάει η μανεστρα Sent from my MX4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Με το mifi ZTE 910 και οι 3 μετρήσεις, σε περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας και την ίδια ώρα: http://www.speedtest.net/result/5327721264.png http://www.speedtest.net/result/5327705821.png http://www.speedtest.net/result/5327740512.png Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Cmvr κάνα δυο ακόμη δαν εσένα αν βρει η wind ο μέσος όρος της θα πάει στο 3..που σιγά μην είναι 30 :lol::lol::lol: μου έφτιαξες το κέφι.... Έχει αρκετούς σαν έμενα με αρκετά 30αρια πακέτα. ...ακριβώς επειδή δεν είμαστε όλοι hevy θέλουμε ταχύτητα..δεν θέλουμε 100 αλλά να δούμε Αυτά τα 30 που λες.. Που πιστεύω ότι μπορούμε να τα δούμε αν έχουμε μια συσκευή που θα μας πει ο mixtri και πάμε Πελοπόννησο και ανεβούμε επάνω σε καμία κεραία. Μέχρι τοτε πραγματικά απορώ πως καταναλώνεις τόσα gb με wind και εμείς τζάμπα τα πεταμε μιας και δεν μεταφέρονται Ενώ στην πράσινη δεν προλαβαίνουμε να ζητάμε επιπλέον gb Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Στις περιοχές που κινούμε με 4g Αττική και νότια Ελλάδα ο μέσος Όρος ειναι σχεδόν ο ίδιος με όλες τις εταιρίες. Μόνο σε πολύ κεντρικά σημεία με πρόσωπο την κεραία πιάνουν τις υψηλές ταχύτητες όλες οι εταιρίες. Όλες κουτσαίνουν προς τα Άκρα των επαρχιακών πόλεων άλλα και μέσα στην Αθήνα σε πάρα πολλά σημεία. Υπάρχουν περιοχές που λόγο 4g στα 800 η wind έχει κάλυψη και οι άλλες γυρνάτε σε 3g. Φυσικά και η wind από 4g σε πετάει σε 2g για ομιλία αφού το 3g δεν έχει την κάλυψη στην ίδια απόσταση κλπ. Όσο για τον τομέα ευθύνης μου που ειναι η Β. Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρόλα τα θέματα - χάλια του δικτύου μια χαρά καταναλώνω τα 30gb ακόμα και σε παλαιό δίκτυο. Data ας μου δώσουν και με Edge τους τα τρώω :lol::lol::lol: Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 (edited) Το τερμάτισε το κοντέρ της γραφικότητας. Συσκευές 500€ τέταρτης κατηγορίας και λοιπές σαχλαμάρες. Για την ταμπακιερα κουβέντα όμως. Πως γίνεται στις άλλες εταιρίες να χτυπάμε 70Mbps και στη wind 10 δε μας εξηγεί. Εκεί χαλάει η μανεστρα Sent from my MX4 Τα 70αρια θα τα "χτυπάνε" οι άλλες από 2600 συχνότητα. Η WIND έχει ακόμα ελάχιστες τέτοιες, όμως ο mixtri είχε πει ότι η WIND έχει ήδη παραγγείλει μηχανήματα που παίζουν σε αυτή τη συχνότητα, οπότε σε λίγο καιρό θα βλέπουμε κι εμείς πιο μεγάλες ταχύτητες (και θα κλαιμε τα ΜΒ από τα speedtests). ;) Edited May 16, 2016 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Που φθάνει ο Ελληνας όταν του βρίζουν το κινητό του... Κατά μέτωπον επίθεση!!! :lol: Καλά βρε παιδιά, δε πιστεύω να πιστεύετε ότι εταιρείες με 1-2 χρόνια στο χώρο των mobile συσκευών να έχουν την τεχνογνωσία (και δε μιλάω γενικά, μιλάω για drivers, optimization, RF, compatibility, configuration...) άλλων που το RnD τους χτυπάει δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα. Εντάξει, τη δουλειά σου την κάνεις (μιλάς καλά στο GSM) αλλά όχι και συσκευές "μετρήσεων". Προγραμματιστές χτίζουν τους drivers σας :lol: (γελάνε και τα κοτόπουλα στα Μέγαρα) Δεν έχουν ιδέα από παραμέτρους. Περνάει το compile; Εντάξει, release στη baseband και καλή τύχη. Νομίζετε ότι ο Κινέζος ασχολείται ή θα ασχοληθεί ποτέ με το configuration της Wind/Vodafone/Cosmote; Αυτοί δε ξέρουν τι κάνουν compile, λες και ρυθμίζουν γραφικά :lol: Ο κάθε πάροχος έχει άλλο configuration. Αν δε δείτε πως γίνεται η ανάθεση πόρων ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στο δίκτυο δε θα κατανοήσετε ΠΟΤΕ αυτά που έγραψα κατά καιρούς. Δεν έχει σημασία αν ένα modem παίζει "κανονικά" προς καλά σε ένα δίκτυο. Ένα modem κρίνεται από ένα ΚΑΛΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ configuration και από το πόσο καλά έχουν δέσει κεραίες (ΜΙΜΟ, beamforming) με τον driver, σε ελληνικά καφενείου. Εδώ ένα wifi και έχετε διαφορά στην ταχύτητα με διαφορετικές συσκευές... Στο LTE περιμένετε να έχετε επιδόσεις :lol: Και όχι Bayern7, δεν είναι θέμα τιμής. Η Apple μετά το iPhone 6 κατάφερε να στρώσει τα δικτυακά του κινητού. Απλά έριξε χρήμα, πλήρωσε πατέντες και τώρα πάει "καλά". Υπάρχουν πολύ φθηνές συσκευές (από HTC, LG, Samsung, Huawei, ZTE) που έχουν κάνει απλά σωστή υλοποίηση. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 :lol::lol::lol: μου έφτιαξες το κέφι.... Έχει αρκετούς σαν έμενα με αρκετά 30αρια πακέτα. Στις περιοχές που κινούμε με 4g Αττική και νότια Ελλάδα ο μέσος Όρος ειναι σχεδόν ο ίδιος με όλες τις εταιρίες. Μόνο σε πολύ κεντρικά σημεία με πρόσωπο την κεραία πιάνουν τις υψηλές ταχύτητες όλες οι εταιρίες. Όλες κουτσαίνουν προς τα Άκρα των επαρχιακών πόλεων άλλα και μέσα στην Αθήνα σε πάρα πολλά σημεία. Υπάρχουν περιοχές που λόγο 4g στα 800 η wind έχει κάλυψη και οι άλλες γυρνάτε σε 3g. Φυσικά και η wind από 4g σε πετάει σε 2g για ομιλία αφού το 3g δεν έχει την κάλυψη στην ίδια απόσταση κλπ. Όσο για τον τομέα ευθύνης μου που ειναι η Β. Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρόλα τα θέματα - χάλια του δικτύου μια χαρά καταναλώνω τα 30gb ακόμα και σε παλαιό δίκτυο. Data ας μου δώσουν και με Edge τους τα τρώω :lol::lol::lol: Αν μπορείς Καλά κάνεις.Εμείς πάντως όλη μέρα ανοιχτά τα δεδομένα και τρώγαμε 520mb σε ένα μήνα και το 1gb το χαριζαμε ,στην άλλη παλι είδη έχω φάει 1.8 και θα την βγάλω 4 μέρες χωρίς δεδομένα.Όσο για την 2600 και το πρόσωπο στην κεραία κάτι παιζει Αφού είτε η πράσινη έχει βάλει Κάθε 10 km κεραια είτε κάποιο θαύμα γίνεται και παντού βλέπω 4G και δεν εχω πέσει κάτω απο 46 παρα μονο μια φορά ..και εχω μετρήσει και άπειρες φορές στον δρόμο.πραγματικά πόσες κεραίες παίζει να έχει βάλει είναι άξιο απορίας,αφού Ούτε η 2600 Ούτε η 1800 πιάνουν πολύ μακριά σε σχέση με την 800..και να καταλάβω σε πόλεις έχει της υποδομές του ΟΤΕ.στην εθνική Θεσσαλονίκης Δράμας πόσες υποδομές να έχει ο ΠΟΤΕΣ?και η κόκκινη είναι καλύτερη απλά Όχι τοσο.wind εχω απο το 2002. Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Μπορεί να έχεις, δεν ασχολούμαι με αυτό. Ούτε με το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές μπορεί να είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν.Όμως τα γραφόμενά σου γενικά είναι υπερβολικά, και αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε, δεν είναι ανάγκη να έχει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού με διδακτωρικό στις τηλεπικοινωνίες. Δεν είναι υπερβολικά τα σχόλια μου. Τα σχόλια κάποιων άλλων είναι υπερβολικά, που ανεβάζουν μετρήσεις από το παλιό το δίκτυο και πιάνουν maximum 10Mbps. Μιλάμε για το απίστευτο τρολάρισμα. Όταν λέω ότι στραβά αρμενίζουν κάποιοι το εννοώ. Ο στραβός γυαλός ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά προφανώς δε μιλάμε για κανόνα. Επί του θέματος, τώρα. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να κατηγορήσω την συγκεκριμένη εταιρεία λες και έχω μετοχές σε κάποια ανταγωνιστική, απλά αναφέρω τι βλέπω μιας και την χρησιμοποιώ, όπως και τις άλλες 2 (και εννοείται ότι μου φαίνονται αστεία τα γραφόμενα όσων υποστηρίζουν κάποια λες και έχουν μερίδιο ιδιοκτησίας). Επειδή συγκεκριμένα η wind αναπτύσσει το δίκτυό της αρκετά καθυστερημένα, είναι λογικό σε αυτή τη φάση σε κάποια σημεία να έχει καλά αποτελέσματα και σε κάποια όχι τόσο. Προσωπικά μου φαίνεται φυσιολογικό. Άσχετα αν για λόγους μάρκετινγκ έχει βγάλει χάρτες κάλυψης που για κάποια σημεία είναι κάπως πιο αισιόδοξοι για την κάλυψη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις μετοχές σε κάποια ανταγωνιστική εταιρεία. Όμως μέλη όπως ο Μπάμπης που πραγματικά βλέπουν το δίκτυο στο σύνολο σου λένε κάτι: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ εχουν τον ίδιο μέσο όρο στις ταχύτητες. Αυτό δε θέλεις εσύ και κάποιοι άλλοι να το αποδεχτούνε επειδή στην περιοχή τους τυχαίνει το δίκτυο της Wind να αποδίδει χειρότερα. Και δε σε κατηγορώ, ο καθένας με την εμπειρία του μιλάει. Αν στο χωριό μου έχει καλύτερη κάλυψη η Wind τότε η Wind είναι η καλύτερη για εμένα. :p Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Με το που βλέπεις κάποια αναφορά για μέτρηση της Wind που την βγάζει χαμηλά, προσπαθείς να αποδείξεις με θεωρίες ότι δεν είναι έτσι αλλά το πρόβλημα υπάρχει στη μέτρηση και στη συσκευή. Δεν είναι δυνατόν όλες οι συσκευές να είναι τόσο χάλια, που να δουλεύουν καλά σε άλλα δίκτυα και στης Wind να μην μπορούν να αποδώσουν. Και δεν μιλάμε για την μπαντα 800, καθώς με το που βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει τα ρίχνεις στο τηλέφωνο, στους drivers, στο speedtest που δεν σου αρκεί για τα χαρακτηριστικά που θέλεις(ώστε να δείχνουν το δίκτυο κορυφαίο, υποθέτω...). Δε το έχω κάνει αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πάνε σε μέρη που άλλοι χτυπάνε 80άρια, έστω με το speedtest.net, και ανεβάζουν speedtest 10Mbit. Αυτό λέγεται trolling. Θέλουν να δώσουν επίτηδες μια κακή εικόνα δικτύου τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και μάλιστα με συσκευές που δεν είναι συμβατές με το δίκτυο. Να στο πω διαφορετικά, είναι σαν να βάζεις ένα Lada σε πίστα Formula 1 να τρέξει και του φταίει η πίστα που δε πάει γρήγορα. Δε θα μπει κάποια στιγμή αυτό στο 9gag σαν mega troll? ;) Για το θέμα της μπάντας των 800MHz, εγώ το βλέπω κάπου στη μέση. Δηλαδή ναι μεν, αν δεν έχεις τέτοιο τηλέφωνο είναι λογικό να μην έχεις καλά αποτελέσματα αφού, από ότι φαίνεται, βάζει πολλές τέτοιες κεραίες, αλλά από την άλλη αν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός από 800άρες, μήπως θα ήταν καλύτερα να διαφημίζει το δίκτυό της ως 4G 800, ή LTE b.20 με μικρά γράμματα έστω. Και συμπληρωματικά, όπου δεν πιάνεις από 800, οι ταχύτητες είναι αρκετά χαμηλές για 4G, και όσο και να προσπαθείς να μας πείσεις ότι φταίνε οι συσκευές μας, δεν το καταφέρνεις. Αλλά εδώ πάμε στα ίδια που λέγαμε και πριν. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρίνω το δίκτυο, εφόσον είναι υπό κατασκευή ακόμη, παρά μόνο τη διαφήμιση και τις προσδοκίες που δημιουργεί. Δεν είναι υποχρεωμένη η Wind να διαφημίσει το δίκτυό της σαν δίκτυο "800άρας". Οι συσκευές που πουλάει μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της υποστηρίζουν τις συχνότητες λειτουργίας. Κάτι γραφικά που βλέπω, του στυλ μια χαρά είναι τα 10mbps για τα χρήματα που πλήρωσες, νομίζω δεν χρειάζονται σχολιασμό. :lol: Δεν είναι γραφικότητα, είναι η αλήθεια. Άλλα τα μάτια της πέρδικας... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Με ένα ταπεινό Motorola Moto E των 80€, έχω δει μέχρι 135 mbps. Φυσικά και δεν είναι παντού έτσι. Ωστόσο στα περισσότερα σημεία είναι από 20-25 έως 70 σε εσωτερικούς χώρους και από 40-70 έως κοντά στα 100 σε εξωτερικούς. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με την ίδια συσκευή, ενώ στη wind βλέπω αντίστοιχα από 5-10 μέσα και μέχρι στιγμής κοντά στα 45 στην καλύτερη έξω, δεν είναι θέμα δικτύου που δεν είναι έτοιμο ακόμα σε τέτοιο βαθμό, αλλά θέμα της ίδιας της συσκευής. Ή ότι αν έχεις συσκευή με καλύτερο modem αυτά τα 40-45 mbps θα γίνουν 100. Και επαναλαμβάνω, δεν έχουμε κανενός είδους λαγνεία με την απόλυτη ταχύτητα, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν βλέπεις (πολύ) καλύτερο αποτέλεσμα στο speedtest, είναι κάτι που επαληθεύεται στην αίσθηση που έχει η συσκευή σου κατά το φόρτωμα. Για αυτό το έχεις σαν εργαλείο το speedtest, και για αυτή τη δουλειά είναι μια χαρά για τον απλό χρήση ώστε να έχει μια εντύπωση για το τι να περιμένει από τον πάροχο που χρησιμοποιεί στην περιοχή που βρίσκεται. Όσο και να επιμένεις ότι δεν σου αρέσει, ρίχνοντάς το στις συσκευές για τα άσχημα αποτελέσματα που σε κάποιες περιπτώσεις έχει το αγαπημένο σου δίκτυο, ή στις ρυθμίσεις των άλλων δικτύων για τα δικά τους καλά αποτελέσματα, τα οποία θεωρείς εικονικά, πολύ απλά γίνεσαι κουραστικός και γραφικός γιατί προσπαθείς να αντιταχθείς και να διαψεύσεις θεωρητικά αυτό που βλέπουμε στην πράξη. Για αυτόν που θέλει να "τεστάρει το configuration" και να δει πόσο καλά "κουμπώνουν οι κεραίες με τους drivers", και να μην του κάνει, ποσώς μας ενδιαφέρει. Αν υπάρχουν άλλες μέθοδοι πιο επιστημονικές για να δοκιμάσουν το δίκτυο, θα περίμενα να το κάνουν οι τεχνικοί της wind για να βγάλουν μια πιο σωστή και ειλικρινή εικόνα για την κάλυψη πριν δώσουν τον χάρτη. Λες και η wind έφτιαξε το δίκτυο της κυρίως για τους κατόχους πανάκριβων high end συσκευών, και οι υπόλοιποι να είναι ευχαριστημένοι που με τα "μπρίκια" τους απλά ξεφύγανε από την περίοδο που έπιαναν κυρίως edge, και για τα χρήματα που δίνουν να μη μιλάνε... Sent from my XT1562 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Η απάντηση σου δεν έχει σχέση με αυτά που γράφω. Δεν αναφέρομαι σε εσένα. Προφανώς όταν παίρνεις συσκευή με καλύτερη απόδοση περιμένει κανείς καλύτερα αποτελέσματα :) Γραφικό είναι να κρίνεις τις επιδόσεις του δικτύου από speediest.net. Τι να κάνουμε, δεν είναι μόνο το peak rate κριτήριο απόδοσης. Αποδεξου το μπας και αρχίζουμε να συζητάμε. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 Δεν είναι υπερβολικά τα σχόλια μου. Τα σχόλια κάποιων άλλων είναι υπερβολικά, που ανεβάζουν μετρήσεις από το παλιό το δίκτυο και πιάνουν maximum 10Mbps. Μιλάμε για το απίστευτο τρολάρισμα. Όταν λέω ότι στραβά αρμενίζουν κάποιοι το εννοώ. Ο στραβός γυαλός ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά προφανώς δε μιλάμε για κανόνα. Όταν διαβάζω για παλιό και νέο δίκτυο, υποθέωτω πως το νέο είναι τουλάχιστον όπου πιάνει 4G και σε αρκετές περιπτώσεις αναβαθμισμένο 3G. Ειλικρινά πιστεύεις πως αν πάρεις την καλύτερη συσκευή θα βλέπεις παντού σταθερά minimum 20ρια και βάλε σε 4G; Σε πληροφορώ, το πάσχα που χρησιμοποιούσα το f2g στο εξοχικό που δεν έχω σταθερή σύνδεση με wif-fi, έβλεπα πολύ διαφοροποιημένα αποτελέσματα ανάλογα με το σημείο του σπιτιού που βρισκόμουν. Κοντά στα 20 στο πίσω μέρος στα υπνοδωμάτια και έπεφτε στα 5 στο σαλόνι που ήταν στην αντίθετη πλευρά. Δε με ενδιαφέρει αν έχεις μετοχές σε κάποια ανταγωνιστική εταιρεία. Όμως μέλη όπως ο Μπάμπης που πραγματικά βλέπουν το δίκτυο στο σύνολο σου λένε κάτι: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ εχουν τον ίδιο μέσο όρο στις ταχύτητες. Αυτό δε θέλεις εσύ και κάποιοι άλλοι να το αποδεχτούνε επειδή στην περιοχή τους τυχαίνει το δίκτυο της Wind να αποδίδει χειρότερα. Και δε σε κατηγορώ, ο καθένας με την εμπειρία του μιλάει. Αν στο χωριό μου έχει καλύτερη κάλυψη η Wind τότε η Wind είναι η καλύτερη για εμένα. :p Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν υπάρχει ο ίδιος μέσος όρος ανά την Ελλάδα, δεν μου φαίνεται απίθανο, και είναι καλοδεχούμενο και ευχάριστο. Και χαίρομαι να διαβάζω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, με βάση την δική μου εμπειρία, η Wind υστερεί ακόμη στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω το ακόμη γιατί δεν είμαι από αυτούς που θέλω ντε και καλά να την βγάλω ότι είναι η χειρότερη, και δίνω μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι αναβαθμίζεται και πιστεύω ότι είναι σε εξέλιξη αυτή η αναβάθμιση, έχει αρκετό δρόμο ακόμη, και μπράβο της που το κάνει. Αλλά μ'αρέσει η αντικειμενικότητα, και αναφέρω αυτό που βλέπω. Δε το έχω κάνει αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πάνε σε μέρη που άλλοι χτυπάνε 80άρια, έστω με το speedtest.net, και ανεβάζουν speedtest 10Mbit. Αυτό λέγεται trolling. Θέλουν να δώσουν επίτηδες μια κακή εικόνα δικτύου τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και μάλιστα με συσκευές που δεν είναι συμβατές με το δίκτυο. Να στο πω διαφορετικά, είναι σαν να βάζεις ένα Lada σε πίστα Formula 1 να τρέξει και του φταίει η πίστα που δε πάει γρήγορα. Δε θα μπει κάποια στιγμή αυτό στο 9gag σαν mega troll? ;)Όποιος το κάνει αυτό, συμφωνώ ότι αυτό που κάνει είναι χαζό και γελοίο. Αλλά επειδή έχω δει αρκετές φορές 10mbps(και χαμηλότερα) σε πληροφορώ δεν αποκλείεται να συμβαίνει. Όπως συμβαίνει και το αντίθετο. Μόλις ανεβάσει κάποιος speedtest από Wind σε σημείο που πιάνει καλή ταχύτητα, μερικοί φτιάχνονται. Κάποιος θυμάμαι σε κάποια καλή μέτρηση, που τη στιγμή που τραβήχτηκε το screenshot έδειχνε το σήμα στη μέση, έγραφε "φαντάσου να ήσουν και κάτω από την κεραία! Θα έβλεπες και 150Mbps:". Αυτό δεν είναι αστείο; Αν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα, εγώ θα στο πω διαφορετικά. Φτιάχνει κάποιος έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο που συνδέει όλη τη χώρα. Έχει και χαμηλές τιμές στα διόδια, και λες ωραία, θα πηγαίνω παντού άνετα και οικονομικά. Ωστόσο ενώ έχει σημεία που είναι πραγματικά με φοβερή άσφαλτο και το αμάξι πάει ακούραστα και γρήγορα, έχει και αρκετά σημεία που έχουν ανοίξει μεν για κυκλοφορία, αλλά θέλουν ακόμη δουλειά γιατί είναι γεμάτα λακούβες. Μετά είναι σαν να πηγαίνεις με ένα Golf GTI και να στη χαλάει που αναγκάζεσαι να κόβεις για να μην το διαλύσεις. Μετά όταν συζητάς με άλλους χρήστες του δρόμου, και "διαμαρτύρεσαι" λιγάκι γιατί δεν πας όσο γρήγορα ήλπιζες, έρχεται κάποιος και σου λέει ότι θέλεις μια Ferrari για να απολαύσεις τη διαδρομή όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, και πιστεύει ότι έχεις ένα Lada. (χώρια που αν έχεις κανένα Niva μπορεί να πηγαίνει καλά εκεί....). Δεν είναι υποχρεωμένη η Wind να διαφημίσει το δίκτυό της σαν δίκτυο "800άρας". Οι συσκευές που πουλάει μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της υποστηρίζουν τις συχνότητες λειτουργίας. Μια φορά είχα δει σε ένα καφέ/εστιατόριο μια επιγραφή που έλεγε "Απαγορεύεται να καταναλώνετε στο κατάστημά μας προϊόντα που δεν σας έχουμε προσφέρει εμείς". Μου φάνηκε περίεργο , και όταν ρώτησα μου είπαν πως την έχουν βάλει λόγω του ότι υπήρχε "κολλημένο" δίπλα του ένα περίπτερο, με προαφανείς συνέπειες. Ε, δε βλέπω κάτι αντίστοιχο στις ανακοινώσεις για το δίκτυο της Wind. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2016 (edited) Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη έχω να πω εγώ.:rolleyes: Επειδή ο mixtri έχει μια ανεξήγητη ( ;; ) παθολογική αγάπη για τη wind αναγκάζεται να δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς και να βάζει ταμπέλες "wind haters" σε άλλους ανθρώπους. Μια ιστορική αναδρομή. Στην αρχή έφταιγε ότι το δίκτυο δεν είχε αναβαθμιστεί ακόμα και σερνόμασταν. Μετά που αναβαθμίστηκε (ο θεός να την κάνει αναβάθμιση) έφταιγε ο πολύς ο κόσμος στο σημείο που κάναμε το test. Μετά που τέλειωσε και αυτό το παραμύθι όταν ποσταρίστηκαν αποτελέσματα στις 3 η ώρα τα ξημερώματα πιάσαμε άλλο τροπάρι. Το ότι δεν έχουν τα κινητά μας την 800άρα μπάντα. Στη συνέχεια ξέφτισε και αυτό το παραμύθι και μας ελεγε ότι φταίνε οι συσκευές μας. Τώρα πριν 3-4 ποστς μας ξεφούρνισε ότι το configuration του δικτύου μπορεί να μη λειτουργεί καλά με τα μπρίκια των 500 ευρώ που έχουμε. Ξεχνώντας βολικά βέβαια πως αυτά τα μπρίκια πωλούνται παγκοσμίως και δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ (που να εμφανίζει μια μαζικότητα ή/και περιοδικότητα) σε θέμα λήψης, ταχυτήτων κλπ. επαναλαμβάνω ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Μάλλον η wind θα φτιάχνει τόσο πολύπλοκο δίκτυο με τέτοια παραμετροποίηση που οι peasant συσκευές μας δουλεύουν ΣΦΑΙΡΑ μόνο με cosmote/voda και άλλες καμια 200αριά παροχους ανα τον κόσμο αλλά ΟΧΙ με τη wind hellas. :lol::lol::lol: Και στο τέλος που φτάσαμε; Να μας κατηγορήσει ότι μασκαρευουμε τα αποτελέσματα. Δλδ πως το κάνουμε αυτό; Κατεβάζουμε κανα torrent με τη σύνδεση και παράλληλα τρέχουμε το speedtest για να βγάλει χαμηλότερα αποτελέσματα; Αν είναι δυνατόν. Μας είπε τσίπηδες, μας είπε άσχετους και τώρα μας λέει και ψεύτες. Τα αποτελέσματα που έχω ποστάρει εγώ (και είμαι σίγουρος και όλα τα άλλα παιδιά) είναι 100% legit. Και μάλιστα είναι αποτελέσματα 3-4 συνεχόμενων μετρήσεων για να αποφύγουμε τη πιθανότητα στιγμιαίας δυσλειτουργίας του δικτύου ή του κινητού. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. υγ: over and out από μένα. δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτήν την παρωδία. απλά θα συνεχίσω να ποστάρω και να σχολιάζω τα κατά τόπους speedtests που κάνω. Edited May 16, 2016 by Bayern7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts