Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δεν ξέρω ποιός είπε οτι είναι βοηθητικά ή συμπληρωματικά, εγώ είπα οτι είναι απαραίτητα για να καλυφθούν μεγάλες αποστάσεις, με αντάλαγμα τις χαμηλότερες ταχύτητες όμως.

Και αυτό που λες δεν αλλάζει το γεγονός οτι αν μια συσκευή δεν έχει την 800άρα δεν είναι άχρηστη, αρκεί να έχει σωστό 3G γιατί στα σημεία που το 4G θα είναι σε 800 ή ταχύτητα δεν θα είναι και πολύ μεγαλύτερη από H+, οπότε αν πιάνει καλό 3G θα είναι μικρό το κακό (φυσικά εξαιρούνται περιπτώσεις που κάποιος πάροχος θα δίνει ca, αλλά στα 800 είναι μικρό το φάσμα που έχουν και μάλλον θα είναι η εξαίρεση). Σε αστικές και πυκνοκατοικημένες περιοχές πάντως νομίζω οτι με 1800/2600 τα Κινέζικα θα είνια μια χαρά.

Αυτό που λες είναι απλά εικασίες δεν ισχύει. Οι ταχύτητες έχουν μεγάλη διαφορά ακόμα και στο 800 LTE με το 3g. Στο 800 μέσο όρο έχει τα 25 -35 mbps και στο 3g στα 10 (αν μιλάμε για cosmote). Αν κάνει και CA οι ταχύτητες είναι πολλαπλάσιες στο 800 LTE.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1487

• georgemv

736

• cmvr

1012

• georgebad

1099

Αυτό που λες είναι απλά εικασίες δεν ισχύει. Οι ταχύτητες έχουν μεγάλη διαφορά ακόμα και στο 800 LTE με το 3g. Στο 800 μέσο όρο έχει τα 25 -35 mbps και στο 3g στα 10 (αν μιλάμε για cosmote). Αν κάνει και CA οι ταχύτητες είναι πολλαπλάσιες στο 800 LTE.

800 με 10 Mhz στον καθε παροχο σημαινει εως 20-25

Και θα το δεις κανοντας τεστ. Το απλο 4G της Cosmote στα 1800 με 20Mhz *που δινει, εχει ταχυτητες τουλαχιστον διπλασιες (μπορει η Cosmote να φτασει 100 χωρις CA ) απο το απλο 4G της Wind στα 800.

800 με 10 Mhz στον καθε παροχο σημαινει εως 20-25

Και θα το δεις κανοντας τεστ. Το απλο 4G της Cosmote στα 1800 με 20Mhz *που δινει, εχει ταχυτητες τουλαχιστον διπλασιες (μπορει η Cosmote να φτασει 100 χωρις CA ) απο το απλο 4G της Wind στα 800.

Για να ολοκληρώσεις πες μας και το ποσοστό σε σχέση με την vodafone.....:ooch:

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ COSMOTE!

Δελτίο Τύπου: Ταχύτητες έως και 375 Mbps κάνει διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, η Cosmote σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς την επέκταση της υπηρεσίας σε όλη τη χώρα. Οι νέες υπερυψηλές ταχύτητες data αναβαθμίζουν εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες. Με ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο έως 375Mbps, η χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, γίνονται ακόμα ευκολότερες, ποιοτικότερες και πιο άμεσες, ενώ η λήψη μεγάλων αρχείων ολοκληρώνεται ασύλληπτα γρήγορα.

Μόνο στα καταστήματα ΟΤΕ, Cosmote, ΓΕΡΜΑΝΟΣ οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το Samsung Galaxy S6 edge+ με ταχύτητες έως και 375Mbps αποκλειστικά μέσω του δικτύου Cosmote. Το πρώτο 4G+ Smartphone στην Ελλάδα που υποστηρίζει τις νέες απίστευτες ταχύτητες είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην εμπορική διάθεση πρωτοποριακών Smartphones. Το Samsung Galaxy S6 edge+ διατίθεται στο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα Cosmote.

Η Cosmote κατάφερε να διαθέσει εμπορικά τις νέες ταχύτητες αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου της, μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και μέσω της τεχνολογίας LTE Advanced - 3xCarrier Aggregation (3CA). Οι δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε η επίδοση του νέου δικτύου σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητά του με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων έως και 375 Mbps, η Cosmote εδραιώνει την τεχνολογική της υπεροχή και επιβεβαιώνει τη σταθερή επένδυσή της στην εμπειρία του πελάτη. Η Cosmote συνεχίζει να ενισχύει τις ταχύτητες και την κάλυψη του δικτύου της, καταγράφοντας συνεχείς πρωτιές στην αγορά και επιβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητά της είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες της. Ήδη, χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις της εταιρείας, το δίκτυο 4G της Cosmote είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό1, καθώς είναι διαθέσιμο στο 77% του πληθυσμού της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.cosmote.gr

Eίδες βρε Meropi μου ότι άδικα επιμένεις;;; Το λέει ξεκάθαρα ότι τα 1800 είναι το μέλλον!!! :rotfl::tease: Βουρ όλοι να αγοράσουμε κινεζιες χωρίς την εντελώς περιττή μπάντα των 800!

3 CA με 800 και 2600 καταλαβες εσυ? Μην ερμηνευεις τα δελτια οπως θες.

CA με 800 και 2600 δινει εως 30 Mhz (Wind)

CA με 1800 και 2600 δινει εως 60 Mhz (Cosmote + Vodafone)

3CA με 1800, 2x2600 δινει εως 60Mhz

Λυπαμαι που σε απογοητευω και παλι. Τα 1800 δεν ειναι τοσο αχρηστα οσο θεωρεις.

:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για να ολοκληρώσεις πες μας και το ποσοστό σε σχέση με την vodafone.....:ooch:

Η Vodafone δινει 15Mhz στο 1800 οποτε ειναι σχεδον διπλασια απο Wind αλλα πολυ πιο κατω απο Cosmote.

Edited by TakeOverNet

3 CA με 800 και 2600 καταλαβες εσυ? Μην ερμηνευεις τα δελτια οπως θες.

CA με 800 και 2600 δινει εως 30 Mhz (Wind)

CA με 1800 και 2600 δινει εως 60 Mhz (Cosmote + Vodafone)

3CA με 800, 1800, 2600 δινει εως 60Mhz

Λυπαμαι που σε απογοητευω και παλι. Τα 1800 δεν ειναι τοσο αχρηστα οσο θεωρεις.

:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η Vodafone δινει 15Mhz στο 1800 οποτε ειναι σχεδον διπλασια απο Wind αλλα πολυ πιο κατω απο Cosmote.

για το 800 μιλάω όχι για το 1800 ....

για το 800 μιλάω όχι για το 1800 ....

To 800 γινεται χρηση σε αραιο δικτυο δηλαδη σε μη αστικες περιοχες και σε αστικες οπου υπαρχει προβλημα.

Ομοιως με το 900 3G.

To 800 γίνεται χρήση σε αραιό δίκτυο δηλαδή σε μη αστικές περιοχές και σε αστικές όπου υπαρχει προβλημα.

Ομοιως με το 900 3G.

Καταρχήν με τα 3 router της δουλειάς και με συμβόλαια και στις 3 εταιρίες δεν έχω μετρήσει ποτέ κάτω από 30 στην voda, wind και cosmote σε Αθήνα θεσσαλονικη όπου υποστηρίζεις ότι βάζουν μόνο η wind 800άρια. Με το κινητό έχω δει και ξεφτηλικια αλλά θα σε στεναχωρήσω στην Αθήνα στο 90% η ελεεινή wind είναι ποιο σταθερή από την αδελφή vodafon. :lol: (φαντάζομαι άρχισες να βγάζεις καπνούς από τα αυτιά :lol::lol:).

Όταν πλακώνει κόσμος στα κεντρικά σημεία όλες πατάνε κάτι ξεφτίλες ελεεινές και με CA και για αυτό οφείλετε όχι στην χωρητικότητα των κεραιών αλλά στο διαθέσιμο εύρος που συνδέουν τους σταθμούς βάσης στο internet. Υπάρχουν και κάτι τρύπες να από όλες που εκεί μπορεί η μια να βαράει 150άρια και η άλλη τα 3 του καραμπέλα.

Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 35mbps με όλες με μια μικρή εξαίρεση την cosmote.

Πάντως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν διαφορά πια θα χρησιμοποιήσει κάποιος που κινείται στα αστικά κέντρα. Πάντως στην Λακωνία το 4g της voda και της wind επεκτείνεται παράλληλα διότι γνωστός δουλεύει σε εργολάβο που έχει ανάθεση έργου. Και στο ερώτημα είναι ότι βάζουν μόνο 800 και 2600 όπου χρειάζεται. Σε 1800 επειδή ήτανε και στην Αθηνά, θεσσαλονικη ότι βάλανε βάλανε και φυσικά είναι προς αναμονή για το εάν θα αγοράσουν πάλι δικαιώματα στην 1800. Πλέον μόνο 800 και 2600. Η λογική του ότι βάζουν 800 μόνο στα αραιά δίκτυα δεν αληθεύει. Βάζουν παντού γιατί απλά πιάνει οπού πιάνει το 2g και έτσι κλείνουν πολλές τρύπες του 3g μέσα στις πόλεις και αυτό ισχύει για όλες.

Όσο για το κόλλημα σου με την wind να ξέρεις ότι το μεγάλο νέο είναι ότι άρχισαν πάλι σενάρια σε οικονομικά forum του εξωτερικού να συζητούν για την συνένωση voda wind για την επιβίωση τους στον μεγάλο Γερμανό αντίπαλο που πλέον με την προσθήκη 800 στα σημεία που ήδη είχαν τρομερή κάλυψη οι 1800 θα πιάνει και στα πηγάδια. Άρα μπορεί να σταματήσεις να μαλώνεις με όλο τον κόσμο :lol:

Η εικόνας στην επαρχία είναι ότι εάν θέλεις 4g πας μόνο με τους Γερμανούς. H voda είναι ακόμα ημίμετρο και δεν αξίζει γιατί τιμολογιακά είναι ίδια με την cote και απέχει σε θέματα κάλυψης. Η wind ακόμα για μένα είναι η εταιρία του φτωχού και μιλάω για επαρχία που έχει ακόμα σοβαρά θέματα κάλυψης σε 3g/4g.

Η πλάκα είναι ότι φίλος που του έδωσα το τρικαρτό acer e700 εδώ και καιρό έχει κόψει το συμβόλαιο και έχει βάλει μια cu, f2g και whatsup ανανεώνει και τις 3 και του βγαίνει λιγότερο από το συμβόλαιο που είχε και έχει κάλυψη παντού..... και έτσι έχει την καλύτερη κάλυψη 3g από όλους μας το δίκτυο cosmovodawindstan :lol: :lol: :lol:

Με το χέρι στην καρδία θέλω να μου απαντήσεις. Εάν είχες ένα πακέτο των 30gb με 20 -25€ τον μήνα στην wind και ζούσες στην Αθήνα θα το έκοβες για να πας στην voda ή την cosmote για 20gb με διπλάσια χρήματα εάν δεν είχες adsl σπίτι;

Edited by cmvr

To 800 γινεται χρηση σε αραιο δικτυο δηλαδη σε μη αστικες περιοχες και σε αστικες οπου υπαρχει προβλημα.

Ομοιως με το 900 3G.

Δεν είναι έτσι.

Το 1800 μπήκε στην αρχή για πρακτικούς λόγους:

1) Λιγότερο κόστος (οι περισσότερες κεραίες υποστήριζαν 1800)

2) Διαθέσιμο φάσμα

Η αρχή σχεδίασης του δικτύου LTE είναι πρώτα χαμηλές συχνότητες και μετέπειτα υψηλές για χωρητικότητα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων smart antennas με μεγάλη ακρίβεια καλύπτουν ό,τι χρειάζεται με 2600 και τα υπόλοιπα με 800MHz.

Στη Σουηδία υπάρχει LTE@900MHz. Αυτό ξηλώνεται και μπαίνει 800/2600. Σταδιακά αντικαθίσταται το 1800MHz LTE το οποίο δεν είναι πρακτικό για πολλούς λόγους.

Το πρόβλημα χωρητικότητας δεν εμφανίζεται στο ραδιοδίκτυο αλλά στο δίκτυο κορμού. Σε βάθος δεκαετίας θα μιλάμε για προβλήματα χωρητικότητας σε ραδιοδίκτυο, αν και τότε θα έχουμε carrier aggregation ακόμη και με 802.11 συχνότητες...

Όσον αφορά το WCDMA@900MHz δεν χρησιμοποιείται μόνο σε επαρχιακές περιοχές αλλά παντού πλέον μιας και παίρνει τη θέση του GSM. Στην Ελλάδα μπορεί να έχουν μια δική τους φιλοσοφία για το ραδιοδίκτυο αλλά δεν ισχύει.

Στη Σουηδία έχουμε και λέμε:

1) 3G @ 900/2100

2) LTE @ 800/2600

3) GSM @ 1800

Αυτό είναι το πλάνο.

Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει για ακόμη μια φορά με LTE@1800 :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καταρχήν με τα 3 router της δουλειάς και με συμβόλαια και στις 3 εταιρίες δεν έχω μετρήσει ποτέ κάτω από 30 στην voda, wind και cosmote σε Αθήνα θεσσαλονικη όπου υποστηρίζεις ότι βάζουν μόνο η wind 800άρια. Με το κινητό έχω δει και ξεφτηλικια αλλά θα σε στεναχωρήσω στην Αθήνα στο 90% η ελεεινή wind είναι ποιο σταθερή από την αδελφή vodafon. :lol: (φαντάζομαι άρχισες να βγάζεις καπνούς από τα αυτιά :lol::lol:).

Όταν πλακώνει κόσμος στα κεντρικά σημεία όλες πατάνε κάτι ξεφτίλες ελεεινές και με CA και για αυτό οφείλετε όχι στην χωρητικότητα των κεραιών αλλά στο διαθέσιμο εύρος που συνδέουν τους σταθμούς βάσης στο internet. Υπάρχουν και κάτι τρύπες να από όλες που εκεί μπορεί η μια να βαράει 150άρια και η άλλη τα 3 του καραμπέλα.

Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 35mbps με όλες με μια μικρή εξαίρεση την cosmote.

Πάντως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν διαφορά πια θα χρησιμοποιήσει κάποιος που κινείται στα αστικά κέντρα. Πάντως στην Λακωνία το 4g της voda και της wind επεκτείνεται παράλληλα διότι γνωστός δουλεύει σε εργολάβο που έχει ανάθεση έργου. Και στο ερώτημα είναι ότι βάζουν μόνο 800 και 2600 όπου χρειάζεται. Σε 1800 επειδή ήτανε και στην Αθηνά, θεσσαλονικη ότι βάλανε βάλανε και φυσικά είναι προς αναμονή για το εάν θα αγοράσουν πάλι δικαιώματα στην 1800. Πλέον μόνο 800 και 2600. Η λογική του ότι βάζουν 800 μόνο στα αραιά δίκτυα δεν αληθεύει. Βάζουν παντού γιατί απλά πιάνει οπού πιάνει το 2g και έτσι κλείνουν πολλές τρύπες του 3g μέσα στις πόλεις και αυτό ισχύει για όλες.

Όσο για το κόλλημα σου με την wind να ξέρεις ότι το μεγάλο νέο είναι ότι άρχισαν πάλι σενάρια σε οικονομικά forum του εξωτερικού να συζητούν για την συνένωση voda wind για την επιβίωση τους στον μεγάλο Γερμανό αντίπαλο που πλέον με την προσθήκη 800 στα σημεία που ήδη είχαν τρομερή κάλυψη οι 1800 θα πιάνει και στα πηγάδια. Άρα μπορεί να σταματήσεις να μαλώνεις με όλο τον κόσμο :lol:

Η εικόνας στην επαρχία είναι ότι εάν θέλεις 4g πας μόνο με τους Γερμανούς. H voda είναι ακόμα ημίμετρο και δεν αξίζει γιατί τιμολογιακά είναι ίδια με την cote και απέχει σε θέματα κάλυψης. Η wind ακόμα για μένα είναι η εταιρία του φτωχού και μιλάω για επαρχία που έχει ακόμα σοβαρά θέματα κάλυψης σε 3g/4g.

Η πλάκα είναι ότι φίλος που του έδωσα το τρικαρτό acer e700 εδώ και καιρό έχει κόψει το συμβόλαιο και έχει βάλει μια cu, f2g και whatsup ανανεώνει και τις 3 και του βγαίνει λιγότερο από το συμβόλαιο που είχε και έχει κάλυψη παντού..... και έτσι έχει την καλύτερη κάλυψη 3g από όλους μας το δίκτυο cosmovodawindstan :lol: :lol: :lol:

Με το χέρι στην καρδία θέλω να μου απαντήσεις. Εάν είχες ένα πακέτο των 30gb με 20 -25€ τον μήνα στην wind και ζούσες στην Αθήνα θα το έκοβες για να πας στην voda ή την cosmote για 20gb με διπλάσια χρήματα εάν δεν είχες adsl σπίτι;

Φωναζεις αλλα λες το ιδιο με εμενα.

800 σε μη αστικες (πυκνοκατοικημένες) περιοχες.

Φωναζεις αλλα λες το ιδιο με εμενα.

800 σε μη αστικες (πυκνοκατοικημένες) περιοχες.

Φωνάζω και λέω ότι το βάζουν παντού και μέσα και έξω από τις πόλεις.

Θέλω να μου απαντήσεις και το παρακάτω .....

4G μέτρηση στην Κοζάνη και δυστυχώς προς το παρόν μονόδρομος η ακριβή cosmote.Και με wind υπάρχουν ακόμη σημεία μέσα στη πόλη που δεν έχει καν 3g..Αμα έδιναν στο what`s up ένα πακέτο 5gb με 20€ σε αντιστοιχία δηλαδή των 5gb/15€ του f2g θα ήμουν υπερικανοποιημένος αλλά...

Kαι για την Αθήνα που λες,δε ξέρω τι γίνεται με το 4G γιατι το καλοκαίρι που ήμουν εκεί δεν είχα 4g κινητό αλλά το πολυδιαφημισμένο 3g δίκτυο της wind αποδείχτηκε στα μάτια μου μούφα,καθώς δεν είχα 3g σε περιοχές όπως πχ κορυδαλλό..

Δυστυχώς ότι πληρώνεις,παίρνεις και τελικά η cosmote μπορεί να είναι πιο ακριβή αλλά προς το παρόν έχει καλύτερες υπηρεσίες

Edited by bbbb

4G μέτρηση στην Κοζάνη και δυστυχώς προς το παρόν μονόδρομος η ακριβή cosmote.Και με wind υπάρχουν ακόμη σημεία μέσα στη πόλη που δεν έχει καν 3g..Αμα έδιναν στο what`s up ένα πακέτο 5gb με 20€ σε αντιστοιχία δηλαδή των 5gb/15€ του f2g θα ήμουν υπερικανοποιημένος αλλά...

Kαι για την Αθήνα που λες,δε ξέρω τι γίνεται με το 4G γιατι το καλοκαίρι που ήμουν εκεί δεν είχα 4g κινητό αλλά το πολυδιαφημισμένο 3g δίκτυο της wind αποδείχτηκε στα μάτια μου μούφα,καθώς δεν είχα 3g σε περιοχές όπως πχ κορυδαλλό..

Δυστυχώς ότι πληρώνεις,παίρνεις και τελικά η cosmote μπορεί να είναι πιο ακριβή αλλά προς το παρόν έχει καλύτερες υπηρεσίες

Επειδή η WIND σ' ένα σημείο δεν είχε 3G/4G, αυτομάτως σημαίνει πως μας κοροϊδέψανε και ότι η Cosmote συμφέρει περισσότερο, άσχετα αν κοστίζει τα διπλάσια λεφτά... :lol: Δηλαδή η Cosmote δεν έχει πουθενά τρύπες? Επίσης, αν βρισκόσουν σε κίνηση (αμάξι, λεωφορείο κλπ) είναι πολύ πιθανό να υπήρχε 3G/4G στην περιοχή και το κινητό να σε έβαζε σε 2G για πιο σταθερό σήμα.

Εγώ αντιθέτως, έχω παρατηρήσει πως η WIND έχει πολύ καλό δίκτυο στην Αθήνα, έχω δει 4G και πάνω στην Πεντέλη, στους Αμπελοκήπους που μένω έχω δει σχεδόν 30άρια Mbps με Η+ (υπάρχει αναμεταδότης στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι μου) και το 4G πιάνει γύρω στα 35 max (θα είναι πιο μακριά), στον Άνω Χολαργό η Vodafone έπαιζε μόνο 2G και η WIND με 3G (Η+) στην ίδια περιοχή χτυπούσε 20άρια (Mbps)!! Δυστυχώς, δεν είχα τότε 4G SIM της WIND για να δω αν έπιανε και αυτό, όταν ξανά πάω στη γνωστή που έχουμε εκεί, θα το δοκιμάσω. Μέσα στο ΚΤΕΛ Κηφισού (στο Περιστέρι), η WIND έχει φουλ σήμα 4G, αλλά οι ταχύτητες συνήθως κυμαίνονται γύρω στα 7-8 Mbps (800άρα φαντάζομαι). Στη Σπάρτη (που είναι το πατρικό μου) από αυτή την Παρασκευή η WIND "άνοιξε" κι άλλους αναμεταδότες με 3G/4G και τώρα ακόμα και σε πολύ μικρά χωριά (100 κατοίκων) πιάνει καλές ταχύτητες, ξεπέρασε και τα 40 Mbps, σε περιοχές που η Vodafone παίζει ακόμα με 3G!! Δυστυχώς, δεν έχω και κάρτα Cosmote για περαιτέρω σύγκριση... Την έκοψα πέρσι και έβαλα δεύτερη SIM από WIND.. :p

Edited by MitsosDaBest13

Επειδή η WIND σ' ένα σημείο δεν είχε 3G/4G, αυτομάτως σημαίνει πως μας κοροϊδέψανε και ότι η Cosmote συμφέρει περισσότερο, άσχετα αν κοστίζει τα διπλάσια λεφτά... :lol: Δηλαδή η Cosmote δεν έχει πουθενά τρύπες? Επίσης, αν βρισκόσουν σε κίνηση (αμάξι, λεωφορείο κλπ) είναι πολύ πιθανό να υπήρχε 3G/4G στην περιοχή και το κινητό να σε έβαζε σε 2G για πιο σταθερό σήμα.

Εγώ αντιθέτως, έχω παρατηρήσει πως η WIND έχει πολύ καλό δίκτυο στην Αθήνα, έχω δει 4G και πάνω στην Πεντέλη, στους Αμπελοκήπους που μένω έχω δει σχεδόν 30άρια Mbps με Η+ (υπάρχει αναμεταδότης στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι μου) και το 4G πιάνει γύρω στα 35 max (θα είναι πιο μακριά), στον Άνω Χολαργό η Vodafone έπαιζε μόνο 2G και η WIND με 3G (Η+) στην ίδια περιοχή χτυπούσε 20άρια (Mbps)!! Δυστυχώς, δεν είχα τότε 4G SIM της WIND για να δω αν έπιανε και αυτό, όταν ξανά πάω στη γνωστή που έχουμε εκεί, θα το δοκιμάσω. Μέσα στο ΚΤΕΛ Κηφισού (στο Περιστέρι), η WIND έχει φουλ σήμα 4G, αλλά οι ταχύτητες συνήθως κυμαίνονται γύρω στα 7-8 Mbps (800άρα φαντάζομαι). Στη Σπάρτη (που είναι το πατρικό μου) από αυτή την Παρασκευή η WIND "άνοιξε" κι άλλους αναμεταδότες με 3G/4G και τώρα ακόμα και σε πολύ μικρά χωριά (100 κατοίκων) πιάνει καλές ταχύτητες, ξεπέρασε και τα 40 Mbps, σε περιοχές που η Vodafone παίζει ακόμα με 3G!! Δυστυχώς, δεν έχω και κάρτα Cosmote για περαιτέρω σύγκριση... Την έκοψα πέρσι και έβαλα δεύτερη SIM από WIND.. :p

Όλη την αττική έχει πλέον 4g και σε πολλά σημεία καλύπτει πολύ καλύτερα από τις άλλες λόγο του 800ριου. Στο μόνο σημείο που έπαιζε μόνο 3g είναι σε ένα κομμάτι του Σουνίου. Γενικότερα η κάλυψη είναι μπόμπα. Από θεσσαλονικη πλευρά βαράει αλύπητα και οργώνει. Σε ελάχιστα σημεία μέτρησα κάτω από 30 mbps και αυτά ήταν κοντά στην Περαία και την στον περιφερειακό σε 2 σημεία.

Από χαλκιδική οι ταχύτητες στα σημεία που επισκέφτηκα πελάτες παίζουν γύρω στο 40άρι. Στο δεύτερο πόδι θέλει επέκταση στην κάλυψη του 4g. Πολύ καλά και οι άλλοι είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα σε ταχύτητα.

Για Θάσο απλά έχει μόνο 2g, για καβάλα σε πελάτες έχει το αρχαίο δίκτυο 3g Δράμα , Σέρρες μόνο μέσα στην πόλη 3g νέο έξω παλαιό, Ξανθή πιάνει νέο 3g σε ολόκληρο τον νομό, Κομοτηνή πιάνει νέο 3g στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Έβρο από Αλεξανδρούπολη μέχρι το τριεθνές επάνω το νέο δίκτυο 3g, Σαμοθράκη 3g νέο, Ασπροβάλτα μονό 2g.

Λήμνο καμπάνα, Χίο και Λέσβο μονό στην πρώτευσα νέο 3g στα άλλα μονό το παλιό, Σάμο μονό το παλιό 3g, Κως , φούρνοι φουλ 3g νέο, Ρόδος μέσα την πρωτεύουσα νέο 3g, Κρήτη στον βορά μονό 3g με εξαίρεση 4g μονό μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Αυτά είναι κάπα από τα μέρη που επισκέφτηκα πρόσφατα με το συνεργείο.

Αυτό που είναι πολύ κακό είναι πολλά σημεία της εθνικής από Αλεξανδρούπολη έως Αθηνά που δεν έχουν καθόλου κάλυψη 3g ή αδύναμη κάλυψη από την καβάλα και μετά (στις λίμνες έξω από την θεσσαλονικη καθόλου).

Στον οδικό άξονα από θεσσαλονικη προς Αθηνά είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα άλλα και εκεί έχει τρυπαρές.

Το πάνε κάλα άλλα πρέπει να βιαστούνε γιατί υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν όχι μονό κάλυψη 4g άλλα και καθόλου 3g.

Τώρα όταν κατεβούμε Πελοπόννησο θα δούμε ποσά απίδια πιάνει ο σάκος με τις επεκτάσεις του 4g.

Edited by cmvr