Jump to content

karamela693

Members
  • Δημοσιεύσεις

    307
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by karamela693

  1. Το σκέφτομαι σοβαρά για αγορά, η προσφορά είναι αρκετά καλή, το ρολόι και να μην το θες το δίνεις άνετα σφραγισμένο 100 ευρώ και σου βγαίνει η συσκευή στα 900 ευρώ και δώρο επισκευή οθόνης για 6 μήνες + τα 2 δώρα από Google One Και Youtube Premium που κάνουνε και αυτά ένα 35αρι ευρώ και είναι χρήσιμα.... καθόλου άσχημα...η συσκευή είναι Premium και στα ίδια επίπεδα με την σειρά Galaxy της Samsung. Και μια πρόχειρη σύγκριση του κινητού με το Samsung s24, όπου το Xiaomi 14 είναι κυριολεκτικά στα πάντα καλύτερο. https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s24_vs_xiaomi_14_review_battery_camera_price_compared-news-61697.php
  2. Δεν είναι ότι έχουν τεράστια διαφορά άλλα το Mi10 είναι καλύτερο (πέρα από τις κάμερες), τα έχω και τα 2 και τα χρησιμοποιώ καιρό, οπότε το γράφω με κάθε επίγνωση αυτό που λέω. Αν κάποιον δεν τον νοιάζει ο τηλεφακός και ο Ultrawide το τονίζω δεν υπάρχει λόγος να μπλέξει με το P40 pro. Από την άλλη αν βρεις κανένα p40 pro μέχρι 360 άντε 380 το πολύ και σε ενδιαφέρει σοβαρά η φωτογραφία γιατί όχι. Εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες σου!! Μπορείς να το πάρεις να το δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνει το δίνεις όσο περίπου το πήρες!! Αλλα το τονίζω όχι πάνω από 380!! Υ.Γ. Μόνο και μόνο λόγο μεγάλης διαφοράς στην φωτεινότητα της οθόνης υπερ του Mi10 (ειδικά έξω στον ήλιο κάνει μεγάλη διαφορά) είναι καλύτερο σαν πρόταση (850 mαχ nints vs 550 max nits)...αν τα δεις στην πράξη έξω σε φως νομίζεις ότι το p40 pro είναι χαλασμένη η οθόνη του!!
  3. Χωρίς ψάξιμο το κινητό που έχω σαν βασικό το Xiaomi mi10. Το βρίσκεις μεταχειρισμένο ακόμα και στα 300 ευρώ και όχι στα 400, είναι πιο ελαφρύ και με καλύτερο κράτημα, έχει μεγαλύτερη και αισθητά πιο φωτεινή οθόνη (καμία σχέση αν τα βάλεις δίπλα δίπλα με το p40 pro, κάτι που δεν το περίμενα), καλύτερο επεξεργαστή (Snapdragon 865), Κανονικά Google με Android 11, καλύτερη μπαταρία επίσης με πολύ γρήγορο Charge, πολύ καλύτερο ήχο με στερεοφωνικά ηχεία, καλύτερο σήμα 5G (με την ίδια κάρτα πιάνει το mi10 απλά καλύτερα!), πολύ καλύτερο μηχανισμό δόνησης, επίσης και αυτό με 8gb ram...ακόμα και η βασική του κάμερα είναι αντίστοιχη αν όχι καλύτερη του P40 pro, ενώ σε βίντεο το Xiaomi είναι ανώτερο...προφανώς χάνει σε κάποια σημεία όπως τα 128gb vs 256gb κλπ. Το μοναδικό βέβαια σημείο που υπερέχει για μένα το p40 pro ξεκάθαρα είναι ο Ultrawide φακός και ο τηλεφακός που είναι εξαιρετικοί για αυτό και έχω κιόλας το κινητό, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρουμε μαζί του. Αν κάποιος δεν καίγεται για τον Ultrawide και τον Τηλεφακό το ξαναλέω βρίσκει εκει έξω προτάσεις με Google και ηρεμεί. Βέβαια περι ορέξεως!! Υ.Γ. Τώρα αν η αντίστροφη φόρτιση είναι σημαντική για σένα πάω πάσο, ούτε καν ήξερα ότι κάνει κάτι τέτοιο και δεν με απασχολεί κιόλας. Υ.Γ. Οι κάμερες είναι super σε φωτογραφία, σε βίντεο μέτριες, ειδικά το 4Κ60p είναι κακό, τραβάς μόνο με 4K30p για να έχεις καλό αποτέλεσμα. Υ.Γ. Και μιλάμε μόνο για μεταχειρισμένα στα 400 ευρώ, γιατί αν πας σε καινούρια η τιμή που ζητάει το p40 pro είναι εξωφρενική, εκει και αν βρίσκεις πιο ολοκληρωμένες συσκευές.
  4. Αν θες όποσδηποτε ειδοποιήσεις, τραπεζικές εφαρμογές και γενικά Google και να δουλεύεις απροβλημάτιστα δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήσε με το P40 Pro, υπάρχουν πολλές καλές λύσεις εκει έξω. Προσωπικά το P40 Pro το έχω καθαρά για την φωτογραφία/κάμερες και έχω πάνω το εταιρικό μου νούμερο για να μιλάω με την δουλειά, σαν βασικό προσωπικό κινητό έχω το Xiaomi mi10, που πέρα από τις κάμερες σαν πακέτο είναι μάλλον καλύτερο τηλέφωνο. Για να λέμε και την αλήθεια αν δεν ήταν αυτές οι εξαιρετικές κάμερες που έχει πάνω το P40 Pro δεν υπάρχει άλλος λόγος να το έχει κάποιος πλέον, στα 400 ευρώ που το βρίσκεις μεταχειρισμένο πλέον βρίσκεις πολύ καλά τηλέφωνα με Google και δεν ταλαιπωρήσε.
  5. Λογικά ναι, βέβαια κάποια στιγμή ίσως δώσει και το Harmony στις Global συσκευές, δεν το περιμένω βέβαια πριν το τέλος του 2022 και άγνωστο αν θα το πάρει η συσκευή μας, σε πρώτη φάση πάντως θετικό ότι την υποστηρίζει ακόμα και θα πάρουμε και τη νέα έκδοση emui.
  6. Θα πάρουν οι συσκευές μας και το EMUI 12 το πρώτο τρίμηνο του 2022 που θα έχει μάλλον βάση το Android 11....μια χαρά. https://www.gsmarena.com/huawei_shares_the_list_of_devices_getting_emui_12-news-51633.php
  7. Καλά προφανώς κουβέντα κάνουμε!!! Προσωπικά αν ήθελα να είμαι περίεργος και γκρινιάξω για το κινητό θα ήταν ότι θα ήθελα να έχει dedicated τηελφακό και όχι να κάνει crop από τον βασικό αισθητήρα, επίσης ο ultrawide και ο macro θα ήθελα να έχουν κάπως καλύτερη απόδοση. Ο βασικός φακός είναι διαμάντι φυσικά και το μεγάλο highlight του κινητού. Επίσης θα ήθελα να έχει προστασία πιστοποιημένη για βροχή, βέβαια η Xiaomi δηλώνει ότι αντέχει το κινητό σε ψιλόβροχο κλπ. Τέλος θα ήθελα να έχει μπρος πίσω το πιο φρέσκο Gorila glass 6 Και όχι το 5 που έχει τώρα...περιέργος το Mi 9 είχε Gorila glass 6 μπρος!! Αυτά σαν γκρίνια (η δεύτερη sim δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο).....και πάλι ζορίστηκα για να τα βρω, σε μια εντυπωσιακή και πλήρη συσκευή. Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεσετε για φώτος το βράδυ χωρίς συζήτηση βάλτε την Gcam με το xml Που έβαλα πριν, κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη διαφορά.
  8. Το βασικό σε ένα κινητό είναι να σου βγάζει άνετα την μέρα σχεδόν ότι και αν κάνεις και το mi 10 το κάνει αυτό, τώρα αν μείνει και ένα 10% ή 20% παραπάνω μπαταρία θετικό είναι μεν αδιάφορο δε, από την στιγμή που δεν μπορεί να βγάλει και δεύτερη μέρα γεμάτη. Για τον 1Α φορτιστή πλέον δεν έχει νόημα, η ίδια η xiaomi έχει δηλώσει ότι δεν επηρεάζει καθόλου την ζωή της μπαταρίας ένας γρήγορος πιστοποιημένος φορτιστής και νομίζω κιόλας ότι είναι καλύτερο να τον φορτίζεις με τον μαμά γρήγορο 30W φορτιστή. Υ.Γ. Εχτές που δεν το χρησιμοποίησα πολύ, το έβγαλα εχτές 8 το πρωί από την πρίζα και σήμερα είμαι στο 49%, με βλέπω να βγάζω 2 γεμάτες μέρες!!! Υ.Γ. Προσωπικά Browsing, youtube κλπ. κάνω μόνο από 10+ tablet δεν μπορώ καθόλου αυτές τις οθόνες των κινητών, αν συνηθίσεις σε tablet δεν μπορείς καθόλου μετά. Υ.Γ. Μια καλή λύση είναι και ένα Powerbank, το παρακάτω τις Xiaomi το έχεις μαζί σου σε ανάγκη και φορτίζει γρήγορα, αξιόπιστα το κινητό σου σχεδόν 2 πλήρης φορτίσεις με τιμή χώμα. https://www.skroutz.gr/s/21905110/Xiaomi-Mi-18W-Fast-Charge-PowerBank-3-10000mAh-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html ----- προσθήκη μηνύματος 33 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Οπως είπε ο φίλος Hard reset και είσαι έτοιμος.
  9. Κοίτα που εμφανιζόμαστε σιγά σιγά!!! Τελικά μάλλον το έχουμε μερικοί άλλα όλα είναι καλά και δεν έχουμε κάτι επι της ουσίας να πούμε!!χαχα Συμφωνώ οτι αν κάποιος έχει φρέσκο το p30 pro προφανώς δεν αξίζει να το δώσει και να πάρει το Mi 10, αν όμως σκέφτεται νέα συσκευή σε αυτά τα χρήματα θεωρώ ότι είναι καλύτερη λύση το Mi 10. Να προσθέσω επίσης και κάτι για το κινητό που κακώς δεν δίνουμε σημασία οι περισσότεροι, το κινητό έχει εξαιρετικό σήμα, πολύ καλό wifi και εξαιρετική ποιότητα κλήσης, πιάνει σε σημεία που άλλα κινητά που έχουμε σπίτι δυσκολευονται με τον ίδιο πάροχο. Premium συσκευή σε όλα της. Υ.Γ. Η μπαταρία πάντως στο δικό μου βγάζει άνετα 1,5 μέρες, και άνετα ολόκληρη μέρα ακόμα και αν το ξεζουμίσω....δεν έχω με λίγα λόγια κανένα θέμα.
  10. Είχα και εγώ το P30 pro, σίγουρα η οθόνη, ηχεία, ο βασικός φακός στις φώτος και το βίντεο είναι ξεκάθαρα καλύτερα στο mi 10, όπως είναι και ένα τσικ πιο γρήγορο...αυτό που υπερέχει το p30 pro είναι ότι έχει τηλεφακό και όπως είπες μάλλον στην μπαταρία, που η Huawei σε αυτό το κομμάτι είναι φοβερή. Και για μένα είναι σίγουρα αναβάθμιση από το P30 pro.
  11. Εξαρτάται το κατάστημα, για να μην κάνουμε διαφήμιση υπάρχουν κάποια σε Skroutz/Bestprice Που έχουν 2ετή εγγύηση από Infoquset, αν ενδιαφέρεται κάποιος ας μου στείλει pm για να μην τα αναφέρουμε εδώ. Για την δεύτερη sim δεν έγραψα ότι δεν είναι έλλειψη, γιατί είναι, απλά μου φαίνεται υπερβολικό το όλο θέμα, άπειρος κόσμος εκει έξω έχει μόνο μια sim ή συσκευή με μια sim (esim νομίζω είναι μόνο για Cosmote). Δηλαδή όλοι εσείς έχετε 2 sim?? Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν, ακόμα και στην δουλειά μου, κάποιοι έχουν απλά και δεύτερο κινητό μαζί γιατί τους βολεύει ανεξάρτητα αν έχει 2 sim το ένα από τα κινητά τους. Περι ορέξεως βέβαια...
  12. Κοίτα στα 850 ευρώ που ήρθε ήταν πολλά πράγματι και το καταλαβαίνω, στα 580-590 όμως που έχει τώρα στην Ελλάδα είναι στα όρια της ''ληστείας'' για τέτοιο τηλέφωνο...Εχω δοκιμάσει πολλά, το έψαξα πολύ, στα λεφτά του δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σαν πακέτο και αυτό που λέω το υπογράφω. Τα έγραψα αυτά γιατί βλέπω ένα σκασμό μηνύματα/κίνηση σε κάθε κυριολεκτικά αδιάφορο κινητό και αυτό εδώ που είναι πραγματικά υπόδειγμα τηλεφώνου δεν ασχολείται κανένας. Ισως ξινίζει πολλούς να δώσουν τόσα χρήματα για να πάρουν Xiaomi, αν το τηλέφωνο έλεγε πάνω Samsung/Apple/Huawei θα είχε γίνει χαμός... Υ.Γ. Για όσους το έχουν πάντως ας βάλουν και την παρακάτω τελευταία έκδοση gacm (7.3). https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-arnova8G2/ Προσθέτουμε φυσικά και το ανάλογο XML, βρείτε παρακάτω το φάκελο με το Mi 10. https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-arnova-05/
  13. Εχω αποκτήσει και εγώ το Mi 10, Και πραγματικά απορώ γιατί τόσο νέκρα στο Forum, μιλάμε για κινητήρα, τόσο πολύ σας πειράζει που δεν έχει δεύτερη sim?? τα τόσα iphone Και samsung πως πουλάνε με μόνο μια κάρτα....τέλος πάντων....προσωπικά έχω πάθει σοκ με το κινητό, οθονάρα, εξαιρετική κατασκευή, επεξεργαστης/μνήμη/ραμ τούμπανο όλα και η βασική κάμερα εξαιρετική, πραγματικά δεν βρίσκω κάτι να μην μου αρέσει στο κινητό. Στα 600 ευρώ που πουλιέται πλέον στην Ελλάδα όσο και αν έψαξα όσα κινητά και αν άλλαξα/δοκίμασα δεν βρήκα κάποιο που να προσφέρει το πλήρες πακέτο του ΜI 10.....στα 850 ευρώ ήταν πράγματι ακριβό, τώρα απλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Υ.Γ. Δοκίμασα για ένα διάστημα και το Mi note 10 Και απορώ πως το αγοράζουν στα 400 ευρώ και την τόση κίνηση στο αντίστοιχο thread, πραγματικά δεν καταλαβαίνω, καμία σχέση με το Mi 10, το βίντεο του μετριότατο (δεν μπορεί ο επεξεργαστής του), ο επεξεργαστής σούπα, η οθόνη μέτρια (ουδε μια σχέση με τις τεχνολογίες της οθόνης του mi10), ηχεία χάλια, dacs χάλια, μέχρι και το σήμα και το Gps του είναι ένα επίπεδο κάτω από το mi 10. γενικά είναι ένα απλά καλό midarange Κινητό με καλή βασική κάμερα που δεν μπορεί όμως να την αξιοποιήσει σωστά ο επεξεργαστής του, αξίζει με τα 1.000 να δώσει κάποιος τα 200 παραπάνω για το mi 10. Περί ορέξεως βέβαια.
  14. Ισχύει, το θέμα είναι ότι βρίσκεις το P30 pro στα ίδια λεφτά και αυτό είναι που μετράει, δεν τα συγκρίνω και πιθανότατα να πέσει σε λίγο καιρό το SE σε χαμηλότερες τιμές. Πολύ καλό τηλέφωνο άλλα κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να κάνει γύρω στα 400 ευρώ, όπως στην Αμερική, τα 500 ευρώ τα βρίσκω λίγο πολλά. Το έχω και εγώ από εχτές (το πήρα με τιμολόγιο και με έχτρα έκπτωση σημαντική) είμαι ευχαριστημένος και θα το χαρώ, άλλα όπως είπα δεν μου δίνει την εντύπωση ότι αξίζει τα 500 που ζητάει αρχική τιμή.
  15. Μην κάνεις τον κόπο είναι πεταμένα χρήματα, δυστυχώς σε αντάπτορες lighting μόνο γνήσιοι τις Apple. Θα σου πρότεινα μόνο τον παρακάτω, τροφοδοτείς με ρεύμα την συσκευή και ενώνεις πάνω ότι θες, από hub έως και εξωτερικούς δίσκους και όλα λειτουργούν μια χαρά. Θες 50 ευρώ άλλα αν θες να γίνει σωστή δουλειά δεν υπάρχει εναλλακτική. https://www.skroutz.gr/s/9093910/Apple-Lightning-male-Lightning-USB-A-female-MK0W2ZM-A.html?o=Lightning+to+USB+3+Camera+Adapter ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- ----- προσθήκη μηνύματος 37 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- 18W φορτίζει πολύ πιο γρήγορα από τον φορτιστή που έχει μέσα το κουτί. Σου προτείνω τα παρακάτω που είναι και πάφτηνα, 10 ευρώ όλα μαζί. https://www.aliexpress.com/item/33017802793.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc04c4deQe2Tz https://www.aliexpress.com/item/4000538747697.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc04c4deQe2Tz
  16. Η δύναμη της κάμερας του SE είναι στο βίντεο σε μέρα σε καλό φωτισμό που είναι τρομερό και φοβερό VFM, σε φώτος είναι καλό σε μέρα κακό σε βράδυ και μπορείς να βρεις καλύτερα κινητά σε αυτό το κομμάτι και με λιγότερα χρήματα. Υ.Γ. of topic άλλα το P30pro κάνει σχεδόν πλέον τα ίδια χρήματα με το SE.
  17. Καλορίζικο, για τα λεφτά που το πήρες είναι μια χαρά, βέβαια την γνώμη μου στην είπα πριν, δεν πολυαξίζει το Tablet, μην το αναλύσω και άλλο. Προσωπικά το έδωσα σήμερα το πρωί δεν το άντεξα παραπάνω και έχω εδώ και 2 μέρες το Ipad air 2019. Πολιτισμικό σοκ απλά, σαν να πήγα από Fiesta σε Ferrari ένα πράγμα. Ειδικά σε επεξεργασία φωτογραφίας και μοντάζ βίντεο που με απασχολεί είναι αιώνες μπροστά τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ποικιλία και ποιότητα εφαρμογών, αν και γενικά υπερέχει παντού από τα παιχνίδια, το browsing, το multitasking μέχρι το απίστευτο ipados και εξασφαλισμένα updates για 5ετία εύκολα. Nο Brain αγορά για μένα. Βέβαια όπως είπα για 300 ευρώ είναι μια χαρά τιμή, εδικά αν το χρησιμοποιείς κυρίως για θέαση βίντεο.
  18. Κοίτα σε τηλέφωνο ούτε και εγώ πήγαινα σε ios, τουλάχιστον προς το παρών, άλλα σε tablets είναι σχεδόν μονόδρομος. Πράγματι είχε πολλά θέματα το ios άλλα τα έχει λύσει σε μεγάλο βαθμό με το ipados, ενώ στα Android tablet ακόμα βολοδέρνουμε. Από εκει και πέρα, αν εξαιρέσεις το λειτουργικό κλπ. ο επεξεργαστής του s5e είναι μετριότατος και δεν συστήνεται για τίποτα πιο σοβαρό από browsing, facebook και ταινίες. Προσωπικά νομίζω θέλει πολύ σκέψη να δώσεις 400 ευρώ για ένα μηχάνημα με τέτοιο επεξεργαστή το 2020. Το s4 είναι πράγματι καλύτερο έχει και πενάκι που είναι σημαντικό για εμένα τουλάχιστον. Τι να σου πω, ότι θέμα έχεις ρωτάς ελεύθερα, ευχαρίστως να βοηθήσω όσο μπορώ. Υ.Γ. Πάντως γενικότερα τα Tablets έχουν ψιλοεξαφανιστεί λόγω ότι οι περισσότεροι απλά βολεύονται με τα κινητά τους. Ειδικά τώρα που έχουν και μεγάλες οθόνες, για αυτό το λόγω βλέπεις ελάχιστα μηνύματα στα Threads των Tablets. Κατά συνέπεια λοιπόν και οι εταιρίες δεν ασχολούνται. Με εξαίρεση την Apple που κάτι κάνει οι υπόλοιποι απλά βγάζουν ένα Tablet μια στο τόσο και το αφήνουν στο έλεος του θεού. Ακόμα και σε updates θα δεις ότι τα Tablets android ή δεν παίρνουν τίποτα ή ότι πάρουν το παίρνουν με σημαντικές καθυστερήσεις. Στα του s5e εδώ κοντεύουμε να πάμε στο Android 11 Και ακόμα παλεύει να πάρει την 10 και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να πάρει τα11αρια.
  19. Για να επανέλθω στο tab s5e, θα έλεγα ότι το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο το Harware της συσκευής που είναι πολύ καλό (με εξαίρεση δυστυχώς τον επεξεργαστή). Είναι όμορφο, ποιοτική μεταλλική κατασκευή, λεπτό, μικρά Bezels, εξαιρετική οθόνη, πολύ καλά 4 ηχεία, ικανοποιητική κάρτα γραφικών (παίζει όλα τα παιχνίδια άνετα), αποδεκτή μνήμη 4gb, κάρτα μνήμης κλπ. Αν είχε και έξοδο ακουστικών, υποστήριξη για πενάκι και πιο γρήγορο επεξεργαστή θα ήταν άψογο. Παρόλαυτα σαν Harware είναι πολύ καλό και αξίζει τα λεφτά του. Εκει που έχει τεράστιο θέμα και χαντακώνεται είναι στο Software, στις εφαρμογές, στην υποστήριξη, στα Updates, στα security updates Κλπ. Εδώ λοιπόν υστερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς αισθητά μάλιστα από τα Ipads σε σημείο που ''καταστρέφεται'' ότι καλό έχει χτίσει στο Harware που και εκει έχει κάποιες ελλείψεις (κυρίως όπως είπα ο επεξεργαστής). Αυτός είναι και ο λόγος δυστυχώς που δεν έχουν ''πιάσει'' στην αγορά τα androids tablet και με εξαίρεση την Samsung, την Lenovo Και κάτι κινέζικες άγνωστες μάρκες κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Και η Samsung ακόμα απλά ''βγάζει'' την υποχρέωση παρά ασχολείται σοβαρά. Δεν είναι μόνο λοιπόν να έχεις ένα καλό Harware πρέπει να το υποστηρίζεις κιόλας, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βγάλεις ένα Optimized για Tablet android 10 λειτουργικό για τα Tablets σου, να έχουν άμεσα την 10 έκδοση και με του που κυκλοφορεί κάθε νέα έκδοση android να την παίρνεις άμεσα για τα υπόλοιπα τουλάχιστον 5 χρόνια, να κάνεις optimized στο λειτουργικό συνεχώς, να βγάζεις security updates συνεχώς, να βγάλεις εφαρμογές και παιχνίδια optimized για Tablets και γενικότερα να κάνεις τον καταναλωτή που θα αγοράσει το προϊόν σου να αισθάνεται ασφάλεια ότι για 5 χρόνια τουλάχιστον θα είναι μαζί του και θα βελτιώνει/επεκτείνει/προσθέτει συνεχώς πράγματα στο Tablet. Η εμπειρία χρήσης και οι δυνατότητες λοιπόν είναι το σημαντικότερο, μπορώ στο Tabs5e να ανοίξω παράλληλα σε παράθυρα το ίδιο excel 2 διαφορετικά tabs του, ενώ ταυτόχρονα να έχω σε παράθυρο το Youtube να παίζει, τον Browser ανοιγμένο και το tablet να κάνει μετατροπές raw αρχείων σε jpeg χωρίς να βγάζει κιχ??? Ναι ακραίο σενάριο άλλα αυτό σημαίνει ''δύναμη''' καλή η amoled οθόνη άλλα δεν είναι το παν. Το σενάριο που περιγράφω το κάνω στο απλό ipad του 2018 και όχι σε κάποιο pro, air ή το απλό του 2019. Y.Γ. Και ένα άλλο αρνητικό του tab s5e είναι ο χρόνος που κάνει να εγκαταστήσει εφαρμογές, αργεί αρκετά, (μάλλον παλιά τεχνολογία μνήμης??) το ipad στο ίδιο διάστημα έχει εγκαταστήσει 3 εφαρμογές και έχεις κάνει unistall άλλες 2. Κάποιους μπορεί να μην τους πειράζει άλλα έπρεπε να το αναφέρω. Y.Γ. Ανακοίνωσε η samsung το tab s6 lite που φαίνεται καλή περίπτωση μεν άλλα κανείς δεν έδωσε σημασία δε, ούτε η ίδια η Samsung, το πέρασε και αυτή στα γρήγορα. Υ.Γ. Επειδή το πολυανέλυσα το θέμα είναι και τι αρέσει στον καθένα, για μένα αν κάποιος θέλει ένα Tablet να κάνει την δουλίτσα του είναι προτιμότερο να πάρει το Samsung Tab A του 2019 στα 180 ευρώ, ναι δεν είναι τρομερό και σε 2 χρόνια θα είναι απαρχαιωμένο, χωρίς updates κλπ. άλλα θα κάνεις την δουλίτσα σου ικανοποιητικά με ελάχιστα χρήματα. Αν είναι να πας σε 400+ ευρώ τότε αναγκαστικά πας μόνο σε Ipads δεν αξίζει σαν πακέτο νομίζω κάτι άλλο σαν all around χρήση εκτός και όπως είπα αν το θες κυρίως για βίντεο, έχεις κόλλημα/έρωτα με το Android και δεν σε νοιάζει που το Tablet σου έχει αργό επεξεργαστή και σε 2 χρονιά θα είναι απαρχαιωμένο με μηδενικά updates/βελτιώσεις και μάλλον θα ψάχνεις κάτι άλλο, ε σε αυτή την περίπτωση αγοράζεις το Tab s5e. Υ.Γ. Η καλύτερη λύση σε tablet αυτή την στιγμή είναι να πάρει κάποιος το Ipad 11 pro του 2018, πανάκριβο μεν 810+ ευρώ άλλα τα έχει όλα, και όλα τα πλεονεκτήματα των ipads που έχω αναφέρει άλλα και απίστευτη οθόνη 11 ιντσών στα 120hz, τρομερό design και επεξεργαστή/κάρτα γραφικών που είναι πανίσχυρα, Και 4 ηχεία με φοβερό ήχο αλλιώς παίρνεις το Ipad air του 2019.
  20. Κοίτα τα ipads έχουν πάρει από πέρυσι το νέο λειτουργικό Ipados που είναι κυριολεκτικά ''game changer'' στο παρελθόν ανήκει πλέον το λειτουργικό που απλά είχες το tablet σου σαν να ήταν ένα μεγάλο κινητό, το ίδιο δυστυχώς που γίνεται και στο Galaxy tab s5e. Πλέον έχεις ένα λειτουργικό που είναι κομμένο και ραμμένο για μεγάλες οθόνες tablets και αν το μάθεις δεν υπάρχει γυρισμός. Εχει σαφώς θέματα ακόμα άλλα είναι σε καλό δρόμο και με το Update Που θα πάρει τον Σεπτέμβριο θα ''φύγει'' πολύ μπροστά, όχι ότι δεν είναι ήδη. Οπότε πλέον έχουμε στα Ipads κανονικό File explorer, συνδέεις πάνω ότι θες, από στικάκια μέχρι σκληρούς δίσκους και μεταφέρεις ότι θες, δημιουργείς φακέλους, όλα είναι πανεύκολα. Π.Χ. Ενώνω πάνω το σκληρό μου δίσκο βάζω μέσα στο ipad Την ταινία και τους υπότιτλους και πανεύκολα με το VLC την παίζω, εύκολα και απλά. Κοίτα σπασμένα προγράμματα και εφαρμογές και στα Ipads βάζεις απλά πρέπει να κάνεις jailbroken και δεν έχω ασχοληθεί. Στα της επεξεργασίας φώτος, στα Ipad υπάρχει το καταπληκτικό Affinity Photo, μιλάμε για εφαρμογή desktop PC επιπέδου. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκει έξω σε επεξεργασία φώτος. Αν ενώσεις μάλιστα το ipad με εξωτερική οθόνη και βάλεις και πληκτρολόγιο και ποντίκι με bluetooth (πλέον τα ipad υποστηρίζουν πληκτρολόγια, ποντίκια και ότι άλλο θες, πανεύκολα), έχεις κυριολεκτικά ένα απίστευτο μηχάνημα για πραγματικά επαγγελματική επεξεργασία φώτος. Για wifi μεταφορά photos με την Olympus Μηχανή μου μεταφέρω εύκολα μέσω wifi στο Ipad αρχεία raw, στην Fuji που επίσης έχω η εφαρμογή επιτρέπει μόνο μεταφορά jpeg Μέσω wifi, άλλα έχω βρει λύση με άλλη εφαρμογή. Γενικά επειδή εξαρτάται από την εφαρμογή της εκάστοτε εταιρίας, λίγο πολύ ότι κάνεις στο Android το κάνεις και στο Ipados. Να προσθέσω επίσης ότι στα Ipads (τα απλά τουλάχιστον) έχεις και έξοδο ακουστικών που δεν έχει το Tabs5e, έχει υποστήριξη και για pen που επίσης δεν έχει το tab s5e, ενώ από το air Και πάνω έχεις και το Truεtone στην οθόνη που είναι εντυπωσιακό και must αν διαβάζεις βράδυ στην οθόνη, σε περίεργους φωτισμούς κλπ. κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα Android tablet, ενώ και το unlock με το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι αιώνες μπροστά (αν και δεν το χρησιμοποιώ). Γενικά θα σου πρότεινα να δεις από κοντά τα Tablets Και να αποφασίσεις. Αν κάποιος ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για media κατανάλωση με netflix, youtube, ταινίες κλπ. προτείνω με κλειστά τα μάτια το tabs5e, αν θες ένα tablet όμως που θα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα, εύκολα, smooth, χωρίς κολλήματα, με ένα λειτουργικό φτιαγμένο για να δουλεύει σε Tablets και θα δουλεύει εξίσου καλά και με τα τελευταία updates και αναβαθμίσεις/βελτιώσεις Και σε 5 χρόνια με πληθώρα εφαρμογών, αξεσουάρ, υποστήριξη άλλα και με καλή μεταπολιτική αξία πας σε Ipad δαγκωτό. Υ.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι η Apple πρόσφατα λάνσαρε το Apple Arcade που με συνδρομή 6 ευρώ το μήνα σου δίνει μια εξαιρετική βιβλιοθήκη ποιοτικών και αποκλειστικών παιχνιδιών (κάτι σαν το Netflix άλλα για παιχνίδια ή σαν το Xbox pass). Αν παίζεις παιχνίδια είναι εξαιρετική υπηρεσία. Υ.Γ. Επίσης αν σερφάρεις αρκετά, ο Safari πλέον στα Ipad ανοίγει by default τις Desktop σελίδες των sites Και η όλη εμπειρία είναι απίστευτη, μιλάμε για Browsing επιπέδου καλού PC. Ανοίγεις 30 tabs και όλα τρέχουν σφαίρα και φορτώνουν ακαριαία, καμία σχέση με το Tabs5e. Y.Γ. Γενικότερα η Apple παρόλο που ούτε εγώ είμαι φαν (κινητά έχω μόνο και αποκλειστικά Android, δεν δίνω τόσα λεφτά με τίποτα για Iphones) στα Tablets δεν είναι απλά Leader είναι κατηγορία από μόνη της, κυριολεκτικά παίζει μπάλα μόνη της χωρίς αντίπαλο. Πραγματικά τα προσέχει και τα βελτιώνει συνεχώς προσφέροντας συνεχώς νέες υπηρεσίες και δυνατότητες. Δουλεύεις το Ipados Και λες πραγματικά ένα καλό λειτουργικό κομμένο και ραμμένο για Tablets, πιάνεις μετά το tab s5e και είναι λες και έχεις ένα μεγενθυμένο τηλέφωνο με σχεδόν καμία εκμετάλλευση της μεγάλης οθόνης, κρίμα. Y.Γ. Για μουσική έχω το spotify premium οπότε δεν έχω πρόβλημα να ακούω μουσική στο παρασκήνιο. Βέβαια και εδώ η εφαρμογή για ios είναι σαφώς καλύτερη από την εφαρμογή για Android και με περισσότερες δυνατότητες και πιο γρήγορη σε λειτουργία και με custom window δυνατότητες. Γενικά οι εφαρμογές στο iοs δεν ξέρω για πιο λόγω αρκετές από αυτές λειτουργούν καλύτερα και πιο ομαλά και με περισσότερες δυνατότητες π.χ. Instagram, filmic pro, lightroom Και πάρα πολλές ακόμα. Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής τα μοναδικά 2 πράγματα που δεν μου αρέσουν στα Ipads και τα έχουν τα Android tablets, είναι πρώτον η απουσία κάρτας μνήμης και δεύτερον η δυσκολία να κατεβάζεις Torrents. Βέβαια και τα 2 τα έχω ψιλολύσει, το πρώτο με την αγορά ενός καταπληκτικού εξωτερικού ssd δίσκου της samsung που είναι κυριολεκτικά μια σταλιά και το δεύτερο με πατέντες, όπως και να έχει όμως θα ήθελα σε μελλοντικά Ipads να έχω κάρτα μνήμης και εύκολο torrent download.
  21. Για μένα όχι δεν κάνει για επεξεργασία φώτος, σοβαρή τουλάχιστον επεξεργασία, πέρα από την Amoled οθόνη που ξεκάθαρα δεν κάνει για επεξεργασία φώτος (βέβαια έχεις το s10 οπότε μάλλον δεν σε ενοχλεί οπότε πάμε πάσο εδώ), ο επεξεργαστής είναι εντελώς μέτριος για τα σημερινά δεδομένα Midrnage Και αν, καθώς και τα μεσαία πλέον τηλέφωνα είναι πιο ισχυρά, μην κοιτάς το s10 που έχεις που είναι τρομερό. Γενικά τρώει lags σε αρχεία raws αν τα πειράζεις αρκετά ενώ και οι εφαρμογές επεξεργασίας φώτος είναι μέτριες στο Android. Αν το θες για επεξεργασία φώτος πας χωρίς σκέψη σε Ipad (οποιοδήποτε) δείχνουν πιο σωστά και true life τα χρώματα και κυρίως έχεις πολύ πιο γρήγορη επεξεργασία λόγω πολύ καλύτερων επεξεργαστών ενώ έχεις αρκετά καλύτερες και ποιοτικότερες εφαρμογές επεξεργασίας φώτο. Προσωπικά το Tab s5e το έχω ξεκάθαρα για Netflix, Youtube Και ταινίες που είναι τρομερό εκεί (μάλλον το καλύτερο Tablets στην αγορά μαζί με το Tab S6) , για όλα τα υπόλοιπα έχω το ipad που είναι πολύ καλύτερο (σερφάρισμα, εφαρμογές, παιχνίδια, επεξεργασία φώτος και βίντεο, Multitasking κλπ.) Σαν πακέτο σαφώς καλύτερο το Ipad ακόμα και το απλό. Tα pro και το air 2019 δεν το συζητάμε είναι πολύ μπροστά σε σχέση με οτιδήποτε υπάρχει σε Android tablets. Αν βάλεις και στην εξίσωση ότι με τα Ipad θα έχεις πλήρης υποστήριξη, Updates, security κλπ. για τουλάχιστον 5 χρόνια χρόνια η ψαλίδα ανοίγει και άλλο, προσωπικά σου προτείνω να ανέβεις λίγο στο Budget Και να πας στο Ipad air 2019, θα το έχεις χρόνια. Με ευχαριστείς μετά!!
  22. Κοίταξε είναι όλα θέμα γούστου, ο καθένας έχει άλλες απαιτήσεις σαφώς, π.χ. εγώ κάνω επεξεργασία βίντεο και φώτος και το s5e αργεί πάρα πολύ, ενώ με ανοιχτά 10+ tabs ο browser ψιλοσέρνεται και κυρίως βγάζει μόνο τις Mobile εκδόσεις των site, ενώ στο Ipad ανοίγουν όλα σε desktop έκδοση σφαίρα, καλύτερα και από υπολογιστή θα έλεγα. File explorer έχει πλέον το Ipados Και αναγνωρίζει αν συνδέσεις πάνω ότι συσκευή αποθηκευτικού χώρου θέλεις. Τώρα βέβαια για συγκεκριμένες δουλειές που κάνεις εσύ δεν διαφωνώ και δεν έχω άποψη. Η οθόνη που αναφέρεσαι δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζεις, αντίθετα είναι περιέργως πολύ καλή, όχι βέβαια στα επίπεδα του s5e, βέβαια το s5e δείχνει τα χρώματα ότι ναναι οπότε δεν με βολεύει πολύ στην επεξεργασία φώτος, ενώ στο Ipad είναι πιο σωστά τα χρώματα. Επίσης σημαντικό για μένα είναι τα updates και πως θα είναι το Tablet ύστερα από 4-5 χρόνια, θα δουλεύει εξίσου καλά?? θα παίρνει updates?? Δεν είναι κινητό που οκ του χρόνου θα πάρω άλλο, το Tablet θέλω να το έχω αρκετά χρόνια και να παίρνει συνεχώς security updates Και το νεό λειτουργικό άλλα και να παραμένει το ίδιο γρήγορο, μπορώ να τα έχω αυτά με το s5e?? Το πολύ ανάλυσα το θέμα, ότι αρέσει στον καθένα στην τελική, για μένα έχοντας εμπειρία και από τα 2 συστήματα Tablets, αν αγόραζα κάτι τώρα για all around χρήση, για αντοχή και ομαλή χρήση σε βάθος 5ετίας, θα σύστηνα το Ipad air 3 στα 500 ευρώ που είναι φανταστικό με απίστευτο επεξεργαστή και οθόνη που θα αντέξει για πολλά χρόνια. Παίρνει και πενάκι για όσους το χρειάζονται και δέχεται τα εξαιρετικά magnetic πληκτρολόγια από την Logitech. Y.Γ. Δαχτυλικά αποτυπώματα δεν χρησιμοποιώ σε καμία συσκευή δεν με ενδιαφέρει καθόλου οπότε δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο.
  23. Εχω το Tablet εδώ και 10 ημέρες, σαν πρώτη φάση θα έλεγα ότι είναι ένα ''άνισο'' Tablet, φοβερή οθόνη, ηχεία και κατασκευή άλλα έχει κάποια θέματα που με χαλάνε. Το Wifi έχει κάποια θεματάκια, ανάλογα πως το κρατάς και αν απομακρύνεσαι αρκετά από το Router πέφτει η ταχύτητά του. Επίσης το Tablet συγγνώμη και χωρίς να θέλω να το κάνω VS, δεν το λες και σφαίρα, έχω καλομάθει και από ένα Ipad (το απλό του 2018) που όλα γίνονται ακαριαία, εδώ πάλι νιώθω ότι έχει μια ελαφριά χρονοκαθυστέρηση που που προσωπικά εμένα με ενοχλεί κάποιες φορές, ενώ και ο Chrome καθυστερεί επίσης αρκετά ειδικά σε πολλά tabs και βαριές σελίδες. Οι εφαρμογές επίσης αργούν να εγκατασταθούν και δεν ξέρω για πιο λόγο, η μπαταρία επίσης είναι απλός αποδεκτή. Τώρα το Interface είναι μέτριο και κουραστικό για τα δικά μου δεδομένα, θα ήθελα ένα pure android. Ο επεξεργαστής επίσης δυστυχώς σε βαριές εφαρμογές όπως για Video editing δυσκολεύεται αρκετά, ενώ αντίστοιχα το entry level ipad πάει εξαιρετικά, όχι βέβαια άψογα και αυτό. Το Dex που έχει πάει καλά, άλλα θέλει πολύ δουλειά ακόμα (λίγες εφαρμογές δουλεύουν σωστά, ενώ έχει και πάρα πολλές ελλείψεις), ενώ χρειάζεται αν το δουλεύει κάποιος να πάρει την έκδοση 6gb καθώς αν ανοίξεις πολλά παράθυρα ή Tabs καθυστερεί το όλο σύστημα. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί δεν έχει υποδοχή ακουστικών. Για να μην το θάβω και συνεχώς θα έλεγα ότι είναι ένα τίμιο Tablet με κύριο χαρακτηριστικό την εξαιρετική οθόνη και τον εξαιρετικό ήχο, άλλα χωρίς να είμαι Fanboy θεωρώ καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις τα Ipads ειδικά τώρα με το νέο Ipados, ενώ έχεις εξασφαλισμένα και Updates για τουλάχιστον 3-4 χρόνια, που εμείς εδώ με το S5e, είναι άγνωστο τι θα πάρουμε και για πόσο καιρό θα το παίρνουμε. Χοντρικά αν κάποιος θέλει ένα Tablet Για να βλέπει κυρίως ταινίες, είναι μονόδρομος το S5E, από την άλλη αν κάποιος θέλει ένα Tablet που να κάνει πολλές δουλειές σφαίρα και χωρίς κανένα κόλλημα σχεδόν παντού με ένα πιο Polish Interface, με περισσότερες (και καλύτερες) εφαρμογές και με εξασφαλισμένα Updates για χρόνια πάει σε Ipad. Είναι θέμα καθαρά προσωπικού γούστου, άλλα λίγο πολύ καταλαβαίνω γιατί στην αγορά των σοβαρών Tablets η Apple παίζει μπάλα σχεδόν μόνη της, καλώς ή κακώς προσφέρει πολύ πιο ολοκληρωμένες λύσεις. Και για να προλάβω τυχόν γκρίνιες να αναφέρω ότι δεν έχω Iphone και χρησιμοποιώ αποκλειστικά Android phones εδώ και χρόνια. Το S5e είναι με διαφορά ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το Android σε αυτά τα χρήματα, απλά δεν ξέρω αν είναι πλέον αυτό αρκετό, θα πρέπει επίσης η Google να κοιτάξει ίσως να αναπτύξει ένα Interface/λειτουργικό μόνο για Tablets όπως π.χ. το Ipados ή το Dex, που και εδώ το Ipados είναι σίγουρο ότι θα το βελτιώσει η Apple καθώς προσθέτει συνεχώς πράγματα, ενώ το Dex είναι άγνωστο που θα βρίσκεται σε π.χ. 2 χρόνια. Τέλος να προσθέσω ότι θα το κρατήσω το S5e καθαρά για θέαση ταινιών, για όλες τις άλλες δουλειές θα χρησιμοποιώ το Ipad. Προσωπική γνώμη πάντα μην με φάτε!!
  24. Μιας και σκέφτομαι να πάρω το κινητό ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους πια έκδοση της Gcam χρησιμοποιείτε και αν έχετε προβλήματα. Το ρωτάω γιατί δεν βλέπω να ασχολείται πολύς κόσμος με την Gcam σε αυτό το κινητό και με ανησυχεί αυτό καθώς χωρίς καλό port της Gcam θα κοιτάξω κάπου αλλού. έχω βρει την παρακάτω που φαίνεται ότι λειτουργεί. https://drive.google.com/file/d/1rExTqqQS-oKT9wux5mJI2QcEAMbC2sT-/view
  25. Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα ή σε άλλους τομείς ανάμεσα στην έκδοση του note 7 32gb/3gb ram και στην 64gb/4gb ram. Η διαφορά στα χρήματα είναι σημαντική (για το κόστος της συσκευής) και για απλή χρίση δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά. Ευχαριστούμε Antretng για την βοήθεια όσον αφορά την κάμερα!!!
×
×
  • Create New...