Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens ME45


TN97
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2002... σχεδόν δέκα χρόνια πριν.

 

Ο γράφων είναι ένας ιδιαίτερα ενθουσιασμένος fan της κινητής τηλεφωνίας και ήδη μετράει περίπου 4 χρόνια στο... κουρμπέτι, έχοντας αποκτήσει το 1998 το πρώτο του τηλέφωνο, το Ericsson S868, και έχοντας ήδη συμβιώσει από το 2000 με το Siemens C35i.

 

Παντού γύρω του βλέπει Nokia 3210 και 3310 και, ταυτόχρονα, αρκετά Ericsson της εποχής καθώς και κάποια Panasonic, Alcatel και Phillips για να... σπάνε την μονοτονία της παντοκρατορίας των φινλανδικών κινητών.

 

«Άπιστοι...» μονολογεί κάθε φορά που πάει για καφέ και βλέπει 3210 στα τραπέζια, ενώ έχει βαρεθεί να βλέπει τους άλλους να παίζουν «Φιδάκι» και να ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο που έκαναν όποτε λάμβαναν κάποιο SMS.

 

Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, ο γράφων ώρες-ώρες έπιανε τον εαυτό του να... μπαίνει στον πειρασμό να αποκτήσει και αυτός ένα Nokia ώστε να μπορεί να γράφει SMS σαν... άνθρωπος (όποιος έχει ζήσει για καιρό με κάποιο Siemens της εποχής, θα θυμάται για παράδειγμα ότι όλοι οι ελληνικοί χαρακτήρες που δεν ταυτίζονταν με το λατινικό αλφάβητο ήταν στο πλήκτρο «#» - πονεμένη ιστορία!), να έχει και αυτός fancy ringtones, να μην έχει το κινητό του εξωτερική κεραία, να μην νιώθει στην τελική τόση... μοναξιά!

 

ΟΜΩΣ, σαν γνήσιος... πιστός, σύντομα ερχόταν στα... συγκαλά του και ξαναθυμόταν γιατί ήταν υπερήφανος χρήστης ενός τέτοιου κινητού. Βλέπετε, την εποχή εκείνη τα κινητά της γερμανικής εταιρείας ήταν απλά... «something else»: Απίστευτη απόδοση του πομποδέκτη για τα τότε δεδομένα (εκεί που τα 3210 και τα 3310 δεν έπιαναν, το C35i έβγαζε κλήση άνετα), ποιοτικές κατασκευές (τα πλαστικά δεν έτριζαν με το παραμικρό), η διάταξη του μενού απέπνεε έναν «επαγγελματισμό», μια «σοβαρότητα» και, γενικά, όλο το κινητό σου έδινε ένα πολύ ιδιαίτερο «feeling». Απλά ξεχώριζες!

 

Κάποια στιγμή λοιπόν, την Άνοιξη του 2002, ήρθε η ώρα της επιδότησης οπότε άρχισα να ψάχνω ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εποχής.

 

Το μάτι μου έπεσε ΑΜΕΣΩΣ μόνο σε ΕΝΑ κινητό: Το Siemens ME45!

 

Βλέποντάς το για πρώτη φορά με κατάμαυρα πλαστικά στην φωτογραφία με την πορτοκαλί οθόνη του αναμμένη και διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είχα αποφασίσει μέσα σε 0,03452 δευτερόλεπτα ότι αυτό θα ήταν το επόμενο τηλέφωνό μου.

 

Έτσι, την επόμενη μέρα και με τις λέξεις «Dust, shock and water resistant» να... κουδουνίζουν στο μυαλό μου, μπήκα στο κατάστημα του πάροχού μου και ακολούθησε η εξής συνομιλία με τον υπάλληλο:

 

TN97: «Γεια σας, έχω έρθει για την επιδότηση...»

 

Υπάλληλος: «Ναι, φυσικά, θέλετε να δείτε ποια μοντέλα αντιστοιχούν στο ποσό της επιδότησής σας;»

 

TN97: «Όχι, θέλω να μου πείτε αν έχετε το Siemens ME45... μόνο αυτό θέλω.»

 

Υπάλληλος (με φανερή επιδοκιμασία): «Το ξέρετε ότι είναι ένα από τα καλύτερα, έτσι; Είναι ανθεκτικό, ειδική κατασκευή, αλλά παρόλαυτά δεν το ζητάνε πολλοί!»

 

ΤΝ97: «Το φαντάζομαι...»

 

Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε η συμβίωσή μου με το πρώτο μου tough phone.

 

Μετέπειτα στο unwired.gr αλλά και εδώ στο myphone.gr, έγραφα τα εξής:

 

«Συνηθίζουμε να βλέπουμε, και όχι άδικα, τα κινητά τηλέφωνα ως εύθραυστες συσκευές που αξίζουν ιδιαίτερη μεταχείριση από εμάς, ώστε να συνεχίσουν να μας διευκολύνουν στις ανάγκες μας. Ωστόσο, υπάρχει και μια ειδική κατηγορία κινητών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί ακριβώς έτσι ώστε να... αντέχουν στην "σκληρή" μεταχείριση. Κινητά όπως τα Ericsson R250 Pro, Nokia 6250 κ.α. είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν τα... βασανιστήρια των κατόχων τους!», στο σχετικό preview που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Αν και ποτέ δεν πέρασα το ΜΕ45 μου επίτηδες από... βασανιστήρια για να δοκιμάσω πόσο ανθεκτικό ήταν, εν τούτοις μέσα στα 3 χρόνια που το χρησιμοποίησα αποδείχτηκε όντως «σκυλί». Και μέσα σε βροχή το χρησιμοποίησα, και μερικές τούμπες έφαγε και μάλιστα κάποιες από αυτές αρκετά... επίπονες και, παρόλαυτά δεν έπαθε ποτέ το παραμικρό. Τα πλαστικά ποτέ δεν διαλύθηκαν, το καπάκι της μπαταρίας δεν χρειάστηκε ποτέ να το... μαζέψω από κάπου μιας και έσφιγγε με βίδα, και η τσιμούχα κάτω από αυτό δεν επέτρεψε να μπει ποτέ νερό μέσα.

 

Ακολουθώντας την παράδοση των Siemens, ο πομποδέκτης του ΜΕ45 ήταν απλά άψογος, η μπαταρία του κρατούσε αρκετά (840 mAh), η δε σύνταξη SMS για κάποιον που ερχόταν από το C35i ήταν απλά... ανακούφιση.

 

Η ενσωματωμένη θύρα υπερύθρων του κινητού επέτρεπε ασύρματη ανταλλαγή δεδομένων (μεγαλεία!) και ο διαθέσιμος χώρος στην μνήμη του κινητού για επαφές έφτανε τον εντυπωσιακό αριθμό των... 500.

 

Το πιο ωραίο απ'όλα, ήταν τα 348... ολόκληρα kb που είχε ο χρήστης στην διάθεσή του για να βάζει εικόνες, ήχους κλήσης κτλ, ενώ το GPRS (class 8 παρακαλώ!) έδινε έναν άλλο... αέρα στην πλοήγηση στο Internet.

 

Πάνω απ'όλα όμως, το Siemens ME45 στάθηκε η αφορμή για να αρχίσω να ψάχνω διάφορα πραγματάκια στο Internet έως ότου τελικά ένα αποτέλεσμα στο Google με έβγαλε στο τότε unwired.gr, τον πρόγονο του site στο οποίο βρισκόμαστε.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RFTz1xpi6T4]SIEMENS ME45 - YouTube[/ame]

 

The rest is history... Συμμετέχοντας στην από τότε μεγαλύτερη on-line κοινότητα για τους φίλους της κινητής τηλεφωνίας, έμαθα πολλά πράγματα και ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου. Γνώρισα πολλά παιδιά από κοντά και με αρκετά από αυτά δημιούργησα φιλίες που αντέχουν ακόμα και σήμερα. Βλέπετε, αρκετά άτομα που είμαστε ακόμα στην Ομάδα Διαχείρισης αλλά και ακόμα περισσότερα που για διάφορους λόγους δεν είναι πλέον μαζί μας, γνωριζόμαστε από τότε και αν ένας λόγος συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να γίνει το myphone.gr αυτό που είναι σήμερα, είναι ότι όλοι μας αγαπούσαμε αυτό που κάναμε και το μεράκι αποτέλεσε - και εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα - την κινητήριο δύναμη που μας παρακινεί.

 

Κλείνοντας αυτή την... νοσταλγική αναδρομή, εύχομαι κάποια στιγμή ο χώρος της κινητής τηλεφωνίας να ξεφύγει από τον σημερινό τρόπο σκέψης και τα κινητά να αρχίσουν να αποκτούν και πάλι χαρακτήρα και προσωπικότητα.

 

Το λέω αυτό, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι ένας βασικός λόγος που πολλοί από εμάς αναπολούμε τις εποχές εκείνες, είναι ότι κάθε κινητό ήταν ξεχωριστό και κάθε φορά που βλέπαμε κάτι καινούργιο ήταν όντως... καινούργιο. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο τυποποιημένα όσο είναι σήμερα, υπήρχε μια «μαγεία» η οποία σήμερα έχει χαθεί.

 

Ποτέ δεν ξέρεις όμως...

 

Υ.Γ. Ο γράφων έχει την τύχη να έχει στην κατοχή του όχι απλά ένα Siemens ME45, αλλά ένα... ME45i, στα πρότυπα του S45i. Για αυτό, υπεύθυνος είναι ο R.I.P.[/member] (τότε Moderator του Siemens forum) ο οποίος είχε... φροντίσει να επιληφθεί του θέματος. Ξέρει αυτός...

Edited by TN97
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πω πω, βίοι παράλληλοι!

Και εμένα το πρώτο μου κινητό ήταν το C35, αλλά σε δύο μήνες το έδωσα, δεν με κάλυπτε πλέον, για να αποκτήσω το ΜΕ45. Και για εμένα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν ήταν το πιο ικανό τηλέφωνο της εποχής του, αλλά είχε ικανοποιητικές δυνατότητες και-κυρίως-τον σχεδιασμό και την αύρα ενός toughphone.

Από τα πολύ αγαπημένα μου κινητά.

Link to comment
Share on other sites

το έχω και λειτουργεί ακόμα.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Link to comment
Share on other sites

Καλα, και το λετε αυτο νοσταλγικο??? ελεος!!! :p

ΤΝ97, το ME45 μου ειναι αψογο, οχι μετα απο 3χρονια χρησης, αλλα 9 χρονια χρησης!!

Καθε καλοκαιρι με συντροφευει στις παραλιες. ΑΚΟΜΑ:):)

Απιστευτη συσκευη, αθανατη, με ολη τη σημασια τη λεξης....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο μου κινητό το οποίο φυσικά λειτουργεί ακόμη. Δυστυχώς από τότε και μετά η Siemens δεν έβγαλε κάτι αντίστοιχο. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να βρω κάποιο άλλο κινητό που να με ενθουσιάσει όπως αυτό. :up:
Link to comment
Share on other sites

Καλο τηλ αλλα πολύ άσχημο ακόμη και για αυτή την εποχή!εγω θυμάμαι ειχα πάρει το sl45 αν το γράφω σωστά το οποίο ήταν απίστευτο και πολυ όμορφο
Link to comment
Share on other sites

Καλο τηλ αλλα πολύ άσχημο ακόμη και για αυτή την εποχή!εγω θυμάμαι ειχα πάρει το sl45 αν το γράφω σωστά το οποίο ήταν απίστευτο και πολυ όμορφο

 

Το κινητό άνηκε στην κατηγορία των "ανθεκτικών" κινητών, εξ' ου και το "ασχημο" όπως το χαρακτηρίζεις σχήμα. Πραγματικά από τις καλές συσκευές της εποχής...

[sIGPIC][/sIGPIC]

_______________________________________

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Link to comment
Share on other sites

είχα το αδελφάκι του το "φλωρικο" (γραφειου) s35i.. (τοτε ήμουν businesssman) ιδιο μενού, μπαταρία, ιδια όλα.. Μου αρεζε ιδιαίτερα η παραμετροποίηση όλων των πλήκτρων 2,3,4..0 να κάνουν μια εντολή (πχ παρατεταμένη πίεση του 4 να σε πάει στο νεο SMS)

 

Απλά ΘΡΥΛΟΣ!!!

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

αυτό με το s45 ήταν αγαπημένα της εποχής....

 

παρόλα αυτά με ενοχλουσε το γεγονός πως σε 3-4 λεπτά ομιλίας άρχιζε να με πονάει το κεφάλι και να ζεσταίνεται το αυτί... έτσι το άφησα στην άκρη για κάτι περισσότερο φιλικό στο αυτί μου

Ας επιχειρήσουμε...
Link to comment
Share on other sites

Από Siemens δεν είχα σειρά 45 (το c35i το είχε ο κολλητός μου,εγώ είχα το 3310) καθόλου και τη ζήλευα απίστευτα.

Τα Siemens ήταν τα κινητά με τον καλύτερο πομποδέκτη, παρέα όμως με τα Ericsson και τα ΝΟΚΙΑ. Και κυρίως φημίζονταν για την ακουστική τους, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από άψογη. Με τη Siemens ήρθα σε επαφή μέσω του Μ55 και του CX65. Και η επαφή μου ήταν καθοριστική για να αγαπήσω αυτή την εταιρεία.

Το netmonitor που ενεργοποιούνταν αποθηκεύοντας στην τελευταία θέση της SIM το IMSI το θυμάται κανείς; :p

 

TN97, λες πολλές αλήθειες, ΠΟΛΛΕΣ. Δε βρήκα σημείο μέσα στο κείμενό σου που να μη συμφωνώ.

Και δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για την ακόλουθη παράγραφο:

Κλείνοντας αυτή την... νοσταλγική αναδρομή, εύχομαι κάποια στιγμή ο χώρος της κινητής τηλεφωνίας να ξεφύγει από τον σημερινό τρόπο σκέψης και τα κινητά να αρχίσουν να αποκτούν και πάλι χαρακτήρα και προσωπικότητα.

 

Το λέω αυτό, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι ένας βασικός λόγος που πολλοί από εμάς αναπολούμε τις εποχές εκείνες, ήταν ότι κάθε κινητό ήταν ξεχωριστό και κάθε φορά που βλέπαμε κάτι καινούργιο ήταν όντως... καινούργιο. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο τυποποιημένα όσο είναι σήμερα, υπήρχε μια «μαγεία» η οποία σήμερα έχει χαθεί.

 

Ποτέ δεν ξέρεις όμως...

 

Δυστυχώς, η μαγεία έχει χαθεί. Η τυποποίηση κατά iPhone με κονσερβοποίηση σχήματος κινητού, ένα κουμπί το πολύ και όλα το ίδιο λειτουργικό έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Γι'αυτό χαίρομαι συσκευές όπως τα Blackberry και τα ΝΟΚΙΑ που διατήρησαν μέχρι σήμερα την προσωπικότητά τους και δεν επέλεξαν την ισοπέδωση των Αμερικάνικων λειτουργικών συστημάτων με τα πολλά κενά ασφαλείας και τα πολλά,πάρα πολλά,μειονεκτήματά τους τα οποία επιμελώς αποκρύπτονται.

Η "μαγεία" χάθηκε στην κινητή τηλεφωνία. Από συζητήσεις για features,σχεδιασμό,αντοχή,σήμα,μπαταρία,ευκολία χρήσης μενού περάσαμε στη σύγκριση "επεξεργαστών","μνήμης" κτλ. Όλα τα HTC είναι ίδια, όλα τα Samsung/LG είναι ίδια, όλα τα iPhone είναι ίδια. Αλλάζουν λίγο το μέγεθος και το πάχος και βγαίνει κινητό...H μαγεία που ζήσαμε εκείνη την εποχή δύσκολα θα ξανάρθει. Η ισοπέδωση έχει επέλθει.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κινητο....ακομα δουλευει..οσο για σκληρη χρηση?απειρα πεσιματα....νερο-σκονη.μακαρι να βγαιναν ακομη και σημερα τετοια κινητα!
Link to comment
Share on other sites

Αν και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στα Siemens, αυτό ήταν ένα από τα "καλά" της εταιρίας! Ευχαριστούμε για άλλο ένα υπέροχο νοσταλγικό άρθρο...:happy:
Link to comment
Share on other sites

Τι μου θύμησες τώρα! Το είχα στο στρατό! Ακόμα το έχω αλλά τα έχει παίξει η μπαταρία και δε δουλεύει. Πάντως ήταν σκυλί.
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό κινητό. Το είχε η μητέρα μου. Παραδόξως της έβγαλε όμως σε κάποια φάση πρόβλημα με τον πομποδέκτη και δεν είχε καλό σήμα. Δεν διορθώθηκε ποτέ στο σέρβις και της έδωσα το δικό μου S45 το οποίο ήταν από τα καλύτερα κινητά που πέρασαν από τα χέρια μου. Για αυτό ισχύουν ότι ακριβώς γράφει ο TN97!

Ήταν κινητό που ξεχώριζε αλλά μπορούσαν να εκτιμήσουν λίγοι. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου τότε είχαν Nokia 3310/3410 και με κοιτούσαν παράξενα. Κι όμως δεν γινόταν καμία σύγκριση στις δυνατότητές τους.

Θυμάμαι και την πορτοκαλί οθόνη, τα εικονομηνύματα (έτσι δεν τα λέγανε) που είχα κατεβάσει...:love:

Δυστυχώς το S45 μου είχε ένα ατύχημα στα χέρια της μητέρας μου. Της έπεσε σε χορτάρια στο εξοχικό και το βρήκε ...μετά από μήνες φουλ στην υγρασία.:cry:

Το ότι το βρήκε έστω κι έτσι με χαροποίησε γιατί έστω και "νεκρό" υπάρχει στο "μουσείο" μου.

Αν το έβρισκα πάντως θα το ξανααγόραζα!:)

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την "νοσταλγική" βόλτα στο παρελθόν!

 

Εγώ πάλι ξεκίνησα με ένα Siemens M35i!

Επίσης ανθεκτικό σε σκόνη, νερό και χτυπήματα!

Δοκιμασμένο κιόλας:

 

Το είχα ξεχάσει στην τσέπη του τζίν μου και η γιαγιά είχε βάλει το τζίν στο πλυντήριο!

Μόλις κατάλαβα ότι το κινητό "πλύθηκε" (και αφού βρίζω τη γιαγιά :p) τρέχω στην απλώστρα απογοητευμένος να μαζέψω ό,τι απέμεινε.

Και τι να δω;

Είχα αναπάντητη και μήνυμα!

Το κινητό λειτουργούσε κανονικά!

:D:D:D

Siemens M35i - Nokia 3210 - Sony Ericsson T68i - Nokia 3220 - Nokia 6600 - Sony Ericsson W880i - Samsung Corby - Motorola Flipout - HTC Wildfire - Sony Ericsson Xperia Neo V - Galaxy SII - LG Nexus 4 - OnePlus One - OnePlus X - OnePlus 3 - Galaxy S7 Edge - OnePlus 5t - Galaxy S9 Plus - OnePlus 6 - Galaxy S10e - iPhone 6 - Huawei P20 Pro - Xiaomi Mi 9t - Huawei Mate 20 Pro - iPhone 7 - Galaxy S10 Lite - iPhone XS Max - Galaxy S20
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό κινητό. Το είχε η μητέρα μου. Παραδόξως της έβγαλε όμως σε κάποια φάση πρόβλημα με τον πομποδέκτη και δεν είχε καλό σήμα. Δεν διορθώθηκε ποτέ στο σέρβις και της έδωσα το δικό μου S45 το οποίο ήταν από τα καλύτερα κινητά που πέρασαν από τα χέρια μου. Για αυτό ισχύουν ότι ακριβώς γράφει ο TN97!

Ήταν κινητό που ξεχώριζε αλλά μπορούσαν να εκτιμήσουν λίγοι. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου τότε είχαν Nokia 3310/3410 και με κοιτούσαν παράξενα. Κι όμως δεν γινόταν καμία σύγκριση στις δυνατότητές τους.

Θυμάμαι και την πορτοκαλί οθόνη, τα εικονομηνύματα (έτσι δεν τα λέγανε) που είχα κατεβάσει...:love:

Δυστυχώς το S45 μου είχε ένα ατύχημα στα χέρια της μητέρας μου. Της έπεσε σε χορτάρια στο εξοχικό και το βρήκε ...μετά από μήνες φουλ στην υγρασία.:cry:

Το ότι το βρήκε έστω κι έτσι με χαροποίησε γιατί έστω και "νεκρό" υπάρχει στο "μουσείο" μου.

Αν το έβρισκα πάντως θα το ξανααγόραζα!:)

 

Την οθονη που εσβηνε αργα αργα τη θυμασαι Γιαννη??:)

Το ΜΕ 45 απο θεμα εξοπλισμου, ομοιο με το s45 , κοντραρε στα ισα τα μεγαθηρια της Νοκια την εποχη εκεινη και κυριως το εξοπλισμενο σαν αστακο 6310.

 

Για εμενα τα ΜΕ45/S45 με την ωριμοτητα και την πληροτητα τους, θετουν υποψηφιοτητα για τον τιτλο του καλυτερου ασπρομαυρου τηλεφωνου ever.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Το είχε φίλος. Μέσα είχε και ένα παιχνίδι με κάτι κουτιά που πέφταν από πάνω και έπρεπε να τα στοιχίσεις. Είχα λιώσει με τις ώρες με αυτό το παιχνίδι.
Link to comment
Share on other sites

Απο τα κινητά που συγκινούσαν λίγους, αλλά που έχτισαν το θρύλο της πάλαι ποτέ Siemens.

Τέτοια πολλά έβλεπα παλαιότερα να πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης απο την μαστοράτζα όλης της χώρας αλλά να μην παραδίδουν με τίποτα το πνεύμα.

 

Θα το ξαναπώ: Είναι κρίμα που έχουμε μείνει χωρίς Siemens Mobile. Εχώ σίγουρα νιώθω την απουσία της 6 χρόνια τώρα.:(

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο τηλέφωνο, πραγματικά. Όταν το είδα είπα αυτό θα αγοράσω ο κόσμος να χαλάσει! Δυστυχώς στις 2 εβδομάδες μου το κλέψανε και είχα πέσει σε βαριά κατάθλιψη:p. Μετά από ένα μήνα το ξαναπήρα σε πορτοκαλί χρώμα.. good times.. :) Edited by Wishmaster87

Κωνσταντίνος

--------------------------------------

Samsung Galaxy S23 256GB - Samsung Galaxy Note 8 Dual Sim 64 GB - Microsoft Lumia 640 Dual Sim

Link to comment
Share on other sites

4 είχα πάρει από αυτό... Σε όλα τα χρώματα τι κινητό, απίστευτο, το τελευταίο που μου είχε μείνει το δάνεισα πριν 3 χρόνια και δεν ήρθε ποτέ πίσω :( Αν έβρισκα ένα μπορεί και να το αγόραζα.

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

To Κινητό το έχω ακόμη και δουλεύει άψογα. Το πήρα σε πορτοκαλή χρώμα, μιλάμε ξεχώριζε πραγματικά σα τη μύγα μες το γάλα ανάμεσε σε όλα τα τηλέφωνα, όχι λόγω χρώματος, αλλά και λόγω δυνατοτήτων. Άκου εκεί 350ΚΒ μνήμη, άκου εκεί.... FILE MANAGER!!!!

Πόσα χρόνια κάνανε άλλοι να βάλουν κάτι τέτοιο?

Δε θα ξεχάσω, που μπαίνανε οι Νοκιάδες στα site για να ακούσουν ένα ringtone&να το πληρώσουν για να το βάλουν στο κινητό τους, ενώ εγώ έμπαινα στα site, τα άκουγα, αποθήκευα το midi που έπαιζε και το έβαζα κατευθείαν στο κινητό μέσω του file manager!!A ρε μέγιστη χακιά!!!!:lol:

 

 

Το παιχνίδι που λέτε λέγεται stackman, είχε πολύ χαβαλέ!

Link to comment
Share on other sites

και γω ειχα ξεκινησει το 1997 με κινητο το siemens c11,της cosmote,που μολις ειχε πρωτοξεκινησει και αυτη τοτε.

Μετα περασα στο c55 και γω αν θυμαμαι καλα,η διαφημιση του στην τηλεοραση ηταν με αναπαραγωγη ηχου παπιας και γαλοπουλων.το θυμαμαι ακομα.το κινητο το εχω ακομα απλα δεν εχω βρει πουθενα τον φορτιστη του.

Συμφωνω με τον mixtrι ,οτι ελαχιστες εταιριες εχουν κρατησει την προσωπικοτητα τους στα κινητα,σιγουρα η rim και η nokia ειναι αναμεσα τους.

Δουλευωντας τοσα χρονια στην κινητη έχουν περασει εκατονταδες συσκευες απο τα χερια και βλεπω την εξελιξη τους με τον καιρο....

Edited by kateriniotis
Symbian, Die hard
Link to comment
Share on other sites

To ειχα το ΜΕ45,ητανε η αρχη μια siemensομανιας μου επι χρονια cx65,sx1,cx75.....

Tηλεφωναρα,σκυλι αντοχης.....:D

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...