Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήπως είναι συμβατοί 100% μόνο με τις συσκευές της Nokia??

Προϊστάμενος τεχνικός μου έλεγε οτι ο εξοπλισμός της nokia είναι σίγουρα ενα σκαλί παραπάνω απο τους άλλους (ericsson...... )που χρησιμοποιεί η κοσμοτέ

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φίλε mixtri, δεν ξέρω αν φταίει το κινητό σου, πάντως γενικά έχω παρατηρήσει ότι με νεώτερες συσκευές το 3G δουλεύει πολύ καλύτερα.

Π.χ. με Motorola V980 και SE V800 ακόμα σε γνωστούς μου κάνει προβλήματα ενώ με το Nokia N70 που έχω αυτή τη στιγμή δεν μου εμφανίζει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Να σημειώσω και κάτι άσχετο, στη διάρκεια της Eurovision είχα δουλέψει εκεί και η ΕΡΤ μας είχε δώσει κινητά cosmote και οφείλω να ομολογήσω ότι το σήμα της cosmote (2G) ήταν άθλιο σε σύγκριση με αυτό της vodafone!!! Ακόμα και οι ξένοι από τις αποστολές με ρωτούσαν "γιατί έχουμε τόσο χάλια δίκτυα στην Ελλάδα" (όλοι τους πιάνανε cosmote) και μόλις τους έλεγα να το γυρίσουν σε vodafone ερχόταν την άλλη μέρα και μου λέγανε "ότι έχουν τέλειο σήμα και ποιότητα φωνής"... Δεν μπορώ να το καταλάβω... ίσως να φταίει το codec...

Moυ κάνει τρομερή εντύπωση που αν και χορηγός η κοσμοτέ δεν στάθηκε όπως αναφέρεις στο ύψος των περιστάσεων.Καλά δεν είχαν ετοιμαστεί αυτοί και το δικτυό τους για μια τέτοια εκδήλωση?

Προϊστάμενος τεχνικός μου έλεγε οτι ο εξοπλισμός της nokia είναι σίγουρα ενα σκαλί παραπάνω απο τους άλλους (ericsson...... )που χρησιμοποιεί η κοσμοτέ

εγώ γιατί παρατηρώ ΕΝΤΕΛΩΣ το αντίθετο;;:( ίσως να φταίει το κινητό μου,τι να πω(το οποίο χρησιμοποιεί chip και λογισμικό που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε πολλά κινητά) Κωσταντίνε,πέρνα από Καρδίτσα,δοκίμασε το 3g(NOKIA bts)και μετά πήγαινε Τρίκαλα(ericsson)και πες μου αντικειμενικά ποιο λειτουργεί καλύτερα.Εγώ αντικειμενικά βάζω τα Τρίκαλα και το Βόλο:O που έχει τον παλιό εξοπλισμό:blink: και σε σηματοδοσία και σε απόδοση!!! Το τεχνικός που σου το είπε θα είχε τους λόγους του*... who knows,ο χρόνος θα δείξει! μπορεί η ΝΟΚΙΑ να είναι ένα βήμα μπροστά σε εξοπλισμό,δε το αποκλείω και δε ξέρω συνάμα,αλλά η cosmote έχει ελέγξει τη συμβατότητα με το υπόλοιπο δίκτυο του ΝΕΟΥ δικτύου που πάει να κολλήσει; Γιατί μη ξεχνάμε ότι οι ΝΟΚΙΑ σταθμοί είναι προορισμένοι κυρίως για outdoor χρήση επομένως το hardhandover πρέπει να γίνεται ΚΑΤΑ το δύναμιν ομαλά...

PS:τα Φάρσαλα καλύπτονται πλέον με UMTS cosmote κατά ένα μέρος.Δε το δοκίμασα αλλά λογικά πρέπει να δουλεύει!

*επειδή σε κάποια θέματα παίρνω ανάποδες με αυτά που βλέπω "περί απόδοσης" και "υπευθύνων" θα ήθελα να ρωτήσεις τον εν λόγω άνθρωπο γιατί η cosmote επέλεξε να αναπτύξει το μισό δίκτυο με εξοπλισμό 3ης γενιάς ericsson και ξαφνικά σήμερα λέει ότι ο ΝΟΚΙΑ είναι ένα βήμα μπροστά ή μάλλον πιο εύκολος στο στήσιμο και στο σχεδιασμό...ή πιο οικονομικό.

Σαν να βλέπω μπροστά μου το δελτίο τύπου της Cosmote το 2003 όταν επέλεξε Ericsson που πολλοί υποστήριζαν ότι είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος εξοπλισμός,αποδοτικός κ.τ.λ. και τώρα είναι πίσω... Απλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:τότε η Ericsson είχε κάνει καλύτερη προσφορά από τη ΝΟΚΙΑ στην cosmote και πάρθηκε η απόφαση.Σήμερα η ΝΟΚΙΑ βγάζει μια καλύτερη προσφορά και η cosmote την επιλέγει.Τα κριτήρια θέλω να πω δηλαδή ότι είναι ΚΑΘΑΡΑ οικονομικά και στο κάτω κάτω ποιος νοιάστηκε για την απόδοση τότε(που ήταν και οι Ολυμπιακοί αγώνες στη μέση) και θα νοιαστεί και τώρα...στην Ελλάδα είμαστε! ή η cosmote έκανε πια τόσο πυκνό δίκτυο με ericsson εξοπλισμό και κατάλαβε αν έχει απόδοση ή όχι...

Τώρα γιατί η telestet πήρε ΝΟΚΙΑ είναι άλλη ιστορία,είχε σχεδιάσει σχεδόν σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δίκτυο 3ης γενιάς με την Ericsson και έρχεται η ΤΙΜ IT και "παίζει" με προσφορές της ΝΟΚΙΑ και όλα τα προηγούμενα σχέδια πέφτουν στο κενό.Αυτά τα λέω για να μην κάνουμε vs εξοπλισμών μιας και δεν είμαστε οι κατάλληλοι αλλά όχι ότι η απόδοσή τους είναι κριτήριο για της Ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας,να είμαστε αντικειμενικοί!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Η ΤΙΜ πρόσφατα κατήργησε τις USIM και προσφέρει υπηρεσίες 3G μέσω απλής SIM, dual SIM και twin SIM. Για πιο λόγο προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση; Και κυρίως θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες;

Γιατί έχω κινητό τρίτης γενιάς αλλα χρησιμοποιώ κάρτα 2 in 1 και μέχρι στιγμής η Cosmote λέει πως δεν υπάρχουν dual USIM.

Επομένως μια αντίστοιχη κίνηση με την ΤΙΜ θα έλυνε το πρόβλημα.

Αλλα αυτό που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι αν με αυτή την κίνηση αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών τρίτης γενιας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Η ΤΙΜ πρόσφατα κατήργησε τις USIM και προσφέρει υπηρεσίες 3G μέσω απλής SIM, dual SIM και twin SIM. Για πιο λόγο προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση; Και κυρίως θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες;

Γιατί έχω κινητό τρίτης γενιάς αλλα χρησιμοποιώ κάρτα 2 in 1 και μέχρι στιγμής η Cosmote λέει πως δεν υπάρχουν dual USIM.

Επομένως μια αντίστοιχη κίνηση με την ΤΙΜ θα έλυνε το πρόβλημα.

Αλλα αυτό που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι αν με αυτή την κίνηση αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών τρίτης γενιας.

Κανονικά οι υπηρεσίες 3G με απλή SIM λειτουργούν xωρίς πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά στη Vodafone που όπως ήδη φαντάζομαι γνωρίζεις από την αρχή που ξεκίνησε να παρέχει 3G (τόσο σε καρτοκινητά τόσο σε συμβόλαια) οι υπηρεσίες λειτουργούσαν και με απλή SIM (ένας από τους λόγους που φια μένα είναι η πιο πετυχημένη σε αυτό το τομέα, η απλουστευμένη και προσιτή διαδικασία χωρίς επισκέψεις σε καταστήματα για αλλαγή κάρτας) είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα με dropped calls σε 3G network και 'κολλήματα' με παλιές 3G συσκευές τα οποία λύνονταν με τις USIMs. Για αυτό και δεν τις κατήργησε και όποιος θέλει USIM μπορεί να κάνει σε Vf shop αντικατάσταση. Πολύ καλό το ότι πλέον και στη ΤΙΜ λειτουργεί το 3G με απλή κάρτα αλλά δεν έπρεπε να καταργήσουν τις USIM. Όσο για τη Cosmote που το 3G λειτουργεί μόνο με USIM δεν έχει ανακοινωθεί κάτι...

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ότι χωρίς USIM θα έχεις πρόβλημα. Και πιστεύω πως η κατάσταση πλέον και σε επίπεδο συσκευών και σε επίπεδο δικτύων έχει βελτιωθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να σε βεβαιώσει και για το αντίθετο. Ξέρω συνδρομητές Vodafone που με απλή SIM δεν αντιμετόπισαν πρόβλημα, ξέρω όμως και κάποιους (σίγουρα λιγότερους) που είχαν πρόβληματα που τους λύθηκαν με αντικατάσταση κάρτας...;)

Επειτέλους 3G στην Κω!!!Μόνο από την cosmote.(δοκιμασμένο μόνο μέσα στην πόλη)

Παιδιά μια πολύ βασική ερώτηση.

Αν αλάξω την απλή κάρτα SIM σε USIM θα παίζει η USIM σε απλά 2G κινητά;

Είναι σημαντικό... Π.χ. χαλάει το 3G κινητό, θα πρέπει να μπορώ να την βάλω σε μια απλή συσκευή.

Γίνεται αυτό;

Moυ κάνει τρομερή εντύπωση που αν και χορηγός η κοσμοτέ δεν στάθηκε όπως αναφέρεις στο ύψος των περιστάσεων.Καλά δεν είχαν ετοιμαστεί αυτοί και το δικτυό τους για μια τέτοια εκδήλωση?

Δεν μιλάω μόνο για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, όπου πράγματι στο υπόγειο (όπου ήταν το backstage, τα καμαρίνια και γενικά όλες οι υπηρεσίες της διοργάνωσης) έπιανε μόνο η Cosmote, ενώ η vodafone είχε σήμα μόνο στους διαδρόμους και στα αίθρια (και στο κέντρο τύπου-αίθουσα ξιφασκίας).

Το θέμα είναι ότι οι αποστολές, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κυκλοφορούσαν μέσα στην Αθήνα και εκεί είναι που μου κάνανε τα περισσότερα παράπονα... Και κυρίως τα παράπονα για την cosmote δεν ήταν ότι δεν είχαν σήμα αλλά ότι η φωνή ακουγόταν πολύ παραμορφωμένη και με συχνές διακοπές ή τριξίματα... Σημειώνω ότι όταν το γύριζαν σε vodafone μου είπαν ότι "η ποιότητα της συνομιλίας βελτιώνεται αισθητά!"... Μεταφέρω ακριβώς ό,τι μου είπαν και συμπληρώνω κι εγώ ότι από το κινητό cosmote που είχα για τη δουλειά, η συνομιλίας ακουγόταν σαν να προέρχεται από τον πάτο πηγαδιού και πολλές φορές έκανε διακοπές και κριτς-κρατς, ενώ την ίδια στιγμή με τη δική μου σύνδεση (vodafone) μιλούσα με πολύ καθαρό ήχο...

Ίσως στη δική μου περίπτωση έφταιγε και η συσκευή (πρωτότυπο Samsung S341i ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που είχε ξεμείνει κατά πάσα πιθανότητα στην cosmote από τους Ολυμπιακούς). Αλλά στους φινλανδούς τι έφταιγε;;; (όλοι είχαν SE P900-910 ή Nokia Communicator, όσοι παραπονέθηκαν τουλάχιστον)...

Σόρυ για το οφ-τόπικ...

Δεν μιλάω μόνο για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, όπου πράγματι στο υπόγειο (όπου ήταν το backstage, τα καμαρίνια και γενικά όλες οι υπηρεσίες της διοργάνωσης) έπιανε μόνο η Cosmote, ενώ η vodafone είχε σήμα μόνο στους διαδρόμους και στα αίθρια (και στο κέντρο τύπου-αίθουσα ξιφασκίας).

Το θέμα είναι ότι οι αποστολές, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κυκλοφορούσαν μέσα στην Αθήνα και εκεί είναι που μου κάνανε τα περισσότερα παράπονα... Και κυρίως τα παράπονα για την cosmote δεν ήταν ότι δεν είχαν σήμα αλλά ότι η φωνή ακουγόταν πολύ παραμορφωμένη και με συχνές διακοπές ή τριξίματα... Σημειώνω ότι όταν το γύριζαν σε vodafone μου είπαν ότι "η ποιότητα της συνομιλίας βελτιώνεται αισθητά!"... Μεταφέρω ακριβώς ό,τι μου είπαν και συμπληρώνω κι εγώ ότι από το κινητό cosmote που είχα για τη δουλειά, η συνομιλίας ακουγόταν σαν να προέρχεται από τον πάτο πηγαδιού και πολλές φορές έκανε διακοπές και κριτς-κρατς, ενώ την ίδια στιγμή με τη δική μου σύνδεση (vodafone) μιλούσα με πολύ καθαρό ήχο...

Ίσως στη δική μου περίπτωση έφταιγε και η συσκευή (πρωτότυπο Samsung S341i ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που είχε ξεμείνει κατά πάσα πιθανότητα στην cosmote από τους Ολυμπιακούς). Αλλά στους φινλανδούς τι έφταιγε;;; (όλοι είχαν SE P900-910 ή Nokia Communicator, όσοι παραπονέθηκαν τουλάχιστον)...

Σόρυ για το οφ-τόπικ...

Άρα μιλάμε για ποιότητα στην ομιλία και οχι για την κάλυψη.Εχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum η αναγκαιότητα (σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα δίκτυα) η κοσμοτε να δώσει στους συνδρομητές της EFR, να δούμε αν θα το δούμε στο μέλλονκαι πότε, γιατί κάτι άκουσα πως μάλλον θα μεταβούν σε κωδικοποίηση φωνής AMR ακόμη και στα 2g.

Βλέπεις είναι και οι Φιλανδοί που είναι απαιτητικοί,συνηθισμένοι φένεται απο τα δικά τους αψεγάδιαστα δίκτυα!!!

Άρα μιλάμε για ποιότητα στην ομιλία και οχι για την κάλυψη.Εχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum η αναγκαιότητα (σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα δίκτυα) η κοσμοτε να δώσει στους συνδρομητές της EFR, να δούμε αν θα το δούμε στο μέλλονκαι πότε, γιατί κάτι άκουσα πως μάλλον θα μεταβούν σε κωδικοποίηση φωνής AMR ακόμη και στα 2g.

Βλέπεις είναι και οι Φιλανδοί που είναι απαιτητικοί,συνηθισμένοι φένεται απο τα δικά τους αψεγάδιαστα δίκτυα!!!

έπρεπε να τους πει ότι η cosmote χρησιμοποιεί ΝΟΚΙΑ εξοπλισμό στο GSM να δούμε την αντίδραση των Φιλανδών!:p Αυτό μιας και είχαμε μια συζήτηση περί εξοπλισμών:D

Δεν είναι αναγκαιότητα σε σχέση με τα άλλα δίκτυα απλά είναι must lefkaditi να μπει EFR και γιατί όχι AMR!:) ότι να'ναι αρκεί να βελτιωθεί η ποιότητα συνομιλίας μας! Δες στο 3g.τέλειος δεν είναι ο ήχος; Γιατί να μην είναι έτσι και στο gsm αφού οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για φωνητικές κλήσεις:O Και γιατί να επιβαρύνεται το 3g στο κάτω κάτω με φωνητικές κλήσεις,άλλος είναι ο σκοπός του! άσχετα με την χωρητικότητα βέβαια που προσφέρει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ γιατί δεν βλέπω καμιά σημαντική διαφορά απο GSM σε 3G; Πώς μπορώ να δω στο Ν70 περί EFR κτλ; Αν είναι ενεργοποιημένο και τί άλλο είναι ενεργοποιημένο.. HR EFR FR...

P.S: Το SAT τί είναι;

Samsung S21 Ultra

Κανονικά οι υπηρεσίες 3G με απλή SIM λειτουργούν xωρίς πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά στη Vodafone που όπως ήδη φαντάζομαι γνωρίζεις από την αρχή που ξεκίνησε να παρέχει 3G (τόσο σε καρτοκινητά τόσο σε συμβόλαια) οι υπηρεσίες λειτουργούσαν και με απλή SIM (ένας από τους λόγους που φια μένα είναι η πιο πετυχημένη σε αυτό το τομέα, η απλουστευμένη και προσιτή διαδικασία χωρίς επισκέψεις σε καταστήματα για αλλαγή κάρτας) είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα με dropped calls σε 3G network και 'κολλήματα' με παλιές 3G συσκευές τα οποία λύνονταν με τις USIMs. Για αυτό και δεν τις κατήργησε και όποιος θέλει USIM μπορεί να κάνει σε Vf shop αντικατάσταση. Πολύ καλό το ότι πλέον και στη ΤΙΜ λειτουργεί το 3G με απλή κάρτα αλλά δεν έπρεπε να καταργήσουν τις USIM. Όσο για τη Cosmote που το 3G λειτουργεί μόνο με USIM δεν έχει ανακοινωθεί κάτι...

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ότι χωρίς USIM θα έχεις πρόβλημα. Και πιστεύω πως η κατάσταση πλέον και σε επίπεδο συσκευών και σε επίπεδο δικτύων έχει βελτιωθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να σε βεβαιώσει και για το αντίθετο. Ξέρω συνδρομητές Vodafone που με απλή SIM δεν αντιμετόπισαν πρόβλημα, ξέρω όμως και κάποιους (σίγουρα λιγότερους) που είχαν πρόβληματα που τους λύθηκαν με αντικατάσταση κάρτας...;)

Από όσο γνωρίζω στην Κατερίνη που μένω υπάρχει ένας μόνο σταθμός βάσης (που εξυπηρετεί τους 60000 κατοίκους της πόλης), οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν το 3G λειτπυργεί με την απλή SIM που έχω. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι μερικές φορές όταν το ανοίγω ή κάνω αναζήτηση δικτύου βρίσκει στιγμιαία 3G. Επίσης όσες φορές και αν ρώτησα στην Cosmote πήρα την ίδια απάντηση: 3G υπηρεσίες μόνο με USIM και dual USIM δεν υπάρχουν.

Και όχι τίποτα άλλο αλλά αφού τελικά μπορούν να παρέχουν 3G με απλή SIM γιατί να πάω και να δώσω άλλα 15 ευρώ για να ξανααλλάξω κάρτα; (Έχω dual sim)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από όσο γνωρίζω στην Κατερίνη που μένω υπάρχει ένας μόνο σταθμός βάσης (που εξυπηρετεί τους 60000 κατοίκους της πόλης)

Μονο ενας ?? :!: Τα αλλα δυο δικτυα ποσους εχουν αληθεια?Ισως μας βοηθησει ο αγαπητος mixtri που ενδεχομενως να ξερει ! :)

Μονο ενας ?? :!: Τα αλλα δυο δικτυα ποσους εχουν αληθεια?Ισως μας βοηθησει ο αγαπητος mixtri που ενδεχομενως να ξερει ! :)

Κώστα δε ξέρω:p Στο Βόλο για 150χιλ κατοίκους 5 σταθμούς έχει η cosmote,3 η ΤΙΜ,2 η vodafone.To ποιος πιάνει πιο καλά θα το πούμε μετά το καλοκαίρι,τουλάχιστον στο Βόλο,που θα μπουν πολλοί πολλοί σταθμοί 3ης γενιάς:) Προς Γορίτσα λογικά έχεις σήμα και από τις τρεις Summer.Σήμερα ήμουν στο στάδιο του Ολυμπιακού Βόλου και έπιαναν και οι τρεις.η vodafone λίγο πιο χαμηλά.η cosmote έχει πάνω στον ΟΤΕ στην Τσι μπούκη(έτσι λέγεται η περιοχή.τι να κάνω...) ενώ η ΤΙΜ χτυπάει από Σωρό.η vodafone χτυπάει από ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ και απορώ πως έχει εκεί σήμα:blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η Καρδίτσα πόσους έχει? Φίλε mixtri, μίας και ο φίλος μας ποιο πάνω έιπε για την Κατερίνη που είναι ίδια πληθυσμιακά με την Καρδίτσα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλαμάτα είδα στην αναζήτηση σήμερα Κοσμοτε 3G τόσο σε κέντρο όσο και σε παραλία. ΤΙΜ ομοίως. Βονταφον στην παραλια δεν ειχε παντως.. λολ

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Η Καρδίτσα πόσους έχει? Φίλε mixtri, μίας και ο φίλος μας ποιο πάνω έιπε για την Κατερίνη που είναι ίδια πληθυσμιακά με την Καρδίτσα.

2 τουλάχιστον είδα από Cosmote.Αλλά πρέπει να έχει 3,δεν είδα αν έχει 3g σε αυτόν που είναι δίπλα στην Τρικάλων.Λογικά έχει σε αυτόν...Θα σας πω την επόμενη φορά που θα πάω...

πληροφοριακά η ΤΙΜ έχει μία στο κέντρο 3g,η vodafone μία στο κέντρο και κάπου στα ορεινά(κοντά στο χωριό του Πλαστήρα αν υπολογίζω καλά ή στον Τύμπανο,δεν έχω καταλάβει που ακριβώς)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και το πιο ωραίο από όλα είναι το εξής:

Τηλεφώνησα χτες στην Cosmote, για άσχετο λόγο, και είπα να ρωτήσω πάλι για το δίκτυο 3ης γενιάς. Η απάντηση της τηλεφωνήτριας ήταν: Στην Κατερίνη δεν υπάρχει δίκτυο 3ης γενιάς, γενικά, μόνο στις Ολυμπιακές πόλεις υπάρχει!

Τι να πω άλλο, τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος σε 3g κινητό. Πρίν λίγες μέρες έκανα σύνδεση το καρτοκινητό μου και άλλαξα την κάρτα μου σε 3g. Όταν την έβαλα στο κινητό, παρατήρησα ότι οι ρυθμίσεις για mms, gprs υπήρχαν. Δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά είναι λογικό αυτό;;; Για 3g τι ρυθμίσεις έπρεπε να έχει;
Τhe end of an era...

Προς Γορίτσα λογικά έχεις σήμα και από τις τρεις Summer.

Ναι Μιχαλη,και οι τρεις εχουν πολυ καλο δικτυο στη Γοριτσα.Μενω ψηλα,50 μετρα απο τον Περιφεριακο και ''βλεπω'' και Σωρο και Πηλιο και ισως γι'αυτο και οι 3 να αποδιδουν τοσο καλα..Τhanks για την απαντηση για την Κατερινη! :)

2 τουλάχιστον είδα από Cosmote.Αλλά πρέπει να έχει 3,δεν είδα αν έχει 3g σε αυτόν που είναι δίπλα στην Τρικάλων.Λογικά έχει σε αυτόν...Θα σας πω την επόμενη φορά που θα πάω...

πληροφοριακά η ΤΙΜ έχει μία στο κέντρο 3g,η vodafone μία στο κέντρο και κάπου στα ορεινά(κοντά στο χωριό του Πλαστήρα αν υπολογίζω καλά ή στον Τύμπανο,δεν έχω καταλάβει που ακριβώς)

Στον Τύμπανο?Δεν νομίζω τόσο ψηλά και μακριά απο τα αστικά κέντρα...

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος σε 3g κινητό. Πρίν λίγες μέρες έκανα σύνδεση το καρτοκινητό μου και άλλαξα την κάρτα μου σε 3g. Όταν την έβαλα στο κινητό, παρατήρησα ότι οι ρυθμίσεις για mms, gprs υπήρχαν. Δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά είναι λογικό αυτό;;; Για 3g τι ρυθμίσεις έπρεπε να έχει;

Προφανώς οι ρυθμίσεις ήταν ήδη στη συσκευή, δεν έχουν σχέση με την κάρτα. Οι ρυθμίσεις mms και gprs θσχύουν και για 3G,δεν είναι διαφορετικές.