Jump to content

blogging @ myphone.gr: Smartphones, η αρχή του τέλους;

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι η επόμενη αγορά μου αντί για smarphone κάποιων εκατοντάδων ευρώ θα είναι ένα κινητό rugged των ογδόντα ευρώ με τρεις μέρες μπαταρία και ένα ipad mini 4G ή το αντίστοιχο windows tablet με κάρτα SIM για τις ανάγκες Internet και "φορητής" εργασίας. Όσο περνάει ο καιρός τόσο εμπεδώνεται αυτή η λύση στο μυαλό μου. Το smartphone στην παρούσα μορφή είναι μια συσκευή που αντί για προτερήματα μαζεύει συμβιβασμούς, θέλει κάθε μέρα ή δύο φορές την ημέρα φόρτιση, η ανάγνωση ebooks, μακροσkελών e-mail, περίπλοκων ιστοσελίδων είναι στον ένα ή αλλο βαθμό προβληματική και έχεις μονίμως την αίσθηση ότι κάνεις λιγότερα πράγματα λιγότερο καλά από ότι θα μπορούσες. Συν ότι εξακολουθούμε και δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για συσκευές που έχουν προβλήματα ως τηλέφωνα, μέτριο ήχο, μικρή αυτονομία, μέτριο σήμα, λες και και στο hardware αυτό έχει σταματήσει η εξέλιξη εδώ και 10 χρόνια.

Εχω ακριβως την ιδια αποψη και θα κινηθω με τον ιδιο τρόπο

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

• Απαντήσεις 160
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Θεωρω οτι τα smartphones εχουνε αγγιξει το πικ και απλα αναμενουμε νεες τεχνολογιες.

Εχουνε τερματισει ενα επιπεδο και περιμενουμε να ερθει το επομενο.

Μακαρι στο προγραμματισμο αυτο να ειναι μεσα η αυτονομια.

Το αρθρο λεει πολλες αληθειες.

Μπραβο στον editor.

Εξαρτάται. O stock Dialer μπορεί να αργήσει μερικά δευτερόλεπτα και στα τετραπύρηνα τέρατα. Έρχεται όμως ο Ex Dialer από το Google Play και ανοίγει άμεσα όπως θα έπρεπε να ανοίγει ακόμα και στο ταπεινό Sole μου. Επομένως φταίει κάτι περισσότερο από τον κώδικα του Android.

Επίσης το όλο θέμα είναι η ram. Ελεύθερη ραμ για το android θεωρείται άχρηστη ram αλλά έλα που όταν μπουκώνει υπάρχει πρόβλημα. Πλέον όμως τα specs ξεφεύγουν και το 2014 οι medium range συσκευές θα έχουν 2gb ram και το πρόβλημα αυτό σπάνια θα μας ξαναπασχολήσει.

πρακτικά συμφωνείς μαζί μου. Εγώ δεν θέλω να βάλω άλλο dialer, δεν θέλω να το πειράξω. Θέλω όταν κατεβάζω το πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet που χρησιμοποιώ για να απαντήσω*στο whatsapp και σε ένα email να μην κάνει reload κάθε φορά που το επαναφέρω, τόσα πολλά ζητάω ο φουστης;;; :D

Συγχαρητήρια, πολύ καλογραμμένο και έξυπνο άρθρο. Βασικά με έκανε να αναρωτηθώ για πράγματα που δεν είχα σκεφτεί. Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον 20 άτομα που αγόρασαν σ3 για την τιμή και σε συζήτηση μας με ρωτούσαν αν το σ4 έκανε κάτι που δεν μπορούσε το σ3. Δεν γνωρίζω πράγματα ιδιαίτερου τεχνολογικού περιεχομένου αλλά η απάντηση μου ήταν όχι. Αυτό σκέφτομαι κ Για το νοτε 3.

Λυπάμαι αλλά το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι καθόλου αντικειμενικό. Αυτός/οι που το έγραψε/αν βγάζουν πολύ βιαστικά συμπεράσματα χωρίς τεκμηριωμένες απόψεις. Σκόρπιες σκέψεις και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Τα smartphones θα υπάρχουν και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μας τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια. Το ότι τα έχει αποκτήσει ο καθένας και έχουν γίνει ποιο προσιτά είναι απόλυτα λογικό, καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση και παράγονται πλέον μαζικά. Και οι υπολογιστές έχουν φτάσει στο peak της τεχνολογίας τους τα τελευταία χρόνια αλλά δεν τους έχουμε εξαλείψει ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ SMARTPHONES. Και μην τρελαινόμαστε για την ισχύ... επειδή ένα SMARTPHONE έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή δεν σημαίνει ότι συγκρίνεται με την τετραπύρηνη ισχύ ενός PC. Εδώ ακόμα βρισκόμαστε στα 2GB RAΜ...

Smartgadgets. Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους... υπάρχουν τόσα πολλά εμπόδια που θα μπορούσα να γράψω άρθρο 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό. Γυαλιά δεν μας βλέπω να φοράμε πάντως

Η συμπάθεια προς την εταιρία της apple δεν κρύβεται στο άρθρο. Λυπάμαι πραγματικά. Ευτυχώς που έχουμε το άρθρο να μας ενημερώνει πως το Android δεν θα τα καταφέρει και πως το IOS θα τα καταφέρει τελικά σε αυτόν τον αγώνα τεχνολογίας.

Edited by Cool_J

ρε παιδιά ποια αρχή του τέλους ;;;; Οτι θελουμε λέμε τωρα για να γίνεται συζήτηση ;;; Τωρα ειναι η αρχή και έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα στο μέλλον .Εδω θα μάστε και θα τα ξανά συζητάμε
Send from my samsung galaxy note 5

[...]

Βγαζουν οι περισσοτερες εταιριες κινητα συνεχως, με χαζες αναβαθμισεις το καθενα (4.1-4.2-4.4) αντι να εβγαζαν καθε εξαμηνο πχ με σημαντικες διαφορες το πρωτο απο το δευτερο.

Αυτή τη στιγμή και τα τρία βασικά λειτουργικά (Android, IOS, WP) έχουν αρκετές προσθήκες λειτουργιών στις τελευταίες τους εκδόσεις. Δε νομίζω ότι είναι πρακτικός μεγαλύτερος ρυθμός αναβαθμίσεων, τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους χρήστες που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό.

Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον 20 άτομα που αγόρασαν σ3 για την τιμή και σε συζήτηση μας με ρωτούσαν αν το σ4 έκανε κάτι που δεν μπορούσε το σ3. Δεν γνωρίζω πράγματα ιδιαίτερου τεχνολογικού περιεχομένου αλλά η απάντηση μου ήταν όχι.

απεναντίας, το S4 δεν έχει ραδιόφωνο FM, που έχει το S3!

πολύ καλό άρθρο αν και είμαι σίγουρος ότι η πτώση οφείλετε σε μόνο ένα πράγμα και αυτό έχει να κάνει ότι ο κόσμος γίνεται κατά πολύ φτωχότερος με συνέπεια όλα τα καταναλωτικά αγαθά να βρίσκονται σε πτώση γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που αν του έδιναν 25 πύρινο smartphone με 50 ευρώ δεν θα το έπαιρνε

βρισκόμαστε σε μια καμπή που τα θέλουμε όλα αλλά δεν έχουμε οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουμε έτσι περιοριζόμαστε πχ αντί για λαπτοπ θα πάρω μια φτηνή ταμπλέτα με δυνατότητα τηλεφωνικής κλίσης αυτό αλώστε δείχνει η αύξηση πωλήσεων σε μεγάλες οθόνες κινητών συσκευών άλλωστε και η τεχνολογία που το επιτρέπει το 5χρονο λαπτοπ μου μια χαρά ανταποκρίνεται με άνεση και σήμερα το ίδιο και το 3χρονο μου defy εν κατακλείδι αν είχα την οικονομική δυνατότητα μπορεί και να τα άλλαζα ενώ τώρα περιμένω μέχρι να μην πάει άλλο ...

το θέμα είναι οικονομικό από όλες της απόψεις

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Ευτυχώς που η αύξηση των πωλήσεων smartphones δείχνει μια κάμψη (η αύξηση των πωλήσεων). Έτσι τόσο οι εταιρίες hardware όσο και software θα εργαστούν στο να δώσουν κάτι καινοτόμο και όχι λίγες ακόμα ίντσες και λίγη ακόμα ram. Έχουμε τερατώδη επεξεργαστική ισχύ και δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε.

Φυσικά δεν είμαστε στην αρχή του τέλους. Μόνο η Google ετοιμάζεται να ανακοινώσει 1 δις συσκευών που τρέχουν Android. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος (ανάλογα με τα δημογραφικά στοιχεία) μπορεί, έχει ένα smartphone. Κι όπως κάποτε όταν οποίος μπορούσε, απέκτησε έναν υπολογιστή και μετά ήρθε η κάμψη έτσι και τώρα απλά δεν υπάρχουν νέοι αγοραστές αλλά αγοραστές που αντικαθιστούν τις συσκευές τους.

Περιμένοντας την νέα συσκευή που θα προκαλέσει "πάταγο" τα smartphones θα γίνουν αυτό που έπρεπε από την αρχή : οι υπολογιστές τσέπης. Ό,τι έχουμε σε έναν σταθερό δηλαδή να μας ακολουθεί παντού. Έτσι εξηγείται και η αύξηση του μεγέθους.

Οποτε δεν περιμένουμε το τέλος αλλά το επόμενο μεγάλο θαύμα...

Υ.Γ. Όταν ακούω ανθρώπους να αφορίζουν την εξέλιξη και να διακυρρήτουν την επιστροφή στις σπηλιές των feature phone για την μπαταρία μόνο γέλιο μπορεί να με πιάσει. Λες και σε ένα smartphone δεν μπορεί κάποιος να κλείσει τα πάντα να το χρησιμοποιήσει σαν απλό τηλέφωνο και να έχει αυτονομία εβδομάδας. Θέλουμε κι έχουμε αυτονομία ημέρας, δε φταίνε οι συσκευές...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

πρακτικά συμφωνείς μαζί μου. Εγώ δεν θέλω να βάλω άλλο dialer, δεν θέλω να το πειράξω. Θέλω όταν κατεβάζω το πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet που χρησιμοποιώ για να απαντήσω*στο whatsapp και σε ένα email να μην κάνει reload κάθε φορά που το επαναφέρω, τόσα πολλά ζητάω ο φουστης;;; :D

Το θέμα RAM στα android κινείται σε λάθος φιλοσοφία. Δεν διαχωρίζει εφαρμογές όπως γίνεται στο ios , όπου για παράδειγμα οι βασικές εφαρμογές έχουν foul priority και ουσιαστικά δεν κλείνουν ποτέ.

Ο dialer, o browser, τα SMS κλπ, είναι απαραίτητο να τρέχουν γιατί είναι εφαρμογές πρώτης ζήτησης.

Όταν λοιπόν στα Android επιτρέπει το σύστημα σε κάθε τυχάρπαστο developer να κάνει την εφαρμογή του να ξεκινά αμέσως με το boot, χωρίς καν να την χρησιμοποιήσεις, η του επιτρέπει να δίνει μεγαλύτερη priority απ οτι έχουν οι OEM εφαρμογές, τοτε ναι κάτι δεν πάει καλά μ αυτό το λειτουργικό.

Μοιραία φτάσαμε να χρειαζεται 2γιγα ram για να μην κανει reload o browser. Μονο σε καθαρό android επαρκεί μετα δυσκολίας το 1 γιγα. Και παλι όμως το Ν7 μου όταν η ram πέσει κάτω απο τα 100ΜΒ, κανει σαν μεθυσμένο.

Γι αυτό γράφω συχνά οτι θα προτιμούσα ξεκάθαρα το iOS αν μου έδινε συσκευές πιο κοντά σ αυτά που θέλω και με κάποιες βασικές δυνατότητες που λείπουν.

Αν η apple είχε βγάλει το iPhone 5 με 4.3-4.5" οθόνη και είχε δώσει νωρίτερα όσα περιέχει τώρα το iOS 7' δεν θα είχε πτώση. Ούτε θα αγόραζε κανείς iPhone 4s επειδή δεν διέφερε σημαντικά απο το 5.

Πολλοί γράφουν οτι η Apple έχει κάνει την έρευνα της και ξέρει.

Το θέμα είναι οτι κάνει έρευνα αλλά σε λάθος μέρη

:p. Αφού την κάνει σε χώρους όπου κυριαρχούν τα fan boys οι οποίοι αν δεν δώσει εντολή η apple μπορούν να υποστηρίζουν για χρόνια οτι το ιδανικό smartphone είναι το iPhone 4.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Σε κάθε μαζικό καταναλωτικό προϊόν, ο ρυθμός μεταβολής των πωλήσεων είναι συνάρτηση αρκετών παραγώντων. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει όμως ένα pattern: Αρχικά ένας ιδιαίτερα ψηλός ρυθμός πωλήσεων, το gimmick factor stage. Μόλις αρχίσει να υφίσταται κορεσμός στην αγορά και κατά συνέπεια να μετατραπεί το προϊόν σε commodity, υπάρχει σταθεροποίηση στις πωλήσεις και ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος ένας σχετικά περιοδικός ρυθμός αλλαγής. Τώρα στις συσκευές υψηλής τεχνολογίας, αυτή η περίοδος σίγουρα είναι μικρότερη σε σχέση με άλλα προϊόντα. Πλέον στα smartphones είμαστε στην εποχή του commodity αφού και οι αναπτυσσόμενες αγορές έχουν κορεστεί σχετικά με συσκευές. Οποιαδήποτε μεγάλη μεταβολή στο ρυθμό των πωλήσεων έχει να κάνει με εξελίξεις που αφορούν είτε νέα, συγκριτικά ανώτερα χαρακτηριστικά ή κάποια σοβαρή αλλαγή στην μέση τιμολόγηση.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

http://www.coloring.com.co/wp-content/uploads/2012/11/Repent-End-Is-Near-Coloring-Pages-of-Thanksgiving-Turkey.gif

Η αρχή του τέλους για την apple μπορεί, εγώ βλέπω ότι η τεχνολογία των κινητών κρατάει πάρα πολύ καλά.

Edited by Qman

Πραγματικα, απο το 2010 με το iPhone 4 και το Galaxy S τρωμε ξαναζεσταμενο φαγητο! Καμια καινοτομια! Καμια αλλαγη ουτε στην εμπειρια χρησης

Ειμαι androidάκιας, αλλα θα το πω: Απο τοτε που ο Steve Jobs σταματησε να κινει τα νηματα στην Apple, σταματησαν οι "αισθητές" καινοτομιες στον τομεα των smartphones. Δηλαδη η καινοτομια που θα κανει τον απλο ανθρωπο που δεν ξερει και πολλα να πει "ουαου! αυτη τη λειτουργια πρεπει να την εχω". Ειδαμε μερικες καινοτομιες στο 4S,που θα τις ειχε βαλει στο κουτακι της Apple ο Jobs πριν φυγει, αλλα ως εκει. Ο διαδοχος Tim Cook ειναι ενας ακομα CEO που κυνηγα τα "ευπώλητα" και επικεντρωνεται σε εξελικτικες αλλα οχι επαναστατικες αλλαγες. Αντε να δουμε αν με το iOS 7 θα κανει τις επαναστατικες αλλαγες που υποσχεται.

Δεν λεω οτι η πχ Google δεν εκανε καινοτομιες. Αλλα ειναι καινοτομιες που ενθουσιαζουν κυριως εμας τους geeks. Δηλαδη λειτουργιες οπως το tethering, τα καλυτερα notifications, τα widgets κλπ

Μπορει ο Jobs να ηταν αυταρχικος, control freak, μονοπωλιακος κλπ αλλα ειχε ταλεντο που κανενας CEO δεν το εχει τωρα. Οι μονοι που συγκρινονται μαζι του ειναι τα λαμπρα μυαλα που σχεδιασαν τα Symbian S60 και Symbian UIQ

Edited by kurkosdr
Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

Ρε παιδιά συγνώμη δέν θα παραθέσω κάποιο ποστ, αλλά διαβάζω για κορεσμό της αγοράς, ''αρχή του τέλους'' εδώ στα μέσα του 2013, επιβράδυνση(που προσπάθησα 2-3 φορές να εξηγήσω ότι η επιβράδυνση ΔΕΝ είναι μείωση) και σκέφτομαι μήπως ζούμε σε άλλο πλανήτη τελικά...:worry:

http://img4.imageshack.us/img4/5104/t9pj.png

http://img833.imageshack.us/img833/8889/ex4q.png

Mπορείτε να δείτε την ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων απο τα μέσα του 2012 στα μέσα του 2013?

Τα smartphones έχουν ένα θέμα με την αυτονομία πράγματι. Όμως μην βλέπω συγκρίσεις με features phones.... Ακόμη και με την τελειωμένη μπαταρία του δικού μου αν δεν ανολιξω wifi/3g και δεν παίξω κανά παιχνίδι, αλλα το έχω αυστηρα για κλήσεις και μηνύματα φτάνω το 3μερο.

Άλλωστε τα laptop δεν έχουν και καμιά αυτονομία που να κρατάνε 10μέρες αλλά εκεί δεν βλέπω ανάλογη γκρίνια...

Κάποιοι βρίσκουν το άρθρο εύστοχο και κάποιοι όχι. Εγώ είμαι στην δεύτερη ομάδα.

Τι σημαίνει στασιμότητα? Στην τεχνολογία? Απο πότε?

Απλά ανά 5ετία (λέω εγώ έναν αριθμό) οι συνθήκες επιτρέπουν κάποιο μικρό ..."μπαμ" στην εξέλιξη.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλουν στην εξέλιξη, οπότε κάθε φορά κάποιος απο αυτούς μπορεί να κρατάει την εξέλιξη λίγο πίσω μέχρι να κάνει το επόμενο βήμα (πχ τα δίκτυα, οι τεχνολογία στις μπαταρίες κτλ.). Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω απλά μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση. Μπορεί οι εφαρμογές siri και google now να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα, να σταματήσει η ανάγκη της χρήσης των δαχτύλων, όλα να τα κάνουμε με φωνητικές εντολές οι οποίες θα δουλεύουν αψεγάδιαστα και ξεκούραστα.

Το μέλλον είναι πιθανόν να είναι ήδη σε κάποια εργαστήρια ερευνών (όπως μάλλον συμβαίνει συνήθως) και να μας παρουσιαστεί όταν έρθει η ώρα.

Το μέλλον είναι πιθανόν να είναι ήδη σε κάποια εργαστήρια ερευνών (όπως μάλλον συμβαίνει συνήθως) και να μας παρουσιαστεί όταν έρθει η ώρα.

Το μόνο σίγουρο, διότι στις εταιρείες δεν κάνουν κουμάντο οι μηχανικοί αλλά οι marketers.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Χωρις να θελω να προσβαλω τον ανθρωπο που εγραψε το παραπανω κειμενο, δε νομιζω οτι τα smartphones εχουν παρει την κατιουσα και αυτο φαινεται στα κερδη των εταιριων, στις επενδυσεις και στο μεριδιο αγορας των smartphones σε σχεση με τις ηλεκτρικες συσκευες. Γενικα δε μου αρεσουν τα κειμενα με παρομοιους τιτλους οπως τα deskops εχουν πεθανει, τα laptops θα αντικατασταθουν απο tablets η τα smartphones απο smartwatches.

Το ακριβώς αντίθετο.....οι εταιρείες σκάνε το χρήμα και οι μηχανικοί είναι τα εκτελεστικά όργανα....κάνουν πράξη αυτά που σχεδιάζουν στο χαρτί, και οι εταιρείες αποφασίζουν ποτέ θα τα διαθέσουν στην αγορά. Είναι γνωστό ότι ανεπίσημα είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά, αλλά στην αγορά αυτό που έχει σχεδιαστεί Τώρα το βλέπουμε μετά από 1 και 2 χρόνια, για να μην πω και παραπάνω....

Δεν νομίζω ότι λέτε κάτι διαφορετικό?

Το πρωτο smartphone μου ειχε 3,7 ιντσες οθονη μου βγαιναν τα ματια για να δω τα βασικα μαιλ και καποιες ιστοσελιδες χρηματηστηριο κλπ

το αλλαξα γρηγορα με αλλο μεγαλυτερης οθονης 4,3 ιντσες αλλα μικρη η βελτιωση

Σημερα εχω το ΝΟΤΕ 2 με 5,5 ιντσες ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα θα ηθελα κατι γυρω στις 6 plus ιντσες που λογο 47 ετων θα με βολευε πολυ περισσοτερο

Οσο για το μεγεθος δεν υπαρχει προβλημα αφου χωρανε στην τσεπη και σε συγκριση με το 1992-1994

οι τοτε συσκευες που ειχαμε ηταν κανονικα επιπλα:lol:

Κατα την γνωμη μου θα παιξουν πολυ οι μεγαλες οθονες τα επομενα χρονια για τους μεγαλους σε ηλικια χρηστες

Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στο θέμα μπαταρίας - αυτονομίας των smartphones πιστεύω, καθώς πλέον το 90% των κατόχων δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με θέματα ταχύτητας, κάμερας, ήχου (πλέον με ένα mid-range smartphone το 90% των χρηστών κάνει μια χαρά τη δουλειά του)

Πλέον η καινοτομία δεν είναι ούτε οι 8 πυρήνες (άχρηστοι), ούτε η fullHD οθόνη (άχρηστη), ούτε το να αλλαζεις σελίδες στο κινητό με τα μάτια (άχρηστο). Εξάλλου η εμπειρία δείχνει πως με ένα μέτριο διπύρηνο στα 1,5-1,7 Ghz και 2 Gb RAM έχεις απόλυτη εμπειρία χρήσης στο android.

Πλέον καινοτομία θα είναι η αυτονομία της μπαταρίας, θα είναι η ταχύτητα πλοήγησης και -κυρίως- οι εφαρμογές! Δηλαδή πόσα θα μπορεί να κάνει κάποιος από το κινητό του εύκολα!

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience