ManGelasakis Δημ. April 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2013 Πρόσφατα έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό μου..αφού μετέφερα όλες τις εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών) στην micro SD...τώρα όμως που πάω στην επιλογή Εφαρμογές-->Στην SD είναι κενή η λίστα όλων των εφαρμογών που τις είχα αποθηκεύσει εκεί για να τις διαβάζει και να τις επαναφέρω..πως θα κάνω το backup; Άνοιξα την SD με το astro file manager και όλες οι εφαρμογές είναι εκεί..αλλά δεν μπορώ να τις επαναφέρω..και το ρωτάω αυτό γιατί έχω games που δεν θέλω να χάσω τα saves τους.. ΥΓ Αν παω στο Playstore στην επιλογή Οι εφαρμογες --> Ολες , και ξανακατεβάσω πχ το advanced mobile care θα είναι διπλοκατεβασμένο ή ουσιαστικά γίνεται backup; Το ρωτάω αυτό γιατί όταν πχ πάω να ξανακατεβάσω ένα άλλο game...δεν κατεβαίνει με το backup του.. Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Και για να τα ξεμπερδέψεις καθώς και να σου δώσω και έναν σοβαρό λόγο αλλά και αιτία για τον οποίο δεν μπορείς και δεν αξίζει να βάλεις windows mobile στην συσκευή μας (ούτε καν αξίζει να αγοράζεις συσκευές με windows ή να βάζεις windows σε αυτές αλλά αυτό είναι και προσωπική επιλογή του κάθενος) θα σου πω τα εξής. Για να λειτουργήσει μία εφαρμογή δεν χρειάζονται μόνο τα αρχεία εγκατάστασης. Χρειάζονται και κάποια άλλα αρχεία τα οποία λέγονται βιβλιοθήκες(libraries) και αυτά στα linux συστήματα (όπως είναι το android) σε αντίθεση με τα windows γίνονται εγκατάσταση σε ξεχωριστό ειδικό φάκελο του συστήματος ώστε να μπορούν και άλλες εφαρμογές να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να τα ξανακατεβάζεις κατά την εγκατάσταση νέων εφαρμογών καθώς και για να μην υπάρχουν σε πολλούς διαφορετικούς φακέλους τα ίδια αρχεία ξανά και ξανά. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα windows που σε κάθε εφαρμογή που κάνεις εγκατάσταση γίνονται όλα τα αρχεία(μαζί και με τις απαραίτητες βιβλιοθήκες) που είναι απαραίτητα, εγκατάσταση στον φάκελο εγκαταστασης της εφαρμογής (στo program files) από την αρχή και είναι εντελώς ανεξάρτητα από τις άλλες εφαρμογές. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι έτσι εξοικονομείται αρκετός χώρος οπότε χρειάζεται λιγότερος αποθηκευτικός χώρος για την εγκατάσταση(που αν σκεφτείς ότι το κινητό μας έχει μόλις 320Mb τότε είναι σοβαρό πλεονέκτημα αυτό για το linux), καθώς και η εφαρμογές έχουν λιγότερο μέγεθος οπότε είναι πιο γρήγορο το κατέβασμα τους(οπότε εξοικονομείς Mb από το περιορισμένο όγκο που σου δίνει ο πάροχος σου για κατέβασμα από το 3G). Επίσης κατά την αναβάθμιση, και άρα και την βελτίωση των βιβλιοθηκών στο linux, απαιτείται να αναβαθμίσεις μόνο ένα αρχείο για να επιρρεαστούν (είτε αρνητικά είτε θετικά αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι θετική επιρροή αφού συνήθως η αναβάθμιση θα διορθώνει κάποιο πρόβλημα ή θα βελτιώνει κάποια λειτουργία) και όλες οι εφαρμογές που εξαρτώνται από την εκάστοτε βιβλιοθήκη. Ενώ στα windows πρακτικά είναι αδύνατο να αναβαθμιστούν και άρα να διορθωθούν και να βελτιωθούν όλες οι βιβλιοθήκες γιατί στα windows υπάρχουν σκόρπια σε πολλούς φακέλους βιβλιοθήκες εδώ και εκεί και τρέχα γύρευε τις για να τις αναβαθμίσεις. Οπότε ελπίζω να αρχίζεις να καταλαβαίνεις σιγά σιγά γιατί όλες οι εταιρίες πλέον προτειμούν κάποια έκδοση linux(android) για τα κινητά τους καθώς και γιατί το android κυριαρχεί στις πωλήσεις σε σχέση με το windows mobile. Τώρα για την περίπτωση σου: Αυτές οι βιβλιοθήκες εγκαθιστώνται στην εσωτερική μνήμη του κινητού καθώς και δημιουργούνται και καποιες συντομεύσεις των εφαρμογών στην εσωτερική μνήμη ώστε να μπορεί το android να γνωρίζει τι εφαρμογές έχεις εγκαταστήσει ανεξάρτητα από το που έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία εγκατάστασης τους (στην δικιά σου περίπτωση τα έχεις εγκαταστήσει στην εξωτερική μνήμη όπου κρατησες και backup). Εσύ όμως κράτησες backup μόνο την εξωτερική μνήμη οπότε οι συντομεύσεις καθώς και κάποιες βιβλιοθήκες χάθηκαν κατά την εγκατάσταση εκ νέου της rom οπότε το νέο σύστημα σου πλέον δεν μπορεί να της αναγνωρίσει ότι υπάρχουν οπότε πρέπει να τις ξανακάνεις εγκατάσταση. Έπρεπε να κρατήσεις backup όχι μόνο την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μνήμη με ειδικό πρόγραμμα ώστε να κάνεις μετά restore για να μην χρειάζεται να τις ξαναεγκαταστήσεις( με άλλα λόγια μισή δουλειά έκανες). Το θετικό του προβλήματος σου είναι ότι τα saves καθώς και οι ρυθμίσεις τις οποίες είχες κάνει αποθηκεύονται στον φάκελο εγκατάστασης των εφαρμογών δηλάδη στην εξωτερική μνήμη στην περίπτωση σου οπότε αυτά δεν τα έχασες. Απλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι θα επανέλθουν αυτόματα αν ξανακάνεις εγκαταταση της εφαρμογές ή αν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάποιες ρυθμίσεις και να αντικαταστήσεις κάποια αρχεία με τα παλιά. Στο linux συνήθως γίνονται αυτόματα αλλά αυτό εξαρτάται και από την εκάστοτε εφαρμογή. Οπότε δοκίμασε και δες. Πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα... Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και προπαντώς να σου εξήγησα μερικά πράγματα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. Απλά πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνουμε κάποια πράγματα και να μην μας πιάνουν κορόιδα κάποιες εταιρίες και κάποιοι πωλειτές πλασάροντας μας χειρότερα προιόντα δήθεν για καλύτερα(βλέπε windows mobile και Iphone)... Παράθεση OnePlus 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos001 Δημ. April 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2013 Πολύ κατατοπιστικός ευχαριστώ!!!!!!!!! Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=339346 http://developer.sonymobile.com/2012/12/06/new-flash-tool-from-sony-for-unlocked-xperia-smartphones-video-beta-download/comment-page-3/?order=desc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Thanos_35 Δημ. April 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2013 Ενα Τεραστιο ευχαριστωωωωω στον Man Gelasakis ..!!!!!!!! Εχω το Live with walkman και οπως πολλοι απο εμας , εκανα το λαθος να αναβαθμισω σε ''παγωτο''..!!!!! Μεγα λαθος οπως τελικα αποδειχθηκε ..!! Το κινητο σχεδον ηταν ''αχρηστο''..!! Πριν απο κανα μηνα αρχισα να διαβαζω αυτες τις σελιδες και αναρωτηθηκα ....μηπως τελικα μπορω κι εγω να επαναφερω το τηλεφωνο ???..!! Διαβασα προσεκτικα τα οσα ειπωθηκαν εδω μεσα ...και πριν απο καμια 15αρια μερες , αρχισα να σκαλιζω το μηχανημα ..!! Αρχικα επανεφερα την Gingerbread ...Πολυ μεγαλη αλλαγη πραγματικα ..!! Το τηλεφωνο πηρε τα πανω του ...κι εγω ξεκινησα προσπαθειες για root και πεταμα ολων των αχρηστων εφαρμογων απο την συσκευη ..!! Εγινα λοιπον καποια στιγμη superuser , και σχεδον αμεσως σκεφτηκα το ξεκλειδωμα του bootloader !! Ετσι εφτασα στις 26 του μηνα ... ξεκλειδωνω τον bootloader , και πλεον ημουν ετοιμος για περασμα στιν cm10 !!! 3 φορες προσπαθησα , αλλα το τηλεφωνο μου εριχνε '' πορτα ''!!! Πηρα το θαρρος , να ρωτησω σε προσωπικο μηνυμα τον ManGelasakis για το τι επρεπε να κανω ..!! Σημερα πλεον η συσκευη φοραει την cm 10 JB , υστερα απο την αμεση καθοδηγηση του !!! Ενα πραγματικα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!! Παράθεση Oneplus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ManGelasakis Δημ. April 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2013 Θάνο με κάνεις και κοκκινίζω... χαχαχαχαχα πλάκα κάνω μην παρεξηγηθούμε κιόλας! :) Παιδιά αν ψάξετε λίγο στο google υπάρχουν ένα σωρό οδηγοί για το πως να τα κάνετε όλα αυτά. Πραγματικά δεν χρειάζεστε την βοήθεια κανενός και προπαντώς την δικιά μου. Ειδικά αν γνωρίζετε και αγγλικά τότε θα βρείτε ότι βοήθεια θέλετε. Μην νομίζεται και εγώ από άλλους τα έχω διαβάσει απλά ίσως λόγο της ειδικότητας μου να μου είναι λίγο πιο οικεία.. Επίσης να σας πω ότι για όσους δεν θελουν να έχουν την stock rom Gb με android 2.3.4 που είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη rom για το κινητό μας αλλά είναι τρίπαλια , τότε αντί να αναβαθμίσετε σε ICS που είναι μία αποτυχία αξίζει πολύ περισσότερο να βαλετε cm10 το οποίο είναι αρκετά καλύτερο και πλέον είναι και αρκετά σταθερό και smooth όσο και η stock με 2.3.4 android της sony. Ειδικά τώρα που πλησιάζει και στο τέλος της εγγύησης και άρα δεν εξαρτιέστε από την sony αξίζει αρκετά μιας και η sony πλέον έχει σταματήσει την υποστήριξη του σε αναβαθμίσεις. Παράθεση OnePlus 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damin26 Δημ. April 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2013 Έχει βγει official CM10 για το κινητό μας?? Επειδή κι εγώ θέλω να την χρησιμοποιήσω, αλλά στη σελίδα της Cyanogenmod http://get.cm/?device=coconut έχει μόνο nightlies (beta)... :( Παράθεση Sony Ericsson W800i --> Sony Ericsson K800i --> Sony Ericsson Yari --> Sony Ericsson Live with Walkman --> Sony Xperia SP --> Sony Xperia XZ1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Inevar Δημ. April 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2013 Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Και για να τα ξεμπερδέψεις καθώς και να σου δώσω και έναν σοβαρό λόγο αλλά και αιτία για τον οποίο δεν μπορείς και δεν αξίζει να βάλεις windows mobile στην συσκευή μας (ούτε καν αξίζει να αγοράζεις συσκευές με windows ή να βάζεις windows σε αυτές αλλά αυτό είναι και προσωπική επιλογή του κάθενος) θα σου πω τα εξής. Για να λειτουργήσει μία εφαρμογή δεν χρειάζονται μόνο τα αρχεία εγκατάστασης. Χρειάζονται και κάποια άλλα αρχεία τα οποία λέγονται βιβλιοθήκες(libraries) και αυτά στα linux συστήματα (όπως είναι το android) σε αντίθεση με τα windows γίνονται εγκατάσταση σε ξεχωριστό ειδικό φάκελο του συστήματος ώστε να μπορούν και άλλες εφαρμογές να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να τα ξανακατεβάζεις κατά την εγκατάσταση νέων εφαρμογών καθώς και για να μην υπάρχουν σε πολλούς διαφορετικούς φακέλους τα ίδια αρχεία ξανά και ξανά. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα windows που σε κάθε εφαρμογή που κάνεις εγκατάσταση γίνονται όλα τα αρχεία(μαζί και με τις απαραίτητες βιβλιοθήκες) που είναι απαραίτητα, εγκατάσταση στον φάκελο εγκαταστασης της εφαρμογής (στo program files) από την αρχή και είναι εντελώς ανεξάρτητα από τις άλλες εφαρμογές. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι έτσι εξοικονομείται αρκετός χώρος οπότε χρειάζεται λιγότερος αποθηκευτικός χώρος για την εγκατάσταση(που αν σκεφτείς ότι το κινητό μας έχει μόλις 320Mb τότε είναι σοβαρό πλεονέκτημα αυτό για το linux), καθώς και η εφαρμογές έχουν λιγότερο μέγεθος οπότε είναι πιο γρήγορο το κατέβασμα τους(οπότε εξοικονομείς Mb από το περιορισμένο όγκο που σου δίνει ο πάροχος σου για κατέβασμα από το 3G). Επίσης κατά την αναβάθμιση, και άρα και την βελτίωση των βιβλιοθηκών στο linux, απαιτείται να αναβαθμίσεις μόνο ένα αρχείο για να επιρρεαστούν (είτε αρνητικά είτε θετικά αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι θετική επιρροή αφού συνήθως η αναβάθμιση θα διορθώνει κάποιο πρόβλημα ή θα βελτιώνει κάποια λειτουργία) και όλες οι εφαρμογές που εξαρτώνται από την εκάστοτε βιβλιοθήκη. Ενώ στα windows πρακτικά είναι αδύνατο να αναβαθμιστούν και άρα να διορθωθούν και να βελτιωθούν όλες οι βιβλιοθήκες γιατί στα windows υπάρχουν σκόρπια σε πολλούς φακέλους βιβλιοθήκες εδώ και εκεί και τρέχα γύρευε τις για να τις αναβαθμίσεις. Οπότε ελπίζω να αρχίζεις να καταλαβαίνεις σιγά σιγά γιατί όλες οι εταιρίες πλέον προτειμούν κάποια έκδοση linux(android) για τα κινητά τους καθώς και γιατί το android κυριαρχεί στις πωλήσεις σε σχέση με το windows mobile. Τώρα για την περίπτωση σου: Αυτές οι βιβλιοθήκες εγκαθιστώνται στην εσωτερική μνήμη του κινητού καθώς και δημιουργούνται και καποιες συντομεύσεις των εφαρμογών στην εσωτερική μνήμη ώστε να μπορεί το android να γνωρίζει τι εφαρμογές έχεις εγκαταστήσει ανεξάρτητα από το που έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία εγκατάστασης τους (στην δικιά σου περίπτωση τα έχεις εγκαταστήσει στην εξωτερική μνήμη όπου κρατησες και backup). Εσύ όμως κράτησες backup μόνο την εξωτερική μνήμη οπότε οι συντομεύσεις καθώς και κάποιες βιβλιοθήκες χάθηκαν κατά την εγκατάσταση εκ νέου της rom οπότε το νέο σύστημα σου πλέον δεν μπορεί να της αναγνωρίσει ότι υπάρχουν οπότε πρέπει να τις ξανακάνεις εγκατάσταση. Έπρεπε να κρατήσεις backup όχι μόνο την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μνήμη με ειδικό πρόγραμμα ώστε να κάνεις μετά restore για να μην χρειάζεται να τις ξαναεγκαταστήσεις( με άλλα λόγια μισή δουλειά έκανες). Το θετικό του προβλήματος σου είναι ότι τα saves καθώς και οι ρυθμίσεις τις οποίες είχες κάνει αποθηκεύονται στον φάκελο εγκατάστασης των εφαρμογών δηλάδη στην εξωτερική μνήμη στην περίπτωση σου οπότε αυτά δεν τα έχασες. Απλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι θα επανέλθουν αυτόματα αν ξανακάνεις εγκαταταση της εφαρμογές ή αν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάποιες ρυθμίσεις και να αντικαταστήσεις κάποια αρχεία με τα παλιά. Στο linux συνήθως γίνονται αυτόματα αλλά αυτό εξαρτάται και από την εκάστοτε εφαρμογή. Οπότε δοκίμασε και δες. Πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα... Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και προπαντώς να σου εξήγησα μερικά πράγματα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. Απλά πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνουμε κάποια πράγματα και να μην μας πιάνουν κορόιδα κάποιες εταιρίες και κάποιοι πωλειτές πλασάροντας μας χειρότερα προιόντα δήθεν για καλύτερα(βλέπε windows mobile και Iphone)... Thnx ρε φιλε , ήσουν πολύ κατατοπιστικός...όντως μισή δουλειά έκανα μιας και ότι και αν εγκατέστησα ξανά από το store (είτε games είτε εφαρμογές) που το είχα ουσιαστικα "σώσει" στην SD δν έχουν τα saves ακόμα και όταν τα τικάρω για να πάνε στην SD μήπως και καλά ήταν σαν αναγνώριση backup αλλά τίποτα.. Μια ερώτηση ... με ποιό πρόγραμμα από το store κρατώ backup και στην εσωτερική μνήμη; ΥΓ1 Από περιέργεια ρώτησα για τα WP8... δεν με ενθουσιάζουν εξάλλου και σίγουρα ένας λόγος παραπάνω...για να ενισχύω το επιχείρημα είναι τα δικά σου λεγόμενα..! ΥΓ2 αυτό το κινητό δεν παύει να είναι Value For Money!! Παράθεση Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Thanos_35 Δημ. April 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2013 (edited) Έχει βγει official CM10 για το κινητό μας?? Επειδή κι εγώ θέλω να την χρησιμοποιήσω, αλλά στη σελίδα της Cyanogenmod http://get.cm/?device=coconut έχει μόνο nightlies (beta)... :( Καλημερα !! Εγω εβαλα την δευτερη , cm-10-20130421 και δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα !! Οτι εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα , δουλευει κανονικα ..!! Ακομη παιζω με το κινητο , σαν να πηρα καινουργιο ..!!:):)) Θάνο με κάνεις και κοκκινίζω... χαχαχαχαχα πλάκα κάνω μην παρεξηγηθούμε κιόλας! :) Παιδιά αν ψάξετε λίγο στο google υπάρχουν ένα σωρό οδηγοί για το πως να τα κάνετε όλα αυτά. Πραγματικά δεν χρειάζεστε την βοήθεια κανενός και προπαντώς την δικιά μου. Ειδικά αν γνωρίζετε και αγγλικά τότε θα βρείτε ότι βοήθεια θέλετε. Μην νομίζεται και εγώ από άλλους τα έχω διαβάσει απλά ίσως λόγο της ειδικότητας μου να μου είναι λίγο πιο οικεία.. Επίσης να σας πω ότι για όσους δεν θελουν να έχουν την stock rom Gb με android 2.3.4 που είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη rom για το κινητό μας αλλά είναι τρίπαλια , τότε αντί να αναβαθμίσετε σε ICS που είναι μία αποτυχία αξίζει πολύ περισσότερο να βαλετε cm10 το οποίο είναι αρκετά καλύτερο και πλέον είναι και αρκετά σταθερό και smooth όσο και η stock με 2.3.4 android της sony. Ειδικά τώρα που πλησιάζει και στο τέλος της εγγύησης και άρα δεν εξαρτιέστε από την sony αξίζει αρκετά μιας και η sony πλέον έχει σταματήσει την υποστήριξη του σε αναβαθμίσεις. Οχι δεν παρεξηγιομαστε ..χεεχεχεχεεχε Χθες ειδε ενα φιλαρακι μου , το κινητο , και θελει να ερθει απο το σπιτι μου , για να φτιαξουμε και το δικο του !!!:D:D Οποτε μαζι με το Neo V που σου εχω ηδη αναφερει , εχω και ενα xperia mini σε αναμονη ...!!:D Ελπιζω και σε αυτο , η διαδικασια να ειναι η ιδια ..!!! Edited April 30, 2013 by zxr Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" Παράθεση Oneplus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ManGelasakis Δημ. April 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2013 (edited) Δεν είμαι σίγουρος αν βγει ποτέ stable cm10 για το κινητό μας μιας και θα έπρεπε να είχε βγει εδώ και αρκετό καιρό. Φαντάζομαι φταίει η πολιτική που έχουν όσον αφορά τα bugs reports αφού μόνο για stable δέχονται bugs reports κάτι στο οποίο προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο αφού το ζητούμενο είναι να αναφερθούν και να διορθωθούν τα προβλήματα πριν κυκλοφορίσει η stable έκδοση και όχι μετά την κυκλοφορία της. Εδώ και πάρα πολύ καιρό(μιλάμε για μήνες) που την χρησιμοποιώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο προβλημα παρόλα αυτά όμως δεν έχει βγει ακόμη κάποια stable. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν περαιτέρο και ίσως κάποια στιγμή για τα μάτια του κόσμου βαφτίσουν κάποια έκδοση σε stable. Προς το παρών οι αναβαθμίσεις που υπάρχουν γίνονται αυτόματα. Μην νομίζεται δηλαδή ότι ασχολούνται ακόμη με το κινητό μας. Απλά κάποιες βελτιώσεις που γίνονται σε πιο καινούργια κινητά ταιριάζουν και για το κινητό μας οπότε τις παιρνάνε και στην coconut. Αυτό έχω καταλάβει. Επίσης λέγανε ότι θα αναβαθμίζανε και τον kernel σε 3.4 αλλά μάλλον είτε δεν γίνεται είτε σταμάτησαν αυτή την προσπάθεια. Σας εγγυούμε πάντως ότι και οι nightlies δουλεύουν τέλεια και είναι αρκετά σταθερές... ;Αλλωστε κάποια από αυτές θα βαφτίσουν stable. Τις έχω εγκαταστήσει όλες μία μία από τοτε που βγήκε το cm10 και τις χρησιμοποιώ για καθημερινή χρήση από τότε μιας και δεν έχω δευτερο κινητό. Και όπως αναφέρω και στην υπογραφή μου πάντα αναβαθμίζω και έχω την τελευταία nightly cm10. Η διαδικασία για όλα τα sony ericsson είναι η ίδια. Όχι μόνο για του 2011 αλλά και για τα πιο καινούργια μοντέλα. Είναι από τα πιο εύκολα κινητά στην εγκατάσταση custom rom και πιστεύω έχουν και την καλύτερη υποστήριξη σε custom rom καθώς η sony υποστηρίζει την κοινότητα Free xperia project(fxp) που έχει αναλάβει ειδικά το κομμάτι του cyanogenmod για τα sony. Έχει ανακυριχθεί μάλιστα και εταιρία της χρονιας 2012 από το φόρουμ του XDA και η αιτία είναι η υποστήριξη της στους ανεξάρτητους developers. Edited April 30, 2013 by ManGelasakis Παράθεση OnePlus 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ManGelasakis Δημ. May 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2013 Λοιπόν έχω πάρα πολύ καλά νέα. Με βάση το forum XDA και συγκεκριμένα αυτό εδώ το θέμα, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2044262&page=27 ο Kernel 3.4 βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Από ότι μπορώ να φανταστώ με βάση το στάδιο που βρίσκονται τώρα, αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς οι developers σε κανένα μήνα θα έχουμε kernel 3.4 στις συσκευές 2011. Πιστεύω ότι αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ τις συσκευές μας και θα ανοίξει και τον δρόμο στους developers να αναβαθμίσουν σε ακόμη πιο καινούργιες εκδόσεις android τα κινητά μας, αρκεί βέβαια να συνεχίσουν την αναβάθμιση τους. Ακόμη πιστεύω ότι με νεότερο kernel θα πηγαίνει αρκετά πιο γρήγορα το κινητό μας. Το μόνο που με φοβίζει λίγο είναι μήπως καταναλώνει περισσότερη ram και χώρο στην εσωτερική μνήμη αλλά θέλω να ελπίζω πως θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα με kernel 3.4. Στο ubuntu desktop πάντως που χρησιμοποιώ είναι πάρα πολύ πιο γρήγορο το σύστημα με kernel 3.4 από ότι με kernel 2.6. Οπότε πιστεύω να δούμε μεγάλες αλλαγές και για το κινητό μας... Παράθεση OnePlus 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Thanos_35 Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Αναμενουμε !!!!! Παράθεση Oneplus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fap Δημ. May 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2013 Γειά σας και Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη. Μιάς και μου χάλασε το παλιό μου w595 που το είχα σαν δεύτερο και επειδή φέτος πείρα το sole, λέω να πάρω το live with walkman αλλά για μεταχειρισμένο μιας και δέν θέλω να δώσω άλλα λεφτά. Αυτό που ρωτάω λοιπόν είναι τί τιμές παίζει μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση και από ιδιώτη. Αν υπάρχει κάποιος εδώ στο forum που δίνει συγκεκριμένη συσκευή ας μου στείλει pm ή ας απαντήσει εδώ . . . . . Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 (edited) Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ότι η διαδικασία έχει ως εξής: 1) Κάνουμε root το κινητό με αυτόν τον οδηγό. 2) **Πως κάνουμε backup;** 3) Ξεκλειδώνουμε τον boot loader με αυτό το πρόγραμμα. 4) Κάνουμε flash τον νέο kernel και install την νέα rom με αυτόν τον οδηγό. Ερωτήσεις: Α) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ClockWorkMod για να κάνουμε backup κι αν ναι πως; Β) Οι cyanogenmod συμπεριλαμβάνουν δικό τους kernel ή η αλλαγή του είναι προαιρετική και ανεξάρτητη; Γ) Εκτός από την cyanogenmod μπορούμε να εγκαταστήσουμε και άλλες rom; Δ) Τα Gapps είναι απαραίτητα για την cyanogenmod κι αν ναι ποια έκδοση αντιστοιχεί; Edited May 17, 2013 by kybos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 bump :worry: Υπάρχει κανείς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 (edited) Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ότι η διαδικασία έχει ως εξής: 1) Κάνουμε root το κινητό με αυτόν τον οδηγό. 2) **Πως κάνουμε backup;** 3) Ξεκλειδώνουμε τον boot loader με αυτό το πρόγραμμα. 4) Κάνουμε flash τον νέο kernel και install την νέα rom με αυτόν τον οδηγό. Ερωτήσεις: Α) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ClockWorkMod για να κάνουμε backup κι αν ναι πως; Β) Οι cyanogenmod συμπεριλαμβάνουν δικό τους kernel ή η αλλαγή του είναι προαιρετική και ανεξάρτητη; Γ) Εκτός από την cyanogenmod μπορούμε να εγκαταστήσουμε και άλλες rom; Δ) Τα Gapps είναι απαραίτητα για την cyanogenmod κι αν ναι ποια έκδοση αντιστοιχεί; Α) Εγκαθiστάς το x-parts, μπαίνεις στην εφαρμογή και επιλέγεις install CWM. Αφού μπεις στο CWM πατώντας επανειλλημένα volume down στην εκκίνηση, επιλέγεις Backup and restore->Backup. Πας πανω κάτω με τα βελάκια έντασης και επιλέγεις με το home button. Γίνεται πλήρες backup της συσκευής (λειτουργικό+εφαρμογές+ δεδομένα εφαρμογών) και είναι απαραίτητο για να επιστρέψεις σε λειτουργική κατάσταση μετα από αποτυχημένο φλασάρισμα. Β)Ναι έχουν δικό τους κέρνελ. Γ) Φυσικά μπορείς να βάλεις ότι θες. Δ) Κάθε έκδοση Cyanogenmod έχει τα δικά της Gapps. Μην τα μπερδεψεις. http://wiki.cyanogenmod.org/w/Gapps Δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του τηλεφώνου, απλώς για νομικούς λόγους δεν συμπεριλαμβάνονται. Αν θες να έχεις Play Store, Youtube κλπ να τα βάλεις. Edited May 16, 2013 by johnnytifosi Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 Μπράβο ρε τιφόζι, μια ακόμη ερώτηση: Σκοπεύω να εγκαταστήσω την τελευταία rom (cm-10-20130505-NIGHTLY-coconut), ποια Gapps αντιστοιχούν; cm10 ή cm10.1; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 Μπράβο ρε τιφόζι, μια ακόμη ερώτηση: Σκοπεύω να εγκαταστήσω την τελευταία rom (cm-10-20130505-NIGHTLY-coconut), ποια Gapps αντιστοιχούν; cm10 ή cm10.1; Τα CM10. ____ Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 Λοιπόν προσπάθησα να κάνω root το τηλέφωνο αλλά δεν τα κατάφερα. Χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό μα στο όγδοο βήμα κόλλησα. Συγκεκριμένα την πρώτη φορά το πρόγραμμα βρήκε την συσκευή αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα αρχεία. Σε όσες φορές προσπάθησα μετά, ενώ βρίσκει μεν τη συσκευή, αναφέρει ότι δεν είναι root και δεν ολοκληρώνει την διαδικασία. Καμιά ιδέα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 Λοιπόν προσπάθησα να κάνω root το τηλέφωνο αλλά δεν τα κατάφερα. Χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό μα στο όγδοο βήμα κόλλησα. Συγκεκριμένα την πρώτη φορά το πρόγραμμα βρήκε την συσκευή αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα αρχεία. Σε όσες φορές προσπάθησα μετά, ενώ βρίσκει μεν τη συσκευή, αναφέρει ότι δεν είναι root και δεν ολοκληρώνει την διαδικασία. Καμιά ιδέα; Για δες αυτό: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2219781 Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 Τιφόζι είσαι λεβεντιά! Ήδη έχω φορέσει την Cyanogenmod και την εξερευνώ. Μόλις την μάθω λίγο θα γράψω εντυπώσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 (edited) Αυτό που με έχει ξενερώσει λίγο είναι η έλλειψη του xloud. Το οποίο φυσικά είναι ιδιοκτησία της Sony γι' αυτό και λείπει. Βρήκα πρώτα αυτό που όμως αρνείται να εγκατασταθεί και αυτό το οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί αλλά δεν έχει την ρύθμιση xloud. Χμμ, βρήκα αυτό. Για να δούμε. Edited May 17, 2013 by kybos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigopil7 Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 παιδια να σας ρωτησω εχει βαλει κανενας μεγαλυτερη μπαταρια στο κινητο?και αν ναι εχει βελτιωθει καθολου ο χρονος λειτουργιας χωρις φορτιση?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ennio Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 παιδια να σας ρωτησω εχει βαλει κανενας μεγαλυτερη μπαταρια στο κινητο?και αν ναι εχει βελτιωθει καθολου ο χρονος λειτουργιας χωρις φορτιση?? Ναι έχω βάλει εγώ μια που είναι ονομαστικά 2430mah κινεζική βέβαια αλλά μέχρι στιγμής την δουλεια τις την κάνει καλά και με το παραπάνω. Βεβαια όλα αυτά εξαρτώνται από το τι χρήση του κάνεις…. Το έχω αφήσει εσκεμμένα μονό για τηλ κράτησε τρεις ημέρες .. δουλεύοντας το νορμάλ τις δυο μου τις βγάζει άνετα … το δε κόστος αν θυμάμαι καλά κάπου στα 10 ευρώ μου ήρθε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 (edited) Ναι έχω βάλει εγώ μια που είναι ονομαστικά 2430mah κινεζική βέβαια αλλά μέχρι στιγμής την δουλεια τις την κάνει καλά και με το παραπάνω. Βεβαια όλα αυτά εξαρτώνται από το τι χρήση του κάνεις…. Το έχω αφήσει εσκεμμένα μονό για τηλ κράτησε τρεις ημέρες .. δουλεύοντας το νορμάλ τις δυο μου τις βγάζει άνετα … το δε κόστος αν θυμάμαι καλά κάπου στα 10 ευρώ μου ήρθε. Από που αν επιτρέπεται; Ρε παιδιά η γνώμη μου είναι ότι οι επαφές που έχει η Sony στην 4.0.4 είναι πολύ καλύτερες από του CM. Edited May 18, 2013 by kybos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigopil7 Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Ναι έχω βάλει εγώ μια που είναι ονομαστικά 2430mah κινεζική βέβαια αλλά μέχρι στιγμής την δουλεια τις την κάνει καλά και με το παραπάνω. Βεβαια όλα αυτά εξαρτώνται από το τι χρήση του κάνεις…. Το έχω αφήσει εσκεμμένα μονό για τηλ κράτησε τρεις ημέρες .. δουλεύοντας το νορμάλ τις δυο μου τις βγάζει άνετα … το δε κόστος αν θυμάμαι καλά κάπου στα 10 ευρώ μου ήρθε. ευχαριστω για την απαντηση...αφου λες οτι σου κραταει περισσοτερο θα την δοκιμασω και εγω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kybos Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Έχω αρχίσει και σιγοψήνομαι γι' αυτή τη rom. Ερωτήσεις: 1) Μπορώ να την περάσω με τον ήδη υπάρχοντα κέρνελ της cm10; 2) Αν κάποια στιγμή θέλω να περάσω το backup της στοκ rom (4.0.4) μπορώ να αφήσω τον ήδη υπάρχοντα κέρνελ της cm10; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts