Jump to content

Starenios

Members
 • Δημοσιεύσεις

  2.605
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

1 Follower

About Starenios

 • Ημ. Γέννησης 28/09/1970

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Cosmote - Ελλάδα

Starenios's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

 1. καλημέρα, σκοπεύω να αντικαταστήσω ένα παλαιού τύπου κλιματιστικό(r22) με ένα νέου τύπου. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αλλάξω ΟΛΕΣ τις σωληνώσεις? Το ρωτάω αυτό γιατί οι παλιές είναι περασμένες μέσα απο γυψοσανίδες και απαιτείται μεγάλο μερεμέτι! Ευχαριστώ
 2. Nα πληροφορήσω τους φίλους που διαβαζοντας μηνύματα μου, θα ήθελαν κάποια άποψη μου,ότι λόγω ξαφνικού σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας:( :cry: είμαι αναγκασμένος να σταματήσω να μετέχω στην θεματική ενότητα.Θα προσπαθήσω ν'απαντώ σε ορισμένα προσωπικά μηνύματα εδώ μέσα που κρίνω δεν έχουν απαντηθεί στo φορουμ, με αρκετή καθυστέριση .Οσοι γνωρίζουν κάποιο κινητό μου από άλλους, παρακαλώ μην ενοχλούν ούτε με μηνύματα γιατί θα το έχω κλειστό,είμαι και σε άδεια αναγκαστικά επίσης και σε άσχημη ψυχολογία.:cry: Υπενθυμίζω οτι τα περισσότερα μηχανήματα της αγοράς και συνήθης απορίες τα έχουμε αναφέρει κατα επανάληψη .Κάντε ενα κόπο να διαβάσετε προηγούμενα,καινούρια μοντέλα με την απόλυτη έννοια δεν βγαίνουν στην αγορά ,πολλά είναι παραλλαγές νεώτερων με συνήθως ρίξιμο της ποιότητας .Πάντα να συμβουλεύεστε τεχνικό για τον χώρο σας επιτόπου και κάποιον που γνωρίζει τα μηχανήματα ,και όχι ότι θέλουν να σας πουλήσουν,για καλύτερο,να πονηρεύεστε για τυχόν επιτήδιους με ότι λέει καθένας κάπου.Αν έχετε αμφιβολίες ρωτάτε και αλλου όπως και να προσέχετε τις εγγυήσεις τι γράφουν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα ξαναπούμε σύντομα.:confused:Αν όχι, ευχαριστώ για την παρέα όλων τόσο καιρό όσους συμφωνήσαμε αλλά όσους διαφωνήσαμε,σίγουρα κάτι χρήσιμο βγήκε από την θεματική ενότητα ,και παρακαλώ μην την χαλάσετε με άσκοπα μηνύματα για να διαβάζεται εύκολα.
 3. Eίναι από τα Κινέζικα Hitachi,όχι φασόν από άλλον,αλλά είναι βασικο μοντελο στην γκάμα του κατασκευαστή.Εχει απλό φίλτρο ,δυνατος ανεμιστήρας ,αλλά γενικα είναι λιγο θορυβώδες μηχάνημα.Σε παρόμοια χρήματα μπορείς να πάρεις Ιnverter από επίσης γνωστή Κινεζικη εταιρία http://www.skroutz.gr/s/335214/Midea-MSR-12HRDN1.html που έχει καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια ποιότητα.:)
 4. Για να έχεις την απορία εξαρχής κάπου και συ νομίζεις ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά .:) Επειδή όμως διάγνωση σε τεχνικά θέματα δεν γίνεται όπως έχουμε πει μέσω Ιnternet χωρίς να δει κάποιος που γνωρίζει το μηχάνημα ,απλά κάνουμε υποθέσεις όπως αυτές που ανέφερα.Το μηχάνημα είναι από τα πολύ καλά της αγοράς αλλά και δοκιμασμένο καθώς κυκλοφορεί καιρό.Τα στοιχεία του το πιό πιθανό λόγω ποιότητας είναι πραγματικά σ'αυτά που αναφέρει,αλλά όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα για την εγκατάσταση καθενός αν δεν το κρίνει κάποιος από κοντά :)
 5. Oτι αφορά με βάση τις οδηγίες χρήσης :) Τα υπόλοιπα αφορούν τεχνικό και τον χώρο σου ή περίπτωση το μηχανημα να έχει πρόβλημα στην εγγύηση . Για το Fujico αν λέει made in Japan ,όχι σκέτο Japan ,θα είναι επίσης φασόν,άγνωστο τι συνεργασίες μπορεί να κάνει κάθε εισαγωγέας :confused:
 6. Επειδή ο εισαγωγέας ξεκίνησε με τα Corona και κατέληξε στα Fujico που είναι φασόν Κινέζικα ,δεν είναι το ίδιο.:) Τα Corona ειναι μεν επίσης πλέον φασόν κλιματιστικά, όμως και αρκετά Ιαπωνικά ,και κυκλοφορούν κανονικά σε ελάχιστες αγορές. Αν αυτό που έχεις είναι μηχανημα 10+ ετών σίγουρα θα καίει παραπάνω και τεχνολογικά και λόγω παλαιότητας. Οσο αφορά το Ηitachi όπως προανέφερα πρέπει να πειραματιστείς λίγο αλλά και να αποκλείσεις κάποιες πιθανότητες .:)
 7. O κατασκευαστής έχει προβλέψει σχετικά γι'αυτό έχει βάλει αυτην την λειτουργία ,χώρια ότι μιλάμε για καλό μηχανημα για να δουλεύει σωστά. Δεν χάνεις να δοκιμασεις.:)
 8. Kαι αυτό και Αυto την αυτόματη επιλογή θερμανσης,ψύξης,αφύγρανσης ανάλογα πως κρίνει το μηχανημα.Εδω μπορεί να είναι και ανάλογα και τις εξωτερικές συνθήκες αν έχει αισθητήρα ,κάποιες εκδόσεις έχουν ,πάλι θα λένε λογικά κάπου οι οδηγίες.:)
 9. Εννοώ τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που έχει εξαρχής το μηχανημα,πρέπει να γράφουν οι οδηγίες,ή αν το κάνεις reset με κάποιο συνδιασμό πληκτρων, και όταν το λειτουργείς σε θέση Αuto πως συμπεριφέρεται.Oσο αφορά αυτό στην τοποθέτιση θα πρέπει να το δει τεχνικός επιτόπου μήπως φταίει και η βάση που το έχει βάλει ,πρέπει να είναι κατάλληλη για τον ογκο του συμπιεστή ,τις αποστάσεις κλπ που γράφουν οι οδηγίες εγκατάστασης.Τέλος δεν πρέπει να αποκλειστεί και κάποια δυσλειτουργία που αφορά θέμα ελέγχου με την εγγύηση.:confused:
 10. Δεν χρειάζεται μεγάλη αντίληψη αν καταλαβαίνει κάποιος τι διαβάζει σε συνέχεια στα προηγούμενα ή ποιος περιαυτολογεί για τον εαυτό του για να πείσει χωρίς να τον ρωτάνε σχετικά.Πόσο μάλλον όταν κάποιος που ενδιαφέρεται σε ότι διαβαζει, μπορεί να ρωτήσει οπουδήποτε αλλού για επιβεβαίωση ,όπως προτείνεται από άλλους που δεν έχουν ή δείχνουν θίγεται το συμφέρον τους για να χαρακτηρίζουν τους άλλους,αντι τις επιλογές τους :)
 11. Ολοι οι συμπιεστές που έχουν κανονικό για την κατηγορία τους όγκο, όταν γκαζώνουν να πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία,ανάλογα την ισχύ του μηχανήματος κάνουν λίγο θόρυβο,αλλά δεν σημαίνει θάναι ενοχλητικός ή να δείχνουν συντονίζουν κάπου.Το συγκεκριμένο δεν έχει γενικά αναφερθεί να έχει τέτοια συμπεριφορά,οπότε το πιο πιθανό είναι θέμα εγκατάστασης και θέσης.:) Δοκίμασε πάντως να δείς πως λειτουργεί με σταθερές ρυθμίσεις.
 12. Προφανώς δεν το έκανε το Ηitachi πρίν το βάλεις σε άλλο χώρο ,οπότε το πιό πιθανό έχει γίνει κάτι λάθος στην τωρινή εγκατάσταση,και πρέπει να το δεί τεχνικός .Ο θόρυβος μπορεί να προκαλείται και από συντονισμό λόγω άλλης κοντινής πηγής,όχι αυστηρά από την βάση .Στο θέμα της άμεσης απόδοσης παίζει ρόλο και η θέση,μπορεί να καταλαβαίνει τώρα διαφορετικά ο υπολογιστής του τον χώρο ,ακόμα αν λειτουργείς παράλληλα και τα άλλα κλιματιστικά ή είναι κοντά,οι ρυθμίσεις ,και τέλος αν το μηχανημα έχει και αισθητήρα εξωτερικών συνθηκών στην θέση Αuto πως επηρεάζεται το μηχάνημα.:confused: Με μια αναζήτιση σε προηγούμενα όπως συχνά προτρέπουμε για να μην λέμε τα ίδια,βλέπει κανείς τα σχετικά περί γνώσεων και ποιοι έχουν συμφέρον να γράφουν κάτι για δικούς τους λόγους.Θα δεί κάποιος επίσης ότι προβλήματα αυτογνωσίας ή αυτοκριτικής δεν αφορούν την θεματική ενότητα μας.:)
 13. Παντα μιλαμε με αυτονοητο επίσης, ότι είναι αυθαίρετο βγάζει κάποιος συμπεράσμα με διάφορες υποθέσεις σε περιπτώσεις άλλων από με μια περιγραφή στο Internet, τόσο για αγαπημένες εταιρίες κλπ πόσο μάλλον όταν δεν γίνεται να γνωρίζει κάθε μοντέλο της αγοράς τι αναφέρει στα έντυπα του.:)
 14. Το παρακάτω είναι καλύτερο, μεσαίο στην κατηγορία της γκάμας της Τoshiba http://www.skroutz.gr/s/269550/Toshiba-RAS-13SKV2-E-RAS-13SAV2-E.html με δυνατό ανεμιστήρα,ισχυρότερο σε απόδοση και με σχετικά καλή οικονομία .Tα υπόλοιπα είναι ίδιο μηχάνημα βασικό στην γκάμα της εταιρίας σε παραλλαγές :)
 15. Αν ήταν έτσι δεν θα έβαζαν οδηγίες οι εταιρίες στα μηχανήματα τους και θα ήταν με βάση την εκτίμιση καθενός :p -Οι εγκαταστάσεις είναι λάθος όταν οι περισσότεροι βάζουν και πουλάνε όλα τα μηχανήματα και δεν ασχολούνται με μια φίρμα πιό ειδικά ή δεν έχουν καλή σχεση με κάθε αντιπροσωπεια για ενημέρωση :) -Οι οδηγίες εγκατάστασης μηχανημάτων στους γνωστούς κατασκευαστές αν είναι κανονικής παρτίδας μηχανήματα και όχι τίποτε από προσφορές από άλλες αγορές ,γράφουν τι πρέπει ανάλογα τον τύπο του μηχανήματος .Τωρα σε Κινέζικα και φασόν μηχανήματα μπορεί να γράφουν και ότι θέλουν,ακόμα και μια γενική φωτοτυπία πολλές φορές σε κάποιους αρκεί με την φίρμα του εισαγωγέα και κάποια βασικά επειδή είναι υποχρεωτικά . Ετσι όμως ρισκάρει κάποιος τι θα σκεφτεί ή τι ξέρει για κάθε περίπτωση κάθε "τεχνικος" .Φυσικά για το κόστος και αυτό το ρίσκο μπορεί να επιλεχθεί :D
×
×
 • Create New...