Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης

 

Αν θες να κάνεις αυτήν την κουβέντα, αυτό ΔΕΝ είναι το κατάλληλο thread, ακάματε... :!:

 

 

Ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου, γιατί σίγουρα δεν κατάλαβες ποια κουβέντα θέλω να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Ποιόν από τους "μεγάλους" (forthnet, lannet, tellas) χρησιμοποιείτε.Εγώ μιλάω με lannet και είμαι ευχαριστημένος και σε αξιοπιστία και σε ποιότητα.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιώ την Telepassport, για πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.telepassport.gr/tph.html. Η ποιότητα είναι πολύ καλή, και επίσης από ότι το είχα ψάξει είναι η πιο φθηνή εταιρία. :cool:
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή άλλοι δεν υπάρχουν; :mad:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Εβαλα νέα σύνδεση ΟΤΕ πριν πέντε μήνες περίπου. Από τότε αρκετές φορές μπαίνουν στη γραμμή μου άλλες συνομιλίες, κυρίως από ξενόγλωσσους (κάτι βουλγάρικα, ιταλικά, ρώσικα, αλβανικά κλπ) ακόμα και όταν εγώ δεν έχω πάρει κάποιο τηλέφωνο (ακούγονται δηλαδή μαζί με το μπιπ μπιπ. Ειχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να παίρνει τηλ και να χρεώνεται ο δικός μου λογαριασμός; (μάλλον όχι γιατί αλλοιώς πως θα μπορούσα να τηλεφωνώ κι εγώ ταυτόχρονα;).

 

Νόμιζα ότι τέτοια προβλήματα θα έπρεπε να τα είχε λύσει ο ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον jimpanourgias

 

Αφού εγκατέστησα κανονικά το modem, απο τα 4 λαμπάκια του ήταν αναμένα μόνο το πρώτο κ το τελευταίο. το λαμπάκι για τον συγχρονισμό της γραμμής άναψε 3 μέρες μετά. Παρόλα αυτά το άλλο λαμπάκι το ΑΤΜ είναι ακόμα σβηστό. Αυτό σημαίνει οτι μπορω να συνδεθώ στο ίντερνετ ή έχει να κάνει κάτι με τον ΟΤΕ της περιοχής μου κ πρέπει να περιμένω ακόμα 3-4 μέρες? Ρωτάω γιατι μου βγάζει 678 (ο υπολογιστής που καλείτε δεν απαντά)

Κι εμένα μου συνέβη ακριβώς το ίδιο. Τα 3 λαμπάκια (όλα εκτός του ΑΤΜ) ήταν αναμμένα και έβγαζε σφάλμα. Το πρόβλημα ήταν τελικά ότι η κάρτα δικτύου δεν ήταν καλά στερεωμένη στη motherboard με αποτέλεσμα το μόντεμ να συνδέεται μεν με την κάρτα (Ethernet) αλλά όχι και με τον υπολογιστή. Έλεγξε την κάρτα λοιπόν.

Ναι, το Siemens XpresslinkD (που έχω κι εγώ) δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

 

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε καλησπέρα, στο modem αυτό δεν χρειάζεται να είναι αναμμένο το ΑΤΜ για να παίξει εγώ έχω 2 ένα στην δουλειά και ένα σπίτι και παίζουν κανονικά χωρίς να είναι το ΑΤΜ ανοιχτό για έλεγξε τον Provider μήπως δεν σου έχει ενεργοποιήση την σύνδεση!
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου η ιδια δημοσκόπηση έχει ξαναγίνει.

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=3400

 

Εκτός αυτού, με ποιά κριτίρια θεωρείς αυτούς μεγάλους και αφήνεις απ'έξω άλλους; (πχ TelePassport) :mad:

Link to comment
Share on other sites

Στο 95%, κατεβάζω με 44-45-46+/sec με Tellas. Πολλά όμως μπορεί να παίζουν ρόλο, αν δεν έχεις καλή ταχύτητα κάποιες φορές.

 

Από που κατεβάζεις, αν το DSLAM που βρίσκεσαι έχει πολύ κόσμο μέσα, όπως επίσης και αν έχεις κάνει και κάποια tweaks στην σύνδεσή σου σε σχέση με το λειτουργικό που έχεις κ.λ.π. Τις περισσότερες φορές, φταίει ο ΟΤΕ για τις μη καλές ταχύτητες από ότι ξέρω και διαβάζω.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στον ΟΤΕ και πες το. Ίσως καλύτερα να έπαιρνες τις βλάβες. Κάτι περίεργο συμβαίνει...

"Αν Α είναι επιτυχία, τότε A = X + Y + Z

X είναι δουλειά.

Υ είναι παιχνίδι.

Ζ είναι να κρατάς το στόμα σου κλειστό." - Albert Einstein

Link to comment
Share on other sites

LOL Σοβαρά μιλάς; Σε ψηφιακή γραμμή κ παρεμβαίνουν κ άλλοι στη γραμμή σου; ΧΧΑΑΧΑΧΧΑ! Α ρε ΟΤΕ!
Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:
Link to comment
Share on other sites

Έχουν μετρήσει αρκετοί την σύνδεση τους εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=6794

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Όταν μου έφτιαχνε ο τεχνικός μια βλάβη (υγρασία στο καλώδιο) από το καφάο της γειτονιάς μου, ήρθε ένας και του είπε ότι είχε κι αυτός το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Ο τεχνικός τότε του είπε να καλέσει τις βλάβες και να τους πει ότι έχει συνακρόαση... Δοκίμασε να δεις!

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Link to comment
Share on other sites

Kalimera.

Eho enan filo, kai theloume na milame meso Yahho Messanger.Epeidi omos ehei apli syndesi Internet,den mboroume na milisoume.Kanei olo diakopes.Oi tehnikoi tou Plaisiou, mas symvoulefsan na valei grigori grammi. Xerei kapoios na me symvoulevsei gi'afto? prepei na einai ADSL? ISDN? Arkei ISDN sta 64kb gia na hrisimopoioume kai tin Webcam, i hreiazetai 128? Kai telos, prepei na plironei epi pleon tin ora pou syndeetai,i plironei to pagio kai tipota allo?

Efharisto poly.

:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης

 

Αν θες να κάνεις αυτήν την κουβέντα, αυτό ΔΕΝ είναι το κατάλληλο thread, ακάματε... :!:

 

 

Αγαπητέ Αρχιμήδη,γνωρίζεις πολύ καλά οτι σε θεωρώ ενα απο τα πιό σοβαρά και πιο καλά πληροφορημένα άτομα για ολα τα θέματα αυτή τη στιγμή στο Myphone. Αν και είμαι εκτός θέματος προς το παρόν,πράγμα για το οποίο ζητώ συγνώμμη απο όλους,οφείλω να σε διαφωτίσω σχετικά με το εξής λεχθέν απο τον χρήστη "ΟΤΕ":

 

Απο τη στιγμη που ασχολειται καποιος με τις τηλεπικοινωνιες ή θελει να εχει γνωμη, να κρινει και να κατηγορει μεσα απο αυτο το forum, θα πρεπει να γνωριζει τι εννοουμε οταν λεμε ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ.

 

Ο χρήστης "ΟΤΕ" θεωρώ οτι προσβάλλει και τη δική μου νοημοσύνη λέγοντας τα ανωτέρω και μου στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα να σχολιάζω τα κακώς κείμενα του ΟΤΕ εφ' οσον εγω τους πληρώνω και τους τεχνικους (που σίγουρα ενας απο αυτούς ειναι και ο χρήστης "ΟΤΕ") αλλα και άλλους εκει στον Ομιλο ΟΤΕ ;)

 

Ελπίζω να είναι μια απλή παράλειψη σου. :) ΄

 

Όσον αφορά το θέμα μας,δεν γνωρίζω το κέντρο στο οποίο ανήκω απο ποιόν κατασκευάστηκε.

www.valder.tk

Η νεα εποχή έφτασε!

Επίσης επισκεφθείτε το forum μας! Όλοι μια παρέα!

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλέσω ξανά η συζήτηση να μείνει στα πλαίσια του τι ψηφιακό κέντρο έχει ο καθένας, Intracom/Ericsson ή Siemens.

 

Σε αυτό το thread ο ΟΤΕ δεν απαγόρεψε όπως λέει ο akamatos σε κάποιον που δε γνωρίζει να έχει γνώμη, ούτε "πλήρεις γνώσεις" στις τηλεπικοινωνίες - υποστηρίζει όμως ότι έχεις πιο σωστή γνώμη αν γνωρίζεις, δικαιολογώντας το λόγο υπάρξης του παρόντος thread.

 

Αντίθετα ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει άλλο thread με τίτλο οι βασικές μας γνώσεις στις τηλεπικοινωνίες που υπάρχει στους Τεχνολογικούς Προβληματισμούς, σχετικά με το ποιος δικαιούται να έχει γνώμη. Αν ο akamatos ορμώμενος από εκεί θέλει να κάνει τη σχετική συζήτηση, να την κάνει εκεί. Εδώ είναι off-topic, ο ΟΤΕ εξήγησε επαρκώς κατά τη γνώμη μου γιατί έφτιαξε αυτή τη δημοσκόπηση.

 

Ulticool, το ποιος είναι ο ΟΤΕ και τι σχέση έχει με τον οργανισμό τηλεπικοινωνίων δεν είναι δεδομένο. Επιπλέον είναι και αδιάφορο, αυτό που μετράει είναι τα επιχειρήματά του.

 

Αυτά. :)

Είμαστε όλοι εδώ
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αρχιμήδη, με λύπη μου διαπιστώνω ότι παρ' όλο που (υποθέτω) ξαναδιάβασες το προηγούμενο ποστ μου, που σου είχα συστήσει να ξαναδιαβάσεις, κατάλαβες ξανά αυτά που ήθελες να καταλάβεις και όχι αυτά που έλεγα επί της ουσίας.

 

Κι επειδή στο τελευταίο σου ποστ αναφέρεις εκτεταμένα το όνομα μου θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω σε όσο πιο απλά ελληνικά γίνεται τι ακριβώς εννοώ, ανταπαντώντας παράλληλα σε παρανοήσεις που έχεις κάνει.

 

Είπες:

Σε αυτό το thread ο ΟΤΕ δεν απαγόρεψε όπως λέει ο akamatos σε κάποιον που δε γνωρίζει να έχει γνώμη, ούτε "πλήρεις γνώσεις" στις τηλεπικοινωνίες - υποστηρίζει όμως ότι έχεις πιο σωστή γνώμη αν γνωρίζεις, δικαιολογώντας το λόγο υπάρξης του παρόντος thread.

 

Κατ' αρχάς στο ποστ μου είναι ξεκάθαρο πως χρησιμοποιώ τη λέξη "απαγόρεψε" μέσα σε εισαγώγικά, πράγμα που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος με κοινή λογική μπορεί να καταλάβει με ποια χροιά τη λέω. Απλά όπως θα είδες, αρκετά παιδιά, ανάμεσα τους κι εγώ, ρώτησαν τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα για το οποίο ρωτάει ο χρήστης ΟΤΕ και ποια η χρησιμότητα αυτής της γνώσης προς τον εμάς, και η απάντησή του αντί να μας λύσει τις απορίες ήταν του στύλ "Απο τη στιγμη που ασχολειται καποιος με τις τηλεπικοινωνιες ή θελει να εχει γνωμη, να κρινει και να κατηγορει μεσα απο αυτο το forum, θα πρεπει να γνωριζει τι εννοουμε οταν λεμε ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ."

 

Η απάντηση αυτή λοιπόν όχι μόνο δε μας λύνει την απορία για το τι είναι το ψηφιακό κέντρο του ΟΤΕ, αλλά εμέσως πλην σαφώς κατατάσσει τους χρήστες σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που ξέρουν τι είναι ψηφιακό κέντρο και άρα έχουν δικαίωμα να λένε αβίαστα τη γνώμη τους για το τηλεπικοινωνιακό γίγνεσθαι, και αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι και άρα δεν θα πρέπει να λένε τη γνώμη τους. Ο τρόπος δε που διατυπώνει ο φίλος τη φράση αυτή, μου δημιουργεί μια νέα απορία με την έννοια ότι, για να καθορίζει αυτή η γνώση το εάν και κατά ποσο έχουμε δικαίωμα γνώμης, πάει να πει ότι η έννοια του ψηφιακού κέντρου είναι μια θεμελιώδης έννοια που εμένα μου διαφεύγει και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τον ξαναρωτάω για δεύτερη φορά τι ακριβώς είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

 

Ο χρήστης ΟΤΕ εξακολουθεί να μη μου δίνει ουσιαστική απάντηση

(δικαίωμα του) στο ερώτημα μου για το τι τελικά είναι το ψηφιακό κέντρο, με προσκαλεί όμως να συνεχίσουμε την κουβέντα μας στους "διαξιφισμούς" λες κι έγω έχω κάτι να χωρίσω μαζί του. Εμένα το ουσιαστικό κομμάτι της ερώτησης που έκανα ήταν "τι είναι το ψηφιακό κέντρο και γιατί είναι τόσο σημαντικό..." Και στη συνέχεια βέβαια έρχεσαι κι εσύ να μου πεις ότι είμαι off-topic... Είμαι off-topic λοιπόν επειδή έχω ρωτήσει τρεις φορές ως τώρα "τι είναι τελικά αυτά τα ψηφιακά κέντρα και είναι τόσο σημαντικά" και παρ' όλα αυτά δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση;

 

Σε περίπτωση λοιπόν που ακοοοόμα δε το έχεις καταλάβει φίλε Αρχιμήδη, εγώ ήθελα περισσότερο μια απάντηση στο ερώτημα "τι είναι αυτά τα ψηφιακά κέντρα;"

Το δευτερεύον δε ερώτημα μου ήταν μια απόρροια των δηλώσεων του χρήστη ΟΤΕ περί της σημαντικότητας των κέντρων αυτών, σε άμεση βέβαια συνάρτηση με το πρωτεύον, όπου ρωτούσα να μάθω γιατί τελικά είναι σημαντικό να ξέρουμε γι' αυτά τα κέντρα, τόσο σημαντικό που καθορίζει το δικαίωμα μας να έχουμε άποψη. Με λίγα λόγια, τι τα κάνει τόσο σημαντικά...

 

Και βέβαια σ' αυτό το σημείο, είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως αμφότεροι ο χρήστης ΟΤΕ και εσύ ειδικότερα, αγνόησες εντελώς το πρώτο μου ερώτημα, προτρέχοντας απλά να μου πεις ότι το δεύτερο είναι off-topic, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι παρερμήνευσα τα λεγόμενα του χρήστη ΟΤΕ.

 

Και καταλήγεις κάνοντας αναφορά και σε μένα, να λες:

Αντίθετα ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει άλλο thread με τίτλο οι βασικές μας γνώσεις στις τηλεπικοινωνίες που υπάρχει στους "Τεχνολογικούς Προβληματισμούς", σχετικά με το ποιος δικαιούται να έχει γνώμη. Αν ο akamatos ορμώμενος από εκεί θέλει να κάνει τη σχετική συζήτηση, να την κάνει εκεί. Εδώ είναι off-topic, ο ΟΤΕ εξήγησε επαρκώς κατά τη γνώμη μου γιατί έφτιαξε αυτή τη δημοσκόπηση.

 

Πρέπει να σου πω ότι, δεν είπα ορμώμενος από το σχετικό thread ό,τι είπα, μιας και αν δεν κάνω λάθος το θέμα που λες άνοιξε αφού είχα κάνει ήδη την ερώτηση μου εδώ. Και σε τελική ανάλυση πως μπορώ να είμαι off-topic σε ένα thread που έχει τίτλο που αφορά τα τηλεφωνικά κέντρα όταν κάνω ερωτήσεις γύρω από αυτά. Εκτός κι αν ο χρήστης ΟΤΕ ήθελε να συμμετέχουμε ξερά στη δημοσκόπηση, χωρίς να σχολιάζουμε, πράγμα βέβαια που αποκλείεται αφού κάπου γράφει "Και αν καποιος δε γνωριζει, να του εξηγησουμε. " Πράγμα βέβαια που αναιρεί αυτό που αυτόκλητα έρχεσαι να επανορίσεις ως "εύρος ή επιτρεπόμενη θεματολογία του thead" :

 

Θα παρακαλέσω ξανά η συζήτηση να μείνει στα πλαίσια του τι ψηφιακό κέντρο έχει ο καθένας, Intracom/Ericsson ή Siemens.

 

Δηλαδή, ο χρήστης ΟΤΕ μας δίνει το δικαίωμα να εκφράσουμε τις οποιεσδήποτε απορίες μας σχετικά μετα ψηφιακά κέντρα και δείχνει πρόθυμος να μας τις λύσει ("Και αν καποιος δε γνωριζει, να του εξηγησουμε"), άσχετα αν δεν το έχει κάνει ως τώρα, και μετά έρχεσαι εσύ, να μας πεις ότι εδώ πρέπει να απαντάμε μόνο στο αν έχουμε Siemens, Ericsson ή δεν ξέρω κι εγώ τι... Με λίγα λόγια, κατά έναν παράδοξο τρόπο, παίρνεις την πρωτοβουλία να ορίσεις το τι επακριβώς θα πρέπει να συζητάται στο συγκεκριμένο θέμα και τι όχι, τη στιγμή που ο δημιουργός του έχει αναθέσει έναν γενικευμένο τίτλο και δείχνει (τουλάχιστον στα λόγια) πρόθυμος να δεχτεί και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Έχω την "αμυδρά" εντύπωση ότι ξεπέρασες "λίγο" τον εαυτό σου...

 

 

Μετά απ' όλα αυτά λοιπόν να διατυπώσω για τέταρτη φορά το ερώτημα μου: Τι ακριβώς είναι αυτά τα ψηφιακά κέντρα και γιατί είναι τόσο σημαντικά ;

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχει και το επίσης πολύ καλό DU Meter: http://www.dumeter.com/

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον termi21

 

Ξέρω λέει newbie, αλλά μη το παίρνετε προσωπικά! Δώστε ρε παιδιά τα φώτα!

 

 

Yposxomai ena pinaka molis gyriso apo Agglia se 10 meroyles:) Sto met3y des Vivodi kai Tellas gia kalyteres times....

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...