Jump to content

Starenios

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2.605
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Starenios

  1. Nα πληροφορήσω τους φίλους που διαβαζοντας μηνύματα μου, θα ήθελαν κάποια άποψη μου,ότι λόγω ξαφνικού σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας:( :cry: είμαι αναγκασμένος να σταματήσω να μετέχω στην θεματική ενότητα.Θα προσπαθήσω ν'απαντώ σε ορισμένα προσωπικά μηνύματα εδώ μέσα που κρίνω δεν έχουν απαντηθεί στo φορουμ, με αρκετή καθυστέριση .Οσοι γνωρίζουν κάποιο κινητό μου από άλλους, παρακαλώ μην ενοχλούν ούτε με μηνύματα γιατί θα το έχω κλειστό,είμαι και σε άδεια αναγκαστικά επίσης και σε άσχημη ψυχολογία.:cry: Υπενθυμίζω οτι τα περισσότερα μηχανήματα της αγοράς και συνήθης απορίες τα έχουμε αναφέρει κατα επανάληψη .Κάντε ενα κόπο να διαβάσετε προηγούμενα,καινούρια μοντέλα με την απόλυτη έννοια δεν βγαίνουν στην αγορά ,πολλά είναι παραλλαγές νεώτερων με συνήθως ρίξιμο της ποιότητας .Πάντα να συμβουλεύεστε τεχνικό για τον χώρο σας επιτόπου και κάποιον που γνωρίζει τα μηχανήματα ,και όχι ότι θέλουν να σας πουλήσουν,για καλύτερο,να πονηρεύεστε για τυχόν επιτήδιους με ότι λέει καθένας κάπου.Αν έχετε αμφιβολίες ρωτάτε και αλλου όπως και να προσέχετε τις εγγυήσεις τι γράφουν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα ξαναπούμε σύντομα.:confused:Αν όχι, ευχαριστώ για την παρέα όλων τόσο καιρό όσους συμφωνήσαμε αλλά όσους διαφωνήσαμε,σίγουρα κάτι χρήσιμο βγήκε από την θεματική ενότητα ,και παρακαλώ μην την χαλάσετε με άσκοπα μηνύματα για να διαβάζεται εύκολα.
  2. Eίναι από τα Κινέζικα Hitachi,όχι φασόν από άλλον,αλλά είναι βασικο μοντελο στην γκάμα του κατασκευαστή.Εχει απλό φίλτρο ,δυνατος ανεμιστήρας ,αλλά γενικα είναι λιγο θορυβώδες μηχάνημα.Σε παρόμοια χρήματα μπορείς να πάρεις Ιnverter από επίσης γνωστή Κινεζικη εταιρία http://www.skroutz.gr/s/335214/Midea-MSR-12HRDN1.html που έχει καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια ποιότητα.:)
  3. Για να έχεις την απορία εξαρχής κάπου και συ νομίζεις ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά .:) Επειδή όμως διάγνωση σε τεχνικά θέματα δεν γίνεται όπως έχουμε πει μέσω Ιnternet χωρίς να δει κάποιος που γνωρίζει το μηχάνημα ,απλά κάνουμε υποθέσεις όπως αυτές που ανέφερα.Το μηχάνημα είναι από τα πολύ καλά της αγοράς αλλά και δοκιμασμένο καθώς κυκλοφορεί καιρό.Τα στοιχεία του το πιό πιθανό λόγω ποιότητας είναι πραγματικά σ'αυτά που αναφέρει,αλλά όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα για την εγκατάσταση καθενός αν δεν το κρίνει κάποιος από κοντά :)
  4. Oτι αφορά με βάση τις οδηγίες χρήσης :) Τα υπόλοιπα αφορούν τεχνικό και τον χώρο σου ή περίπτωση το μηχανημα να έχει πρόβλημα στην εγγύηση . Για το Fujico αν λέει made in Japan ,όχι σκέτο Japan ,θα είναι επίσης φασόν,άγνωστο τι συνεργασίες μπορεί να κάνει κάθε εισαγωγέας :confused:
  5. Επειδή ο εισαγωγέας ξεκίνησε με τα Corona και κατέληξε στα Fujico που είναι φασόν Κινέζικα ,δεν είναι το ίδιο.:) Τα Corona ειναι μεν επίσης πλέον φασόν κλιματιστικά, όμως και αρκετά Ιαπωνικά ,και κυκλοφορούν κανονικά σε ελάχιστες αγορές. Αν αυτό που έχεις είναι μηχανημα 10+ ετών σίγουρα θα καίει παραπάνω και τεχνολογικά και λόγω παλαιότητας. Οσο αφορά το Ηitachi όπως προανέφερα πρέπει να πειραματιστείς λίγο αλλά και να αποκλείσεις κάποιες πιθανότητες .:)
  6. O κατασκευαστής έχει προβλέψει σχετικά γι'αυτό έχει βάλει αυτην την λειτουργία ,χώρια ότι μιλάμε για καλό μηχανημα για να δουλεύει σωστά. Δεν χάνεις να δοκιμασεις.:)
  7. Kαι αυτό και Αυto την αυτόματη επιλογή θερμανσης,ψύξης,αφύγρανσης ανάλογα πως κρίνει το μηχανημα.Εδω μπορεί να είναι και ανάλογα και τις εξωτερικές συνθήκες αν έχει αισθητήρα ,κάποιες εκδόσεις έχουν ,πάλι θα λένε λογικά κάπου οι οδηγίες.:)
  8. Εννοώ τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που έχει εξαρχής το μηχανημα,πρέπει να γράφουν οι οδηγίες,ή αν το κάνεις reset με κάποιο συνδιασμό πληκτρων, και όταν το λειτουργείς σε θέση Αuto πως συμπεριφέρεται.Oσο αφορά αυτό στην τοποθέτιση θα πρέπει να το δει τεχνικός επιτόπου μήπως φταίει και η βάση που το έχει βάλει ,πρέπει να είναι κατάλληλη για τον ογκο του συμπιεστή ,τις αποστάσεις κλπ που γράφουν οι οδηγίες εγκατάστασης.Τέλος δεν πρέπει να αποκλειστεί και κάποια δυσλειτουργία που αφορά θέμα ελέγχου με την εγγύηση.:confused:
  9. Δεν χρειάζεται μεγάλη αντίληψη αν καταλαβαίνει κάποιος τι διαβάζει σε συνέχεια στα προηγούμενα ή ποιος περιαυτολογεί για τον εαυτό του για να πείσει χωρίς να τον ρωτάνε σχετικά.Πόσο μάλλον όταν κάποιος που ενδιαφέρεται σε ότι διαβαζει, μπορεί να ρωτήσει οπουδήποτε αλλού για επιβεβαίωση ,όπως προτείνεται από άλλους που δεν έχουν ή δείχνουν θίγεται το συμφέρον τους για να χαρακτηρίζουν τους άλλους,αντι τις επιλογές τους :)
  10. Ολοι οι συμπιεστές που έχουν κανονικό για την κατηγορία τους όγκο, όταν γκαζώνουν να πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία,ανάλογα την ισχύ του μηχανήματος κάνουν λίγο θόρυβο,αλλά δεν σημαίνει θάναι ενοχλητικός ή να δείχνουν συντονίζουν κάπου.Το συγκεκριμένο δεν έχει γενικά αναφερθεί να έχει τέτοια συμπεριφορά,οπότε το πιο πιθανό είναι θέμα εγκατάστασης και θέσης.:) Δοκίμασε πάντως να δείς πως λειτουργεί με σταθερές ρυθμίσεις.
  11. Προφανώς δεν το έκανε το Ηitachi πρίν το βάλεις σε άλλο χώρο ,οπότε το πιό πιθανό έχει γίνει κάτι λάθος στην τωρινή εγκατάσταση,και πρέπει να το δεί τεχνικός .Ο θόρυβος μπορεί να προκαλείται και από συντονισμό λόγω άλλης κοντινής πηγής,όχι αυστηρά από την βάση .Στο θέμα της άμεσης απόδοσης παίζει ρόλο και η θέση,μπορεί να καταλαβαίνει τώρα διαφορετικά ο υπολογιστής του τον χώρο ,ακόμα αν λειτουργείς παράλληλα και τα άλλα κλιματιστικά ή είναι κοντά,οι ρυθμίσεις ,και τέλος αν το μηχανημα έχει και αισθητήρα εξωτερικών συνθηκών στην θέση Αuto πως επηρεάζεται το μηχάνημα.:confused: Με μια αναζήτιση σε προηγούμενα όπως συχνά προτρέπουμε για να μην λέμε τα ίδια,βλέπει κανείς τα σχετικά περί γνώσεων και ποιοι έχουν συμφέρον να γράφουν κάτι για δικούς τους λόγους.Θα δεί κάποιος επίσης ότι προβλήματα αυτογνωσίας ή αυτοκριτικής δεν αφορούν την θεματική ενότητα μας.:)
  12. Παντα μιλαμε με αυτονοητο επίσης, ότι είναι αυθαίρετο βγάζει κάποιος συμπεράσμα με διάφορες υποθέσεις σε περιπτώσεις άλλων από με μια περιγραφή στο Internet, τόσο για αγαπημένες εταιρίες κλπ πόσο μάλλον όταν δεν γίνεται να γνωρίζει κάθε μοντέλο της αγοράς τι αναφέρει στα έντυπα του.:)
  13. Το παρακάτω είναι καλύτερο, μεσαίο στην κατηγορία της γκάμας της Τoshiba http://www.skroutz.gr/s/269550/Toshiba-RAS-13SKV2-E-RAS-13SAV2-E.html με δυνατό ανεμιστήρα,ισχυρότερο σε απόδοση και με σχετικά καλή οικονομία .Tα υπόλοιπα είναι ίδιο μηχάνημα βασικό στην γκάμα της εταιρίας σε παραλλαγές :)
  14. Αν ήταν έτσι δεν θα έβαζαν οδηγίες οι εταιρίες στα μηχανήματα τους και θα ήταν με βάση την εκτίμιση καθενός :p -Οι εγκαταστάσεις είναι λάθος όταν οι περισσότεροι βάζουν και πουλάνε όλα τα μηχανήματα και δεν ασχολούνται με μια φίρμα πιό ειδικά ή δεν έχουν καλή σχεση με κάθε αντιπροσωπεια για ενημέρωση :) -Οι οδηγίες εγκατάστασης μηχανημάτων στους γνωστούς κατασκευαστές αν είναι κανονικής παρτίδας μηχανήματα και όχι τίποτε από προσφορές από άλλες αγορές ,γράφουν τι πρέπει ανάλογα τον τύπο του μηχανήματος .Τωρα σε Κινέζικα και φασόν μηχανήματα μπορεί να γράφουν και ότι θέλουν,ακόμα και μια γενική φωτοτυπία πολλές φορές σε κάποιους αρκεί με την φίρμα του εισαγωγέα και κάποια βασικά επειδή είναι υποχρεωτικά . Ετσι όμως ρισκάρει κάποιος τι θα σκεφτεί ή τι ξέρει για κάθε περίπτωση κάθε "τεχνικος" .Φυσικά για το κόστος και αυτό το ρίσκο μπορεί να επιλεχθεί :D
  15. Πολλά εξουσιοδοτημένα καταστήματα κλιματισμού έχουν σαν υπεύθυνο μηχανολόγο μηχανικό :) Οσο αφορά τις οδηγίες χρήσης ενός μηχανήματος,όσο και αυτές της εγκατάστασης είναι για να τηρούνται ,όχι στο περίπου τι θα βγεί χωρίς να ξέρει κανείς μια εγκατάσταση άλλου,ειδικά όταν χρειάζεται χώρο να αναπνέει ένα μηχάνημα όταν εύκολα πιάνει αρκετά εκατοστά βρώμα . :) Είναι..... αλλά είναι και Κινέζικο :D Καλύτερες εντυπώσεις έχουν αναφερθεί γι'αυτό http://www.skroutz.gr/s/79909/Panasonic-CS-CU-UE9JKE.html
  16. Ρωτας σε κατάστημα για τα ίδια κλιματιστικά στον χώρο σου, όχι διαφορες φίρμες και μοντέλα μεταξύ τους, και συγκρίνεις . Η κοινή άποψη ώς τώρα είναι ότι χρειάζεσαι ενα μεγάλο και ένα μικρό μηχάνημα για τον χώρο σου :) Oτι λένε οι οδηγίες εγκατάστασης :) Το παρακολουθεις όμως και πώς αποδίδει και κρίνεις παραπάνω και τους φωνάζεις για όλα μαζί .
  17. Καλώς ήλθες στην παρέα μας :)Το τι χρειάζεται για τον χώρο σου θα πρέπει να το κρίνει τεχνικός επιτόπου.Οπως τα περιγράφεις αν είχες σκοπό να βάλεις κλιματιστικό κάτω, σίγουρα θα χρειαστείς ενα μόνο μεγαλύτερο μηχάνημα λόγω απωλειών πχ 16αρι, ανάλογα που μπορεί να μπεί κάτι ,και ανάλογα την θέση αν όντως πηγαίνει αέρας και πάνω και το θες και αυτό.Από τα μηχανήματα που έχεις διαλέξει μόνο το Panasonic και το Toshiba έχουν δυνατό ανεμιστήρα για σχετική κάλυψη,αλλά δύο κλιματιστικά τόσο κοντά σε ένα χώρο είναι υπερβολή,περιτά έξοδα και αμφίβολα σε πολλά,εκτος αν το ένα το βάλεις στο ένα χώρο και το άλλο στον άλλο.Ομως τι συνδιασμό μπορείς να κάνεις και αν γίνεται κάτι ,μόνο επιτόπου μπορεί να κριθεί από τεχνικό:) To Midea που ανέφερα θεωρητικά είναι πιο καινούριο μοντέλο από όλα, όχι παραλλαγή παλαιότερου όπως κάνουν οι εταιρίες συχνά και τα βαφτίζουν με marketing νέα μοντέλα,είναι Α' κλάσης και ισχυρότερο μηχάνημα:) .Η ποιότητα όμως πάντα μπορεί να διαφέρει στα αμιγώς Κινέζικα μηχανήματα και τα φασόν, επειδή αφορά συνήθως μόνο το κόστος,οποτε ψωνίζουν από διάφορους εσωτερικά μέρη και ανάλογα κινείται και ο κάθε εισαγωγέας και φέρνει για το κέρδος του. Αλλες φίρμες μπορεί να κατασκευάζουν και Κίνα για να μειώσουν το κόστος, αλλά έχουν δικά τους εσωτερικά μέρη,έλεγχο κλπ . αλλά και εκεί όταν μεσολαβεί πρώτα το κόστος γίνονται πολλά.:O Ολα όμως τα μεγάλα μηχανηματα όμως εκτός από μεγάλη εξωτερική μονάδα ,έχουν και μεγάλη εσωτερική ,και αν αφορά θόρυβο παιζει ρόλο ανάλογα και την θέση και τον χώρο που θα μπει, αν δεν ενοχλεί από κάτι άλλο όπως πχ η ένταση του. Τώρα αν κάποιος έχει εσωτερική πληροφόριση και ξέρει η τάδε παρτίδα που ήρθε και την βρήκα στο τάδε κατάστημα έχει καλά εσωτερικά μέρη για Κινέζικο ,αυτό προέτρεψα να πει κάποιος προσωπικά σε όποιον ενδιαφέρεται για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.:)
  18. Ολα τα 24αρια έχουν μεγάλους συμπιεστές ,και είναι ένας λόγος παραπάνω στον αν ταιριάζει σε ένα χώρο να το κρίνει τεχνικός επιτόπου.:) Επειδή τα κλιματιστικά είναι 4 που ζητήθηκε απόψη και όχι κάποια 3 από 4,όποιος γνωρίζει σίγουρα από τα παραπάνω Κινέζικα τι θα βγεί από ότι κυκλοφορεί ,μάλλον είναι πιο εύκολο να προτείνει με προσωπικό μήνυμα στον ενδιαφερόμενο που να πάει να τα δει και να πάρει σίγουρα :)
  19. Καλώς ήλθες στην παρέα μας .:) Τι ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου θα πρέπει να το κρίνει τεχνικός επιτόπου.Για την απόδοση και γενικά για τα Κινέζικα είπαμε πρόσφατα και παραπάνω .Το http://www.skroutz.gr/s/335212/Midea-MSR-24HRDN1.html είναι νεώτερο σχεδιαστικά μηχάνημα,δεν είναι φασόν,είναι πιο δυνατό ,έχει και πιο δυνατό ανεμιστήρα,καλύτερη υποστήριξη,αλλά δεν έχει καθαρισμό αέρα σαν το Toyotomi και κάποιες ευκολίες συγκριτικά.Το Morris είναι φασόν Gree αλλά πρέπει να βρεθεί κατάστημα που έχει καλή συνεργασία με τον εισαγωγέα για την υποστήριξη του :wacko:
  20. Eπίσης όμως κυκλοφορεί το FH σε άλλες αγορές παράλληλα με το FD και έχει μόνο 9-12αρι μηχανήματα,ίσως προς το παρόν,αν δεν δούμε από κοντά :confused:
  21. Aναλογα το μοντέλο και την παρτίδα του όσο αφορά τα Κινέζικα φασόν,ανάλογα τον χώρο που βρίσκεται καθένα ,και τι μοντέλα σύγκρινει κάποιος μεταξύ τους :)
  22. To panasonic είναι καλύτερο ,άλλα και τα δύο είναι περασμένα μοντέλα και δύσκολα θα τα βρείς .:confused: Πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο στα χρήματα που διαθέτεις .Ενδεικτικά κάποια, το νεώτερο παρόμοιο http://www.skroutz.gr/s/2630165/Panasonic-CS-CU-RE12NKX.html και http://www.skroutz.gr/s/335214/Midea-MSR-12HRDN1.html και http://www.skroutz.gr/s/316178/LG-Hero-CS12AF.html και με λίγα παραπάνω το γνωστό εδω μέσα http://www.skroutz.gr/s/269319/Sharp-AY-XP12LSR.html Οπως είπαμε όμως τι ταιριάζει καλύτερα θα σου πει τεχνικός στον χώρο σου.:)
  23. Ο καθένας μπορεί να διαφημίζει οτιδήποτε :) To συγκεκριμένο έχει καλο ανεμιστήρα και ενισχυμένα φίλτρα σε σχέση με άλλα της εταιρίας . Η συνεργασία της Gree με Daikin έγινε για ορισμένες αγορές,ορισμένα μοντέλα, και δεν κάνει βεβαια την εταιρία σαν Daikin που είναι από τις 5 κορυφαίες στον κόσμο στον κλάδο :) Για όλες τις γνωστές Κινέζικες εταιρίες και για τις εγγυήσεις έχουμε πει γενικά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3671389#post3671389
  24. Για τα Samsung κλιματιστικά έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι εκτός ότι έρχονται όλα Κινέζικα ,δεν κάνουν ότι διαφημίζουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό,αρκετά έχουν καλό ανεμιστήρα ή καλή αίσθηση αλλά όμως και συχνές βλάβες ακόμα και μέσα στην εγγύηση , και είναι και σχετικά ακριβά.Το συγκεκριμένο είναι μοντέλο για άλλη αγορά και κυκλοφορεί σε ηλεκτραγορές ,οπότε πρέπει να δει κανείς η εγγύηση τι περιλαμβάνει .:confused:Τα Τoyotomi είναι Kινέζικα φασόν και τι θα σου βγούν είναι ανάλογα τα εσωτερικά μέρη κάθε παρτίδας,έχουν μέτρια αισθηση,έχουν όμως και αρκετές ευκολίες χερισμού και καθαρισμό αέρα πάνω του μέσου όρου.
  25. Aνόμοια σύγκριση καθώς το ένα είναι Inverter μικρό σε ισχύ και το άλλο σταθερών στροφών μεγάλο.Και τα δύο είναι Κινέζικα αλλά το panasonic δεν είναι φασόν ,είναι καλύτερο μηχάνημα γενικά και με καλύτερο φίλτρο .:) Αν θες να καλύπτει και το διπλανό χώρο θα πρέπει να ρωτήσεις τεχνικό τι ταιριαζει καλύτερα και που μπορεί να μπεί κάτι καθώς είναι διαφορετικά και σε όγκο,απαιτήσεις σε ρεύμα κλπ. Kυκλοφορεί σε άλλες χώρες παράλληλα με το GE που δεν έχει καταργηθεί προς το παρόν . :)
×
×
  • Create New...