Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

εγω θα το περιεγραφα ως μικρη βιδουλα που εχει φυγει και κανει ενα ανεπαισθητο θορυβο σε ενα ελαχιστο χωρο οπου εχει να κινηθει . τι να πω δεν ξερω και δεν θελω για κανενα λογω να επιρεαστει η φωτογραφια θα παθω καταθλιψη!

Παιδιά το κινητό φωτογραφικά ΔΕΝ είναι τέλιο. Το πρόβλημά του είναι ο φακός του ο οποίος όντας ευρυγώνιος (26mm στο 16:9, 28mm στο 4:3) έχει παραμορφώσεις στα άκρα του. Η "διόρθωση" που κάνει με λογισμικό το κινητό κάνει τα πράγματα χειρότερα. Τους κύκλους τους κάνει οβάλ στις άκρες. Τα πρόσωπα μιας παρέας που είναι σε μια απόσταση ας πούμε 2-3 μέτρα τραβιούνται και γίνονται σαν οβάλ αυγά από το κέντρο προς τις γωνίες. Τα πρόσωπα δε καδράρισμα landscape βγαίνουν πατημένα και φαρδιά στις άκρες ενώ στο κάθετο, στενά και μακρουλά. H s90 μου (compact) στα 28mm στα 4:3 παράγει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άποψη παραμορφώσεων.

Έχοντας εμπειρίες από πάρα πολλές φωτογραφικές θεωρώ μεγάλη και κακή την παραμόρφωσή του που το κάνει κακό κινητό για φωτογραφία "παρέας" (ατόμων). Για τοπία βεβαίως δεν "φαίνεται" άσχημα. Κοντινότερα πλάνα επίσης είναι αποδεκτά. Η μονη λύση είναι να τοποθετείς τα άτομα το δυνατόν στο κέντρο πράγμα όμως που αντιτίθεται στις βασικές αρχές του καδραρίσματος (2:3 κτλ). Το πρόβλημα το παραδέχεται και η ίδια η Nokia που προτείνει ως λύση (βασικά ελάττωση του φαινομένου) την κάθετη τοποθέτηση του φακού ώς προς το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο το οποίο δεν είναι πάντα δυνατόν.

Ο φακός είναι φωτεινός και οξύς αλλά είναι "παραμορφοτικός" και σε αυτό θέλει βελτίωση. Και το λογισμικό θα προτιμούσα να μην τον διόρθωνε γιατί κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εδώ θα χρειάζονται ένα "κανονικό" raw να παίρνουμε την φωτογραφία όπως τραβήχτηκε χωρίς "επεμβάσεις" αλλά η nokia δεν το αφίνει νομίζω όχι τυχαία.

Παραμένει παρά αυτές τις αδυναμίες το καλύτερο φωτοκινητό overall όμως!

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

http://www.symbiantweet.com/email-calendar-and-music-updates-for-nokia-belle

σας έχει έρθει εσάς αυτό το update?

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Παιδιά το κινητό φωτογραφικά ΔΕΝ είναι τέλιο. Το πρόβλημά του είναι ο φακός του ο οποίος όντας ευρυγώνιος (26mm στο 16:9, 28mm στο 4:3) έχει παραμορφώσεις στα άκρα του. Η "διόρθωση" που κάνει με λογισμικό το κινητό κάνει τα πράγματα χειρότερα. Τους κύκλους τους κάνει οβάλ στις άκρες. Τα πρόσωπα μιας παρέας που είναι σε μια απόσταση ας πούμε 2-3 μέτρα τραβιούνται και γίνονται σαν οβάλ αυγά από το κέντρο προς τις γωνίες. Τα πρόσωπα δε καδράρισμα landscape βγαίνουν πατημένα και φαρδιά στις άκρες ενώ στο κάθετο, στενά και μακρουλά. H s90 μου (compact) στα 28mm στα 4:3 παράγει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άποψη παραμορφώσεων.

Έχοντας εμπειρίες από πάρα πολλές φωτογραφικές θεωρώ μεγάλη και κακή την παραμόρφωσή του που το κάνει κακό κινητό για φωτογραφία "παρέας" (ατόμων). Για τοπία βεβαίως δεν "φαίνεται" άσχημα. Κοντινότερα πλάνα επίσης είναι αποδεκτά. Η μονη λύση είναι να τοποθετείς τα άτομα το δυνατόν στο κέντρο πράγμα όμως που αντιτίθεται στις βασικές αρχές του καδραρίσματος (2:3 κτλ). Το πρόβλημα το παραδέχεται και η ίδια η Nokia που προτείνει ως λύση (βασικά ελάττωση του φαινομένου) την κάθετη τοποθέτηση του φακού ώς προς το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο το οποίο δεν είναι πάντα δυνατόν.

Ο φακός είναι φωτεινός και οξύς αλλά είναι "παραμορφοτικός" και σε αυτό θέλει βελτίωση. Και το λογισμικό θα προτιμούσα να μην τον διόρθωνε γιατί κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εδώ θα χρειάζονται ένα "κανονικό" raw να παίρνουμε την φωτογραφία όπως τραβήχτηκε χωρίς "επεμβάσεις" αλλά η nokia δεν το αφίνει νομίζω όχι τυχαία.

Παραμένει παρά αυτές τις αδυναμίες το καλύτερο φωτοκινητό overall όμως!

Σαν χρήστης και dslr μηχανων (Nikon D300 και Nikon D700) έχω να πω ότι πράγματι ισχύει αυτό που λες, βέβαια πάντα έχεις παραμορφώσεις ανεξάρτητα με τη μηχανή τραβάς. Ισως στο 808 το φαινόμενο να είναι πιο εμφανές. Πάντως ύστερα από χρήση 1 και μηνός με το 808 και έχοντας βγάλει πάνω από 600 φωτογραφίες μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της φωτογραφικής μηχανής, οκ παραμορφώνει στα άκρα άλλα δεν είναι τόσο τραγικά τα αποτελέσματα όπως λες. Γενικότερα πάντως θεωρώ ότι η κάμερα του 808 είναι κυρίως για ''landscape'' και όχι για πορτρέτα ενώ και το φλάς δεν έχει καλή διασπορά και έτσι δημιουργειται πολύ συχνά το φαινόμενο των κόκκινων ματιών κάτι που που δεν μου συμβαίνει σε καμια μηχανή μου. Παρόλαυτα ας μην είμαστε αυστηροί, μιλάμε για κινητό και σαν κάμερα κινητού είναι πάρα πολύ καλή, αν πας όμως σε σύγκριση με μια premium μηχανή όπως την s90 που έχεις σίγουρα χάνει σε πολλά σημεία, κερδίζει σε κάποια άλλα δυστυχώς συνολικά χάνει. Και δεν είναι δίκαιο να κρίνεις το 808 με μια premium μηχανη. Με την ίδια λογική αν συγκρίνω τις φωτογραφίες που βγάζω το βράδυ με την NIKON D700 σε σχέση με το 808 πολύ απλά θα κλάψεις από την χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα αποτελέσματα. Το 808 είναι πάνω από όλα τηλέφωνο και επιπρόσθετα τραβάει πολύ καλές φώτος καλύτερες από όλα τα κινητά και καλύτερες και απο αρκετές φωτογραφικές μηχανές άλλα όχι από τις καλές μηχανές.

παιδιά τελικά με το παραπάνω μου post για ένα update για το music & email κανείς?

Oneplus 5 - 128GB

παιδιά τελικά με το παραπάνω μου post για ένα update για το music & email κανείς?

καλημέρα! δεν μου βγάζει κάτι..

σήμερα μου έβγαλε μια μικρή αναβάθμιση (διόρθωση λέει) για τα μηνύματα, οχι για e-mail. Την έκανα αλλα δεν είδα διαφορά.

Εχει κάνεις κάποιο πρόβλημα με το upload στο facebook απο την galleys..το τελευταίο διάστημα με το που λανω upload κανει connecting και με βγάζει πισω στη φωτογραφία....και δεν κανει τιποτα,flickr και twitter ανεβάζει κανονικα...απο οτι ειδα σε google εχουν κι αλλοι το ιδιο πρόβλημα αλλα δεν υπάρχει καποια λύση....
KTLK

Εχει κάνεις κάποιο πρόβλημα με το upload στο facebook απο την galleys..το τελευταίο διάστημα με το που λανω upload κανει connecting και με βγάζει πισω στη φωτογραφία....και δεν κανει τιποτα,flickr και twitter ανεβάζει κανονικα...απο οτι ειδα σε google εχουν κι αλλοι το ιδιο πρόβλημα αλλα δεν υπάρχει καποια λύση....

και σε μένα κάνει τα ίδια, απλά να πω την αλήθεια δεν πολυανεβάζω φωτογραφίες στο Facebook και έτσι δεν έδωσα σημασία. Πάντως το πρόβλημα υπάρχει...

Μου ηρθε κι εμενα σημερα ενα μικρο update που αφορα τα μηνυματα και καποια νεα widget.

Να ρωτησω τωρα κατι. Στο android υπαρχουν εφαρμογες music player που μπορεις χωρις να ξεκλειδωσεις την οθονη, να πας πχ. στο επομενο τραγουδι, να πατησεις pause κλπ. Εδω δεν παιζει κατι τετοιο ε?

Και κατι τελευταιο. Υπαρχει καποια ρυθμηση να συνδεεται αυτοματα με το ασυρματο δικτυο του σπιτιου μου καθε φορα που ανοιγω το wifi και να μην χρειαζεται να μπαινω στη λιστα με ολα τα διαθεσιμα δικτυα και να παταω συνδεση?

Και κατι τελευταιο. Υπαρχει καποια ρυθμηση να συνδεεται αυτοματα με το ασυρματο δικτυο του σπιτιου μου καθε φορα που ανοιγω το wifi και να μην χρειαζεται να μπαινω στη λιστα με ολα τα διαθεσιμα δικτυα και να παταω συνδεση?

Γιατί να συνδέεται όταν απλά ανοίγεις το wifi αν δε χρειάζεται? Όταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή που θέλει internet ή κάποια που θέλει σκέτο wifi (όπως το myexplorer πχ), αυτό συνδέεται αυτόματα. Αλλά αν δεν υπάρχει ανάγκη γιατί να το κάνει?

Γιατί να συνδέεται όταν απλά ανοίγεις το wifi αν δε χρειάζεται? Όταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή που θέλει internet ή κάποια που θέλει σκέτο wifi (όπως το myexplorer πχ), αυτό συνδέεται αυτόματα. Αλλά αν δεν υπάρχει ανάγκη γιατί να το κάνει?

στο wifi συνδέεται αυτόματα ανάλογα τις εγαρμογές. Το store μπαίνει (διαλέγει δίκτυο) μονο του. Το opera πρέπει να του πεις καθε φορά από πιο δικτυο θα συνδεθεί (ενα κλικ είναι).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Να ρωτησω τωρα κατι. Στο android υπαρχουν εφαρμογες music player που μπορεις χωρις να ξεκλειδωσεις την οθονη, να πας πχ. στο επομενο τραγουδι, να πατησεις pause κλπ. Εδω δεν παιζει κατι τετοιο ε?

Υπάρχουν προγράμματα που υποστηρίζουν χειρισμό music από lock screen.

Προσωπικά με το καλώδιο multimedia που έχω από το 5800 τα κάνω όλα αυτά...

στο wifi συνδέεται αυτόματα ανάλογα τις εγαρμογές. Το store μπαίνει (διαλέγει δίκτυο) μονο του. Το opera πρέπει να του πεις καθε φορά από πιο δικτυο θα συνδεθεί (ενα κλικ είναι).

Αν πας στις ρυθμίσεις του opera και επιλέξεις "για προχωρημένους" - "συνδεσή - προεπιλεγμένη" τότε θα χρησιμοποιεί όποια σύνδεση είναι κάθε φορά διαθέσιμη. Είτε το wifi αν υπάρχει διαθέσιμο-γνωστό, είτε την σύνδεση δεδομένων σου. Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχω χρησιμοποιήσει αυτό κάνει, απλά στον opera πρέπει να το σετάρεις αυτό.

Υπάρχουν προγράμματα που υποστηρίζουν χειρισμό music από lock screen.

Προσωπικά με το καλώδιο multimedia που έχω από το 5800 τα κάνω όλα αυτά...

υπάρχουν music players που αλλάζουν τραγούδι με κούνημα κινητού η πέρασμα χεριού απο αισθητήρα απόστασης ;)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Αυτα παθαινει οποιος δουλευει παραλληλα και symbian και android:p

Μαθημενος απο τον γαλαξια μου που ενεργοποιωντας το wifi συνδεοταν κατευθειαν στο δικτυο του σπιτιου θεωρησα οτι κατι τετοιο θα γινοταν κι εδω! Παντως ενταξει δεν ειναι και κατι τραγικο, απλα ενα αγγιγμα παραπανω στην οθονη!:rolleyes:

Μαθημενος απο τον γαλαξια μου που ενεργοποιωντας το wifi συνδεοταν κατευθειαν στο δικτυο του σπιτιου θεωρησα οτι κατι τετοιο θα γινοταν κι εδω! Παντως ενταξει δεν ειναι και κατι τραγικο, απλα ενα αγγιγμα παραπανω στην οθονη!:rolleyes:

Νομίζω το symbian στο συγκεκριμένο ζήτημα δουλεύει πιο σωστά.

Και ποιο είναι καλύτερο να συνδέεται συνέχεια ή μόνο όταν το χρειάζετε κάποιο εγαρμογή?

Νομίζω το symbian στο συγκεκριμένο ζήτημα δουλεύει πιο σωστά.

Φυσικά και είναι πιο σωστό :) Αλλά πως αλλιως θα καταβάσει η g*&^%e ότι βλακεία χρειάζεται :(

εγω το εχω αυτοματη συνδεση οταν ειναι διαθέσιμο και εχω βγαλει το wifi στην επιφανια οποτε το ανοιγω μπαινει αυτόματα

Παιδιά το κινητό μας εξαφανίστηκε και απο το Scroutz, το ψάχνει φίλος και δεν υπάχει σε κανένα κατάστημα, στο Scroutz το έχουν 4-5 καταστηματα άλλα αν τους πάρεις τηλέφωνο δεν το έχει κανένας και ούτε το παραγγέλνουν εκτός και αν σκάσεις 680 ευρώ!!!

Κρίμα πάντως πολύ κρίμα...

Παιδιά το κινητό μας εξαφανίστηκε και απο το Scroutz, το ψάχνει φίλος και δεν υπάχει σε κανένα κατάστημα, στο Scroutz το έχουν 4-5 καταστηματα άλλα αν τους πάρεις τηλέφωνο δεν το έχει κανένας και ούτε το παραγγέλνουν εκτός και αν σκάσεις 680 ευρώ!!!

ας δοκιμάσει στο kelkoo.de . Εγώ το πήρα απο εκεί (λευκό) στα 390 τον Νοέμβριο καινιούργιο.

Oneplus 5 - 128GB

Ακριβώς αυτό ήρθα να γράψω κι εγώ.

Κρίμα!