Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Διαβάζω εδω το άρθρο για 4g αλλα εχω μια απορία.

Ενδιαφέρομαι να παρω στο άμεσο μελλον το mi6 xiaomi αλλα καπου διαβασα δεν εχει ολες τις μπαντες;;; για 4g η 4g+ B20 κατι τετοια.

Αν μπορείτε καποια βοηθεια γιατι δεν τα πολυ καταλαβαίνω αυτα με τις μπαντες

Εχω what's up

Δεν έχει τη μια από τις τρεις μπάντες (συχνότητες) που έχουν οι πάροχοι στην Ελλαδα. Του λείπει η band20 στα 800mhz. Στα μεγάλα αστικά κέντρα ίσως να μην παρατηρήσεις εύκολα την έλλειψη της, αν και αργά η γρήγορα θα καταλάβεις πως σε εσωτερικούς χώρους, ισόγεια κλπ το 4G δύσκολα θα το βλέπεις. Στην επαρχία θα έχεις πιο σοβαρό θέμα. Μπορεί να μην έχεις και καθόλου 4G σε κάποια σημεία.

Εξίσου σημαντικό μειονέκτημα των Xiaomi (όπως και των περισσότερων κινεζικών) είναι ότι δεν κάνουν carrier aggregation - σεν έχουν 4G+ δηλαδή.

• Απαντήσεις 14,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1494

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

Μαλιστα Ευχαριστώ πολυ !!

Οποτε δεν εχει 4G+ και ελλειπή σημα εντός οικιών ανάλογα με το δίκτυο εν συντομία.

Απλα δεν καταλαβαίνω αφού εχει snapdragon 835 απο τον επεξεργαστή δεν εξαρταται;

iPhone 11

Apple Watch Series 5

iPad Air 3 (2019)

Αν εκανε η συσκευή σου aggregation θα έβλεπες 300+mbps σε εξωτερικό χώρο . Όλη αυτή η περιοχή μέσα και πέριξ της Πανορμου είναι και full στο 4g+ αλλά και full στις b7.
Σκότωνει το 4g στην Πάνορμου bb896aec6f0ae071c7aa4aeb9b6264d0.jpg
Επειδή την γνωριζω την περιοχή, είναι απλά η τυπική ταχύτητα απλού 4g της Cosmote για εκεί. Edited by stefanos1999

Στο αεροδρομιο εχω δει με το κινητό μου lg g5 210 mbps

iPhone 11

Apple Watch Series 5

iPad Air 3 (2019)

Οποτε δεν εχει 4G+ και ελλειπή σημα εντός οικιών ανάλογα με το δίκτυο εν συντομία.

Απλα δεν καταλαβαίνω αφού εχει snapdragon 835 απο τον επεξεργαστή δεν εξαρταται;

Επιπλέον, δεν θα έχεις υποστήριξη WiFi Calling και VoLTE που είναι το μέλλον στην επικοινωνία φωνής.

Ο λόγος είναι ότι ο κατασκευαστής επιλέγει να μην υποστηρίζει το δίκτυο και να μην περνάει τις ειδικές ρυθμίσεις που χρειάζονται (πολύ απλοϊκά).

Επιπλέον, δεν θα έχεις υποστήριξη WiFi Calling και VoLTE που είναι το μέλλον στην επικοινωνία φωνής.

Ο λόγος είναι ότι ο κατασκευαστής επιλέγει να μην υποστηρίζει το δίκτυο και να μην περνάει τις ειδικές ρυθμίσεις που χρειάζονται (πολύ απλοϊκά)

Επιλεγει; Δεν του τις έστειλαν μήπως;

Edited by stefanos1999

Το μόντεμ του είναι του 835, αλλά το baseband (modem firmware) δεν είναι όπως των επωνύμων συσκευών. Για να διατηρήσει τιμές χαμηλά η Xiaomi δεν πληρώνει τα ανάλογα royalties στην Qualcomm για να να κάνει πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του modem.

Σκότωνει το 4g στην Πάνορμου bb896aec6f0ae071c7aa4aeb9b6264d0.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ποιο σημείο είδες 106 Mbps; Εγώ έξω από το Μετρό Πανόρμου, κάτι 40αρια βλέπω... :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα.

Διαβάζω εδω το άρθρο για 4g αλλα εχω μια απορία.

Ενδιαφέρομαι να παρω στο άμεσο μελλον το mi6 xiaomi αλλα καπου διαβασα δεν εχει ολες τις μπαντες;;; για 4g η 4g+ B20 κατι τετοια.

Αν μπορείτε καποια βοηθεια γιατι δεν τα πολυ καταλαβαίνω αυτα με τις μπαντες

Εχω what's up

Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά για κινητό, καλύτερα να δώσεις κάτι ακόμα και να πάρεις ένα επώνυμο από την Ελλάδα, το οποίο θα έχει όλες τις μπάντες, θα παίζει κανονικά το 4G+ (και όχι σαν απλό 4G) και θα υποστηρίζει (?) το VoLTE της Cosmote (και των άλλων αργότερα)...

Ή απλά περίμενε λίγο, μήπως εισαχθεί επίσημα το Xiaomi Mi6 στη χώρα μας.

Σε ποιο σημείο είδες 106 Mbps; Εγώ έξω από το Μετρό Πανόρμου, κάτι 40αρια βλέπω... :lol:

έχει πολλές κατοστάρες σε απλο 4g εκει, γύρω από την πλατεία κυρίως αλλά η κορύφωση είναι γωνία με την Αλεξάνδρας. Σε όλα τα pci (από Κηφισιας έως Αλεξάνδρας) έχω δει στο guru ενεργοποιημενο το 256QAM.

Edited by stefanos1999

Επιλεγει; Δεν του τις έστειλαν μήπως;

Κυρίως επιλέγει. Δεν έχει λόγους να αποφεύγει την υποστήριξη το δίκτυο. Περισσότεροι συνδρομητές στο VoLTE σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία παραμετροποίησης του LTE και δυνατότητα εκπομπής πέρα από τα όρια του 2G/3G χωρίς επιπλοκές. Συμπληρωματικά, όλων των άλλων προτερημάτων όπως πχ μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Κυρίως επιλέγει. Δεν έχει λόγους να αποφεύγει την υποστήριξη το δίκτυο. Περισσότεροι συνδρομητές στο VoLTE σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία παραμετροποίησης του LTE και δυνατότητα εκπομπής πέρα από τα όρια του 2G/3G χωρίς επιπλοκές. Συμπληρωματικά, όλων των άλλων προτερημάτων όπως πχ μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ισως αλλά πιστεύω δεν εννοεις τους oem κινεζους... που έχει κατακλυστεί η ελληνική αγορά, αλλά τα γνωστά brands (Samsung, LG κτλ) .

Η μία φορά που ρώτησα με εμαιλ απευθείας γνωστότατο Κινέζο oem κατασκευαστή που ενδιαφέρομαι μου απάντησαν ούτε λίγο ούτε πολυ "Cosmote who?"...

Edited by stefanos1999

Ισως αλλά πιστεύω δεν εννοεις τους oem κινεζους... που έχει κατακλυστεί η ελληνική αγορά, αλλά τα γνωστά brands (Samsung, LG κτλ) .

Η μία φορά που ρώτησα με εμαιλ απευθείας γνωστότατο Κινέζο oem κατασκευαστή που ενδιαφέρομαι μου απάντησαν ούτε λίγο ούτε πολυ "Cosmote who?"...

Αφού δεν υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή αγορά επίσημα, μην περιμένεις να ξέρουν την Cosmote και οποιοδήποτε άλλο δίκτυο.

Αφού δεν υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή αγορά επίσημα, μην περιμένεις να ξέρουν την Cosmote και οποιοδήποτε άλλο δίκτυο.

Η oneplus δεν υποστηρίζει; έχει ευρωπαϊκα variant μοντέλα...

Η oneplus δεν υποστηρίζει; έχει ευρωπαϊκα variant μοντέλα...

Η OnePlus υποστηρίζει VoLTE σε συγκεκριμένες χώρες και δίκτυα, πχ EE στο HB. Προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε για συνεργαστεί με την Cosmote, αν σου απάντησαν με τον τρόπο που παρέθεσες παραπάνω.

Το μόντεμ του είναι του 835, αλλά το baseband (modem firmware) δεν είναι όπως των επωνύμων συσκευών. Για να διατηρήσει τιμές χαμηλά η Xiaomi δεν πληρώνει τα ανάλογα royalties στην Qualcomm για να να κάνει πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του modem.

Άρα ο εκαστοτε κατασκευαστής "αγοράζει" baseband που ανάλογα το φθηνό ή ακριβό version έχει ή δεν έχει δυνατότητα aggregation;

Όπως το περιγράφεις δεν παρεμβαίνει κάπου το δικτυο, αλλά είναι μεταξύ του κατασκευαστή συσκευής και του κατασκευαστή του επεξεργαστή.

Edited by stefanos1999

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Αν επενέβαινε σε επίπεδο μόντεμ ο πάροχος, τα xiaomi της infoquest που εισάγονται επίσημα και μάλιστα πωλούνται στα Cosmote shops, θα έκαναν carrier aggregation. Αλλιώς τι σόι "ευρωπαϊκές προδιαγραφές" έχουν; εννοώ το ταχα global version κλπ

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Αν επενέβαινε σε επίπεδο μόντεμ ο πάροχος, τα xiaomi της infoquest που εισάγονται επίσημα και μάλιστα πωλούνται στα Cosmote shops, θα έκαναν carrier aggregation. Αλλιώς τι σόι "ευρωπαϊκές προδιαγραφές" έχουν; εννοώ το ταχα global version κλπ

Ποιο 4g+ χιaomi πουλάει το κοσμοτε Shop?

Συνήθως βάζουν το 4g+ σηματάκι.

Edited by stefanos1999

Ποιο 4g+ χιaomi πουλάει το κοσμοτε Shop?

Συνήθως βάζουν το 4g+ σηματάκι.

Δεν έχω ιδέα. Στο site πλέον δεν εμφανίζει κανένα Xiaomi. Σε φυσικό κατάστημα δεν ξέρω με ποιο σηματάκι τα πλασάρει.

Ο Γερμανός το Note 4 global (το έχει ως Note 4X Dual) το χαρακτηρίζει ξεκάθαρα 4G σκέτο με 150/50 σε ταχύτητα.

https://www.germanos.gr/product/xiaomi-redmi-note-4x-dual/20355493/

Παρόλο που φοράει το X9 modem η συσκευή με θεωρητικό 300/150. https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/625

Και ο επίσημος εισαγωγέας επίσης το χαρακτηρίζει απλό 4G

http://www.xiaomi-greece.gr/redminote4x/specs/

Άρα CA παπαλα, όπως και όλα τα Xiaomi μέχρι τώρα.

Edited by protsimer

Άρα CA παπαλα, όπως και όλα τα Xiaomi μέχρι τώρα.

Μα καλά κανένας πελάτης τους δεν παραπονιέται/ενδιαφερεται για το aggregation ?

Edited by stefanos1999

Μα καλά κανένας πελάτης τους δεν παραπονιέται/ενδιαφερεται για το aggregation ?

Γιατί θεωρείς δεδομένο πως θα πρέπει όλοι να ενδιαφέρονται για aggregation;

Αν δεν το θέλεις για να ανεβάζεις/κατεβάζεις μεγάλο όγκο δεδομένων, και δεν έχεις και τα άπειρα GB να ξοδεύεις μηνιαίως, μια χαρά ζεις και χωρίς αυτό.

Με απλή χρήση κινητού, και με το δεδομένο ότι δεν μιλάμε για κάποιον που έχει φετίχ να φτιάχνεται με τις ταχύτητες που βλέπει στα speedtests, μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου με το απλό, παλιομοδίτικο 4G...

Επίσης νομίζω πως καταντάει κάποια στιγμή κουραστικό να παρακολουθώ τι κάνει το κινητό, σε ποια μπάντα συνδέεται και πόσα πιάνει. Αν έχω μια καλή συμπεριφορά γενικά και κάνω τη δουλειά μου απροβλημάτιστα, δεν με νοιάζει πλέον από που πιάνει με πόσα πάει κλπ. Εδώ είχα ξεχάσει τη συσκευή γυρισμένη στο 3G σήμερα(όταν είμαι σπίτι το γυρίζω σε αυτό μπας και ελαχιστοποιήσω το θέμα των χαμένων κλήσεων) και ούτε που το πήρα χαμπάρι παρά πολύ αργότερα.

Προσωπικά, δεν είπα "όλοι" ... χρησιμοποίησα τη λέξη "κανενας". Είμαι πεπεισμένος ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

Edited by stefanos1999

Αν δεν το θέλεις για να ανεβάζεις/κατεβάζεις μεγάλο όγκο δεδομένων, και δεν έχεις και τα άπειρα GB να ξοδεύεις μηνιαίως, μια χαρά ζεις και χωρίς αυτό.

Με απλή χρήση κινητού, και με το δεδομένο ότι δεν μιλάμε για κάποιον που έχει φετίχ να φτιάχνεται με τις ταχύτητες που βλέπει στα speedtests, μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου με το απλό, παλιομοδίτικο 4G...

Επίσης νομίζω πως καταντάει κάποια στιγμή κουραστικό να παρακολουθώ τι κάνει το κινητό, σε ποια μπάντα συνδέεται και πόσα πιάνει. Αν έχω μια καλή συμπεριφορά γενικά και κάνω τη δουλειά μου απροβλημάτιστα, δεν με νοιάζει πλέον από που πιάνει με πόσα πάει κλπ. Εδώ είχα ξεχάσει τη συσκευή γυρισμένη στο 3G σήμερα(όταν είμαι σπίτι το γυρίζω σε αυτό μπας και ελαχιστοποιήσω το θέμα των χαμένων κλήσεων) και ούτε που το πήρα χαμπάρι παρά πολύ αργότερα.

αμα οντως εχεις κλειδωμενο σε 3g το κινητο και παρεις τηλεφωνο αλλο ατομο που ειναι και αυτος σε 3g δικτυο ειναι πιο καθαρη η επικοινωνια.