Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1487

• georgemv

736

• cmvr

1012

• georgebad

1099

Κανένας χάρτης κάλυψης για όλη την Ελλάδα υπάρχει; :)

Υπάρχει στο site της Cosmote αλλά κλέβουν τον εαυτό τους. Έχουν κάλυψη πλέον και σε άλλα σημεία και ο χάρτης έχει μείνει πίσω.

Nexus 5, έχει 150άρι modem.

----- προσθήκη μηνύματος 43 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κέντρο Πάτρας. Δες το screenshot για τις συντεταγμένες του ακριβούς σημείου.

Το nexus 5 Δεν έχει lte_a. Απλό lte είναι.

Samsung S21 Ultra

Το nexus 5 Δεν έχει lte_a. Απλό lte είναι.

Σου αντιγράφω από την σελίδα της qualcomm για το LTE-A http://www.qualcomm.com/solutions/wireless-networks/technologies/carrier-aggregation

In June 2013, Qualcomm Technologies powered the world’s first LTE Advanced carrier aggregation launch using industry-leading Qualcomm SnapdragonTM 800 solution, integrated with third-generation Qualcomm GobiTM LTE modems. As a first step, the launch supported aggregation of two 10 MHz carriers enabling peak data rates of 150 Mbps (Cat 4).

To Nexus 5 έχει snapdragon 800 με licensed όλα τα features του Gobi modem, συμπεριλαμβανομένου και του Category 4 LTE-A carrier aggregation.

Σου αντιγράφω από την σελίδα της qualcomm για το LTE-A http://www.qualcomm.com/solutions/wireless-networks/technologies/carrier-aggregation

To Nexus 5 έχει snapdragon 800 με licensed όλα τα features του Gobi modem, συμπεριλαμβανομένου και του Category 4 LTE-A carrier aggregation.

Δηλαδή ΜΟΝΟ το nexus 5 εχει LTE-Α; Τα κινητα που εχουν τον 801 εχουν τα feautures του Gobi modem; Σε ολα τα χαρακτηριστικά στο ιντερνετ παντως αναφερει σκετο LTE και οχι LTE-A.

Mα αν δεν υποστηριζε LTE-a πως θα ειχε κανει speedtest με αυτες τις ταχυτητες? :P

Μα... το απλο LTE φτανει μεχρι τα 150Mbps..

Samsung S21 Ultra

Το LTE-A είναι marketing term που πρακτικά σημαίνει LTE + carrier aggregation. Τα 801 devices με το κατάλληλο license υποστηρίζουν category 6 LTE-A (300mbps).

Edit: αλλάζουν και αλλά πράγματα σε σχέση με το LTE, αλλά ο βασικός τρόπος να αυξηθούν οι ταχύτητες είναι το carrier aggregation.

Edit 2: ορίστε και το πρώτο newsletter για μια ειδική έκδοση του galaxy s4 που είχε κυκλοφορήσει μόνο Κορέα και ήταν το πρώτο τηλέφωνο που υποστήριζε LTE-A , με snapdragon 800. http://www.qualcomm.com/media/releases/2013/06/26/qualcomm-snapdragon-800-processors-power-worlds-first-lte-advanced

Edited by georgemv

• 3 weeks later...
Να σας ρωτήσω κάτι για το 4G ή Lte της Cosmote? Αν και το ενεργοποίησα με τηλ στο 13838, δεν το βλέπει καν! Στην manual αναζήτηση δικτύου βγάζει το LTE της Voda αλλά πουθενά το Lte της Cote.( κέντρο Αθήνας) Μήπως πρέπει να αλλάξω Sim παρα τα λεγόμενα της εξυπηρέτησης πελατών? Εννοείται ότι οι ρυθμίσεις είναι ΟΚ, μπαίνω σε 3G καθαρά και φυσικά έχω κάνει επανεκκίνηση το κινητό.

Να σας ρωτήσω κάτι για το 4G ή Lte της Cosmote? Αν και το ενεργοποίησα με τηλ στο 13838, δεν το βλέπει καν! Στην manual αναζήτηση δικτύου βγάζει το LTE της Voda αλλά πουθενά το Lte της Cote.( κέντρο Αθήνας) Μήπως πρέπει να αλλάξω Sim παρα τα λεγόμενα της εξυπηρέτησης πελατών? Εννοείται ότι οι ρυθμίσεις είναι ΟΚ, μπαίνω σε 3G καθαρά και φυσικά έχω κάνει επανεκκίνηση το κινητό.

Πολύ πιθανό να μην έχεις κάλυψη LTE στο σημείο που βρίσκεσαι.

grsaint13

Πολύ πιθανό να μην έχεις κάλυψη LTE στο σημείο που βρίσκεσαι.

Στο κέντρο της Αθήνας?

Με τι πακέτο data είσαι ;

iPhone 16 Pro Max

500mb από cosmoκάρτα

Για αυτό δεν έχεις 4G.

Κοιτά σε ποια προγράμματα το δίνει εδώ http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/HNMS/xml/Personal__microsite__4G__4G/section/4G#

iPhone 16 Pro Max

Τελικά έφταιγε η κάρτα που έπρεπε να είναι usim για να βλέπει 4g, παρά τις διαβεβαιώσεις του τεχνικού τμήματος και της ιστοσελίδας της Cote. Αλλαξα τη δική μου με nano sim 2in1 και έβαλα adapter για micro....:mad::O

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι το LTE ξοδεύει περισσότερα δεδομένα; Δηλαδή για χρήση messaging/facebook/browsing για τις ίδιες σελίδες και εφαρμογές έχει μεγαλύτερη κατανάλωση; Ακόμα κι όταν είσαι idle το ίδιο συμβαίνει, γιατί με προειδοποίησαν από την cosmote να προσέχω τα δεδομένα μου.

Επίσης το κινητό μου (OnePlus One) φαίνεται ότι τη στιγμή που πατάς στο LTE απενεργοποιεί τις επιλογές 3G/2G, ενώ χάνει και ξαναβρίσκει το σήμα του. Τα δεδομένα έχει σημασία αν είναι on ή off;

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι το LTE ξοδεύει περισσότερα δεδομένα; Δηλαδή για χρήση messaging/facebook/browsing για τις ίδιες σελίδες και εφαρμογές έχει μεγαλύτερη κατανάλωση; Ακόμα κι όταν είσαι idle το ίδιο συμβαίνει, γιατί με προειδοποίησαν από την cosmote να προσέχω τα δεδομένα μου.

Επίσης το κινητό μου (OnePlus One) φαίνεται ότι τη στιγμή που πατάς στο LTE απενεργοποιεί τις επιλογές 3G/2G, ενώ χάνει και ξαναβρίσκει το σήμα του. Τα δεδομένα έχει σημασία αν είναι on ή off;

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο youtube και τα λοιπά video sites που προλαβαίνουν και και κατεβάζουν όλο το βίντεο σε 2 δευτερόλεπτα ενώ εσύ τελικά δεν θες να το δεις και κάνεις back. Σε LTE θα χρεωθείς για όλο το βίντεο μιας και πρόλαβε να το φέρει, σε 3G και έχει φέρει σημαντικά λιγότερο και θα χρεωθείς λιγότερο και εσύ.

Άρα εάν κανείς προσεκτική χρήση ειδικά στα βίντεο δεν έχεις να φοβάσαι ότι για τις ίδιες σελίδες και τα ίδια downloads θα ξοδέψεις περισσότερο;

Επίσης για να έχεις πρόσβαση τέτοια πρέπει να έχεις αναμμένο το data στο κινητό; Γιατί εμένα τη στιγμή που ανάβεις το LTE κάνει κάτι σαν reset το σήμα και μετά νομίζω ότι η επιλογή data σου ανάβει 2/3G χωρίς να μαι σίγουρος.

Επίσης μπαταρία ρουφάει full το 4G;

Ανάλογα το πόσο καινούργια είναι η συσκευή. Στο nexus 5 δεν έχω πρόβλημα μπαταρίας με LTE, παιδιά όμως με λίγο πιο παλιά τηλέφωνα έχουν εκφράσει παράπονα. Γενικώς δεν πιστεύω ότι με συσκευή που θα αγοράσεις από εδώ και πέρα να δεις μεγάλη διαφορά με ανοιχτό το LTE.

Επίσης μπαταρία ρουφάει full το 4G;

Το έχω κι εγώ απορία αυτό για το iPhone5. Αν κάποιος έχει συγκρίνει κατανάλωση μπαταρίας με 3G/4G, ας μας πει συμπεράσματα.

grsaint13

• 4 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά. Έχω εδώ και μια βδομάδα το φοιτητικό καρτοσυμβόλαιο και πάνε όλα ρολόι. Ερχόμενο από Vodafone μπορώ να πω ότι το ίντερνετ είναι αισθητά πιο γρήγορο. Ακόμα και το απλό 3G. Το 4G επίσης. Πρώτη φορά είδα σε speedtest 50 αρι download.

Μη τα πολύ λόγω. Το θέμα μου είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι καμία φορά συγκεκριμένα το είδα 2 φορές στα κάτω Πατήσια έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού ότι ενώ έχει κανονικά σήμα 4G και μάλιστα σχεδόν full δεν μπορώ να ανοίξω ούτε καν σελίδα. Μετά από κανένα 5 λεπτό φυσικά άλλαξε μόνο του σε 3G αλλά έπρεπε να το κάνω χειροκίνητα λογικά για να μπει σε 3G και μα δουλεύει κανονικά. Με το 3G δεν το έχω πάθει ποτέ αυτό

Το έχω κι εγώ απορία αυτό για το iPhone5. Αν κάποιος έχει συγκρίνει κατανάλωση μπαταρίας με 3G/4G, ας μας πει συμπεράσματα.

Στο κατεβασμα σιγουρα εχει διαφορα ... οταν κατεβαζεις με 4G η μπαταρια καταναλωνεται πολυ πιο γρηγορα απο οτι να κατεβαζεις με 3G. Μιλαμε μονο για κατεβασμα η ανεβασμα και οχι να ειναι απλα σε αναμονη συνδεμενο με 4G.Εκτος αν τρεχουν εφαρμογες στο κινητο σου που ανανεωνονται συχνα ε τοτε εννοειται οτι αν εισαι συνδεμενεος σε 4G θα κατεβαζει γρηγοροτερα οποτε θα σου τρωει και παραπανω μπαταρια.(Εχω 5αρι)