fantomas_ktm Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Είναι να παρουσιαστώ στα Τεθωρακισμένα Αυλώνας στις 20/8. Γίνεται μετά την εκπαίδευση να πάω Κύπρο (ΕΛΔΥΚ); Αν ναι, αξίζει; Αν δεν σε εχουν επιλεξει απο μονοι τους, μπορεις να δηλωσεις εθελοντικα να πας. αν εισαι ηδη στην προεπιλογη θα πας στην 5η ΕΜΑ που ημουν κ εγω αλλιως αν πας εθελοντικα κατα 99,99% θα πας στην 355ΕΜΑ. Οι διαφορες ειναι οτι η 355 ειναι πιο μικρη μοναδα με πιο λιγο κοσμο (σε παει λιγο χειροτερα η υπηρεσια) και ειναι μεικτη δηλαδη εισαι μαζι με κυπριους ενω στην 5η ΕΜΑ μας ειχαν χωρισμενους. Οι εγκαταστασεις τους ειναι λιγο πιο καλες γιατι ειναι ολοκαινουριες! Οχι οτι ειναι ασχημα στην 5η ΕΜΑ! Καθε αλλο. Τωρα αν αξιζει.. Ειναι ολα προβλεπομενα αλλα συνηθιζεις, ριχνεις δουλεια στον ορχο, αλλα ξερεις τις υπηρεσιες σου, τις αδειες σου, παιρνεις και τα 300€ δεν εχει κ ΕΠΟΠ να σε πριζουν (λιγο οι παλιοτεροι αλλα οκ ;)) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Αν δεν σε εχουν επιλεξει απο μονοι τους, μπορεις να δηλωσεις εθελοντικα να πας. αν εισαι ηδη στην προεπιλογη θα πας στην 5η ΕΜΑ που ημουν κ εγω αλλιως αν πας εθελοντικα κατα 99,99% θα πας στην 355ΕΜΑ. Οι διαφορες ειναι οτι η 355 ειναι πιο μικρη μοναδα με πιο λιγο κοσμο (σε παει λιγο χειροτερα η υπηρεσια) και ειναι μεικτη δηλαδη εισαι μαζι με κυπριους ενω στην 5η ΕΜΑ μας ειχαν χωρισμενους. Οι εγκαταστασεις τους ειναι λιγο πιο καλες γιατι ειναι ολοκαινουριες! Οχι οτι ειναι ασχημα στην 5η ΕΜΑ! Καθε αλλο. Τωρα αν αξιζει.. Ειναι ολα προβλεπομενα αλλα συνηθιζεις, ριχνεις δουλεια στον ορχο, αλλα ξερεις τις υπηρεσιες σου, τις αδειες σου, παιρνεις και τα 300€ δεν εχει κ ΕΠΟΠ να σε πριζουν (λιγο οι παλιοτεροι αλλα οκ ;)) Τι είναι ο ΕΠΟΠ; Με τι δουλειές ασχολήθηκες; Αν πάω Κύπρο, θα πάρω από 'κει το χαρτί απόλυσης ή από την Αυλώνα; Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Τι ειναι οι ΕΠΟΠ??????? ΕΠαγγελματιες ΟΠλιτες ακα κατι σαν μονιμοι φανταροι οχι απο σχολες αλλα απο προσληψεις του Δημοσιου δειχνοντας ιδιαιτερο ζηλο στο να χωνουν φανταρους ;) (ενταξει εγω προσωπικα γνωρισα και πολυ καλα παιδια στην 24ΕΜΑ που πηγα για 1 μηνα εκπαιδευσης) Βασει της ειδικοτητας σου κανεις και τις δουλειες που σου αναλογουν. Εγω ημουν ΠΑΜΑ (πυροβολητης) και ασχολιομουν με τα πολυβολα κ το πυροβολο κυριως αλλα εκανα κ ερπυστριες και κανα γρασαρισματακι που κ που;) Γενικα στην Κυπρο ετοιμασου να λερωθεις πολυ, στην Ελλαδα δουλεια τραβανε οι ΕΠΟΠ. Απο Κυπρο θα επαναπατριστεις περιπου ενα μηνα πριν απολυθεις και θα πας καπου κοντα στον τοπο διαμονης αν κ οι περισσοτεροι αθηναιοι πανε Αυλωνα Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Τι ειναι οι ΕΠΟΠ??????? ΕΠαγγελματιες ΟΠλιτες ακα κατι σαν μονιμοι φανταροι οχι απο σχολες αλλα απο προσληψεις του Δημοσιου δειχνοντας ιδιαιτερο ζηλο στο να χωνουν φανταρους ;) (ενταξει εγω προσωπικα γνωρισα και πολυ καλα παιδια στην 24ΕΜΑ που πηγα για 1 μηνα εκπαιδευσης) Βασει της ειδικοτητας σου κανεις και τις δουλειες που σου αναλογουν. Εγω ημουν ΠΑΜΑ (πυροβολητης) και ασχολιομουν με τα πολυβολα κ το πυροβολο κυριως αλλα εκανα κ ερπυστριες και κανα γρασαρισματακι που κ που;) Γενικα στην Κυπρο ετοιμασου να λερωθεις πολυ, στην Ελλαδα δουλεια τραβανε οι ΕΠΟΠ. Απο Κυπρο θα επαναπατριστεις περιπου ενα μηνα πριν απολυθεις και θα πας καπου κοντα στον τοπο διαμονης αν κ οι περισσοτεροι αθηναιοι πανε Αυλωνα Τελευταίες ερωτήσεις: Η 24ΕΜΑ που είναι; Πόσο καιρό παίρνει η ορκομωσία και η εκπαίδευση πριν πάει κανείς παραμεθόριο; Πόσες άδειες έχεις συνολικά; Το φαγητό πως είναι (τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο); Υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν σε γραφείο; Υπάρχει τρόπος να μπαίνω στο ίντερνετ όταν χρειάζομαι; Αν ναι, πως; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Αλεξανδρουπολη Εξαρταται απο την ειδικοτητα. Μπορει να κατσεις Αυλωνα απο 1-3 μηνες Στο 9μηνο ηταν 15 κανονικη+15ειδικη. Συν 2 μερες κα8ε για καθε μηνα παραμεθωριου Τρωγεται! Δεν υπαρχουν πλεον οι πατατες μπλουμ :) Αν εισαι τυχερος, εχεις κανα πτυχιο η σπουδαζεις κ εχεις ηλικια πανω απο το μεσο ορο ισως! (ολα αυτα παιζουν ενα μικρο ρολο δν ειναι απαραιτητα) Απο το κινητο σου ;) Και το νετ καφε της περιοχης! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. August 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2009 Αλεξανδρουπολη Εξαρταται απο την ειδικοτητα. Μπορει να κατσεις Αυλωνα απο 1-3 μηνες Στο 9μηνο ηταν 15 κανονικη+15ειδικη. Συν 2 μερες κα8ε για καθε μηνα παραμεθωριου Τρωγεται! Δεν υπαρχουν πλεον οι πατατες μπλουμ :) Αν εισαι τυχερος, εχεις κανα πτυχιο η σπουδαζεις κ εχεις ηλικια πανω απο το μεσο ορο ισως! (ολα αυτα παιζουν ενα μικρο ρολο δν ειναι απαραιτητα) Απο το κινητο σου ;) Και το νετ καφε της περιοχης! OK, ευχαριστώ. Με προσανατόλισες.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roben Δημ. August 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2009 παιδια οι πεζοναυτες ξαναεγιναν ειδικες δυναμεις ? και αξιζει να παει καποιος απο θεμα εκπαιδευσης κλπ ?? αν ξερει καποιος ας απαντησει.. α και κατι ακομα , δεν εχω παρει πτυχιο ακομα εχω κανα δυο μαθηματα και εκοψα αναβολη για να μπω Νοεμβρη .. υπαρχει πιθανοτητα για καμια ειδικοτητα ? ευχαριστω παιδες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. August 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2009 παιδια οι πεζοναυτες ξαναεγιναν ειδικες δυναμεις ? και αξιζει να παει καποιος απο θεμα εκπαιδευσης κλπ ?? αν ξερει καποιος ας απαντησει.. α και κατι ακομα , δεν εχω παρει πτυχιο ακομα εχω κανα δυο μαθηματα και εκοψα αναβολη για να μπω Νοεμβρη .. υπαρχει πιθανοτητα για καμια ειδικοτητα ? ευχαριστω παιδες ναι οι πεζοναύτες επιστρέφουν στις ΕΔ κατά πάσα πιθανότητα από Νοέμβριο. (το αν αξίζει)- αν θες να πας θα πας. Αν διαλέξεις πεζοναύτες οπότε και θα πας σε στρατόπεδο των ΕΔ ίσως να μην εξασκήσεις την ειδικότητά σου, αλλά αν μείνεις στο ίδιο στρατόπεδο όπου θα καταταγείς μάλλον θα έχεις και την αντίστοιχη ειδικότητα, αν υπάρχει βέβαια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2009 Από πότε οι πεζοναύτες δεν ήταν ειδικές δυνάμεις ; Eγώ ξέρω ότι πήγαιναν από επιλογή από διάφορα κέντρα κατάταξης,απλά τώρα θα παρουσιάζονται στις ειδικές δυνάμεις απευθείας όπως παλιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. August 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2009 είχε μερικά χρόνια. και αυτό γιατί μαζεύονταν πολλά άτομα με πολλά μόρια για τις θέσεις του δημοσίου(αστυνομία, λιμενικό, κοκ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2009 Δεν είναι αυτός ο λόγος,αν όντως είχε αλλάξει το σύστημα για τους Πεζοναύτες. Οι προσλήψεις γίνονταν (πρίν πάνε στις Πανελλαδικές) με βάση πόσα άτομα ήθελαν να πάρουν στα σώματα ασφαλείας (και με πολιτικό μέσο). Οσα μόρια και να είχες λοιπόν αν δεν έπερναν αρκετό κόσμο κάθε φορά,είχες λιγότερες πθανότητες,και γι'αυτό οι περισσότεροι στο τέλος κατέληγαν σε εταιρίες security για χρηματαποστολές.:!: Εξάλλου η δύναμη στρατεύσιμων πεζοναυτών είναι ελάχιστη (ταξιαρχια είναι σε σύνολο μαζι με τους μόνιμους και εφεδρους). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. August 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2009 είναι δυνατόν οι προσλήψεις να γίνονταν πριν καν πάνε με πανελλαδικές, δηλαδή έπαιρναν παιδιά??? ΤΡΟΠ: οι πεζοναύτες δεν είναι λίγοι μην ξεχνάς ότι υπάγονται στις Ειδικές Δυνάμεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2009 Με το "πρίν πανε στις Πανελλαδικές" ,εννοούσα τις προσλήψεις που γίνοταν στα σώματα ασφαλείας πρίν τις βάλουν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων... Εκει μέτραγε η προυπηρεσία στης Ειδικές δυνάμεις.Τώρα αντίθετα όποιος έχει μπεί με Πανελλαδικές κάπου σε Σώματα Ασφαλείας και θέλει να πάει στις ειδικές δυνάμεις των σωμάτων αυτών,περνά κάποια εκπαίδευση σε στρατόπεδα ειδικών δυνάμεων του Στρατού. Οσο αφορά το Στρατό,οι υπόλοιπες Ειδικές δυνάμεις ανήκουν σ'άλλο σχηματισμό μάχης (ήταν μοίρες,συντάγματα σκόρπια ανά την Ελλάδα και ανήκαν συνολικά σε μια μεραρχία,πρίν από τις αλλαγές με την αναδιοργάνωση του Στρατού) σε σχέση με τους πεζοναύτες. Οι πεζοναύτες ήταν (και ισως είναι ακόμα) μια ταξιαρχία συνολικά με έδρα το Βόλο και αποσπάσεις υπομονάδων σε κάποιες περιοχές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. August 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2009 καλημερα σε ολους. εχω μια αποριουλα: θελω να επισκεφτω εναν φιλο ειτε στην ορκομωσια ειτε στο επισκεπτηριο, αλλα χωρις να το ξερει (εκπληξη). το επισκεπτηριο γνωριζω οτι ειναι αυτη την κυριακη (πρωτη κυριακη της θητειας). η ορκομωσια ομως? οταν ειχα μπει εγω, 2007 Δ στο ΚΕΥΠ, μπαιναμε δευτερα-τριτη-τεταρτη και την επομενη παρασκευη ηταν η ορκομωσια. ισχυει παλι το ιδιο? το φιλαρακι μου ειναι στο 11ο ΣΠ στην τριπολη (Πεζικαριος). Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. August 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2009 Απ'όσο ξέρω, η ορκομωσία θα γίνει το Σάββατο στις 29 του μηνός. Μπορείς όμως πολύ εύκολα να το επιβεβαιώσεις παίρνωντας ένα τηλέφωνο τον φιλο σου, σε λίγες μέρες ώστε να ξέρει σίγουρα, και καλά για να μάθεις πως τα περνάει. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
honda_100 Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 παιδια στο ναυτικο ειναι ευκολα τα πραγματα?? τι πρεπει να παρω μαζι μου??;);) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 παιδια στο ναυτικο ειναι ευκολα τα πραγματα?? τι πρεπει να παρω μαζι μου??;);) psp, laptop, τσουγκρανα κ τα σχετικα!! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 παιδια στο ναυτικο ειναι ευκολα τα πραγματα?? τι πρεπει να παρω μαζι μου??;);) Απο πολυ ευκολα εως πολυ δυσκολα.Μην ακους τι λενε οτι ειναι ενα σωμα ολο λουφα και στο οποιο πανε μονο <<βυσματα>>.Και πολυ απλα το λεω αυτο γιατι υπηρετησα πολεμικο ναυτικο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
honda_100 Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 psp, laptop, τσουγκρανα κ τα σχετικα!! αν καταλαβα καλα η τσουγκρανα θα ειναι για ξυσιμο... και οχι για να καθαρισω κανενα χωραφι??:lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 Πάρε μετάθεση αν μπορείς στη ΣΣΑΣ και θα καταλάβεις τι σημαίνει στρατός... Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 αν καταλαβα καλα η τσουγκρανα θα ειναι για ξυσιμο... και οχι για να καθαρισω κανενα χωραφι??:lol::lol: ε ναι.. Αντε και για κανα επ' ωμου!! :lol::lol::p Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 παιδια στο ναυτικο ειναι ευκολα τα πραγματα?? τι πρεπει να παρω μαζι μου??;);) από ότι κατάλαβα δεν πας για θητεία μιας και όλοι υπηρετούν στη ξηρά τώρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 από ότι κατάλαβα δεν πας για θητεία μιας και όλοι υπηρετούν στη ξηρά τώρα. Απο τις σειρες Αυγουστου ισχυει η μειωση της θητειας στους 9 μηνες κ μονο!! Τελικα εξηγησες περι της υπογραφης σου?? :p Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
honda_100 Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 από ότι κατάλαβα δεν πας για θητεία μιας και όλοι υπηρετούν στη ξηρά τώρα. για θητεια παω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. August 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2009 καλά πότε πέρασες περιοδεύων? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts