Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 920 Μέρος Ι

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά απο μια ημέρα συμβίωσης με το κυανό 920 το οποίο είναι το πρώτο smartphone που κατέχω, παραθέτω τις εντυπώσεις μου.

Σαν κατασκευή είναι παρα πολύ καλή με καλή αίσθηση στο χέρι. Το "βάρος" του συνηθίζεται εύκολα και τελικά δεν είναι τόσο ογκώδη όσο το περίμενα. Το μόνο που με χάλασε για την ωρα είναι ότι δεν έχει χειροκίνητες ρυθμίσεις για το Wi Fi το οποίο δεν το θεωρώ ιδιαίτερο πρόβλημα. Η μπαταρία έχει καλή διάρκεια αρκεί να είναι κλειστό το Wi Fi και απο το 10% του φορτίου της φορτίζει πλήρως σε σχεδόν μια ώρα. Γενικότερα στην λειτουργία του δεν έχει κολλήματα. Δοκίμασα παιχνίδια video ιστοσελίδες χωρίς κανένα πρόβλημα. Για την κάμερα δεν έχω να πω κάτι παραπάνω από όσα ειπώθηκαν και στο forum. Για πρώτο smartphone είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό.

Και μια ερώτηση. Ξέρετε αν υπάρχουν φωνητικές εντολές στα ελληνικά; Τώρα έχει τα γερμανικά εγκατεστημένα και λίγο που το δοκίμασα με τα φτωχά γερμανικά μου, κατάλαβε σωστά όλες τις προτάσεις. Επίσης όταν γράφω μήνυμα ενώ στα αγγλικά εμφανίζονται προτεινόμενες λέξεις στα ελληνικά δεν μου εμφανίζει. Ξέρει κανείς πως κατεβάζω λεξικό για ελληνικά;

στις ρυθμισεις στα πληκτρολογια.

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και συνεχθζω για την καμερα.

λοιπον

amber + pro cam = αλλη καμερα !!!!!!!!!!!!!

θα με θυμηθητε οταν το βαλετε.απλα δεν υοαρχει.καθαρες φωτο ωραιο ζουμ πριν και μετα το τραβηγμα !!!

Φιλε ειδες μεγαλη διαφορα δηλαδη στην πρωινες φωτογραφιες?Κατω απο εντονο φωτισμο?

Γιατι οταν το ειχα για λιγο στα χερια μου εκει ηταν το αδυνατο σημειο του αφου η φωτο εβγαιναν πολυ soft και με χωρις μεγαλη λεπτομερεια.Πες μου οτι ειδες μεγαλη διαφορα και δινω S3 σουμπιτο!!!:D

Φιλε ειδες μεγαλη διαφορα δηλαδη στην πρωινες φωτογραφιες?Κατω απο εντονο φωτισμο?

Γιατι οταν το ειχα για λιγο στα χερια μου εκει ηταν το αδυνατο σημειο του αφου η φωτο εβγαιναν πολυ soft και με χωρις μεγαλη λεπτομερεια.Πες μου οτι ειδες μεγαλη διαφορα και δινω S3 σουμπιτο!!!:D

οχι απλα διαφορα λεω φιλε μου.αλλη καμερα.... Ποιο s3 μου λες :P

Για το πληκτρολόγιο θα πας ρυθμίσεις-πληκτρολογιο και όποια γλώσσα δεν θέλεις την κρατας πατημένη και σου εμφανίζει επιλογές για να την σβήσεις. Άμα πατησεις το + μπορείς να προσθέσεις γλώσσες. Τι εννοείς χειροκίνητες ρυθμίσεις για το wifi; Άμα συνδεθείς σε ένα δίκτυο και κρατήσεις πατημένο το όνομα του δικτύου μπορείς να μπεις στις επιλογές του αν αυτό εννοείς! Φωνητικές εντολές στα ελληνικά δεν υπάρχουν, αγγλικές έχω εγώ αλλά δεν αναγνωρίζει τα ονόματα από της επαφές μου για να τις καλεί απευθείας!

Ήθελα να 'ξερα που κοιτάω. Μάλλον φταίει ο περίσσιος ενθουσιασμός μου. Όταν λέω χειροκίνητες εννοώ να μπορείς να βάλεις IP όπως έχει στα iPhone. Αν δεν είναι ενεργοποιημένο το DHCP δεν συνδέεσαι. Δες εδώ που αναφέρω το πρόβλημα.

Πες μου τετοια!! Γιατι η αληθεια ειναι οτι το S3 ηταν καλυτερο την ημερα..

Τις περασες και σε Pc και ολα κομπλε??Για να βγαλεις καλη φωτο πρεπει να κανεις manual ρυθμισεις στο Procam ή και στο Auto βγαινουν καλες?

Τωρα το θεμα ειναι να περιμενω το cyan ή να παω βουρ στο μαυρο!

Μου το είχες στείλει και με qr code και ευτυχώς τον έχω κρατήσει!:) Απλά είναι λίγο περίεργο που στο μαρκετ δε μου την εμφανίζει..

Στο market δεν εμφανίζεται επειδή δεν το θέλει η MS. μόνο αν έχεις το λινκ μπορείς να την δεις.

Μπορείς να βάλεις την επίσημη. Πλέον την έχει αναβαθμίσει η MS με την beta και ότι update κανει η MS στην beta, μετά από λίγο καιρό το δίνει και στην επίσημη. Αλλά ακόμα θέλει πολλή δουλειά.

Και συνεχθζω για την καμερα.

λοιπον

amber + pro cam = αλλη καμερα !!!!!!!!!!!!!

θα με θυμηθητε οταν το βαλετε.απλα δεν υοαρχει.καθαρες φωτο ωραιο ζουμ πριν και μετα το τραβηγμα !!!

Επιτέλους!!! Μου φτιαξες την μέρα :D:D

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Πες μου τετοια!! Γιατι η αληθεια ειναι οτι το S3 ηταν καλυτερο την ημερα..

Τις περασες και σε Pc και ολα κομπλε??Για να βγαλεις καλη φωτο πρεπει να κανεις manual ρυθμισεις στο Procam ή και στο Auto βγαινουν καλες?

Τωρα το θεμα ειναι να περιμενω το cyan ή να παω βουρ στο μαυρο!

Το κυανό είναι πολύ ωραίο και ξεχωριστό χρώμα. Δεν έχει την ένταση του κίτρινου την σκουρότητα του μαύρου το ξεθώριασμα του κόκκινου, το κλασικό στίλ του άσπρου και την παλιομοδίτικη αίσθηση του γκρί. Το λέω ως κάτοχος κυανού. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι οτι είναι ματ και όχι γυαλιστερό. Το κίτρινο είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά πολύ έντονο το μαύρο είναι πολύ σκοτεινό κάνει το τηλέφωνο να δείχνει στιβαρό και δείχνει το τηλέφωνο μεγαλύτερο, το κόκκινο δείχνει πιό μοντέρνο δεν το έχω δει από κοντά αλλά από φωτογραφίες που το είδα μοιάζει σαν ξεβαμμένο. Το άσπρο είναι πολύ ωραίο και δίνει μια γυαλάδα στο κινητό αλλά είναι πολύ κλασικό χρώμα. Το γκρί θα το έλεγα περισσότερο ποντικί χρώμα, και είναι λίγο παλιομοδίτικο χρώμα (θυμίζει ρούχα παππούδων) αλλά αν είναι ματ δεν θα δείχνει εντυπωσιακό. Φυσικά γούστα είναι αυτά. Εγώ για κίτρινο ξεκίνησα μετά άλλαξα γνώμη και κοιτούσα το άσπρο αλλά τελικά κατέληξα στο κυανό.

Το κυανό είναι πολύ ωραίο και ξεχωριστό χρώμα. Δεν έχει την ένταση του κίτρινου την σκουρότητα του μαύρου το ξεθώριασμα του κόκκινου, το κλασικό στίλ του άσπρου και την παλιομοδίτικη αίσθηση του γκρί. Το λέω ως κάτοχος κυανού. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι οτι είναι ματ και όχι γυαλιστερό. Το κίτρινο είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά πολύ έντονο το μαύρο είναι πολύ σκοτεινό κάνει το τηλέφωνο να δείχνει στιβαρό και δείχνει το τηλέφωνο μεγαλύτερο, το κόκκινο δείχνει πιό μοντέρνο δεν το έχω δει από κοντά αλλά από φωτογραφίες που το είδα μοιάζει σαν ξεβαμμένο. Το άσπρο είναι πολύ ωραίο και δίνει μια γυαλάδα στο κινητό αλλά είναι πολύ κλασικό χρώμα. Το γκρί θα το έλεγα περισσότερο ποντικί χρώμα, και είναι λίγο παλιομοδίτικο χρώμα (θυμίζει ρούχα παππούδων) αλλά αν είναι ματ δεν θα δείχνει εντυπωσιακό. Φυσικά γούστα είναι αυτά. Εγώ για κίτρινο ξεκίνησα μετά άλλαξα γνώμη και κοιτούσα το άσπρο αλλά τελικά κατέληξα στο κυανό.

Oταν πηρες το κυανο το ειχε σαν επιλογη στο site του birdphone?Ή τους το πες εσυ?

Γιατι τωρα δεν υπαρχει σε κανενα καταστημα σαν επιλογη

Oταν πηρες το κυανο το ειχε σαν επιλογη στο site του birdphone?Ή τους το πες εσυ?

Γιατι τωρα δεν υπαρχει σε κανενα καταστημα σαν επιλογη

To είχε σαν επιλογή. Ένα κομμάτι ήταν. Και εγώ περίμενα αρκετό καιρό για να το ξαναδώ στη λίστα στο σκρουτζ και ήμουν έτοιμος να πάρω το άσπρο. Πάρε ενα τηλ στο μαγαζι και ρώτησε αν μπορείς να παραγγείλεις το χρώμα που θέλεις. Είναι πολύ εξυπηρετικοί.

To είχε σαν επιλογή. Ένα κομμάτι ήταν. Και εγώ περίμενα αρκετό καιρό για να το ξαναδώ στη λίστα στο σκρουτζ και ήμουν έτοιμος να πάρω το άσπρο. Πάρε ενα τηλ στο μαγαζι και ρώτησε αν μπορείς να παραγγείλεις το χρώμα που θέλεις. Είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Μπα δεν μπορείς να το παραγγείλεις τους πήρα τηλέφωνο γιατί ήθελα και γω το κυανό (παίζει να με πρόλαβες για μισή ώρα :p ) και μου είπαν οτι πρέπει απλά να μπαίνω και να κοιτάω στο site.

Που θα πάει θα το πετύχω και γω το κυανό :)

Nickolas

Μπα δεν μπορείς να το παραγγείλεις τους πήρα τηλέφωνο γιατί ήθελα και γω το κυανό (παίζει να με πρόλαβες για μισή ώρα :p ) και μου είπαν οτι πρέπει απλά να μπαίνω και να κοιτάω στο site.

Που θα πάει θα το πετύχω και γω το κυανό :)

:) Και να φανταστείς 3 φορές ακύρωσα την παραγγελία γιατί δεν μπορούσα να κάνω συναλλαγή με πιστωτική. Τελικά το πλήρωσα μετρητά. Κάνε λίγο υπομονή και θα φέρουν πάλι. Εγώ από την ημέρα που το είδα πρώτη φορά το ξαναείδα σε περίπου 15 ημέρες.

Σχετικα με το πρηγουμενο μου post, οπου εγραψα για το εικονιδιο των data που εμφανιζεται ειτε οταν τα εχω κλειστα, εχω firmware ιταλικο. μπορει καποιος αλλος που εχει το ιδιο θεμα να μας πει τι fw εχει;
SE k700i, SE k750i, SE W850i, Qtek 8310, Samsung F700v, SE K850i, Sharp GX25 Ferrari,Nokia N95, Nokia N95 8gb, iPhone 3G, Blackberry Storm 9500, LG Optimus 2X, LG Optimus 7, Nokia Lumia 800

Απεκτησα και εγω το 920 σημερα, δυνατο τηλεφωνο. με χαλασε που δεν υπαρχει το Ζune πλεον βεβαια αλλα θα το συνηθισω.

ερωτηση, ενω εχω κλειστα τα data στην status bar παλι μου εμφανιζει Η η Ε. το κανει και σε εσας; μηπως ξεχασα εγω να κλεισω κατι;

δεν έχει να κάνει με data αλλα με την ποιότητα σήματος (2g, 3g). Υπάρχουν επεξηγήσεις για το καθε σύμβολο που έχουν αναφερθεί κι εδώ παλιότερα. Μην ανησυχείς, δεν χρεώνεσαι....(αν έχεις το data κλειστό βέβαια)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Είναι αλήθεια ότι κάποια tiles (που δεν χρειάζονται ιντερνετ) και δουλεύουν στο παρασκήνιο, δεν ανανεώνονται κάθε μισή ώρα, αλλά όποτε τους καπνίσει ή ακόμη και καθόλου (μέχρι να ανοίξεις την εφαρμογή). Π.χ. σε μια εφαρμογή μπαταρίας εχω προσέξει ότι ανανεώνεται απο μόνο του κάποιες φορές αλλά σαν να μαντεύει το % μπαταρίας γιατί κάποιες φορές δείχνει λιγότερο % από το αληθινό. Απ την άλλη έχω εφαρμογή που ακόμη και κλειστή στο παρασκήνιο το tile της δουλεύει άψογα!! Θεωρώ (χωρίς να ξέρω) ότι είναι "θέμα" της κάθε εφαρμογής!

καλησπερα

ποια εφαρμογη για μπαταρια χρησιμοποιεις?

Να γελάτε ,....... γιατί είναι μεταδοτικό !!!!!!:lol:

Όσοι έχετε gdr2 όλοι προλάβατε την πρώτη μέρα να το κατεβάσετε; η υπάρχει τελικά και αλλος τρόπος;

Υπάρχει τρόπος αν ενδιαφέρεσαι πες μου

http://forum.xda-developers.com

ή εδώ

http://forums.wpcentral.com

Με Nokia care suite σε offline κατάσταση

Το τσέκαρα δουλεύει .Καθαρίζει και την σαβούρα που και που ένα φλασάρισμα.

Edited by impreza_sti

Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι απαγορεύονται οι σύνδεσμοι που παραπέμπουν τόσο προς αρχεία firmware όσο και προς το nokia care suite.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι απαγορεύονται οι σύνδεσμοι που παραπέμπουν τόσο προς αρχεία firmware όσο και προς το nokia care suite.

Τα firmware αυτά τα έβγαλε η ίδια η Nokia και μεχρι πριν 2 ημέρες κατέβαιναν με το Nokia software updater χωρις κάποιο *****.

Απλώς μετά από 5 ώρες τα κατέβασαν, πλην όμως κάποιοι όπως εγώ τα είχαν ήδη κατεβάσει

Υπάρχει τρόπος αν ενδιαφέρεσαι πες μου

http://forum.xda-developers.com

ή εδώ

http://forums.wpcentral.com

Με Nokia care suite σε offline κατάσταση

Το τσέκαρα δουλεύει .Καθαρίζει και την σαβούρα που και που ένα φλασάρισμα.

Ευχαριστουμε,αλλα στον οδηγο δεν καταλαβα καλα τα βηματα που λεει να κανουμε με την συνδεση wifi στο proxy μετα που εχουμε κανει τις απαραιτητες ενεργειες στο Fiddler,μιας και δεν κατεχω πολυ καλα την Αγγλικη...Καμμια βοηθεια??

Poco X3 nfc 6/128

Ευχαριστουμε,αλλα στον οδηγο δεν καταλαβα καλα τα βηματα που λεει να κανουμε με την συνδεση wifi στο proxy μετα που εχουμε κανει τις απαραιτητες ενεργειες στο Fiddler,μιας και δεν κατεχω πολυ καλα την Αγγλικη...Καμμια βοηθεια??

αφού κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στο fiddler και αντικαταστήσεις το RM-μπλα μπλα μπλα με το δικό σου θα πας στο wifi του κινητου σου και θα κρατήσεις πατημένο το όνομα της σύνδεσης. θα πατήσεις μετά επιλογές και στο μενου που θα σου βγάλει θα ενεργοποιήσεις την επιλογή που σου έχει εκεί και θα βάλεις στο πρώτο πεδίο την ip του υπολογιστή σου για παράδειγμα 192.168.1.2 και στο από κάτω 8888. αποθηκεύεις κ σκανάρεις τα qr codes που δίνει ο παλίκαρος!

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Τα firmware αυτά τα έβγαλε η ίδια η Nokia και μεχρι πριν 2 ημέρες κατέβαιναν με το Nokia software updater χωρις κάποιο *****.

Απλώς μετά από 5 ώρες τα κατέβασαν, πλην όμως κάποιοι όπως εγώ τα είχαν ήδη κατεβάσει

Τα firmware ποτέ δεν «κυκλοφορούσαν» επίσημα. Μπορεί να γίνεται «διακίνηση» αυτών από κάποιες ιστοσελίδες, χωρίς όμως επίσημη άδεια. Στο παρελθόν έχει υπάρξει παρέμβαση από Nokia για ανάλογη περίπτωση, όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει με προγράμμα όπως το nokia care suite. Με το Nokia software updater δεν μπορούμε να κατεβάσουμε αρχεία στον υπολογιστή, παρά μόνο κατευθείαν στην συσκευή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Επιτελους! Αντε να ξεμπερδευουμε με τα καρναβαλια των εταιριων που με πρηζουν καθε δευτερη μερα.

Και Live Tile για να δεις ποσα block πεσαν!

Τώρα πραγματικά η Nokia έδωσε τα ρέστα της...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...