Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Mα και με ADSL/PSTN είναι κωδικοποιημένο το σήμα και έχει και αναγνώριση... δεν νομίζω να πλεονεκτεί κάπου το ADSL/ISDN. Κάνω λάθος?
κωδικοποιημένο στην adsl over pstn είναι μόνο το σήμα του internet στις υψηλές συχνότητες. Στις χαμηλές συχνότητες που περνάει η φωνή, όποιος συνδέσει ένα ακουστικό, ακούει ότι λες. Επίσης για να έχεις αναγνώριση στην pstn αν δεν κάνω λάθος υπάρχει επιπλέον χρέωση.

 

Υπάρχει ήδη ίδιο θέμα εδώ, οπότε αν δεν καλύφθηκες με τα παραπάνω, ρώτα εκεί ;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όσο αφορά την σχέση ΟΤΕ και Forthnet πληρώνοντας εσύ το ΒΟΧ, κάνει την ενεργοποίηση της γραμμής σου σε ADSL καθώς και πληρώνει και τα πάγια του ΟΤΕ για την γραμμή υποτίθεται για λογαριασμό σου.

Στην ουσία τα έχεις προπληρώσει εσύ όταν αγόρασες το πακέτο BOX.

Από εκεί και πέρα αν ξαναγοράσεις πάλι το ίδιο το πακέτο ή αν κάνεις σύνδεση 1Bill [Περιέχει πάγιο ADSL provider (Forthnet) & Πάγιο γραμμής ADSL (OTE)] όλα κυλάνε νορμάλ χωρίς να τρέξεις για τίποτα.

Αυτό είναι τρόπον τινά "εκβιαστικό" ώστε να είσαι υποχρεωμένος να έχεις Forthnet.

Αν θες να αλλάξεις πάροχο ADSL θα πρέπει να αποδεσμευτείς από την Forthnet ή με αίτηση σου ή απλά περιμένοντας 10 με 15 ημέρες αφού λήξει το BOX.

Μετά βέβαια θα πρέπει να πληρώσεις τα 35 ευρώ για να ξανακάνεις την γραμμή σου ADSL καθότι μετά την λήξη των ανωτέρω ξαναγυρνάει η γραμμή σου στο παλίο status (Ιsdn ή Pstn)

Για αυτό πολλοί λένε ότι είναι προτιμότερο να κάνεις μόνος σου την ενεργοποίηση της γραμμής σου σε ADSL απ'ευθείας με αίτηση σου στον ΟΤΕ, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείς να μεταπηδάς σε άλλον πάροχο.

 

ΥΓ Ξεκίνησα με Adsl-in-a-box και συνεχίζω εδώ και ένα χρόνο με 1bill 256/128.

Link to comment
Share on other sites

8elo na rothso kati......an exo sundesh dsl se 2 spitia mporo na plhrono mono mia sundromh internet????

 

fantazomai auto ginetai....to 8ema einai mporo apo to 2 spiti otan phgaino na kano ''take over'' ths sundeshs h prepei upoxreotika na exo kanei disconnect apo to 1 spiti?????

 

 

elpizo na mhn to exei rothsei allos dioti ekana search auth thn fora

Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε σε μια ελληνικη πρεσβεια στην χωρα που διαμενεις και κανε σχετικη ονομαστικη εξουσιοδοτηση σε καποιον που μπορει να παει σε καποιο καταστημα οτε και να ζητησει διακοπη. Αλλιως δεν γινεται προς το παρον η διακοπη!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Link to comment
Share on other sites

Στείλε εξουσιοδότηση, σε συγκενικό σου πρόσωπο .

Αλλά αφού δε είσαι στην Ελλάδα τι την θέλεις την VIVODI?

Eίναι ο αδερφός μου πίσω, αλλά η γραμμή του ΟΤΕ είναι στο όνομά μου.

 

Αν απλά δεν πληρώσουμε το λογαριασμό, τι θα γίνει; Το πάγιο το έχουμε προπληρώσει, και κλήσεις δεν κάνουμε μέσω ΟΤΕ.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Eίναι ο αδερφός μου πίσω, αλλά η γραμμή του ΟΤΕ είναι στο όνομά μου.

 

Αν απλά δεν πληρώσουμε το λογαριασμό, τι θα γίνει; Το πάγιο το έχουμε προπληρώσει, και κλήσεις δεν κάνουμε μέσω ΟΤΕ.

Πρέπει να περάσει τουλάχιστον εξάμηνο για να καταγκείλει ο ΟΤΕ την σύμβαση οπότε δεν βλέπω να στο κόβει .

Link to comment
Share on other sites

O ΣΑΤΠΕ καταγγέλλει τον ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

 

 

 

 

Σε καταγγελία του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προχώρησε πρόσφατα ο ΣΑΤΠΕ.

 

Η κίνηση αυτή του Συνδέσμου πραγματοποιείται σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε ο ΟΤΕ μεταξύ άλλων, στις εταιρείες - μέλη του ΣΑΤΠΕ και δηλώνει την απόφασή του να προχωρεί σε απορρίψεις αιτημάτων ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα που αποστέλλουν πάροχοι στον ΟΤΕ για λόγους διαφορετικούς από εκείνους που προβλέπονται ρητά στον «Κανονισμό Εισαγωγής Προεπιλογής Φορέα στην Ελληνική Αγορά» .

 

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΑΤΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα να απορρίψει αιτήματα ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα μόνο για 4 περιοριστικά αναφερόμενους και αποκλειστικούς λόγους και ειδικότερα:

 

εάν τα στοιχεία του αιτούντος συνδρομητή διαφέρουν από τα αντίστοιχα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ΟΤΕ,

εάν η προεπιλογή του ενδιαφερόμενου συνδρομητή δεν είναι σύμφωνη με τα σχήματα της προεπιλογής που ορίζονται στον Κανονισμό,

εάν στην αίτηση δεν αναφέρεται ο προεπιλεγμένος Πάροχος και

εάν η αίτηση αφορά αναλογικό κέντρο.

Επιπλέον, με τον ίδιο Κανονισμό ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα να καταγγείλει κάποιον πάροχο στην ΕΕΤΤ και η Επιτροπή με τη σειρά της να επιβάλλει κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον κάποιος πάροχος ή προστηθείς του δηλώσει ανακριβώς τα στοιχεία κάποιου προσώπου παρουσιάζοντας τον σύμφωνο με την ενεργοποίηση, κατάργηση, αλλαγή σχήματος ή αλλαγή παρόχου προεπιλογής ή/ και παραβιάζει τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

 

Ο ΟΤΕ όμως για άλλη μία φορά και παρά την ιδιαίτερη υποχρέωση που έχει να απέχει από αθέμιτα ανταγωνιστικές ενέργειες, λόγω της σημαντικής του ισχύος στην αγορά, επιλέγει να παρακάμψει το νόμο και προβαίνει αυθαίρετα σε τηλεφωνικό έλεγχο των ονομαστικών καταστάσεων των συνδρομητών που παραλαμβάνει από τις εταιρείες, με αιτήματα ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα. Καταγράφει δε τις εν λόγω συνομιλίες με σκοπό - όπως ισχυρίζεται - την διακρίβωση του αν πράγματι οι καταστάσεις αυτές ανταποκρίνονται σε αληθινά αιτήματα των συνδρομητών των αντίστοιχων παρόχων. Στη συνέχεια, ο ίδιος αυτόβουλα αγνοεί τις νόμιμες διαδικασίες και δηλώνει απερίφραστα ότι εάν κάποιο αίτημα αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθινό, απορρίπτει την ενεργοποίηση της εν λόγω προεπιλογής.

 

Επιπλέον, με την πρακτική αυτή ο ΟΤΕ δεν παραβιάζει μόνο την τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία και τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, αλλά και τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αφού οι καταστάσεις με τα αιτήματα ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα αποστέλλονται στο Τμήμα Χονδρικής του ΟΤΕ, το οποίο, όπως είναι ευνόητο, έχει ως πελάτες μόνο εταιρείες κι όχι φυσικά πρόσωπα-συνδρομητές. Οι τελευταίοι μπορούν να έχουν συμβατική σχέση μόνο με το Τμήμα Λιανικής του ΟΤΕ.

 

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι το Τμήμα Χονδρικής του ΟΤΕ προβαίνει σε έλεγχο στοιχείων συνδρομητών. Ο έλεγχος αυτός συνιστά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά την κείμενη νομοθεσία, για την οποία το Τμήμα Χονδρικής του ΟΤΕ δεν έχει τη συγκατάθεση συνδρομητών των παρόχων, δεν προβλέπεται από το νόμο και δεν είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση σύμβασης μεταξύ παρόχου και συνδρομητή που καταθέτει αίτηση προεπιλογής φορέα.

 

Ο ΣΑΤΠΕ αναμένει να επιληφθούν άμεσα οι αρχές προκειμένου ο ΟΤΕ να παύσει την παράνομη αυτή συμπεριφορά και να συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποχρεώσεις του, οι οποίες απορρέουν από τον Κανονισμό που ισχύει για την προεπιλογή φορέα.

Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα...
Link to comment
Share on other sites

Mπορείς να συνδεθεις με μια dialup απο το ένα σπίτι, και αφού μπείς στο router σου στο άλλο σπίτι (αρκεί να θυμάσαι τι ip είχε) να ρίξεις την σύνδεση. Μετά θα μπορείς να συνδεθείς κανονικά με την dsl.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Loipon guyzz auti ti stigmi eimai Gallia(ekdromi me to sxoleio) :lol: :lol: ... Loipon Ena sas lew...download 650kbp/s :w00t: :w00t: :w00t: !!!!!!!!!!! Milame tre8ika... k sto spiti pu me filo3enune rwtisa poso plirwnun to mina kai ti me lene??? 40 eyropula(mazi me tilefwno)!!!!!!!! Kala einai dynaton se ti epoxi zume stin ellada?? As mi milisw kalitera :X.. 6mbp/s(an d kanw la8os) 40€ trela pragmata!! to mono pu mu tin exei spasei einai to kwlo pliktrologio tus anti gia "qwerty" einai "azerty" diladi opws na nai...mi milisw gia ta symbola kai ta numera....alla na eixa tetoia grammi kai as einai auto to problima!!!!
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εχω ενα μοντεμ crypto f200 (over isdn) με αοριστου απο Forthnet (αφου ειχα αγορασει το dsl in a box) και δηλωσα διακοπη τις γραμμης forthnet & παροχης ιντερνετ.

 

Θα κανω Οτενετ. Επισης θα κανω και online αιτηση για γραμμη dsl απο το ote-shop.

 

Αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι οσοι εχετε γραμμη και πληρωνετε τα παγια με τον λογ/σμο τηλεφωνου ΟΤΕ ποσα παγια θα μου χρεωσουν αρχικα.

 

Γιατι καποιος μου ειπε οτι εκτος τα στανταρ που ειναι :

* Τελος ενεργ. 34,9€ και

* 2 παγια χ 15,90€

 

Επιπλεον θα μου χρεωσουν αναδρομικα 2 παγια χ 15,90€ ΙΣΧΥΕΙ αυτο;

Αν ναι γιατι αυτο;

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg
Link to comment
Share on other sites

Κανε εξουσιοδοτηση σε συγγενικο σου προσωπο μεσω τις Πρεσβειας. Απο εκει και περα αυτος που θα παει στον ΟΤΕ και θα ζητησει διακοπη γραμμης θα συμπληρωσει και θα υπογραψει μια αιτηση οτι θελει να γινει διακοπης τις γραμμης.

Την ιδια μερος εντος λιγων ωρων ή το αργοτερο την αλλη μερα το πρωι η γραμμη δεν θα υπαρχει.

 

Επισης θα δωθει εντολη στο λογιστηριο οποτε εαν εχεις να πληρωσεις καποιες τυχον κλησεις που εχεις κανει ή αν σου ειχαν χρεωσει αρχικα οταν ειχες ανοιξει τη γραμμη αναδρομικα παγια στο επομενο 2μηνο που ειναι να σου ερθει ο λογ/σμος του ΟΤΕ θα ειναι ο τελευταιος και θα φαινετε αν θα ειναι χρεωστικος ή πιστωτικος.

Εκει πλεον ξεμπερδευεις τελειως. :X

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg
Link to comment
Share on other sites

Welcome to the real world... :X

Εδω μεχρι περσι ο οτε διαφημιζε την isdn!! Τηλεφωνο και ιντερνετ μαζι! (μαγεια!!)

τι να πεις...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να διευκρινήσω κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος.

Οταν καλούμε απο σταθερό σε κινητό η εταιρία κινητής χρεώνει το γνωστό τέλος τερματισμού κλήσης.

Οταν όμως γίνονται κλήσεις απο σταθερό ή απο κινητό προς σταθερό, οι εταιρίες που δέχονται τις κλήσεις (π.χ ΟΤΕ, tp, Vivodi) εισπράτουν τέλος τεματισμού;;

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα ειναι πολυ μικρο (ειμαι 90% σιγουρος). Εγω το αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οταν καλω απο το κινητο μου Q σε κινητο vodafone και μιλησω 15 δευτερολεπτα, η Vodafone εισπρατει τελος τερματισμου για 30 δευτερολεπτα που ειναι η ελαχιστη χρεωση της βοντα ή 15"?
Link to comment
Share on other sites

αρχικά για να μην μας κουράζεις περισσότερο θα σου πρότεινα να γράφεις Ελληνικά και όχι greeklish!

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

Link to comment
Share on other sites

geia sas, phra auto to apisteuto modem-router-wifi ths linksys

mpaino sto site ths alla den brisko updates gia to firmware.....mhpos mporei kapoios na mou dosei kapoio link..........

kano allagh apo amerikh gia allh xora alla den mou bgazei kamia allh........

euxaristo polu!

ektos kai an auth h selida einai ta updates...apla mou moiazoun gia linux arxeia......

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?childpagename=US%2FLayout&packedargs=c%3DL_Content_C1%26cid%3D1115416836002&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper

 

exo pa8ei thn plaka mou me auto to router.....

Link to comment
Share on other sites

θελω νεα ασυρματη συσκευή για το σπιτι.

τι προτείνετε Siemens - Panasonic ή κάτι αλλο.

 

αξιόπιστο (απο ΟΤΕ συστήνουν siemens),

μικρο όγκο, απεριττη εμφάνιση, ευκολοχρηστο.

 

τι προτείνετε;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχει νέο firmware. Αυτό έχω κι εγώ. Τι εννοείς λέγοντας ότι έχεις πάθει πλάκα; Αρνητικά ή θετικά;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Link to comment
Share on other sites

File mu egw pisteuw pws o "real world" opws ton les einai sti Galia kai genikws se oles tis xwres tis eurwpis(ektos tis elladas)...

Emeis oi ellines akoma briskume to email kati synarpastiko.....enw eimaste stin epoxi opu mporeis na breis to spiti su sto internet(mesw google earth) Fantasu diladi...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

...να προχωρεί σε απορρίψεις αιτημάτων ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα...για λόγους διαφορετικούς από εκείνους που προβλέπονται ρητά στον «Κανονισμό Εισαγωγής Προεπιλογής Φορέα στην Ελληνική Αγορά» .

 

...αγνοεί τις νόμιμες διαδικασίες και δηλώνει απερίφραστα ότι εάν κάποιο αίτημα αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθινό, απορρίπτει την ενεργοποίηση της εν λόγω προεπιλογής.

Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να υπερασπιστώ τον ΟΤΕ, αλλά για να καταλάβω, ένα υποθετικό σενάριο:

 

Μου τηλεφωνεί η (αγενέστατη συνήθως) εκπρόσωπος του εναλλακτικού, λέει το ποίημά της και μου προτείνει να μετακομίσω στην εταιρεία που δουλεύει.

Απαντάω "ΟΧΙ".

Και από λάθος ή σκοπιμότητα, η κυρία προοωθεί αίτησή μου για ενεργοποίηση προεπιλογής φορέα.

 

Αυτό δεν είναι λόγος απόρριψης που προβλέπεται ρητά στον «Κανονισμό Εισαγωγής κλπ. κλπ.» ;!;

Δηλαδή ο ΟΤΕ πρέπει να μην κάνει κανένα έλεγχο και να βρεθώ στα καλά-καθούμενα με προεπιλογή;

Link to comment
Share on other sites

αρχικά για να μην μας κουράζεις περισσότερο θα σου πρότεινα να γράφεις Ελληνικά και όχι greeklish!

Ελπιζω τουλαχιστον καποιος να μου απαντησει..... :shifty: Λοιπον...θελω οποιος μπορει να μου πει σχετικα με το πακετο αυτο.....Τι χρεωση θα εχω ???(αν θα εχω)μετα τους 3 μηνες τι γινεται???Στον λογαριασμο θα φαινεται τπτ???Αξιζει να κανω μια τετοια συνδεση???Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα της????Αυτα για την Ωρα για την απεραντη ασχετοσυνη μου.....Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα..... :p :)

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...