Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Athens metro mall.

Οκ, είναι προφανές πως έχουν κάποια κεραία στο κατάστημα(αν και μια υπάλληλος μου το αρνήθηκε...), αλλά το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Β7+B3 από 20MHz η κάθε μία.

6254160245.png

Sent from my Galaxy S10e

Athens metro mall.

Οκ, είναι προφανές πως έχουν κάποια κεραία στο κατάστημα(αν και μια υπάλληλος μου το αρνήθηκε...), αλλά το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Β7+B3 από 20MHz η κάθε μία.

6254160245.png

Sent from my Galaxy S10e

Ναι, και είναι από τα λίγα ΜΙΜΟ στην Αθήνα. :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Athens metro mall.

6254160245.png

Sent from my Galaxy S10e

Σίγουρα έχουν. Έχω τεστάρει πολλές φορές εκεί παλιότερα και όλες οι συσκευές πετάνε. Πολλά καταστήματα Vodafone έχουν microcells, έστω και με σκέτη B3.

Έλεγα να περάσω καμιά μέρα, να τεστάρω και το Xiaomi πόσο πάει. :)

Αφού στο mall αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια είχε κάνει την παρουσίαση της η Voda για το πρωτοεμφανιζόμενο 4G+ , οπότε λογικό είναι...
Konakis.

Έξω από το μετρό Κορυδαλλός, στην πλατεία Ελευθερίας. Μόνο B7, αλλά παίζει καλά. Ήμουν κοντά στην κεραία, το σήμα ήταν -65 dBm.

2020-07-09-12-43-29-310.png

Έξω από το μετρό Κορυδαλλός, στην πλατεία Ελευθερίας. Μόνο B7, αλλά παίζει καλά. Ήμουν κοντά στην κεραία, το σήμα ήταν -65 dBm.

2020-07-09-12-43-29-310.png

Και η voda 256qam υπεροχα....ποιο xiaomi εχεις με τετοιες δυνατοτητες;

Αφού στο mall αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια είχε κάνει την παρουσίαση της η Voda για το πρωτοεμφανιζόμενο 4G+ , οπότε λογικό είναι...

Και στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης το ίδιο.Οι ταχύτητες εκεί σε όλα τα δίκτυα ειναι ”υπερφυσικές”.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Και στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης το ίδιο.Οι ταχύτητες εκεί σε όλα τα δίκτυα ειναι ”υπερφυσικές”.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Στο cosmos η vodafone ειναι κατι το μοναδικο...Τρελεςς ταχυτητες.Βεβαια σε καποια μεγαζια εχει edge κατι π η μεγαλη τουλαχιστον δεν κανει

Έξω από το μετρό Νίκαια, στην πλατεία Βενιζέλου. Λίγο χαμηλά για B3 + B20, αλλά ΟΚ.

2020-07-10-08-54-31-483.png

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και η voda 256qam υπεροχα....ποιο xiaomi εχεις με τετοιες δυνατοτητες;

Mi 9 Lite, αλλά πλέον είναι εκτός κυκλοφορίας και το επόμενο Mi 10 Lite 5G (όχι το Note) λίγο ακριβό.

Πιστεύω ότι αν είχε η VF και B3 μαζί, θα πήγαινε άνετα πάνω από 300 Mbps.

13ms ping. Απλά το θεωρητικό ελαχιστο που μπορεί να πετύχει κανείς σε πραγματικό δίκτυο. Η Vodafone φαίνεται να αναβάθμισε το core network και επιπλέον να έχει οπτική ίνα στους σταθμούς της. Παλιότερα το καλύτερο που έβλεπα σε Vodafone ήταν 20 ms. Αυτό είναι μεγάλη αναβάθμιση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

13ms ping. Απλά το θεωρητικό ελαχιστο που μπορεί να πετύχει κανείς σε πραγματικό δίκτυο. Η Vodafone φαίνεται να αναβάθμισε το core network και επιπλέον να έχει οπτική ίνα στους σταθμούς της. Παλιότερα το καλύτερο που έβλεπα σε Vodafone ήταν 20 ms. Αυτό είναι μεγάλη αναβάθμιση.

Τωρα δεν ξερω τι ισχυει αλλα εχω δει 12 ms σε speedtest πριν καμια βδομαδα με το p9 και cote στην θεσσαλονικη .θα στειλω μετα το αποτελεσμα(μπορει να ηταν bug?)

Edited by georgebad

Τωρα δεν ξερω τι ισχυει αλλα εχω δει 12 ms σε speedtest πριν καμια βδομαδα με το p9 και cote στην θεσσαλονικη .θα στειλω μετα το αποτελεσμα(μπορει να ηταν bug?)

Μπορεί να πάει και πιο κάτω. Αλλά σε εμπορικό δίκτυο (με κίνηση κτλ) το θεωρώ εξαιρετικό.

Προφανώς η Cosmote k Vodafone αναβάθμισαν για 5g.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεί να πάει και πιο κάτω. Αλλά σε εμπορικό δίκτυο (με κίνηση κτλ) το θεωρώ εξαιρετικό.

Προφανώς η Cosmote k Vodafone αναβάθμισαν για 5g.

Το test με τα 12ms στην αριστοτελους

https://www.speedtest.net/my-result/a/6223724896

Γεωργιούπολη στην κεντρική πλατεία με Β3 στα -87 dBm. Που να είχε και τον περσινό κόσμο...

https://www.speedtest.net/my-result/a/6269648819

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Σήμερα στην Τήνο

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/6272559545

Αγ Ιωάννη.
Χάχα, στο ίδιο μέρος είμαι. Μάλλον μετράς με λάθος server. :P

6272698817.png

Sent from my Galaxy S10e

Χάχα, στο ίδιο μέρος είμαι. Μάλλον μετράς με λάθος server. :P

6272698817.png

Sent from my Galaxy S10e

Παίζει ρόλο η συσκευή, το σημείο, η ώρα... Όπως και να χει εξαιρετικές ταχύτητες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παραλία Πλάκα Πηλίου. Από εκεί που κάποτε έκανες με Cosmote μόνο τη δουλειά σου, πλέον η Vodafone είναι με 2CA (b3 + b20). Η Cosmote αντίθετα, με σχεδόν μη λειτουργική b3.

Φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση της έντασης του σήματος, διότι σταθμός δεν μπήκε. Πολύ καλή δουλειά.

Παραλία Πλάκα Πηλίου. Από εκεί που κάποτε έκανες με Cosmote μόνο τη δουλειά σου, πλέον η Vodafone είναι με 2CA (b3 + b20). Η Cosmote αντίθετα, με σχεδόν μη λειτουργική b3.

Φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση της έντασης του σήματος, διότι σταθμός δεν μπήκε. Πολύ καλή δουλειά.

Στο Πήλιο θα έπρεπε να μπαίνουν και Β20. Όχι μόνο Β3. Αυτό δεν είναι σωστή σχεδίαση.

Θεωρώ ότι η περιοχή είναι δύσκολη για Β3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το εχω παρατηρισει και εγω Σερρες .Ειδικα σε b20 εχει σε καποια σημεια καλυψη που παλια αγκαλιαζε το 2g

Όλα είναι θέμα έντασης.

Όσο λιγότερο φάσμα χρησιμοποιείται από το σταθμό τόσο περισσότερη ένταση μπορεί να δοθεί. Με το cloud RAN δε θα χρειάζεται να μπαίνει σε κάθε σταθμό τόσο πολύ φάσμα αν έχει μια εταιρεία πυκνό δίκτυο ώστε το EIRP να επιτρέπει αύξηση της έντασης... Δεδομένου ότι έρχεται το 5g καλό θα είναι η σχεδίαση του 4g να γίνεται πιο συντηρητική.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις