Jump to content

axel12p

Members
  • Δημοσιεύσεις

    270
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by axel12p

  1. Τους έστειλα μήνυμα, το ενεργοποίησαν την ίδια μέρα και πλέον έχω 5G στο Pixel 7! Επιτέλους, γιατί τόσα χρόνια είχα το 4a 5G και μόνο 5G δεν έβλεπα...
  2. Σε Nova χρειάζεται να κάνω το κόλπο με την sim για να ενεργοποιηθεί το 5G; Στο site της Nova δεν είδα να αναφέρει ότι θέλει sms για την ενεργοποίηση του.
  3. Νομίζω ότι όλες είναι τραβηγμένες με night mode. Όταν το έχεις στην κάμερα, σου βγάζει αρκετά παραπάνω θόρυβο στην φωτογραφία.
  4. Έχω ένα μικρό τριποδάκι της Blitzwolf, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι αν το είχα χρησιμοποιήσει σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες. Πιθανότατα στην δεύτερη, επειδή είναι τραβηγμένη από χαμηλά. Ο αλγόριθμος της Google κάνει απίστευτη δουλειά. Βασικά, παρατηρώ και εγώ τώρα λίγο καλύτερα τις φωτογραφίες και έχω εντυπωσιαστεί από την διαχείριση του φωτισμού. Ενώ στην πρώτη φωτογραφία για παράδειγμα υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές πηγές φωτισμού, με άλλη ένταση η κάθε μία και διαφορετική θερμοκρασία χρώματος, καταφέρνει να τα εξισορροπεί εκπληκτικά. Από την μια έχουμε για παράδειγμα τις λάμπες του δρόμου (που καταφέρνει να μην υπερφωτίσουν την φωτογραφία) και από την άλλη βλέπουμε ότι αποτυπώνει με λεπτομέρεια ακόμη και το εσωτερικό των δωματίων!
  5. Το καλό της υπόθεσης είναι πως τις φορές που δεν σβήνει, κάνει καλά την δουλειά για την οποία αγοράστηκε Lefkada by Alex, on Flickr Lefkada by Alex, on Flickr
  6. Ένα αρνητικό που εντόπισα κατά την διάρκεια των διακοπών, είναι ότι ανέβαζε σχετικά εύκολα θερμοκρασία, εμφανίζοντας και την σχετική ένδειξη. Μου συνέβη τρεις μέρες συνεχόμενα, κατά την διάρκεια του μεσημεριού, με τις δύο από αυτές να σβήνει κιόλας. :mad: Κυρίως συνέβαινε όταν τραβούσα βίντεο ή χρησιμοποιούσα το gps. Με τα Motorola που είχα τόσα χρόνια, ποτέ δεν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο.
  7. Στην αναβάθμιση Ιουλίου η Google αναφέρει "Enable Volte support in certain networks". https://9to5google.com/2021/07/07/pixel-july-21-security-patch/ Μόλις την πέρασα στο δικό μου, αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Volte. Για όποιον τον ενδιαφέρει θα ήταν καλό να ρίξει μια ματιά μήπως και ενεργοποιήθηκε και σε εμάς.
  8. Λογικά είναι θέμα καλωδίου και όχι φορτιστή. Από αυτά που δοκίμασα, το καλώδιο που μου δουλεύει είναι ένα της Hoco, με κόστος κάτω από 5€.
  9. Με καλώδιο είχα και εγώ θέμα, μιας και ήθελα ένα USB σε type-C, ώστε να χρησιμοποιώ τους φορτιστές που ήδη είχα (σε σπίτι και αυτοκίνητο) και για να το συνδέω με τον υπολογιστή. Τελικά βρήκα ένα φτηνό της Hoco το οποίο κάνει άνετα την δουλειά. Και φορτίζει το κινητό και μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία.
  10. Το έχω το κινητό 6 μήνες και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά μου. Έψαχνα κάτι με stock android και πολύ καλή κάμερα, και το Pixel μου τα προσφέρει και με τα παραπάνω! Τα Volte και Wi-Fi calling ούτε καν τα γνωρίζω, οπότε δεν μου λείπουν κιόλας! To 5G το πήρα για την wide camera και όχι για το δίκτυο :lol: Θα με χαροποιούσε βέβαια το γεγονός στο μέλλον να προστεθούν και αυτές οι δυνατότητες, από την στιγμή που υπάρχουν κάτι τέτοιο είναι εύκολα εφικτό από μέρους της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, για όποιον θεωρεί προτεραιότητα τα παραπάνω (5G, Volte, wifi calling) ας κοιτάξει αλλού. Το μόνο που θα ήθελα έξτρα, θα ήταν είτε περισσότερη μνήμη (μιας και έχω φτάσει ήδη στο 85% του αποθηκευτικού χώρου), είτε μια υποδοχή για κάρτα microSD.
  11. Χθες πήρε και την αναβάθμιση του Απριλίου. Γνωρίζει κανείς αν άλλαξε κάτι με το 5G; Μου έχει 5G ως επιλογή στο "Προτιμώμενος τύπος δικτύου", αλλά να είναι καλά το lockdown δεν μπορώ να πάω σε σημείο με 5G για να το δοκιμάσω :lol:
  12. Βασικά είναι λίγο περίεργη η πολιτική της Google. Γιατί δεν κλειδώνει τις υπηρεσίες ανά περιοχή (π.χ. Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Άσία), αλλά ανά χώρα. Δηλαδή αν μένω Γερμανία και ταξιδέψω σε άλλη χώρα εντός Ε.Ε. χάνω τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και η φάση είναι ότι πολλές φορές ο πάροχος είναι ο ίδιος, π.χ. Vodafone. Οπότε μπορεί να έχεις 5G στην Vodafone Γερμανίας και Ιταλίας, αλλά όχι στην Ελλάδα.
  13. Και το δικό μου δεν έχει παρουσιάσει τίποτα από αυτά που αναφέρθηκαν. Το μόνο με το οποίο είχα θέμα ήταν το auto rotation της οθόνης το οποίο διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό με το τελευταίο update, και η ανταπόκριση των τριών κουμπιών πλοήγησης, το οποίο προέκυψε με το τελευταίο update, είναι γνωστό και αναμένεται να διορθωθεί με το update του Φεβρουαρίου.
  14. Τελικά δεν είναι η ιδέα μου :lol: Pixel 4a 5G touchscreen issue can make navigation buttons hard to use. The problem popped up with the December security patch https://www.androidpolice.com/2021/01/12/pixel-4a-5g-touchscreen-issue-can-make-navigation-buttons-hard-to-use/ Μιας και το δικό μου πήρε το patch του Δεκεμβρίου από την πρώτη μέρα, δεν γνωρίζω αν πιο πριν δούλευε καλά. Θέλω πάντως να πιστεύω πως θα το διορθώσουν σε επόμενο update, όπως αντίστοιχα έκαναν και με το auto rotation.
  15. axel12p

    Google Pixel 4a

    Εμένα νομίζω είχε φύγει από αυτούς με Chronopost, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι ποια εταιρεία είχε κάνει την παράδοση εδώ. Από Γαλλία είχε κάνει κάτω από 10 ημέρες μέχρι την παραλαβή, αλλά ήταν οι περίοδος πριν τις γιορτές όπου δεν υπήρχε το σοβαρό πρόβλημα με τις μεταφορικές. Στο track17 δε σου βγάζει καμιά επιπλέον λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσεις να βρεις που βρίσκεται; Σε κάθε περίπτωση ψάξε το, γιατί όπως είχα γράψει, όταν είχα παραλάβει η συσκευασία ήταν σε χάλια κατάσταση. Πρακτικά ένα χαρτόκουτο το οποίο δεν είχε κάποιο προστατευτικό στο εσωτερικό του και το οποίο ήταν τόσο σκισμένο που παραλίγο να έβγαινε το κουτί με το κινητό από μέσα!
  16. Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, θα πρέπει να ενημερώσω ότι το πρόβλημα με το σήμα δεν οφείλονταν πιθανότατα στο Pixel, αλλά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας της περιοχής, μιας και τις προηγούμενες ημέρες έμαθα ότι και άλλοι κάτοικοι της περιοχής είχαν πρόβλημα με το σήμα των Wind / Vodafone. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, μιας και το κινητό φαίνεται να έχει αρκετό σήμα μέχρι στιγμής! :)
  17. Το Moto G5 Plus. Αυτή την στιγμή το Pixel είναι πάλι εκτός δικτύου...
  18. axel12p

    Google Pixel 4a

    Smartphone Durability Awards 2020! Ενδιαφέρον το ποιο είναι το most durable και ποιο το least durable smartphone!
  19. Δεν ξέρω για Volte και 5G, σίγουρα όμως ξέρω ότι σαν κινητό έχει χειρότερο σήμα από το Motorola που είχα παλιότερα. Με το Motorola είχα χαμηλό σήμα, αλλά είχα σχεδόν πάντα. Με το Pixel μου έχει τύχει αρκετές φορές μέχρι τώρα να χάνει το σήμα εδώ που βρίσκομαι. Όχι κάτι φοβερό αλλά σίγουρα ένα click κάτω από την λήψη που είχα με το Motorola.
  20. Τι έγινε, παρακολουθούν το forum; Το πρώι έλεγα για τον λευκό φορτιστή και ακουστικά, το απόγευμα ανακοίνωσαν το λευκό 4a 5G! Να δείτε που σε αυτό θα δίνουν μαύρο φορτιστή :lol:
  21. Άσχετο, αλλά κάθε φορά που το βλέπω μου δημιουργείται η απορία. Τι είχαν κατά νου εκεί στην Google και σε κινητό που βγαίνει αποκλειστικά σε μαύρο βάζουν άσπρα ακουστικά, φορτιστή και καλώδιο; :wacko: Τους είχαν περισσέψει από κάποιο παλιότερο μοντέλο που έβγαινε σε λευκό; Ήταν να βγει το 4a σε λευκό και είχαν προμηθευτεί λευκά περιφερειακά και μετά δεν ήξεραν τι να τα κάνουν;
  22. Πρέπει να ομολογήσω ότι η Google είναι αρκετά δυνατή στο θέμα της υποστήριξης. Σήμερα το κινητό πρέπει να έλαβε την τρίτη ενημέρωση από την μέρα που το αγόρασα, πριν κανένα μήνα δηλαδή. Αναφέρουν ότι διορθώνει και το θέμα με το auto rotation της οθόνης, κάτι το οποίο έχω εντοπίσει και εγώ και είναι αρκετά εκνευριστικό. Μακάρι να διορθώθηκε!
  23. Μια δοκιμή για αστροφωτογράφιση, σήμερα το απόγευμα με το Pixel 4a 5G. wPXL_20201228_162604595 by Alex, on Flickr Δυστυχώς, για λόγους που δεν γνωρίζω, η Google έχει αφαιρέσει την συγκεκριμένη λειτουργία από τον wide φακό, με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής της κάμερας. Αν θέλεις μπορείς να απεγκαταστήσεις την συγκεκριμένη ενημέρωση, αλλά φοβάμαι μήπως υπήρχε κάποιο θέμα με τον αισθητήρα και για αυτό το απενεργοποίησαν.
  24. axel12p

    Google Pixel 4a

    Απίστευτη βλακεία. Τραβάς φωτογραφία, κρατάς λίγο παραπάνω το shutter button και μετά βλέπεις ένα γελοίο βιντεάκι 3 δευτερολέπτων αντί για την φωτογραφία που ήθελες... Καλή φάση που δεν σου δίνει την δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις!
×
×
  • Create New...