Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος? Μήπως ξέρετε πως υπολογίζεται ο δείκτης μάζας(σχεση βαρους με το υψος)? Αν κάποιος μπορεί ας μου πει τον δείκτη μάζας μου(υψος 1.85 και βαρος 84 κιλα).

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το δικό σου 24.5

* Normal weight = 18.5-24.9

* Overweight = 25-29.9

* Obesity = BMI of 30 or greater

Στο τσαφ είσαι

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Το δικό σου 24.5

* Normal weight = 18.5-24.9

* Overweight = 25-29.9

* Obesity = BMI of 30 or greater

Στο τσαφ είσαι

Poly prosegkistika kai aplousteymena einai ayta. Einai analoga to myiko ogko pou exeis.

Thnx! Οντως πρεπει να χασω μερικα κιλα...

Αν μπορεις πες μας πως το υπολογισες :rolleyes:

http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm

Poly prosegkistika kai aplousteymena einai ayta. Einai analoga to myiko ogko pou exeis.

Προφανώς!

Αν θέλει πιο λεπτομερώς υπάρχουν και ειδικοί :p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος? Μήπως ξέρετε πως υπολογίζεται ο δείκτης μάζας(σχεση βαρους με το υψος)? Αν κάποιος μπορεί ας μου πει τον δείκτη μάζας μου(υψος 1.85 και βαρος 84 κιλα).

84 / 1.85^2

δηλ διαιρείς το βάρος σου με το τετράγωνο του ύψους σου σε μέτρα ;)

http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png

EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!

Ψάχνω στις περιοχές Γέρακας, Παλλήνη, γυμναστήριο με πισίνα ή σκέτο κολυμβητήριο για γυμναστική, μήπως ξέρει κανείς κάποιο ; (Το δημοτικό κολυμβητήριο του Γέρακα δεν μου κάνει γιατί είναι για πρωταθλητησμό και όχι για απλή γυμναστική)

Μπορεί κανεις να μου το εξηγήσει αυτό? ειδικά αυτό το RM, γιατί βάρη μιλάμε? και επίσης θάναι καλύτερα 5 επαναλήψεις απτις 10 που κάνω? (4 σετ)

Heavy loads (80-90% 1-RM) and a low number of repetitions (4-6) are used to imrove maximal strength

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Μπορεί κανεις να μου το εξηγήσει αυτό? ειδικά αυτό το RM, γιατί βάρη μιλάμε? και επίσης θάναι καλύτερα 5 επαναλήψεις απτις 10 που κάνω? (4 σετ)

Heavy loads (80-90% 1-RM) and a low number of repetitions (4-6) are used to imrove maximal strength

Χμμμ...

Απο wikipedia βρήκα αυτό!

RM, είναι τα αρχικά των λέξεων Repetition Maximum...

δηλαδή με λίγα λόγια? να σηκώνω όσα αντέχω? είμαι ασπούμε 65 κιλά.να βάζω γύρω στα 60? έχει ασκήσεις όμως πυο σηκώνω 80 αλλά και άλλες μόνο 20. να βάζω μαλλον όσα αντέχω και επιδη λέει 80% λίγο πιο κάτω απτο φουλ που σηκώνω?

Εγώ κατάλαβα ότι 1 RM σημαίνει να σηκώνεις σε 1 μόνο επανάληψη όσα περισσότερα κιλά αντέχεις!

Μπορεί να αντέχεις να κάνεις 10 επαναλήψεις των 50 κιλών (μιλάμε πάντα για πίεση σε πάγκο)!

Το 1 RM σου όμως, μπορεί να είναι 80 κιλά.

Δηλαδή 1 μόνο επανάληψη των 80 κιλών!

Αλλά αυτό σε γυμνάζει;

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα ότι οι επαναλήψεις είναι αυτές που σε γυμνάζουν και όχι τα πολλά κιλά.

Όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα!

Αν κάποιος το κατάλαβε ή ξέρει καλύτερα...

Εγώ κατάλαβα ότι 1 RM σημαίνει να σηκώνεις σε 1 μόνο επανάληψη όσα περισσότερα κιλά αντέχεις!

Μπορεί να αντέχεις να κάνεις 10 επαναλήψεις των 50 κιλών (μιλάμε πάντα για πίεση σε πάγκο)!

Το 1 RM σου όμως, μπορεί να είναι 80 κιλά.

Δηλαδή 1 μόνο επανάληψη των 80 κιλών!

Αλλά αυτό σε γυμνάζει;

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα ότι οι επαναλήψεις είναι αυτές που σε γυμνάζουν και όχι τα πολλά κιλά.

Όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα!

Αν κάποιος το κατάλαβε ή ξέρει καλύτερα...

lathos file!ta perisotera kila einai auta pou tha boithisoun tous muis na anaptixhoun oxi oi epanalichis ma to 30%ton kilon pou mporeis na bgaleis.

Εγώ πάντως κάνω 10-15 επαναλήψεις βάζοντας όσο περισσότερα κιλά μπορώ!

Και προσπαθώ να αυξάνω τα κιλά, διατηρώντας τον αριθμό των επαναλήψεων σταθερό.

Αλλά αυτή η 1 επανάληψη με πάρα πολλά κιλά, μου φαίνεται λίγο επικίνδυνη!

:confused:

Μάλλον θα είναι για πολύ προχωρημένους...

Εγώ πάντως κάνω 10-15 επαναλήψεις βάζοντας όσο περισσότερα κιλά μπορώ!

Και προσπαθώ να αυξάνω τα κιλά, διατηρώντας τον αριθμό των επαναλήψεων σταθερό.

Αλλά αυτή η 1 επανάληψη με πάρα πολλά κιλά, μου φαίνεται λίγο επικίνδυνη!

:confused:

Μάλλον θα είναι για πολύ προχωρημένους...

Οσα κιλα και να βαλεις με μια επαναληψη δεν κανεισ τιποτα!Το ποσες επαναληψης πρεπει να κανεις εξαρτατε απο το τι θες να κανεις, αν π.χ θες να αυξησης τον ογκο σου μπορεις για μια ασκηση να κανεις 10 επαναληψης με οσα κιλα μπορεις να σηκωσεις αλλα ετσι ωστε η τελευταια επαναληψη να βγαινει δυσκολα, μετα αυξανεις τα βαροι και κανεις 8 επαναληψης, μεχρι να κανεις 4 επαναληψης με τοσα κιλα ωστε να βγαινουν αρκετα δυσκολα.Αν θες ποιο πολυ γραμωση τοτε κανεις γυρω στις 15 επαναληψης.

Διαβάζω και παρατηρώ πολύ σιγουριά σε κάποια posts και το πόσο εύκολα κάποιοι παίζουν με τις επαναλήψεις και τα κιλά,ειδικά σε έναν τομέα που έχει να κάνει με την σωματική μας υγεία!!!!

Από forums δεν βγάζετε άκρη!Καταλάβετέ το.Απλώς λαμβάνεις ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!Οτιδήποτε ατομικό μόνο με έναν ΓΥΜΝΑΣΤΗ μπορείς να το συζητήσεις γιατί μόνο με ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ κ.α. μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για τον εαυτό σου!

Όλα αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω δεν ήταν και ότι καλύτερο έχω ακούσει από συμβουλές και υπήρχαν ένα σωρό ανακρίβειες και λάθη.Ακόμα και η μέγιστη,δηλαδή τα μέγιστα κιλά που μπορείς να σηκώσεις σε μία επανάληψη βοηθάει για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα αλλά και να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ την προπόνηση σου!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πάντως άκουσα οτι οι αρσιβαρίστες, κάνουν΄μόνο μία επανάληψη. Δεν μαρέσει πάντως η ιδέα, γιαυτό Προς το παρών βάζω αρκετά κιλά για να βγάζω 6 επαναλήψεις. Και όταν βλέπω κάποιους που κάνουν 15, μου φαίνεται λίγο αστειο, δεν είμαι ειδικός αλλά πιστεύω πρέπει να βάζεις 10 επανλήψεις το πολύ, αμα θες δυναμη. δεν μιλάω για fit και κυρίες που σηκώνουν 5 κιλά. Ίσως αυτό που είπε κάποιος πριν οτι παραπάνω επαναλήψεις για γράμωσει είναι αλήθεια.

ama den anevaseis kila den tha anaptixhoun oi muis sou.to na mporis na sikosis p.x ston pago gia stithos 95 4epanalichis kai anti gia auto na kaneis me 15epanalichis me 40 nomizo koroideuis ton euto sou kai meneis sta idia epipeda

Γεια σας παιδια.αν και μπαινω τελευταια στο φορουμ σας συγχαιρω καταρχην για το οτι στο κατεξοχην αντικειμενο του φορουμ ,τα κινητα, δινετε υπευθυνες απαντησεις αφετερου στα διαφορα θεματα που αναπτυσοντε βλεπω οτι υπαρχει ενεργη συμμετοχη αρα τα ατομα του φορουμ εχουν πολλα ενδιαφεροντα και αυτοματως καθισταντε τουλαχιστον ενδιαφεροντα ατομα.

τελειωνοντας την εισαγωγη μου θα πω οτι χαιρομαι που σε αυτο το φορουμ προς εκπληξη μου ειδα να αναπτυσετε ενα θεμα που δεν το βρισκεις παρα μονο σε εξιδεικευμενα σαιτς.

αυτα για αρχη.

λοιπον στο αντικειμενο μας ,ειμαι γυμναστης με δικο μου γυμναστηριο http://www.athletico.gr/Athletico_Main.swf.

δεν προλαβα να διαβασω ολες της τοποθετησεις του θεματος παρα μονο τις τελευταιες,θα πω καποια πραγματα και φυσικα θα ειμαι στη διαθεση οπουδηποτε να απαντησω σε οτιδηποτε θελει ειτε μεσω εδω ειτε μεσω π.μ. ειτε μεσω μαιλ.φυσικα αν γνωριζω την απαντηση.

"νους υγιης εν σωματι υγιη"λεγανε οι αρχαιου προγονοι μας και ειχανε πολυ δικαιο. και αυτο διοτι η καλη φυσικη κατασταση ενος σωματος βοηθαει το να εχουμε καλυτερη αποδοση σε οτιδηποτε κανουμε.μπορω να φερω πολλα παραδειγματα για αυτο αλλα δεν θελω να κουρασω.

πηγαινοντας σε ενα γυμναστηριο πρεπει ομως να προσεξουμε τα παρακατω.....

1) τον λογο για τον οποιο παμε να γυμναστουμε.ή αλλιως τι θελουμε να πετυχουμε.

2) να εχουμε τακτικοτητα στις προπονησεις (οχι την μια εβδομαδα 1-2φ. ,την αλλα 4 την αλλα 6 κ.λ.π.)

3) να εχουμε υπομονη.(μην περιμενουμε να χασουμε 15 κιλα σε ενα μηνα εκτος αν ειναι καποιος υπερβαρος,ή να κανουμε το σωμα του μποντιμπιλντερ κατευθειαν)

4) να εκτελουμε σωστα το προγραμμα .

για να μην μακρυγορω θα απαντησω γενικα σε καποια θεματακια που αφορουνε το προγραμμα με βαρη.

για γραμμωση δουλευουμε 4σετ*15-25 επαναληψεις*40-60% της μεγιστης δυναμης

για ογκο ή μυικη υπερτροφια 4*12-6*65-85%

για μεγιστη δυναμη 4*5-1*85-100%.

οι τιμες αφορουνε σε καθε ασκηση.

απο κει και περα ο αριθμος των ασκησεων ανα μυικη ομαδα ειναι.

φια δικεφαλους-τρικεφαλους-ωμους 2-3 ασκησεις ή 9-12 σετ συνολο

για πλατη στηθος 3-4 ασκησεις ή 12-16 σετ.

μην διαβαζετε σε διαφορα περιοδικα προγραμματα που τα κανουνε BB.ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς.

τα κιλα ή οι επαναληψεις αλλαζουνε το πολυ καθε 3 προπονησεις.

για τους αρσιβαριστες οντως κανουνε 1 μεγιστη προσπαθεια καθε μερα αλλα ειναι μεγαλο θεμα ας μη το ανηξω εδω.δεν κανει για καποιον που κανει φιτνες και δεν υποστηριζεται!!!!!!!!!!!κα το κανει θα βγει οφ.σε λιγες μερες.

αυτα για αρχη.

θα διαβασω ολα τα ποστ στο θεμα αυτο και θα επανελθω.ξαναλεω με μεγαλη μου ευχαριστηση θα απαντησω σε οποιον μου το ζητησει.

ελπιζω να μην σας κουρασα.

Σε αυτά τα γενικά που είπε το τελευταίο παιδί (μην τα πάρετε τοις μετρητοίς όνως....γενικά αναφέρθηκε!!!) παίζουν και άλλα πράγματα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο όπως χρόνος ανάμεσα σε σετ κ.α.!

toympas:

Μην παίρνεις ακραίες περιπτώσεις!Δεν είναι απαραίτητο να ανεβάζεις συνεχώς κιλά για να κάνεις μόνο 4 επαναλήψεις με το ζόρι!!!Αυτό είναι λάθος από μόνο του!Δεν ξέω αν θες να μιλήσεις αποκλειστικά για όγκο ή γράμμωση ή οτιδήποτε άλλο αλλά μιλάς υπερβολικά γενικά και μην ξεχνάς......το θέμα που συζητάμε σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την υγεία!!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

μετα απο την χτεσινη μου επισκεψη στο γυμναστηριο που πηγαινω και την ανακοινωση τους οτι η συνδρομη για τον μηνα οκτωβριο (αλλα και για τους επομενους μηνες) ανεβαινει και ανερχεται στο ποσο των 75ε τον καθε μηνα,πηρα την αποφαση να αλλαξω γυμναστηριο

κατ αρχην θεωρω υπερβολικο το ποσο αυτο.

επισης θεωρω απαραδεκτο τον χρονο που με ενημερωνουν...αυριο πρεπει να ανανεωσω την συνδρομη και μου το λενε τελευταια στιγμη;;για ποιο λογο;;

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

ποσοο?:p

κλειστε το καλυτερα :p

εκτος αν εχει μεσα στα 75€ τζακουζι κ τετοια,τοτε πάσο :D

μονο οργανα κανω καλο μου παιδι...

και να ειχε τζακουζι δεν παω σε ....κοινοχρηστα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Mε αυτά τα λεφτά μήπως προσφέρουν γυμνασμένο Ιταλό μοντέλο με τέλεια οδοντοστοιχεία για χάρη σου?:lol:Υπερβολικά τα βρίσκω...Κατα τ'αλλα εγώ τα βαριέμαι τα βάρη προτιμώ οτιδήποτε αερόβιο εκτός γυμναστηρίου.
[sIGPIC][/sIGPIC]

μετα απο την χτεσινη μου επισκεψη στο γυμναστηριο που πηγαινω και την ανακοινωση τους οτι η συνδρομη για τον μηνα οκτωβριο (αλλα και για τους επομενους μηνες) ανεβαινει και ανερχεται στο ποσο των 75ε τον καθε μηνα,πηρα την αποφαση να αλλαξω γυμναστηριο

κατ αρχην θεωρω υπερβολικο το ποσο αυτο.

Σε ποιό πηγαίνεις;

Κάνεις μηνιαίες συνδρομές;

Έχω την εντύπωση ότι οι μηνιαίες δεν συμφέρουν σε κανένα γυμναστήριο!

Εγώ κάνω 6μηνες = 180 €, δηλ. 30 € τον μήνα και μου φαίνονται πολλά!

Πόσο μάλλον 75 € !!!

επισης θεωρω απαραδεκτο τον χρονο που με ενημερωνουν...αυριο πρεπει να ανανεωσω την συνδρομη και μου το λενε τελευταια στιγμη;;για ποιο λογο;;

Προφανώς, το κάνουν εκβιαστικά!

Γιατί αν στο έλεγαν π.χ. 15-20 ημέρες πιό νωρίς θα είχες ήδη βρεί άλο γυμναστήριο!

Πάντως εγώ θα σε συμβούλευα να μην τους κάνεις το χατήρι...

Για 1 μήνα είναι υπερβολική τιμή!