Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσωπικά, δεν είπα "όλοι" ... χρησιμοποίησα τη λέξη "κανενας". Είμαι πεπεισμένος ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

Γενικά μιλάω. Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή τη δημοσίευση.

• Απαντήσεις 14,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1494

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

αμα οντως εχεις κλειδωμενο σε 3g το κινητο και παρεις τηλεφωνο αλλο ατομο που ειναι και αυτος σε 3g δικτυο ειναι πιο καθαρη η επικοινωνια.

Από πού προκύπτει αυτό;

Γενικά μιλάω. Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή τη δημοσίευση.

Ε τότε πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι "το θεωρώ δεδομένο";

Επίσης νομίζω πως καταντάει κάποια στιγμή κουραστικό να παρακολουθώ τι κάνει το κινητό, σε ποια μπάντα συνδέεται και πόσα πιάνει. Αν έχω μια καλή συμπεριφορά γενικά και κάνω τη δουλειά μου απροβλημάτιστα, δεν με νοιάζει πλέον από που πιάνει με πόσα πάει κλπ.

Πολύ σωστά. Και αυτό είναι που ενδιαφέρει και τη μεγάλη, μην πω συντριπτική, πλειοψηφία των χρηστών κινητού.:)

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Πολύ σωστά. Και αυτό είναι που ενδιαφέρει και τη μεγάλη, μην πω συντριπτική, πλειοψηφία των χρηστών κινητού.:)

Όπως γράφουν επανειλημμένως σε τοπικ κάποιου δικτυου... 4g σηματάκι να δείχνει η οθόνη και όλα καλά. Συμφωνώ απόλυτα.

αμα οντως εχεις κλειδωμενο σε 3g το κινητο και παρεις τηλεφωνο αλλο ατομο που ειναι και αυτος σε 3g δικτυο ειναι πιο καθαρη η επικοινωνια.

Με το volte (4g) είναι καθαρή; δεν έχω συμβατή συσκευή.

Edited by stefanos1999

Όπως γράφουν επανειλημμένως σε τοπικ κάποιου δικτυου... 4g σηματάκι να δείχνει η οθόνη και όλα καλά. Συμφωνώ απόλυτα.

Καμία σχέση. Δεν εννοούν αυτό τα παιδιά. Γιατί είσαι αφοριστικός;

Καμία σχέση. Δεν εννοούν αυτό τα παιδιά. Γιατί είσαι αφοριστικός;

Όπως το παίρνει ο καθένας, υποκειμενικό είναι.

Καλημέρα στα παιδιά, του forum. :p

Edited by stefanos1999

Γιατί θεωρείς δεδομένο πως θα πρέπει όλοι να ενδιαφέρονται για aggregation;

Αν δεν το θέλεις για να ανεβάζεις/κατεβάζεις μεγάλο όγκο δεδομένων, και δεν έχεις και τα άπειρα GB να ξοδεύεις μηνιαίως, μια χαρά ζεις και χωρίς αυτό.

Με απλή χρήση κινητού, και με το δεδομένο ότι δεν μιλάμε για κάποιον που έχει φετίχ να φτιάχνεται με τις ταχύτητες που βλέπει στα speedtests, μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου με το απλό, παλιομοδίτικο 4G...

Επίσης νομίζω πως καταντάει κάποια στιγμή κουραστικό να παρακολουθώ τι κάνει το κινητό, σε ποια μπάντα συνδέεται και πόσα πιάνει. Αν έχω μια καλή συμπεριφορά γενικά και κάνω τη δουλειά μου απροβλημάτιστα, δεν με νοιάζει πλέον από που πιάνει με πόσα πάει κλπ. Εδώ είχα ξεχάσει τη συσκευή γυρισμένη στο 3G σήμερα(όταν είμαι σπίτι το γυρίζω σε αυτό μπας και ελαχιστοποιήσω το θέμα των χαμένων κλήσεων) και ούτε που το πήρα χαμπάρι παρά πολύ αργότερα.

Δεν είναι λογική αυτή.

Αγοράζεις μια συσκευή που αναφέρει ότι έχει τις Χ δυνατότητες και τσεκάρεις ότι και το δίκτυο αναφέρει τις ίδιες. Δεν θα κάνεις τον ντετέκτιβ αν έχουν προφίλ. Αν δε δουλεύει να κόψουν τον λαιμό τους δίκτυο και κατασκευαστής να το κάνουν να δουλέψει. Αλλιώς είναι παραπλάνηση. Και ποτέ να μην χρειαστώ Carrier Aggregation ή ό,τι άλλο αναφέρουν, το έχω πληρώσει και απαιτώ να είναι εκεί.

Από το κινητό τηλεφωνώ καλώ στο εξωτερικό μια φορά στο εξάμηνο και αν. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω μια καινούργια συσκευή και για κάποιον λόγο (αρνούνται να συνεργαστούν δίκτυο-κατασκευαστής) δεν μπορώ να καλέσω στο εξωτερικό. Πρέπει να απαιτήσω να βγάλουν άκρη ή όχι; Προφανώς θα το απαιτήσω. Γιατί ότι για τα άλλα;

Και κάτι τελευταίο για το CA.

Δεν είναι μόνο για να βλέπεις 300άρια down. Όταν το δίκτυο είναι φορτωμένο πίτα, π.χ. σε μια πλατεία με κόσμο σε διαδήλωση, ένα στάδιο, κτλ τότε κάθε carrier component θα δίνει μονοψήφια mbps down. Χωρίς CA δεν θα κάνεις την δουλειά σου με ευκολία, θα βλέπεις 1-2mbps. Τα CA τηλέφωνα θα αθροίζουν τα μονοψήφια δεξιά και αριστερά και θα δίνουν 7-8.

Η συσκευή με root δεν κάνει CA, οπότε δεν το έχω δει. Σίγουρα όμως κάνει CA με band20, αλλιώς δεν θα διαφήμιζε 500mbps down.

Υπάρχει περίπτωση να την (b20) έχουν προορισμένη μόνο για το 3xCA; μονο b3+b7 CA βλέπω ή 3xCA.

2xCA με 7+20 και 3+20 δεν έχω δει ποτέ. Εκτός και αν στο 2xCA είναι ρυθμισμένο το δίκτυο να υπερισχύουν τα περισσότερα mhz

Edited by stefanos1999

Δεν είναι λογική αυτή.

Αγοράζεις μια συσκευή που αναφέρει ότι έχει τις Χ δυνατότητες και τσεκάρεις ότι και το δίκτυο αναφέρει τις ίδιες. Δεν θα κάνεις τον ντετέκτιβ αν έχουν προφίλ. Αν δε δουλεύει να κόψουν τον λαιμό τους δίκτυο και κατασκευαστής να το κάνουν να δουλέψει. Αλλιώς είναι παραπλάνηση. Και ποτέ να μην χρειαστώ Carrier Aggregation ή ό,τι άλλο αναφέρουν, το έχω πληρώσει και απαιτώ να είναι εκεί.

Από το κινητό τηλεφωνώ καλώ στο εξωτερικό μια φορά στο εξάμηνο και αν. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω μια καινούργια συσκευή και για κάποιον λόγο (αρνούνται να συνεργαστούν δίκτυο-κατασκευαστής) δεν μπορώ να καλέσω στο εξωτερικό. Πρέπει να απαιτήσω να βγάλουν άκρη ή όχι; Προφανώς θα το απαιτήσω. Γιατί ότι για τα άλλα;

Δεν είναι μόνο για να βλέπεις 300άρια down. Όταν το δίκτυο είναι φορτωμένο πίτα, π.χ. σε μια πλατεία με κόσμο σε διαδήλωση, ένα στάδιο, κτλ τότε κάθε carrier component θα δίνει μονοψήφια mbps down. Χωρίς CA δεν θα κάνεις την δουλειά σου με ευκολία, θα βλέπεις 1-2mbps. Τα CA τηλέφωνα θα αθροίζουν τα μονοψήφια δεξιά και αριστερά και θα δίνουν 7-8.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ανάγκη για συσκευές με ca για να μην έχεις πρόβλημα σε συνθήκες που θα βρεθείς με πολύ κόσμο, και οι ταχύτητες των 1-2mbps χωρίς αυτό, αγγίζουν το όριο της υπερβολής. Για το δίκτυο της Cosmote τουλάχιστον.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7133221

Χωρίς ca.

Sent from my Moto X Play

Στο (απλο) 4g ίσως πέρα του φάσματος που υπερτερεί ή υστερεί η cosmote, είναι και το θέμα της πολυ εκτεταμένης χρησης της b7, ακόμη και στην (αστική & ήμι-αστική) επαρχία. Αυτό πιστεύω κάνει (σήμερα) την διαφορά.

Στο 4g+ η προσωπική μου άποψη από εμπειρια χρήσης και των 3δικτυων είναι οτι σήμερα υφίσταται ελάχιστος ανταγωνισμός.

Πάντως και το Η της εχει βελτιωθεί πολύ το τελευταίο ~εξάμηνο.

Edited by stefanos1999

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ανάγκη για συσκευές με ca για να μην έχεις πρόβλημα σε συνθήκες που θα βρεθείς με πολύ κόσμο, και οι ταχύτητες των 1-2mbps χωρίς αυτό, αγγίζουν το όριο της υπερβολής. Για το δίκτυο της Cosmote τουλάχιστον.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7133221

Χωρίς ca.

Sent from my Moto X Play

Δεν κάνει μαγικά το δίκτυο της Cosmote. Έχει αρκετό bandwidth για την Ελλάδα της κρίσης. Στο εξωτερικό βλέπουμε που πάει η κατάσταση και πως θα συμπεριφερθούν και τα δικά μας δίκτυα στο μέλλον (με καθυστέρηση προφανώς).

Ήδη βάζουν χέρι και στο φάσμα του WiFi για LTE (εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για deployment).

Δεν αμφιβάλλω ότι το δίκτυο είναι καλό για τώρα. Αν οι συσκευές είναι σωστές θα εξακολουθήσει να είναι σωστό και στο μέλλον.

Υπάρχει περίπτωση να την (b20) έχουν προορισμένη μόνο για το 3xCA; μονο b3+b7 CA βλέπω ή 3xCA.

2xCA με 7+20 και 3+20 δεν έχω δει ποτέ. Εκτός και αν στο 2xCA είναι ρυθμισμένο το δίκτυο να υπερισχύουν τα περισσότερα mhz

Μπορεί, ποιός ξέρει άραγε. Μπορεί και η συσκευή σου να μην μπορεί να κάνει 3CA με Cosmote.

Προς το παρόν από όσο ξέρω δεν μπορεί το δίκτυο να οδηγήσει το modem στην μπάντα που θέλει, το modem διαλέγει.

Προς το παρόν από όσο ξέρω δεν μπορεί το δίκτυο να οδηγήσει το modem στην μπάντα που θέλει, το modem διαλέγει.

Συμφωνώ. Η διαφορά στη συμπεριφορά μιας συσκευής στο δίκτυο είναι θέμα baseband. Κατά κανόνα, οι επώνυμες συσκευές έχουν πιο ομαλή συμπεριφορά και καλύτερες επιδόσεις από τις περισσότερες "κινέζικες" συσκευές (δεν τις τσουβαλιάζω όλες φυσικά), λόγω καλύτερου baseband.

Μπορεί, ποιός ξέρει άραγε. Μπορεί και η συσκευή σου να μην μπορεί να κάνει 3CA με Cosmote.

Κάνει και 3ca απλά στο guru όπως είχαμε ξανασυζητησει δεν υπάρχει πεδίο να δεις αναλυτικές πληροφορίες για τον 3ο carrier.

Αλλά και πάνω αριστερά γράφει 3xca ( αντί για 2χca) και πιο κάτω γράφει 3carriers (αντί 2 carriers), στην CA matrix σελίδα.

Δεν ενώνει την 20 στο 2xCA, εκεί είναι το θεμα, ενώ στο 3xCa την ενώνει . γι'αυτό ρώτησα μήπως είναι στο configuration της Cosmote.

Εν τω μεταξύ στο 3xca το κινητό καίει.. άνετα τηγανίζει αυγό αν του το σπάσω εκείνη την στιγμή. Στο 2xCa και στο χωρίς ιδίως δεν έχει εμφανή διαφορά θερμοκρασίας στο χέρι.

Δεν είμαι πλέον καθόλου σίγουρος γι'αυτό.

Το guru αρνείται πεισματικα να μου κλειδώσει στην cosmote σε οποιαδήποτε μπάντα ή συνδυασμό αυτών. Με Wind και Vodafone sim όλα μια χαρά. Ούτε με τρισάγιο δεν υπακούει με sim της Cosmote.

Edited by stefanos1999

Κάνει και 3ca απλά στο guru όπως είχαμε ξανασυζητησει δεν υπάρχει πεδίο να δεις αναλυτικές πληροφορίες για τον 3ο carrier.

Αλλά και πάνω αριστερά γράφει 3xca ( αντί για 2χca) και πιο κάτω γράφει 3carriers (αντί 2 carriers), στην CA matrix σελίδα.

Δεν ενώνει την 20 στο 2xCA, εκεί είναι το θεμα, ενώ στο 3xCa την ενώνει . γι'αυτό ρώτησα μήπως είναι στο configuration της Cosmote.

Εν τω μεταξύ στο 3xca το κινητό καίει.. άνετα τηγανίζει αυγό αν του το σπάσω εκείνη την στιγμή. Στο 2xCa και στο χωρίς ιδίως δεν έχει εμφανή διαφορά θερμοκρασίας στο χέρι.

Μάλλον θέμα baseband είναι αυτό. Είναι μόνο 10MHz το κανάλι και είναι η ύστατη λύση.

Δεν είμαι πλέον καθόλου σίγουρος γι'αυτό.

Το guru αρνείται πεισματικα να μου κλειδώσει στην cosmote σε οποιαδήποτε μπάντα ή συνδυασμό αυτών. Με Wind και Vodafone sim όλα μια χαρά. Ούτε με τρισάγιο δεν υπακούει με sim της Cosmote.

Αυτό είναι περίεργο.

Αυτό είναι περίεργο.

δεν μπορω να δωσω αλλη λογικη εξηγηση...περα του οτι το δικτυο ελεγχει (με κάποιο τρόπο) το μοντεμ.

ενδεχομενως η generic baseband που φοραει το μοντεμ μου να εχει περασμενο (απο την qualcomm) το configuration της κοσμοτε.

Βεβαια απο την άλλη 2xca κανω και στην vodafone και εκει κλειδωνει μπαντα το guru.

Edited by stefanos1999

δεν μπορω να δωσω αλλη λογικη εξηγηση...περα του οτι το δικτυο ελεγχει (με κάποιο τρόπο) το μοντεμ.

ενδεχομενως η generic baseband που φοραει το μοντεμ μου να εχει περασμενο (απο την qualcomm) το configuration της κοσμοτε.

Βεβαια απο την άλλη 2xca κανω και στην vodafone και εκει κλειδωνει μπαντα το guru.

Αν θες δώσε οδηγίες να δω αν κλειδώνει σε εμένα μπάντα με την κόσμοτε

Samsung S21 Ultra

Αν θες δώσε οδηγίες να δω αν κλειδώνει σε εμένα μπάντα με την κόσμοτε

επανω δεξια στις επιλογές, band locking και μπες στο lte

ποια μπαντα να επιλεξω;

ξε-επιλεγεις καποια απο b20, b3 και b7 που χρησιμοποιούν τα ελληνικά δίκτυα.

ξεεπελεξα β3 και β7 και τωρα κλειδωνει μονο β20

ΤΩΡΑ εκανα το αντιθετο και ειμαι στα 1800+

Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

πριν (το ξεκλειδωμα) σε ποια band ηταν?

Δεν θυμαμαι, αλλα νομιζω στην 800αρα.

Εντομεταξυ, στο ιδιο σημειο, ιδια σιμ, την βαζω σε αιφον και σε σπεεδτεστ απο αθηνα σερβερ (κοσμοτε) πιανει 50 κατεβασμα. Στο λεεκο, 10-15 (αναλογως την μπαντα). Αρα; Αν παω, με το λεεκο πιο κεντρικα (πιο κοντα στις κεραιες) τοτε κανει 2χCA αλλα σπιτι μου οχι, ενω λογικα το αιφον κανει κανονικα.

Παιζει ρολο το κινητο τελικα και ο δεκτης ή οι ρυθμισεις;..:wacko:

edit: το ξαναεκανα, ηταν στην 1800 και το εκανα να μπει 800αρα μονο.

Samsung S21 Ultra

ενω λογικα το αιφον κανει κανονικα.

δες και με το iphone, διοτι σε εσωτερικους χωρους σπανια γινεται 4g+...εκτος αν εχεις πολυ χαμηλα dbm (πραγμα αρκετα δύσκολο σε εσωτερικους χώρους) διοτι η b7 δυσκολα διαπερνά το πολυ τσιμέντο.

edit: το ξαναεκανα, ηταν στην 1800 και το εκανα να μπει 800αρα μονο.

την stock rom φορας?

Edited by stefanos1999